Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 10:27   #1381
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam i ja z rana.

co do wanienek i wiaderek, ja bym chciala taka składaną wanienkę:
http://www.flexibath.pl/

strasznie mi się podoba!

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

no co Ty!
wiadomo w jakąś zamieć i pluchę bym nie wychodziła.
ale jak będzie ładny zimowy dzień to bym szła na godzinkę.
przecież trzeba jakoś malca hartować.
będziesz miała przecież wózek porządny z jakim daszkiem, ubierzesz dziecko dobrze i po problemie
założę sobie pług do wózka albo będę brała łopatę i co kawałek przed wózkiem odśnieżała, normalnie na następną wiosnę się super wylaszczę, lepsze to niż fitnesik
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:30   #1382
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
My dziś kończymy 9 tydzień zaczynamy 10
Co do współżycia mój mąż po stosnku mówi ze mu jakoś dziwnie z moim brzuszkiem, ale na razie jest mautki... boi się jakoś mówi dziwnie jak mój brzuchol go dotyka
Niedługo zacznie patrzeć i obserwować... a nawet dawać o sobie znaki
za 10 tydzień... Jeszcze tylko +/- 30
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
To prawda. Ciężko się chodzi, a pchanie wózka jeszcze do tego to koszmar. Nie dość, że nieodśnieżone, to ślisko, niebezpiecznie. Ja mieszkam na wsi, w ostatnim domu, więc u mnie też spacery tylko po takich wiejskich dróżkach wchodzą w grę, gdzie w tej chwili mój sznaucerek jak wpadnie, to go nie widać- tyle śniegu. Będę chyba z dzidzią zimą wychodzić dla hartowania tylko przed dom i jeździć po naszym przydomowym chodniczku tam i z powrotem.
A nasz Kundlak jest jeszcze taki, ze nie można go ze smyczy spuścić bo jak widzi innego psa to się rzuca z zębami więc nie dość, że trzeba uważać na niego i pilnować jak przechodzi inny pies to jeszcze pilnować wózka...

Też chyba odpuścimy sobie spacery zimą

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:31   #1383
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Postanowiłam od dzisiaj zadbać o swoją cerę. Mam koszmarne wypryski, no szlag mnie trafia. Od dziś codziennie będę przemywała twarz mlekiem. Podobno pięknie oczyszcza i rozświetla. Zobaczymy.
Pann dr powiedział, że dziewczynka to by się zgadzało, że taką mam twarz wywaloną, ale na wszystkich tych kalkulatorach ciąży wychodzi chłopak. I co?
no i mnie wywala nieźle, a tu niby chłopak ma być a na kalkulatorze (na który patrzę oczywiście z przymrużeniem oka) dziewczę
a Tż każe jeszcze z imionami czekać, bo mimo że duma go rozpierała, jak lekarz powiedział, że chłopak, to chce czekać bo może jednak dziewczynka
a mleko nie podrażni bardziej tych syfków?

Margosia a może psinę do wózka zaprząc i niech ciągnie ?

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-01-24 o 10:32
Stary 2013-01-24, 10:33   #1384
mela1234
Zakorzenienie

Miałam kiedyś znajomego, trochę był nieogarnięty z typu karczycho, siłownia i takie tam. Miał dziewczynę w ciąży (są nadal ze sobą), a bardzo lubi sex i się nim przed kolegami chwalić. I kiedyś opowiadał jak na ostro pojechali, a drugi mu rzucił hasło, że musi trochę uważać bo jak dziecko będzie większe i obróci się już główką do dołu to może mu dziurę w głowie zrobić. Ten gamoń uwierzył! Do momentu, aż ktoś go naprostował to stonował z sexem Myślałam, że padnę jak to usłyszałam

Czarownica kiedyś już się mlekiem smarowałam i ładnie mleko łagodziło, ale jakoś z lenistwa zaprzestałam i żałuję.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-01-24 o 10:34
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:33   #1385
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
założę sobie pług do wózka albo będę brała łopatę i co kawałek przed wózkiem odśnieżała, normalnie na następną wiosnę się super wylaszczę, lepsze to niż fitnesik
Na wszelki wypadek nie zapomnij zabrać kilofu... ostatnio pan dozorca rozbijał lód na chodniku kilofem i dopiero łopatą go zrzucał, bo inaczej nie dało się go odśnieżyć

Mały
Stary 2013-01-24, 10:33   #1386
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
My dziś kończymy 9 tydzień zaczynamy 10
Co do współżycia mój mąż po stosnku mówi z mu jakoś dziwnie z moim brzuszkiem, ale na razie jest mautki... boi się jakoś mówi dziwnie jak mój brzuchol go dotyka
A mój tż ma chyba na mnie większą ochotę niż przed ciążą. Od jakiś 5 dni robimy to.. hmm codziennie.
Na początku ciąży nie miałam w ogóle ochoty, bo ciągle jakoś źle się czułam, bolał mnie brzuch i mnie mdliło. Teraz tż się do mnie dobiera, wtedy jakoś i ja nabieram ochotę. W ogóle jakoś jestem bardziej wrażliwa "tam" i odczuwam wszystko z podwojoną siłą

U mnie brzuszek troszkę wyskoczył, tż troszkę do niego mówi i głaszcze. A jak o tym zapomina, to ja mówię do brzucha "Zobacz mały ten tatuś w ogóle się Tobą nie interesuje", albo "Byś pogłaskał swojego maluszka, bo się stęsknił za Tobą" i wtedy on od razu myk rączka pod bluzkę i mówi "Moje maleństwo Kochane"
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:34   #1387
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
My też mamy zakaz, ale w sumie to dobrze, bo ja kompletnie nie mam ochoty. Mój małż marudzi, więc oczywiście pieszczoty i inne sposoby, bez penetracji uskuteczniamy, ale głównie dla niego. Ja nie mam potrzeby...Libido mi spadło do zera.
U mnie to samo, nawet się cieszę że nie możemy, libido spadło chyba na minus już
żal mi tylko męża bo tęskni za seksem... staram się jak mogę byśmy się od siebie nie oddalili i pieszczę go gdy tylko się da
Ciekawe jak to będzie po porodzie

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:35   #1388
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Margosia a może psinę do wózka zaprząc i niech ciągnie ?
A sobie narty... muszę to przemyśleć poważnie

Cytat:
Miałam kiedyś znajomego, trochę był nieogarnięty z typu karczycho, siłownia i takie tam. Miał dziewczynę w ciąży (są nadal ze sobą), a bardzo lubi sex i się nim przed kolegami chwalić. I kiedyś opowiadał jak na ostro pojechali, a drugi mu rzucił hasło, że musi trochę uważać bo jak dziecko będzie większe i obróci się już główką do dołu to może mu dziurę w głowie zrobić. Ten gamoń uwierzył! Do momentu, aż ktoś go naprostował to stonował z sexem Myślałam, że padnę jak to usłyszałam
Dobrze, że mu Dzidzia nie złapała i nie wciągnęła go do środka

Mały
Stary 2013-01-24, 10:36   #1389
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

Czarownica kiedyś już się mlekiem smarowałam i ładnie mleko łagodziło, ale jakoś z lenistwa zaprzestałam i żałuję.
o żesz padłam, a chłopy nas od blondynek wyzywają
to może i ja spróbuję, bo już w lustro niedługo przestanę patrzeć, a dodatkowo jeszcze mi na plecach wywala
Stary 2013-01-24, 10:54   #1390
Asiunia1230
Raczkowanie

U mnie wczoraj na obiad był smażony mintaj z frytkami z piekarnika.
Zostały jeszcze dwa filety, ugotuje ziemniaki do tego jakaś surówka i będzie obiad na dzisiaj.
Chyba rybki to nie było od ponad 2 miesięcy i tak mi się zachciało

Mówicie o tym, że jesteście bardziej nerwowe. To ja chyba jakaś dziwna jestem.. Jak zawsze byłam bardzo nerwowa i stresowałam się wszystkim, płakałam nieraz codziennie, tak teraz podchodzę do wszystkiego na luzie. Jak tż mnie zdenerwuje tak bardzo się tym nie przejmuje jak wcześniej, szybko zapominam, a i chyba moje słowa trafiają do niego bardziej niż wcześniej. Może mówię bardziej z sensem

Miałam jakieś dziwne sny dzisiaj. Chodziłam po sklepie kupowałam batony, ogromną czekoladę z bąbelkami. Jadłam pierogi z serem, pierogi z mięsem.
Te sny to chyba przez moje obawy, że utyje.
Stary 2013-01-24, 10:55   #1391
mela1234
Zakorzenienie

Przecież nie na darmo Kleopatra w mleku się kąpała
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:59   #1392
Ewusia709
Zadomowienie

Witam,

gaduły z Was straszne, czytam i czytam i dopiero dobrnęłam do końca
Mam dla Was wieści nasz Dzieć kopie od wczoraj regularnie po każdym posiłku, wczoraj wieczorem jeszcze specjalnie go pobudziłam słodyczami, aby sprawdzić czy mu smakują i podziękuje pląsaniem podziękował wdzięcznym kopaniem
i właśnie teraz zjadłam 2 sniadanko w pracy i znów czuje takie puk, puk... aaaa jakie to jest miłe, bardzo mi się podoba... choć już mi TŻ powiedział, z rana, żebym poczekała jeszcze troche i mi się to przestanie podobać jak oberwę w żebra i wątrobę

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Nasz okruszek w całej okazałości

jaki śliczny pięknie się zaprezentował

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A ja jak tak dalej pójdzie to umrę dziewicą wtórną
Cały pierwszy trymestr było bardzo fajnie, czwarty miesiąc to samo... ale od kiedy Młode kopie jest tragedia
Bo uwaga albo "Młode śpi i nie wolno go obudzić" albo "Młode nie śpi i nie wolno mu przeszkadzać"
Nic na niego nie działa co działało wcześniej

Mój też się zblokował i kompletnie nie mam pomysłu jak go odblokować
Chyba mu powiem, że jak tak dalej pójdzie to mi tam wszystko pozarasta i jak to biedne Dziecko się urodzi
Dziewica wtórna hmm... może przekaż mu, że w poradnikach ciązowych jest napisane, że seks w ciązy jest przyjemny i bezpieczny zarówno dla Matki jak i dziecka, i dzieci lubią kołysanie z tym związane.

Cytat:
Tego a'la śpiworka bym dziecku nie założyła... w ogóle łapkami nie może w nim ruszać... jakiś taki ciasny mi się wydaje
Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Też o tym pomyślałam
Oglądam i myślę "Ale chyba jakieś otworki na rączki ten śpiworek ma? O kurde nie ma... Udusi sie maleństwo"
Jejku ja też miałam nadzieję do ostatniej chwili, że ten śpiworek ma jakieś otwory na rączki, nie zapakowałabym dziecka w takie coś...

Cytat:
to już jest wyższy level niż mój wymyślony fitnesik z taszczeniem dziecka, wózka i zakupów na 3 piętro

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:07   #1393
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam jakieś dziwne sny dzisiaj. Chodziłam po sklepie kupowałam batony, ogromną czekoladę z bąbelkami. Jadłam pierogi z serem, pierogi z mięsem.
Te sny to chyba przez moje obawy, że utyje.
Albo chciałaś się na jeść na zapas
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dziewica wtórna hmm... może przekaż mu, że w poradnikach ciązowych jest napisane, że seks w ciązy jest przyjemny i bezpieczny zarówno dla Matki jak i dziecka, i dzieci lubią kołysanie z tym związane.
E nie działa Mówiłam mu, że lekarz go upewni za tydzień, ze spokojnie może, a on stwierdził, że ma gdzieś lekarza on swoje wie
Jak tak dalej pójdzie to go będę musiała zgwałcić we śnie

No i wielkie Za kopniaczki

Mały
Stary 2013-01-24, 11:12   #1394
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
E nie działa Mówiłam mu, że lekarz go upewni za tydzień, ze spokojnie może, a on stwierdził, że ma gdzieś lekarza on swoje wie
Jak tak dalej pójdzie to go będę musiała zgwałcić we śnie
Ehh trudny przypadek
Z tym sennym gwałtem to jest myśl, rano się obudzi i pomyśli, że miał erotyczny sen

Stary 2013-01-24, 11:21   #1395
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Witamy się z rana

Leżakujemy aż mnie tyłek boli

Nasz okruszek w całej okazałości
Piękny

Cytat:
Mnie libido spadło kompletnie. I jakoś tak wczoraj wieczorem stwierdziłam, że oddalamy się od siebie z mężem. Przykre to, ale... byle do lepszego samopoczucia to zacznę coś z tym robić. Bo mi jakoś mdłości powróciły

Na 12 idę do gin z tym USG i naczyniami jakimiś co wyszły. Martwię się.
Na pewno wszystko będzie dobrze

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:32   #1396
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że jak się wciśnie kilka kropel cytryny na skwierczący olej podczas smażenia to zapach ryby będzie mniej intensywny. Można włożyć na patelnie razem z rybą pokrojonego w kostkę surowego ziemniaka i to też podobno pochłonie silny zapach.
dziękuję za radę, następnym razem dodam na patelnię i cytryny i ziemniaka

Cytat:
Napisane przez mela1234
Postanowiłam od dzisiaj zadbać o swoją cerę. Mam koszmarne wypryski, no szlag mnie trafia. Od dziś codziennie będę przemywała twarz mlekiem. Podobno pięknie oczyszcza i rozświetla. Zobaczymy.
Pann dr powiedział, że dziewczynka to by się zgadzało, że taką mam twarz wywaloną, ale na wszystkich tych kalkulatorach ciąży wychodzi chłopak. I co?
U mnie cera także znacznie się pogorszyła, a będzie chłopiec prawdopodobnie
A miało być tak pięknie; miałam wyglądać kwitnąco, cera miała być śliczna i nieskazitelna. I co? Strasznie zaczęłam się świecić, jakieś wągry na nosie się pojawiają i krostki na brodzie. Wyglądam 10 razy gorzej niż przed ciążą Głupie hormony
Stary 2013-01-24, 11:33   #1397
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Albo chciałaś się na jeść na zapas
No i chyba się najadłam bo dopiero przed chwilą zjadłam pierwsze śniadanie

Edytowane przez Asiunia1230
Czas edycji: 2013-01-24 o 11:35
Stary 2013-01-24, 11:39   #1398
ona8686
Zakorzenienie

Hej

Miałam dziwaczny sen. Sniło mi sie, że Tż brał jakies prochy i robił sie po tym strasznie nadpobudliwy i mnie denerwował. Co sie objawiło tym, że gadałam przez sen, a Tż rano mówił, że sie temu uwaznie przysłuchiwał na poczatku myslał, ze gadam do niego, ale jak mu kazałam krzesło z łózka zdjąć, to wtedy zrozumiał, że to sen.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja ostatnio tęskniłam w nocy za swoim jak miał nocną zmianę, zawsze się cieszyłam, że mam łóżko całe dla siebie, a teraz w ciąży mi się odmieniło i chcę w nocy czuć jego obecność
Lubie miec całe łozko dla siebie, ale bez Tż cięzko mi zasnąć, jak czuje go obok to od razu zasypiam. Za to podobniez tak sie rozpycham, a rano jak sie budzi to lezy na samym skrawku a ja zajmuje większość łóżka Noale nasze ma tylko 120, żaluje ze nie wymieniliśmy je na wieksze.

Cytat:
Boja buzia tez woła o pomoc, od tygodnia stosuje pilingi i kremy nawilzajace i jest lepiej, ale krostek na ramionach pozbyc sie nie moge. A w brzuszku chłopak, takze tych krost byc nie powinno.

U nas współżycie "umarło". W ogole nie mam na nie ochoty, Tż widze, że mu tego brakuje, ale jest dzielny i nie narzeka. Ostatnio kupiłam ksiazke z dogodnymi pozycjami w ciąży, Tż stwierdzil, że trzeba to wypróbować i nie można zmarnować cennych rad

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:39   #1399
sarna405
Zadomowienie

mi się zazwyczaj śni jedzenie jak jestem godna to znaczy budzę się rano strasznie głodna, a w nocy takie smakołyki we śnie jem
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:40   #1400
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
U mnie cera także znacznie się pogorszyła, a będzie chłopiec prawdopodobnie
A miało być tak pięknie; miałam wyglądać kwitnąco, cera miała być śliczna i nieskazitelna. I co? Strasznie zaczęłam się świecić, jakieś wągry na nosie się pojawiają i krostki na brodzie. Wyglądam 10 razy gorzej niż przed ciążą Głupie hormony
Współczuje Wam dziewczyny z tą cerą, bo nie dość, że człowieka trapią różne dolegliwości to jeszcze samopoczucie pogarsza wygląd.
U mnie na szczęście jak narazie cera bez zmian, tylko troche bardziej sucha, ale myślę, że to od zimy.Włosy przestały wypadać i są błyszczące

W pracy cisza, tutaj spokojnie więc kontynuuje lekturę "Język niemowląt"

Edytowane przez Ewusia709
Czas edycji: 2013-01-24 o 11:42
Stary 2013-01-24, 11:42   #1401
sarna405
Zadomowienie

co do spania ja też się rozwalam a kołdra zawsze jest w poprzek, lubię spać z rogiem kołdry i tak przez sen go szukam i szukam aż biorę ten co nie trzeba i kołdra się obraca mąż przed spaniem mówi do mnie widzisz widzisz to jest moja połowa a to twoja więc uciekaj mi z mojej połówki
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:44   #1402
lachryma
Zakorzenienie

wczoraj szukaliśmy z mężem mebli do pokoju dziecięcego i nic nie mogliśmy fajnego znaleźć w sklepach stacjonarnych (black & white, vox, ikea, agata meble itp.) ale zobaczcie co znalazłam w necie:

http://www.baggidesign.pl/sklep/meble-dla-dzieci.html

Africa i Panda dla nas wymiata
Tylko te ceny...
Taki zestaw jaki my potrzebujemy co pokoju to razem około 5-6 koła
Stary 2013-01-24, 11:45   #1403
Asiunia1230
Raczkowanie

Są tutaj jakieś mamusie z Łodzi?
Zbieram opinie na temat zespołu muzycznego Four & Sax (wcześniej nazywali się Trio & Sax). Z nagrań na stronie i youtube w miarę mi się podobają, ciekawe jak jest w rzeczywistości
Wie ktoś coś na ich temat?
Stary 2013-01-24, 11:49   #1404
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
wczoraj szukaliśmy z mężem mebli do pokoju dziecięcego i nic nie mogliśmy fajnego znaleźć w sklepach stacjonarnych (black & white, vox, ikea, agata meble itp.) ale zobaczcie co znalazłam w necie:

http://www.baggidesign.pl/sklep/meble-dla-dzieci.html

Africa i Panda dla nas wymiata
Tylko te ceny...
Taki zestaw jaki my potrzebujemy co pokoju to razem około 5-6 koła
Śliczne te mebelki, ale dla starszego dziecka nie bardzo pasują i za kilka lat trzeba byłoby je wymieniać

Jakby któraś chciała to tu jest fajnie opracowany poradnik żywienia dziecka od 1r do 3 lat
http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf

Mały
Stary 2013-01-24, 11:57   #1405
iwona335
Zakorzenienie

Mam czerwoną fasolkę w puszcze, zjadłabym jakąś zupe z tego, macie jakiś pomysł??

a tak wogóle to dzień dobry
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:02   #1406
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne te mebelki, ale dla starszego dziecka nie bardzo pasują i za kilka lat trzeba byłoby je wymieniać
wiem właśnie.
Jak się wybierze w miarę umiarkowany styl, to uważam, że ze spokojem można je mieć tak do 7 roku życia, czyli jak zacznie szkołę.
Więc w sumie meble na 7 lat to nie jest aż taka rozrzutność.

W sumie szukaliśmy w mężem coś bardziej "neutralnego", czyli nie typowe malutkie bajkowe mebelki, które starczą na 3,4 lata, bo później np będzie brakowało miejsca na ciuszki. A te są duże i wydaje mi się nie aż tak przesłodzone. No, ale są dość drogie, więc wstrzymujemy się.
Stary 2013-01-24, 12:03   #1407
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Mam czerwoną fasolkę w puszcze, zjadłabym jakąś zupe z tego, macie jakiś pomysł??

a tak wogóle to dzień dobry
warzywka zetrzyj na tarce, wrzuć do wody, dodaj fasolke z puszki, majeranek, sól pieprz, listek ziele, pogotuj trochę, dodaj ziemniaczki pokrojone w kostkę. Na koniec jak się wszystko ugotuje ja dodaję śmietanę 18 % i mam lekką zupkę fasolową. Możesz oczywiście wrzucić jeszcze np. kiełbaskę podsmażoną z cebulką.
Stary 2013-01-24, 12:09   #1408
iwona335
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
warzywka zetrzyj na tarce, wrzuć do wody, dodaj fasolke z puszki, majeranek, sól pieprz, listek ziele, pogotuj trochę, dodaj ziemniaczki pokrojone w kostkę. Na koniec jak się wszystko ugotuje ja dodaję śmietanę 18 % i mam lekką zupkę fasolową. Możesz oczywiście wrzucić jeszcze np. kiełbaskę podsmażoną z cebulką.
dzieki, chyba już sie biore do roboty

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

a tak wogóle to dzisiaj rozpoczynam 17 tydzien, czyli wg niektórych skończyłam 17 tydzien i leci juz 18 :P
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:10   #1409
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, chyba już sie biore do roboty
smacznego i pachnących bąków życzę
Stary 2013-01-24, 12:11   #1410
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

a tak wogóle to dzisiaj rozpoczynam 17 tydzien, czyli wg niektórych skończyłam 17 tydzien i leci juz 18 :P
he he he no jak dla mnie to dziś kończysz 17 tydzień i jutro zaczynasz 18
Należą się brawa za kolejny tydzień

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości