|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
a co do wizyty, pewnie ze możesz isc ![]() My dzis z Tztem rano zrobilismy sobie oboje morfologie, ja jeszcze toxo, dowiedziałam się tez ze na NFZ te wszystkie inne można robić tylko, trzeba wydusić od gina skierowanie a te cholery wcale nie spiesza się z dawaniem. W poniedziałek byłam prywatnie u gina...rozczarowała mnie pani bardzo, ogólnie miła sympatyczna, ale w rozmowie tel. zapewniła ze wizyta będzie kosztować 100 zl,dopytałam czy z USG sonda, bo na tym mi zależało, potwierdziła i wyobraźcie sobie na wizycie jak już wszystko zbadała, wykonała usg , zapewniła ze wszystko jest git, to potem zażyczyła sobie 150zl...az mnie zatkało. Wizyta 100 i USG 50. Przez telefon powiedziała 100 zl...nawet nie byłam przygotowana, powiedziałam jej ze inaczej mówiła przez tel., zniesmaczona była i tyle, ja wygrzebałam jeszcze jakieś 30 zl w drobnych ..i pożegnałam te panią na zawsze. Mogla zyskać pajetkę na co najmniej 9 wizyt ale cóż.... tylko teraz nie mam gina..na NFZ owszem ale tam w gabinecie nie robią usg ech
Edytowane przez Meeggy Czas edycji: 2013-01-23 o 21:20 |
|
|
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
Witam Małgoś i Justi
Pewnie coraz więcej nas będzie się spotykała na tym wątku hihi ![]() A propo uciskania to zawsze ginekolog tak jakby poprzez naciskanie na wysokości jednego i drugiego jajnika sprawdza je, ciężko to mi opisać ![]() Dziś umówiłam się do ginekologa, poczytałam opinie o nim na internecie i prawie wszystkie jego pacjentki bardzo dobrze się o nim wypowiadały, jeśli ktoś jest z Trójmiasta to mogę później się wypowiedzieć i polecić bądź nie tego lekarza (jest to Pan doktor, ja osobiście większe zaufanie mam do mężczyzn ginekologów). Co do rozmiaru biustu też przez długi czas nosiłam źle dobrany biustonosz, będąc przekonana że mam rozmiar B a poprawnie dobrany biustonosz to D
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie
czytam i czytam Wasz wątek i pozwoliłam sobie odezwac się i ja Mam nadzieję, że przyjmiecie w swe progi kolejną starająca się To nasz 2 cykl starań. za trzy dni powinnam dostac @, ale dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test i wyszedł negatywny jestem po poronieniu 12tc -17,08,2012r. Mam jeszcze nadzieje, że @ nie przyjdzie
|
|
|
|
#1084 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To jest mój jubileuszowy 4000-sięczny post
![]() Cytat:
Cytat:
ja ogólnie mam co około 30 dni, a nawet gin mnie pytała czy na pewno bo 9-tego lub 10-tego miałam owulację i mówiła, że wydaje się jej, że będzie krótszy (28 dni)... ale gdyby wypadł mi 25-tego to będzie dokładnie 29 dni (czasem jest ta różnica 1-dnego dnia), chyba że przyjdzie jeszcze wcześniej np dziś lub jutro... w sumie to nawet tak się czuję jakbym miała dostać... ale w takim razie w sumie może coś namieszałam... może wcale nie była dużo wcześniejsza owulacja... no ładnie, ale sieję zamieszanie ![]() Cytat:
mi szczerze żaden gin jeszcze jajników nie uciskał, chyba że jakoś dawno temu i tego już nie pamiętam...Cytat:
a wiesz jaki był powód poronienia?---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Któraś z was jeszcze pytała o palenie i picie... ja ogólnie nigdy nie piłam zbyt dużo, oprócz czasu kiedy pracowałam jako barmanka daaaawno temu... a teraz strasznie rzadko piję i jeśli to w bardzo małych ilościach, alko często wywołuje u mnie migrenę i jakoś zupełnie nie mnie nie ciągnie.... a co do papierosów to takiego przeciwnika jak ja to chyba jeszcze nie spotkałyście, nawet by mi przez myśl nie przeszło palić tak na co dzień, a co dopiero w ciąży lub się do niej przygotowując, obraz kobiety w ciąży i palącej to jeden z najgorszych na świecie (przynajmniej dla mnie).
|
||||
|
|
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
Niestety nie wiem...serduszko nie biło
lekarze mówili, że tak się zdarza i nie trzeba się doszukiwac jakiś większych problemów, to sie nie doszukuję i staramy się dalej
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Izetka - i bardzo dobre podejście
trzymam za was kciuki!
|
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
w tych naszych sprawach trochę szczęścia się przyda jeszcze poczekam do spodziewanej @ może się nie pojawi a jak się pojawi to trzeba dalej męczyc ślubnego
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2013-01-23 o 22:09 |
|
|
|
#1089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że podziwiam, u Nas takie rozwiązanie nie weszło by w grę, albo razem jedziemy, albo zostajemy w Polsce, ale Ty na długo nie wyjechałaś, więc to też inna sprawa. W marcu będziesz już w swoim domku przy mężusiu i miejmy nadzieję, że w fasolką w brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38820359]Na mnie działają śliwki w czekoladzie i oliwa z oliwek.[/QUOTE] Oliwa z oliwek?? A w jakiej postaci ją spożywasz?? W sałatkach czy samą?? ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - ja myślę, że oni takie męczenie to nawet lubią hahah
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś miałam taką sytuację u dentysty. Nie dość, że policzyła mi 40 zł więcej niż zawsze to jeszcze była oburzona jak zapytałam czy podwyższyła ceny. |
|
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie wszystkie nowe staraczki
![]() Proszę o wiadomości prywatne z waszymi danymi to dopiszę Was na naszą listę
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno faceci są bardziej delikatni [/QUOTE]To prawda....jak byłam u Pani ginekolog to była baaardzo niedelikatna, za to Pan ginekolog był naprawdę delikatny
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie mam złych doświadczeń jeśli chodzi o panie ginekolog
![]() Justii - no patrz niby człowiek się męczy, a jednak mu to radość sprawia ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Justii - moja mama z rana rozdrabia pomidora, troszkę ciepłej wody i oliwy z oliwek i to pije, podobno ładnie oczyszcza wątrobę, ale trzeba mieć toaletę w pobliżu w razie czego tak żeby przynajmniej spokojnie sobie raz pójść. |
|
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Same plusy spalamy kalorię, pobudzamy hormony, ćwiczymy mięśnie i jak dobrze pójdzie rodzina się powiększa ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Chyba kiedyś wypróbuję z samej ciekawości smaku bo smacznie brzmi ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- małgos - polecam mam nową książkę, która dobrze się zapowiada, więc możesz sobie ściągnąć - Z tobą lub bez ciebie - Carole Matthews
|
||
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - dla mnie przepis brzmi średnio bo kojarzy mi się z sokiem pomidorowym, a ja soku pomidorowego nie wypiję, a pomidory czy pomidorówkę bardzo lubię
![]() zerknęłam na tą książkę i jest też film może zacznę od filmu, ale myślę, że książkę też przeczytam.
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - ja ogólnie też wolę tak jak ty, ale ostatnio coś nie mam weny do czytania... szybko mnie wszystko rozprasza
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmykam
idę czytać książkę Miłego wieczoru Wam życzę
|
|
|
|
#1101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do delikatnosci ginekologow. Kiedyś miałam takiego gina który z kobietami obchodził sie jak rzeźnik z krową. Sorry za metaforę. Był bardzo nieprzyjemny i pchał paluchy na siłę a przy badaniu piersi niemilosiernie SAPAŁ (!!!!) do ucha. Ale byl jedynym dostepnym na NFZ do ktorego nie trzeba bylo czekac 3 miesiace. Jednak gdy stwierdzil, tu cytuję, że jestem "za tłusta" wyszlam z gabinetu trzaskajac drzwiami. Teraz mam innego. Mlody, z zapalem do pracy, bardzo delikatny i cierpliwy. I też na NFZ. A i co najważniejsze- każda wizyta oprocz badania na fotelu zawiera w sobie USG aby "rzucic okiem co tam się dzieje"
|
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Rokitka - lekarz powiedział ci że jesteś za tłusta???? dobrze zrobiłaś że wyszłaś... jeszcze pasowałoby złożyć skargę na niego... no masakra jakaś...
|
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie dobrze,że Go zmieniłaś
jeszcze w pysk powinnaś mu strzelic skąd się tacy ludzie biorą;/
|
#1104 |
|
Raczkowanie
|
Mogłam ale byłam za bardzo zdenerwowana wtedy żeby o tym pomyśleć. Zresztą ta.przychodnia w ktorej on przyjmuje nalezy do niego...
|
|
|
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Izetka trzymam mocno kciuki, na pewno się uda ![]() Oczywiście moja ciekawość mnie kiedyś zgubi...zrobiłam ten cholerny test i wyszedł negatywny, a @ ma być jutro.....mogłam poczekać :/ pocieszcie mnie i powiedzcie, że to jeszcze nie jest przesądzone i ten test nie wyszedł bo za mało hcg było
|
|
|
|
#1106 |
|
Rozeznanie
|
oj kochana, jeszcze nic nie przesądzone
|
#1107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale oczywiście to jeszcze nic nie znaczy, na pewno jest jeszcze bardzo mały poziom hcg
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też czekam na jutrzejszą @. Rano obudziłam się z typowymi bólami pleców, które po godzinie zmieniły się w ponowne ciągnięcie w dole brzucha towarzyszące mi od jakiegoś czasu... Sama więc już nie wiem czy pojawi się jutro @ czy nie...
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a swoją drogą ja nie odczuwam prawie żadnych objawów @, przeważnie bolały mnie piersi i miałam wzmożony apetyt....a teraz mam masę różnych, dziwnych, innych odczuć, ale sama nie wiem czy to nie moja wybujała wyobraźnia :/
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
|
#1110 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale na zaparcia najlepiej mi pomagała z pomidorami. Cytat:
Mi kiedyś lekarz rodzinny powiedział, żebym zaczęła się odchudzać, bo jestem za gruba, a ważyłam wtedy niecałe 50kg i była to m0ja ostatnia wizyta u tego pana. Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

)
ech

Na wakacje nie ma przeciwskazan , wrecz przeciwnie , ale na 01.02 planuje prywatna wizyte i wtedy zadecyduje ostatecznie. Dostalam zaswiadczenie na 4 tyg ze nie wolno mi dzwigac , musze miec regularne przerwy i takie tam .. Musze powiedziec w pracy , choc chcialam tego poki co uniknac bo bardzo sie boje , jescze nie skonczyl mi sie okres ochronny po poronieniu a ona znowu w ciazy
To by bylo tyle ..
A jak uświadomiłam męża, że ONE jeszcze urosną to złapał się za głowę