![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
No nie chwaliłam się wcześniej, ale dostałam wezwanie z CBŚ że mam się wstawić osobiście z dokumentami zakupu ipada i razm z tym ipadem. Co ciekaw kupiłam go w salonie x-kom więc w ogólnopolsce sieciówce. No ale jechać trzeba i stres jej żeby go nie zabezpieczyli mi go jako dowód w sprawie, bo trzy tysiaki pojdzie się je..ć , bo takie sprawy lubią ciągnąć się latami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Gawa - ale czemu mieli by jako dowód zabezpieczyć? boisz się, że z lewego źródła? no tak ich takie sprawy najbardziej obchodzą, a prawdziwi przestępcy chodzą sobie bezkarnie na wolności ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jeśli się okaże że pochodzi np z kradzieży czy przemytu(kupujący nic o tym ie wie) to zatrzymają jako dowód rzeczowy i lipa.... Zanim sprawa w sądzie będzie itp to miną miesiące. Nikogo nie interesuje, że masz rachunek- to dowód w sprawie i już. Potem można sobie dochodzić odszkodowań itp a to też trwa ![]()
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Gadałam z kumpelą co jest adwokatem i bardzo prawdopodobne że firma która sprowadzała te ipady z usa nie zapłaciła cła. I to juz jest poważne przestępstwo gospodarcze. Takich jak ja mogą być setki. A co najgorsze zamówiłam sobie jakiśczas temu iphona :/ i teraz się dygam czy za jakiś czas historia nie zatoczy koła . Szok że taka poważna firma jak x-kom zamieszana w taką afere. Zrozumiałabym jak bym kupiła go używanego w komisie lub na jakiejś giełdzie, a tu w szanowanym salonie taki numer...
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
O kurcze ... to rzeczywiście nieciekawie, ale życzę pomyślnego rozwiązania sprawy... a ty poważnie mówisz, że ten Ipad kosztował 3tys??? to jakaś masakra z tymi cenami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
No tak kosztował jak był nowością.. Przekonam się w czwartek. Ale trzymajcie kciuku żeby mi go nie zabrali ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Gawa - pytałam o cenę, bo na polskie warunki jest jednak wysoka... nawet nie wiedziałam, że jest taka różnica... tutaj jednak wszystko jest tańsze, może nie w przeliczeniu na złotówki, ale w porównaniu do zarobków... trzymam kciuki bardzo mocno!
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Rozeznanie
|
No przeliczając na zarobki to ceny w uk czy ir są niższe ale tak faktycznie kwotowo są chyba porównywalne. Jedynie promocje na wyspach są lepsze no i outlety biją na łeb nasze. Ja po osotanim lapku firmy asus obiecalam sobie ze nie kupie już nic podobnego, bo to jakieś g..no, rozleciał się po pół roku. Ja sprawiłam sobie coś apple a tżet dell i mimo że parametry nie dorównują asusom acerom lenowo itd to jakość i przyjemność z korzystania są nieporównywalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie mam swojego asusa (pierwszego też miałam asusa) i pakard bella i działają super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
Każdy ma inne doświadczenia, ja spróbowałam tego i tego i wybrałam to co mi bardziej odpowiada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Gawa - w zupełności się z tobą zgadzam... jednak czasem nawet ten sam model czegoś, jednemu będzie super służył, a inny będzie narzekał.
jednak wiem jedno - już nigdy więcej nie kupię sobie drukarki HP (choć ostatnio też tak mówiłam hahah) ale ostatnim razem prawie wylądowała za oknem, okropnie problemowa, nawet jak nie ma problemu - np potrzebuje tuszu (tylko nie wiem po co), jak coś chciałam zeskanować do kompa... wrrr aż mi się ciśnienie podnosi jak o niej myślę, ale była tania... ehhh Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-01-22 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Gawa, ale jaja z tym x-kom'em...
![]() Co do laptopów - mój TŻ od 2 lat używa Della Inspiron, bardzo chwali. Że mój kilkuletni Asus się sypał, to kilka miesięcy temu też kupiłam Della Inspiron, parametrowo prawie takiego samego jak lapek TŻ (a nawet lepszego). I co? I spierdasił się już 2 razy - tak na amen, że musieli mu pół "mózgu" wymieniać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Masz racje Malgos. W polsce ceny są identyczne tak jak tutaj w niemczech a zarobki 5 razy mniejsze. Pisze tu o przeciętnym człowieku a co maja powiedziec emerytki które maja 1000zł emerytury. To jest jakis skandal...
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się na tych sprawach nie znam ale małż ma Lenovo - taki na palec. Żaden bajerancki bo mu do pracy potrzebny i kupując patrzył na baterię, wytrzymałość itp. Ja mam Sony VAIO i jestem mega zadowolona- lekki, zgrabny, bateria długo trzyma no i jest fioletowy ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- u nas dziś znów cały dzień pada- biało wszędzie a na jezdniach jakaś śliska breja- mało orła nie wywinęłam pod robotą. Do tego boli mnie kolano- w piątek je wykręciłam jak ze schodów schodziłam i boli do dziś- kurde nie wiem, a jak sobie coś zerwałam.... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
na moje idź do lekarza.....z kolanem nie ma żartów
#167 |
Zakorzenienie
|
no właśnie dojrzewam do tej decyzji..... ugotowałam sobie gar zupki i wchłonęłam cały talerz- mniam, nie wykluczam dokładki za 20 minut ![]() ![]()
#168 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja od poniedziałku nie wychodzę z domu ![]() ![]() Ja już coraz lepiej się czuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Ja co do sprzętu to się nie wypowiadam bo się kompletnie na tym nie znam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja wróciłam właśnie z pracy i chyba zaraz pooglądamy sobie jakiś film ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja w domu sama siedzę bo małż wybył na piwo z kolegami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
My zamulamy przy wojnie polsko ruskiej, dawno tego nie oglądałam no a film rewelka jak na polske
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Gawa - haha jak mówisz o tym filmie to aż mnie ciarki przechodzą bo takiego badziewia to ja jeszcze w życiu nie oglądałam... wymęczyliśmy do połowy (może)... akurat zupełnie nie moje klimaty i nie znam osoby (no teraz oprócz ciebie), której by się ten film podobał... wciąganie barszczu, wymiotowanie kamieniami... ja chyba zupełnie nie rozumiałam tego filmu i nawet nie wiedziałam czy się śmiać czy co...
a oglądałyście polski film "Dla ciebie i dla ognia"? całkiem niezły, i "Towar" - dwa amatorskie filmy, więc wiadomo funduszy nie było na to wielkich, ale jak któraś ma ochotę zerknąć to polecam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
No ten film raczej do smiania nie jest, raczej przerysowana patologia i mega dobra gra aktorska głównie szyca i bochosiewicz, roma gąsiorowska też jest tu niezła. To nie jest głupkowata komedia jakiej wszyscy się spodziewają po nazwie. Ale trzeba obejrzec minimum trzy razy żeby zozumieć " co autor miał na myśli"
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Gawa - jak Szyca lubię, to aż się dziwiliśmy z tż-tem, że zagrał w tym filmie.... o nieeee.... na pewno nie powtórzę mojego błędu i nie oglądnę nawet do końca tego filmu, a co dopiero parę razy. Zupełnie nie dla mnie, zdecydowanie wolę "odmóżdżacze" nawet typu si-fiction
![]() Ja ogólnie nie lubię i rozumiem sztuki nowoczesnej... czasem mam wrażenie, że ci "artyści" myślą, że im bardziej coś skomplikują tym będzie bardziej "wow"... i mówię tu o obrazach, czy rzeźbach (np narządów rozrodczych na krzyżu) itp itd - ja się czasem mam wrażenie, że nie nadaję się do obecnych czasów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Rozeznanie
|
Malgos gadasz dokladnie jak ja kiedy zobaczylam pierwszy raz ten film.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Gawa - nie podchodź mnie w ten sposób
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie mu powiem, obawiam się tylko że zmiana kolorystyki może być problematyczna myślałam o połączeniu cappuccino+beż albo granat+kremowy... z ciemniejszym nie powinno być źle gorzej z tym jasnym. mi si marzy remont całego mieszkanka, a zwłaszcza kuchni i łazienki, ale na to brak funduszy niestety... ![]() ja od 5 lat na Toshibie. pierwszą miałam z Lombardu ![]() ![]() mw - emerytki z 1000zł to mają w sumie dobrze. mój tato dostał rok temu pismo z ZUS że przysługuje mu emerytura w wysokości 100zł!!! Malgos - takie samo mam zdanie o tym filmie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Neave - na grzanie się lapka jest sposób, przede wszystkim rozebrać go i wyczyścić i przesmarować procesor taką pastą (można kupić w sklepie - tak jak pisałam jeden nasz laptop śmiga na paście do zębów). U nas doszło do takiej sytuacji, że zaczynał się wyłączać a teraz chodzi bez problemów i ma dobre temperatury i zupełnie się nie grzeje (nawet przy wymagających grach tż-ta), ale dużo kurzu się wyciągnęło i pastę zmieniło.
Ja czekam aż ktoś się wkurzy i wysadzi cały ten ZUS w powietrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | ||||||
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też się czasami zastanawiam skąd tak odległe te terminy do specjalistów ![]() ![]() ![]() ![]() co do zmiany kolorów ścian - musiałabym zapytać TŻta, ale wydaje mi się, że jest możliwość przemalowania ciemnej ściany na jaśniejszy kolor tak, żeby ten kolor spod spodu nie przebijał- podejrzewam, że to kwestia jakiegoś specjalnego gruntu albo konkretnego rodzaju farby ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.