|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
ale przyjęłam na klatę Zresztą czego mogłam się spodziewać jak i u mnie i u TŻ zawsze kobitka pierwsza ![]() Jednak i tak najważniejsze, że zdrowe ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne imię ![]() Ale eee jak będzie "Nela" czy "Nel" ? Mi to imię kojarzy się z Nelą Rokitą i z Nel i Staś ![]() Lonely, jenny przejrzałam ciuszki i większość to jednak neutralne i uniwersalne, więc z Bogiem sprawa, jedynie dokupić coś typowo dziewczęcego. Z męskich takich typowo to dosłownie 4 rzeczy. Wrzucę w pudło niech leżą
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
haloooo
Mam problem ![]() odebrałam wyniki i lipa ![]() Tzn glukoza ok, mocz ok, morfologia coś tam za wysokie coś tam za niskie (ale wyniki bardzo podobne co ostatnio i lekarz mówił że ok), no i problem z przeciwciałami AHBS bo mam < 2 a poniżej 10 trzeba się zaszczepić. Tylko z tego co słyszałam to w ciąży nie można się szczepić przeciw żółtaczce zaczęłam czytać na necie i są sprzeczne informacje co do tego więc darowałam sobie takie źródło informacji. Do lekarza mam jeszcze parę dni i trochę się tym niepokoje. I jestem zła bo byłam u lekarza porobić badania przed planowaniem dziecka i jakoś nic o tym nie wspomniał że powinnam się zaszczepić. |
|
|
|
#3663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie Nelli (fuj Rokita ), Kornelia, Aniela, Petronela. ot Nela, Nelka, Nelcia, Nelusia hehe. chcielismy imie krotkie, nietypowe, ale nie z kosmosu.
|
|
|
|
|
#3665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() axella nie strasz z tą wagą bo ja przez ten miesiąc też najwięcej przytyłam Cytat:
loney ja chcę używać babydream dla maluszka, ewentualnie babmbino/nivea. Innych kosmetyków jak na razie nie biorę pod uwagę. |
||
|
|
|
#3666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaaaaaaaak ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem u mamy i muszę Wam opowiedzieć jaką miałyśmy przygodę w aptece. Te stare lampucery kiedyś doprowadzą mnie do szału. ![]() Wchodzimy sobie z mamą do apteki, dwa okienka otwarte, ale kolejka jedna, więc sobie grzecznie do niej stajemy, ludzie przechodzą z kolejki do tego drugiego okienka. Włazi stara lampucera, stoi początkowo za nami, za chwilę przechodzi do tego okienka, gdzie tylko jedna obsługiwana osoba. Moja mama już do mnie mówi, że jej zaraz coś powie, ale mówię żeby darowała, olać ją. No ale odchodzi osoba z tego drugiego okienka, a babeczka, która miała podejść zgodnie z kolejką tak ostentacyjnie podeszła do okienka niemal odpychając tą starą rurę. Myślałam, że się posikam ze śmiechu. Mówię do niej: "Przepraszam, ale bezczelnie wcisnęła się pani w kolejkę. Wszyscy stoją i czekają, nawet ja w ciąży stoję w kolejce, a pani się bezczelnie wcisnęła." A ona do mnie, uwaga!: A ja mam gorączkę! Na co ona do mnie: Pani też nie. Żeby miała tą gorączkę do końca marca. To już drugi przypadek w ciąży ze starymi wiedźmami, im się zawsze śpieszy, zawsze są najbardziej chore, a w markecie na promocje to lecą, aż się za nimi kurzy.
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-01-22 o 18:06 |
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/next-sliczna-koszu...952906845.html moze ktoras chce? my juz tak mamy
sliczna i mozna odciac biale rekawki, to moze bedzie na dluzej
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoooo dobre W 13 tyg, powiedział, że coś tam wisi, ale żeby się nie przyzwyczajać bo to nic pewnego na tym etapie.
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Jej cięte riposty były wy*ebane w kosmos.
Najlepsze jeszcze było to, że płaciłam kartą i musiałam podejść do pinpada, który znajdował się obok niej, to tak zerknęła na mój brzuch.
|
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
Motylek bo chyba w końcu nie napisałam - gratuluję córeczki
super przemiana![]() Color gratuluję synka to teraz musicie wymyślić imię![]() Co do kolejek ja ostatnio zaczęłam korzystać z kas pierwszeństwa, w weekend podchodzimy z mężem do takiej kasy i podeszli też do niej państwo w wieku 50+ baba w futrze, facet mnie zmierzył i udał, ze nie widzi brzucha... Normalnie podchodze do osoby, która jest pierwsza w kolejce i mówię, że chciałabym skorzystać no i jest ok, ale tym razem jak facet ewidentnie widział brzuch i to zlał uznałam, ze ide od razu do obsługi, akurat kasjerzy się zmieniali, więc podeszłam do pana kasjera i powiedziałam, że chciałabym skorzystać z pierwszeństwa, na co on, ze ok ta baba chyba myślała, że ją mimo wszystko obsłuży, ale zaczeliśmy mu podawac produkty (ona zablokowała taśmę) i tak nawet nie patrząc na mnie się go pyta takim zblazowanym tonem: "a z jakiej to okazji to pierwszeństwo?" kasjer jej odpowiedział, że to jest kasa pierwszeństwa a ja " z okazji ciąży proszę pani" i się zamknęła francaJuż mam to gdzieś, bolą mnie plecy jak chodzę a jak stoje jest jeszcze gorzej, takie baby za komuny korzystały z osobnych kolejek to i ja mogę poza tym ja zawsze przepuszczałam ciężarne przede mnie nawet jeśli nie stałam w kasie pierwszeństwa, uważam, ze trzeba edukowac społeczeństwo, to moja misja na te pozostałe 3,5 miesiąca |
|
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mi głupio. |
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to lepiej z domu nie wychodzić a już na pewno nie tam gdzie pojawiają się emeryci, ktorzy mają gorączkę
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego ja zamawiam zakupy przez neta
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vil dlaczego mydełko bambino a oliwka Hipp? jak coś maleństwo uczuli to nie będziesz wiedziała która firma Mi inne mamy doradzają ocenisept zamiast spirytusu, niektóre mają już po 2-3 dzieci i używały jednego i drugiego a polecają ocenisept. minkionka nienormalna ta Twoja koleżanka. Ja poczułam pierwsze na początku 19 tc. Wcale nie jest powiedziane że czuć dopiero w 20 tc. A jelita czułam wiele wiele wcześniej więc widziałam jakie to uczucie. Kurde, wredna ta koleżanka ![]() marchewka ja do noska na sam początek kupuję gruszkę (bo i tak się przydaje), a później to ten aspirator do noska ale co się podłącza do odkurzacza- chyba dopiero od 3 miesiąca można (bo te co się wciąga buzią są dla mnie obrzydliwe) też jestem ciekawa |
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam o tych waszych kolejkach to mi przyszła fajna riposta do glowy, że "przecież poduszek bym tak nie nosiła"
![]() Jeszcze się nie spotkałam z tak nieuprzejmymi ludźmi, a jak widze w kasie pierwszeństwa 2 osoby przede mną to olewam i staję, bo nawet niewygodnie już się przepchać. A właśnie, w biedronie jest tylko znaczek na niepełnosprawnych nic o kasie pierwszeństwa czy ciężarnych ... jak do tego podchodzicie?
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3682 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Ciebie. I tak załatwiłaś to mega kulturalnie. Czasem naprawdę mam ochotę powiedzieć takiej małpie: Z okazji ciąży stara lampucero. Wtedy przynajmniej miałaby o co fuczeć. ![]() Ja tam zawsze przepuszczałam ciężarne i robiłam to naprawdę z wielką przyjemnością. A co do tej z apteki, to miałam zamiar ją olać, ale jej zawziętość, jak się dosłownie wryła do tego okienka podniosły mi ciśnienie i poleciałam z tą ciążą. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3683 | |
|
Zadomowienie
|
ja z reguły też czekam na pana almę
Cytat:
też się dziwie, ze tak kulturalnie, nie wiem co mi się w tej ciąży stało ja tez i jak przepuszczałam to byłam taka szczęsliwa, ze mam dobry uczynek
|
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() U nas takich nie ma. Tylko dla wózków i niepełnosprawnych. Wybieram kolejkę gdzie mało ludzi, a jak nie mam siły stać to zostawiam TŻ i sobie idę. A sama zakupy robię ale to takie szybkie i w takich godzinach, że nie ma kolejek. Choć najgorzej własnie dla mnie wystać w aptekach bo tam się wszyscy wloką... A co do brzucha, wczoraj na wizycie, położna zaczyna mi tłumaczyć co jak gdzie, każe mi kartę wybrać ciąży, a ja się patrzę jakby się z choinki urwała. I mówię, że wszystko wiem, wyjmuję kartę, a ona oczy, który to tc i głupio jej się zrobiło, przeprosiła i powiedziała, że nie widać Ale fakt dużo kobiet tam się przewija i nie każdego musi pamiętać.Więc, nawet jak by takie kolejki były to nie wiem czy bym korzystała, bo musiałabym się wkurzać. Natomiast mój TŻ ma frajdę. Jako dawca krwi bezczelnie wykorzystuje to i podchodzi bez kolejki w aptece i do lekarza ![]() Aaaa no i papuguję po Tobie becik, mam nadzieję, że sie nie obrazisz
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-01-22 o 18:28 |
|
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze mi się przypomniało.
Wychodzimy z tej apteki, lejemy z mamą z tej baby, a mama do mnie: Jeszcze myślałam, że Ci powie, że ona w ciąży to kartofle zbierała i w polu rodziła. |
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego, że moja babcia w 9 msc zbierała kartofle a dwa dni później pojechała rodzić
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-01-22 o 18:34 |
||
|
|
|
#3690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i darmowe mpk![]() Beik jak najbardziej odgapiaj, jest cudny przecież |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

nieźle
ale przyjęłam na klatę

jeszcze posypane cukrem cynamonowym ^^
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Na co ona do mnie: Pani też nie. 

poza tym ja zawsze przepuszczałam ciężarne przede mnie nawet jeśli nie stałam w kasie pierwszeństwa, uważam, ze trzeba edukowac społeczeństwo, to moja misja na te pozostałe 3,5 miesiąca