Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 10:13   #4321
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Wystawiłam swoją sukienkę ślubna. Ciekawe czy uda mi się ją sprzedać bo na tablicy wisiała już od miesiąca i nic...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:14   #4322
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Wlasnie!
Cuda normalnie! Zasnelam o 23.30 i dopiero teraz wstalam!
, u mnie tez dzis pieknie, zasnelam ok. 23, wstalam o 5 na siku i spalam do 9 jak zabita
Stary 2013-01-24, 10:14   #4323
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Można, ale nie pomaga. Miałam/mam ten w psikaczu - zero rezultatów. Tylko syrop z cebuli dawał radę na chore gardło. Jak dla mnie szkoda kasy. No chyba, ze pastylki są lepsze
może ten w psikaczu jest beznadziejny, mi pastylki uratowały życie.. Już miałam ochotę sobie głowę z gardłem odciąć i wyrzucić.. tak mnie piekło.. nic nie pomagało..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:17   #4324
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aleeee kupiłam jeszcze to !!!
CUDOWNE

angie za wizytę a waga maleństwa może się jeszcze unormować jeszcze dużo czasu

storyl za wizytę i trzymam kciuki za zdaną sesję

Cytat:
Aaa w ogóle dziś zauważyłam, że dostałam na glukozę ale na 50 g?!
Czym to się różni od tej 75 g? Mniejszą ilością? Czy może nie trzeba czekać tych 2 godzin ?
i czekasz mniej (1h) i pijesz mniej

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
MAM PYTANKO A PROPOS SPACERKÓW Z MALUCHAMI!!!
jesli rodzimy maj/czerwiec to będzie juz miła temperatura na dworze, pytanie mam następujące: werandowanie ma sens jak jest ciepło??
Zielonego pojęcie nie mam jak to wygląda przy maluchu urodzonym w ciepłym czasie
Po jakim czasie na spacer/na ile czasu/kremy z filtrami?
Help!
w lecie się nie weranduje bo i tak masz okno otwarte. Ja mam zamair wyjść na spacer już po kilku dniach (max po tygodniu) początkowo na 15-20 min, i codziennie z 5 min więcej. A smarować filtrami będę dopiero w czerwcu jak będize na prawdę ciepło.
Stary 2013-01-24, 10:18   #4325
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
siedzę i się nigdzie póki co nie ruszam
Polecam Ci inhalację z rumianku fajnie odtyka zatkany nos
Stary 2013-01-24, 10:19   #4326
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
A my mamy dwóch znajomych
Pawła Adamczyka
i
Adama Pawełczyka
I zawsze musimy się zastanawiać, który to który :d Nie mówiąc o Kamilu Jarku, gdzie przez 5 lat myślałam, że nazywa się Jarek

Wczorajsze łowy
Boziu jakie cudne fatałaszki...

My mamy znajomego Piotra Filipiuka i jakież było moje zdziwienie, gdy przypadkiem dowiedziałam się, że On Piotr a nie Filip bo wszyscy w koło na Niego Filip mówią

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:26   #4327
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Polecam Ci inhalację z rumianku fajnie odtyka zatkany nos
dzięki ale to na bazie jakiejś herbatki rumiankowej (taką znajdę) czy ziół/olejku (tego nie mam, a mam mocne postanowienie przynajmniej do jutra się nie ruszać z domu) ?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:29   #4328
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ja już po parówkach z sosem czosnkowym. teraz czosnek i cytrynę ładuje do czego się da ja się kisze z mężem w domu, biedak dalej się męczy z kaszlem więc dalej mamy separację

to ja miałam kiedyś znajomego o nazwisku Kwiatek, a wychowywali go dziadkowie o nazwisku Cebula
no to też fajnie, ale na nazwisko ma się mniejszy wpływ niż na imię, które rodzice sami dobrowolnie wybierają
Stary 2013-01-24, 10:30   #4329
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny dodajecie cukier do ciasta z naleśników??
Stary 2013-01-24, 10:31   #4330
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Pawła Adamczyka
i
Adama Pawełczyka
I zawsze musimy się zastanawiać, który to który :d Nie mówiąc o Kamilu Jarku, gdzie przez 5 lat myślałam, że nazywa się Jarek

Wczorajsze łowy
ja mam kolege Piotra Łukasza (to drugie to nazwisko) i dzwoni kiedyś mój TŻ do niego odbiera jego mama, a mąż - jest Łukasz?? A ona- jest nawet trzech i jedna Łukaszowa..

Wojtek
Stary 2013-01-24, 10:33   #4331
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
nie za to daje wodę gazowaną
Stary 2013-01-24, 10:33   #4332
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Trochę pomasowałam sama, ale zaraz jemu się nastawię.
Mam diagnozę od kręgarza, przesunięty 2 lędźwiowy, w ciąży niestety się nie podejmie nastawiania, mam w domu robić ćwiczenia "odciążające" kręgosłup czyli generalnie wiszenie, żeby poluzować to co uciska. A ten ból to typowe zapalenie nerwu od tego uciskania przez krąg ...
Tak, pomasowałam, nastawiłam mężowi i co? Trochę pomasowała, a później zaczął mnie lekko podszczypywać, macać po tyłku, bo masowanie było lekko nad ... mężczyźni
Ale dzisiaj rano mnie pozytywnie zaskoczył, bo wczoraj nie mogłam rozpakować zmywarki, bo za duzo schylania i mówię, że jutro powoli skończę. Wstałam, a on dokończył ten dolny kosz przed wyjściem do pracy.
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
link do końca nie podziałał, ale chyba chodzi o ten krem na odparzenia? jest z cynkiem, więc profilaktycznie to nie jestem pewna, czy się nada... może profilaktycznie jakiś bez cynku, pielęgnacyjny albo na niepogodę... jeszcze nie wiem, ale zgłębiam temat powoli
Tak, na odparzenia. To powiesz, który z tej firmy byłby dobry do pupci, zwykła oliwka? Bo przekonuje mnie teoria, żeby wszystko było z jednej firmy na początek.
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
TŻ tu ze mną podczytuję Was i zobaczył, że zastanawiacie się nad imieniem Blanka. Pyta się mnie 'wiesz co to Blanka?' i mi pokazał link

https://www.google.pl/search?num=10&....1.jWlQv5mzCEI

Cytat:
gdzieś wyczytałam,że liczy się do 10ciu ruchów-około 10ciu ruchów na godzine.
10 to nie jeden
A od którego tygodnia się liczy?
Mój leniuszek ma już chyba swoje pory, od jakiegoś czasu jak idę spać koło 23 to cisza, wczoraj się bałam, że coś się stało po ćwiczeniach i ruszałam brzuchem na różne sposoby i nic, jak śpi to spi. Obudziłam się przed 4 rano (3-4 to chyba jej pora) a tam gimnastyka poranna
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a propos szlafroków na porodówce - ja sobie kupię jakiś najtańszy cieniutki na allegro, bo w domu mam taki gruby ciepły, a tam jest gorąco. a jak byłam tam te kilka razy to zdarzało się że widziałam kobiety z plamami z krwi na koszulkach spacerujące po korytarzu - dlatego poszukam możliwie najciemniejszego szlafroka.
Popatrz, na to nie zwróciłam uwagi, że można poplamić. Ja mam ciemny granat, ale taki cieplejszy, z cieniutkich mam blady róż, króciutki, ale leży w szafie kilka lat i rzadko był używany ... wezmę mojej mamy stary brązowo-ciapkowy, uszyła sobie fajny nowy to stary może poświęci

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że ustąpiłam Mężowi i pojechałam zobaczyć to mieszkanie, które wypatrzył. No i to był błąd. Bo mieszkanie samo w sobie extra! Okazało się, że tylko jedno okno ma na ulicę, resztę w dwie inne strony. W zasadzie trzeba byłoby kupić tam tylko meble do salonu, kuchenkę, lodówkę i TV, reszta zostaje i pasuje jak najbardziej. Pozostała tylko kwestia opłat (80m, wiec opłat bez neta i TV ok 650zł ) plus masakryczny kredyt. Umowy w szkole raczej nie będę miała przedłużonej (chyba, że zrobią nowy nabór, ale wątpię), więc jedna wypłata odpada. Nie widzę tego jak mielibyśmy sobie poradzić z tym wszystkim finansowo. Pamiętać trzeba o dzidziusiu, bo na chwilę obecną dla mnie to jest priorytet... Z jednej strony chcę TEGO mieszkania, bo jest boskie, z drugiej obawiam się tego wszystkiego... Plus nie wiem czy chcę aż 80m. Tak mi to namieszało w głowie, że masakra.
Ale Mąż chyba zrozumiał co i jak, bo ciągle chodzi i powtarza, że mam przestać się tym denerwować i o tym myśleć i w ogóle zelżał Mu ton po wczorajszej awanturze...
Zapytajcie o ratę takiego dużego kredytu i doliczcie 20% więcej, jakby oprocentowanie poszło w górę. Do tego dodaj czynsz i media i jeszcze średnie wydatki miesięczne na zycie (+benzyna, ubezpieczenia) i to musi być mniej niż zarabiacie czy mąż zarabia, jak u Ciebie nieciekawie z pracą albo planujesz wychowawczy ...
Cytat:
Znam pewną Jagodę, która nazwała swoją córkę Maliną, ciekawe czy mają w rodzinie jakąś Różę lub inne takie kfiatki
Jest imię Kwietna

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:34   #4333
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
o własnie propo naleśników, bo za mną chodzą... Jak robicie ciasto? i z czego farsz??

Wojtek
Stary 2013-01-24, 10:35   #4334
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Ucieram z jajkiem.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:36   #4335
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie było mnie raptem 8dni - byliśmy na ostatnich wakacjach przed przyjściem Stasia na świat i już nawet nie będę próbowała Was nadrobić.. zdecydowanie za dużo dla mnie!

W każdym razie witamy się, jutro mamy połówkowe badanie i czujemy się świetnie Pomału zaczynam rozglądać się za wyprawką

fajnie, że mieliście możliwość takich wakacji we dwoje, a gdzie byliście?
za połówkowe będą!

Cytat:
Ja wiem czy gust. Na zdjęciach, które widziałam i ja wcześniej to mieszkanie wyglądało "normalnie", ale na żywo to jest bajka- przynajmniej dla nas. Właścicielka jest projektantką wnętrz i wszystko w tym mieszkaniu wymyślała sama. A, że jest specyficzna to i gust ma specyficzny Np w łazience jest zlew z kamienia, w salonie jedna ściana jest z oryginalnej czerwonej cegły (zaimpregnowanej), tak samo łuk pod prysznicem, oryginalne drewniane podłogi (to akurat nam nie pasi) itp. No jest inne po prostu.

Z Kętrzyna- mała mieścinka to i ceny pewnie mniejsze niż u Was. Niemniej jak tak sobie w nocy myślałam o tym, to my teraz za te 32m wynajmowanego płacimy dokładnie tyle (wynajem + czynsz + media itp). Ale mam teraz zagwostkę... Nie wiem co robić

-----

Dzień dobry!
Jak dobrze, że już czwartek- za tydzień podglądanie maluszka. A właśnie coś niemrawe ostatnio jest moje dzieciątko. Co prawda rano dzisiaj dostałam malutkiego kopniaka, którego nawet poczułam na przyłożonej dłoni, ale ogólnie jakiś leniuch tam siedzi
Idę coś wszamać, może rozbudzę malucha
A poza tym, to już mam dosyć takiego bezosobowego zwracania się do mojego dziecka- ciągle maluch, dziecko, bobas... (wyrodna matka ze mnie )

anoxee, diabli- dla Was

Mysia, przypomniałaś mi, my również witamy się w 21 tc!

za 21 tydzień

ja uwielbiam prawdziwe parkiety!!! i są dużo łatwiejsze w utrzymaniu czystości niż panele, w między które nic nie wejdzie, a w te podłogowe zawsze coś w szczelinach znika i nie widać tak po pół godzinie od odkurzania kurzu.
co do wątpliwości brania kredytu to musisz się dobrze zastanowić, jaka to będzie różnica w stosunku do teraz zakładając najgorszą opcję- czyli jedną pensję. ale powiem Ci, że faktycznie bym się sama bała, jakby tylko jedno z nas zarabiało, z drugiej strony wiadomo, że to sytuacja tymczasowa, w końcu wrócisz do pracy. jednym słowem- sama musisz to ładnie na papierze rozliczyć. moim zdaniem ważne, żeby zakładać najgorszą opcję. no i ja z tych co wierzą, że nawet jak nie ma to się znajdzie, tylko trzeba wyrzeczeń.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
co tu taka cisza a ja jescze z 30 min luzu a potem zabieramys ie za pokoj malego, tz wlsie kupil regaly , dywan wytrzepany i pozadki nas czekaja
Trzymm kciukasy za wizytujace )
Banka, Banka- uważaj tam troszkę na siebie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
no to brawo 6 nie jest zle ja to pewnie ze 12 juz ale nawet sie nie waze zwaze sie w pon. przed wizyta hehehzalamie sie , wygladam jak orka uudaa biigg czuje sie jak wielkkaaa beekaaa hehe
ja mam 23, 5 tygodnia za sobą i 4-5 kilogramów na plusie, pytałam położnej czy to nie za mało i dowiedziałam się, że niemal książkowo- liczą podobno (ale wiadomo jak to jest z regułami) kilogram na miesiąc.

Cytat:
siedzę i się nigdzie póki co nie ruszam

mój mąż mówił tylko 'ty glucie' i jak moja babcia to usłyszała to się tak zbulwersowała, że dostał cały wykład że to nie żaden glut tylko dziecko

jak mówię do małej kluska to Tatuś się krzywi

Cytat:
kude musze wypić kawę
staram się ograniczac, ale ja już uspyiam a wstałam wyspana no trudno;/
też mam wyrzuty sumienia po kawie, ale drugiej. na jedną sobie zezwalam w 100%, nie mogę bez. tzn nie ustoję

Cytat:
Planujemy drugie, nie chcę aby moje pierwsze dziecię było samo Co do podłóg, to skrzypią okrutnie pod nogami Jej taki klimat odpowiada, mi by chyba na dłuższą metę przeszkadzało. Można te dechy zbić, coś tam dorobić, odnowić, ale kobieta mówiła, że dowiadywała się i koszt wyjdzie chyba nawet większy niż położenia paneli. I my byśmy chyba tak woleli. Jeżeli chodzi o porządek, to masz pewnie rację, jest tam gdzie chować pierdoły.
Tylko ten pierniczony kredyt... Musimy zrobić rozeznanie co i jak...
pod dywanem mniej słychać
wczoraj znalazłam do wynajęcia super loft, no mega, 54 m2- rude dechy, białe ściany, okna dachowe, i ta cała przestrzeń jest otwarta (część sypialna za zasłoną) zakochałam się!!! i cenowo miażdży, bo wyszłoby nas max 1600 z internetem i rachunkami.....ładnie pięknie?
jest TYLKO jeden minus, nie wiem jak mąż sobie z nim poradzi- czwarte piętro bez windy.
ale piękne, ciekawe jak w realu nam się spodoba- dopiero w sobotę możemy obejrzeć.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
laski dostałam sms, ze pampers economy w superpharm 35 zamaist 50, to dobra cena? może bym kupiła ze 3 paczki
Mysia, ale które economy, bo są różne
enocomy
economy +30%
economy +50%
economy +80% więcej
więc dobrze byłoby wiedzieć ile jest w paczce junior

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
witam czwartkowo

wczoraj położyliśmy się z TŻtem na "chwilkę" po obiedzie i obudziliśmy się po 2 godz nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz tak sobie pospaliśmy razem w dzień.
A później mnie naszło na placka więc upiekłam kruszonkę z czekoladą mój ulubiony placuszek i tak wieczorem jadłam a to kawałek placka, ogórek kiszony, placek, ogórek itd

lecę was nadrobić

vil czy Ty czasem jutro nie zaczynasz 7 m-ca/ III trymestr ciąży?

Cytat:
Pawła Adamczyka
i
Adama Pawełczyka

Wczorajsze łowy

piękne ciuszki
Stary 2013-01-24, 10:36   #4336
sharpnowaja
Zakorzenienie

Mysia za ciuszki

kurde tak ciągle piszecie że wam dzieciaczki w brzuchach skaczą a moja to jakiś leniwiec mały. Wczoraj raptem 2 min wiercenia i cisza

Cytat:
"23-letnia pacjentka całą noc czekała na cesarskie cięcie w limanowskim szpitalu. Kobiecie w siódmym miesiącu ciąży przed północą odeszły wody płodowe, ale operację wykonano dopiero następnego dnia rano. Jej wyczekiwani synowie - Nataniel i Norbert - urodzili się martwi. Ochrzczono ich w pośpiechu jako Piotra i Pawła. Pacjentka była w tym czasie pod narkozą, więc nie mogła powiedzieć, jakie imiona chciała im nadać."
"
matko co za ludzie. Strasznie jej współczuję

colorblue nie wiem co to może być ten ból, mam nadzieję że szybko przejdzie.

ankaaa za wizytę

kartinka za wizytę, gratuluje córci. Ja do smarowania używam oliwki
Stary 2013-01-24, 10:37   #4337
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
jak zdjęcie do antyramy to wybierz jakieś ładne-nieważne z jakiego okresu

ja już powoli zaczynam pachnieć czosnkiem
faszeruj się dla dobra dzidzi, mi też już niedobrze od miodu, mleka, soku malinowego i zurawinowego.... czosnek w malych ilosciach, bo strasznie mi się cofa i niedobrze mi jak go spozywam, musi byc jakos skrzetnie ukryty ale przymykam oczy i wcinam
Stary 2013-01-24, 10:39   #4338
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczynki

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja mam kolege Piotra Łukasza (to drugie to nazwisko) i dzwoni kiedyś mój TŻ do niego odbiera jego mama, a mąż - jest Łukasz?? A ona- jest nawet trzech i jedna Łukaszowa..

Cytat:
Nieeee, dodaje szczyptę soli

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:39   #4339
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
o własnie propo naleśników, bo za mną chodzą... Jak robicie ciasto? i z czego farsz??
ja lubie z sera ale nie mam dziś to przełoże facetom drzemem śliwkowym a sobie morelkowym:P ale uwielbiam z serem
Stary 2013-01-24, 10:40   #4340
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
wczoraj znalazłam do wynajęcia super loft, no mega, 54 m2- rude dechy, białe ściany, okna dachowe, i ta cała przestrzeń jest otwarta (część sypialna za zasłoną) zakochałam się!!! i cenowo miażdży, bo wyszłoby nas max 1600 z internetem i rachunkami.....ładnie pięknie?
jest TYLKO jeden minus, nie wiem jak mąż sobie z nim poradzi- czwarte piętro bez windy.
ale piękne, ciekawe jak w realu nam się spodoba- dopiero w sobotę możemy obejrzeć.
no to ciekawe jak wygląda w rzeczywistości - my wynajmowaliśmy fajną kawalerkę na 3 piętrze bez windy, ale noszenie zakupów wyleczyło mnie skutecznie z mieszkania na takich wysokościach jak nie ma windy a z dzieckiem to już w ogóle sobie tego nie wyobrażam..
Stary 2013-01-24, 10:42   #4341
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja lubie z sera ale nie mam dziś to przełoże facetom drzemem śliwkowym a sobie morelkowym:P ale uwielbiam z serem
no własnie te z serem.. to tam jest tylko biały ser czy się z czymś łączy??

Wojtek
Stary 2013-01-24, 10:42   #4342
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczorajsze łowy
no i piękne zakupy
Stary 2013-01-24, 10:45   #4343
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
+smietana+cukier

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:45   #4344
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Mysia, ale które economy, bo są różne
enocomy
economy +30%
economy +50%
economy +80% więcej
więc dobrze byłoby wiedzieć ile jest w paczce junior
kurde wlasnie nie jets napisane w sms a na stronie nie moge znalezc
wrrrr... chyba mi kumple akupi w tesco dzisiaj 150 sztuk za 80 zl
Stary 2013-01-24, 10:46   #4345
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio robiłam ze szpinakiem i do takich nie daję cukru,ale jak robię na słodko to pół łyżeczki daję.

Laura

Stary 2013-01-24, 10:46   #4346
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
faszeruj się dla dobra dzidzi, mi też już niedobrze od miodu, mleka, soku malinowego i zurawinowego.... czosnek w malych ilosciach, bo strasznie mi się cofa i niedobrze mi jak go spozywam, musi byc jakos skrzetnie ukryty ale przymykam oczy i wcinam
to ja nawet nie ukrywam czosnku-żżeram nawet same kanapki z czosnkiem, wczoraj na dobranoc zrobiłam miksturę z 3 ząbków czosnku, soku z 1 cytryny i łyżki miodu, dziś na dzień dobry sos czosnkowy..

Cytat:
ja jeszcze lubię na słodko z bananem i nutellą, albo masło orzechowe z nutellą, albo bardziej na słono z nadzieniem jak do prierogów ruskich, albo meksykańskim z fasolą, mięsem mielonym i kukurydzą.
Stary 2013-01-24, 10:47   #4347
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki ale to na bazie jakiejś herbatki rumiankowej (taką znajdę) czy ziół/olejku (tego nie mam, a mam mocne postanowienie przynajmniej do jutra się nie ruszać z domu) ?
ja robiłam na bazie najzwyklejszej herbaty z rumianku za 3 zł. Nastawiasz wodę w garnku, wrzucasz 3-4 saszetki, obwijasz głowę ręcznikiem, zdejmujesz i się inhalujesz, na przemian po kilka razy oddychaj buzią, później nosem, mi trochę pomogło
Stary 2013-01-24, 10:47   #4348
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ja nie

no to ciekawe jak wygląda w rzeczywistości - my wynajmowaliśmy fajną kawalerkę na 3 piętrze bez windy, ale noszenie zakupów wyleczyło mnie skutecznie z mieszkania na takich wysokościach jak nie ma windy a z dzieckiem to już w ogóle sobie tego nie wyobrażam..

toś mię zasmuciła niepomiernie
Stary 2013-01-24, 10:47   #4349
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2013-01-24, 10:48   #4350
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak nie mam białego sera to kupuję danio waniliwe i też dobre jest

Laura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości