|
|
#1051 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
No to chyba najpierw wypróbujuemy ten który kupiłam a jeśli się nie sprawdzi będę szukać z kokosem ![]() Tez lubię, a w szczególności ciasto stafanka z kaszy mannej przekładane herbatnikami polane karmelem ![]() Cytat:
Ostatnio mam problem z dziąsłem,pobolewa mnie od 2 dni już Ciekawe kiedy mi znikają te skurczowe bóle brzucha jak przed miesiączką. Mam je od 11tyg mniej więcej i się zastanawiam kiedy to minie bo to się już upierdliwe robi,czuje się ciągle jakbym zaraz miała mieć okres
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-01-22 o 22:36 |
|||
|
|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
to mnie pocieszyłyście;-)
Mój tż od miesiąca miał zapowiedziane, że na czwartek ma sobie wolne załatwić i że pierwszy raz zobaczy dzidzię razem ze mną;-) A przed chwilą mu powiedziałam, że to niekoniecznie będzie usg przez brzuszek, choć na to liczę - a on - chyba żartujesz, przecież ja tego gościa zabiję, jak on ci coś będzie grzebał buahahaha, ale się uśmiałam. Ale kazałam mu obiecać, że będzie dzielny i nie zrobi jaj;P
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1054 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale mi coś dzisiaj "skrzypi" w lewej piersi jak oddycham. Dziwna sprawa
![]() Cytat:
![]() Kiedyś 20 lat to była norma, a teraz wszyscy się dziwią, że to wcześnie. Poza tym jesteś jeszcze młoda, 32 latka co to jest Cytat:
Mówiłam o tym lekarzowi ogólnemu, ale ona nic mi na to nie odpowiedziała. Pójdę najwyżej do innej, bo ta zawsze olewczo podchodzi do pacjenta. Szalik zakładam na dwór, a w domu mi przeszkadza, właśnie tak jak mówisz - uciska i nie mogę oddychać. Z tym, że nie mam pojęcia jak Ci pomóc ![]() Cytat:
Cytat:
1000mg dziennie - czyli tak jak napisała stokrotka dwie tabletki z tego co wyczytałam nie powinno się brać dłużej niż tydzień Cytat:
Cytat:
U mnie w mieście na ma H&M niestety...Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie, dojarka gadżet niezbędny ![]() Cytat:
Cytat:
Uświadomiłam go, że żeby sprawdzić twardość macicy lekarz wkłada "tam" palce. Mina mu zrzedła po czym padło pytanie "Jednego czy dwa?" W ogóle się nabijał, to mu zagroziłam, że więcej ze mną nie pójdzie, uspokoił się i przestał żartować
Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-01-22 o 23:14 |
||||||||||
|
|
|
#1055 |
|
Konto usunięte
|
Ja w grudniu miałam 2, a w styczniu 4,72 (przed ciążą miałam coś koło 3), więc sądzę, że Twój lekarz jednak nie do końca ma rację, ale zrobisz to, co będziesz uważała za słuszne.
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż jak był na usg to wszedł dopiero na usg, wcześniej go nie chciałam jak lekarz robił jak to zwykle wywiad, do tego jak leżałam na samolociku
czuję się wtedy sama z siebie jakoś nieswojo, a co dopiero jakby Tż widział, że mi tam gdzieś zagląda.Jak za to był już na USG to mój lekarz stwierdził, że "MACICZKA jest powiększona" to nie wytrzymał i ryknął śmiechem Jest tu jeszcze kto? Jak zwykle, późno a ja tu siedzę i czekam aż się rozkręci
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem... CSI oglądam jednym okiem
Drugim wizaż, a "ręcami" kolację mężowi szykuję (Robot wielofunkcyjny Zelmer KASIA...)Mój właśnie wrócił z pracy i rzuciłam tematem usg głowicą dopochwową. Wzruszył ramionami i powiedział, "a co to za różnica" No nie wierzę...
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mówiłam mojemu Tżtowi kiedyś, że pierwsze usg w 6 tygodniu było dopochwowo, to nie mógł uwierzyć i się dopytywać: " wkładał Ci TAM kamerę( jako, że ten przyrząd)?" ja na to, że tak..a ten złośliwiec mi na to: ło Jezu, z kamerą wśród zwierząt ![]()
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w łóżku I zamiast książki na dobranoc czytam wizaz I tak mi się miło zrobiło, jak któraś z was napisała o sikaniu. Jakiś mi tak razniej, że nie tylko ją odprawiam wędrówki nocne do kibelka
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie ma weterynaryjne skojarzenia... |
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się czujesz, lepiej? ![]() Tak, zawsze adekwatne do sytuacji ![]()
|
|
|
|
|
#1062 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Znowu jestem pierwsza?
Witam![]() Wczoraj mąż całe popołudnie i wieczór zajmował mi kompa i nie mogłam podyskutować z Wami. Ale z grubsza nadrobiłam teraz Dzisiaj idziemy do gina prowadzącego na wizytę. Znowu zobaczę synusia Pewnie zleci kolejne badania krwi i moczu, bo do tej pory miałam tylko raz.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Długo wytrzymałaś w jeansach, ja już od ok. 2 tyg przerzuciłam się na getry i jakieś miękkie rozciągliwe spodnie materiałowe (a zakończyłam 13tc)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może chwila zmieszania była, ale gin się zachowywał profesjonalnie, więc niejako narzucił nam powagę sytuacjiEdytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-01-23 o 07:35 |
|||||||
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
to ja druga dzisiaj... jakoś nie mogę sie zebrać do pracy.. jak z kims jeżdzę, to przynajmniej sie mobilizuje na konkretną godzinę, a dzisiaj.. zbieram sie zbieram i nie chce sie!!
Cytat:
i właściwie zawsze dowciapnie było. Oprócz ostatniego razu (16tc1d), ale i tak jak wyszedł to dowciapnie się tez odbyło i pokazał się siusiak D także nie myśl o tym, bo bezsensu. Panowie skupiają się na monitorze i baby.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38802222]Ja w grudniu miałam 2, a w styczniu 4,72 (przed ciążą miałam coś koło 3), więc sądzę, że Twój lekarz jednak nie do końca ma rację, ale zrobisz to, co będziesz uważała za słuszne.[/QUOTE] Asiunia: zgadzam się z Perse, nie zaszkodzi sprawdzić. Tym bardziej, że w ciąży hormony szaleją ![]() Podczytuję sobie wieczorami "Poród bez obaw" - bardzo fajna krótka książeczka o pozytywnym nastawieniu do porodu. Obala trochę mitów, wskazuje skąd się wzięły. Dobrze nastawia Kurcze, miałam wczoraj dla was fajny cytat, ale nie mogę teraz znaleźć. Jak wrócę![]() Miłego dnia!
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Roxi, to jak Ty masz zamiar rodzić wnuka, to ja chyba już prawnuka ![]() nie narzekaj, jam tu najstarsza z Was, ale na szczęście nikt mi nie daje 40 dopóki nie spojrzy na mój pesel Od zawsze gówniarsko wyglądałam, jak miałam 26 lat to znajomej znajoma (nieznająca mnie kompletnie) kazała mi pokazać dowód jak poprosiłam o piwo na jakiejś imprezie... --------------- A ja w nocy dostawałam pier... ca. Wczoraj mój ogon dał mi się we znaki, tak że promieniowało mi aż na łopatki, a w nocy biodro mnie bolało, w nogi niespokojne, Tż parę razy skopałam Ciasno mi i duszno było.Widać, że jestem średnio przytomna bo nawet dzień dobry nie napisałam dzień dobry lecę bo mam dziś miastowe sprawy do ogarnięcia, polowanie na jakąś padlinę na obiad i inne zakupy A no i my dziś z Bąbelkiem zaczynamy oficjalnie 16 tydzień
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-01-23 o 08:03 |
||
|
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
i ja się witam dziś z wami po ciężkiej nie przespanej nocy...no więc wczorajsza gorączka 40 stopniowa synka, powoli spadała od 20 do 21,30 z jakieś 3 kreseczki do 39,7 maż czuwał ja musiałam się przespać obudziłam się po 30 min żeby sprawdzić mąż mówi śpij spada gorączka, poszłam spać a mąż sam był po nocce całą noc nie spał i cały dzień bo on dostał opiekuńcze i z synkiem siedzi. Wczorajszy dzień był okropny jeszcze moje wymioty dziś chyba będzie lepiej tyle że nie wyspana jestem
. O 1 w nocy obudziłam się i synek miał 39 stopni robiłam okłady do 2 i poszłam spać przed 5 się obudziłam dałam syrop na zbicie gorączki, zrobiłam mu jesć bo antybiotyk musiałam podać i do 6 nie było spania a o 6 wstaje do pracy ale na szczęście gorączka spada miał 37,5
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-23 o 08:13 |
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
od którego tygodnia zaczęłyście się smarować kremem a rozstępy u mnie juto kończy się 9tydzień piersi są duże i brzucholek rośnie więc poprosiłam męża żeby poszedł do apteki kupić, to farmaceutka stwierdziła ze za szybko że zaprasza za miesiąc
ja to bym już wolała zapobiegać ale na razie smaruję oliwką...
|
#1069 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w dzień sporo biegam ale korzystam z okazji że moja mała też siusia co jakiś czas bez tego pampersa a w nocy to już dla mnie tradycja, że co się obudzę nie zasnę póki nie pójdę siku |
|||
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kiedy mina te mdlosci!? To ponad 11 tydzien wedlug usg a ja caly czas mdlosci,odbicia , kwasota w buzi i bol zoladka. Wlasciwie to ja mialam wszystkie mozliwe objawy ciazy omdlenia,krew z nosa,wymioty itp. Cieszcie sie ze przechodzicie lagodnie przez ciaze.Moj narzeczony twierdzi ze to jego geny i dziecko bedzie takie jak on i dlatego daje mi w kosc
|
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
hahaha patrzcie co znalazłam http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
wyszło że córcia będzie...jak wiecie co macie sp. to czy się sprawdza
|
#1073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak około 13 tyg powinno powoli Ci ustępować. Choć jeszcze czuję taki metaliczny posmak w buzi, ale już nie taki kapcior jak miałam. Nie pawiowałam, ale co ja przeszłam właśnie w tym kapciorem i mdłościami to tak sobie myśle, że może te pawie byłyby lepsze Lekarz mnie uspakajał, że tak w 13 będzie lepiej, a ja w 11 myślałam, że już nie przeżyję tych 2 tyg. I tak w 12 ciut lepiej było, ale ile to nerwów sobie i bliskim naszarpałam płaczem, bezsilnością. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
ciekawe co tak jednak między nogami Bąbelkowi piszczy ![]() a ja se leżę i zamiast jechać w końcu w miasto to oglądam kurtki na wiosnę, zaraz pewnie się przeniosę na dziecinne rzeczy, kto mi da kopala w dupala ?
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-01-23 o 09:08 |
||
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie to tak jak u mnie...nie wiem czy zapłodnienie było w listopadzie czy w grudniu to głupota już wiem
1 miesiąc chłopczyk następny dziewczynka i tak na zmianę. A co do mdłości moje powróciły i cos czuję że dziś znów będzie kolorowo ![]() moja koleżanka to nawet w 6 miesiącu rzygała...
|
#1076 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na serio byliśmy zobaczyć pierwszy raz serduszko i usg było dowcipne Cytat:
![]() Nie chcę być niemiła, ale studniówka to jest sto dni do końca a nie 100 dni od początku (Kłamałam- tak naprawdę to chciałam być niemiła )Cytat:
![]() Cytat:
To już bliżej niż dalejCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W sumie na początku II trymestru czułam się gorzej niż w I ![]() A teraz to nie jestem pewna czy w ciąży jestem bo mi nic nie jest
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ostatnio jak wracałam z psem ze spaceru to mnie tak do WC ciągnęło, że biegłam co sił w nogach i zadyszka mi nie przeszkadzała, do klatki wchodziłam już bez kurtki co by nie tracić czasu na rozbieranie w domu... Aż dziw, że jeszcze w spodniach byłam a tez ich wcześniej nie zdjęłam
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1080 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przypomnialam sobie te nocne wedrowki brrrrrrrrrrwitam sie Troszke was nadrobilam, ale pobieznie, bo czasu brak.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

No to chyba najpierw wypróbujuemy ten który kupiłam a jeśli się nie sprawdzi będę szukać z kokosem 
Ciekawe kiedy mi znikają te skurczowe bóle brzucha jak przed miesiączką. Mam je od 11tyg mniej więcej i się zastanawiam kiedy to minie bo to się już upierdliwe robi,czuje się ciągle jakbym zaraz miała mieć okres

Drugim wizaż, a "ręcami" kolację mężowi szykuję 

Długo wytrzymałaś w jeansach, ja już od ok. 2 tyg przerzuciłam się na getry i jakieś miękkie rozciągliwe spodnie materiałowe
bo kiedyś czytałam, że bierze się go tylko do 3 miesiąca i zwątpiłam. Ja i tak wbrew mojej pani doktor łykam witaminy, w których jest kwas...
. O 1 w nocy obudziłam się i synek miał 39 stopni robiłam okłady do 2 i poszłam spać przed 5 się obudziłam dałam syrop na zbicie gorączki, zrobiłam mu jesć bo antybiotyk musiałam podać i do 6 nie było spania a o 6 wstaje do pracy
Ja w dzień sporo biegam ale korzystam z okazji że moja mała też siusia co jakiś czas bez tego pampersa a w nocy to już dla mnie tradycja, że co się obudzę nie zasnę póki nie pójdę siku
12.06.2010