MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 16:59   #3061
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A słyszałyście o teorii porodu ?? Jak mama szybko się uwinęła to my podobnie? Jeśli się długo męczyła to my podobnie???
Ja nie wierzę moja mama miała 3 szybkie porody więc ni jak to się ma do mojej siostry co ma wpisane w książeczkę łączny czas porodu 17 godzin hehe

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a Liwka jesteś spakowana jako że to już 9 miesiąc !!!!????

Oczywiście, że tak muszę tylko dopakować ubranka bo mam rozłożone by się za bardzo nie pogniotły, soczewki i płyn a tak to mam wszystko

---------------------------
Mariolci byłaś już może u lekarza z wynikami moczu? też mi wyszły m.in liczne kryształy szczawianu wapnia. Biorę od miesiąca żurawit i leukocyty jak były tak są oraz bakterie;/
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 17:01   #3062
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
O kurde a jako jedyny ma i biustonosze i koszule i myślałam, że za jedną przesyłką mi się uda. No ale jak takie cyrki z nim miałaś to rezygnuję.
słuchaj jeśli masz ochotę to możesz zaryzykować i u niego zamówić. ale ja się na nim zawiodłam :-(
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 17:12   #3063
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
biorę się dziś za segregację ciuszków
jejciu ile tego masz

Cytat:
a oto wóz Florka
świetny wóz

Cytat:
Pokażę Wam moje body ze Smyka 3pak za 20zł
I kilka rzeczy z lumpka, które kupiłam z 2 tyg temu
kombinezon za 1zł
gruby pajac za 1zł
i kamizelka za 1zł
bardzo ładne ubranka

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam do Was takie pytanie, otóż chciałam pomalować włosy, ale spotkałam się z opiniami, że z racji ciąży farba może mi nie zadziałać, albo coś w tym stylu Farbowała któraś?
nigdy jeszcze nie miałam farby na włosach

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak piszecie o swoich tż to ja wam napiszę dzisiaj sytuację z rana.

Ubrałam się oczywiście getry czarne i jakąs tunike szukam szukam jest biały sweter długi z zeszłego roku w sumie ala sukienka ubrałam się i mówię że wyglądam jak słoń.
Idę do tż do łazienki i stoję oglądam się w lustrze i tak "Grubcio czy ja wyglądam jak słoń " na co mój tż po chwili "Nie wyglądasz jak dwa słonie" Pogłaskał po brzuszku i poszedł ubierać się

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

No i oczywiście od dłuższego czasu zostałam nazwana "brzuchalski"

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

witam się w skończonym 27 tygodniu, zaczynamy 28
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Nawet nie zauważyłam,że u mnie dzisiaj skończony 28 tydzień i 84 dni to go

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 17:29   #3064
AniolekGirl
Przyczajenie

Cytat:
Bardzo ładne łóżeczko. A chcesz bez szuflady? Z szufladą wg mnie bardziej praktyczne. Ja kupiłam takie http://allegro.pl/lozeczko-orzech-sz...846390736.html
i do tego jeszcze materac i przewijak dokupiłam.
Mogę z czystym sumieniem polecic sprzedającego. Jeszcze tak uczciwego i przejmującego się przesyłką sprzedawcy nie miałam. Łóżeczko zamówiłam jeszcze przed świętami BN. Kurierowi się go dowieźc nie chciało, jest opcja śledzenia przesyłki i po wejściu na link łóżeczko było "dostarczone" na nazwisko osoby, której kompletnie nie znam. Dzwoniłam do firmy kurierskiej i padło ich durne pytanie, czy to nie nasz sąsiad może Myślałam, że ich Mój zadzwonił już później, bo widział w jakim bojowym nastroju jestem i stwierdził, że oszczędzi im rozmowy ze mną. Ja napisałam maila do sprzedających jaka zaistniała sytuacja. Pisałam coś koło godz 23:00 i za chwilę dzwoni mój tel. Sprzedająca tak się wystraszyła i przejęła sprawą, że sama zaczęła po kurierach wydzwaniac i akurat miała znajomego kierownika w tej filii tej firmy kurierskiej. Łóżeczko na drugi dzień było do mnie dostarczone. Nie było mnie przy odbiorze paczki, może i dobrze, bo kurier by tego nie znióśł psychicznie, ale moja mama też potrafi byc złośliwa i bardzo dokładnie i powoli rozpakowała paczkę przy kurierze, aby sprawdzic czy wszystko jest
Stary 2013-01-22, 17:32   #3065
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
u nas zaraz ksiądz będzie, więc nadrobię was jak pójdzie
ogólnie idzie oszaleć z Julką, maruda dziś jak nie wiem, nic jej się nie podoba, nic nie zje, nic nie pobawi się, to nie i tamto nie
dajcie mi siły
Opisałaś właśnie moje dziecko. Po ospie (bo już najgorsze za nami) jest mega rozpuszczony (wiem - moja wina!) i super niani potrzebuję. I widać, że już chce wyjść z domu i pada z nudów, ale nie ma opcji na razie.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

No i kupiłam wózek (tamten oddałam, ale bez żalu - ciężki dziad był). Więc sama gondola Mutsy transporter - używka. Teraz muszę fotelik dokupić. Spacerówkę mam w super stanie po Igorze.
Ale kamień z serca, że już nie muszę szukać tego wózka i mam z głowy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 17:45   #3066
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
czarne kryjące

Lunka... Ty sobie nie żartuj z tą wagąMój w podobnym wieku a ma ok. 1,6kg

No, nadrobiłam
Dziekuję Lasencje za kciuki Na wizycie ogólnie ok Mały ma sie dobrze i co ciekawe - wisiał już na nietoperka Oby za bardzo nie kombinował i się juz nie odwrócił Waży 1570g - czyli w sumie waga w normie ale jednak z tych niższych... No ale ginka powiedziała, że ja jestem nie za duża więc dziecię może poszło po mnie Jedyne "ale" to to, że sprawdzała przepływy w tętnicach macicznych i po prawej stronie jest w normie ale po lewej "podwyższony opór naczyniowy PI 1,6" no i kazała mi codziennie mierzyć cisnienie i przyjść do kontroli w nastęny czwartek Kurcze... niby cisnienie zawsze mam ok... No ale powiedziała, że trzeba będzie kontrolowac i cisnienie i wagę malucha. No więc chyba jutro muszę nabyć ciśnieniomierz
a tak poza tym to w końcu mam jakies fotki buzi maluchaJedna nawet w miarę ładna i w sumie to widze na niej, że mały ma nos do swojego taty podobny No i ginka powiedziała, że ma ładne usteczka

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Fajny, za taką kasę ja bym brała.

Dziękuje za wszystkie miłe słowa odnośnie brzucholka mojego
Liwka za magiczny 9ty miesiąc
Proszę Cię przypomni mi ten wózio co Ty masz to brałaś na czarnej ramie czy na fioletowej?? Bo ja właśnie stoję przed dylematem czy wziąść na czarnej czy na turkusowej...
A Wy jak myślicie?? Który wybrać??
ja bym wybrała czarną

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ja bym chyba wersje turkusową wybrała.

Dziewczyny, zakupiłam taką oto sukienkę na choinkę z pracy męża. Takie tańce i poczęstunek. Jak myślicie, rajstopy w kolorze cielistym, czy cienkie czarne czy czarne kryjące?
świetna sukienka a rajstopy to czarne kryjące

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Zaraz nadrobie więcej bo widze że dużo stron a mam chyba mało czasu
No więc u mnie wszystko ok, miałam USG i mały ma.. 2,5 kg nie wiem jakim cudem taki kolos... jeszcze gin mówił że USG nie jest dokładne ale później zbadał mi brzuch i stwierdził że faktycznie jest to dzidziuś na 2,5 kg.. ale mam się też przygotować że będę rodzić w 37tc więc może tak dużo nie przytyje w środe zaczynamy 32 tc a tu taki duży łobuz już

na szczęście szyjka zamknięta, no i mały cały i zdrowy

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
łoo matko Twój młodszy od mojej Młodej a prawie o kilo więcej
Ale super!
Co do enoterolu to kiepsko no ale już tylko trochę zostało, najważniejsze że Mały zdrowy (;

A my skończyliśmy z panelami w przedpokoju

O właśnie... a powiedzcie mi do czego jest maść cynkowa? Bo taką w sklepie dzisiaj dostałam
ja stosowałam maść cynkową na syfki żeby je wysuszyć...

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Corka rosy: zgrabniutki brzusio!

A ja zostałam ciocią!!!!!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
trzymaj się!

I pokazuję Wam brzuchola - bardzo mnie śmieszy od kiedy jest większy niż biust
śliczny bardzo zgrabny

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 17:51   #3067
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

ale się najadłam ... !!!
ale yhmm siostra zrobiła pyszne Spaghetti

chyba się legnę na łózko odpocząć
aby się w brzuszku ładnie ułożyło

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 17:56   #3068
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Jezu 6 stron do nadrobienia idzie się bez Was wykończyć ...
Nie miałam za bardzo czasu na forum choć starałam się czytać, sąsiadka mi zmarła i wczoraj miałam pogrzeb i w ogóle jest troche chorych w rodzinie i taki melancholijny nastrój mnie dopadł. Oprócz tego wczoraj odebrałam wyniki, mam kilka ponizej normy ale ogólnie w porządku.
Co do wanienki i kurierów to właśnie dzis przyszła mi wanienka, fotelik i przewijak z jednej serii kubusia puchatka jest piękna, tak na nią czekałam i co ??? Po rozpakowaniu wanienka ma uszczerbioną jedną rączke, plastki jest odłamany wyglada tak że ktoś ją z siłą postawił pionowo a ja głupia widzac że części są duże i w środku lezą to mówie skleje....(tak mi sie nie chciało tej wanienki odsyłać, taka piękna jest) a tu kurde nie chce złapać.. klej nie skleił.... cóż przeżyje, funkcjonalności jej to nie odbiera jedynie z wyglądu.... ale cos wymyśle byłam na zakupach pierwszych ciuchowych... pare bodziaków kupiłam, śpioszki, dres, (wszystko56). Teraz mąz mnie ciągnie na zakupy z większymi rozmiarami (tak mu się te małe szmatki spodobały )
oprócz tego dalej nie spie po nocach, teraz dochodzi do tego że sie budze i lece po migdały... nie moge wytrzymać juz w nocy. I głowa mi pęka. To tyle marudzenia.
Aaa i zaczynamy 27 tydzień

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

nigdy jeszcze nie miałam farby na włosach
Ja tez ale po porodzie zaczne farbować (2 siwe włosy na samym srodku u mnie zamieszkały ) a musze sobie henne na brwi zrobić i ciągle nie mam czasu...

Witam nowe mamusie
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 17:58   #3069
AniolekGirl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Mam taką tabelę, jednak plusiki mniej więcej się równoważą
A z Teutonii nie wiesz, który model jest w teren, bo nam zależy na wózku nie miejskim, ale takim, który będzie sobie radził po lesie,piasku, drogach na wsi. Jednak one są też sporo droższe. Nie chcemy używanego, bo TŻ uważa, że używany zawsze będzie miał jakieś luzy w stelażu itp.... a jego bardzo denerwuje np jak rączka "chodzi", stelaż nie jest stabilny.
Ja sie zakochalam w tym wozku..
http://www.youtube.com/watch?v=XiAQlbWefTs
juz po zobaczeniu tego filmu, a jak na zywo wozek kiknelam to juz w ogole Jeszcze polska produkcja, praktycznie sme dobre opinie. Stabilny i nadaje sie i na miejskie i wiejskie drogi, bo mieszkamy na wsi. Dobre amortyzatory, pompowane oponki. I cena nie jakas kosmiczna. Za zestaw 1560zł. Wejdzcie na strone Bebetto, tam jest dokladnie opisane i zdjecia sa co wchodzi w zestaw.

Edytowane przez AniolekGirl
Czas edycji: 2013-01-22 o 18:07
AniolekGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 18:20   #3070
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

aha głosuje za turkusową ramą
a oto wóz Florka
Jaki śliczny (:

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam do Was takie pytanie, otóż chciałam pomalować włosy, ale spotkałam się z opiniami, że z racji ciąży farba może mi nie zadziałać, albo coś w tym stylu Farbowała któraś?
Ja też farbą bez amoniaku farbowałam i wyszło ok ale teraz zaniechałam, po porodzie normalną zrobię... wyglądam jak straszydło ale cóż Niby można a jakoś nie mogę się przemóc.
Cytat:
Powodzenia (;

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ale się najadłam ... !!!

chyba się legnę na łózko odpocząć
aby się w brzuszku ładnie ułożyło
Uhm a za mną już od jakiegoś czasu chodzi spaghetti

No i u nas dzisiaj równo 32 tydzień.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 18:48   #3071
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

No i u nas dzisiaj równo 32 tydzień.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 19:08   #3072
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cześć

Dziś się nieźle nalataliśmy z Mężem - najpierw byłam u okulisty (wszystko idealnie poza tym, że bez okularów nic nie widzę ), potem jeździliśmy po meblowych. Szukamy białej komody do sypialni na rzeczy dzieca i wybór jednak padł na Ikea, bo nigdzie poza nią nie ma takiej, która by nam w 100% odpowiadała.

Potem oglądaliśmy wózki, trafiliśmy na sklep, gdzie mają Tutka Grandera i Lareta. Spotkaliśmy jeszcze jedną parę z terminem na kwiecień, też zastanawiali się nad jednym z tych dwóch wózków - dziewczyny z Warszawy, która z Was to była?
Obejrzeliśmy i porównaliśmy Tutka i Tako i zdecydowanie Tako. Lepiej wykonany, bardziej solidny i bardziej funkcjonalny. Ostatecznie przekonało mnie to, że po rozłożeniu spacerówki w Tutku były duże szpary między rozłożoną budką a siedzeniem, więc wiatr może hulać. W Tako wszystko jest spięte zamkiem i nie ma żadnych prześwitów. Tako rządzi. Dodatkowo w tym sklepie, w którym byliśmy Tako jest w bardzo korzystnej cenie - 1540 za 3w1. Mam nadzieję, że to nie będzie uznane za reklamę, ale polecam Wam http://dzidziusiowakraina.pl/ - bardzo kompetentna obsługa i dobre ceny.

Zdałam relację, a teraz idę nadrabiać.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 19:24   #3073
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Potem oglądaliśmy wózki, trafiliśmy na sklep, gdzie mają Tutka Grandera i Lareta. Spotkaliśmy jeszcze jedną parę z terminem na kwiecień, też zastanawiali się nad jednym z tych dwóch wózków - dziewczyny z Warszawy, która z Was to była?
Ja się zastanawiam nad Laretem ale nie jestem z Warszawy i nie ogladałam ich jeszcze
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 19:27   #3074
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Jak myślicie jakie będą wygodniejsze biustonosze do karmienia? Takie jak ostatnio wklejane były czy podobne ale z fiszbinami
http://allegro.pl/nowosc-biustonosze...913761647.html
gdzieś widziałam opinię, żeby na sam początek odpuścić fiszbiny, żeby biustonosz był jak najbardziej "szmaciany"dopóki wszystko się nie unormuje. więc póki co obstawiam coś takiego jak ostatnio było wklejane, ale jak tylko się ogarnę po porodzie i będę w stanie stwierdzić jaki mam rozmiar i dobrać stanik to kupię porządniejsze bo na dłuższą metę i wyjście z domu nie wyobrażam sobie tych szmacianych.

Cytat:
ale masz kolekcję

Cytat:
Napisane przez AniolekGirl Pokaż wiadomość
Bardzo ładne łóżeczko. A chcesz bez szuflady?
teraz to już sama nie wiem. rozważam jeszcze opcję z szufladą, ale to co upatrzyłam z szufladą i materacem to będzie koszt 400zł, więc trochę dużo.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 19:36   #3075
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Nestelle proszę powiedz mi gdzie w Poznaniu jest Gluck? Kiedyś był w king crossie ale zlikwidowali go ostatnio jak byłam w browarze to szukałam ale albo też już go nie ma albo gdzieś go pominęłam.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 19:43   #3076
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 20:07   #3077
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
gdzieś widziałam opinię, żeby na sam początek odpuścić fiszbiny, żeby biustonosz był jak najbardziej "szmaciany"dopóki wszystko się nie unormuje. więc póki co obstawiam coś takiego jak ostatnio było wklejane, ale jak tylko się ogarnę po porodzie i będę w stanie stwierdzić jaki mam rozmiar i dobrać stanik to kupię porządniejsze bo na dłuższą metę i wyjście z domu nie wyobrażam sobie tych szmacianych.

ale masz kolekcję

teraz to już sama nie wiem. rozważam jeszcze opcję z szufladą, ale to co upatrzyłam z szufladą i materacem to będzie koszt 400zł, więc trochę dużo.
A nie myslałas o kimsowym? Czy chcesz nowe? \Ostatnio przy Armii Krajowj Komis chyba na ul. Rucianej było łóżeczko w super stanie z szufladą za 145zł... Sami sie zastanawiamy, ale znajoma chce nam oddac za symboliczna kwote i chyba wexmiemy.
Dziewczyny, koszulka, w której jeszcze tydzien temu chodziłam w szpitalu zaklinowała mi się pod cyckami i dalej nie da rady jej opościc....Na prawdę grubieje w oczach...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 20:08   #3078
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

chłop wrócił, zapadła decyzja o łóżeczku. będzie to, które pokazywałam tylko z szufladą jednak.

ale jeszcze pomęczę was pytaniami. czy mi się wydaje czy ten materac http://allegro.pl/materac-pianka-kok...952708274.html nie ma takiego zdejmowanego i nadającego się do prania pokrowca na wierzchu?
Stary 2013-01-22, 20:08   #3079
czarny flamaster
Zadomowienie

Już po zajęciach

Jestem baaaaardzo zadowolona. Dostaliśmy listę rzeczy potrzebnych do szpitala więc na pewno się przyda.
Położna mówiła kiedy zaczyna się poród i kiedy jest najlepsza pora by wybrać się do szpitala. I tak jak sądziłam, najlepiej- poczekać. Jeśli pojawią się skurcze i wytrzymamy do skurczy co 5 minut to super Mam nadzieję, że będę twarda )
Mówiła też o oddechu, o skakaniu na piłce, a także opowiadała różne historie, które fajnie tłumaczyły nam to czego unikać lub co powinnyśmy robić.

Kolejne zajęcia za tydzień, będziemy dalej przerabiać poród. Nie mogę się znów doczekać.
Co śmieszne, siadłam sobie na tej piłce na zajęciach by poćwiczyć jak mam skakać i potem czułam, że mały kopie mnie dość wysoko. Mąż się śmieje, że chyba pomyślał, że pora wyjść No i w naszym szpitalu nie ma znieczulenia zewnątrz oponowego, jest tylko gaz.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-01-22 o 20:11
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 20:12   #3080
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A nie myslałas o kimsowym? Czy chcesz nowe? \Ostatnio przy Armii Krajowj Komis chyba na ul. Rucianej było łóżeczko w super stanie z szufladą za 145zł... Sami sie zastanawiamy, ale znajoma chce nam oddac za symboliczna kwote i chyba wexmiemy.
właśnie nie, łóżeczko i wózek chcemy nowe, chyba, że odkupilibyśmy od kogoś znajomego, ale nie zanosi się.
Stary 2013-01-22, 20:18   #3081
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja prałam w Lovellii w proszku.
Bez płynu? Bo ja dziś kupiłam Lovelle do białych ubranek i tak się zastanawiam czy kupować do kolorowych? No i czy kupić specjalny płyn, czy używać silana, czy wogole żadnego

Cytat:
no właśnie nie chcę malowanego, poczytałam teraz w necie i różnie to wychodzi z tym malowaniem, może być nierówno, robią się przebarwienia no i trzeba poszukać jakiegoś lakieru bezpiecznego dla dzieci..

no to w sumie całkiem fajnie z tym porodem w 37tyg 3 tyg. wcześniej będziesz miała maluszka a ciąża już chyba będzie donoszona. No i myślę, że wagę będzie miało duuużo mniejszą niż by miało w 40tc. bratowej w ostatnich tygodniach córcia przytyła prawie 1kg
Nie wdaj się w żadne malowanie! Mają Ci zamienić i koniec kropka
pocieszyłaś mnie z tym tyciem na ostatek, może mój nie zdąży

Cytat:
ja też przy okazji Dnia Babci dowiedziałam się ciekawej rzeczy- podobno mój ojciec ważył prawie 5kg
jednak ani ja, ani nikt z mojego rodzeństwa w niego nie poszedł bo żadne z nas nie ważyło więcej jak 4kg z resztą ktoś tu kiedyś pisał, że podobno z wagą idzie w matkę a z wzrostem w ojca
Mi by się zgadzało, bo mój ma 2,5kg a ja się urodziłam na 4kg w terminie

Cytat:
Napisane przez kyokushinkai Pokaż wiadomość
LunaO a powiedz mi do jakiego lekarza chodzisz? Bo od lutego muszę zmienić i tak chcę zasięgnąć porad. I powiedz mi czy planujesz rodzić w NS?
Dzisiaj miałam jechać zrobić badania ale taka szklanka na drodze, że aż strach wchodzić do samochodu.
Do dr. Pyricha
planuje rodzić w NS.. mimo że w naszym szpitalu jest masakra i ma okropne opinie.. ale boje się że z moimi skurczami moge nie dojechać, lub urodzić wcześniej a tu jednak opieka dla noworodka jest najlepsza... no a jakby nie bylo to ważniejsze niż mój komfort
a Ty?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no ja też, bo to przy różnych akcjach mocno ważne.
I jakie masz?!
100/65, 110/70
u gina 120/80
a w szpitalu 140/80

Cytat:
Napisane przez kyokushinkai Pokaż wiadomość
Mi lekarz nie powiedział ile dziecko waży. Stwierdził oastatnio, że jak chce wiedzieć to mogę statystycznie przeczytać ile powinno ważyć mając tyle tyodni. Mówił, że podawanie wagi dziecka to bardziej zadywanie i niepotrzebne nastawianie matki, a ta waga potem ma się nijak. Ale teraz będę musiała zmienić lekarza to może powie mi coś innego
Mi też nie chciał powiedzieć i zaczęłam się schizować że mało.. więc się zlitował i powiedział 2,5kg ale sam mówił że przynajmniej pół kg to się wacha i on w to nie wierzy. Wszystko by było fajnie tylko że przy badaniu rękami brzucha stwierdził że dzidziuś faktycznie tak na 2,5kg

Cytat:
Śliczne szczególnie z żyrafką
chyba warto zainwestować troszkę wiecej i kupić takie które się podoba niż zwykłe a troche tańsze.. więc jak Cie stać to jak najbardziej

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 20:23   #3082
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie nie, łóżeczko i wózek chcemy nowe, chyba, że odkupilibyśmy od kogoś znajomego, ale nie zanosi się.
ok, capito

Co do prania, to ja kupiłam płyn do płukania "dZIDZIUŚ" kosztuje ok 7zł, ale mysle, że ubranka nie beda sie po płynie elektryzowac, będa milsze w dotyku i łatwiej sie będą prasowac, ot taka moja teoria....

Coś Małpki nie widac ostatnio na forum...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 20:24   #3083
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Mariolci byłaś już może u lekarza z wynikami moczu? też mi wyszły m.in liczne kryształy szczawianu wapnia. Biorę od miesiąca żurawit i leukocyty jak były tak są oraz bakterie;/
po ciąży zniknie, tak to już jest, ja z Julką też miałam i teraz też mam :/

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Opisałaś właśnie moje dziecko. Po ospie (bo już najgorsze za nami) jest mega rozpuszczony (wiem - moja wina!) i super niani potrzebuję. I widać, że już chce wyjść z domu i pada z nudów, ale nie ma opcji na razie.
oszaleć idzie no nie
jeszcze ja codziennie od rana do wieczora z nią
a z moim wielkim brzuchem to ja już koło południa nie daję rady

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ale się najadłam ... !!!
pożycz siostrę

U nas był ksiądz po kolędzie, pożartował, pogadaliśmy.
Julka w ogóle odwaliła taką szopkę ..przyniosła zabawki, zaczęła piszczeć, rozwalać te zabawki, popisywać się
no masakra
Stary 2013-01-22, 20:25   #3084
kasia86bgo
Zakorzenienie

a co tu tak cichutko .. ? ja się budzę z drzemki - se myślałam ze kilka stron będę do nadrobienia a tu lichutko ojjjjj jjjjoojjjjj

no nic IDE coś przegryź - kąpiel i chyba pozostanie mi oglądanie filmów

wiec miłego całego wieczora

Stary 2013-01-22, 20:47   #3085
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ale chciałam Wam dziś napisać, że była u mnie położna
zadałam jej masę pytań, ona mnie też przepytała..
jestem jakaś spokojniejsza, wiem co mam kupić z czego zrezygnować..
co np?!

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ale korci mnie ściąć włosy na krótkie - zdaje mi się, że to taki syndrom po ciążowy u kobiet
chęć radykalnych zmian?!

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, koszulka, w której jeszcze tydzien temu chodziłam w szpitalu zaklinowała mi się pod cyckami i dalej nie da rady jej opościc....
pewnie się w praniu zbiegła.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dostaliśmy listę rzeczy potrzebnych do szpitala więc na pewno się przyda.
jakaś pozycja która Cię zaskoczyła?

Cytat:
No i czy kupić specjalny płyn, czy używać silana, czy wogole żadnego
dostałam od przyjaciółki komplecik - płyn i proszek typowo dzieciowy Jelp. Zobaczymy jak torres będzie reagował.

Cytat:
100/65, 110/70
u gina 120/80
a w szpitalu 140/80
to jak mam w domku 90/60 a u doktorka wyższe 140 ale tylko u niego.... syndrom białego fartucha

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 20:48   #3086
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
eeeee .... ja bym już nie zasnęła....
zasnęłam po 6 a obudziłam się po 7
a do 23:30 nie moge zasnąć bo wtedy też biorę fenoterol więc musiałabym spać tylko 6h dziennie

Cytat:
Łał kawał chłopa a dlaczego lekarz stwierdził, że w 37 będziesz rodzić?
Stwierdził że mam być gotowa, bo w 37tc odstawiam leki które hamują mi skurcze, także mogę odrazu zacząć rodzić, tak jak moja siostra
moja siostra fajnie urodziła w 42tc córkę 3kg a drugą w 37tc 3,2kg

Cytat:
hm.. w 30w1d - 1,83kg a w 31w2d - 2,28kg ale na innym usg i jakos w to watpilam bo co w tydzien 0,5kg
34w1d - 2,77kg

to mój powinien sie urodzic 3300 i 53cm czyli jakby rósł 250gr tygodniowo to w pierwszych dniach lutego
o nie dziekuje moja mama mnie przenosila 2tyg! to wyobrazacie sobie ile moje dziecie by ważyło? 5kg?

aha głosuje za turkusową ramą
a oto wóz Florka
Noo.. my to lepiej żebyśmy się nie przeterminowały
a wózek piękny!

Cytat:
a to moje zakupy do wyprawki od r_p77:
- dla mnie: wielkie podpachy, 2 podkłady porodowe, gacie siatkowe i wkładki laktacyjne
- dla bobasa: pieluchy tetrowe, dwie flanelowe, pieluszko-ceratka, termometr do wanny, zestaw do paznokci, szczotka i grzebyk, smoczek i mata do wanny (użyję jeśli będę musiała sama kąpać)

oprócz tego mam jeszcze krem do buzi, materac, kołdrę, pościel, prześcieradło i ceratkę pod materac (gratis do tego nieszczęsnego łóżeczka)
Ja też dziś dostałam od niego przesyłkę ale do mamy więc dopiero jutro zobaczę

Cytat:

właśnie przed chwilą mi odpisali, że dziś wysyłają nowe łóżeczko a tamte mam spakować tak jak było i wyślą po nie kuriera
tylko mam nadzieję, że dzisiaj go nie przyślą, bo ja sama tego nie spakuje a tż wróci dopiero wieczorem
Super

Byłam dziś w rossmanie po kosmetyki i nie kupiłam wszystkiego
tylko oliwkę sobie i dziecku z hippa, waciki z babydream i 3x husteczki hugies te zielone wcale nie były drogie bo 3 paczki kosztowały 14 zł, a w intermarche jedna paczka 9zł

Tak się zastanawiam czy kupować sudocrem profilaktycznie? Czy profilaktycznie zwykły krem a sudocrem tylko w razie potrzeby?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 20:49   #3087
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

jakaś pozycja która Cię zaskoczyła?
Chyba tylko bym wzięła lewatywę i golarkę. A tak to nic Mąż kazał się spakować w jedną torbę

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 20:56   #3088
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
chłop wrócił, zapadła decyzja o łóżeczku. będzie to, które pokazywałam tylko z szufladą jednak.

ale jeszcze pomęczę was pytaniami. czy mi się wydaje czy ten materac http://allegro.pl/materac-pianka-kok...952708274.html nie ma takiego zdejmowanego i nadającego się do prania pokrowca na wierzchu?
no wygląda ze nie ma.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 21:07   #3089
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
oszaleć idzie no nie
jeszcze ja codziennie od rana do wieczora z nią
a z moim wielkim brzuchem to ja już koło południa nie daję rady
Żebyś wiedziała, że wymiękam.
Nie mogę się doczekać, aż poślę go do przedszkola.
A co najgorsze, to że wiem, że jak wróci do przedszkola, to będę za nim tęskniła po chwili - zawsze tak mam, jak posiedzimy sobie razem w domu.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 21:07   #3090
kasia86bgo
Zakorzenienie

Luna0
100/65, 110/70
u gina 120/80
a w szpitalu 140/80

ooo matulu !!
u mnie na odwrót przed ciąża podręcznikowe 120/80
a w ciąży 90/70 - aaa raz miałam 70/50 ale to byłam mega osłabiona i nawet taxi mi zamówili no ale zapłacić musiałam sobie sama haha - szkoda

strippi
mojej starszej siostry nie oddam - ew te młodsza możesz sobie zabrac

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości