|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
moja mama miała 3 szybkie porody więc ni jak to się ma do mojej siostry co ma wpisane w książeczkę łączny czas porodu 17 godzin heheOczywiście, że tak muszę tylko dopakować ubranka bo mam rozłożone by się za bardzo nie pogniotły, soczewki i płyn a tak to mam wszystko![]() --------------------------- Mariolci byłaś już może u lekarza z wynikami moczu? też mi wyszły m.in liczne kryształy szczawianu wapnia. Biorę od miesiąca żurawit i leukocyty jak były tak są oraz bakterie;/
|
|
|
|
#3062 |
|
Rozeznanie
|
słuchaj jeśli masz ochotę to możesz zaryzykować i u niego zamówić. ale ja się na nim zawiodłam :-(
|
|
|
|
|
#3063 | ||||
|
Rozeznanie
|
jejciu ile tego masz
![]() świetny wóz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3064 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i do tego jeszcze materac i przewijak dokupiłam. Mogę z czystym sumieniem polecic sprzedającego. Jeszcze tak uczciwego i przejmującego się przesyłką sprzedawcy nie miałam. Łóżeczko zamówiłam jeszcze przed świętami BN. Kurierowi się go dowieźc nie chciało, jest opcja śledzenia przesyłki i po wejściu na link łóżeczko było "dostarczone" na nazwisko osoby, której kompletnie nie znam. Dzwoniłam do firmy kurierskiej i padło ich durne pytanie, czy to nie nasz sąsiad może Mój zadzwonił już później, bo widział w jakim bojowym nastroju jestem i stwierdził, że oszczędzi im rozmowy ze mną. Ja napisałam maila do sprzedających jaka zaistniała sytuacja. Pisałam coś koło godz 23:00 i za chwilę dzwoni mój tel. Sprzedająca tak się wystraszyła i przejęła sprawą, że sama zaczęła po kurierach wydzwaniac i akurat miała znajomego kierownika w tej filii tej firmy kurierskiej. Łóżeczko na drugi dzień było do mnie dostarczone. Nie było mnie przy odbiorze paczki, może i dobrze, bo kurier by tego nie znióśł psychicznie, ale moja mama też potrafi byc złośliwa i bardzo dokładnie i powoli rozpakowała paczkę przy kurierze, aby sprawdzic czy wszystko jest
|
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widać, że już chce wyjść z domu i pada z nudów, ale nie ma opcji na razie.---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- No i kupiłam wózek (tamten oddałam, ale bez żalu - ciężki dziad był). Więc sama gondola Mutsy transporter - używka. Teraz muszę fotelik dokupić. Spacerówkę mam w super stanie po Igorze. ![]() Ale kamień z serca, że już nie muszę szukać tego wózka i mam z głowy.
|
|
|
#3066 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
ale się najadłam ... !!! ale yhmm siostra zrobiła pyszne Spaghetti chyba się legnę na łózko odpocząć aby się w brzuszku ładnie ułożyło
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
Jezu 6 stron do nadrobienia
idzie się bez Was wykończyć ...Nie miałam za bardzo czasu na forum choć starałam się czytać, sąsiadka mi zmarła i wczoraj miałam pogrzeb i w ogóle jest troche chorych w rodzinie i taki melancholijny nastrój mnie dopadł. Oprócz tego wczoraj odebrałam wyniki, mam kilka ponizej normy ale ogólnie w porządku. Co do wanienki i kurierów to właśnie dzis przyszła mi wanienka, fotelik i przewijak z jednej serii kubusia puchatka jest piękna, tak na nią czekałam i co ??? Po rozpakowaniu wanienka ma uszczerbioną jedną rączke, plastki jest odłamany wyglada tak że ktoś ją z siłą postawił pionowo a tu kurde nie chce złapać.. klej nie skleił.... cóż przeżyje, funkcjonalności jej to nie odbiera jedynie z wyglądu.... ale cos wymyśle byłam na zakupach pierwszych ciuchowych... pare bodziaków kupiłam, śpioszki, dres, (wszystko56). Teraz mąz mnie ciągnie na zakupy z większymi rozmiarami (tak mu się te małe szmatki spodobały )oprócz tego dalej nie spie po nocach, teraz dochodzi do tego że sie budze i lece po migdały... Aaa i zaczynamy 27 tydzień ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Ja tez ale po porodzie zaczne farbować (2 siwe włosy na samym srodku u mnie zamieszkały Witam nowe mamusie
|
|
|
|
|
#3069 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=XiAQlbWefTs juz po zobaczeniu tego filmu, a jak na zywo wozek kiknelam to juz w ogole Edytowane przez AniolekGirl Czas edycji: 2013-01-22 o 18:07 |
|
|
|
|
|
#3070 | ||
|
Zadomowienie
|
Jaki śliczny (:
Cytat:
Niby można a jakoś nie mogę się przemóc.Powodzenia (; Cytat:
![]() No i u nas dzisiaj równo 32 tydzień.
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dziś się nieźle nalataliśmy z Mężem - najpierw byłam u okulisty (wszystko idealnie poza tym, że bez okularów nic nie widzę Potem oglądaliśmy wózki, trafiliśmy na sklep, gdzie mają Tutka Grandera i Lareta. Spotkaliśmy jeszcze jedną parę z terminem na kwiecień, też zastanawiali się nad jednym z tych dwóch wózków - dziewczyny z Warszawy, która z Was to była? ![]() Obejrzeliśmy i porównaliśmy Tutka i Tako i zdecydowanie Tako. Lepiej wykonany, bardziej solidny i bardziej funkcjonalny. Ostatecznie przekonało mnie to, że po rozłożeniu spacerówki w Tutku były duże szpary między rozłożoną budką a siedzeniem, więc wiatr może hulać. W Tako wszystko jest spięte zamkiem i nie ma żadnych prześwitów. Tako rządzi. Dodatkowo w tym sklepie, w którym byliśmy Tako jest w bardzo korzystnej cenie - 1540 za 3w1. Mam nadzieję, że to nie będzie uznane za reklamę, ale polecam Wam http://dzidziusiowakraina.pl/ - bardzo kompetentna obsługa i dobre ceny. Zdałam relację, a teraz idę nadrabiać.
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz kolekcję ![]() teraz to już sama nie wiem. rozważam jeszcze opcję z szufladą, ale to co upatrzyłam z szufladą i materacem to będzie koszt 400zł, więc trochę dużo. |
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle proszę powiedz mi gdzie w Poznaniu jest Gluck? Kiedyś był w king crossie ale zlikwidowali go ostatnio jak byłam w browarze to szukałam ale albo też już go nie ma albo gdzieś go pominęłam.
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, koszulka, w której jeszcze tydzien temu chodziłam w szpitalu zaklinowała mi się pod cyckami i dalej nie da rady jej opościc....Na prawdę grubieje w oczach... |
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
chłop wrócił, zapadła decyzja o łóżeczku. będzie to, które pokazywałam tylko z szufladą jednak.
ale jeszcze pomęczę was pytaniami. czy mi się wydaje czy ten materac http://allegro.pl/materac-pianka-kok...952708274.html nie ma takiego zdejmowanego i nadającego się do prania pokrowca na wierzchu? |
|
|
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
Już po zajęciach
![]() Jestem baaaaardzo zadowolona. Dostaliśmy listę rzeczy potrzebnych do szpitala więc na pewno się przyda. Położna mówiła kiedy zaczyna się poród i kiedy jest najlepsza pora by wybrać się do szpitala. I tak jak sądziłam, najlepiej- poczekać. Jeśli pojawią się skurcze i wytrzymamy do skurczy co 5 minut to super Mam nadzieję, że będę twarda )Mówiła też o oddechu, o skakaniu na piłce, a także opowiadała różne historie, które fajnie tłumaczyły nam to czego unikać lub co powinnyśmy robić. Kolejne zajęcia za tydzień, będziemy dalej przerabiać poród. Nie mogę się znów doczekać. Co śmieszne, siadłam sobie na tej piłce na zajęciach by poćwiczyć jak mam skakać i potem czułam, że mały kopie mnie dość wysoko. Mąż się śmieje, że chyba pomyślał, że pora wyjść No i w naszym szpitalu nie ma znieczulenia zewnątrz oponowego, jest tylko gaz.
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-01-22 o 20:11 |
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie, łóżeczko i wózek chcemy nowe, chyba, że odkupilibyśmy od kogoś znajomego, ale nie zanosi się.
|
|
|
|
|
#3081 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Bez płynu? Bo ja dziś kupiłam Lovelle do białych ubranek i tak się zastanawiam czy kupować do kolorowych? No i czy kupić specjalny płyn, czy używać silana, czy wogole żadnego ![]() Cytat:
![]() pocieszyłaś mnie z tym tyciem na ostatek, może mój nie zdąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() planuje rodzić w NS.. mimo że w naszym szpitalu jest masakra i ma okropne opinie.. ale boje się że z moimi skurczami moge nie dojechać, lub urodzić wcześniej a tu jednak opieka dla noworodka jest najlepsza... no a jakby nie bylo to ważniejsze niż mój komfort ![]() a Ty? 100/65, 110/70 ![]() u gina 120/80 ![]() a w szpitalu 140/80 ![]() Cytat:
ale sam mówił że przynajmniej pół kg to się wacha i on w to nie wierzy. Wszystko by było fajnie tylko że przy badaniu rękami brzucha stwierdził że dzidziuś faktycznie tak na 2,5kg ![]() Cytat:
![]() chyba warto zainwestować troszkę wiecej i kupić takie które się podoba niż zwykłe a troche tańsze.. więc jak Cie stać to jak najbardziej |
|||||
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do prania, to ja kupiłam płyn do płukania "dZIDZIUŚ" kosztuje ok 7zł, ale mysle, że ubranka nie beda sie po płynie elektryzowac, będa milsze w dotyku i łatwiej sie będą prasowac, ot taka moja teoria.... Coś Małpki nie widac ostatnio na forum... |
|
|
|
|
|
#3083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze ja codziennie od rana do wieczora z nią a z moim wielkim brzuchem to ja już koło południa nie daję rady ![]() pożycz siostrę U nas był ksiądz po kolędzie, pożartował, pogadaliśmy. Julka w ogóle odwaliła taką szopkę ..przyniosła zabawki, zaczęła piszczeć, rozwalać te zabawki, popisywać się no masakra
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu tak cichutko .. ? ja się budzę z drzemki - se myślałam ze kilka stron będę do nadrobienia a tu lichutko ojjjjj jjjjoojjjjj no nic IDE coś przegryź - kąpiel i chyba pozostanie mi oglądanie filmów ![]() wiec miłego całego wieczora |
|
|
|
|
#3085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chęć radykalnych zmian?! ![]() Cytat:
Cytat:
dostałam od przyjaciółki komplecik - płyn i proszek typowo dzieciowy Jelp. Zobaczymy jak torres będzie reagował. to jak mam w domku 90/60 a u doktorka wyższe 140 ale tylko u niego.... syndrom białego fartucha
|
|
|
|
#3086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
zasnęłam po 6 a obudziłam się po 7
a do 23:30 nie moge zasnąć bo wtedy też biorę fenoterol więc musiałabym spać tylko 6h dziennie Cytat:
![]() moja siostra fajnie urodziła w 42tc córkę 3kg a drugą w 37tc 3,2kg ![]() Cytat:
![]() a wózek piękny! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dziś w rossmanie po kosmetyki i nie kupiłam wszystkiego tylko oliwkę sobie i dziecku z hippa, waciki z babydream i 3x husteczki hugies te zielone wcale nie były drogie bo 3 paczki kosztowały 14 zł, a w intermarche jedna paczka 9zł Tak się zastanawiam czy kupować sudocrem profilaktycznie? Czy profilaktycznie zwykły krem a sudocrem tylko w razie potrzeby?
|
||||
|
|
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
Chyba tylko bym wzięła lewatywę i golarkę. A tak to nic
Mąż kazał się spakować w jedną torbę
|
|
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać, aż poślę go do przedszkola. A co najgorsze, to że wiem, że jak wróci do przedszkola, to będę za nim tęskniła po chwili - zawsze tak mam, jak posiedzimy sobie razem w domu.
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Luna0
100/65, 110/70 u gina 120/80 a w szpitalu 140/80 ooo matulu !! u mnie na odwrót przed ciąża podręcznikowe 120/80 a w ciąży 90/70 - aaa raz miałam 70/50 ale to byłam mega osłabiona i nawet taxi mi zamówili strippi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

moja mama miała 3 szybkie porody więc ni jak to się ma do mojej siostry co ma wpisane w książeczkę łączny czas porodu 17 godzin hehe
muszę tylko dopakować ubranka bo mam rozłożone by się za bardzo nie pogniotły, soczewki i płyn a tak to mam wszystko

Farbowała któraś?
Pogłaskał po brzuszku i poszedł ubierać się
Mój zadzwonił już później, bo widział w jakim bojowym nastroju jestem i stwierdził, że oszczędzi im rozmowy ze mną. Ja napisałam maila do sprzedających jaka zaistniała sytuacja. Pisałam coś koło godz 23:00 i za chwilę dzwoni mój tel. Sprzedająca tak się wystraszyła i przejęła sprawą, że sama zaczęła po kurierach wydzwaniac i akurat miała znajomego kierownika w tej filii tej firmy kurierskiej. Łóżeczko na drugi dzień było do mnie dostarczone. Nie było mnie przy odbiorze paczki, może i dobrze, bo kurier by tego nie znióśł psychicznie, ale moja mama też potrafi byc złośliwa i bardzo dokładnie i powoli rozpakowała paczkę przy kurierze, aby sprawdzic czy wszystko jest 

Jedyne "ale" to to, że sprawdzała przepływy w tętnicach macicznych i po prawej stronie jest w normie ale po lewej "podwyższony opór naczyniowy PI 1,6" no i kazała mi codziennie mierzyć cisnienie i przyjść do kontroli w nastęny czwartek Kurcze... niby cisnienie zawsze mam ok... No ale powiedziała, że trzeba będzie kontrolowac i cisnienie i wagę malucha. No więc chyba jutro muszę nabyć ciśnieniomierz