Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 09:54   #751
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Witam nowe mamusie!!U mnie wg usg rozpoczal sie 9 tydzienPowiem Wam ze Tak od 5 do 7 tygodnia czulam sie naprawde koszmarnie-mdłosci,wymioty,sennosc,b ole brzucha ale od 8 jakby wszystko zniklo,az sie zastanawiam czy aby napewno jestem w ciazy
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:57   #752
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Chciałabym do was dołączyć, bo podczytuje już od jakiegoś czasu. Mam bobasa w brzuchu dopiero od bardzo niedawna, jeszcze się specjalnie nie ujawniam, ale od kiedy się dowiedziałam o ciąży, jestem przeziębiona i siedzę w domu. Lekarka nie kazała nic brać, żadnych leków, więc jadę na cebuli, czosnku itp. Nawet wit. C nie kazała brać. To będzie mój pierwszy bobas, więc jeszcze nie od końca wiem co i jak. Tydzień temu byłam u lekarza, ale nic nie było widać, teraz mam usg za tydzień w czwartek

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Myślę, że razem zawsze raźniej, więc mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Tez liczylas na blizniaki? U mojego Tza w rodzinie sa nawet jego mama miala blizniaczke ale nic z tego tez liczylam na blizniaki.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Nieznam zadnego sposobu pocieszajace jest tylko to ze z czasem przestaja
Ja to mam nadzieję, że będzie jedna
Nie wyrobiłabym z dwoma, a w rodzinie bliźniaki były...

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie!!U mnie wg usg rozpoczal sie 9 tydzienPowiem Wam ze Tak od 5 do 7 tygodnia czulam sie naprawde koszmarnie-mdłosci,wymioty,sennosc,b ole brzucha ale od 8 jakby wszystko zniklo,az sie zastanawiam czy aby napewno jestem w ciazy
Mnie zaś masakruje co rano, a jeżdżę 1,5 h zatłoczonym autobusem. W końcu zemdleję albo na kogoś zwymiotuję

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:00   #753
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Od razu Was podpytam, bo widzę, że jesteście bardziej doświadczone i bardziej zaawansowane co zrobić na bolące piersi? Bo już zaczyna to być naprawdę uciążliwe. Normalnie nie mogę aż spać, bo co się próbuję przekręcić to boli. Boli w staniku, boli bez i aż się boję co będzie dalej. Są jakieś sposoby? W poniedziałek wracam do pracy i dobrze by bylo się nie drapać co 5 minut....
Ja odstawiłam wszystkie na fiszbinach,bo mnie szlag trafiał, kupiłam porządne sportowe chomąto, żeby mi biust nie latał i jest oki. Ale juz mi się wydaje za ciasny, więc muszę niedługo kupić rozmiar większy. Ja przed ciążą miałam rozmiar 75 E, juz mi przybyło 5 cm w obwodzie,aż strach pomyślec, co będzie dalej.
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:00   #754
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Mnie zaś masakruje co rano, a jeżdżę 1,5 h zatłoczonym autobusem. W końcu zemdleję albo na kogoś zwymiotuję

Bidulko Ty...Moze z czasem Ci przejdzie...
Stary 2013-01-23, 10:08   #755
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gawelek Pokaż wiadomość
Lekarka kazała mi też kupić jakiś suplement witaminowy dla ciężarnych. Używacie już jakiegoś? Nie za wcześnie trochę na to? Pamiętam, że za pierwszym razem miałam brać tylko kwas foliowy na początku a dopiero później witaminy, a teraz od początku każe mi łykać to i to. Co myślicie? i jakie witaminy polecacie?
Ja biorę femibion classic - 35zł/ 60 tabl na dwa miesiące. Juz zawiera kwas foliowy.

Edytowane przez niut80
Czas edycji: 2013-01-23 o 10:16
Stary 2013-01-23, 10:17   #756
papalinka83
Zakorzenienie

Może się faktycznie przesiądę na stanik sportowy... Ostatecznie trzeba będzie przeczekać, ale jak na razie pogarszanie tych objawów następuje lawinowo, więc nie wiem. Tak samo mdłości już czuję 3 dzień, ale nie wiem czy to od ciąży, czy od tego, że musiałam odstawić wszystkie leki, które normalnie na stałe biorę na nadkwasotę żołądka i refluks. W każdym razie myślałam, że tenpoczątek będzie bardziej przyjemny. Ale może już mi minie to przeziębienie chociaż, to będzie lepiej. Wrócę do pracy i przestanę się rozczulać nad sobą No i chciałabym już zobaczyć maleństwo na usg, żeby się uspokoić, że wszystko jest ok

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cabdy Doll - współczuję problemów z umową, obawiam się, że może się tak skończyć, jak mówi Niut80, ale bądź dobrej myśli. Może to będzie okazja na znalezienie lepszej pracy, jak już dzidzia podrośnie A może szef zachowa się jednak przyzwoicie i przedłuży umowę
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:18   #757
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Wczoraj późno wróciłam i z wrażenia nie miałam sił pisać. A więc fasolinka jest jedna Niestety - ze względu na mięśniaka macicy jest to ciąża wysokiego ryzyka, także mam o siebie dbać i dużo wypoczywać. Lekarz mówił, że szczęśliwie fasolka ulokowała się z dala od mięśniaka, jednak może on zagrażać w przyszłości ciąży, bo nie wiadomo jak będzie wpływał na rozciągającą się macicę oraz może rosnąć, wędrować itp... Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Chciał mi wypisać L4 ale powiedziałam, że ze względu że pracuję w szkole i nie jest to jakaś ciężka fizyczna praca to nie chcę, ale powiem Wam, że trochę mnie nastraszył tymi mięśniakami... Chciałam pracować do końca roku szkolnego, ale nie wiem czy nie pójdę na zwolnienie wcześniej...
Jeżeli lekarz mówi żebyś się nie przemęczała to myślę że powinnaś rozważyć wcześniejsze zwolnienie. Trzymam za Was kciuki, na pewno będzie dobrze
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:21   #758
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
A mnie chyba bierze przeziebienie ;/ macie jakies domowe sposoby zeby sie tego pozbyc ?
Wieczorem herbata z miodem, ciepłe mleko z czosnkiem. Tak zawsze moja siostra się kurowała w ciąży

papalinka83 Witamy

Cytat:
Ja jestem po wizycie wczorajszej. Pęcherzyk jest, ale co się w środku zalęgło jeszcze za bardzo nie widać .Miałam nadzieję, że coś więcej się dowiem bo wg OM to był 7tydz4dz ale wg usg tak 6tydz. Może sprzęt nie za dobry, bo na nfz byłam. Dostałam sporo badań: gr krwi, przeciwciała itp. Ma to jakiś związek z transfuzją krwi, którą miałam przy pierwszym porodzie. W sumie do tej pory o tym nie myślałam, ale przecież mogłam się zarazić jakąś żółtaczką czy czymś podobnym...
Lekarka kazała mi też kupić jakiś suplement witaminowy dla ciężarnych. Używacie już jakiegoś? Nie za wcześnie trochę na to? Pamiętam, że za pierwszym razem miałam brać tylko kwas foliowy na początku a dopiero później witaminy, a teraz od początku każe mi łykać to i to. Co myślicie? i jakie witaminy polecacie?
Ja biorę omegamed optima . Skład: DHA, żelazo, witamina D, kwas foliowy i jod.

Dziewczyny boli Was żołądek? Bo ja nie mogę spać w nocy przez ten ból. Do tego boli mnie głowa, jest mi słabo i niedobrze Fatalnie się czuję..
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:29   #759
Saudia
Raczkowanie

Witajcie! Jak pisałam wczesniej miałam iść na kolejną wizytę dopiero 30.01 ale zaniepokojona tym, że Wy wszystkie w 7tc juz słyszałyście serducho a ja nadal nie, przewertowałam internet raz jeszcze w poszukiwaniu jakiegoś europejskiego lekarza tutaj na miejscu, bo Ci lokalni podobnie jak cały ten kraj... szkoda gadać jakie zacofanie no i znalazłam francuskiego lekarza. Własnie wróciłam z wizyty, zobaczyłam fasolkę, a właściwie jeszcze embrion 4mm, lekarz powiedziała, że z usg to wygląda na 6tc a nie 8tc jak wychodzi z OM. W sumie mi na spokojnie wytłumaczył, że może po prostu powoli rośnie, albo owulacja była później(jednak mu powiedziałam, że raczej później nie była bo robiłam testy owu) i powiedział, że zobaczymy za tydzien na wizycie, jak rosnie to dobrze a jak nie rośnie no to wiadomo co to oznacza... eeehhhhh znowu to czekanie... ale z tego co czytam to widzę, że niektóre dziewczyny maja podobnie, że ciąża wygląda na młodszą niż być powinna.
Saudia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:31   #760
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny Chciałabym do was dołączyć, bo podczytuje już od jakiegoś czasu. Mam bobasa w brzuchu dopiero od bardzo niedawna, jeszcze się specjalnie nie ujawniam, ale od kiedy się dowiedziałam o ciąży, jestem przeziębiona i siedzę w domu. Lekarka nie kazała nic brać, żadnych leków, więc jadę na cebuli, czosnku itp. Nawet wit. C nie kazała brać. To będzie mój pierwszy bobas, więc jeszcze nie od końca wiem co i jak. Tydzień temu byłam u lekarza, ale nic nie było widać, teraz mam usg za tydzień w czwartek

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Myślę, że razem zawsze raźniej, więc mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona

Witamy w gronie przyszłych mam
Stary 2013-01-23, 10:31   #761
policzanka
Wtajemniczenie

No moja jest np o tydzien młodsza.Narazie sie nie stresuj.Mysl pozytywnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 10:38   #762
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Wieczorem herbata z miodem, ciepłe mleko z czosnkiem. Tak zawsze moja siostra się kurowała w ciąży

papalinka83 Witamy

Ja biorę omegamed optima . Skład: DHA, żelazo, witamina D, kwas foliowy i jod.

Dziewczyny boli Was żołądek? Bo ja nie mogę spać w nocy przez ten ból. Do tego boli mnie głowa, jest mi słabo i niedobrze Fatalnie się czuję..

Od paru dni cały czas mnie mdli :| nie mam w ogóle apetytu
Stary 2013-01-23, 10:42   #763
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czesc Przyjmiecie mnie ?
Moja historia jest dosc skomplikowana . Jescze w grudniu 2012 nalezalam do mam lipcowo - sierpniowych 2013 , w 11 tygodniu niestety serce mojego aniolka przestalo bic bez przyczyny . poronienie samoistne , bez komplikacji , lekarz namawial do podjecia natychmiastowych staran ( jestem w UK ) . Postanowilismy ze poczekamy chociaz do pierwszej @ , no ale jak widac nie udalo sie ( a raczej udalo ) i bez pierwszej @ jestem znowu w ciazy Stracha mam ogromnego , nie wiem na kiedy mam termin porodu , i nie dowiem sie predzej jak po 12 tygodniu ( wtedy robi sie tutaj pierwsze usg ) . Moj malenki groszek ma miedzy 3 a 5 tygodni , tak mysle , gdyz ostatnie krwawienie mialam 17 grudnia ale nie mam pojecia kiedy przyszla pierwsza owulacja . Wiec jak widzicie wszystko jest zagmatwane , jestem w Uk gdzie podejscie do wczesnej ciazy jest nijakie , co dodatkowo utrudnia sprawe , i nie pozwala mi o niczym innym myslec . Mysle ze z Wami bedzie mi razniej .
Aha mysle ze termin porodu bede miala na przelomie pazdziernika / listopada.

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-01-23 o 10:44
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:43   #764
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Bidulko Ty...Moze z czasem Ci przejdzie...
No ja mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez niut80 Pokaż wiadomość
Ja biorę femibion classic - 35zł/ 60 tabl na dwa miesiące. Juz zawiera kwas foliowy.
Ja go brałam w poprzedniej ciąży.
Teraz szukam czegoś tańszego, bo Femibion po 12 t.c. jest z omega 3 i kosztuje już koło 50 zł z tego, co pamiętam.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-01-23, 10:52   #765
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saudia Pokaż wiadomość
Witajcie! Jak pisałam wczesniej miałam iść na kolejną wizytę dopiero 30.01 ale zaniepokojona tym, że Wy wszystkie w 7tc juz słyszałyście serducho a ja nadal nie, przewertowałam internet raz jeszcze w poszukiwaniu jakiegoś europejskiego lekarza tutaj na miejscu, bo Ci lokalni podobnie jak cały ten kraj... szkoda gadać jakie zacofanie no i znalazłam francuskiego lekarza. Własnie wróciłam z wizyty, zobaczyłam fasolkę, a właściwie jeszcze embrion 4mm, lekarz powiedziała, że z usg to wygląda na 6tc a nie 8tc jak wychodzi z OM. W sumie mi na spokojnie wytłumaczył, że może po prostu powoli rośnie, albo owulacja była później(jednak mu powiedziałam, że raczej później nie była bo robiłam testy owu) i powiedział, że zobaczymy za tydzien na wizycie, jak rosnie to dobrze a jak nie rośnie no to wiadomo co to oznacza... eeehhhhh znowu to czekanie... ale z tego co czytam to widzę, że niektóre dziewczyny maja podobnie, że ciąża wygląda na młodszą niż być powinna.
Mi lekarz powiedział że fasolka może rosnąć nawet 1mm dziennie więc głowa do góry

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 10:58   #766
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Teraz szukam czegoś tańszego, bo Femibion po 12 t.c. jest z omega 3 i kosztuje już koło 50 zł z tego, co pamiętam.
Są 3 rodzaje femibionu: classic - uniwersalny dla starających się, ciężarnych i karmiących - lekarz powiedział, że spokojnie wystarczy. I ten kupuję.

No i są jeszcze te 2 "superaśnie stuningowane" - inny na I trymestr i drugi rodzaj - po I trymestrze - i te kosztują ok. 50 zeta na miesiąc. I u lekarza i w aptece usłyszałam, że to tak dla picu, żeby tylko kasę wyciągnąć, różnicy w składzie istotnej nie ma.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Od paru dni cały czas mnie mdli :| nie mam w ogóle apetytu
Mnie nie mdli, ale też apetytu nie mam. Jem bo wiem, że powinnam.
Stary 2013-01-23, 11:04   #767
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
No ja mam nadzieję

Zażywam teraz matruelle , poprosiłam przedwczoraj gina żeby mi polecił coś tańszego i zaproponowal Femibion który jest w podobnej cenie -.- ...

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Czesc Przyjmiecie mnie ?
Moja historia jest dosc skomplikowana . Jescze w grudniu 2012 nalezalam do mam lipcowo - sierpniowych 2013 , w 11 tygodniu niestety serce mojego aniolka przestalo bic bez przyczyny . poronienie samoistne , bez komplikacji , lekarz namawial do podjecia natychmiastowych staran ( jestem w UK ) . Postanowilismy ze poczekamy chociaz do pierwszej @ , no ale jak widac nie udalo sie ( a raczej udalo ) i bez pierwszej @ jestem znowu w ciazy Stracha mam ogromnego , nie wiem na kiedy mam termin porodu , i nie dowiem sie predzej jak po 12 tygodniu ( wtedy robi sie tutaj pierwsze usg ) . Moj malenki groszek ma miedzy 3 a 5 tygodni , tak mysle , gdyz ostatnie krwawienie mialam 17 grudnia ale nie mam pojecia kiedy przyszla pierwsza owulacja . Wiec jak widzicie wszystko jest zagmatwane , jestem w Uk gdzie podejscie do wczesnej ciazy jest nijakie , co dodatkowo utrudnia sprawe , i nie pozwala mi o niczym innym myslec . Mysle ze z Wami bedzie mi razniej .
Przyznam że ciekawy przypadek:p Z nami zawsze raźniej)
Stary 2013-01-23, 11:06   #768
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dziekuje
01.02 wybieram sie do prywatnego lekarza ,na serduszko moze byc jescze za wczesnie wiec moze wtedy sie dowiem przypuszczalnie ile juz ma moj groszek .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:07   #769
rubinka25
Rozeznanie

Cześć mamuśki!
Przyszedł czas, abym i ja się ujawniła. Mam 30 lat i jestem w 7 tc. Jest to nasze pierwsze dziecko. Termin mam na 15 września i już się nie mogę doczekać. Na razie nie mam żadnych dolegliwości, no może jak chyba u każdej bolące piersi i strasznie wrażliwe sutki. No i mycie zębów rano nie należy do najprzyjemniejszych, bo mam wówczas wrażenie, że zaraz zwymiotuję. Chyba muszę zmienić na te parę miesięcy pastę do zębów.
Poza tym wszystko w jak najlepszym porządku. Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty u gina i bicia serduszka.

Gratulacje dla wszystkich mamusiek wrześniowo-październikowych 2013.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 11:10   #770
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Tez uwazam ewcia ze ciemne.
Bajka a lekarz bez problemu ci wypisze l4?? Proponowal juz? Ja jak zwykle znajac zycie spotkam sie z tekstem ciaza to nie choroba jak bede pitrzebowac l4 :/ a gdzie pracujesz jakies szkodliwe warunki- jak pisalas to mo wyparowalo sory
w poniedzialek bylam na wizycie to pytal czy potrzebuje zwolnienie, powiedzialam ze zglosze sie do niego jesczze w tym tyg w czwartek pojde a w piatek dam szefowi. prace mam lekka, bo w biurze nieruchomosci ale jest duzo stresu. no z tym ze ja od 2 lat na wychowawczym jestem

co do suplementow, to ja sama z siebie kupilam femibion natal 1. wczesniej bralam tylko kwas foliowy. ale jak bylam u lekarza to mowilam ze biore witaminy to powiedzial ze jak biore to mam brac nadal.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:14   #771
papalinka83
Zakorzenienie

Witaj Trele_Morele To ty jesteś terminowo tak jak ja mniej więcej, ja miałam OM 18 grudnia, ale podejrzewam, że owulacja była w 16dc, więc wg OM jest teraz 5t3d. Więc jeśli ty miałąś podobnie, to będziemy miały podobny termin Nie martw się na zapas, na pewno będzie wszystko dobrze tym razem

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Rubinka 25 miło że też dołączyłaś
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:22   #772
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki!
Przyszedł czas, abym i ja się ujawniła. Mam 30 lat i jestem w 7 tc. Jest to nasze pierwsze dziecko. Termin mam na 15 września i już się nie mogę doczekać. Na razie nie mam żadnych dolegliwości, no może jak chyba u każdej bolące piersi i strasznie wrażliwe sutki. No i mycie zębów rano nie należy do najprzyjemniejszych, bo mam wówczas wrażenie, że zaraz zwymiotuję. Chyba muszę zmienić na te parę miesięcy pastę do zębów.
Poza tym wszystko w jak najlepszym porządku. Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty u gina i bicia serduszka.

Gratulacje dla wszystkich mamusiek wrześniowo-październikowych 2013.

Ależ nas szybko przybywa! Super, witam

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Dziekuje
01.02 wybieram sie do prywatnego lekarza ,na serduszko moze byc jescze za wczesnie wiec moze wtedy sie dowiem przypuszczalnie ile juz ma moj groszek .
Koniecznie zdaj relacje z wizyty

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez niut80 Pokaż wiadomość
Są 3 rodzaje femibionu: classic - uniwersalny dla starających się, ciężarnych i karmiących - lekarz powiedział, że spokojnie wystarczy. I ten kupuję.

No i są jeszcze te 2 "superaśnie stuningowane" - inny na I trymestr i drugi rodzaj - po I trymestrze - i te kosztują ok. 50 zeta na miesiąc. I u lekarza i w aptece usłyszałam, że to tak dla picu, żeby tylko kasę wyciągnąć, różnicy w składzie istotnej nie ma.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Mnie nie mdli, ale też apetytu nie mam. Jem bo wiem, że powinnam.
Ah no chyba już taki urok ciąży
Stary 2013-01-23, 11:27   #773
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Czesc Przyjmiecie mnie ?
wow!!
co za wiaodmosci super Cię znów widzieć w gronie mam!!!
cieszę się bardzo

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:28   #774
ewacia85
Wtajemniczenie

witam nowe mamusie Czytam posty w pośpiechu wiec nie będe cytowac :P Mam nadzieje że wszystkie razem dotrwamy do końca
mam wizyte na 15 i tak mi się teraz czas dłuży ze już wytrzymać nie mogę;/

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

matallewar ja mam nadzieję ż e za 2 godz potwierdze że wszystko jest ok i jutro idę na dywanik Stwierdziliśmy z moim TZ że nie ma co ukrywać bo jest zima i różnie to bywa;/ i nie chce żeby w razie choroby czy złego samopoczucia wszyscy oczy wystawili :P Mam nadzieję że przyjmie to spoko bo jetsem trzecia w tym roku w ciąży
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:47   #775
t_89
Zakorzenienie

A ja sie czuje fatalnie, niby nie mam kaszlu , kataru ale jest mi goraco i chce mi sie spac. Chyba mam goraczke ;(

Bedzie dobrze w pracy jakos zrozumieja a tak bedzie bezpieczniej dla ciebie.
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:27   #776
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Tez liczylas na blizniaki? U mojego Tza w rodzinie sa nawet jego mama miala blizniaczke ale nic z tego tez liczylam na blizniaki.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Nieznam zadnego sposobu pocieszajace jest tylko to ze z czasem przestaja
Miałam spore szanse, bo były 2 pęcherzyki w okresie owulacji o podobnej wielkości (24mm i 27mm) ale fasolinka zalęgła się jedna
Cytat:
Witamy. Fajnie, że takie liczne grono nas się zbiera a jeszcze przecież w lutym też jakieś nowe fasolki się pojawią więc będzie nas moc

Ja jestem po wizycie wczorajszej. Pęcherzyk jest, ale co się w środku zalęgło jeszcze za bardzo nie widać .Miałam nadzieję, że coś więcej się dowiem bo wg OM to był 7tydz4dz ale wg usg tak 6tydz. Może sprzęt nie za dobry, bo na nfz byłam. Dostałam sporo badań: gr krwi, przeciwciała itp. Ma to jakiś związek z transfuzją krwi, którą miałam przy pierwszym porodzie. W sumie do tej pory o tym nie myślałam, ale przecież mogłam się zarazić jakąś żółtaczką czy czymś podobnym...
Mi lekarz polecił Centrum Materna. Dziś kupiłam w cenie 49,95 90 tabletek plus książka o ciąży gratis

A kolejną wizytę mam 5 lutego i już wtedy prawdopodobnie usłyszę serduszko
Stary 2013-01-23, 13:38   #777
rubinka25
Rozeznanie

Ja od wtorku już jestem na zwolnieniu. Na pierwszej wizycie 15.01. gin pytał czy chcę zwolnienie. Nie wzięłam, bo chciałam trochę w pracy ogarnąć zanim ktoś przejmie moje obowiązki. Jednak w ten poniedziałek była tak paskudna pogoda (dojeżdżam codziennie do pracy 45 km w jedną stronę), że od rana mnie brzuch bolał z nerwów. Tak więc uzgodniłam z moją Panią Kierownik, że mam iść od razu na zwolnienie i nie ryzykować. Niestety mój gin jest na urlopie, ale polecił mi póki co iść do rodzinnego. Tak więc od wtorku jestem na zwolnieniu od rodzinnego, a od przyszłego wtorku idę już na "ciążowe" L4.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:47   #778
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam nowe mamusie Czytam posty w pośpiechu wiec nie będe cytowac :P Mam nadzieje że wszystkie razem dotrwamy do końca
mam wizyte na 15 i tak mi się teraz czas dłuży ze już wytrzymać nie mogę;/

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

matallewar ja mam nadzieję ż e za 2 godz potwierdze że wszystko jest ok i jutro idę na dywanik Stwierdziliśmy z moim TZ że nie ma co ukrywać bo jest zima i różnie to bywa;/ i nie chce żeby w razie choroby czy złego samopoczucia wszyscy oczy wystawili :P Mam nadzieję że przyjmie to spoko bo jetsem trzecia w tym roku w ciąży
To trzymam kciuki!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-01-23, 13:58   #779
201704210903
Konto usunięte

hejka! właśnie wróciłam od lekarza - dzidziuś ma 15.5 mm wg lekarki to 8W, mam się zgłosić na USG genetyczne pomiędzy 11 a 14 tc - zapisałam się na 16go lutego i się zastawiam czy nie za wcześnie....wtedy będzie 11t3d, ale w necie czasem pisze, że powinien być skończony 11 tydzień i się zamieszam - czy 11t3d to jest skończony 11 tydzień czy nie? bo na logikę to już chyba można nazywać 12t?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:01   #780
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
hejka! właśnie wróciłam od lekarza - dzidziuś ma 15.5 mm wg lekarki to 8W, mam się zgłosić na USG genetyczne pomiędzy 11 a 14 tc - zapisałam się na 16go lutego i się zastawiam czy nie za wcześnie....wtedy będzie 11t3d, ale w necie czasem pisze, że powinien być skończony 11 tydzień i się zamieszam - czy 11t3d to jest skończony 11 tydzień czy nie? bo na logikę to już chyba można nazywać 12t?
Lekarze to inaczej liczą, bo oni skończone, więc 11t3d to dla nich 11 tydzień, a czytając o tym, to wszędzie 12 tc.

Badanie robi się ok. 12 tc, więc powinno być ok

Nie mogę się doczekać USG

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości