Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 10:51   #1111
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Z moją formą to dawno nie przebiegłam aż tylu metrów

Chociaż ostatnio jak wracałam z psem ze spaceru to mnie tak do WC ciągnęło, że biegłam co sił w nogach i zadyszka mi nie przeszkadzała, do klatki wchodziłam już bez kurtki co by nie tracić czasu na rozbieranie w domu... Aż dziw, że jeszcze w spodniach byłam a tez ich wcześniej nie zdjęłam No i Bogu dziękowałam, że na gumce są a nie na kilka guzików
Trochę dziwnie by mogło wyglądać ściąganie spodni w biegu do kibelka..w dodatku na klatce schodowejNo i tak..guziki byłyby utrapieniem w tym przypadku

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Właśnei byłam z moim psem na podwórku, bawiliśmy sie tak, ze dawno takiego ubawu nie miałam wiecie jaka jest najlepsza zabawka mojego psa?? plastikowa butelka!!!
zaraz dołacze zdjecie mojej psiny kochanej (nie dostałam zdjecia z usg to chociaż pieskiem sie pochwale )
Słodki psiaczek

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
oj kobitki było kolorowo3 razy i to samą herbatą owocową, którą wypiłam do śniadania, tak więc moje objawy porządnie dają znać dopiero teraz.
Oj współczuję..trzymaj się

Cytat:
Mój tż niby mówi, ze ma byc zdrowe ale zagaduje na chłopczyka bo bedzie mógł wtedy bawić się klockami lego razem z synkiem Nie moge z niego on juz wszystkim znajomym mówi ze na chrzciny ma każdy przynieść klocki lego
Mój już chce playa3 kupować, żeby mógł z synem grać

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Rośnie i rośnie co będzie na wiosnę ??
Ja ostatnio centymetrem krawieckim sprawdzałam ile to jest 17 cm bo niby tyle powinno mieć aktualnie długości nasze dziecko i jak sobie porównałam z 50 cm, które ma mieć mniej wiecej przy porodzie to się zastanawiałam gdzie mi się takie wielkie dziecko zmieści? O noszeniu tych kilogramów już nie wspomnę
W brzuchu jak w brzuchu, poprzesuwa organy mamusi i się jakoś upchnie Ale jak taki bobol ma wyjść..jakoś sobie teraz tego nie wyobrażam ile jest w stanie kobieta się 'poszerzyć'

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

.Dzisiaj mam usg, idę 1wszy raz z TŻ i już widzę najczarniejsze scenariusze...trzymajcie kciuki..
Trzymamy

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:52   #1112
sarna405
Zadomowienie

właśnie zjadłam 2 paczki gum maoam rozpuszczalnych , mniamm ale mi słodko
a później się dziwię ze wymioty jak nie orzeszki to gumy
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:54   #1113
BelleFramboise
Raczkowanie

Witam, po nieprzespanej nocy jakieś koszmary miałam, przeżywałam jakbym miała zaraz rodzić

Mi z testu wychodzi chłopiec i takie mam przeczucie, że będzie On w sumie to wszyscy mi mówią, że będzie synek i tak sobie ubzdurałam ...ostatni raz USG miałam robione na badaniu prenatalnym (11tydz.) i wtedy nie było nic widać, lekarz nawet nie podejrzewał nic, dwa tygodnie temu miałam wizytę i nie było USG na tym etapie to chyba teraz nie zawsze będzie co?szkoda. Następną mam 30.01 i mam nadzieję, że zobaczę to i owo Niektóre z Was mają "chociaż" 70% podejrzeń lekarza a ja nic, a tak nie mogę się doczekać

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:56   #1114
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
To dużo wśród nas takich młodo wyglądających U nas jest jeszcze to, że mąż, który na poczatku lutego kończy 29 lat też wygląda młodo. Nie jest tak drastycznie jak u mnie, że musi bez przerwy pokazywać dowód osobisty, ale nie wygląda na swój wiek. Jak już będę miała wielki brzuch i wiosną/latem wybierzemy się na spacer, to już widzę ten wzrok otoczenia- Gówniarzom się seksu zachciało, nie myśleli i teraz zamiast szkoły, matury, to będą pieluchy
Ja też wyglądam na dużo młodsza , jak kupuje alkohol to też się zdarza że pytają o dowód.Ale w zeszłym roku jak poszłam na praktyki do hotelu to tam już makabra, traktowali mnie jak 16 letnią gówniarę w końcu się wkurzyłam i się postawiłam bo te kelnerki były w tym samym wieku a jedna młodsza o 3 lata i jak je uświadomiłam że mam 24 lata to od razu zmieniły stosunek do mnie

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:58   #1115
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Kochana w dzisiejszych czasach nigdy nie jest za późno na dziecko. Najstarszą rodzącą kobietą była 70-letnia hinduska
Kiedyś 20 lat to była norma, a teraz wszyscy się dziwią, że to wcześnie.
Poza tym jesteś jeszcze młoda, 32 latka co to jest

Mnie dwie noce temu bardzo bolał żołądek i już na prawdę nie miałam co wziąć więc sięgnęłam po apap i wreszcie po nim zasnęłam. Podejrzewam, że czymś się zatrułam.
Baby ja w październiku skończę 34 lata! Więc cieszę się, że nie jestem jedyna "stara"

Co do apapu, jak cię boli żołądek to lepiej nospa. Apap to świństwo i może podrażnić śluzówkę żołądka. Nospa też ale mniej. Zresztą co ja gadam, każdy lek to świństwo.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
ja biorę femibion teraz już 2-kę, zaczynałam od 1-ki,
Też biorę femibion. Leci mi 13 tydz, ale muszę dokończyć tą 1.

Cytat:
i ja się witam dziś z wami po ciężkiej nie przespanej nocy...no więc wczorajsza gorączka 40 stopniowa synka, powoli spadała od 20 do 21,30 z jakieś 3 kreseczki do 39,7 maż czuwał ja musiałam się przespać obudziłam się po 30 min żeby sprawdzić mąż mówi śpij spada gorączka, poszłam spać a mąż sam był po nocce całą noc nie spał i cały dzień bo on dostał opiekuńcze i z synkiem siedzi. Wczorajszy dzień był okropny jeszcze moje wymioty dziś chyba będzie lepiej tyle że nie wyspana jestem. O 1 w nocy obudziłam się i synek miał 39 stopni robiłam okłady do 2 i poszłam spać przed 5 się obudziłam dałam syrop na zbicie gorączki, zrobiłam mu jesć bo antybiotyk musiałam podać i do 6 nie było spania a o 6 wstaje do pracy ale na szczęście gorączka spada miał 37,5
Podajmy sobie ręce. Co prawda u nas było 39 stopni, ale od 1 nie spałam, o 5 stwiedziłam, że temp na tyle spadła, że mogę zasnąć. Wstałam o 8. Aż mi krew z nosa poleciała, ze zmeczenia chyba.

Zapomniałam dodać Dzień dobry, zasuwacie z postami jak małe samochodziki popierdółki

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-01-23 o 11:00
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:59   #1116
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Witam, po nieprzespanej nocy jakieś koszmary miałam, przeżywałam jakbym miała zaraz rodzić

Mi z testu wychodzi chłopiec i takie mam przeczucie, że będzie On w sumie to wszyscy mi mówią, że będzie synek i tak sobie ubzdurałam ...ostatni raz USG miałam robione na badaniu prenatalnym (11tydz.) i wtedy nie było nic widać, lekarz nawet nie podejrzewał nic, dwa tygodnie temu miałam wizytę i nie było USG na tym etapie to chyba teraz nie zawsze będzie co?szkoda. Następną mam 30.01 i mam nadzieję, że zobaczę to i owo Niektóre z Was mają "chociaż" 70% podejrzeń lekarza a ja nic, a tak nie mogę się doczekać
Ja też nie mam usg na każdej wizycie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:59   #1117
yevele
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Poszłam przedwczoraj do Lidla body kupić i oczywiście kolorów neutralnych już nie było, więc wzięłam niebieski, lepiej córa w niebieskim niż syn w różowym
a wczoraj po wypiciu kakao chyba poczułam ruchy
Stary 2013-01-23, 11:00   #1118
sarna405
Zadomowienie

mi każdy mówi ze dziewczynka będzie, chciała bym.... mi wyszło ze córcia ale nie wiem kiedy miałam OWU miałam te cykle nieregularne wpisałam miesiąc ostatniej @. Ale mojej kuzynce każdy mówił ze córka ona się nastawiła że będzie a lekarz do niej że syn a ona CO!!!haha bo każdy jej wmawiał
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:01   #1119
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Ja też nie mam usg na każdej wizycie
Wyszłam z ostatniej wizyty niepocieszona mam nadzieję, że teraz mi zrobi, a nie tylko samolocik

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:01   #1120
mela1234
Zakorzenienie

Wiecie ostatnio na USG rozmawiałam z lekarzem i mówiłam, ze ciesze się że ta przezierność jest ok. A on mi powiedział, że 75% źle wychodzących wyników przezierności i tak nie wskazują na jakieś choroby dziecka.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:04   #1121
d0tkaaa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38802222]Ja w grudniu miałam 2, a w styczniu 4,72 (przed ciążą miałam coś koło 3), więc sądzę, że Twój lekarz jednak nie do końca ma rację, ale zrobisz to, co będziesz uważała za słuszne.[/QUOTE]
ja tez uwazam tak jak Perse ze lekarz nie mial racji... przeciez hormon tarczycy zmienia sie w ciazy raz jest idealny raz nie i trzeba to normowac bo tarczyca jest bardzo wazna.Uwazam ze powinnas sobie zrobic te badania "dla siebie".

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:05   #1122
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam usg co wizytę..ale jak płacę 140zł, to się nie dziwię, że lekarz chce dogodzić

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:06   #1123
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Moja szwagierka, która jest w ciąży o miesiąc do przodu ode mnie opiekuje się starszą panią i pisała mi, że zamierza pracować do końca ciąży, chyba że brzuch jej będzie przeszkadzał. A musi wszystko przy tej babce robić, włącznie z dźwiganiem jej, pomaganiem w najprostszych czynnościach. Wg mnie nie jest to mądre z jej strony, ale to nie moja sprawa

Mój też tyje.. On ogólnie niski jest, oboje mierzymy ok 169cm i w swoich tłustych latach ważył góra 67kg, a przeważnie poniżej 65, a parę dni temu stuknęło mu 71kg Niech tyje, bo co mam być taka grubaśka Aśka przy nim
Może Twoja szwagierka nie zdaje sobie sprawy, że dźwiganie jest niebezpieczne? Czego jak czego, ale babci, która na pewno mniej jak 70kg nie waży...
Chociaż nie wiem, mówi się, że kiedyś kobiety normalnie pracowały i dźwigały. Moja śp prababcia opowiadała mi jak mama ją rodziła "Pieliła w polu, no i zaczęła rodzić, poszła w krzaki i tam urodziła, pomogły jej inne kobiety. Włożyła dzieciaka (moją prababcie) do koszyczka i poszła pielić dalej." To było jakieś 90 lat temu.
Może Twojej szwagierce zwyczajnie na dziecku nie zależy Albo potrzebuje pieniędzy...

Mój tż też tyje razem ze mną. Choć on pewnie na 13 tc się zatrzyma, a ja pójdę dalej sama On zawsze był szczupły (70kg, i ponad 180cm), u mnie 48kg i 165cm wzrostu. Teraz troszkę go utuczyłam, a co, tylko ja mam być okrągła?

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Asiunia: zgadzam się z Perse, nie zaszkodzi sprawdzić. Tym bardziej, że w ciąży hormony szaleją
7 lutego mam kolejną wizytę. Wtedy może dostane kolejne skierowanie i zrobię w takim razie też tsh.
U mnie zawsze Pani pielęgniarka nie ma jak się wbić, bo prawie nie widać żył, a później jeszcze z tydzień chodzę z siniakiem, nie ważne, czy ściskam rękę po pobieraniu krwi czy nie, siniak zawsze jest Więc zrobię za jednym zamachem.

Cytat:
i ja się witam dziś z wami po ciężkiej nie przespanej nocy...no więc wczorajsza gorączka 40 stopniowa synka, powoli spadała od 20 do 21,30 z jakieś 3 kreseczki do 39,7 maż czuwał ja musiałam się przespać obudziłam się po 30 min żeby sprawdzić mąż mówi śpij spada gorączka, poszłam spać a mąż sam był po nocce całą noc nie spał i cały dzień bo on dostał opiekuńcze i z synkiem siedzi. Wczorajszy dzień był okropny jeszcze moje wymioty dziś chyba będzie lepiej tyle że nie wyspana jestem. O 1 w nocy obudziłam się i synek miał 39 stopni robiłam okłady do 2 i poszłam spać przed 5 się obudziłam dałam syrop na zbicie gorączki, zrobiłam mu jesć bo antybiotyk musiałam podać i do 6 nie było spania a o 6 wstaje do pracy ale na szczęście gorączka spada miał 37,5
Wymęczyłaś się Kochana dobrze, że synkowi już gorączka spadła. Ucałuj go od ciotek z wizażu hehe

Cytat:
od którego tygodnia zaczęłyście się smarować kremem a rozstępy u mnie juto kończy się 9tydzień piersi są duże i brzucholek rośnie więc poprosiłam męża żeby poszedł do apteki kupić, to farmaceutka stwierdziła ze za szybko że zaprasza za miesiąc ja to bym już wolała zapobiegać ale na razie smaruję oliwką...
Najlepiej jak najwcześniej przygotować skórę do rozciągania. U mnie 11tc i na razie też smaruje się oliwką. A od 4 tygodni kupuje krem na rozstępy. Musze się w końcu za to zabrać. Chyba kupię krem Mustela. Drogie to cholerstwo, zobaczę ile kosztuje u mnie w aptekach, może będzie nawet taniej niż na allegro. Choć wątpię.

Cytat:
Właśnei byłam z moim psem na podwórku, bawiliśmy sie tak, ze dawno takiego ubawu nie miałam wiecie jaka jest najlepsza zabawka mojego psa?? plastikowa butelka!!!
zaraz dołacze zdjecie mojej psiny kochanej (nie dostałam zdjecia z usg to chociaż pieskiem sie pochwale )
Jaką masz śliczną psinke

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
U mnie wyszło że będzie chłopak ( ja podświadomie czuje że będzie chłopak i baaaaaaaaardzo bym chciała aby tak tez się stało wić z niecierpliwością czekam kiedy ukaże mi się sisior )
U mnie też wyszedł chłopak. Również czuje, że będzie siusiak. Tż chciałby synka, ja też. Zobaczymy...

Cytat:
fajny kalendarz ciąży jak nasza dzidzia się rozwija http://www.ciazowy.pl/kalendarz,tydzien-13.html
Te też są fajne kalendarze:
http://parenting.pl/portal/11-tydzien-ciazy
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...37.html?week=7
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:07   #1124
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszłam z ostatniej wizyty niepocieszona mam nadzieję, że teraz mi zrobi, a nie tylko samolocik
Mnie od razu Pani poinformowała, że ona nie robi usg na każdej wizycie (dała mi wybór, że mogę zmienić lekarza jeżeli mi to nie odpowiada)... i miałam prenatalne na początku 13 tygodnia i teraz będę mieć połówkowe w 22 Następne będzie pewnie dopiero po 30 tygodniu

Ale teraz jej wszystko ok czuję jak Mała się rusza więc mi brak usg nie przeszkadza

Mały
Stary 2013-01-23, 11:07   #1125
Rockyyy
Zakorzenienie

Ja wpadam sie tylko przywitac.Musze jechac na jakies zakupy i po węgiel bo sie konczy :/ Jak wroce to bede nadrabiac
A teraz rosyjska ruletka-wyjade spod domu i z osiedla czy nie wyjade? Oby moje zimówki podołały!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2013-01-23, 11:09   #1126
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Co do apapu, jak cię boli żołądek to lepiej nospa. Apap to świństwo i może podrażnić śluzówkę żołądka. Nospa też ale mniej. Zresztą co ja gadam, każdy lek to świństwo.
Właśnie nie miałam nospy ale już się zaopatrzyłam
Stary 2013-01-23, 11:12   #1127
shestiger
Rozeznanie

Ja na śniadanko chlebek z pasztetem i kakałko <3 a potem może jabłuszko
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:15   #1128
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Ja na śniadanko chlebek z pasztetem i kakałko <3 a potem może jabłuszko
U mnie dziś też był chleb z pasztetem i do tego czerwona pyszna papryka
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:17   #1129
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Może Twoja szwagierka nie zdaje sobie sprawy, że dźwiganie jest niebezpieczne? Czego jak czego, ale babci, która na pewno mniej jak 70kg nie waży...
Chociaż nie wiem, mówi się, że kiedyś kobiety normalnie pracowały i dźwigały. Moja śp prababcia opowiadała mi jak mama ją rodziła "Pieliła w polu, no i zaczęła rodzić, poszła w krzaki i tam urodziła, pomogły jej inne kobiety. Włożyła dzieciaka (moją prababcie) do koszyczka i poszła pielić dalej." To było jakieś 90 lat temu.
Może Twojej szwagierce zwyczajnie na dziecku nie zależy Albo potrzebuje pieniędzy...
Mnie się wydaje, że trochę za ostro oceniasz zachowanie tej dziewczyny...
Nie myślę, żeby jej nie zależało na dziecku!!! To bardzo krzywdząca opinia!

Rozumiem, że jak ktoś ma ciążę zagrożoną, jakieś plamienia itp. to musi leżeć i odpoczywać jak najwięcej, ale widocznie Dziewczyna dobrze się czuje to chwała jej za to, że chce pracować... Nie każdy musi iść od początku na zwolnienie...

Ja się osobiście czuję świetnie, nic mnie nie boli, maszeruję z psem na spacer 2x dziennie o 4 km przy -10 stopniach a po spacerze czasem idę na basen i to wcale nie świadczy o tym, że nie kocham swojego dziecka i chciałabym mu zrobić krzywdę- po prostu nie mam przeciwwskazań... Po wysiłku nic się nie dzieje to dlaczego mam nic nie robić?

A gdyby to nie była jej praca tylko jej Matka, albo Babcia to miałaby jej przestać pomagać? Czy wynająć kogoś do robienia za nią? Skoro ma siłę i zdrowie to ja nie widzę w tym ni z tych rzeczy, że NIE ZALEŻY JEJ na własnym dziecku... Wiadomo, że musi podnieść osobę starszą żeby ją umyć czy przebrać, ale przecież nie przenosi jej z miejsca na miejsce i nie tacha tych kg przez cały czas...
Nie wpadajmy w paranoje z drugiej strony... Dla mnie to były trochę za mocne słowa...

Mały
Stary 2013-01-23, 11:19   #1130
d0tkaaa
Zakorzenienie

Wogole nie powiedzialam Czesc Wam nadrobilam a teraz ide sie kompac,ogarniac i moze wkoncu wyprasuje chodziaz z tym prasowaniem to watpie.. lekki przyplyw energi z rana i silna wolna oderwania sie od wizazu Dobra lece..

Zuza

Razem
Stary 2013-01-23, 11:21   #1131
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Wogole nie powiedzialam Czesc Wam nadrobilam a teraz ide sie kompac,ogarniac i moze wkoncu wyprasuje chodziaz z tym prasowaniem to watpie.. lekki przyplyw energi z rana i silna wolna oderwania sie od wizazu Dobra lece..
Jak nie masz ochoty prasować swojego to może wyprasujesz moje?

Mały
Stary 2013-01-23, 11:23   #1132
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U mnie dziś też był chleb z pasztetem i do tego czerwona pyszna papryka
U mnie ostatnio caly czas jest chlebek z pasztetem ogorkiem swiezym i kiszonym ...bo szynka moglaby nie istniec dla mnie... no tak jak mieso...

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Jak nie masz ochoty prasować swojego to może wyprasujesz moje?
wogole musze rozkminic czy da sie prasowac na siedząco bo prasowac moge wsumie ale nie chce mi sie stac hahah ...

Zuza

Razem
Stary 2013-01-23, 11:32   #1133
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
wogole musze rozkminic czy da sie prasowac na siedząco bo prasowac moge wsumie ale nie chce mi sie stac hahah ...
To ja muszę zrobić inny test...
Jak prasuje mój mąż Chyba sprawdzę w weekend

Mały
Stary 2013-01-23, 11:33   #1134
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
A od 4 tygodni kupuje krem na rozstępy. Musze się w końcu za to zabrać. Chyba kupię krem Mustela. Drogie to cholerstwo, zobaczę ile kosztuje u mnie w aptekach, może będzie nawet taniej niż na allegro. Choć wątpię.
Jeśli masz gdzieś blisko dostęp do SuperPharm to aktualnie jest promocja na Mustelę za 64,90 zł i to jest bardzo dobra cena bo na allegro najtaniej jest 66zł plus przesyłka, jak ostatnio kupowałam

Cytat:
Da się pod warunkiem, że masz wysokie krzesło lub regulację deski na bardzo niski poziom, jest trochę mniej wygodnie ubrania przekładać na desce, ale ogólnie nie ma rzeczy niemozliwych, szczególnie dla kobiety ciężarnej

Ha i właśnie przeczytałam ze 18tc to już piąty miesiac !! Jejku jak ten czas leci

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl

Edytowane przez Ewusia709
Czas edycji: 2013-01-23 o 11:35
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:39   #1135
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Mnie się wydaje, że trochę za ostro oceniasz zachowanie tej dziewczyny...
Nie myślę, żeby jej nie zależało na dziecku!!! To bardzo krzywdząca opinia!

Rozumiem, że jak ktoś ma ciążę zagrożoną, jakieś plamienia itp. to musi leżeć i odpoczywać jak najwięcej, ale widocznie Dziewczyna dobrze się czuje to chwała jej za to, że chce pracować... Nie każdy musi iść od początku na zwolnienie...

Ja się osobiście czuję świetnie, nic mnie nie boli, maszeruję z psem na spacer 2x dziennie o 4 km przy -10 stopniach a po spacerze czasem idę na basen i to wcale nie świadczy o tym, że nie kocham swojego dziecka i chciałabym mu zrobić krzywdę- po prostu nie mam przeciwwskazań... Po wysiłku nic się nie dzieje to dlaczego mam nic nie robić?

A gdyby to nie była jej praca tylko jej Matka, albo Babcia to miałaby jej przestać pomagać? Czy wynająć kogoś do robienia za nią? Skoro ma siłę i zdrowie to ja nie widzę w tym ni z tych rzeczy, że NIE ZALEŻY JEJ na własnym dziecku... Wiadomo, że musi podnieść osobę starszą żeby ją umyć czy przebrać, ale przecież nie przenosi jej z miejsca na miejsce i nie tacha tych kg przez cały czas...
Nie wpadajmy w paranoje z drugiej strony... Dla mnie to były trochę za mocne słowa...
Margosia, nie oceniłam jej z góry, że nie zależy jej na dziecku. Napisałam, ze tak może być lub robi to bo potrzebuje pieniędzy. Wiadomo, że podczas ciąży powinna o siebie dbać i nie mówię, że tego nie robi. Ja też czuje się bardzo na siłach i góry mogłabym przenosić, ale nie robię tego ze względu na dziecko. Trzeba robić wszystko z rozsądkiem, ale wiadomo nie można też dać się zwariować.
A tak poza tym to nie jest jej babcia ani matka tylko obca kobieta, więc w każdej chwili bez skrupułów może znaleźć kogoś innego na swoje miejsce. A gdyby rzeczywiście była to jej matka albo babka i nie miała nikogo prócz niej to już inna sprawa...

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Jeśli masz gdzieś blisko dostęp do SuperPharm to aktualnie jest promocja na Mustelę za 64,90 zł i to jest bardzo dobra cena bo na allegro najtaniej jest 66zł plus przesyłka, jak ostatnio kupowałam
Niestety nie mam nigdzie blisko SuperPharm. Ale może w weekend wyskoczę na zakupy z tż do Wa-wy lub Łodzi.
Na allegro 72zł z przesyłką za 150ml.
Dzięki za info

Edytowane przez Asiunia1230
Czas edycji: 2013-01-23 o 11:45
Stary 2013-01-23, 11:46   #1136
Myszolka91
Raczkowanie

Czy to normalne ze pogorszyl mi sie stan cery? Mam duzo syfkow a kiedys tylko czasem cos wyskoczylo. Biore slub 23 lutego i chce jakos wygladac. Znacie jakies maseczki lub zabiegi ktore mi pomoga?
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:54   #1137
iwona335
Zakorzenienie

co robicie dzisiaj na obiad?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:55   #1138
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Czy to normalne ze pogorszyl mi sie stan cery? Mam duzo syfkow a kiedys tylko czasem cos wyskoczylo. Biore slub 23 lutego i chce jakos wygladac. Znacie jakies maseczki lub zabiegi ktore mi pomoga?
Ja mam to samo, wyglądam jak jeden wielki pryszcz, są wszędzie na twarzy na ramionach i nawet na dekolcie

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:56   #1139
JustyskaU
Przyczajenie

Dziewczyny,przeczytalam w necie ze silny stres przyczynia sie do powstania wad plodu,nawet downa,zajeczej wargi,wad uk.nerwowego,napobudliwos ci,wad serca.Dotyczy to zwlaszcza pierwszego trymestru ciazy.U mnie jest 10tydzien,przyznam ze odkad jestem w ciazy zrobilam sie strasznie nerwowa,byle co wyprowadza mnie z rownowagi i wogole nie poznaje siebiepo takich sytucjach stresujacych czasem bolal mnie brzuch,wczoraj jednak chyba sytuacja taka osiagnela zenit cala noc bolal mnie brzuch a dzis rano mialam skurcze,o tym ze stres moze miec taki wplyw na dzieciatko przeczytalam dopiero wczoraj,nie zdawalam sobie sprawy ze moze miec to tak potezne konsekwencje,bardzo sie boje teraz o swoje dziecko,dziewczyny co o tym myslicie?(((
JustyskaU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:56   #1140
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia, nie oceniłam jej z góry, że nie zależy jej na dziecku. Napisałam, ze tak może być lub robi to bo potrzebuje pieniędzy. Wiadomo, że podczas ciąży powinna o siebie dbać i nie mówię, że tego nie robi. Ja też czuje się bardzo na siłach i góry mogłabym przenosić, ale nie robię tego ze względu na dziecko. Trzeba robić wszystko z rozsądkiem, ale wiadomo nie można też dać się zwariować.
A tak poza tym to nie jest jej babcia ani matka tylko obca kobieta, więc w każdej chwili bez skrupułów może znaleźć kogoś innego na swoje miejsce. A gdyby rzeczywiście była to jej matka albo babka i nie miała nikogo prócz niej to już inna sprawa...
Nie będę więcej dyskutować w tym temacie, dalej się z Tobą nie zgadzam
Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Możliwe, że się pogarsza... U mnie był armagedon na początku, ale teraz jest ciutkę lepiej... Niestety co na to to nie pomogę...

No i pokaż nam swoja sukienkę- bo jesteśmy rządne wrażeń

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
co robicie dzisiaj na obiad?
kalafiorową

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości