Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 21:13   #4231
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Stosowała któraś z Was tantum verde na gardło w ciąży? bo z tego co mi wiadomo, to nie ma żadnych przeciwwskazań ale wolę się upewnić
Można, ale nie pomaga. Miałam/mam ten w psikaczu - zero rezultatów. Tylko syrop z cebuli dawał radę na chore gardło. Jak dla mnie szkoda kasy. No chyba, ze pastylki są lepsze

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Melduję ze właśnie tankujemy na stacji w Olsztynie UFff jakoś udało sie dojechać, mimo nieciekawych warunków na drodze. Jeszcze jakieś 30 km i będziemy na miejscu
pewnie juz dotarliście Przyjemnego czasu z rodzinką Wam życzę JAk długo zostajecie?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a no to inaczej
na yt parę miesięcy temu ale mam za mało rąk
Wierzę, że to karkołomne zadanie. Choć w wykonaniu tej dziewczyny dziś miałam wrażenie, że to bułka z masłem Ale powiem Ci tylko, że jak mi robiła tą dolną czesć (bliżej oka) to poprosiła, żebym przytzymala powiekę i skórę nad brwią, więc też korzystała z dodatkowych rak

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja jeszcze czytałam że w ogóle największym strzałem w kolano jest nazwanie dzieci bardzo podobnie np. Kasia i Basia czy Ola i Pola

dlatego ja cały czas każdego się pytam czy Ala i Maja nie są za bardzo podobne.
właśnie. powiedzcie to sobie na głos. nie są podobne?
Nie są. Alicja i Maja - dwa różne imiona

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
evo i symbio ale nie znam nikogo kto uzywalby kubelkowej spacerowki...i troche sie boje. choc nowe modele na rynku zaczynaja wlasnie je stosowac. symbio drogi, bo za uzywany zestaw to i 1800zl trzeba zaplacic, ale mnostwo ludzi je kupuje/licytuje i w necie same pozytywne opinie. wygladaja super. a temat wozkow w moim wykonaniu - ledwo "lizniety", rozgrzebany i czeka na kolejna fale natchnienia obecnie skupilam sie na przyjemniejszym (dziewczynkowych ciuszkach hehe)
Ty go chociaż rozgrzebałaś. Ja tylko wiem, że nie chce gondoli i nie chcę pompowanych kół - nbędę jeździć tylko po mieście (mo może od święta w terenie) za to będe wózek nosić czasem. no i testowałam Maclarena w RPA - prowadzi się miodzio. Na resztę przyjdzie czas...

Miałam Wam pokazać książeczki jakie dziś kupiłam. Szkoda, że to nie dla naszej małej

Dla małej Zuzi i jej rodziców bibliofilów kupiłam zbiór Bajek La Fontaine w przekładzie samych polskich mistrzów: Staff, Krasicki, Mickiewicz i inni.
http://www.empik.com/bajki-de-la-fon...iazka-p#review

A dla mojej małej siostrzenicy Księgę Dżungli w obrazkach
http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/169...a-dzungla.html

Ta pierwsza mnie szczególnie zauroczyła

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Ja też już spadam, wrócę rano i żeby ni nie było nowego wątku
Śpijcie dobrze!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:21   #4232
katrinka23
Przyczajenie

czemu pisze i dostaje informacje że muszą najpierw to sprawdzic czy jest zgodne z czyms tam i tak długo to trwa?
katrinka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:24   #4233
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
pawie oczko- spokojnie można tantum verde w ciąży
justi- kiedyś myślałam o łóżeczku z "funkcją" tapczanika, ale to chyba bezsensu... ja mam nadzieję, że jak Mały wyrośnie z łóżeczka 120x90, to już drugie dzieciątko będzie z niego korzystało, a Wojtek przeniesie się na tapczan 1 osobowy

białe łóżeczka bardzo mi się podobają, jednak TŻ upiera się przy ciemnym (orzech) , więc nie będę nalegać, bo i tak przegram
jutro jedziemy zobaczyć/kupić klupś z szufladą

mi się bardzo podoba to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00187875/ i ogólnie ładne są szczebelki płaskie
boję się wydawać zbyt dużo na łóżeczko, tyle się naczytałam o dzieciaczkach, które śpią z rodzicami i nie ma mocy zostawić ich w łóżeczku

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Trochę pomasowałam sama, ale zaraz jemu się nastawię.
Mam diagnozę od kręgarza, przesunięty 2 lędźwiowy, w ciąży niestety się nie podejmie nastawiania, mam w domu robić ćwiczenia "odciążające" kręgosłup czyli generalnie wiszenie, żeby poluzować to co uciska. A ten ból to typowe zapalenie nerwu od tego uciskania przez krąg ...
strasznie Ci współczuję

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
rano po jedzeniu
no i do dziś co dzień prawie non stop..
a teraz nic

miałam jeden dzień przerwy, też się martwiłam, ale starałam się racjonalizować i na następny dzień mała dała show ze zdwojoną siłą.
myślę, że tutaj jeden, dwa dni mogą być normalne, trzeba zapytać lekarza na najbliższej wizycie. ja już szłam uspokojona i mi wyleciało z głowy.

Cytat:
aaa i małż wstąpił (sam z siebie ) do smyka po pracy i kupił:

Załącznik 5078703

miłe!!!

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
na pewno sa jakies ekologiczne farby. zabawki drewniane dla dzieci tez sie przeciez maluje. pisalam juz ze mam chomika i jego domek. kolowrotek i inne drewniane ☠☠☠☠☠☠☠ki malowalismy pokostem lnianym impregnacja drewna. wtedy na forum chomikowym wyczytalam, ze mozna uzywac farb z atestami wlasnie dla dzieci troche mi szkoda, bo lozeczko praktycznie nowe, ale biale byloby lepsze
jak Ci się bardziej białe marzy to co się zastanawiasz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Można, ale nie pomaga. Miałam/mam ten w psikaczu - zero rezultatów. Tylko syrop z cebuli dawał radę na chore gardło. Jak dla mnie szkoda kasy. No chyba, ze pastylki są lepsze

pewnie juz dotarliście Przyjemnego czasu z rodzinką Wam życzę JAk długo zostajecie?

Wierzę, że to karkołomne zadanie. Choć w wykonaniu tej dziewczyny dziś miałam wrażenie, że to bułka z masłem Ale powiem Ci tylko, że jak mi robiła tą dolną czesć (bliżej oka) to poprosiła, żebym przytzymala powiekę i skórę nad brwią, więc też korzystała z dodatkowych rak

Nie są. Alicja i Maja - dwa różne imiona

Ty go chociaż rozgrzebałaś. Ja tylko wiem, że nie chce gondoli i nie chcę pompowanych kół - nbędę jeździć tylko po mieście (mo może od święta w terenie) za to będe wózek nosić czasem. no i testowałam Maclarena w RPA - prowadzi się miodzio. Na resztę przyjdzie czas...

Miałam Wam pokazać książeczki jakie dziś kupiłam. Szkoda, że to nie dla naszej małej

Dla małej Zuzi i jej rodziców bibliofilów kupiłam zbiór Bajek La Fontaine w przekładzie samych polskich mistrzów: Staff, Krasicki, Mickiewicz i inni.
http://www.empik.com/bajki-de-la-fon...iazka-p#review

A dla mojej małej siostrzenicy Księgę Dżungli w obrazkach
http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/169...a-dzungla.html

Ta pierwsza mnie szczególnie zauroczyła

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Ja też już spadam, wrócę rano i żeby ni nie było nowego wątku
Śpijcie dobrze!

za ładne prezenty

Ash, nie chcecie gondolki, tzn będziecie wozić w spacerówce na płasko?

a jak tam po wizycie delegacji i jak się udał sernik, bo chyba nie pisałaś?
Stary 2013-01-23, 21:26   #4234
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze czytałam że w ogóle największym strzałem w kolano jest nazwanie dzieci bardzo podobnie np. Kasia i Basia czy Ola i Pola

wedlug mnie nie sa podobne wiec luz.

i wielkie dla meza. piekne rbodziaki. i nie sa rozowe!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:27   #4235
banka26
Zakorzenienie

helo dziołchy ja dopiero usiadlam z reka na sercu.... masakra szafy skonczone pomyte
czesc rzeczy w szafach ale jeszcze duuzo przed nami hehehe
jutro niestety tez was zaniedbam ale juz blizej niz dalej
odezwe sie napewno rano cmokkas kochane kobity
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:27   #4236
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
zastanawiam się-jeśli regularne czuć ruchy już pare tygodni, to po jakim czasie ciszy zacząć się martwić??
nie doradzę Ci bo nie mam pewności, czy dobrze myślę że po całym dniu ciszy jak na ten etap ... ale pocieszę może troszkę że nasz synek ma takie dni jak właśnie wczoraj pisałam że siedzi cichutko ... niby czuje coś tam ale nie kopie wcale. a to już troszkę dalszy tydzień niż Twój ... a niedawno zdarzały mu się dni że siedział cichutko cały dzień.
a reaguje na Twoje zaczepki? bo u nas tyle dobrego, że jak się porusza brzuszkiem czy coś to zawsze odpowiada ...

Cytat:
nie są bardzo ładne imiona
fajnego masz męża mój jeszcze nic sam z siebie nie kupił dla dziecka, chociaż tyle że jak coś oglądamy razem to się czasem upiera na kupienie czegoś.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:40   #4237
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
mi się bardzo podoba to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00187875/ i ogólnie ładne są szczebelki płaskie
boję się wydawać zbyt dużo na łóżeczko, tyle się naczytałam o dzieciaczkach, które śpią z rodzicami i nie ma mocy zostawić ich w łóżeczku

strasznie Ci współczuję

miałam jeden dzień przerwy, też się martwiłam, ale starałam się racjonalizować i na następny dzień mała dała show ze zdwojoną siłą.
myślę, że tutaj jeden, dwa dni mogą być normalne, trzeba zapytać lekarza na najbliższej wizycie. ja już szłam uspokojona i mi wyleciało z głowy.

miłe!!!

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

za ładne prezenty

Od was zalezy z kim bedzie spalo malenstwo co do wozka tez jestem bardziej przekonana do spacerowki tymbardziej ze rodzimy w maju
Cytat:
Melduję ze właśnie tankujemy na stacji w Olsztynie UFff jakoś udało sie dojechać, mimo nieciekawych warunków na drodze. Jeszcze jakieś 30 km i będziemy na miejscu
oo jakis wyjazd??? super ze zaraz koniec podrozy i dotrzecie do celu
Cytat:

Załącznik 5078703
alee suuper , moja sister wziela mi jakies i mozliwe ze takie same heheh słodziaki
Stary 2013-01-23, 21:42   #4238
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
niestety
to tak samo durne jak te wszystkie kopiowane imie od nazwiska "jakub jakubiak/maja majewska/michalina michalik" itd itp

spadam zrobić big żarcie by obudzić łobuzicę..
chyba Maslowska ma corke Maline Malinowska

a zeby mala pobudzic proponuje koktajl wypilam 2 kubki i dostaje takie kopniaki, ze tz zaczyna sie bac mojego brzucha

Ash piekne wydanie tych bajek

kurcze net mi tak muli, ze zaraz strace cierpliwosc poszlam sobie na chwile, myslalam ze sie poprawi a jest jeszcze gorzej.

udalo mi sie kupic kolejna sowia sukieneczke/tuniczke http://allegro.pl/show_item.php?item=2973528784
Stary 2013-01-23, 21:49   #4239
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katrinka23 Pokaż wiadomość
czemu pisze i dostaje informacje że muszą najpierw to sprawdzic czy jest zgodne z czyms tam i tak długo to trwa?
ojej, nie mam pojęcia

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
helo dziołchy ja dopiero usiadlam z reka na sercu.... masakra szafy skonczone pomyte
czesc rzeczy w szafach ale jeszcze duuzo przed nami hehehe
jutro niestety tez was zaniedbam ale juz blizej niz dalej
odezwe sie napewno rano cmokkas kochane kobity

po tonie wyczuwam, że naprawdę się zmęczyłaś, nieładnie
Cytat:
Od was zalezy z kim bedzie spalo malenstwo co do wozka tez jestem bardziej przekonana do spacerowki tymbardziej ze rodzimy w maju

też mi się tak wydaje, że to od nas zależy, ale to dlaczego niektóre matki sobie nie dały rady, żeby nauczyć w łóżeczku?

też bez gondolki będziesz jeździć? ja jestem przerażona kupnem tego kolosa, wolałabym spacerówkę po stokroć, ale to mi się wydaje takie niepopoularne, nie wiem dlaczego?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
chyba Maslowska ma corke Maline Malinowska

a zeby mala pobudzic proponuje koktajl wypilam 2 kubki i dostaje takie kopniaki, ze tz zaczyna sie bac mojego brzucha

Ash piekne wydanie tych bajek

kurcze net mi tak muli, ze zaraz strace cierpliwosc poszlam sobie na chwile, myslalam ze sie poprawi a jest jeszcze gorzej.

udalo mi sie kupic kolejna sowia sukieneczke/tuniczke http://allegro.pl/show_item.php?item=2973528784
nono, Malina jest u Masło

Ty, a body też jakieś Nela będzie miała czy same kiecunie?
Stary 2013-01-23, 21:53   #4240
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Stosowała któraś z Was tantum verde na gardło w ciąży? bo z tego co mi wiadomo, to nie ma żadnych przeciwwskazań ale wolę się upewnić
Miałam pastylki + syrop Prenalen i przeszło

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-01-23 o 22:03
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:53   #4241
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche a takie coś na pupkę na co dzień http://hipp.pl/pielegnacja/produkty/...w/?hippkatalog[category]=52
link do końca nie podziałał, ale chyba chodzi o ten krem na odparzenia? jest z cynkiem, więc profilaktycznie to nie jestem pewna, czy się nada... może profilaktycznie jakiś bez cynku, pielęgnacyjny albo na niepogodę... jeszcze nie wiem, ale zgłębiam temat powoli
ten na odparzenia mam i smaruję czasem jakieś podrażnienia. i do tego jest super. ale czuć, że jest bardziej "suchy" po rozsmarowaniu niż normalny krem, dlatego stosowałabym te cynkowe kremy dopiero, kiedy skóra się czerwieni. a przy cipuszkach uważać tym bardziej!
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cloche, wyściskałabym Cię za namiar na Lawendową Farmę. Toż to polski Lash! Tylko, że w dużo lepszych cenach No właśnie, ceny jak produkty drogeryjne a sama natura. Oj chyba się obkupię. Jestem zaintesowana mydełkami (nagietkowy bobas brzmi fajnie), balsamem do ust, na skórki i masełkami do ciała. Przy tym koszt przesyłki pocztowej też nie zabija. Wielkie dzięki!
cieszę się, że mogłam pomóc te mydełka mają już wiele fanek, ja też mam zamiar jakoś sobie ściągnąć kolejne cudeńka do niemiec

nadrabiam dalej... chociaż pewnie przeskoczę kilka(naście) stron
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:57   #4242
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

Jenny dopiszesz mi wizytę na 15.02? Znowu mamy w ten sam dzień
Wizyta dopisana

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Super!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:

Załącznik 5078703
Śliczne!

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
niestety
to tak samo durne jak te wszystkie kopiowane imie od nazwiska "jakub jakubiak/maja majewska/michalina michalik" itd itp
Miałam na studiach taką dziewczynę w grupie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-23, 21:57   #4243
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja lecę pod prysznic i do wyrka, wczoraj poszłam spać o 1:30, więc dziś wypadałoby trochę wcześniej się położyć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:57   #4244
antoinettee
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie pisałam, ale regularnie Was podczytuje. Niby jestem na L4 a ciągle gdzieś latam. Do tego oglądam wszystkie sezony Zaklinaczki dusz na zalukaj i dni mi strasznie szybko lecą.
Dziś skończyliśmy z maluszkiem 18 TC i jutro zaczynamy 19TC Muszę się pochwalić, że od dwóch tygodni czuje już wyraźne ruchy, a od kilku dni juz takie mocniejsze, aż brzuszek podskakuje delikatnie w tych miejscach co tryksa
Nie wiem jak Wam, ale do mnie wraz z tymi wspaniałymi ruchami dopadły mnie niezbyt wspaniałe niepokoje. Wiem, że dam sobie rade, mam wspaniałego męża, mamę przy boku, ale jakoś mam czasem stracha

Może Wy mi doradzicie co zaaplikować na pękające naczynka na brzuchu? Smaruje się na noc oliwką w żelu Jahnsons, a na dzień kremem Bielenda na rozstępy, ale widzę coraz więcej popękanych naczynek na brzuchu i bokach.
Stary 2013-01-23, 21:58   #4245
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie nie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-23, 21:59   #4246
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, nie mam pojęcia

po tonie wyczuwam, że naprawdę się zmęczyłaś, nieładnie

też mi się tak wydaje, że to od nas zależy, ale to dlaczego niektóre matki sobie nie dały rady, żeby nauczyć w łóżeczku?

też bez gondolki będziesz jeździć? ja jestem przerażona kupnem tego kolosa, wolałabym spacerówkę po stokroć, ale to mi się wydaje takie niepopoularne, nie wiem dlaczego?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

nono, Malina jest u Masło

a nom jestem wymeczona boje sie jutra..
a raczek tsk w spscerowce z wkladem dla noworodka bedzie maly jezdzil a co do spania dziecka z rodzicami to decyzja rodzicow bo im wygodniej bo boja sie placzu dziecka itp . ja sie nie dalam i teraz tez sie nie dam hehe
Stary 2013-01-23, 22:01   #4247
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie pisałam, ale regularnie Was podczytuje. Niby jestem na L4 a ciągle gdzieś latam. Do tego oglądam wszystkie sezony Zaklinaczki dusz na zalukaj i dni mi strasznie szybko lecą.
Dziś skończyliśmy z maluszkiem 18 TC i jutro zaczynamy 19TC Muszę się pochwalić, że od dwóch tygodni czuje już wyraźne ruchy, a od kilku dni juz takie mocniejsze, aż brzuszek podskakuje delikatnie w tych miejscach co tryksa
Nie wiem jak Wam, ale do mnie wraz z tymi wspaniałymi ruchami dopadły mnie niezbyt wspaniałe niepokoje. Wiem, że dam sobie rade, mam wspaniałego męża, mamę przy boku, ale jakoś mam czasem stracha

Może Wy mi doradzicie co zaaplikować na pękające naczynka na brzuchu? Smaruje się na noc oliwką w żelu Jahnsons, a na dzień kremem Bielenda na rozstępy, ale widzę coraz więcej popękanych naczynek na brzuchu i bokach.
Gratuluję 19 tc i pierwszych ruchów

A płeć już znacie ? Kiedy kolejna wizyta ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-23, 22:01   #4248
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ja stosowałam i można
Stary 2013-01-23, 22:04   #4249
banka26
Zakorzenienie

aa wogole to witam sie w 25 tc ... zapomnialam
Stary 2013-01-23, 22:04   #4250
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
aa wogole to witam sie w 25 tc ... zapomnialam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-23, 22:04   #4251
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

TŻ tu ze mną podczytuję Was i zobaczył, że zastanawiacie się nad imieniem Blanka. Pyta się mnie 'wiesz co to Blanka?' i mi pokazał link

https://www.google.pl/search?num=10&....1.jWlQv5mzCEI
Stary 2013-01-23, 22:05   #4252
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

ee tam popularne czy nie...moja siostra rodzila w pazdzierniku. tesciowa krzywo na nia patrzyla, ze malego od razu do spacerowki wkladala. od 4 miesiaca maly juz za nic w swiecie nie chcial lezec, wiec gondola nie sprawdzilaby sie nawet z podnoszonym zaglowkiem. spacerowke graco przetestowalismy na 2 dzieciakach z rodziny i w obu przypadkach gleboki wozek z wielkimi kolami nie byl potrzebny. wozek jezdzil po lesie, plazy, bratanek mial 3 dni jak zabral ciotke (mnie) nad niagare wialo, deszczyk z wodospadu kropil, a jemu nic nie dolegalo
wszystko zalezy od tego czego oczekujesz od wozka. mnie zalezy zeby byl lekki, bo Bielsko to jednak gorzysty teren i czesto trzeba taki wozek z dzieckiem/zakupami wypchac pod gorke. no i jak widze wozki na wielkich pompowanych kolach to od razu mam w glowie wozki inwalidzkie...nie podobaja mi sie takie ciezkie, oporne wozki.

Cytat:
oj bodziekow to my juz mamy naprawde duzo, od siostry mnostwo unisexow po szymku, troche dziewczynkowych jeszcze i bedzie ok.
aaa i zapolowalam na cala serie "i love mum/dad" ta biala

http://allegro.pl/show_item.php?item=2946456088
http://allegro.pl/show_item.php?item=2966625105
jedna ze sprzedajacych miala jeszcze czapeczki, skarpetki dresik, wiec chyba mam wszystko co chcialam :P

tz obiecal malej żabkowy komplecik...sporo tego ale nie ukrywam, ze teraz KRECA MNIE typowo dziewczece ubranka - pewnie malo praktyczne, ale to cos nowego.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-23 o 22:09
Stary 2013-01-23, 22:08   #4253
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Gratuluję 19 tc i pierwszych ruchów

A płeć już znacie ? Kiedy kolejna wizyta ??
Dzięki Płci jeszcze nie znamy, gin powiedział, że na kolejnej wizycie pewnie Nam powie a wizyta 11 lutego. Mimo iż marzy mi się dziewczynka to mam przeczucie, że będzie chłopiec, ale zobaczymy. Najważniejsze, żeby było zdrowe
Stary 2013-01-23, 22:35   #4254
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

strasznie Ci współczuję

miłe!!!

za ładne prezenty

raz się ruszyła.
RAZ

jak do 24 sie nie polepszy to lecę na ip bo coś mi to dziwne.. tym bardziej po jedzeniu i o tej godzinie!
wrrrr
gdzieś wyczytałam,że liczy się do 10ciu ruchów-około 10ciu ruchów na godzine.
10 to nie jeden
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie doradzę Ci bo nie mam pewności, czy dobrze myślę że po całym dniu ciszy jak na ten etap ... ale pocieszę może troszkę że nasz synek ma takie dni jak właśnie wczoraj pisałam że siedzi cichutko ... niby czuje coś tam ale nie kopie wcale. a to już troszkę dalszy tydzień niż Twój ... a niedawno zdarzały mu się dni że siedział cichutko cały dzień.
a reaguje na Twoje zaczepki? bo u nas tyle dobrego, że jak się porusza brzuszkiem czy coś to zawsze odpowiada ...

nie są bardzo ładne imiona
fajnego masz męża mój jeszcze nic sam z siebie nie kupił dla dziecka, chociaż tyle że jak coś oglądamy razem to się czasem upiera na kupienie czegoś.
zaraz zrobię sobvie gorące mleko i dżem i się poloze.. to zazwyczaj ją pobudza..
ruszac brzuchem sie jakos boje...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 22:39   #4255
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Moja koleżanka rodziła w maju i miała szlafrok ale cienki, dlatego, że nie było odwiedzin na sali i musiała chodzić do specjalnego pokoju odwiedzin a w samej koszuli trochę lipa... tak samo jak byłam u niej na patologii kilka godzin przed porodem to biegała w szlafroku ja też biorę ale cieniutki
Burzysz moją filozofię.

Cytat:
co do koszul do karmienia, dostałam dwie (jakieś wiejskie żyrafki ale ciężko inne uświadczyc) z mega super rozwiązaniem!!
mianowicie: koszula wygląda na zwykłą ale na cycach ma DZIURY! z tym,że te dziury są pod takimi zakładkami z materiału,że w ogóle tego nie widać! prze-cu-do-wne! mój nr 1!

nie trzeba walczyc z rozpinaniem itd,sprytnie wyciągacz cyca ze schowadełka i już
Właśnie ktoś wcześniej pisał, że koleżanka właśnie urodziła i te schowadełka są do kitu.

Cytat:
na robaczki
Waga chyba tylko orientacyjnie ... jak będzie ponad 4kg to dostaniesz skierowanie na CC, byle było zdrowe.
A może macie w rodzinie jakieś wysokie osoby i dziecko takie geny dostało i zaczyna nabierać masę na wzdłuż i wszerz?
Poważnie?

Cytat:
Napisane przez katrinka23 Pokaż wiadomość
Witajcie, ciężko się połapac w tym Waszym wątku, nie bardzo wiem o co chodzi ,wy sie juz dobrze znacie, szkoda że nie byłam z Wami od początku
Miałam usg i wyszło że będzie wymarzona dziewczynka Wybraliśmy już imie Amaya. Coś jak nasza Maja. To już 21 tydzień.
Jak Wasze brzuszki??? Mój zaczyna się powoli powiększac i przytyłam już 6 kg, nie wiem czy to nie za dużo ???
Macie problem z rozstępami??? Co używacie na rozstępy? ja narazie Mustele i olejek arganowy. Ja narazie nie widze rozstepów ale mam ciągle jakąś wysypke na nogach...
Już 6kg? Chyba dopiero.

Cytat:
Oglądamy TV
ja: muszę sobie kupić lody
K: no, ok
ja: tylko cytrynowe
K: mina mniej więcej
ja:

No co, nie moja wina, że mam ochotę na lody i na cytrusy jednocześnie, w biedronie chyba takich nie ma ... Dodam, że nigdy takich lodów w domu nie było.
Ja ostatnio ciągle mam ochotę na lody wodne. Nawet teraz mam, ale jestem sama i już mam strach iść do żabki.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
pawie oczko- spokojnie można tantum verde w ciąży
justi- kiedyś myślałam o łóżeczku z "funkcją" tapczanika, ale to chyba bezsensu... ja mam nadzieję, że jak Mały wyrośnie z łóżeczka 120x90, to już drugie dzieciątko będzie z niego korzystało, a Wojtek przeniesie się na tapczan 1 osobowy

białe łóżeczka bardzo mi się podobają, jednak TŻ upiera się przy ciemnym (orzech) , więc nie będę nalegać, bo i tak przegram
jutro jedziemy zobaczyć/kupić klupś z szufladą
Mi też się podobają białe. Ale chyba tylko dla dziewczynki, dla synka jakieś takie... nie powiem.

Cytat:
axe moja przyjaciółka zna filipa filipowskiego

dobra. mam milion aukcji poobserwowanych, parę już pokupowałam, zobaczymy co z tego wyjdzie... idę pospędzać czas z mężusiem.

paaaa
Daleko nie trzeba szukać - Kajetan Kajetanowicz.

Cytat:
Na rozstępy, czy przeciw rozstępom? A co do naczynek, to nie pomogę.

Hej. Siedzę dzisiaj sama, bo tż pojechał na delegację aż do Wrocka. Martwię jak diabli (), bo te drogi są tragiczne. Jeszcze będą wracać około 3 nad ranem. Dostałam dzisiaj od koleżanki 3 pary dżinsów ciążowych, spódnicę, bluzkę i lekką kurteczkę.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 22:40   #4256
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

raz się ruszyła.
RAZ

jak do 24 sie nie polepszy to lecę na ip bo coś mi to dziwne.. tym bardziej po jedzeniu i o tej godzinie!
wrrrr
10 to nie jeden

..
Ale wydaje mi się, ze liczy się dopiero od bardzo późnego tygodnia - od 28 czy 29, na razie chyba możesz być spokojna

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 22:42   #4257
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

raz się ruszyła.
RAZ

wrrrr
10 to nie jeden
u mnie by się to nie sprawdziło bo mały wczoraj np. w ogóle nie kopał tylko czułam kilka razy w ciągu dnia jak się lekko obraca. tzn bardziej po ruchu brzuszka widziałam bo nawet nie czułam tego.
ale popieram, lepiej sprawdzić i być spokojnym ja nie jechałam bo ten nasz dzieć już tak ma że leniwy bywa.

a propos szlafroków na porodówce - ja sobie kupię jakiś najtańszy cieniutki na allegro, bo w domu mam taki gruby ciepły, a tam jest gorąco. a jak byłam tam te kilka razy to zdarzało się że widziałam kobiety z plamami z krwi na koszulkach spacerujące po korytarzu - dlatego poszukam możliwie najciemniejszego szlafroka.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-01-23 o 22:44
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 22:45   #4258
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
u mnie by się to nie sprawdziło bo mały wczoraj np. w ogóle nie kopał tylko czułam kilka razy w ciągu dnia jak się lekko obraca. tzn bardziej po ruchu brzuszka widziałam bo nawet nie czułam tego.
ale popieram, lepiej sprawdzić i być spokojnym ja nie jechałam bo ten nasz dzieć już tak ma że leniwy bywa.
no ja Zu czułąm non stop co chwila..
no cóż.. poczekam więc..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-23, 22:50   #4259
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
oj, nie znam składów tych kosmetyków, ale być może to one podrażniają ci naczynka? w smarowidłach nie powinno być alkoholu, kofeiny i innych takich... z bezpiecznych specyfików wzmacniających naczynka to chyba ekstrakt z kasztanowca (???) i witamina C. już lepiej smaruj w międzyczasie brzuchola jakimiś naturalnymi olejami, najlepiej na początek bez żadnych dodatków. i wczytaj się, co na naczynka się nada, stopniowo wprowadzaj... będzie dobrze
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 22:52   #4260
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ja idę szykowac się nyny by nasłuchiwać małej..

Dobranoc.

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości