O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 21:08   #1081
Meeggy
Raczkowanie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Byłam dziś w Superpharmie i jest niezła promocja test owulacyjny za 10,99 i ciążowy za 6,99, więc się zaopatrzyłam, na wtorek umówiłam się z ginekologiem żeby porobić jakieś kontrolne badania i dopytać się o różyczkę ponieważ nigdy nie przeszłam tej choroby zakaźnej a słyszałam że dla kobiet w ciąży to b niebezpieczne (mam pytanie bo jeśli mam owulację przewidzianą mniej więcej na sobotę i przy założeniu że wszystko pójdzie pomyślnie bez żadnych obaw mogę iść we wtorek do ginekologa? (wiadomo lekarz nas uciska sprawdzając czy jajniki są okej )
ja kupiłam 10 testów owulacyjnych plus jeden ciążowy gratis na allegro za śmieszne pieniądze, jesli ktoras z was byłaby zainteresowana to link http://allegro.pl/testy-owulacyjne-o...938881310.html , jeszcze nie używałam, może ktoś miał z nimi do czynienia?
a co do wizyty, pewnie ze możesz isc

My dzis z Tztem rano zrobilismy sobie oboje morfologie, ja jeszcze toxo, dowiedziałam się tez ze na NFZ te wszystkie inne można robić tylko, trzeba wydusić od gina skierowanie a te cholery wcale nie spiesza się z dawaniem. W poniedziałek byłam prywatnie u gina...rozczarowała mnie pani bardzo, ogólnie miła sympatyczna, ale w rozmowie tel. zapewniła ze wizyta będzie kosztować 100 zl,dopytałam czy z USG sonda, bo na tym mi zależało, potwierdziła i wyobraźcie sobie na wizycie jak już wszystko zbadała, wykonała usg , zapewniła ze wszystko jest git, to potem zażyczyła sobie 150zl...az mnie zatkało. Wizyta 100 i USG 50. Przez telefon powiedziała 100 zl...nawet nie byłam przygotowana, powiedziałam jej ze inaczej mówiła przez tel., zniesmaczona była i tyle, ja wygrzebałam jeszcze jakieś 30 zl w drobnych ..i pożegnałam te panią na zawsze. Mogla zyskać pajetkę na co najmniej 9 wizyt ale cóż.... tylko teraz nie mam gina..na NFZ owszem ale tam w gabinecie nie robią usg ech

Edytowane przez Meeggy
Czas edycji: 2013-01-23 o 21:20
Meeggy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:11   #1082
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Witam Małgoś i Justi
Pewnie coraz więcej nas będzie się spotykała na tym wątku hihi

A propo uciskania to zawsze ginekolog tak jakby poprzez naciskanie na wysokości jednego i drugiego jajnika sprawdza je, ciężko to mi opisać

Dziś umówiłam się do ginekologa, poczytałam opinie o nim na internecie i prawie wszystkie jego pacjentki bardzo dobrze się o nim wypowiadały, jeśli ktoś jest z Trójmiasta to mogę później się wypowiedzieć i polecić bądź nie tego lekarza (jest to Pan doktor, ja osobiście większe zaufanie mam do mężczyzn ginekologów).

Co do rozmiaru biustu też przez długi czas nosiłam źle dobrany biustonosz, będąc przekonana że mam rozmiar B a poprawnie dobrany biustonosz to D

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:20   #1083
Izetka_
Zadomowienie

Witam Was wszystkieczytam i czytam Wasz wątek i pozwoliłam sobie odezwac się i ja Mam nadzieję, że przyjmiecie w swe progi kolejną starająca się To nasz 2 cykl starań. za trzy dni powinnam dostac @, ale dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test i wyszedł negatywny jestem po poronieniu 12tc -17,08,2012r. Mam jeszcze nadzieje, że @ nie przyjdzie
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:41   #1084
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wrocilam , jakis postep jest .. Skanu nie dostane przed 12 tyg tak czy siak , chyba ze jakies bole czy krwawienie Na wakacje nie ma przeciwskazan , wrecz przeciwnie , ale na 01.02 planuje prywatna wizyte i wtedy zadecyduje ostatecznie. Dostalam zaswiadczenie na 4 tyg ze nie wolno mi dzwigac , musze miec regularne przerwy i takie tam .. Musze powiedziec w pracy , choc chcialam tego poki co uniknac bo bardzo sie boje , jescze nie skonczyl mi sie okres ochronny po poronieniu a ona znowu w ciazy To by bylo tyle ..
Przestalam pic kawe i mam straszne zaparcia , zapomnialam sie go zapytac jak sobie z tym radzic ? Znacie jakies bezpieczne sposoby ?
Na mnie działają śliwki w czekoladzie i oliwa z oliwek.
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:51   #1085
Malgos_12
Zakorzenienie

To jest mój jubileuszowy 4000-sięczny post

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Ja każdy stanik zakupuje w sklepie gdzie kobieta dobiera mi odpowiedni rozmiar i piersi wyglądają w nich bosko. Mogę nosić staniki bez ramiączek i cycuszki są na swoim miejscu, ale za ten luksus muszę nieźle zapłacić, ale coś za coś
tutaj większość sklepów ma brafitting i nie są jakieś dużo droższe

Cytat:
Napisane przez Rokitka1985 Pokaż wiadomość
A przyznam się szczerze, że jeszcze żadnych zakupów "ubraniowych" w UK nie robiłam więc nie mam pojęcia jaki rozmiar wg nich noszę A jak uświadomiłam męża, że ONE jeszcze urosną to złapał się za głowę
a to ty "świeżynka" za granicą

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
Ja mam też na 25, a ilu dniowe masz cykle?
ja ogólnie mam co około 30 dni, a nawet gin mnie pytała czy na pewno bo 9-tego lub 10-tego miałam owulację i mówiła, że wydaje się jej, że będzie krótszy (28 dni)... ale gdyby wypadł mi 25-tego to będzie dokładnie 29 dni (czasem jest ta różnica 1-dnego dnia), chyba że przyjdzie jeszcze wcześniej np dziś lub jutro... w sumie to nawet tak się czuję jakbym miała dostać... ale w takim razie w sumie może coś namieszałam... może wcale nie była dużo wcześniejsza owulacja... no ładnie, ale sieję zamieszanie

Cytat:
Witam Małgoś i Justi

A propo uciskania to zawsze ginekolog tak jakby poprzez naciskanie na wysokości jednego i drugiego jajnika sprawdza je, ciężko to mi opisać

Dziś umówiłam się do ginekologa, poczytałam opinie o nim na internecie i prawie wszystkie jego pacjentki bardzo dobrze się o nim wypowiadały, jeśli ktoś jest z Trójmiasta to mogę później się wypowiedzieć i polecić bądź nie tego lekarza (jest to Pan doktor, ja osobiście większe zaufanie mam do mężczyzn ginekologów).

Co do rozmiaru biustu też przez długi czas nosiłam źle dobrany biustonosz, będąc przekonana że mam rozmiar B a poprawnie dobrany biustonosz to D
Magalska są tutaj jeszcze z nami Niki i Włoszka mi szczerze żaden gin jeszcze jajników nie uciskał, chyba że jakoś dawno temu i tego już nie pamiętam...

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkieczytam i czytam Wasz wątek i pozwoliłam sobie odezwac się i ja Mam nadzieję, że przyjmiecie w swe progi kolejną starająca się To nasz 2 cykl starań. za trzy dni powinnam dostac @, ale dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test i wyszedł negatywny jestem po poronieniu 12tc -17,08,2012r. Mam jeszcze nadzieje, że @ nie przyjdzie
przykro mi bardzo z powodu poronienia, ale trzeba być dobrej myśli, zobacz Trele Morele też niestety poroniła, ale znów jest w ciąży a wiesz jaki był powód poronienia?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Któraś z was jeszcze pytała o palenie i picie... ja ogólnie nigdy nie piłam zbyt dużo, oprócz czasu kiedy pracowałam jako barmanka daaaawno temu... a teraz strasznie rzadko piję i jeśli to w bardzo małych ilościach, alko często wywołuje u mnie migrenę i jakoś zupełnie nie mnie nie ciągnie.... a co do papierosów to takiego przeciwnika jak ja to chyba jeszcze nie spotkałyście, nawet by mi przez myśl nie przeszło palić tak na co dzień, a co dopiero w ciąży lub się do niej przygotowując, obraz kobiety w ciąży i palącej to jeden z najgorszych na świecie (przynajmniej dla mnie).
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:53   #1086
Izetka_
Zadomowienie

Niestety nie wiem...serduszko nie biłolekarze mówili, że tak się zdarza i nie trzeba się doszukiwac jakiś większych problemów, to sie nie doszukuję i staramy się dalej

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2013-01-23, 22:04   #1087
Malgos_12
Zakorzenienie

Izetka - i bardzo dobre podejście trzymam za was kciuki!
Stary 2013-01-23, 22:07   #1088
Izetka_
Zadomowienie

Dziękuję w tych naszych sprawach trochę szczęścia się przyda jeszcze poczekam do spodziewanej @ może się nie pojawi a jak się pojawi to trzeba dalej męczyc ślubnego

Michaś
02.07.2014r.

Edytowane przez Izetka_
Czas edycji: 2013-01-23 o 22:09
Stary 2013-01-23, 22:16   #1089
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem w Londynie od lipca a mąż został w Polsce. Ale w marcu wracam już na stałe
Czasami warto jest coś zmienić w swoim życiu, ale mieszkając tu jestem pewna jednego- nie ma to jak we wlasnym domku, z rodzinką nieopodal. Przecież babcie zawsze się przydają :P A co do UK- nie ściągałam tutaj męża bo wiem, że on by się tutaj nie odnalazł. Ja też mam problem z tym
To jesteście małżeństwem na odległość Powiem szczerze, że podziwiam, u Nas takie rozwiązanie nie weszło by w grę, albo razem jedziemy, albo zostajemy w Polsce, ale Ty na długo nie wyjechałaś, więc to też inna sprawa. W marcu będziesz już w swoim domku przy mężusiu i miejmy nadzieję, że w fasolką w brzuszku

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dziękuję w tych naszych sprawach trochę szczęścia się przyda jeszcze poczekam do spodziewanej @ może się nie pojawi a jak się pojawi to trzeba dalej męczyc ślubnego
Takie męczenie ślubnego to sama przyjemność )

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38820359]Na mnie działają śliwki w czekoladzie i oliwa z oliwek.[/QUOTE]

Oliwa z oliwek?? A w jakiej postaci ją spożywasz?? W sałatkach czy samą??

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Witam Małgoś i Justi

Podobno faceci są bardziej delikatni
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 22:17   #1090
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - ja myślę, że oni takie męczenie to nawet lubią hahah
Stary 2013-01-23, 22:21   #1091
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meeggy Pokaż wiadomość
ja kupiłam 10 testów owulacyjnych plus jeden ciążowy gratis na allegro za śmieszne pieniądze, jesli ktoras z was byłaby zainteresowana to link http://allegro.pl/testy-owulacyjne-o...938881310.html , jeszcze nie używałam, może ktoś miał z nimi do czynienia?
a co do wizyty, pewnie ze możesz isc

My dzis z Tztem rano zrobilismy sobie oboje morfologie, ja jeszcze toxo, dowiedziałam się tez ze na NFZ te wszystkie inne można robić tylko, trzeba wydusić od gina skierowanie a te cholery wcale nie spiesza się z dawaniem. W poniedziałek byłam prywatnie u gina...rozczarowała mnie pani bardzo, ogólnie miła sympatyczna, ale w rozmowie tel. zapewniła ze wizyta będzie kosztować 100 zl,dopytałam czy z USG sonda, bo na tym mi zależało, potwierdziła i wyobraźcie sobie na wizycie jak już wszystko zbadała, wykonała usg , zapewniła ze wszystko jest git, to potem zażyczyła sobie 150zl...az mnie zatkało. Wizyta 100 i USG 50. Przez telefon powiedziała 100 zl...nawet nie byłam przygotowana, powiedziałam jej ze inaczej mówiła przez tel., zniesmaczona była i tyle, ja wygrzebałam jeszcze jakieś 30 zl w drobnych ..i pożegnałam te panią na zawsze. Mogla zyskać pajetkę na co najmniej 9 wizyt ale cóż.... tylko teraz nie mam gina..na NFZ owszem ale tam w gabinecie nie robią usg ech
Pani gin wyszła na pazerną kobietę i zamiast zarobić dużo więcej pieniędzy, zarobiła na Tobie tylko 130 zł.
Ja kiedyś miałam taką sytuację u dentysty. Nie dość, że policzyła mi 40 zł więcej niż zawsze to jeszcze była oburzona jak zapytałam czy podwyższyła ceny.
Stary 2013-01-23, 22:21   #1092
meduzka88
Wtajemniczenie

Witam serdecznie wszystkie nowe staraczki
Proszę o wiadomości prywatne z waszymi danymi to dopiszę Was na naszą listę

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 22:22   #1093
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Justii - ja myślę, że oni takie męczenie to nawet lubią hahah
też mi się tak wydaję Chociaż Ja też nic nie mam przeciwko takim męczarniom jakie stosuje na mężu , a On jaki zadowolony
Stary 2013-01-23, 22:25   #1094
meduzka88
Wtajemniczenie

Podobno faceci są bardziej delikatni [/QUOTE]

To prawda....jak byłam u Pani ginekolog to była baaardzo niedelikatna, za to Pan ginekolog był naprawdę delikatny

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 22:29   #1095
Malgos_12
Zakorzenienie

Ja akurat nie mam złych doświadczeń jeśli chodzi o panie ginekolog

Justii - no patrz niby człowiek się męczy, a jednak mu to radość sprawia

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Justii - moja mama z rana rozdrabia pomidora, troszkę ciepłej wody i oliwy z oliwek i to pije, podobno ładnie oczyszcza wątrobę, ale trzeba mieć toaletę w pobliżu w razie czego tak żeby przynajmniej spokojnie sobie raz pójść.
Stary 2013-01-23, 22:32   #1096
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:

kto by pomyślał, że takie łóżkowe męczarnie są takie przyjemne Same plusy spalamy kalorię, pobudzamy hormony, ćwiczymy mięśnie i jak dobrze pójdzie rodzina się powiększa

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Justii - moja mama z rana rozdrabia pomidora, troszkę ciepłej wody i oliwy z oliwek i to pije, podobno ładnie oczyszcza wątrobę, ale trzeba mieć toaletę w pobliżu w razie czego tak żeby przynajmniej spokojnie sobie raz pójść.
Takie domowe sposoby są najlepsze Chyba kiedyś wypróbuję z samej ciekawości smaku bo smacznie brzmi

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

małgos - polecam mam nową książkę, która dobrze się zapowiada, więc możesz sobie ściągnąć - Z tobą lub bez ciebie - Carole Matthews
Stary 2013-01-23, 22:36   #1097
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - dla mnie przepis brzmi średnio bo kojarzy mi się z sokiem pomidorowym, a ja soku pomidorowego nie wypiję, a pomidory czy pomidorówkę bardzo lubię

zerknęłam na tą książkę i jest też film może zacznę od filmu, ale myślę, że książkę też przeczytam.
Stary 2013-01-23, 22:39   #1098
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Justii - dla mnie przepis brzmi średnio bo kojarzy mi się z sokiem pomidorowym, a ja soku pomidorowego nie wypiję, a pomidory czy pomidorówkę bardzo lubię

zerknęłam na tą książkę i jest też film może zacznę od filmu, ale myślę, że książkę też przeczytam.
A Ja wolę najpierw przeczytać książkę, a dopiero obejrzeć film. Każdy ma swoją kolejność
Stary 2013-01-23, 22:42   #1099
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - ja ogólnie też wolę tak jak ty, ale ostatnio coś nie mam weny do czytania... szybko mnie wszystko rozprasza
Stary 2013-01-23, 22:48   #1100
justiii87
Zakorzenienie

Ja zmykam idę czytać książkę Miłego wieczoru Wam życzę
Stary 2013-01-23, 22:48   #1101
Rokitka1985
Raczkowanie

Cytat:
To jesteście małżeństwem na odległość Powiem szczerze, że podziwiam, u Nas takie rozwiązanie nie weszło by w grę, albo razem jedziemy, albo zostajemy w Polsce, ale Ty na długo nie wyjechałaś, więc to też inna sprawa. W marcu będziesz już w swoim domku przy mężusiu i miejmy nadzieję, że w fasolką w brzuszku [COLOR="Silver"
[/COLOR]

Podobno faceci są bardziej delikatni
Tak. Na odległość. I trudno w naszym przypadku mówić o regularnym staranku, ale do domu zjezdzam dość często więc przy każdej okazji prokreujemy się dość intensywnie chociaż o takiej świadomej prokreacji decyzję podjelismy w grudniu. Ja mam dość dlugie cykle, można powiedzieć ze masakrycznie dlugie bo az 35dniowe więc muszę na każdą fazę się naczekac.
Co do delikatnosci ginekologow. Kiedyś miałam takiego gina który z kobietami obchodził sie jak rzeźnik z krową. Sorry za metaforę. Był bardzo nieprzyjemny i pchał paluchy na siłę a przy badaniu piersi niemilosiernie SAPAŁ (!!!!) do ucha. Ale byl jedynym dostepnym na NFZ do ktorego nie trzeba bylo czekac 3 miesiace. Jednak gdy stwierdzil, tu cytuję, że jestem "za tłusta" wyszlam z gabinetu trzaskajac drzwiami. Teraz mam innego. Mlody, z zapalem do pracy, bardzo delikatny i cierpliwy. I też na NFZ. A i co najważniejsze- każda wizyta oprocz badania na fotelu zawiera w sobie USG aby "rzucic okiem co tam się dzieje"
Rokitka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 22:51   #1102
Malgos_12
Zakorzenienie

Rokitka - lekarz powiedział ci że jesteś za tłusta???? dobrze zrobiłaś że wyszłaś... jeszcze pasowałoby złożyć skargę na niego... no masakra jakaś...
Stary 2013-01-23, 23:02   #1103
Izetka_
Zadomowienie

Faktycznie dobrze,że Go zmieniłaśjeszcze w pysk powinnaś mu strzelic skąd się tacy ludzie biorą;/

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2013-01-23, 23:08   #1104
Rokitka1985
Raczkowanie

Mogłam ale byłam za bardzo zdenerwowana wtedy żeby o tym pomyśleć. Zresztą ta.przychodnia w ktorej on przyjmuje nalezy do niego...
Stary 2013-01-24, 06:25   #1105
didi610
Raczkowanie

Hej
Izetka trzymam mocno kciuki, na pewno się uda

Oczywiście moja ciekawość mnie kiedyś zgubi...zrobiłam ten cholerny test i wyszedł negatywny, a @ ma być jutro.....mogłam poczekać :/ pocieszcie mnie i powiedzcie, że to jeszcze nie jest przesądzone i ten test nie wyszedł bo za mało hcg było
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 08:43   #1106
minimini333
Rozeznanie

oj kochana, jeszcze nic nie przesądzone

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:40   #1107
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Hej

Oczywiście moja ciekawość mnie kiedyś zgubi...zrobiłam ten cholerny test i wyszedł negatywny, a @ ma być jutro.....mogłam poczekać :/ pocieszcie mnie i powiedzcie, że to jeszcze nie jest przesądzone i ten test nie wyszedł bo za mało hcg było
Też jestem niecierpliwa i chyba postąpiłabym tak samo ale oczywiście to jeszcze nic nie znaczy, na pewno jest jeszcze bardzo mały poziom hcg

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:41   #1108
Rokitka1985
Raczkowanie

Cytat:
Hej

Naturalnie, że może pojawić się jeszcze ta druga kreseczka Ja też czekam na jutrzejszą @. Rano obudziłam się z typowymi bólami pleców, które po godzinie zmieniły się w ponowne ciągnięcie w dole brzucha towarzyszące mi od jakiegoś czasu... Sama więc już nie wiem czy pojawi się jutro @ czy nie...
Stary 2013-01-24, 09:57   #1109
didi610
Raczkowanie

Cytat:
Naturalnie, że może pojawić się jeszcze ta druga kreseczka Ja też czekam na jutrzejszą @. Rano obudziłam się z typowymi bólami pleców, które po godzinie zmieniły się w ponowne ciągnięcie w dole brzucha towarzyszące mi od jakiegoś czasu... Sama więc już nie wiem czy pojawi się jutro @ czy nie...
Trzymam kciuki, żeby się nie pojawiła

a swoją drogą ja nie odczuwam prawie żadnych objawów @, przeważnie bolały mnie piersi i miałam wzmożony apetyt....a teraz mam masę różnych, dziwnych, innych odczuć, ale sama nie wiem czy to nie moja wybujała wyobraźnia :/

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:17   #1110
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:

Oliwa z oliwek?? A w jakiej postaci ją spożywasz?? W sałatkach czy samą??
Jem ją ze wszystkim, dodaję oliwę do wszystkiego co się da, bo ją uwielbiam Ale na zaparcia najlepiej mi pomagała z pomidorami.

Cytat:
Tak. Na odległość. I trudno w naszym przypadku mówić o regularnym staranku, ale do domu zjezdzam dość często więc przy każdej okazji prokreujemy się dość intensywnie chociaż o takiej świadomej prokreacji decyzję podjelismy w grudniu. Ja mam dość dlugie cykle, można powiedzieć ze masakrycznie dlugie bo az 35dniowe więc muszę na każdą fazę się naczekac.
Co do delikatnosci ginekologow. Kiedyś miałam takiego gina który z kobietami obchodził sie jak rzeźnik z krową. Sorry za metaforę. Był bardzo nieprzyjemny i pchał paluchy na siłę a przy badaniu piersi niemilosiernie SAPAŁ (!!!!) do ucha. Ale byl jedynym dostepnym na NFZ do ktorego nie trzeba bylo czekac 3 miesiace. Jednak gdy stwierdzil, tu cytuję, że jestem "za tłusta" wyszlam z gabinetu trzaskajac drzwiami. Teraz mam innego. Mlody, z zapalem do pracy, bardzo delikatny i cierpliwy. I też na NFZ. A i co najważniejsze- każda wizyta oprocz badania na fotelu zawiera w sobie USG aby "rzucic okiem co tam się dzieje"
To jak wam się uda będzie tym większa radość, że mimo rzadkich przytulanek się udało

Mi kiedyś lekarz rodzinny powiedział, żebym zaczęła się odchudzać, bo jestem za gruba, a ważyłam wtedy niecałe 50kg i była to m0ja ostatnia wizyta u tego pana.

Cytat:
Hej

Nic jeszcze straconego dopóki @ nie przyjdzie wszystko może się zdarzyć
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości