![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak schudnąć?
Cytat:
jednak uważam że wolontariat jet potrzebny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Wtajemniczenie
|
Nikus Kochana, dzieki, ż emnie rozumiesz. tez myslałam, ż ekorkach można kogos poznac, ale najwyżej można usłyszeć wiązankę.
Strasznie dzis zła jestem i w pracy też sie dostało niewinnej osobie- ale pzreprosiłam - juz tak mam. Ciepło będzie więc jakoś w chałupinie pzretrzymam, ale o grzewaniu myslec muszę, bo nim sie obejrze, to bedzie zimno. Ale marudna jestem, Wy to macie ze mna cieżki żywot Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Wtajemniczenie
|
Maruś Moja Kochana,
niestety trzeba włąśnie wymieniac instalacje elektryczna, bo ta ma juz ponad 70 lat. Piec tez trzeba jakowys zakupic i fachowców znaleźć. Ogólny remont jest tez niestety konieczny, dobrze, że chociaż woda jest. Całuski i uściski najcieplejsze dla Ciebie MOja Przyjaciółko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Wtajemniczenie
|
Nesko Kochana,
wiem, ż esie powtarzam, ale rozumiem Twoją sytuację. Ja tez nie pracuje w zawodzie i abdrzo często wkurzam sie na sama siebie, że robię cos bezproduktywnego (*choć szef uświadamia mi jakaż to odpowiedzialna funkcja). Moje dyplomy, jednak moim zdaniem, wcale do tego nie potrzebne, tylko kultura osobista jest wykorzystywana i odrobina umiejętności prawidłowego kontaktu z odpowiednimi ludźmi. W takich żyjemy czasach, że robimy wiele nieprzydatnych rzeczy. Dlatego pisałam o wyjeździe zagranice, ja się do tego nie nadaje, ale np. moj partner były/obecny, pracuje w swoim zawodzie i jest bardzo doceniany i w dodatku mniej sie pzremecza niż w kraju ( nie zbaija sie dodatkowymi dyzurami i żyje spokojnie) |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja mu Nesko to samo mówie,że zdobędzie przy tym doświadczenie ![]() Myslę,że ma takie podejście do tego jak Ty Nesko, ![]() Jestem podobnie jak Marusia bardzo zaskoczona sytuacją rynkowa jeśli chodzi o doświadczenie wyrobione własna charytatywną praca.
![]() |
#3487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Switezianko za fachowcami to Ty się zacznij rozglądać już. Bo podobno ekipy ostatnimi czasy mają terminy nie z tej ziemi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o typowo prywatne firmy ,gdzie teraz zamierzam szukać pracy już nie w zawodzie wyuczonym,to nie mam jeszcze doświadczeń... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
Nie Kochana Nikuś Moja,
lekarz, ale od mniej wesołych schorzeń - wiecej na forum pisac nie będe Kochana, bowiem nigdy nie wiadomo kto to czytac może |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
Wiesz, może nie masz wielkiego doświadczenia w konkretnej branży, ale masz na pewno dużo ogólnych umiejętności, które nabyłaś w trakcie wolontariatu i stażu. A podobno wielu pracodawców właśnie to sobie ceni, bo konkretów dotyczących danej pracy można się szybko nauczyć, a np. dobrą organizację, umiejętność współpracy itp. nabywa się z czasem. Więc może na takie umiejętności powinnaś położyć nacisk? Ale w sumie może bez sensu się mądrzę, bo sama wielkiego doświadczenia z szukaniem pracy nie mam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Wtajemniczenie
|
Maruś Kochana ,
juz tych fachowcow szukam i rozpatruje rożne opcje. fachowcow Ci nam brak, bo pogoda dopisała i ludzie duzo w rynek mieszkaniowy inwestuja, a u mnie to tylko częśc starej chałupki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Wtajemniczenie
|
Nesko Kochana, jestem pewna , że Ci się uda. Może nie będzie to odrazu wymarzone stanowisko, ale jestem pewna, że dostrzezone zostaną twoje wielkie walory i pzrymioty osobowości.
Wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki Kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
Oczywiście Switezianko,rozumiem.
![]()
#3496 |
Wtajemniczenie
|
Nikuś Kochana,
nie chiałam byc obcesowa, wybacz mi. Ja tylko sie obawiam, że czasem może trafic się u nas ktoś znajomy, a nie chciałabym by wszyscy wiedzieli jaka jestem slaba i nieszczęśliwa. Nie gniewaj sie na mnie Moje Słoneczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Wtajemniczenie
|
Kochane Moje, Najdroższe,
nie chcę odchodzic z naszego wątku na ten weekend. Dobrze mi z Wami i moge sie odstresować. Nie wiem, co ze soba zrobie, może wyciągne jakąś koleżanke na Testosteron. Jak tylko znajde okazje, to dopadne komputera i odezwę się . Piszcie, prosze Kochanę - ubóstwiam Ws czytać. Pa Moje Słoneczka Najdroższe |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
ja też kończę ale mam nadzieję że wieczorkiem jeszcze wpadnę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zadomowienie
|
Ależ Kochana
![]() Doskonale rozumiem,sama przecież pisałam do Was Moje Kochane PW kiedy wiem,że raczej nie mogę lub nie chce o pewnych sprawach pisać na forum.Tylko chcę ,żeby pewne wiadomosci były tylko i wyłącznie do waszej wiedzy. ![]() Nagroda i tak mi sie należy bo zgadłam ![]() ![]()
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
Wiedzialam, ze bez Was nie wytrzymam dlugo.
Mam chwilowo wolny komputer dzieciaczka Swojego, wiec piszę. Nikuś Kochana, nagroda Ci się należy niezaprzeczalnie, ale wiedziałam, że dla Ciebie to nic trudnego (zresztą dla Waszystkich Naszych Dziewczyn) bowiem inteligentna jesteś Osóbka niesamowicie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Wtajemniczenie
|
A teraz znikam, bo Nikogo nie ma.
Pa Moje Piękne, zajrze jeśli mi sie owa sztuka jeszcze uda. Zyczę Wam miłego, spokojnego i cieplutkiego wieczoru. Pa i całuski |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Wtajemniczenie
|
Oj Maruś Kochana,
nie widziałąm, że byłąś, a teraz uciekłaś i będziemy sie mijały w tym całym życiowym natłoku. Chyba wypełzne po jakies zakupy, ale na ulice nie chce mi sie wychodzic, może poczekam az się sciemni, wtedy czuje się mniej widoczna. paranoja prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A więc na zakupy to możesz, a na aerobik to nie? nieładnie ![]() Rozumiem, że nie chcesz być widoczna, żeby nie zaćmiewać urodą i nie powodować dzikich wybuchów zazdrości innych kobiet? bo innego wytłumaczenia nie widzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Wtajemniczenie
|
Oj Marus MOja Droga,
jaka Ty Kochana jesteś. Z ta uroda to straszyc jedynie moge i to małe dzieci, bowiem co starsze jednostki z4e śmiechu, by pękły. Kochana, o aerobiku juz myslę i szukam odpowiedniego miejsca. Po zakupy zaś wypełznąć musze, bowiem kiszki marsza grają i juz sporo schudłam. Niestety nie pzry pomocy diety, tylko za sprawą stresu, ale i takie osiągniecie wyniku jest zadowalające. Kochana , zamęczysz mnie tym aerobikiem. Widzisz ja lubie sobie ćwiczyc sama i jak miałam swoje miejsce, to byłam bardzo konsekwentna i poprawiło mi to humorek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Wtajemniczenie
|
Zreszta to tylko zakupy spozywcze, a tak na marginesie, to ostatnio czytałam, że robienie 1,5 godz. zakupów, to tez spora strata kalorii.
I znów gdzies uciekłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zadomowienie
|
Jeszcze nie uciekłam, ale za chwilkę uciekam, bo mi bank zamkną.
Kochana moja, pewnie, że Cię męczę, to nie musi być aerobik, może być cokolwiek, siłownia, lodowisko, byle się ruszyć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Wtajemniczenie
|
Wiem Maruś Kochana,
ja tez lubie ruch, ale nie uwielbiam ćwiczeń zbiorowych. Poruszam się dzis z koszykiem od zakupów, potem siaty podźwigam, ale tam tez duzo ludzi bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Maro, dziwnie mi się odpisuje na Twoje posty, o ciągle tylko się zgadzam i przytakuję, a nie przywykłam do tego ![]() Przyznaję bez bicia, że bez ruchu też bym ześwirowała w szybkim tempie. Po kilku dniach siedzenia czuję, jak smar w przekładniach mi tężeje, mechanizmy zaczynają ciężko chodzić, trybiki się zacinają... Kiedy regularnie się ruszam - naprawdę mogę więcej: więcej mi się chce, jestem bardziej naładowana energią, mam o wiele lepsza wydolność i fizyczną i psychiczną. Nie mówiąc już o wpływie ruchu na nastrój - autentycznie nie sposób mieć deprechy, kiedy jesteśmy tak szczęśliwie i skutecznie wymęczeni. Świtezianko - przestań się nad sobą użalać. Weź tyłek w troki i zasuwaj się gdzieś męczyć. Nie potrafisz sobie postanowić: będę biegała trzy razy w tygodniu po godzinie?! Tanio, a z muzyką na uszach to i przyjemnie. Nie ma sukcesów bez wysiłku. Na początku nikomu się nie chce, ale warto się zmusić i przejść przez ten trudny początek po to, żeby potem nie czuć się jak zombie. Jeśli sama się nie ruszysz - nikt, ale to absolutnie nikt nie będzie w stanie wyciągnąć Cię z marazmu. Nie ma takiej siły, która mogłaby wyręczyć Cię w kwestii panowania nas swoim własnym życiem. Nawet psychiatra nie pomoże, jeśli nie zmobilizujesz się sama. Sorry... Swoje życie musisz przeżyć sama: nie zrobi tego za Ciebie ani lekarz, ani mężczyzna, anie dziecko ani NIKT. Siedzenie i smędzenie nikomu jeszcze nie pomogło, więc może umówimy się, że zaczniesz nam tu meldować, co dla siebie robisz, a my będziemy Cię rozliczać ze starań i konsekwencji?
![]() |
#3510 |
Wiedźma
|
Acha! Wyszedł ze mnie tyran.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.