|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Isia, mi jeszcze niedawno wydawało się że Hania tego soku w nocy bardzo potrzebuje, bo inaczej... uschnie.
W dodatku piła tak dużo (ponad litr), więc jak miała tak nagle z niego zrezygnować? Jednak teraz jestem w stanie uwierzyć,że 1,5 roczne dziecko jest w stanie wytrzymać całą noc bez jedzenia/picia i jest to tylko kwestią przyzwyczajenia. |
|
|
|
#1922 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Zapomnialam Wam napisac-przyszła dzisiaj ta fotoksiązka, jest śliczna i za tak niska cenę(kupowałam u tego sprzedawcy co polecałyscie).Takze polecam bo jakość rewelacyjna
|
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Lili, gratuluję sprzedaży!
Odpisałam już Brumkowi, że według Pani stomatolog dziecku się nic nie stanie, bo ilość fluoru w tej paście jest bardzo mała.(z resztą na opakowaniu jest napisane że od 0-6 lat, a nie jak zazwyczaj od 2)DDewik, udanego wypoczynku i bezpiecznego szusowania na nartach! (Pec pod Śnieżką) Wizja pakowania też mnie trochę przeraża.A propo wypoczynku, to znajomi teściów pojechali na tygodniową wycieczkę last minute. Jakaś wysepka (chyba Grecka?) nie pamiętam dokładnie. Ta rodzina zawsze ma jakiegoś nieopisanego pecha, i ciągle niewyobrażalne historie z Nimi związane Nas zalewają. Tym razem również nie obyło się bez przygód. Znajoma podczas zwiedzania wulkanu wpadła do jego wnętrza! Nawet nie pytajcie mnie jak to się stało... Stoczyła się z wysokości ponad 20 metrów, przyleciał helikopter żeby ją wyciągnąć. Złamała nogę w dwóch miejscach z przemieszczeniami, przetransportowali ją do Polski i jest już po operacji. Można powiedzieć, że miała szczęście w nieszczęściu i nie skończyło się to na poważniejszych obrażeniach. Z relacji teściowej najbardziej rozbawiła mnie (wiem, wiem paskudna jestem |
|
|
|
#1924 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Umiesz szyć? Ja ja bym chciała... Ale nigdy nie mogłam się tego nauczyć. Jak dzieci podrosną i pójdą do przedszkola/szkoły to się nauczę Cytat:
Oj tak, z pisaneczką muszę się znów do fryzjera wybrać. Cytat:
![]() Cytat:
Ucałuj Karpacz Lili - gratuluję! 2. Klub miłośników banana ![]() U nas kotek od miesięcy nieprzerwanie jest kici kici. Nie kotek, nie miau, tylko kici ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- A no i gapa ze mnie, bo wszystkim pięknie chciałam podziękować za pochwałę mojego wkurzonego miśka Gomra - zszywałam ręcznie. Jestem maszynowe antytalencie ![]() Cytat:
i i ![]() Ale historia! Przygoda życia do starszej pani ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Ehh, zgłupiałam z tym fluorem. Czytam, czytam i połowa stomatologów piszę, żeby stosować, tak jak dentystka Marzenki, a połowa, że jednak nie, bo grozi to chociażby fluorozą i przebarwieniem ząbków ![]() I bądź tu człowieku mądry... Ale chyba i tak jestem za
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-01-23 o 00:41 |
||||||
|
|
|
#1925 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cudny foszek i jego właściciel Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też zastanawiam się nad tym fluorem, Hela sporo pasty zjada ale doczytałam już, że jest ok - chyba i my się przerzucimy z naszej "bobaskowej" pasty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej, hej! zamiast iść spać to najpierw najadłam się jak prosie (mogłabym dalej jeść, ale już mi głupio ), a teraz siedzę i dumam, jaki kolor telefonu wybrać, jakby miało mnie oświecić teraz taaa zdecydowanie jestem sową, szkoda, że nie można pospać do południa :P
|
||||||||
|
|
|
#1926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pani miała przygodę... najważniejsze, że się (w miarę) dobrze skończyło! |
|
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Audrey, hu hu! Tu sowa dwa
![]() A jaki telefon? To zaraz podpowiemy
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
Zgadnij
![]() do tej pory tylko czarne miałam, ale biały baaaardzo mnie korci. myślę i myślę i nic nie wymyśliłam ![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Gasić światło? Zatem :pstryk:, kolorowych snów (może mi się przyśni kolor telefonu )
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu nie ma innej opcji, jak bialy
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc.
Niech JASNOSC bedzie z Toba!
|
#1931 |
|
Wtajemniczenie
|
DDEWIK udanego wyjazdu
MAARZENA co za przygoda ![]() My tez uzywamy tej pasty jedynie z regularnoscia mycia jest gorzej. Do tego u nas zasypianie ciagle odbywa sie przy butli w wiekszosci przypadków wiec o myciu przed snem nie ma póki co mowy---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Pstryk-zapalam światło
|
|
|
|
#1932 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się
chora jestem, ale dzielnie do pracy przymaszerowałam... ale raczej nic nie zrobie, bo nawet klepanie w klawiaturę mnie boli...tzn. palce mnie bolą. o głowie nie wspomnę. więc nie ma mowy o myśleniu... piekne fochatki i sówka marzenko dla dzielnej Hani!co do past z fluorem... mam tego elmexa w domu, ale poczekam, aż Haniowe zęby wyjdą na całą "długość" (na razie są niewiele ponad dziąsłami), a teraz w ramach oswajania mąż szoruje z nią te kiełki ziajką. kuzynka TŻ, studiująca techniki dentystyczne, mówiła nam ostatnio, że trzeba myć zęby pastą z fluorem, nawet niewielką ilością fluoru, bo właśnie powoduje, że zęby mleczne są wtedy dużo mniej podatne na próchnicę, że tak postępuje się w Niemczech czy Norwegii.. co do nowych słówek - Hanka ostatnio każe sobie dawać do oglądania "ambum Hania" (album ze zdjęciami jej od urodzenia )
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Piękne maskotki Wam powychodziły Marzenko, dla dzielnej Hani!! My tej pasty, którą pokazałaś używamy od samego początku, właśnie z zalecenia stomatologa dziecięcegoA przygoda znajomej MASAKRA! Dobrze, że "tylko" tak to się skończyło...Domek też mówi banan, a brzmi to jak "banin" ![]() Ddevik, Miłego i udanego wypoczynku Brumku, mąż ma przymusowe wolne, ziemia jest zamarznięta, nie ma jak ruszyć z robotami Więc mamy go w domuPieleszko, zdrówka Telik, biedny Jasio Aniu, jak dzisiaj Adaś? Lili, za pierwszą sprzedaż.Aa i więcej nie pamiętam Tż pojechał na chwilę na budowę, Domek śpi a ja kawkuję
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie, aż mi glupio że nie nadrabiam, mam nadzieję że wybaczycie.
Tż jest juz po operacji, operowali go 3 godz, dostał końską dawkę narkozy bo nie mogli go w ogóle uśpić, ani zastrzyk nie pomógł, ani maseczka ehh za to spał cały dzień. kamień z serca że już po.. byleby się ładnie wszystko goiło
|
|
|
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
Moge prosić jeszcze raz link do polecanego przez Was sprzedawcy tych fotoksiążek
![]() ![]() Marzenka dzielna Hania Ząbki zabezpieczone, więc już gorzej nie będzie. Ze smoczkiem pójdzie Wam an pewno tak samo gładko jak z soczkiem. Pierwsze noce będą najcięższe a później już tylko lepiej ![]() Ddewik udanego wypoczynku! Agula dobrze, że operacja się udała, trzymam kciuki za szybkie bezproblemowe gojenie się. Pieleszko Zdrówka!! Ja od świąt ciągle podziębiona, z bólem gardła, katarem, doleczyć się nie mogę Telik biedny Jasiu oby dermatolog coś szybko zaradził!
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena to Hania nie pije nic z butelki? Moja co prawda pije raz jeszcze w nocy ale ostatnio zauważyłam ze pije sobie mleko na raty:| zamiast w jakimś rozsądnym czasie je wypić to nie. Soku nie daje, chce mleko, ale martwi mnie te chomikowanie tego mleka w nocy.
|
|
|
|
#1937 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() I gratuluję nowego słówka! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wyobrażamy sobie, Adaś też ostatnio koło 22 chodzi spać, o 20 go kąpię i wtedy wstępuje w niego drugie życie ![]() gratuluję sprzedaży! marzena, będą mieli co wspominać z wyjazdu dobrze że tylko tak się skonczyło!Cytat:
zaneta, jak zdrowie?
|
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczeta.....
pozdrawiam bardzo mocno wszystkie mamy.... chcialam was ocos zapytac..... jakie zabawki teraz kupujecie swoim dzieciakom? kredki farbki czy moze auta i lalki? |
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście to http://www.youtube.com/watch?v=q38UNU-f7DQ
|
|
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Marzenko dla dzielnej Hani. Super ze zabki juz bezpieczne. Brumku foszek milutki Wgl wszystkie paluszki piekne. Ja mam jakieś tam małe pojęcie co i jak ( mama mnie uczyła na maszynie szyc kiedys) ale nie bede robic misia bo wiem ze Wiki nie zainteresuje. Ma cala polkę pluszakow i tylko sie kurza. Audrey jesli ifon to biały. Elegancko wyglada. A jaki model? 5 czy 4S ? Agulaaa swietnie ze operacja przebiegła gładko. Teraz juz bedzie tylko lepiej. Lili ładne kolczyki. Podobają mi sie Cos sie nie wyspalam
|
|
|
|
#1941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po gwiazdkowych prezentach stweirdziliśmy, że kolejną zabawkę dostanie najprędzej na dzień dziecka albo urodziny W najbliższym czasie, chcę zainwestowac właśnie w akcesoria plastyczne.
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Kolejny dzień zimy na całego, śniegu już po pas. Niedługo utkniemy w domu na dobre. Dewik, Marzena wiecie że zazdraszczam wyjazdu? Marzena uśmiałam się z wycieczki znajomych, parsknęłam jak koń Dobrze, że ząbki zabezpieczone, z głowy. Kurcze, ja myłam na początku pastą z fluorem a potem nenedent, chyba przerzucę się na elmex? A w pierwszej kolejności wizyta u stomatologa, ale ja wiem że sara od wejścia poryczy się i za diabła nie otworzy buzi..nic nie da zrobić przy sobie. Jest problem żeby do gardła lekarz zajrzał a co mówiąc na dłużej żeby zęby przejrzeć? ![]() Póki co nocne mleko jest u nas.. Brumek świetny foszek ![]() Pieleszka zdrówka, może idź na zwolnienie? Agula najgorsze za Wami, dobrze że juz po. Telik bidny Jasiu, ciekawe co to, czy rzeczywiscie ten łupież ![]() Sara lubi oglądać swoaWje zdjecia w albumie, ale gdy tylko zobaczy zdęcie z ulubionym misiem czy z kocykiem to płacze grochowymi łzami, bo jak to jakaś obca dzidzia bawi się jej ulubionymi rzeczami
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli generalnie zabawki przy których musi pokombinować.. Natka, obejrzałam..o matko...
|
|
|
#1944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takze ja tez sie podciagam teraz przy mojej córcea w załaczeniu filmik z rysowania (sorki ze tak sie chwale :P) http://s781.photobucket.com/albums/y...t=Film0022.mp4 Cytat:
|
||
|
|
|
#1945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lekko nieprzytomna jestem ![]() Cytat:
Matko, aż mnie zatrzęsło.Cytat:
A pluszaki przyślij nam Tymek ukocha każdą ilość. Ma 12 misiów i codziennie WSZYSTKIE karmi, tuli itp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twardy jest, że tak na niego nic nie działało? A on bardzo duży jest?
|
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsza noc zdecydowanie lepsza ).Kompletnie poprzestawiało mu się z godziną pójścia spać Wcześniej ledwo słaniał się na nogach już o 18-19 i tak chodził spać, a teraz buszuje do późnych godzin wieczornych już po kąpieli w piżamce i podobnie jak u Adasia wstępuje w niego po kąpieli drugie życie ![]() Sorry, że tak tylko o sobie.
|
#1948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widac taki etap u dzieciaków Ja też nie wierze, że jeszcze pół roku temu Ala ledwo do 18tej dawała radę wytrwać. A teraz bez drzemki pada o 19tej, ale wystarczy, że pośpi pół godziny w dzień i już do 21 pełna energii.---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- To pochwal się ile dzisiaj pospałaś
|
|
|
|
|
#1949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, pamiętam jak pisałaś że pluszaki go nie ruszają ![]() Cytat:
no to współczuję. Mnie jest ciężko dotrzymać mu kroku, zwykle zaczynam zasypiać na siedząco agulaaabar, biedny TŻ
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu u mnie dokładnie tak samo. Ja już śpiąca, wymęczona całym dniem, a Szymon dalej by biegał
Nie mam już ani chwili w ciągu dnia dla siebie. Tak jak padał o 18-19stej to jeszcze miałam cały wieczór.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

zapraszam
W dodatku piła tak dużo
(ponad litr), więc jak miała tak nagle z niego zrezygnować? Jednak teraz jestem w stanie uwierzyć,że 1,5 roczne dziecko jest w stanie wytrzymać całą noc bez jedzenia/picia i jest to tylko kwestią przyzwyczajenia.
Odpisałam już Brumkowi, że według Pani stomatolog dziecku się nic nie stanie, bo ilość fluoru w tej paście jest bardzo mała.(z resztą na opakowaniu jest napisane że od 0-6 lat, a nie jak zazwyczaj od 2)
(Pec pod Śnieżką) Wizja pakowania też mnie trochę przeraża.
i 

Pierwsz raz tak ciężko wychodziło mi się do pracy.

Zakończone: 2
oby dermatolog coś szybko zaradził!