Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM2014cz7 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 17:44   #1831
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Moja wzmarzona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ta 1.jpg (103,3 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ta !!.jpg (69,2 KB, 118 załadowań)

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 17:54   #1832
tajik girl
Raczkowanie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Wróciłam do pracy po chorobie i nie daje rady was nadrabiać

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Ja też to zauważyłam u siebie Zawsze jak miałam zawalony dzień to wieczorem sobie ćwiczyłam dla odprężenia, a jak mam luz to mi się nie chce dupy ruszyć...

Niulka bardzo ładna sukienka I świetnie na Tobie leży. Gratuluję wyboru!

Jejku dziewczyny ja się przy Was czuję sto lat za murzynami... My na razie mamy tylko salę, foto i zespół... I dzisiaj moi rodzice mają kolędę i tata ma się spytać kiedy trzeba iść do księdza zarezerwować datę i godzinę. Cały czas mi się wydaje że mamy mnóstwo czasu i jakoś dziwnie byłoby mi już kupować sukienkę, czy załatwiać inne mniej ważne sprawy... Ale jak patrzę na Was to chyba moje myślenie nie jest do końca poprawne...
Spokojnie, ja jestem jeszcze 100 lat za Tobą
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 18:01   #1833
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Nie mam jednego typu, mam ich kilka. Moje typy:
Mori Lee 1.jpgMori Lee 1a.jpgMori Lee 1b.jpg

suknia.jpg

suknia 1.jpgsuknia 2.jpg

suk1.jpgsuk2.jpgsuk3.jpg

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-01-22 o 18:13
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 18:14   #1834
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Żona mojego kuzyna miała szpilki do kościoła i na początek wesela (wtedy suknia sięgała jej tak do kostek ), a potem ubrała balerinki i już było ok. Tak nawiasem mówiąc, nigdy w życiu nie widziałam sukni z tyloma warstwami tiulu - była przeogromna. Jak szli do ołtarza, to zajmowała całe przejście
To było takie "Moje wielkie cygańskie wesele?"

Cytat:
No właśnie ja też muszę coś wymyśleć przy mojej sukience Na długość jest ok, jednak gdy podepnę tren, to tył jest dłuższy i ciągnie się po ziemi.... Trzeba będzie chyba podnieść podpięcie trenu i jeszcze zrobić dodatkowe wiązanie na bokach (warstwa spodnia jest podwiązywana na 1 sznureczek na środku, ale to jest mało i będę chciała, aby były 3). Koronka jest zapinana na 1 guziczek i też będę chciała, aby doszyli mi jeszcze ze 2 - tak dla pewności
Krawcowa mi mówi, abym założyła koło, ale nie ma takiej opcji!!! Kupiłam halkę, ale wyciągnęłam ten drut i ją zakładam bez Muszę Wam powiedzieć, że super halkę kupiłam (do rybki). Ma tak sztywny tiul, że pięknie unosi dół i koło jest zbyteczne. Jestem zadowolona na maxa!
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
niulka Ty już masz sukienkę?? nie wiem czemu ja to przegapiłam :|
Matko, zazdroszczę, że masz już ten wybór za sobą, ja sama nie wiem czego chcę!

Śliczne są te wasze suknie!

A tak w ogóle to właśnie wróciłam z trasy i warunki na drodze to jakaś tragedia!

Edytowane przez Bacardi_
Czas edycji: 2013-01-22 o 18:32
Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 18:52   #1835
Waniliova
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja już od godziny na nogach, wyszykuję się i spadam na uczelnię na egzamin praktyczny ---> się przydadzą
I jak poszło?

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
hej ja własnie mykam po TŻa na dworzec i kupuje nam bilety na pociąg po za parę dni jedziemy na 3 dniową wycieczkę nie mogę się doczekać ...widząc co się dzieje za oknem trochę mnie przygnębia ale co poradzić ... może coś ustalimy dzisiaj z D przy okazji zapytam się was co sądzicie o tych świecznikach http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60236043/ i jakbyście mogły mi doradzić czy będą pasować w ogóle do mojej sali myślałam bardziej o tej części z barem na stoliki położyć przy kanapach i owiązać je różową albo fioletową kokardką a oto sala http://www.restauracja-szafrantu.pl/spacer
Świeczniki fajne myślę, że będą pasować a sala piękna! a gdzie jedziecie na wycieczkę? też chcę!

wioliix pochwal się nową pracą!

magdalenka_w_86 gratuluję znalezienia sali

Co za pogoda dzisiaj rano jakieś pół godziny odśnieżaliśmy z TŻ samochód

A co do wymarzonej sukni to zaraz oblukam je znowu i wrzucę
Stary 2013-01-22, 18:59   #1836
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Niulka, a w jakim bank pracujesz?

Wkuwam

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:02   #1837
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Kopnijcie mnie w dupę, żebym się zabrała dalej do roboty

jeszcze mi zostały tylko, a raczej aż do spakowania ciuchy. Najgorsze

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:05   #1838
Waniliova
Zakorzenienie

Shiruvii też powinnam się teraz uczyć, ale jakoś nie mogę się za to zabrać wcinam fistaszki

Pysia łap kopa! i
Stary 2013-01-22, 19:11   #1839
agunineczka
Zakorzenienie

Hej
Chyba muszę Was trochę nadgonić, bo kompletnie nie wiem o czym gadulicie na wątku
Spadam Was poczytać troche
Stary 2013-01-22, 19:13   #1840
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Kate za danie dobrego przykładu
Poszłam na żywioł

Jak już mowa o cygańskich weselach to wpisałam to sobie w google i zastanawiam się gdzie one się ubierały, bo przecież z takim kołem to nie idzie przejść przez drzwi
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:47   #1841
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Ciekawe jak tam wyniki Pianki

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Dziś TŻ miał kolędę i sam z siebie pytał księdza o nauki przedmałżeńskie

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:50   #1842
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Chciałam się Wam pochwalić

Będzie Córcia siusiak odpadł
Matylda
Waży 475 gram i jest śliczna
gratuluję! fajnie że technika poszła tak do przodu i można mieć takie piękne zdjęcie dzidzi!

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Gratuluję i zazdroszczę Ja tez już chciałabym dzidzię ale najpierw ślub, potem mieszkanie i marzenie o pracy na czas nieokreślony....

Z rzeczy pozytywnych. Znaleźliśmy po wielkich trudach miejsce na czerwiec rok 2014. Nasz termin to 07.06.2014, liczba osób ok. 100. Budżet miał być 40.000 zł, ale wychodzi nam ze wszystkim 43.000 zł. Zrobiliśmy rezerwację, do końca tygodnia podjedziemy wpłacić zaliczkę. Jestem już spokojniejsza Omówiliśmy wszystko z jednymi rodzicami, drugimi, a oficjalne spotkanie w sobotę
Gratulacje! Czyli w końcu ruszacie z przygotowaniami pełną parą! Wasza sala ma moze stronkę www?

Cytat:
Bardzo ładna i elegancka! Kiedys takie suknie były moim numerem 1, ale mam chłopiecy typ figury i pewnie kiepsko bym w takiej wyglądała..

W ogóle przypomniało mi sie Dziewczyny jak będziecie rozglądać sie za kam to radzę Wam szukać tych, którzy filmują w jakosci HD. Wczoraj obejrzałam film z wesela na którym byłam w sierpniu i tragedia. Już nie mowię o stylu kręcenia, bo każdy wybiera to, co mu sie podoba, alre jakość była bardzo kiepska.. Tzn. oglądałam film na tv 42 calowym - było bardzodużo szumów, obraz czesto zamazany, najczęściej, gdy na sali było ciemno, i do tego wszystko bardzo rozciągnięte.. Potem obejrzałam film na zwykłym, starym tv, 20 cali i juz było ok.
także dobra rada

W dobie tv ledowych, lcd, plazm i tak dalej polecam wybrać film hd
Stary 2013-01-22, 19:51   #1843
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Gratuluję i zazdroszczę Ja tez już chciałabym dzidzię ale najpierw ślub, potem mieszkanie i marzenie o pracy na czas nieokreślony....

Z rzeczy pozytywnych. Znaleźliśmy po wielkich trudach miejsce na czerwiec rok 2014. Nasz termin to 07.06.2014, liczba osób ok. 100. Budżet miał być 40.000 zł, ale wychodzi nam ze wszystkim 43.000 zł. Zrobiliśmy rezerwację, do końca tygodnia podjedziemy wpłacić zaliczkę. Jestem już spokojniejsza Omówiliśmy wszystko z jednymi rodzicami, drugimi, a oficjalne spotkanie w sobotę
gratulacje !!!!
Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Tak zamówiłam podobała mi się a teraz byłam przy kasie a ona dosć sporo kosztowała
A jak ją zobaczyłam to podobała mi się jeszcze bardziej niż na filmiku

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Moja mama chce Nam w prezencie ślubnym kupić zastawę i ja włąśnie chce kwadratową z takim delikatnym tulipanem tylko na każdym talerzyku.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

gratuluję Ci
mój tż też mówi że nam jego rodzice będą kupowac bo jego bratu też kupili, ale my chcemy bez wzorów bo jak coś się stłucze łatwiej dokupić

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Bardzo ładna, taka kobieca - no i ja uwielbiam koronki

A ja dziś po przymiarce u krawcowej (sukienka na wesele kumpeli), jestem zachwycona i na pewno będę jej stałą klientką
ja też uwielbiam koronki !!! i bardzo bym chciała koronkową suknię !!
Cytat:
Tak w niej wyglądam (nie mam więcej fotek) - bez butów, w halce z kołem (nie miałam wtedy tej, którą mam). Góra sukni jest do dopasowania, ale to w 2014 dopiero
ładna !!! cudownie wyglądasz w niej !!
Cytat:
bardzo ładnie

co Wy na to jakby zrobić zestawienie sukien ślubnych PM2014?

Tych które są jeszcze marzeniem no i tych już kupionych ?

każda, która ma jakąś wymarzoną albo już kupioną napisałaby posta ze zdjęciem albo linkiem do sukienki a ja podpięłabym pod jeden post do którego link walniemy na pierwszej stronie co?
jestemk za mimo że nie mam wizji swojej sukni
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
problem w tym, że ta dziewczyna nie jest po nowotworze, ani po chemi jakoś jak jest w pracy ma się dobrze, czasami coś pomarudzi, że zmęczona jest, a następnego dnia ni z tego ni z owego idzie na L4 i jak to jej chłopak mówi jest "nieprzytomna" za długo pracuje w tej branży, żeby wierzyć w L4 przed świętami, w trakcie sesji itd

owszem, może się każdemu zdarzyć, ale 3 razy w ciągu 5 tygodni to przegięcie. Ewentualnie niech poszuka innej pracy gdzie jej L4 nie będzie zakłócać niczyjej pracy i wypoczynku My w sklepie nie możemy zatrudnić więcej niż 4 osoby, a jak jedna jest na urlopie, druga na L4 to już jesteśmy w czarnej dupie i np dwie osoby musza pracować na okrągło, to nie jest fair

poza tym tak jak pisałam ona nie jest poważnie chora, tu grypka, tu okres, a dziewczyna, która ma nowotwora chodzi do pracy bo jej zależy i nawet w grudniu brała sterydy to mi się nie przyznała bo nie chciała iść na L4 a gdyby poszła Na L4 to bym zrozumiała. Ale jak ktoś się wymiguje od pracy dosłownie no to sorry, ale tolerować tego nie będę

piękna suknia moje marzenie ale gdzie tam moja figura, a Twoja jestem kilkadziesiąt kilo cięższa od Ciebie
widzisz, są ludzie i parapety
Cytat:
misiadelko myślisz ze będzie chciał przeszukiwać Ci konto?? Przecież to czyste chamstwo!

zwłaszcza że faceci chyba sami chcą mieć niespodziankę
mój sam mi powiedział że on nie chce wiedzieć

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Kishlaczkowa edytuj swojego posta i wykasuj mój cytat
mój też będzie chciał wiedzieć na bank może pójdę w najbliższym czasie pomierzyć suknie, żeby się zmotywować do odchudzania
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
też jestem ciekawa !!
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Poszłam na żywioł

Jak już mowa o cygańskich weselach to wpisałam to sobie w google i zastanawiam się gdzie one się ubierały, bo przecież z takim kołem to nie idzie przejść przez drzwi
okropne suknie fuj
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:53   #1844
misiadelko
BAN stały

Zgadzam się z agu, myślę, że teraz HD to podstawa, ja dodatkowo jeszcze jedną plytę BLUERAY dostanę, choć nie wiem co to jest... ale jak dają to biorę.

W ogóle wczoraj TŻ zadzwonił do kamerunów i powiedzieli, że jeśli będziemy przejeżdżać w przyszłym miesiącu przez Mrągowo to mogą nam do 1 marca przetrzymać wstępną rezerwację, żebyśmy nie musieli podpisywac w ciemno
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:04   #1845
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Dziś TŻ miał kolędę i sam z siebie pytał księdza o nauki przedmałżeńskie
Super, chopak się stara mój TŻ ostatnio pytał kolegów o fotografa, zespół, także też się garnie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Zgadzam się z agu, myślę, że teraz HD to podstawa, ja dodatkowo jeszcze jedną plytę BLUERAY dostanę, choć nie wiem co to jest... ale jak dają to biorę.

W ogóle wczoraj TŻ zadzwonił do kamerunów i powiedzieli, że jeśli będziemy przejeżdżać w przyszłym miesiącu przez Mrągowo to mogą nam do 1 marca przetrzymać wstępną rezerwację, żebyśmy nie musieli podpisywac w ciemno
Ooo, super
Stary 2013-01-22, 20:07   #1846
velika
Winter is coming

hej
niulka śliczna kiecka!
Ja mam jakieś wizje, ale jeszcze nic nie powaliło mnie na kolana, zresztą w necie to se mogę oglądać :/
I małe pytanko do dziewczyn 25+ - jakich używacie kremów na noc? Bo szukam czegoś porządnego, co by nie kosztowało 200 zł, ale też nie chcę, żeby to był lekki krem nawilżający, bo to się mija z celem im więcej czytam i szukam, tym większy mam zamęt
A na składach to się nie znam
Do szału mnie to już doprowadza, a nie ma co udawać, że mam ciągle 18 lat i byle ziajka będzie ok :/

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-01-22 o 20:08
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:08   #1847
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
W związku ze zgodą proszę każdą PMkę (która ma ochotę oczywiście) o storzenie posta w którym będzie napisane że to ta wymarzona lub zamówiona lub dopiero rozważana i zdjęcie sukienki a ja zajmę się resztą

jakbym takiego posta przeoczyła proszę mi zwrócić uwagę!!
Moja koncepcja zmienia się co pięć minut więc nie będę zaśmiecać wątku Jak już będę wiedziała w czym mi dobrze to wtedy się pochwalę Ale chętnie pooglądam Wasze wymarzone

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:12   #1848
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Wróciłam do pracy po chorobie i nie daje rady was nadrabiać
Wcześniej odpowiedziałam na Twoje pytanie w kwestii postu 15 sierpnia to możesz tak tylko spojrzeć, postarałam się jak najdokładniej wyjaśnić, abyś wiedziała jak działać
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:13   #1849
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość

ja mam w lapku napęd blueray i to się różni tym, że jest jakiś niebieski laser, zamiast czerwonego. A ten niebieski laser ma jakieś inne specyfikacjei dzieki temu na płytkach blueray można zapisać większe pliki, chyba nawet do 100gb, albo i więcej a czy to ma wpływ na jakość np. filmu to nie mam zielonego pojęcia...

super z tymi kamerunami, zawsze jednak lepiej wiedzieć dokładnie co sie bierze, w ońcu to nie mała kasa jest i na dodatek pamiątka z najważniejszej uroczystości w życiu
Stary 2013-01-22, 20:13   #1850
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
hej

I małe pytanko do dziewczyn 25+ - jakich używacie kremów na noc? Bo szukam czegoś porządnego, co by nie kosztowało 200 zł, ale też nie chcę, żeby to był lekki krem nawilżający, bo to się mija z celem im więcej czytam i szukam, tym większy mam zamęt
Do szału mnie to już doprowadza, a nie ma co udawać, że mam ciągle 18 lat i byle ziajka będzie ok :/
za jakieś dwa tygodnie wstąpię do tej grupy więc z chęcią też się dowiem. Odkryłam pierwsze zmarszczki.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:16   #1851
rom4ntyczk4
Rozeznanie

To moje upatrzone, ale jaką wybiorę okaże się jak zacznę coś przymierzać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 012-CY-FATIMA - Kopia.jpg (40,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FELICE149_01.jpg (22,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lasposa-lebrija2.jpg (19,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CALAIS - 1 1024x768.jpg (52,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lubiel.jpg (17,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zwiewnak.jpg (14,3 KB, 44 załadowań)

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:18   #1852
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale masakra, bo na środę mam załatwione auto i się przeprowadzam do TŻ ale nie wiedziałam, że aż tak dużo rzeczy jest do spakowania nie wiem jak się z tym wyrobię
Ja przeprowadzkę wspominam jako masakrę
I chociaż to to samo osiedle, na którym mieszkają moi rodzice to nie policzę ile kursow zrobiliśmy. Tż jeździł w kółko po swoje rzeczy. Ja po swoje. Normalnie jak jacyś cyganie z walizkami. Wpakować, wypakować. A najlepiej wspominam jak zadzwonili do nas, że nasze łóżko jest już gotowe i możemy odebrać. Nie chcieliśmy czekać kolejnych dni na dowóz. Facet w magazynie rozłożył nam je na 2-3 części, zapakowaliśmy do mojego samochodu. Z tyłu wystawało, boczne szyby na maksa otwarte bo też wystawało. Jak samolot ze skrzydłami

Cytat:
nasza regionalna twierdzi inaczej, napisałam jej jaka jest sytuacja. Ona wiem, ze ja sie przeprowadzam i napisalam jej to wprost. Odpisała mi tylko na maila "mam zebranie". I ch*j i co ja mam teraz zrobić? Biedna dziewczyna tam siedzi od 8.30 rano i będzie musiala zostać do 21 bez zadnej przerwy itd oczywiście powiedziałam jej, że jak chce do wc to ma zamknąć rolete i się nie przejmować niczym chora firma, chory kraj...niech dzwonią do mnie z jakieś innej pracy i się stąd wynoszę to nie moja wina, że firma zatrudnia za mało pracowników i jak coś się przydarzy to jesteśmy w czarnej dupie
Norma

U nas jest dużo pracowników,a i tak grafik ułożony tak,że jak kierowniczki nie ma to jedna robi dzień w dzień po 11 godzin. Jeden grafik leży dla nas, a drugi dla inspekcji pracy
Wczesniej pracowałam ja+szefowa i nie było mowy o L4,a urlop miałam wtedy kiedy mi dała,najczęściej mówiąc o tym 2-3 dni wcześniej.

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Monia, a podają jakiś powód dlaczego nie chcą tego ślubu w piątek?
Nie mają nic przeciwko piątkowi. Teściowa robi problem z ceną za osobę, chociaż wychodzi jak za darmo

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Co za pogoda dzisiaj rano jakieś pół godziny odśnieżaliśmy z TŻ samochód
A dla mnie rano tż odsnieża samochód
W tym tygodniu ma na rano i wychodzi wcześniej niz ja, więc odśnieża swój, potem mój. Jak wraca z nocy to też mi zazwyczaj odśnieży
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:22   #1853
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej odpowiedziałam na Twoje pytanie w kwestii postu 15 sierpnia to możesz tak tylko spojrzeć, postarałam się jak najdokładniej wyjaśnić, abyś wiedziała jak działać
ja jestem na 100 % pewna że nie ma tego dnia postu i nikt nie musi udzielać dyspenzy.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

EDIT: nie doczytałam że tu chodzi o piątek jesli to piątek to się zgadzam musi być dyspenza ale u nas wystarczy że udzieli jej proboszcz parafii
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:23   #1854
misiadelko
BAN stały

agu, wiem, że na całe dwie nasze rodziny tylko siostra TŻta ma odtwarzacz blueray, ale może za kilka lat będzie to popularne

no fajnie, bo zaliczka 4 stówki, a TŻ obiecal wziąć dwa dni wolnego żebyśmy pojechali na Mazury

velika, ja wstyd się przyznać ale na dzień i na noc smaruję się kremem dla dzieciaczków... tak bardzo się boję wysypu, wreszcie po 4. latach (taaak, zaczął mi się dopiero na studiach) zwalczyłam trądzik... A to jedna z niewielu rzeczy, która mnie nie zapycha... choć zdaję sobie sprawę, że może już powinnam używać czegoś...
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:32   #1855
little_zosh
Rozeznanie

magdalenka gratuluję umowy z salą

niulka śliczna sukienka, a z tym bolerkiem musi wyglądać super

rom4ntyczk4 ta sukienka jest śliczna Masz może zdjęcie z przodu? i możesz zdradzić co to za kolekcja?

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:45   #1856
tajik girl
Raczkowanie

Cytat:
Cóż za wiadomość! Gratuluję, ależ super! To się nazywa ŚWIETNA wiadomość

Widziałam, że dziewczyny pisały Ci różnie i mają rację post nie obowiązuje, ale pod jednym warunkiem - biskup musi dać dyspensę na taki dzień. Zazwyczaj dzieje się to bez problemowo i zazwyczaj bp-i dają ją . Wynika to z zapisu Konferencji Episkopatu, iż w każdy piątek obowiązuje post jakościowy (bez posiłków mięsnych). Możliwością jego odpuszczenia jest uzyskanie od biskupa (swojej diecezji) dyspensy.

Co do tego, że post nie obowiązuje w piątek jeśli tak ma się zaplanowany ślub, to nie mogę się zgodzić. Niestety tak nie jest. Aby móc uzyskać ślub kościelny w piątek również należy uzyskać dyspensę - kierować taką prośbę należy do proboszcza parafii w jakiej ma być otrzymany ślub. I on takie pozwolenie może uzyskać od bp-a. To czy je otrzyma zależy od bp-a, któremu musi przedstawić przyczyny takiego ślubu w piątek. U mnie w parafii proboszcz stara się bardzo pomóc Młodym i wtedy on bierze na siebie jakiś post (dodatkowy, coś ponad lex solius abstinentiae - wstrzymanie się od potraw mięsnych), np. post ścisły.

Mam nadzieję, że wyjaśniłam to jasno, jak coś pytajcie

Monia, a podają jakiś powód dlaczego nie chcą tego ślubu w piątek?

Jest piękna!!! Gratuluję córci!!! A imię cudowne

Ja uporałam się z papierami, przydało się to L4 do porządków w dokumentach Przynajmniej spisałam sobie potwierdzenia i skończyłam spłacać kredyt za rowery gdyby nie to to dalej bym płaciła... bo TŻ był pewien, że jeszcze z 2 raty nam zostały
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja jestem na 100 % pewna że nie ma tego dnia postu i nikt nie musi udzielać dyspenzy.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

EDIT: nie doczytałam że tu chodzi o piątek jesli to piątek to się zgadzam musi być dyspenza ale u nas wystarczy że udzieli jej proboszcz parafii
Dzięki dziewczyny za zainteresowanie Udało mi się w końcu dorwać mojego brata, który jakiś czas temu był w zakonie i z jakichś jego dokumentów wynika, że nie ma postu mimo, że to piątek
Z internetu z kolei wyczytałam, że lewobrzeżna Warszawa ma zakaz ślubu w piątki i nie ma możliwości dyspensy (ale skoro to uroczystość i nie ma postu, to może i zakazu nie ma).
Jutro idziemy do proboszcza i dam znać jak to ostatecznie wygląda.
Stary 2013-01-22, 20:51   #1857
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
hej
niulka śliczna kiecka!
Ja mam jakieś wizje, ale jeszcze nic nie powaliło mnie na kolana, zresztą w necie to se mogę oglądać :/
ja własnie też troche szukałam i mi najbardziej odpowiada krem z Avonu, z tej kolekcji Anew ale on jest chyba dla +30 albo +35 choć tyle nie mam oczywiście naprawde skóra rano jest po nim bardzo ładna, napięta itd (nie widze tego kremu w katalogu walentynkowym), ale ostatnio od Mamci dostałam Nivea Q10 przeciwzmarszczkowy na dzien i pod oczy i tez bardzo fajny jak skonczy mi sie ten Avon to spróbuje z tej serii kremu na noc

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:55   #1858
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej

Miałam wczoraj wejść na neta, ale po obiedzie położyłam się na łóżku i zasnęłam... C. mnie obudził przed 22 i stwierdziliśmy, że idziemy spać.
Rano włączyłam laptopa, bo musiałam sprawdzić czy książki są w bibliotece dostępne (i oczywiście są wypożyczone ), przy okazji otworzyłam wizaż i te strony, których nie czytałam - każdą w innej karcie. Wzięłam laptopa do auta i dzięki temu trochę nadrobiłam Teraz nadrobiłam te posty z dzisiejszego dnia i już wiem co pisałyście

Bacardi, witaj

Blondi, gratuluję mieszkania i poniekąd zazdroszczę

klaudia, gratuluję piątki z kolokwium

tajik girl, z tego co ja wiem to jeśli w piątek przypada jakaś uroczystość kościelna to post jest zniesiony, więc wg mnie 15 sierpnia nie będzie postu

Motylek, gratuluję córeczki Śliczna

Co do koloru przewodniego to u mnie będzie ciemny fiolet + szary +biel
A butelki z napojami wolałabym wielkości 1l, bo takie najładniej wyglądają i w miarę się opłacają (w porównaniu do tych 0,5l). Oczywiście mam na myśli te plastikowe.

magdalenka, gratuluję znalezienia sali i ustalenia daty

niulka_1985, ślicznie wyglądasz w tej sukni

mala_czarna, świetny pomysł z tym zestawieniem sukni Zaraz wrzucę moje wymarzone suknie

misiadelko, z tego co słyszałam to BlueRaya na zwykłym DVD nie odtworzysz, więc nie wiem po co oni to dają... Ja też wiele ofert widziałam, gdzie oprócz 3 płyt DVD, dają 1 płytę BlueRay.

Co do wzrostu to ja mam 158cm i ważę 49 kg. Więc wróciłam do swojej dawnej wagi

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:58   #1859
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja własnie też troche szukałam i mi najbardziej odpowiada krem z Avonu, z tej kolekcji Anew ale on jest chyba dla +30 albo +35 choć tyle nie mam oczywiście naprawde skóra rano jest po nim bardzo ładna, napięta itd (nie widze tego kremu w katalogu walentynkowym), ale ostatnio od Mamci dostałam Nivea Q10 przeciwzmarszczkowy na dzien i pod oczy i tez bardzo fajny jak skonczy mi sie ten Avon to spróbuje z tej serii kremu na noc
Nie martw się, ja używam aktualnie Pharmaceris N, przeciwzmarszczkowy i bardzo mi służy Do tego na szyję liftingujący
A na noc Retimax, bo u mnie nawilżanie to podstawa
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 21:03   #1860
tajik girl
Raczkowanie

Pierwsza wymarzona, ale chyba już niedostępna
Drugą aktualnie mam na celowniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia12.jpg (20,8 KB, 143 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 000004_m.jpg (115,1 KB, 126 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości