Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 22:54   #4261
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja idę szykowac się nyny by nasłuchiwać małej..

Dobranoc.
a planowałam zostać i poczekać czy dasz znać ;>
mam nadzieję że mała zaraz zacznie szaleć

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 23:01   #4262
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a planowałam zostać i poczekać czy dasz znać ;>
mam nadzieję że mała zaraz zacznie szaleć
jeszcze chwile posiedze.. wziełam kupe słodyczy i posiedzę..

e tam. znow jeden mikro-ruch..
ważne że jest jakikolwiek..
rano idę do przychodni, mój pierwszy raz

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-01-23 o 23:08
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 23:10   #4263
vil84
Wtajemniczenie

pewnie jak się tylko położysz spać mała zacznie nadrabiać za cały dzień

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 23:17   #4264
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
pewnie jak się tylko położysz spać mała zacznie nadrabiać za cały dzień
oby.
zaraz się orzygam tym całym żarciem, czuję się wzdęta jak balon

spadam

edit:
w końcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zryczałam się jak głupia..
no co za baba,tyyyle nerwów...

teraz moge isc spac.. jeju jak cudnie..

news z fb-kaszka nestle dla dzieciaczkow,kumpela otwiera a tam..mysz
jasna cholera :/ niczego nie można być pewnym

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-01-23 o 23:46
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 23:55   #4265
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość

przyszłam się tylko pochwalić, że po wczorajszej wizycie jest wszystko ok, bąbel rozwija się prawidłowo, waży już prawie pół kilograma : )

no i w końcu poznałam płeć : D będzie chłopak! wczoraj gdy tylko się o tym dowiedziałam poszłam na zakupy i kupiłam body w lokomotywy : D

wracam do nauki, już prawem.. ale już prawie sesja zaliczona!
za synusia i za sesję!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ja się pochwalę dzisiejszymi zakupami

1. Ośmiornica z biedronki za 15 zł kupiona w sobotę
2. Kurtka c&a granatowa 28 zł roz. 74, bodziak c&a 8 zł roz 80
3. Bodziaki Disney Smyk 25 zł roz. 68
4. Bodziaki Smyk, 20 zł roz. 68
5. Spodnie Smyk, 20 i 17 zł roz. 68 i 74
6. Sweterek Smyk, 35 zł roz. 74

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Przeszłam się dziś do apteki po fakturę, na wszelki wypadek wzięłam dowód małża. Podeszłam do innego okienka, nie chciałam rozmawiać z tą babką co ostatnio i bez problemu farmaceuta wystawił mi fakturę Zapytał tylko na kogo i po problemie... Więc stwierdzam, że ta krowa wymyśla więcej do niej nie pójdę
A widzisz... Franca jedna...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Tyle z Was idzie do SR, że czuję presję...
:|
Ja nie idę, bo u mnie w mieście chyba nie ma, a do miasta w którym zamierzam rodzić mam 40 km i średnio mi się będzie chciało dojeżdżać...

Cytat:
Napisane przez katrinka23 Pokaż wiadomość
Witajcie, ciężko się połapac w tym Waszym wątku, nie bardzo wiem o co chodzi ,wy sie juz dobrze znacie, szkoda że nie byłam z Wami od początku
Miałam usg i wyszło że będzie wymarzona dziewczynka Wybraliśmy już imie Amaya. Coś jak nasza Maja. To już 21 tydzień.
Jak Wasze brzuszki??? Mój zaczyna się powoli powiększac i przytyłam już 6 kg, nie wiem czy to nie za dużo ???
Macie problem z rozstępami??? Co używacie na rozstępy? ja narazie Mustele i olejek arganowy. Ja narazie nie widze rozstepów ale mam ciągle jakąś wysypke na nogach...
za córeczkę!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Uuuu wieści z mego szpitala

"Wyprawki dla wszystkich dzieci urodzonych w 2013 roku w placówce funduje Samodzielny Szpital Wojewódzki im M. Kopernika w Piotrkowie.

1/5

Dariusz Śmigielski
Pomysł pojawił się w tym roku z inicjatywy dyrektora szpitala, Marka Konieczko, który podpatrzył go w zagranicznej placówce.

- Myślę, że taki upominek od szpitala może być czymś miłym zarówno dla rodziców, jak i dla dzieci, a na przyszłość zostanie pamiątka.

Wyprawka może i jest skromna (składa się z kocyka, dyplomu od szpitala oraz pamiątkowego zdjęcia), ale liczy się przecież sam gest. Całość finansowana jest z pieniędzy za przetargi. "
Polać im! Mała rzecz, a cieszy...!

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

od kilku dni potwornie swędzą mnie nogi..
tak bardzo że na udach i łydkach mam strupki od drapania
nie może byc to cholestoza czy jakoś tak..bo wyniki mam dobre ..próby wątrobowe w porządku..
mydełko zawsze to samo..a raczej żele mycia...
co to może byc??

czym mogę te swędzenie zniwelować

ratujcie..bo się wścieknę..

moje podejrzenia to że może tyje..i to powoduje taki dyskomfort naciągającej się skóry..ale nie wiem...

czasami to tak pod skórą np..na udach mnie kłuje jakby ktoś szpilkę mi wbijał..i to w kilku miejscach na raz..
Wiesz co, ja ogólnie mam strasznie suchą skórę i jak się nie pobalsamuję to idzie się wściec. Dodatkowo jak pojadłam pomarańczy/mandarynek to myślałam, że jajo zniosę. Pomogło mi dokładne nawilżanie, no i wapno z wit C (nie wiem czy tyle można, ale wtedy piłam 3 tab dziennie). Ulga była!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Na momencik Najgorzej jak wyjdę na dwór od razu czuję, że muszę siusiuuuu
A myślałam, że tylko ja tak mam... Albo szykujesz się do wyjścia, sikasz, ubierasz się, zakładasz buty, kurtkę, czapkę, już chcesz wyjść i znowu chce Ci się siku...

Cytat:
olsztyn! warmia! kętrzyn! moje rodzinne kąty
MIŁEGO!!!
Kętrzyn

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
aaa i małż wstąpił (sam z siebie ) do smyka po pracy i kupił:

Załącznik 5078703

-----

Ufff... Nadrobiłam. Co prawda niezbyt dokładnie, ale zawsze coś.

Powiem Wam, że ustąpiłam Mężowi i pojechałam zobaczyć to mieszkanie, które wypatrzył. No i to był błąd. Bo mieszkanie samo w sobie extra! Okazało się, że tylko jedno okno ma na ulicę, resztę w dwie inne strony. W zasadzie trzeba byłoby kupić tam tylko meble do salonu, kuchenkę, lodówkę i TV, reszta zostaje i pasuje jak najbardziej. Pozostała tylko kwestia opłat (80m, wiec opłat bez neta i TV ok 650zł ) plus masakryczny kredyt. Umowy w szkole raczej nie będę miała przedłużonej (chyba, że zrobią nowy nabór, ale wątpię), więc jedna wypłata odpada. Nie widzę tego jak mielibyśmy sobie poradzić z tym wszystkim finansowo. Pamiętać trzeba o dzidziusiu, bo na chwilę obecną dla mnie to jest priorytet... Z jednej strony chcę TEGO mieszkania, bo jest boskie, z drugiej obawiam się tego wszystkiego... Plus nie wiem czy chcę aż 80m. Tak mi to namieszało w głowie, że masakra.
Ale Mąż chyba zrozumiał co i jak, bo ciągle chodzi i powtarza, że mam przestać się tym denerwować i o tym myśleć i w ogóle zelżał Mu ton po wczorajszej awanturze...

Nie zanudzam Was już. Idę pod prysznic, bo padam na ryjek...

Kolorowych snów!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 00:06   #4266
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Hej. Siedzę dzisiaj sama, bo tż pojechał na delegację aż do Wrocka. Martwię jak diabli (), bo te drogi są tragiczne. Jeszcze będą wracać około 3 nad ranem. Dostałam dzisiaj od koleżanki 3 pary dżinsów ciążowych, spódnicę, bluzkę i lekką kurteczkę.
diabli sie nie martwi i obiecuje, ze mezus wroci zanim zdazysz wstac na pierwsze siku

Axella Zuzka pewnie przysnela albo siedziala cicho zebys dostarczala jej coraz lepszego zarelka, a tu mamusia panikara wazne, ze czujesz kopniaki nie stresuj sie, bo dziecko tez to odczuwa i wtedy pewnie siedzi cicho jak mysz pod miotla zeby ni e podpasc wkurzonej matce

siostra wlasnie podeslala mi kilka kosmicznych wozkow ktory wybieracie?

http://www.ebay.com/itm/1X-Rain-Cove...item4163506896 mini autobusik

http://www.ebay.com/itm/1X-Rain-Cove...item41702ced24 takiego nie mialby nikt w miescie

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-1960...item4d07a635f1 taki to pewnie bedzie miala ksiezniczka kate

http://www.ebay.com/itm/Peterson-Fol...item1e75d85038 ciezko skomentowac :P

http://www.ebay.com/itm/Quinny-CV218...item4abdb9c8e2 cos dla malego kierowcy...

http://www.ebay.com/itm/Peg-Perego-I...item4ab68aae71 dla Aaś, jakby sie jej dziewczyny rozmnozyly

http://www.ebay.com/itm/NEW-Angeles-...item2ec4c6fe90
i jak sobie urzadzimy spotkanie...szosteczke jedna na spacer zabierze, a reszta poplotkuje. pozniej zmiana :P

ogolilam nogi, umylam glowe, chyba pierwszy raz nie czuje cisnienia przed wizyta u gina polowkowe jednak baaaardzo mnie uspokoilo.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że ustąpiłam Mężowi i pojechałam zobaczyć to mieszkanie, które wypatrzył. No i to był błąd. Bo mieszkanie samo w sobie extra! Okazało się, że tylko jedno okno ma na ulicę, resztę w dwie inne strony. W zasadzie trzeba byłoby kupić tam tylko meble do salonu, kuchenkę, lodówkę i TV, reszta zostaje i pasuje jak najbardziej. Pozostała tylko kwestia opłat (80m, wiec opłat bez neta i TV ok 650zł ) plus masakryczny kredyt. Umowy w szkole raczej nie będę miała przedłużonej (chyba, że zrobią nowy nabór, ale wątpię), więc jedna wypłata odpada. Nie widzę tego jak mielibyśmy sobie poradzić z tym wszystkim finansowo. Pamiętać trzeba o dzidziusiu, bo na chwilę obecną dla mnie to jest priorytet... Z jednej strony chcę TEGO mieszkania, bo jest boskie, z drugiej obawiam się tego wszystkiego... Plus nie wiem czy chcę aż 80m. Tak mi to namieszało w głowie, że masakra.
Ale Mąż chyba zrozumiał co i jak, bo ciągle chodzi i powtarza, że mam przestać się tym denerwować i o tym myśleć i w ogóle zelżał Mu ton po wczorajszej awanturze...

Kolorowych snów!
ooo, a jednak mezus ma gust musisz mu teraz jakis masazyk w ramach rekompensaty zafundowac, hehe. jesli mieszkanie Ci sie podoba i dacie rade finansowo to nie ma sie co zastanawiac. wiadomo, ze przy takim kredycie na "dziesci" lat zawsze sa watpliwosci...wydaje mi sie, ze 80 metrow to super sprawa. pewnie zaplanujecie kolejnego maluszka kombinuj dziewczyno la la

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-24 o 00:08
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 00:16   #4267
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Ufff... Nadrobiłam. Co prawda niezbyt dokładnie, ale zawsze coś.

Kolorowych snów!
Kochana, a z jakiego Ty miasta jesteś? Kurcze, nie wiem, ale jak dla mnie 650zł bez tv i neta, czyli czynsz+ogrzewanie+prąd+ga z+woda+ścieki (?) to nawet atrakcyjna cena. Ja za to wszystko płacę średnio 1000zł / miesięcznie. Mieszkanie 64m2. Plus dodatkowo net, tv.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
diabli sie nie martwi i obiecuje, ze mezus wroci zanim zdazysz wstac na pierwsze siku

Axella Zuzka pewnie przysnela albo siedziala cicho zebys dostarczala jej coraz lepszego zarelka, a tu mamusia panikara wazne, ze czujesz kopniaki nie stresuj sie, bo dziecko tez to odczuwa i wtedy pewnie siedzi cicho jak mysz pod miotla zeby ni e podpasc wkurzonej matce

siostra wlasnie podeslala mi kilka kosmicznych wozkow ktory wybieracie?

http://www.ebay.com/itm/1X-Rain-Cove...item4163506896 mini autobusik

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-1960...item4d07a635f1 taki to pewnie bedzie miala ksiezniczka kate

http://www.ebay.com/itm/Peterson-Fol...item1e75d85038 ciezko skomentowac :P

http://www.ebay.com/itm/Quinny-CV218...item4abdb9c8e2 cos dla malego kierowcy...

http://www.ebay.com/itm/Peg-Perego-I...item4ab68aae71 dla Aaś, jakby sie jej dziewczyny rozmnozyly

http://www.ebay.com/itm/NEW-Angeles-...item2ec4c6fe90
i jak sobie urzadzimy spotkanie...szosteczke jedna na spacer zabierze, a reszta poplotkuje. pozniej zmiana :P

ogolilam nogi, umylam glowe, chyba pierwszy raz nie czuje cisnienia przed wizyta u gina polowkowe jednak baaaardzo mnie uspokoilo.
Szokobąs za niemartwienie.

Ale powozy.

Ja też jutro do gina, ale oporządzę się rano, bo tż będzie spał, to się ogarnę.

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Aaa! Miałam napisać, że butelki Avent natural 260+ta mała były już dzisiaj w tesco w tej cenie 39,99zł. A co do Tommee Tippee, to się nie opłaca nawet z tym rabatem - na allegro taniej.

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Chociaż tak teraz patrzę i zależy u jakich sprzedawców te butle z TT. W tesco były 2x260ml jakoś po 56zł, więc -30% daje jakieś 39zł, czyli mniej więcej jak na all.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 00:19   #4268
diabli
Zakorzenienie

Axella, z tym szczurem to chyba jakas sciema lancuszkowa, bo moja znajoma tez wlasnie kogos udostepnila i jest info "nie kupujcie kaszek nestle"

dobranoc, gasze swiatlo!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-24 o 00:57
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 01:01   #4269
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Proszę nie gasić, tu się czuwa!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 05:20   #4270
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę nie gasić, tu się czuwa!
Wlasnie!
Cuda normalnie! Zasnelam o 23.30 i dopiero teraz wstalam!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 07:51   #4271
banka26
Zakorzenienie

heloo dziewczynyy witam sie z rana ja wyszykowalam malego do szkoly i mezus go wiezie a ja ide jeszcze do wyra mialam błogą noc )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 08:25   #4272
nuna2
Zakorzenienie

witam z rana
axellko moja bratowa była w bardziej zaawansowanej ciazy a mały jej nie fikał 2 dni. Ptrzynajmniej tak mówiła. Doktorka ją uspokoiła, że czasami mały też może mieć,,słabszy dzień" i jak sie jeszcze matka stresuje to on to odczuwa i że może temu tak, a czasami ruchy są tak delikatne, że nie zwraca się uwagi Jest ok!! Zuzinka może spała a wiesz, że tez myśleliśmy o Zuzce?? ale jest w rodzinie

ja już po sniadaniu... waga tak brnie do góry, że przeczuwam, że na końcu będzie +20 kg...

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

anoxee, diabli za wizyty
Stary 2013-01-24, 08:35   #4273
szczesliwa25
Rozeznanie

Dziewczyny, nie było mnie raptem 8dni - byliśmy na ostatnich wakacjach przed przyjściem Stasia na świat i już nawet nie będę próbowała Was nadrobić.. zdecydowanie za dużo dla mnie!

W każdym razie witamy się, jutro mamy połówkowe badanie i czujemy się świetnie Pomału zaczynam rozglądać się za wyprawką
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 08:36   #4274
banka26
Zakorzenienie

co tu taka cisza a ja jescze z 30 min luzu a potem zabieramys ie za pokoj malego, tz wlsie kupil regaly , dywan wytrzepany i pozadki nas czekaja
Trzymm kciukasy za wizytujace )
Stary 2013-01-24, 08:38   #4275
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dzień dobry witamy się w 21 tygodniu z 4 kg na plusie
Stary 2013-01-24, 08:46   #4276
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
nie dobijaj... ja mam prawie 8...
Stary 2013-01-24, 08:47   #4277
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

ooo, a jednak mezus ma gust musisz mu teraz jakis masazyk w ramach rekompensaty zafundowac, hehe. jesli mieszkanie Ci sie podoba i dacie rade finansowo to nie ma sie co zastanawiac. wiadomo, ze przy takim kredycie na "dziesci" lat zawsze sa watpliwosci...wydaje mi sie, ze 80 metrow to super sprawa. pewnie zaplanujecie kolejnego maluszka kombinuj dziewczyno la la
Ja wiem czy gust. Na zdjęciach, które widziałam i ja wcześniej to mieszkanie wyglądało "normalnie", ale na żywo to jest bajka- przynajmniej dla nas. Właścicielka jest projektantką wnętrz i wszystko w tym mieszkaniu wymyślała sama. A, że jest specyficzna to i gust ma specyficzny Np w łazience jest zlew z kamienia, w salonie jedna ściana jest z oryginalnej czerwonej cegły (zaimpregnowanej), tak samo łuk pod prysznicem, oryginalne drewniane podłogi (to akurat nam nie pasi) itp. No jest inne po prostu.

Cytat:
Kochana, a z jakiego Ty miasta jesteś? Kurcze, nie wiem, ale jak dla mnie 650zł bez tv i neta, czyli czynsz+ogrzewanie+prąd+ga z+woda+ścieki (?) to nawet atrakcyjna cena. Ja za to wszystko płacę średnio 1000zł / miesięcznie. Mieszkanie 64m2. Plus dodatkowo net, tv.
Z Kętrzyna- mała mieścinka to i ceny pewnie mniejsze niż u Was. Niemniej jak tak sobie w nocy myślałam o tym, to my teraz za te 32m wynajmowanego płacimy dokładnie tyle (wynajem + czynsz + media itp). Ale mam teraz zagwostkę... Nie wiem co robić

-----

Dzień dobry!
Jak dobrze, że już czwartek- za tydzień podglądanie maluszka. A właśnie coś niemrawe ostatnio jest moje dzieciątko. Co prawda rano dzisiaj dostałam malutkiego kopniaka, którego nawet poczułam na przyłożonej dłoni, ale ogólnie jakiś leniuch tam siedzi
Idę coś wszamać, może rozbudzę malucha
A poza tym, to już mam dosyć takiego bezosobowego zwracania się do mojego dziecka- ciągle maluch, dziecko, bobas... (wyrodna matka ze mnie )

anoxee, diabli- dla Was

Mysia, przypomniałaś mi, my również witamy się w 21 tc!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-01-24 o 08:52
Stary 2013-01-24, 08:49   #4278
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
nie dobijaj... ja mam prawie 8...
spoko ja miałam BMi przed ciąża 22 więc bez szału, idę zgodnie z kalkulatorem

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Ja wiem czy gust. Na zdjęciach, które widziałam i ja wcześniej to mieszkanie wyglądało "normalnie", ale na żywo to jest bajka- przynajmniej dla nas. Właścicielka jest projektantką wnętrz i wszystko w tym mieszkaniu wymyślała sama. A, że jest specyficzna to i gust ma specyficzny Np w łazience jest zlew z kamienia, w salonie jedna ściana jest z oryginalnej czerwonej cegły (zaimpregnowanej), tak samo łuk pod prysznicem, oryginalne drewniane podłogi (to akurat nam nie pasi) itp. No jest inne po prostu.

Z Kętrzyna- mała mieścinka to i ceny pewnie mniejsze niż u nas. Niemniej jak tak sobie w nocy myślałam o tym, to my teraz za te 32m wynajmowanego płacimy dokładnie tyle (wynajem + czynsz + media itp). Ale mam teraz zagwostkę... Nie wiem co robić

-----

Dzień dobry!
Jak dobrze, że już czwartek- za tydzień podglądanie maluszka. A właśnie coś niemrawe ostatnio jest moje dzieciątko. Co prawda rano dzisiaj dostałam malutkiego kopniaka, którego nawet poczułam na przyłożonej dłoni, ale ogólnie jakiś leniuch tam siedzi
A poza tym, to już mam dosyć takiego bezosobowego zwracania się do mojego dziecka- ciągle maluch, dziecko, bobas... (wyrodna matka ze mnie )

anoxee, diabli- dla Was

pokażesz link?

moje też niemrawe jest więc luz, pod ręką to w ogóle nie czuć
Stary 2013-01-24, 08:51   #4279
nuna2
Zakorzenienie

mówi się trudno:P będę zrzucać po porodzie:P nie będe się przecież głodzić

gratuluje i Mysia tobie i szprotce 21 tygodnia
Stary 2013-01-24, 08:56   #4280
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Załącznik 5078703

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie pisałam, ale regularnie Was podczytuje. Niby jestem na L4 a ciągle gdzieś latam. Do tego oglądam wszystkie sezony Zaklinaczki dusz na zalukaj i dni mi strasznie szybko lecą.
Dziś skończyliśmy z maluszkiem 18 TC i jutro zaczynamy 19TC Muszę się pochwalić, że od dwóch tygodni czuje już wyraźne ruchy, a od kilku dni juz takie mocniejsze, aż brzuszek podskakuje delikatnie w tych miejscach co tryksa

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
aa wogole to witam sie w 25 tc ... zapomnialam

To ja witam się w 24

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

co do wagi to zaczynam się rozkręcać.. już 6 kg na plusie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 08:57   #4281
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
oo jaaa duuzo wiecej hehhe
Cytat:

Z Kętrzyna- mała mieścinka to i ceny pewnie mniejsze niż u Was. Niemniej jak tak sobie w nocy myślałam o tym, to my teraz za te 32m wynajmowanego płacimy dokładnie tyle (wynajem + czynsz + media itp). Ale mam teraz zagwostkę... Nie wiem co robić

-----

Dzień dobry!

anoxee, diabli- dla Was

za tc
Stary 2013-01-24, 08:58   #4282
nuna2
Zakorzenienie

potterka gratulacje i tobie za 24 tydzień
Stary 2013-01-24, 09:00   #4283
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

To ja witam się w 24

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

no to brawo 6 nie jest zle ja to pewnie ze 12 juz ale nawet sie nie waze zwaze sie w pon. przed wizyta hehehzalamie sie , wygladam jak orka uudaa biigg czuje sie jak wielkkaaa beekaaa hehe
Stary 2013-01-24, 09:01   #4284
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

no to kuruj się kochana i siedź w domu, mi dziś padł mój osobisty rekord siedzenia i nie wychodzenia od początku ciąży- 4 dni, , posiedzę jeszcze jutro a w pt. mam dentystę i muszę na 3-4 godzinki do pracy ;/ ale zawsze to będzie jakaś rozrywka
siedzę i się nigdzie póki co nie ruszam

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Aaaa...padne, oglądam własnie wiadomości i jest o śmierci mamy Kaczyńskiego i tam pada takie zdanie z ust Księdza " wychowała dobrze 2 synów, Prezydenta Rzeczpospolitej- już męczennika"

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Oglądamy TV
ja: muszę sobie kupić lody
K: no, ok
ja: tylko cytrynowe
K: mina mniej więcej
ja:

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O...a teraz dla rozbawienia, naprawde nie wiem czy teraz nastolatki są takie głupie czy ktoś sobie robi żarty
Załącznik 5078538

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Taaa, pytam męża czy wymyślił jakieś fajne imię, a ten że tak, PASOŻYT

Cytat:

moj czesto pytal "co tam u Ciebie i szkodniczka?"

Cytat:
poplułam się herbatą ... mój mąż tak pierwsze miesiące mówił głaskał brzuszek i mówił do niego "ty pasożytku"

mój mąż mówił tylko 'ty glucie' i jak moja babcia to usłyszała to się tak zbulwersowała, że dostał cały wykład że to nie żaden glut tylko dziecko
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:03   #4285
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
aa wogole to witam sie w 25 tc ... zapomnialam

Ja wczoraj zaczęłam 21tc i też zapomniałam.

Cytat:
no ja Zu czułąm non stop co chwila..
no cóż.. poczekam więc..
Mi kiedyś koleżanka mówiła, że ich mała w 22tc nie ruszała się 2 dni i poszła do lekarza. I lekarz jej powiedział, że dziecko może się tak obrócić, że łożysko jest przy plecach ( nie wiem jakie to ma znaczenie ) i przez to można nawet nie czuć jak się rusza.

Ja właśnie wstałam. Wczoraj pobolewał mnie brzuch cały dzień ale dziś już lepiej.

Kurcze nie ma chętnego, żeby zrobić mi śniadanko

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:04   #4286
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

To ja witam się w 24

za 24 tc!

Ja nie wiem ile konkretnie mam na plusie. Zresztą może to i lepiej
Z karty ciąży wynika, że od 8 do 17 tc przytyłam 2,2 kg.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-24, 09:05   #4287
nuna2
Zakorzenienie

kude musze wypić kawę
staram się ograniczac, ale ja już uspyiam a wstałam wyspana no trudno;/
Stary 2013-01-24, 09:09   #4288
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
tz chcial lenke, mnie podoba sie blanka i lilka, ale juz znajomi maja. u nas tez stanelo na Neli. choc mnie jeszcze po glowie chodzi Zoja, a tz czasem mysli o Hani (glownie ma watpliwosci czy Nela jest odpowiednia dla doroslej baby )
diabli pewnie że Nela jest dobra dla starszej osoby - siostra mojej babci ma tak na imię

Cytat:

wieszaliśmy te dziecięce ciuszki na suszarce, i mąż odkrywczo: "jakie to małe wszystko ... to to COŚ będzie takie maleńkie??"

Cytat:
Napisane przez Aaś
o nieróżowe! ładne

antoinettee za 19t

banka za 25t

a my dzisiaj zaczynamy 5 mc
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:10   #4289
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
no to brawo 6 nie jest zle ja to pewnie ze 12 juz ale nawet sie nie waze zwaze sie w pon. przed wizyta hehehzalamie sie , wygladam jak orka uudaa biigg czuje sie jak wielkkaaa beekaaa hehe
a to ja się nawet dobrze czuję.. tylko przez brzuch ze spaniem coraz gorzej
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj zaczęłam 21tc i też zapomniałam.

Mi kiedyś koleżanka mówiła, że ich mała w 22tc nie ruszała się 2 dni i poszła do lekarza. I lekarz jej powiedział, że dziecko może się tak obrócić, że łożysko jest przy plecach ( nie wiem jakie to ma znaczenie ) i przez to można nawet nie czuć jak się rusza.
za 21

a z tymi ruchami to coś w tym jest.. były dni kiedy Małego czułam wyraźnie.. a od kilku dni prawie w ogóle, typowe kopniaki już nie pamiętam jak wyglądały
ale czuję, że jest inaczej ułożony niż wcześniej
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kude musze wypić kawę
staram się ograniczac, ale ja już uspyiam a wstałam wyspana no trudno;/
mam tak samo
wstaję, jest ok, a po jakiejś godzinie czuję się jak zwłok
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:12   #4290
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
diabli pewnie że Nela jest dobra dla starszej osoby - siostra mojej babci ma tak na imię

o nieróżowe! ładne

antoinettee za 19t

banka za 25t

a my dzisiaj zaczynamy 5 mc
gratulacje
może zrobie Ci naleśnika z tej okazji?? Mam zamiar robić na obiad, bo została zupka to zrobie jeszcze nalśniki

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
a to ja się nawet dobrze czuję.. tylko przez brzuch ze spaniem coraz gorzej

za 21

a z tymi ruchami to coś w tym jest.. były dni kiedy Małego czułam wyraźnie.. a od kilku dni prawie w ogóle, typowe kopniaki już nie pamiętam jak wyglądały
ale czuję, że jest inaczej ułożony niż wcześniej

mam tak samo
wstaję, jest ok, a po jakiejś godzinie czuję się jak zwłok
o dokładnie. Doskonale to wyraziłaś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości