|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Ja wczoraj jechałam autobusem i skasowałam w nim bilet jednorazowy. Na którymś przystanku musiałam wysiąść żeby wypuścić ludzi wysiadających, oni wyszli, ja weszłam i stanęłam tam gdzie wcześniej.
I w tym momencie kanar do mnie 'bilecik'. Podaję mu, on go sprawdza a potem... usiłuje wmówić mi oszustwo, bo on był skasowany 15 minut temu a ja dopiero wsiadłam. Tłumaczę mu, że tylko umożliwiałam innym wyjście z autobusu, wstawiła się za mną jakaś kobieta i jakiś chłopak ale kanar był twardy, chciał mnie zmusić do wyjścia, położył rękę na moim ramieniu i mnie popchnął. No i wtedy zaczęło się małe piekiełko ![]() I ok, rozumiem, jemu wydawało się, że jakiś przekręt chciałam zrobić, może ktoś wysiadający podał mi bilet, serio rozumiem, to jest jego praca. ...Gdyby nie to, że potem starsza kobieta siedząca przy drzwiach uświadomiła mnie, że on jechał tuż obok mnie trzy przystanki i na pewno mnie widział bo po pierwsze musiał odginać rękę żeby trzymać się rurki nie waląc mnie przy tym łokciem w głowę a po drugie wysiadł tuż za mną by wypuścić ludzi i po ponownym wejściu do autobusu to mnie jako pierwszą sprawdził :| No cóż, H G W wymyśliła sobie, że mandaty zasilą budżet i muszą być bezlitośni, ale to już było zwyczajne chamstwo. Pozdrawiam pasażerów 190 w stronę Woli, którzy się za mną wstawili, szczególnie tę panią w płaszczu Pumy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Konto usunięte
|
Szczerze i bardzo mocno nienawidzę PEWNYCH kanarów w moim mieście. Wyjątkowo paskudne typy i wręcz chamowate. Chociaż nawet nie wiem, czy jeszcze jeżdżą... bo dawno nie korzystałam z komunikacji. Są też na pewno normalni kontrolerzy, no praca jak praca ale... do czego zmierzam?
A no do tego, że jakim prawem kanar bierze od czternastolatka legitymację szkolną do ręki (mówiąc że chce sprawdzić czy mu ulga na bilet przysługuje), po czym zaczyna z tej legitymacji spisywać dane do mandatu, bo niby nie ma biletu na przewożony przez siebie przedmiot?! Przedmiot podłużny 1,70 - nie wiem jak teraz, te x lat temu trzeba było bilet na coś takiego o długości od 2m. Tak w ogóle kanar miał miarkę? Wolne żarty! Na oko sobie ocenił. Chłopak raczej cichy i spokojny, nie z tych "co to nie ja" - mandat przyjął z pokorą bo co miał robić? Pojechał potem do siedziby odwołać się od mandatu, a tam niespodzianka... mandat cofnięty ale opłatę manipulacyjną 10zł trzeba było opłacić... No ręce opadają. Nie o głupie 10 zł chodzi, chociaż też pieniądz. Nerwy, stracony czas, bezsilność, głupota ludzka... |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie stawiam na niedouczenie, ale to wina nie tylko kursantów ale też szkoleniowców, którzy uczyli po łebkach.
#2404 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi to co słyszę w mediach na temat Grycanek, niech sobie bedą sławne, bogate i niemiłosiernie otyłe, ich sprawa, ale dziwi mnie to ze coraz częściej pada argument że mają zły wpływ na dzieci, bo te nie chca jeść zdrowo i wygladac szczupło. Podobno modne teraz jest obżeranie sie po to zeby wyglądać jak Grycanki bo jest to fajne. WTF??
Znacie kogoś dla kogo Grycanki są wzorem( poza wzorem obciach bo jako taki symbol juz funkcjonuja), albo kogos kto mówi że tez chce byc gruby jak Grycanki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3880732 7]Szczerze i bardzo mocno nienawidzę PEWNYCH kanarów w moim mieście. Wyjątkowo paskudne typy i wręcz chamowate. Chociaż nawet nie wiem, czy jeszcze jeżdżą... bo dawno nie korzystałam z komunikacji. Są też na pewno normalni kontrolerzy, no praca jak praca ale... do czego zmierzam?
A no do tego, że jakim prawem kanar bierze od czternastolatka legitymację szkolną do ręki (mówiąc że chce sprawdzić czy mu ulga na bilet przysługuje), po czym zaczyna z tej legitymacji spisywać dane do mandatu, bo niby nie ma biletu na przewożony przez siebie przedmiot?! Przedmiot podłużny 1,70 - nie wiem jak teraz, te x lat temu trzeba było bilet na coś takiego o długości od 2m. Tak w ogóle kanar miał miarkę? Wolne żarty! Na oko sobie ocenił. Chłopak raczej cichy i spokojny, nie z tych "co to nie ja" - mandat przyjął z pokorą bo co miał robić? Pojechał potem do siedziby odwołać się od mandatu, a tam niespodzianka... mandat cofnięty ale opłatę manipulacyjną 10zł trzeba było opłacić... No ręce opadają. Nie o głupie 10 zł chodzi, chociaż też pieniądz. Nerwy, stracony czas, bezsilność, głupota ludzka...[/QUOTE] Raz we Wrocławiu dostałam mandat za... nieodbicie karty miejskiej. Były to pierwsze miesiące istnienia tej karty w mieście. Podobną miałam wcześniej ze swojej rodzinnej miejscowości, którą po prostu ładowałam w jednym punkcie i odbijałam wchodząc do autobusu. Kartę wrocławską można było ładować przez internet, a nie było gdzie jej odbijać, bo czytniki mieli tylko kontrolerzy. Założyłam (błędnie a nie mogłam doczytać na stronie www), że jak załaduję sobie przez internet kartę, to nie będę musiała nic więcej z nią robić. Jeździłam tak miesiąc. Pod koneic miesiąca kanar do mnie z czytnikiem a tutaj bilet nie załadowany ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziwią mnie ludzie, którzy wpychają się do kolejki. Nie obchodzi mnie to, że oni coś chcą, ja byłam pierwsza i może mi się spieszy. A później wielkie oburzenie, jak zwracam uwagę, że teraz jest moja kolej. No ale przecież on jest starszy/wyższy/ładniejszy/spóźniony. Wkurzają mnie kobiety w jednym ksero. Spieszyło mi się na zajęcia, chciałam wydrukować pracę, ale oczywiście w tym dniu babka musiała się spóźnić 20 minut, otworzyła ksero i wlazła do kanciapy, żeby zrobić sobie kanapki i kawę. A ja czekam i patrzę sobie jak mi upływa czas. A ona jeszcze z łaską bierze ode mnie pendrive'a i robi taką minę jakby za karę musiała mi wydrukowac pracę. No matko, skoro nie lubisz ludzi to zostań księgową, albo kimś kto nie ma kontaktu z ludźmi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
Moda na bycie otyłym, jak Grycanki? Nadaje się do rozwalaczy modowych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2408 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Konto usunięte
|
pewnie stwierdziła, że chudsza jest bardziej sexy, ale jak to się ma do tego, jak w wywiadzie mówiła, że akceptuje siebie taką, jaka jest.
Kurczę, tyle jest otyłych gwiazd, ale nie są sławne przez swoją wagę, tylko przez swój talent. A one co wnoszą do show biznesu? |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zakorzenienie
|
Mnie wogóle dziwi ten cały popyt na Grycanki. Nie interesują mnie one wcale.....gdy pierwszy raz usłyszałam o grycankach ,przez długi czas myślałam ze chodzi o jakieś Greczynki
![]() ![]()
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Mnie zdziwiło, że one z lodami Grycan mają tyle wspólnego, co nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio głosno bylo o czlowieku . który był animatorem Reksia, zrobił coś wspaniałego, każda z nas tą bajke kojarzy i pewnie swoim dzieciom tez puszcza. Człowiek ów na starość i do końca już żył w nędzy ![]() media się nim nie interesowały, bo teraz gwiazdami są właśnie nic nie robiące, nic nie umiejace celebrytki ![]()
![]() |
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale one chyba nawet nie odnosza się do tych lodów... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Copyraptor
|
No ale jeżeli on nie tworzył nic nowego, to co mieli o nim pisać? Robić mu wjazd na chatę i relację z tego, jak gotuje sobie w niedzielę zupę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież przedstawienie takich osób to nie tylko zaproszenie ich do "Dzień Dobry TVN" i obejrzenie jego sypialni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
No racja, nic nie powinny mieć wspólnego, poza nazwiskiem. Ale, jak pierwszy raz o nich usłyszałam, od razu skojarzyłam z lodami. Nie wiedziałam, kto konkretnie stoi za ich produkcją, więc myślałam, że ta babeczka
![]() W ogóle mi się wydaje, że ludzie będący ikonami polskiej kultury, powinni być doceniani przez państwo. Skoro jest dom aktora-emeryta, czy tam księdza-emeryta, to czemu nie można zadbać o artystów, którzy znacząco się odznaczyli? |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Konto usunięte
|
W ogóle ostatnio chciałam się czegoś więcej dowiedzieć na temat Violetty Kołakowskiej, bo zastanawiałam się, czy nie jest czasem spokrewniona z Leszkiem Kołakowskim, a tu się okazało, że ona zmieniła sobie nazwisko, bo kiedyś nazywała się.... Wiola Kołek
![]() Tak się wszyscy czepili Frytki i jej zmiany imienia, ale Violetty vel Wioli nikt się nie przyczepił ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Violetta Arlak - Violetta Zmarlak Dorota Chotecka - Dorota Kapusta Violetta Villas - Czesława Gospodarek Jerzy Połomski - Jerzy Pająk Czesław Niemen - Czesław Wydrzycki Anna Jantar - Anna Szmeterling Olivier Janiak - Piotr Janiak Za granicą jest tego więcej, np. Charlie Sheen to Carlos Irwin Estevez, a Nicolas Cage to Nicolas Copolla, ale tam to ma jakieś w sumie uzasadnienie czasem też ![]()
![]() |
#2422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2423 |
Zadomowienie
|
Ma, ale na drugie dopiero
![]()
#2424 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
Olivier to Piotr?
![]() ![]() A Miss Euro 2012 pochodzi z mieścinki pod moją rodzinną miejscowością. W sumie to ze wsi będącej w spółce z inną wsią miasteczkiem. Znajomi mieszkają kilka bloków od jej rodzinnego domu. Szkoda, że dziewczyna nic sobą nie reprezentuje prócz nadmuchanych ust i piersi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Pani Mizantrop
|
Bardzo, ale to bardzo mnie to razi.
Pamiętam, jak moja przyjaciółka mi opowiadała, w jakim szoku była, kiedy się dowiedziała, że jej bratanica to nie Wiktoria, a Victoria. Oczywiście nazwisko bardzo swojskie ![]()
#2427 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2428 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Mnie dziwi, że jak ktoś się czepia ludzi otyłych to zawsze pada argument o zdrowiu. Ciekawe co tak wszyscy cudzym zdrowiem zainteresowani...:brzydal : Zdrowie, zdrowie ale własnemu dziecku daję drobne na zakupy w sklepiku, bo mi się mu nie chce zrobić mu dobrego posiłku na 2 śniadanie ![]() Nie można powiedzieć, że ktoś kogoś przeraża swoim wyglądem; trzeba to już ukrywać pod płaszczykiem troski o zdrowie ![]() Można o kimś napisać, że kości mu wystają ale napisz, że ktoś nie ma szyi, tylko podbródek z tułowiem się mu łączy, zaraz się obrońcy zlecą...
![]() |
#2429 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nicolas nie chciał jechać na nazwisku znanego wujka tylko na talencie (taa...). I to rozumiem. Ale żeby brzmiało bardziej "światowo"? Weird. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jakbym była gwiazdą to bym sobie wzięła nazwisko szlacheckie (np. Lubomirska, Czartoryska) albo jakieś historyczne (np. Piłsudska, Dmowska) ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.