|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kosmetyki z Ukrainy - co polecacie?
Cześć
![]() Przeszukałam już wizaż, blogi i wujek google mi nie pomógł... Otóż moja siostra jest teraz na Ukrainie, chce mi przywieźć jakąś pamiątkę. Myślałam o kosmetykach ukraińskich, może są tam jakieś perełki? Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek sugestie ![]() Na razie na celowniku mam "ukraiński balsam mineralny na wypadanie włosów i skórę trądzikową". Mówi się, że jeśli coś jest dobre na wszystko, to nie jest dobre na nic, więc nie wiem... Pomóżcie wizażanki!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki z Ukrainy - co polecacie?
polecam stronę kalina-shop oraz bioarp.pl - masz tam mnóstwo rosyjskich kosmetyków, podejrzewam że wiele z nich jest dostępnych też na Ukrainie, bo powielają się z tym co można znaleźć na ukraina-shop. Akurat na Wizażu i na blogach włosowych jest sporo informacji o tych kosmetykach
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
W takim razie przejrzę wszystko w piątek jeszcze raz. Kosmetyki ze wschodu są mało znane i używane, więc o recenzje ciężko...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam serie pielegnacyjna do twarzy "Z Receptury Babuszki Agafii"
![]() Mam krem na dzien, na noc, pod oczy oraz serum Zatrzymanie Mlodosci i moim zdaniem to swietne kosmetyki. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A jak z jakością tych kosmetyków?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Większość z kosmetyków, która mam na myśli to kosmetyki organiczne na bazie naturalnych wyciągów ziołowych itp., posiadające certyfikaty. Jakościowo rewelacyjne wg mnie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
A więc tak.
1. "Чистая линия"(Czysta linia) 2 ."Зеленая Аптека"(Zielona apteka) 3. "Сто рецептов красоты"(Sto przepisów piękna) Uwielbiam te marki.Są na bazie ziołowej. Na przykład w "Чистая линия" szampony robione nie na wodzie ,a na wywarze z ziół.Polecam.Kremy lekkie nie tłuste. Balsamy,maski.. Można ich nabyć w chyba każdym sklepie sieciowym w Ukrainie typu: -"ДЦ"(albo nowa nazwa -Watsons), - "Біла ворона", - "Космо"(tu można nabyć wspaniałe organiczne kosmetyki" ORGANIX COSMETIX" http://kosmo.ua/ua/organic/) Ale chyba wszędzie to się da kupić. Edytowane przez 5b5113117b6e42222229f5594ebb4ac0eb7ee95c_5dfabd82d2cbf Czas edycji: 2013-01-24 o 11:13 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Zaraz wszystko posprawdzam.A jak z kolorówką? Poluję ostatnio na korektor i podkład, najlepiej mineralny. |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Wierzę, że nawet na Ukrainie znajdą się jakieś dobre produkty. Spróbować nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I grubo się mylisz że" Cytat:
kontrolnego pakietu akcyj niemieckiego " Dr.Scheller Cosmetics AG"(sertyfikowanej naturalnej kosmetyki do rzeczy)., A co do Polskich kosmetyków też się nie zgodzę.Tyle wspaniałych kosmetyków!A jak wejdziesz na stronę Biochemia Urody,matko,co jeszcze komu brakuję ?A nawet niedoceniana Ziaja? А tak ,do rzeczy, trzeba też mieć głowę na karku.Bo myśląc że jakiś kremik pod oczy Vichy jest cudem świata ,bo cena na to wskazuję warto to przeczytać i rzucić na luz http://www.fakt.pl/Ile-kosztuje-prod...,158065,1.html |
||
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
ksenija777 może poleciłabyś coś konkretnego, co Ciebie zachwyciło z tych kosmetyków? Przeczytałam, że jednym z tamtejszych "hitów" jest Peeling z morelą z serii Czysta linia. Peelingów to ja mam sporo, a i tak żadnego na razie używać nie mogę więc odpada. Najbardziej zależy mi na kremie na dzień z filtrem i balsamie/mleczku do ciała. Te ze Sto przepisów piękna (jogurt+truskawka) wydaje się być okej, patrząc na recenzje.
Zgadzam się, że te drogie kosmetyki z najwyższej półki nie są tyle warte - firmy płacą głownie za marketing i reklamę z 'gwiazdą' w roli głównej. |
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
ALE!!
Wszyscy robicie jeden błąd. Kosmetyki ROSYJSKIE - owszem są dobre. Owszem - polecam, ale nie kosemtyki Ukraińskie. NIGDY W ŻYCIU. Ja bywam często na Ukrainie i od ich komsetyków rdzę trzymać się z daleka. i jedno Wam powiem głupoty piszecie i się nie znacie.Ukraińskie kosmetyki to śmieci. Tam jest całkiem inaczej, świat tam kręci się wokół łapówek o jakich nie macie pojęcia i nikt mi nie powie, że te badania (sanepidowskie coś w ten deseń) sprawdzanie tych firm, lobolatoriów jest przeprowadzane w normalny sposób. Dajesz kasę i masz. Na tym polega wszystko w tym kraju. Ktoś kto poleca Ukraińskie kosemtyki niech nakremuje się domestosem może na jedno mu wyjdzie. |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ukraina jest piękna, ale życie tam już niekoniecznie, no chyba że jest się milionerem.Z rosyjskich kosmetyków polecam szampony Natura Siberica, szczególnie serię do włosów suchych "Ochrona i Odżywienie" - to jest mój hit
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tylko o kosmetykach, ale i o innych ukraińskich produktach i usługach.
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-01-24 o 16:25 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Teraz to mnie wystraszyłyście...
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z kosmetyków ukraińskich nie korzystałam praktycznie z żadnych, ale mają tam dużo nowości ze znanych marek które do nas jeszcze nie dotarły oraz taniej można nabyć np. Garniera, L'Oreala. A i z tego co wiem na Ukrainie ceni się i hołubi kosmetyki białoruskie, ale nie miałam okazji przetestować. Można czasem trafić na sklepy, gdzie wytłuszczonym drukiem jest podkreślone "Biloruska kosmetyka". A nuż coś dobrego
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Ja to bym sie bała tam jechac sama. Za zadne skarby. Całą Europę sama zwiedziłam, nie raz było ryzyko, ale na Ukrainę tylko z obstawą. Jak byłam ostatnio z 3 lata temu, to dalej to samo, bród, smród i ubóstwo. To, co widziałam wyglądało strasznie ( wyłączając zabytki). |
||
|
|
|
|
#21 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie Ukraina fascynuje Pół roku temu byłam w miejscowości Żydaczów, dziurawe drogi (w ogóle drogi poza miastami sa jakieś dziwne, żadnych lini itp ), ale były też ładne zadbane domki, pomalowane płoty. Najlepsze jest to, ze na środki takiej wsi stoi duża odpicowana cerkiew
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2013-01-24 o 19:03 |
||
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Autorko może perfumy niech Ci przywiezie w prezencie ta osoba. Chyba są tańsze. A ostatnio byłam w łazince u znajomej (też bywa na Ukrainie) i widziałam duuuuużo perfum.
Zdziwiłam się bo ona jest taypem takiej... zapuszczonej babki (z całym szacunkiem), a perfumy spore buteleczki Chanel i wiele wiele z tego typu drogich.Później mówię mojemu facetowi, że bardzo mnie to zdziwiło i skąd ona tyle kasiorki ma i powiedział, że na Ukrainie kupuje. Nie wiedział czy to takie podróbki czy orginały , ale na bank był pewny że Ukraińskie. Ja sama nie wyczaiłam czy to podróby bo głupio mi było macać czyjeś kosemtyki.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Ukraińskie kosmetyki normalnie sprzedają się w Polskich drogeriach. To są Green Pharm od holdingu Elfa. I chyba te są najlepsze co może być z Ukrainy na dzisiaj. Chociaż dobre są Java, ale są nowe i nie wszędzie ich sprzedają nawet na Ukrainie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

Ukraina jest piękna, ale życie tam już niekoniecznie, no chyba że jest się milionerem.
Nie tylko o kosmetykach, ale i o innych ukraińskich produktach i usługach.