![]() |
#301 |
Mrs Mrau
|
Dot.: Błędy ortograficzne na forum
że też wam sie jeszcze nie znudzilo wałkowanie tego tematu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Freso, ale chyba o PW nic nie ma w regulaminie? A nawet jesli jest, to ja chetnie posłucham co tez takiego mod może zrobić aby ukarac kogos za obraźliwe PW.
A poza tym tresci prywatnych (czyli PW) nie mozna udostepniac postronnym osobom (czyli modowi).No dobra, wyzwiska mozna. ale kto uzna czy to juz wyzwisko czy tylko taki zarcik?) ( Tak mówi regulamin, biblia nasza ukochana. Czyli jesli poskarżysz sie modowi i zacytujesz treśc korespondencji to złamiesz regulamin i tez sie załapiesz na punkciki. Bardzo chciałabym żeby wypowiedział sie tu jakis mod. Czy ktos sie skarżył na obraźliwe PW? I co wtedy mod robi? Pytam z czystej ciekawości. cattt, no jesli o mnie chodzi to własnie temat się znudził, ale ja się ogólnie dzisiaj strasznie nudzę i z nudów to wszystko. ![]()
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Cattt,mi już się nudzi
![]() Niemniej jednak mam jeszcze pytanie do dziewczyn,które aż się palą do wytykania błędów- dlaczego tego nie robią? Czyżby regulamin trzymał w ryzach? A myślałam zawsze,że warto polec dla swoich ideałów. ![]() Lubo-jeśli ktoś napisze do Ciebie obraźliwe PW masz prawo zgłosić to modowi-lub,jeśli wolisz Złośliwcowi -a nawet możesz założyć stosowny wątek na technicznym.Bo nawet takie "potajemne trollowanie" nie jest na forum pochwalane. Ale oczywiście-możesz przymknąć na to oko ,jeśli nie chcesz ,aby wobec tej osoby zostały wyciągnięte konsekwencje. Ale chyba nie powinno sie na takie coś pozwalać,prawda? Na taką bezkarność. Bo w końcu regulamin od czegoś jest i obowiązuje wsztystkich jednakowo. I nkt nie mówi,że masz upubliczniać Twoje PW,bo to rzeczywiście jest zabronione. Wystarczy zgłosić problem z danym użytkownikiem załodze.
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mi sie nie chce. Za dużo roboty ![]()
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
hehe ja na samym poczatku bytnosci tutaj zwrocilam grzecznie uwage,na co wizazanka poskarzyla sie modowi.No i ja przeprosilam,co jest dla mnie paranoja ze ja przeprosilam ,a ona zrobila bład i luzik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na to, co jest pochwalane na forum a co nie, tez mam swój pogląd. I przy tym pozostańmy.
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
jasne oglaszam wszem i wobec ,ze mnie mozna bez krepacji zwracac uwage na ew.bład.Bede b.wdzcieczna i na pewno sie nie poskarze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze Wam powiem,co mnie dziwi.
Otóż,że osoby,które pałają chęcią zwracania uwagi publicznie-same popełniają błędy-tak,tak . Wiem,że każdemu jakiś "byczek" może się zdarzyć-ale może zamiast czyjejś-lepiej przyjrzeć sie własnej pisowni? ![]() Jeśli ktoś nie wie,o czym mówię. Gwoli przypomnienia tylko,bo było to wałkowane od początku tego wątku. Wielkie litery,kropki,przecinki,p olskie znaki-to też zalicza się do ortografii (a nie tylko "ż"-"rz","ó"-"u" ... itd). ![]() Jestem świadoma tego ,że i ja od czasu do czasu zrobię gdzieś "byka"-dlatego innych nie upominam publicznie-ani o to nie walczę. ![]()
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
jasne oglaszam wszem i wobec ,ze mnie mozna bez krepacji zwracac uwage na ew.bład.Bede b.wdzieczna i na pewno sie nie poskarze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Fresa dlaczego ?ja to napisalam powaznie.Dla mnie gorszy wstyd to robic byki,ktore wszyscy widza niz zwrocenie uwagi.Ale moze jestem odosobniona w takim podejsciu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bawi mnie wytykanie komuś błędów.
![]() |
![]() |
#312 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Konto usunięte
|
Marcelino -bardzo celna uwaga
Radząc komuś pozycje seksualne i dopytując się czy wasz TŻ ..wtedy jęczy jest naturalną sprawą ale wytknąć ,że tam powinno stać ó a nie u to nie wypada Dlaczego myślę,ze to walka z wiatrakami- bo tyczy duzej ilości osób Gdyby to były przypadki jednostkowe to nikt by sie nie certolił ,ale z 20, 30,40,50 % O! W ilości siła to już niestety regulamin powinien chronić takie gagatki,i co więcej gdy dojdzie do 80% to osoby piszące poprawnie będą traktowane jak kuriozum Tak sobie przypominam ,jak chodziłam do podstawówki to na jedną klasę przypadalo jedno otyłe dziecko,jak to wygląda dziś? a jak będzie za 50 lat? I wtedy ten szczupły dzieciak będzie obiektem zainteresowania lekarzy - czy aby nie chory? i źle odżywiany ? Nic na to nie poradzimy Nawet tutaj nie zajrzy i nie wypowie się jedna nastolatka z drugą ,ktora powinna znależć się w księdze Ginessa pod względem ilości byków przypadających na jedno zdanie A po co? Nie ich problem Tylko nasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Fresa to nie chodzi o zabawe ale o czystosc jezyka polskiego.Szanujmy go na litosc boska .Co w tym złego zeby kazdy chociaz staral sie pisac poprawnie??
Nie zauwazylyscie np ze nagimnnie ludzie piszą "Ja nie rozumie"nawet w medaich slychac takie wypowiedzi .I co z racji tego,ze wszyscy zaczna tego uzywac stanie sie reguła?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to mnie denerwuje jak ktos pisze : "macieżyństwo" ![]() Jedno i drugie jest "zaśmiecaniem" języka polskiego.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W mediach, jak w mediach, ale i szlachetni przywódcy tego państwa nie potrafią się prawidłowo wysłowić. ![]()
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wracając do pyt. Fresy - korciło mnie parę razy, żeby zwrócić komuś uwagę - i bynajmniej nie chodziło mi o posty, w których był 1 czy 2 byki (to zdarzyć się może każdemu, mi pewnie też), tylko o posty kwitnące od góry do dołu. Co mnie powstrzymało? A no to, że regulamin mówi, że jest to: w bardzo złym tonie - 7. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Automatycznie uruchamia to we mnie myśl, że nie sadzenie byków jest w złym tonie, tylko zwracanie uwagi na te byki. A przecież w zwracaniu uwagi nie chodzi o psucie atmosfery, obrażanie kogoś, wywyższanie się czy inne negatywne konotacje przypisane sformułowaniu - w złym tonie. Gdyby więc zapis w regulaminie był pozbawiaony wartościowania, np: Zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, winno odbywać się przez PW - wówczas moje opory byłby mniejsze. Myślę, że tu jest pies pogrzebany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie czuję się upoważniona do zwracania uwagi. Ale dyskutować na ten temat -mogę ![]() Przy okazji przejrzałam jeszcze raz regulamin i znalazłam coś ciekawego: Cytat:
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
ja mam wyksztalcenie pedagogiczne wiec sie czuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
co Ci wyjasnic???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
wiec rozwijaj moze swoje wypowiedzi ,bo ikonka to zbyt lakoniczna forma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Konto usunięte
|
Kończąc mój występ w tym wątku /chyba/ trzeba by sobie zadać fundamentalne pytanie- Co ja bym na miejscu szefostwa z tym zrobiła?
I tu zaczynają się schody. Wiadomo ,reklamodawców interesuje przede wszystkim ilość ,nie obchodzi ich czy wizażanka pisze tusz czy tóż tylko czy go kupi . A za reklamami idą konkretne pieniądze ,bo przepraszam ale charytatywnie to wątpię ,zeby się tu z nami Złoś 'użerał' ![]() I co ? Mając wymierne zyski przegoniłaby jedna z drugą te .... dyslektyczki ? no własnie- wątpię .. ![]() Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2007-03-09 o 12:56 Powód: ..byk :) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli ,przy rejestracji kandydatki na Wizażanki powinny pisać dyktando ? ![]() Bez przesady,bez przesady ![]()
![]() |
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Ja staram się pisać bez błędów, po prostu staram się nie spieszyć i zwracać uwagę na to, jak piszę, czy wyraz dobrze napisałam, czy jest bez błędu.
Poza tym drażni mnie jak ktoś wszystko pisze w jednym zdaniu, nie wstawia NIGDZIE przecinków, nie rozpoczyna zdań od dużych liter, a nawet nie używa kropki ![]() Ale oni i tak usprawiedliwiają się swoim dyslektyzmem.
Edytowane przez pAtiŚ Czas edycji: 2007-03-09 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
czytam to wszystko, co piszecie, ale i tak nadal uważam, że zapis w regulaminie jest sprzeczny z zapisem w ustawie o języku polskim - bo poniekąd przyzwala na bezkarne popełnianie błędów językowych, skoro "w złym tonie" jest zwracanie na nie uwagi. właśnie - osoby popełniające błędy czują się totalnie bezkarne i usprawiedliwione tym zapisem, czego świadectwem są odpowiedzi typu "przestań się czepiać, piszę jak lubię a Ty popełniasz wykroczenie względem regulaminu, zwracając mi uwagę!". samo sformułowanie tego punktu w regulaminie powoduje, że ludzie przestają się starać - bo przecież niczym to nie grozi.
a problem dysleksji nie jest problemem - sama mam dysleksję. czasami jak walnę jakiegoś babola, to aż mi wstyd. między innymi dlatego właśnie korzystam z FF2 :P ale inna sprawa, że praca i uwaga przy pisaniu pozwalają doskonale dać sobie radę z dysleksją, czego jestem żywym przykładem - jako dyslektyk właśnie kończę polonistykę, abłedy zdarzają mi się bardzo rzadko - można sie z tego "wyleczyć", o ile się chce, a nie traktuje swojej NIEPEłNOSPRAWNOŚCI jako dopust Boży i usprawiedliwienie lenistwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.