|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
![]() My tu mamy takie z różnicą 2-3 tygodni między wielkością wg usg i om
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniaaaaaami! A teraz zagryzam princessą kokosową Dziś normalnie fuzja smaków
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
moj jest w delegacji
do piatku, nie mam nawet do kogo sie odezwac, dzisiaj mam mega zly dzien, jestem senna, mam doysc wszystkiego
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama?? wow ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- dzoan super że chłopak!! no i piękne zdjęcia! |
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak obiecałam, cytat z 'Ciąża i poród bez obaw" I. Czarnawska-Illiew. Z dedykacją dla tych, które się denerwują
)"Dla maluszka bowiem nic a nic się nie liczy, czy mieszka w pięknej willi czy w ciasnym pokoju dalszej rodziny, czy jego śpiszki są firmowe czy z drugiej ręki albo też na ile modny jest jego wózek. Ale fakt, czy jego mama jest spokojna i pogodna, czy stała się kłębkiem nerwów, który grozi wybuchem w każdej chwili jest sprawą absolutnie zasadniczą. To podejście do życia mamy decyduje o tym, czy dziecko odbiera otaczający je świat jako bezpieczny i z natury dobry, czy nie." bardzo mnie rozbawił i jak się zaczynam denerwować czymś, to sobie o tym właśnie myślę.
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
no a ja właśnie o tym Wam mówię od 3 miesięcy, aby się nie denerwować, ale nikt mnie nie słuchał!!!!
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
domciątko: ja cię słucham
) już zaczęłam ze śmiechem do szefa podchodzić, jak mnie zaczyna wkurzać
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję
Zapomniałam napisać, że kupiliśmy dzisiaj książkę "Język niemowląt"..też chcę już coś poczytać Niestety nie było na nią obniżki i wydaliśmy 29,90zł. A mąż przeczytał, że w Weltbild wszystko przecenione, bo ta sieć wychodzi z Polski, a tu nie na wszystko jak się okazało:/ Kupiliśmy też wagę, żeby pilnować się z przyrostemChyba się kładę, coś zmęczona się już czuję, a po 4 trzeba wstać. Nie siedźcie za długo, żeby nie było za dużo czytania z rańca Papa
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak właśnie zagniotłam, teraz sobie rośnie otulone w kołderkę wrzucałam ostatnio mój przepis na ciasto ale chcę jeszcze coś bardziej szalonego zrobić-pizza w patelni, mam naczynia zeptera i tam takie cuda można działać |
|
|
|
|
#1332 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pizzę z patelni robił kiedyś Gordon Ramsay Ja mam uczulenie na drożdże, a więc ciasto na pizzę wyrabia za mnie.. maszyna do pieczenia chleba A co do łóżka - ja mam na odwrót... Choć ogólnie uwielbiam spać z TŻem (w sensie spać przytulona do niego), to w ciąży ciągle się z nim o to kłócę i chyba wkrótce kupimy szerszy tapczan, bo go w końcu zrzucę na podłogę, ciągle mi wbija łokcie w plecy :/ |
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38820739]Pizzę z patelni robił kiedyś Gordon Ramsay
Ja mam uczulenie na drożdże, a więc ciasto na pizzę wyrabia za mnie.. maszyna do pieczenia chleba A co do łóżka - ja mam na odwrót... Choć ogólnie uwielbiam spać z TŻem (w sensie spać przytulona do niego), to w ciąży ciągle się z nim o to kłócę i chyba wkrótce kupimy szerszy tapczan, bo go w końcu zrzucę na podłogę, ciągle mi wbija łokcie w plecy :/[/QUOTE] mi mój wbija kolano w tyłek bo lubi spać na brzuchu ze zgiętym kolanem i połówka łóżka to mu za mało, niestety łóżko ma 1,60 szerokości. Nie wiem co to będzie pod koniec ciąży jak będę miała duży brzuch |
|
|
|
#1334 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale czytałam historie że właśnie już w 9-10 była ![]() Cytat:
Wógóle to robiłam już 4 testy internetowe i we wszystkich wychodzi mi że chłopiec Ja zresztą też myślę że będzie chłopiec (ba,nawet mi się to kilka razy śniło), ale za to tż jest przekonany że będzie dziewczynka, bo tak czuje i też mu się mała Gabi śniła, nawet z nią w tym śnie rozmawiał Zastanawiam się czy nie iść na 3d/4d za 250zł,zamiast na nfz po 20tyg,bo jak na nfz pójdę to nawet fotek mi nie dadzą.Guuusiaa Napewno duzo nerwów się najedliście, bardzo się cieszę,że wszystko już dobrze surka O,ja też mam "W oczekiwaniu na dziecko" Plus dalsze 2 części.dzoan Ale fajne zdjęcia Coraz więcej chłopców w naszym wątku ![]() magdalennne Współczuję atmosfery w pracy,ale nie martw się,będzie dobrze, a jak nie ta praca to inna Z kotem idź do weterynarza, bo napewno biedny się męczy i go boli to ucho.
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-01-23 o 22:18 |
||||
|
|
|
#1335 |
|
Konto usunięte
|
Ja się jakoś zawsze tak ustawię, że dostaję z kolana w łydkę. Ale wtedy się wściekam......
|
|
|
|
#1337 |
|
Raczkowanie
|
Witam
. Podczytuje Was od dluzszego czasu i wkoncu postanowilam napisac. Mam 26 lat i obecnie jestem w 13 tyg ciazy. Mam 8 letniego syna i niestety jednego aniolka. Termin mam na 31 lipca. Moge do Was dolaczyc? Pozdrawiam wszystkie mamusie |
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
śpicie jeszcze? dobrze, że już czwartek, jeszcze jedno poranne wstawanie i weekend (ten system przeliczania przejęłam od mojego męża i coraz bardziej mi się podoba:P). Co do tematu spania w łóżku, toja sie ostatnio bardziej rozpycham, ale póki co nie jest źle. Miłego dnia!
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Na szczęście mój tydzień w pracy kończy się na dzisiaj.. na jutro urlopik wypisałam, żeby mężowi małe urodzinki wyprawić przy okazji wreszcie się wyśpięMam teraz jakieś takie przebłyski, że w środku nocy z mężem parę zdań zamieniłam..powiedział, że poprzedniej nocy puściłam bąka cichacza, który strasznie śmierdział i smacznie sobie spałam nie wiedząc o tym |
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
coś mnie sięwydaje, że ja dziś będę mocno marudna. Znowu źle spałam, nogi znowu niespokojne, chociaż pęcherz daje mi spokoj i tylko 1x leciałam. Dziś idę na spacer przed snem, wietrzę sypialnie może to coś da? Poza tym chyba gruszka mnie pogoniła rano, bo boleści jakieś miałam. Nic mi się nie chce, ale biorę sięw garść może się rozkręce przy pracy, może coś dobrego upichce? Umyje głowę, jakieś spa zrobie. Też muszę włosy zrobić, ale myślę, że tak na początku lutego. Odrost już mało apetyczny i trzeba podciąć i to chyba sporo .... spanie w łóżku - mało mi miejsca, 140 wyrko, kiedyś całe moje a teraz Tż + ja i mój lekko wydęty brzuch... tu łokieć, tu noga, tu niedobrze tam niedobrze... większego wyrka nie mamy gdzie w tej sypialni wstawić i duszno mi, kołdra drażni...jeny jak ja marudzę... ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-01-24 o 08:01 |
|
|
|
|
#1341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my wczoraj uprawialiśmy świństewka PO RAZ PIERWSZY od testu ciążowego... Matko, ale miałam stres... Chodzę i podglądam bieliznę, czy aby za bardzo nie narozrabialiśmy Tak dla wyjaśnienia, bo pewnie większość z Was czyta to z zaskoczeniem - w ciąży z Norbertem nie było takiej możliwości od maja do końca lutego posucha jak nic...
|
||
|
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
Zaraz zaczynam nadrabiać co naskrobałyście od 16 wczorajszego dnia ![]() Ja po wczorajszym dniu byłam tak zmordowana, osłabiona że od razu po obiedzie wskoczyłam do wyra. Mąż niestety wczoraj na obiad zrobił pierś ale dziś zażyczyłam sobie ogórkową ![]() i tak spędziłąm całe popołudnie w łóżku zasnęłam obudziłam się o 19,30 i o 21 poszłam dalej spać![]() hormony mi szalały płakałam, denerwowało mnie jak mąż chrupie ogórka a mąż stwierdził że nie wytrzyma ze mną chyba do 9 miesiąca, ze albo ja albo on musi się wyprowadzić hehe ![]() Aj z tego wszystkiego zaspałam do pracy, ale się chociaż wyspałam , myślę że dzisiejszy dzień okaże się lepszy
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja z jakiś tydzień 1,5 miałam celibat ze względu na te plamienia ale jak lekarz powiedział na poprzedniej wizycie że już możemy to nie dowierzałam się i pytam to co MOŻEMY? tak ale nie głęboko![]() i wiecie że odkąd jestem w ciąży jakoś tak inaczej jest... moja mała jest jakaś taka inna chociaż przed nie narzekałam też było git
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-24 o 08:30 |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam złe nastawienie
w ciąży z Norbertem od początku miałam plamienia, krwawienia, a jak przeszło to w 22tc stwierdzono, że szyjka się skraca i rozwarcie na 0,5 palca, więc całą ciążę nawet o tym nie myślałam, a teraz zwyczajnie się boję (do tej pory jak miałam mega mdłości - wieczorem też - i bóle żołądka, to wogóle tego nie brałam pod uwagę...). Niby teraz wszystko jest ok, ale ja i tak mam gdzieś tam czarwone światełko...
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zadomowienie
|
właśnie maż dzwonił czy ogórkowa czy pierogi...ale wybrałam ogórkową
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
ja się jakoś z baraszkowaniem zblokowałam, też sprawdzałam czy nie plamię po, ostatnio miałam wrażenie, że mnie szyja boli w trakcie, że sucho, że coś się stanie. Im Maluch większy to ja częsciej blokadę włączam.
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry Popijam kakao. Ostatnio mam na nie straszną fazę. Codziennie wypijam dwa kubki i mam ochotę na więcej ![]() A na drugie śniadanko czeka już na mnie Monte. Mąż znając moją miłość do Bartka Kurka kupuje mi czasem ten deser
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z rana ![]() Leżakujemy aż mnie tyłek boli ![]() Nasz okruszek w całej okazałości
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-01-24 o 08:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

mniaaaaaami! A teraz zagryzam princessą kokosową

do piatku, nie mam nawet do kogo sie odezwac, dzisiaj mam mega zly dzien, jestem senna, mam doysc wszystkiego