Rossmann - część XVI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 21:37   #2851
sylwusiia1993
Rozeznanie

Dot.: Rossmann - część XVI

Ile kosztuje podkład z firmy Bourjois?

Pieniądze szczęścia nie dają... dopiero zakupy!
sylwusiia1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 21:46   #2852
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stenka30 Pokaż wiadomość
A ja kombinowałam odkąd wyczytałam tutaj o obniżce na podkłady który kupić a dziś się nie mogłam zdecydować i wzięłam matujący Manhattan którego mam jeszcze połowe, wątpię żebym znalazła lepszy dla mnie to po co szukać. Kupiłam też carmex bo wyszło upierdliwe bolące zimno a nic tak nie kuruje schorowanych ust.
W pierwszy dzień tej gazetki zostawiłam 100 ale jestem pazerna na gratisy to babcie dostały farbę i szampon a ja kolczyki i szczotkę, micelarny aa na zapas, płyny do płukania i sie uzbierało.U nas jest już przecena na szaliczki czapki i inne akcesoria zimowe po 15 zł wszystko.
Tyle kasy zostawiłam w Rossie, że to głowa mała, a nigdy nie dostałam żadnego gratisa. Raz jedyny dostałam próbkę pasty do zębów! Śmiem twierdzić, że pracownice zabierają sobie te podarki dla siebie, bo nigdy, ale to nigdy nie widziałam, aby komuś coś dokładały zakupów. Obojętnie, czy kwota wynosi 15zł, czy 400zł to nigdy nic nie dodały. Wrrrr.....

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez fejs Pokaż wiadomość
Jeszcze takie małe pytanko mi się nasunęło.
Przyznajcie się dziewczynki, ile macie kupionych podkładów? Czy ich wszystkich używacie symultanicznie, czy czekacie aż skończy wam się jeden i potem bierzecie następny?
Obecnie posiadam 6 podkładów, otwartych mam tylko połowę, a pozostałe 3 czekaj sobie grzecznie w kolejce.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 21:58   #2853
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Tyle kasy zostawiłam w Rossie, że to głowa mała, a nigdy nie dostałam żadnego gratisa. Raz jedyny dostałam próbkę pasty do zębów! Śmiem twierdzić, że pracownice zabierają sobie te podarki dla siebie, bo nigdy, ale to nigdy nie widziałam, aby komuś coś dokładały zakupów. Obojętnie, czy kwota wynosi 15zł, czy 400zł to nigdy nic nie dodały. Wrrrr.....

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Obecnie posiadam 6 podkładów, otwartych mam tylko połowę, a pozostałe 3 czekaj sobie grzecznie w kolejce.
ja dostalam jak u mnie bylo otwarcie rossa;p
do kazdego paragonu dawali więc ja cwana kupilam dla siebie na 2 razy i do pracy rzeczy tez na dwa razy i dostalam az 4 prezenty
Stary 2013-01-22, 22:03   #2854
jagaba
Rozeznanie

Cytat:

myślę, że stenka30 pisała o gratisach gazetkowych: szczotka do produktów syos a kolczyki do farby Palette a nie za zakupy powyżej jakieś kwoty. Ja kilka razy dostałam gratisy przy zakupach na większą kwotę( , jeśli do kupowanego produktu ma być gratis to też dostaję( raz musiałam się upomnieć). Ja serdecznie współczuję wszystkim osobom pracującym w sklepach właśnie z tego względu, ze są posądzani o zabieranie dla siebie gratisów
jagaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 22:06   #2855
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

Dziewczynki nie wiecie może czy w R. są podkłady max factor colour adapt? a jesli tak to po ile teraz?
Stary 2013-01-22, 22:09   #2856
Dosiek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Dopiero teraz mogę odpowiedzieć. Krycie ma całkiem niezłe, powiedziałabym, że średnie w kierunku mocnego. Chociaż ja nie mam zbyt wiele do ukrycia, w zasadzie tylko czerwone policzki.
Nic nie szkodzi, ale dzięki wielkie, bo trochę się teraz uspokoiłam.
Jednak pojechałam do R i kupiłam Flower Perfection. Zastanawiałam się między nim, a 123, ale od tego drugiego w ogóle testerów nie było. Stałam przed szafą Burżuła z 15 min, konsultowałam się z moją mamą i jej koleżanką przez telefon, pytałam o radę pani w R, ale nic. Kilka osób pisało o efekcie pomarańczy, więc wzięłam tego kwiata i tyle. Najwyżej będę mieszać albo sprzedam.

Cytat:
Napisane przez sylwusiia1993 Pokaż wiadomość
Ile kosztuje podkład z firmy Bourjois?
Ale jaki? Kilka ich jest. Zresztą na stronie Rossmanna jest wszystko ładnie podane.

Edytowane przez Dosiek_
Czas edycji: 2013-01-22 o 22:10 Powód: błąd
Dosiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 22:18   #2857
Titamisu
Przyczajenie

"Osiołkowi w żłoby dano..." Tak się dzisiaj czułam w Rossmannie i wyszłam z niczym. Jutro robię kolejne podejście.

Od ilości postów boli mnie głowa, ale wiem chociaż żeby nie kupować Burżuja HM, który był pierwszy na liście. Revlon jest z Rossmannie? ;>
Titamisu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 22:21   #2858
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez Titamisu Pokaż wiadomość
"Osiołkowi w żłoby dano..." Tak się dzisiaj czułam w Rossmannie i wyszłam z niczym. Jutro robię kolejne podejście.

Od ilości postów boli mnie głowa, ale wiem chociaż żeby nie kupować Burżuja HM, który był pierwszy na liście. Revlon jest z Rossmannie? ;>
Tylko w niektórych
Stary 2013-01-22, 22:24   #2859
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Duże są te przeceny? Warto ryzykować dla nich życie i zdrowie?
Lakiery kosztują 3,99 (wcześniej 5,99), cienie 7,99 (wcześniej 9,99), róże 3,99 (wcześniej 5,99), błyszczyki 5,99 (wcześniej 7,99), podkłady 5,99 (wcześniej 9,99). Są jeszcze tusze za 9,99, pudry za 9,99, eyelinery za 5,53 oraz bezbarwne pomadki za 2,49, z tym, że tych rzeczy jeszcze nie przecenili
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 22:24   #2860
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez Siuniaaa Pokaż wiadomość
\\
Dziewczyny już doczytałam informację od marki Bourjois

"Często pytacie o wycofywany podkład Healthy Mix - nie martwcie się już w marcu pojawi się jego nowa, lepsza wersja"
Podobno zmiana dotyczy głównie opakowania a cena pozostanie na tym samy poziomie!
Oby!
Póki co trzeba będzie gdzieś znaleźć HM i zrobić zapas, mój obecny jest na wykończeniu...
No właśnie mnie najbardziej niepokoi to że nie napisali, że zmieniają tylko opakowanie, bo głownie to niestety nie to samo co jedynie i boje się, że zmienią skład i podkład zepsują
Stary 2013-01-22, 22:25   #2861
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:
Przyznajcie się dziewczynki, ile macie kupionych podkładów? Czy ich wszystkich używacie symultanicznie, czy czekacie aż skończy wam się jeden i potem bierzecie następny?
Ja mam otwarty jeden podkład slynny MF 3w1 (kupiony na kolorowkowej promocji w R) i "BB cream" Bielendy. Glównie używam ostatnio tego ostatniego- chcę go wykończyć
W zapasie mam rimmelkowego żelka (nieotwarty, też z tamtej promocji).
Mi podkład wystarcza w porywach nawet do pół roku, zestarzałyby mi się jakbym miała otwartych kilka

Aktualna promocja podkładowa mnie nie kusi.
Stary 2013-01-22, 22:30   #2862
DiablicaY
Raczkowanie

GG do DiablicaY

Używam od jakiegoś czasu Bourjois 123 perfect i powiem Wam, że mi się nie robi pomarańczka na twarzy. Podkład jest lekki i wtapia się w moją buźke bez problemu. Wyrównuje koloryt, a jestem typowym bladziochem. Jak używałam testera na ręce to faktycznie robił się pomarańczowy. Musze stwierdzić, że kosmetyki inaczej zachowują się na ręcę i inaczej na twarzy. Jak dostałam korektor z Mac'a, to na ręku robił się różowy, a na buzi ładnie się wtapiał!
Jedyne zastrzeżenie co do podkładów Bourjois to takie, że krótko się trzymają...

@ sylwusiia1993 w promocyjnej cenie bourjois 123 perfect kosztuje 29.99zł,
HM i HM serum 35.99zł, a inne nie pamiętam.

edit.
nie chomikujcie tak tych podkładów, bo zanim je zużyjecie to się jeszcze daty ważności mogą pokończyć.
jak chcecie sprawdzić ważność Waszego podkładu i innych kosmetyków to polecam tą stronkę http://checkcosmetic.net/ [ z lewej strony macie okienko, w którym wybieracie firmę, a niżej przepisujecie kod z dowolnego kosmetyku]
jak zauważyłyście dobre promocje na kosmetyki co jakiś czas się pojawiają i pojawiać będą, więc po co tyle tego kupować? :P
moja znajoma jak widzi promocje to kupuje tyle kosmetyków, że Ona ich do końca życia nie zużyje, ale jest promocja i Ona musi bo tanio...

Edytowane przez DiablicaY
Czas edycji: 2013-01-22 o 22:37
DiablicaY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 22:58   #2863
Fufka
Zakorzenienie

Cena Flower perfecton 38,29 albo38,92 :/ Ja mam jeden podkład, otwarty i używany od roku, właśnie się kończy i teraz kupiłam nowy, mam jeszcze jeden, ale nietrafiony zakup, jest zbyt różowy, czeka na wyrzucenie... Zaskakuje mnie to jak czytam, że niektóre kobiety zużywają 30 ml w miesiąc, dwa...
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 00:21   #2864
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
No właśnie mnie najbardziej niepokoi to że nie napisali, że zmieniają tylko opakowanie, bo głownie to niestety nie to samo co jedynie i boje się, że zmienią skład i podkład zepsują

Racja! byle ta nowa "ulepszona" wersja nie okaże się gorsza
To mój ulubiony podkład i boję się że coś będzie nie tak;/
Że też zawsze muszą kombinować jak coś jest dobre...
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 06:45   #2865
iamxshi
Zadomowienie

30 ml HM dla mnie to pół roku codziennego nakładania makijażu jedną pompką są super wydajne, bardzo je lubię, zdaza mi się mieszać zwykłego HM z serum, wtedy fajnie wygląda na twarzy
iamxshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 06:50   #2866
ama09
Zakorzenienie

a macie albo widziałyście gdzieś w necie porównanie tego nowego Rimmela Match Perfection? głównie te dwa jasne kolory? bo nie wiem czy brać porcelain... czy jest on bardziej podobny do Revlona CS 110 czy 150?
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 06:50   #2867
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Cena Flower perfecton 38,29 albo38,92 :/ Ja mam jeden podkład, otwarty i używany od roku, właśnie się kończy i teraz kupiłam nowy, mam jeszcze jeden, ale nietrafiony zakup, jest zbyt różowy, czeka na wyrzucenie... Zaskakuje mnie to jak czytam, że niektóre kobiety zużywają 30 ml w miesiąc, dwa...
Mnie fluidy starczają na pół roku, czasem nawet więcej

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 07:34   #2868
ani1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylvviiaa Pokaż wiadomość
Ja się bardzo polubiłam z pierre rene skin balance (ale jest niedostępny w Rossach)
a może Rimmel Wake me up? ja go używam teraz zimą na wysuszoną skórę po zabiegach; ale jeśli masz rozszerzone pory to nie; bo on we wszystkie włazi... moja koleżanka z suchą cerą używa Wibo i jest bardzo zadowolona
ani1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:25   #2869
online88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DiablicaY Pokaż wiadomość
nie chomikujcie tak tych podkładów, bo zanim je zużyjecie to się jeszcze daty ważności mogą pokończyć.
jak chcecie sprawdzić ważność Waszego podkładu i innych kosmetyków to polecam tą stronkę http://checkcosmetic.net/ [ z lewej strony macie okienko, w którym wybieracie firmę, a niżej przepisujecie kod z dowolnego kosmetyku]
jak zauważyłyście dobre promocje na kosmetyki co jakiś czas się pojawiają i pojawiać będą, więc po co tyle tego kupować? :P
moja znajoma jak widzi promocje to kupuje tyle kosmetyków, że Ona ich do końca życia nie zużyje, ale jest promocja i Ona musi bo tanio...
dzieki za stronke!
szkoda ze nie mozna sprawdzic rimmel'a :P

- ograniczam słodycze...
- pije co najmniej 1.5 litra wody dziennie...
- dbam o siebie
iii... czekam na rezultaty
online88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 08:41   #2870
ani1982
Raczkowanie

ciekawe jak będzie z dostępnością kolorów jutro... nie mogłam zrobić zakupów na początku tygodnia i teraz boję się, że nie będzie już dobrych odcieni
ani1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:51   #2871
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam otwarty True Match i Avon antystresowy, a tego drugiego używam go jak wychodzę np. na zakupy czy do biblioteki, słaby jest po prostu, to tak byleby coś było, bo źle się czuję bez podkładu

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:51   #2872
fejs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DiablicaY Pokaż wiadomość
Używam od jakiegoś czasu Bourjois 123 perfect i powiem Wam, że mi się nie robi pomarańczka na twarzy. Podkład jest lekki i wtapia się w moją buźke bez problemu. Wyrównuje koloryt, a jestem typowym bladziochem. Jak używałam testera na ręce to faktycznie robił się pomarańczowy. Musze stwierdzić, że kosmetyki inaczej zachowują się na ręcę i inaczej na twarzy. Jak dostałam korektor z Mac'a, to na ręku robił się różowy, a na buzi ładnie się wtapiał!
Jedyne zastrzeżenie co do podkładów Bourjois to takie, że krótko się trzymają...

@ sylwusiia1993 w promocyjnej cenie bourjois 123 perfect kosztuje 29.99zł,
HM i HM serum 35.99zł, a inne nie pamiętam.

edit.
Właśnie też jestem tego zdania, dlatego zapytałam. Mi też podkład starcza na pół roku, a może i dłużej, bo latem prawie się nie maluję, tylko zimą na mróz. Ale wciąż się boję, że więcej nie będzie już takich ekstra promocji i nie kupię swojego wymarzonego podkładu...

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:55   #2873
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Tyle kasy zostawiłam w Rossie, że to głowa mała, a nigdy nie dostałam żadnego gratisa. Raz jedyny dostałam próbkę pasty do zębów! Śmiem twierdzić, że pracownice zabierają sobie te podarki dla siebie, bo nigdy, ale to nigdy nie widziałam, aby komuś coś dokładały zakupów. Obojętnie, czy kwota wynosi 15zł, czy 400zł to nigdy nic nie dodały. Wrr
Moja koleżanka na promocji na kolorówkę wydała jakieś 200 zł i kasjerka dorzuciła jej wodę toaletową - niestety nie wiem jakiej marki

Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość
Lakiery kosztują 3,99 (wcześniej 5,99), cienie 7,99 (wcześniej 9,99), róże 3,99 (wcześniej 5,99), błyszczyki 5,99 (wcześniej 7,99), podkłady 5,99 (wcześniej 9,99). Są jeszcze tusze za 9,99, pudry za 9,99, eyelinery za 5,53 oraz bezbarwne pomadki za 2,49, z tym, że tych rzeczy jeszcze nie przecenili

Właśnie, to chciałam napisać Ja się niedługo wybiorę. A wiesz do kiedy są przeceny?
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:00   #2874
aniuska_90
Raczkowanie

A ja wkoncu kupilam wczoraj w Rossie ten loreal lumi magique kolor rose beige. Zapłaciłam 33,39zł a kosztowal normalnie cos kolo 60zł. Jeszcze nie probowałam. Nie wiem dlaczego ale w tym Rossie co bylam w ogole nie widziałam bourjois ;p Chociaz spieszylo mi sie to mogłam nie zauwazyc... No trudno moze kiedy indziej.
Stary 2013-01-23, 09:04   #2875
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska_90 Pokaż wiadomość
A ja wkoncu kupilam wczoraj w Rossie ten loreal lumi magique kolor rose beige. Zapłaciłam 33,39zł a kosztowal normalnie cos kolo 60zł. Jeszcze nie probowałam. Nie wiem dlaczego ale w tym Rossie co bylam w ogole nie widziałam bourjois ;p Chociaz spieszylo mi sie to mogłam nie zauwazyc... No trudno moze kiedy indziej.
Bo nie we wszystkich są U mnie na kilka Rossów w mieście jest tylko w 1 i to takim mało uczęszczanym co dziwne

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:13   #2876
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Bo nie we wszystkich są U mnie na kilka Rossów w mieście jest tylko w 1 i to takim mało uczęszczanym co dziwne
A u mnie w kązdym Rossie jest ich szafa
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:44   #2877
201607231719
Konto usunięte

Kupiłam dla mamy astora lift me up. Ale dla niej jest za jasny. Myślałam, że dla mnie za ciemny. Ale idealny. I teraz ja go testuję.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Widziała, testowała już któraś z Was nowe kulki lovely, albo 3częściowy róż manhattan? Są w skarbie, ale u mnie jeszcze nie ma
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 09:48   #2878
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny a możecie polecić jakiegoś godnego zamiennika Bourjois Healthy Mix? w Rossmannie go nie mogę dostać a że wycofują to na razie muszę coś wykombinować
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:04   #2879
anusiakk_kk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dosiek_ Pokaż wiadomość
Nic nie szkodzi, ale dzięki wielkie, bo trochę się teraz uspokoiłam.
Jednak pojechałam do R i kupiłam Flower Perfection. Zastanawiałam się między nim, a 123, ale od tego drugiego w ogóle testerów nie było. Stałam przed szafą Burżuła z 15 min, konsultowałam się z moją mamą i jej koleżanką przez telefon, pytałam o radę pani w R, ale nic. Kilka osób pisało o efekcie pomarańczy, więc wzięłam tego kwiata i tyle. Najwyżej będę mieszać albo sprzedam.

Ale jaki? Kilka ich jest. Zresztą na stronie Rossmanna jest wszystko ładnie podane.
właśnie wczoraj wzięłam odlewki z testerów B 123 i B flower perfection, najjaśniejsze kolorki 51, dzisiaj pomalowałam się B 123 i muszę stwierdzić że w konsystencji jest wspaniały taki "puszysty" podkład, jednak najjaśniejszy kolor jest pomarańczowy!

jutro spróbuję B flower perfection.... już wiem że w pojemniczku w którym mam odlewkę testera jest jaśniejszy od B123, jednak nie wiem jak mam rozumieć że na półcew ross B FPerfection w pełnowymiarowym opakowaniu był taki jakby zważony, widziałam takie pęcherzyki powietrza w nim i osadzony był, nie miał jednolitej konsystencji w opakowaniu, mam nadzieje że jeśli się na niego zdecyduje to będzie jakiś z szuflady.
Pozatym zauważyłam że podkłady mają właśnie poprzerywane te taśmy, które są jakby zabezpieczeniem, nakrętki ubrudzone.
kurr ... przeciez są testery no ;/
anusiakk_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:07   #2880
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiakk_kk Pokaż wiadomość
właśnie wczoraj wzięłam odlewki z testerów B 123 i B flower perfection, najjaśniejsze kolorki 51, dzisiaj pomalowałam się B 123 i muszę stwierdzić że w konsystencji jest wspaniały taki "puszysty" podkład, jednak najjaśniejszy kolor jest pomarańczowy!

jutro spróbuję B flower perfection.... już wiem że w pojemniczku w którym mam odlewkę testera jest jaśniejszy od B123, jednak nie wiem jak mam rozumieć że na półcew ross B FPerfection w pełnowymiarowym opakowaniu był taki jakby zważony, widziałam takie pęcherzyki powietrza w nim i osadzony był, nie miał jednolitej konsystencji w opakowaniu, mam nadzieje że jeśli się na niego zdecyduje to będzie jakiś z szuflady.
Pozatym zauważyłam że podkłady mają właśnie poprzerywane te taśmy, które są jakby zabezpieczeniem, nakrętki ubrudzone.
kurr ... przeciez są testery no ;/
Mam złe doświadczenia z burżujami. Dziwnie zmieniają kolor na mojej skórze. Na pomarańcz, a HM nawet na... ceglasty odcien Kupiłam dwa razy z innych sklepów, nie ruszane opakowania. Dobra data ważności. Leków żadnych nie przyjmuję. Wcześniej nie miałam takich problemów z żadnym podkładem z każdej półki cenowej.
No i HM tragicznie właził w pory.
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości