|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
ja jak dobrze pójdzie to od niedzieli do środy będę u mamy, na babcinych obiadkach, i nadrobię trochę znajomości towarzyskich bo już dwie koleżanki się zapowiedziały ![]() wyłączam kompa, czas na książeczkę. dobrej nocki !!! pewnie się odezwę koło 5 |
|
|
|
|
#3812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pani w recepcji to jakas dziwna, skoro nie wie jakie uslugi swiadcza :P---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
dziewczyny pisaly juz o magdzie i magdalenie, ty wspominasz kube. ale chyba wole to niz dżesiki, kewinów,brajanów. ja w swojej "karierze" spotkalam malego rocha, simone, fatiha. ciezko tym dzieciakom pozniej w szkole wsrod innych dzieci. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
oby dziewczynkom sluzyly ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- tez musze wstac rano na badania, bo w czwartek wizyta. i chyba zrobie glukoze, skoro mam skierowanie od rodzinnego gina postawie przed faktem dokonanym, bo on jeszcze o glukozie nie wspominal, hehe.---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10107784 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20172279 wiec jeszcze decyzja nie zapadla :P |
||||
|
|
|
#3813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Tylko pamiętaj, żeby zwracać uwagę na wymiary bo te z ikei są całkiem inne niż te z all i jeszcze inne niż te, które ja oglądałam |
||
|
|
|
#3814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpusc sobie troche, bo to niezdrowe! rozumiem, ze masz duzo roznych niepokajacych objawow...ale jesli maly fika to jest ok. a to, ze mniej niz wczesniej, coz nie kazdy ma codziennie ochote na maraton...glowa do gory i przestan sie zamartwiac, zobaczysz, ze bedzie Ci lzej.---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
slyszalam, ze one juz sa zakazane i wycofane, ale to bujda. na poczatku stycznia moj tz kupil w aptece rteciowy termometr, bo nasz elektroniczny i drugi elektroniczny do ucha/czola dzieciecy klamaly...---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
pewnie wybiore jakas w sklepie.
|
||||
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja o pościeli poszwach, oblyczkach
|
|
|
|
|
#3816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w stanach pewnie by wygrala niezle odszkodowanie przypomnialas mi, ze mam kopiec kreta ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
bardzo sie ciesze, ze pomoglam ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- [QUOTE=XxXJuSstiii;3880270 1]ja bym poczekała na zalecenie od gina jednak ![]() zapytam w laboratorium czy moge zrobic to badanie pozniej, choc pewnie w czwartek dostane "zlecenie" wiec to kwestia kilku dni. znajac mnie pewnie czekalabym zeby zrobic to przed sama wizyta, a tu termin tez dosc istotny...proszek sobie kupilam, przygotowana jestem zobaczymy co rano wymysle. ale moj gin jest fajny i mysle, ze sam przyzna mi racje, ze jesli moge to zrobic za darmo to po co placic...Cytat:
stymulacja od pierwszego dnia wiem, ze ikea ma swoje rozmiary, bo szylismy koldry na zamowienie, zeby nam do ikejowskich poszewek pasowaly. jakosc fajna, nie gniecie sie, nie farbuje...mozliwe, ze zdanie zmienie jeszcze z 5 razy, ale w chwili obecnej biore je pod uwage. |
|||
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
a teraz dobranoc, do jutra! dzisiaj musimy zasnac przed 3
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć nie powiem - wzory fajne |
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
vil jak tam nocka?
bo ja tak dla odmiany jak polozylam się ok północy to do tej pory nie zasnelam nawet na 5 min oszalec można.... |
|
|
|
#3820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie teraz im dalej do przodu tym lepiej, zwłaszcza jak sobie pomyślę o październiku-listopadzie. bałam się okropnie o maluszka, teraz zaczynamy wchodzić już w taki etap że jest coraz większy i silniejszy i wiem że damy radę naprawdę po raz pierwszy od września przestaje się powoli bać. nadal się boję przedwczesnego porodu z powodu skurczy i tych twardnień, bo np. teraz drugi dzień mimo leków mam cały napięty brzuch i ledwie chodzę, ale już sobie zrobiłam w myślach grafik sprzątania całego domu, tego, co mam zrobić z rzeczami dziecięcymi itp - przetrzymam jeszcze z 3 tyg i powoli zacznę wszystko realizować - włączając w to kosmetyczkę, dentystę, fryzjera, zakupy i takie tam ![]() btw zasypiając pierwszy raz w życiu poczułam co to bóle kręgosłupa leżalam, w każdej pozycji czułam fale bólu i tylko myślałam że jak to tak ma wyglądać i że teraz jeszcze brzuch jest mały a co dopiero będzie potem i że w takim układzie to ja już chcę na porodówkę mąż wychodził teraz do pracy i go pytałam co jest najlepsze zapobiegawczo na kręgosłup, a ten mi odp "leżenie" - no na pewno coś zmieni w moim przypadku Aaś biedactwo ja trochę pospałam, tylko nie mogłam zasnąć z powodu kręgosłupa, a potem kot od 3.30 nie dawał spać więc wstałam z mężem bo i tak koło 6 mam nastawiony budzik żeby wziąć tabletki więc wezmę je niedługo i wracam spać. dziecko dostało swoją porcję nesquika i szczęśliwe jak znam życie listonosz mnie obudzi bo mam paczkę zamówioną i powinna dziś dojść
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-23 o 05:30 |
|
|
|
|
#3821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
vil no to dobrze że chociaż ty trochę pospalas... Ja nadal walczę
doszła jeszcze zgaga do tego wszystkiego ![]() Oo.... Mysia nie zauwazylam dobrej wiadomości gratulacje!Chłopaki umacniają się na prowadzeniu w statystykach;-) |
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
siku zlapane, teraz biegne spuscic troche zlej krwi moze uda sie przesunac glukoze na "po wizycie u gina", ale wezme ja ze soba na wszelki wypadek. odezwe sie jak wroce. nocke uwazam za stanowczo za krotka! ale troche pospalam, wiec nie narzekam. Aaś i inne - do lozka marsz! korzystajce, ze za oknem ciemno, moze uda sie choc na godzine zamknac oczy. milego! |
|
|
|
#3824 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat własnie recaro 9-36 i jej znajomy który handluje dziecięcymi mówi, że besafe są lepsze więc chyba taki kupimy ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
zabrakło mi 3 tygodni żeby zapłacić mniej za wymianę ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
w necie 479 na miejscu 599---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#3825 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do kąpieli kupimy Emolium. Do smarowania ciała już nic nie trzeba. Ew. balsam z tej samej serii. Cytat:
Cytat:
Teraz to już czasami boli jak diabli, a to dopiero koniec 24 tyg. Widać mam mocno unerwioną macicę![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mięso jak już to może jem z 3 razy w tyg czasem mniej na obiad bo na widok szynki wymiotowac mi się chce też się nie będe zmuszać.
Dzień dobry ![]() vil dziewczyny mają racje nie zamartwiaj się na zapas,bo tylko dziecko będzie znerwicowane. Rozumiem, że twardnieje Ci bzuch etc etc ale nie ty pierwsza nie ostatnia Może Tobie ze stresu poprostu masz te objawy??---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
widocznie Ci się trzyma kręgosłupa![]()
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
wpadłam tylko na chwilkę, bo od rana mamy sporo ganiania przed wyjazdem. ja też się cieszę, dopiero teraz bo nie chciałam sobie robić nadziei i znowu się rozczarować Cytat:
Cytat:
i nie byłam już prawie 4 miesiące... Strasznie tęsknię... za rodzicami, babcią..mam nadzieję, że dziś ich zobaczę ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- czekam na telefon od Tż i zaraz muszę po niego jechać do mechenika. Mam nadzieję, że szybko wymieni nam ten czujnik w samochodzie... |
||
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie glukoze wypilam bylo fuj teraz czekam do 10.20 na pobranie i do domu
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś na obiad krupnik i pizza. a u was??
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam Was
![]() ja i Piotruś dziękujemy za gratulację i prosimy o wpisanie tp 12.06.2013 i imię Piotr ![]() dzwoniłam do medicover, bo podobno super sprzęt mają i pani na infolinii wyłapała chyba tylko, że chce usg a nie że 3d i nas zapisała no szkoda 200 zł, bo takie samo będę miała w luxmedzie w poniedziałek za darmo,a le trudno ważne, że wiemy, że zdrowy i, że chłopak![]() rodzina i znajomi szaleją, bo wszyscy chłopca chcieli, TŻ dumny jak paw a ja się cieszę z nimi druga będzie dziewczynka więc nawet ja laik w temacie usg wszystko widziałam śmiesznie było, bo mówię do babki, że chcemy poznać płeć, a ona tak patrzy na mnie i pyta który tydzień, mówię, że 20ty, a ona 'uff, już myślałam, że 14-ty'
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dzieki a u mnie czesc dalsza montazu szaf a obiadek mam ziemniaki palki upieke w rekawie i ogoros albo buraczki hehe
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z OM ci jak wychodziło??
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
z OM 12.06, ale miałam owulkę później i na początku mówił mi gin, że ciąża młodsza
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
![]() Cytat:
jechałam do pracy i złapał mnie taki atak kaszlu że stwierdziłam że wracam do domu i idę do lekarza. wolę siedzieć w mojej własnej domowej wylęgarni zarazków niż żeby szanowny szef kaszlał mi w biurze. w ogóle w tej ciąży mam myśli mordercze wobec osób które zaczynają kaszleć i mimo to chodzą do pracy/sklepów etc.
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka ma Mutsy Ubran Rider i jest bardzo zadowolona, mówi, że śmiga super (dziecko teraz ma 2 miesiące).. Jedyną wadą według niej jest to, że ta półka na torbę jest dosyć nisko i trzeba wszystko w reklamówki wkładać bo inaczej jest ufajdane, ale też i pogoda taka, że może nie dziwne..
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
wrocilam oddalam mocz, krew, zjadlam jagodzianke i mysle czy isc spac dalej. glukoze sobie darowalam, bo nie chcialo mi sie tam siedziec wsrod kichajaco-smarkajacych-krzywo patrzacych emerytow moze za jakies 2 tyg sezon grypowy minie...w laboratorium byla mama z maluszkiem. przed nia 3 dziadkow, babka, ja i ona. i kiedy weszla? przede mna. nikt z laskawcow nie przepuscil, a maluszek dosc glosno protestowal ), nosidelko siedzi (babka sobie postawila na lawce, a dziecko nosila na rekach), a my starzy stoimy" tekst zostal uczczony minuta ciszy, hehe.
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ja mieszkam na osiedlu gdzie jest masę starszych ludzi i jak się wchodzi do biedry to taki rząd tych babcinych wózków stoi.. |
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
wyobrazilam sobie maluszka jak tanczy na kregoslupowej rurce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

), ale nieważne
dziewczyny pisaly juz o magdzie i magdalenie, ty wspominasz kube. ale chyba wole to niz dżesiki, kewinów,brajanów. 

leżalam, w każdej pozycji czułam fale bólu i tylko myślałam że jak to tak ma wyglądać i że teraz jeszcze brzuch jest mały a co dopiero będzie potem i że w takim układzie to ja już chcę na porodówkę
mąż wychodził teraz do pracy i go pytałam co jest najlepsze zapobiegawczo na kręgosłup, a ten mi odp "leżenie" - no na pewno coś zmieni w moim przypadku 

w necie 479 na miejscu 599

Może Tobie ze stresu poprostu masz te objawy??