Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 10:21   #2191
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Kochane, czy ktoś używa Enfamil AR? Mam 9 puszek 1 i dwie 2. 25 zł za puszkę.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:33   #2192
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Nitka ja jeśli puszczam to dosłownie na kilka minut jak potrzebuje małą "unieruchomić" (ostatnio to jedyny sposób, żeby jej obciąć paznokcie). Poza tym nie. Uważam, że to jest bardzo szkodliwe (i dla oczu i ogólnie dla rozwoju dziecka) więc wolę jej nie uczyć zajmowania się sobą przez oglądanie bajek. Ale ja mam dziecko, które ładnie bawi się samo, gdyby była mega przylepą i to byłby jedyny sposób, żebym mogła coś zrobić sama, to nie wiem, czy bym się złamała częściowo.

A w ogóle to my TV nie mamy i jak coś to oglądamy tylko seriale na kompie I wiecie co? Wcale nie tęsknię za telewizorem, wręcz uważam, że bez niego jest lepiej
zgadzam się
ja mam coraz częściej wyłączony tv

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Tak żeby specjalnie Nadii włączać tv, to nie, ale czasem ogląda, jak strasza córka ogląda albo mąż idzie na łatwiznę i żeby czymś ją zająć to stawia bujak tak, żeby widziała tv, na szczęście na krótko.
Chciałabym nie mieć tv, ale z moim mężem to nierealne. Jest gadżeciarzem, mamy tv nawet w kuchni niestety. Gdyby łazienka była większa, to pewnie i tam chciałby coś zainstalować.
u mnie podobnie ale np. wczoraj nie włączył wieczorem tv muzyka leciała sobie aż dziwne

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:36   #2193
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hejka....
zgłaszam się trochę smutnawa, bo Lilka ma znów lekko katarek.... pewnie zaraziła się od kogoś z domowników, bo w sumie na 6 osób 4 przeziębione....tragedi i nie ma-odciągam, na noc dałam od razu Otriven, jak zauważyłam nadmierną produkcję.....bidulka moja....tzn. Ona humor ma dobry, tylko ja się martwię....i nie wiem czy na dwór iść

Depoison-gdzie foty??albo linki do ubrań??fajna nowa kolekcja w h&m??bo jeszcze nie dotarłam....potrzebowałab ym jakiegoś kombinezoniku w stylu naszego misia, ale większy rozmiar, bo z tego 62/68 Mała wyrasta.....

no to idę coś zjeść.....
biedna malutka

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hej.

Córa obudziła się ok. 8 i co prawda niczego ode mnie nie chciała, ale stukała sobie grzechotką o łóżeczko, więc i tak mnie zbudziła. Dostała mleczko, wzięłam ją do siebie, trochę się pobawiła, ale oczka jej się zamykały. Już śpi, a ja jestem nieprzytomna. Moja też patrzy na tatusia jak w obrazek, a on udaje nieczułego.
To ciesz się, że ne wzięłaś go do siebie o 2.
*
I nie czepiaj się Ciastka po nocy spędzonej z tż.
No całe szczęście, że go przełożyłam w nocy do łóżeczka Bo oczywiście jak zjadł to się chciał przytulić. Ale jak zasnął to przełożyłam go.

Dobrze, nie będę. Ale Ciastek i tak napisze, że nie było tyn tyryntyn

Cytat:
nooo to żeby się nie skończyło jak u mojej koleżanki, ich 4-letni synek o mały włos nie rozkręcił na części pierwsze swojego łóżka, piętrowego (na dole taki "plac zabaw", na górze normalne łóżko). Co jakiś czas podprowadzał tacie różnego rodzaju wkręty, końcówki, później poprosił tatusia, żeby dał mu wkrętarkę do zabawy (dostał bez końcówek, żeby było bezpiecznie). No i ich zdziwiła niesamowita cisza, wchodzą, patrzą, a ten już kilka wkrętów wykręcił i łóżko już się całe chwieje. Po "przesłuchaniu" przyznał się, że zabierał co jakiś czas po końcówce i chował skubaniec w takiej szufladzie do której wiedział, że mama prędko nie zajrzy
Mój mąż ponoć był takim majsterkowiczem. Jak dostał zabawkę to najpierw ją rozkręcał, później składał i dopeiro wtedy można się nią było bawić Do teraz mu to zostało A młody niech się uczy i będzie po tatusiu automatykiem. to dobry zawód dla mężczyzny

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:40   #2194
katja_22
Zadomowienie

Cześć

Co to telewizora to ja prawie wcale nie oglądam, czasem rzucę okiem jak ktoś inny ogląda np. wiadomości. My z mężem oglądamy filmy/seriale na necie, choć ostatnio daawnoo nic nie obejrzeliśmy Małemu bajek nie puszczam, ale teledyski na youtube czasem tak. Bardzo lubi słuchać muzyki, więc puszczamy mu czasem - ma nawet swoje ulubione, uśmiecha się na ich widok No i ostatnio to też jest mój sposób na obcinanie paznokci, bo śpi tak kiepsko, że "na śpiocha" boję się go ruszyć Chociaż jak zajmuje się nim dziadek to idzie na łatwiznę (moje dziecko jest naprawdę bardzo wymagające i w miejscu zbyt długo to tak nie za bardzo ) to sadza go tak, żeby ten telewizor widział i przez chwilę chociaż był spokojny a mąż zabiera go ze sobą na skoki. Ale to czasem... Jak jest ze mną (a jest przez większość dnia) to tv w ogóle nie jest włączany

A chciałam jeszcze napisać, że mój Pawełek też za tatą tęskni jak wraca późno z pracy to też się aż śmieje na jego widok, a jak leży a tata coś robi to tak się wykręca byleby na tatę popatrzeć

Poza tym podobno jak dziewczynka ma urodę po tatusiu (a chłopiec po mamie) to będzie mieć powodzenie. Podobno...
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:50   #2195
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

nie widziala go rowny tydzien. Przez pierwsze 10 sekund mine zrobila jak wzial ja na rece do płaczu a potem jej mina to normalnie banan od ucha do ucha:love
teraz nie bedzie go widziała przez jakies 9 dni. No chyba ze uda mu sie jeszcze dzis do nas na noc przyjechac

Tyn tyryntyn

My tv mamy dwa. Jedne w sypialni w której stoi teraz łóżeczko małego więc nie jest włączany. Drugi w salonie ale nie jest podpięty do żadnej anteny tylko do internetu Ale tak naprawdę to nie oglądamy. Czasem jakiś film. Seriali nie oglądam żadnych i dobrze mi z tym

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

http://www.pudelek.tv/video/HIT-TYGO...w-Orange-1796/

Stary 2013-01-24, 10:55   #2196
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dep poka
POKAzuję

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
też bym tak pospała. Nawet sobie obiecuję, że jak mały pójdzie spać to ja z nim ale na obietnicach się kończy...
no właśnie
Codziennie obiecuję sobie, że tym razem na pewno pójdę spać koło północy. Potem północ mija - ja siedzę. Mija 1 - siedzę wciąż. Wreszcie łaskawie wstaję, ale zanim się umyję, zmyję makijaż i poczytam w łóżku - dochodzi 3. Niereformowalna jestem

Cytat:
i nie wiem czy na dwór iść

Depoison-gdzie foty??albo linki do ubrań??fajna nowa kolekcja w h&m??bo jeszcze nie dotarłam....potrzebowałab ym jakiegoś kombinezoniku w stylu naszego misia, ale większy rozmiar, bo z tego 62/68 Mała wyrasta.....
iść Moja pediatra też twierdzi, że przy katarze trzeba nawet tym bardziej wychodzić
Z nowej kolekcji nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy, ale może dlatego, że znów skupiłam się na wyprzedażach

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie - puszczacie dzieciaczkom bajki? Jeśli tak, to jakie?
tv nie oglądamy, choć mamy - wisi w sypialni w charakterze... obrazu chyba, bo ostatni raz był włączony może na 20 minut ze 3 miesiące temu (ten tv to prezent od teścia - nie mógł przeżyć, że nie posiadamy ). Ja bajek jeszcze nie puszczałam, ale małż tak, z 5 razy, na youtube. Z tej http://www.youtube.com/watch?v=bSxhFGi0Wts serii (tak, po czesku, mąż uczył się kilka lat, trochę mówi i ma sentyment do tego języka )

No to zakupy
Brązowy pajacyk z czapeczką w rozmiarze teraz odpowiednim (no, prawie)
Marynareczka
Pajacyk w paseczki - wzięłam 2 sztuki, jeden 74, drugi 80. Nie to, że tak strasznie mi się spodobały, ale są welurowe, a były przecenione na 5 €. Taniej nie dostanę
Czapki na przyszły rok - fioletowa z H&M, szara z Zary. Przy okazji sfotografowałam 3 ostatnio nabyte szaliczki (+skarpetki - też mi się spodobały, będą dobre wiosną/latem)
No i skoro już wyciągnęłam ten aparat, to pokazuję wam tę książkę, o której wczoraj wspominałam. Świetne jest w niej to, że prezentuje zwierzęta (lub części ich ciała) w ich naturalnej wielkości - zarówno biedronkę czy ropuchę, jak i... krokodyla. Sama książka jest wielka, a ma jeszcze rozkładówki, więc wszystko się robi dość olbrzymie Największą (rozkładówką) jest trąba słonia - ma 1,5 metra długości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8406 [800x600].jpg (57,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8407 [800x600].jpg (70,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8412 [800x600].jpg (73,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8415 [800x600].jpg (43,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8419 [800x600].jpg (61,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8420 [800x600].jpg (36,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8421 [800x600].jpg (44,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8422 [800x600].jpg (35,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8423 [800x600].jpg (51,4 KB, 16 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:03   #2197
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No to zakupy
Marynareczka
Pajacyk w paseczki - wzięłam 2 sztuki, jeden 74, drugi 80. Nie to, że tak strasznie mi się spodobały, ale są welurowe, a były przecenione na 5 €. Taniej nie dostanę
Czapki na przyszły rok - fioletowa z H&M, szara z Zary. Przy okazji sfotografowałam 3 ostatnio nabyte szaliczki (+skarpetki - też mi się spodobały, będą dobre wiosną/latem)
No i skoro już wyciągnęłam ten aparat, to pokazuję wam tę książkę, o której wczoraj wspominałam. Świetne jest w niej to, że prezentuje zwierzęta (lub części ich ciała) w ich naturalnej wielkości - zarówno biedronkę czy ropuchę, jak i... krokodyla. Sama książka jest wielka, a ma jeszcze rozkładówki, więc wszystko się robi dość olbrzymie Największą (rozkładówką) jest trąba słonia - ma 1,5 metra długości
fajne zakupy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 11:12   #2198
karolka110
Wtajemniczenie

buena-no wiadomo, że od tvod winka nie jestem uzależniona-choć różooooowe uwielbiam

dziewczyny ile razy dziennie podajecie owocek/deserek dzieciom i w jakiej ilości??bo ja daję mały słoiczek, a Lilka wcina aż miło patrzeć i myślę, czy nie można dawać większych ilości i częściej??
Stary 2013-01-24, 11:43   #2199
wanilllka82
Wtajemniczenie

Helołłł u nas kolejna noc z dupy, tym razem pobudki co 1,5 h, wstawałam 4 razy a miałam wrażenie że z 50 :/ no i wracamy do spania w wózku bo jednak tam lepiej spał, ciekawa jestem dlaczego

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Mam takie pytanie - puszczacie dzieciaczkom bajki? Jeśli tak, to jakie?
ja nie puszczam, uważam to za bardzo szkodliwe dla dzieci, jeszcze będzie miał czas się uzależnić, nie oglądamy właściwie nic i przez to nie wiem co się w świecie dzieje, ostatnio mama mnie uświadomiła że jest epidemia grypy no i nawet teściów oduczyliśmy oglądania tv w trakcie naszych wizyt zdarzyło mi sie parę razy puścić na chwilę jak nie chciał zjeść porcji kaszki z glutenem, to była jedyna metoda, na szczęście już ładnie wcina - podziałała wymiana łyżeczki na miękka silikonową
Cytat:

A w ogóle to my TV nie mamy i jak coś to oglądamy tylko seriale na kompie I wiecie co? Wcale nie tęsknię za telewizorem, wręcz uważam, że bez niego jest lepiej
mam dokładnie tak samo mam więcej czasu który zużywam na wizaż

dep super zakupy jak zawsze
maciejko dla córci, po kim ona taka silna
Karolka ja owoce podaje tylko raz pomieszane z kaszką, gdzieś czytałam że podaje sie nie więcej niż 150 g, zdrówka dla małej ja na spacery nie chodze, nie chce mi się brnąc wózkiem w śniegu ale katarku bym sie nie obawiała, podobno dziecku lepiej jest tak oddychać
Ciastek zazdroszczę tej cudownej nocy, eh my to już jak emeryci idziemy spać o 22, przydałoby się tak odpocząć od siebie, zatęsknić a potem ognień ... a @ miałam normalną

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-01-24 o 11:45
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:46   #2200
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Ciastek zazdroszczę tej cudownej nocy, eh my to już jak emeryci idziemy spać o 22, przydałoby się tak odpocząć od siebie, zatęsknić a potem ognień ... a @ miałam normalną
ale u nas nie bylo tyntyryntyn bo by wypłynął od razu
Ale było bardzo przyjemnie i wkoncu mogłam spac sobie bez niczego (no nie calkiem) a nie w dresie i skarpetach jednak co męskie ciało to męskie ogrzewac umie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:49   #2201
wanilllka82
Wtajemniczenie

acha dep pytałaś kiedyś o rozmiary ubranek które mągą dłużej posłużyć, więc mój brat ma 4 letnią córkę która do tej pory ubiera bluzy 86, z tym że ona drobinka, waży niecałe 12 kg (moje dziecko niedługo dorówna jej z wagą )

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-01-24 o 11:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 11:50   #2202
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

właśnie wróciłam z tesco,jest promocja na dania Bobovita 4 w cenie 3 więc słoiczek wychodzi 2,95. Oprócz tego znalazłam mrożonki eko organic - widziałam marchew,kalafiora,brokuły ,fasolkę,kukurydzę i inne ale już nie pamiętam. Do tego Bobovita wprowadziła kaszki bez cukru
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:52   #2203
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ale u nas nie bylo tyntyryntyn bo by wypłynął od razu
Ale było bardzo przyjemnie i wkoncu mogłam spac sobie bez niczego (no nie calkiem) a nie w dresie i skarpetach jednak co męskie ciało to męskie ogrzewac umie
no ale doceniłaś mężczyznę w łóżku a ja to po prostu idę spać a kładąc sie myślę tylko o tym ile tym razem w nocy wstanę, dziecko zabija romantyzm:/, a powiem więcej, w tym tygodniu chata wolna - starszak na feriach, można by wykorzystać okazje a my nic
Stary 2013-01-24, 11:54   #2204
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
skupiłam się na wyprzedażach
*
No to zakupy
*
Czapki na przyszły rok - fioletowa z H&M, szara z Zary.
*
Książka świetna.
Pajacyk w paseczki mnie też nie zachwyca, ale nie jest zły, reszta fajna.

Czapek jeszcze nie kupuję, bo nie wiem, jaki będzie miała rozmiar główki, ale zamówiłam płaszczyk http://www.smyk.com/cool-club-plaszc...a-dla-dzieci-p i chciałabym jeszcze kupić kombinezon. Koniecznie ciepły w rozmiarze 92, raczej dwuczęściowy, najlepiej do 100 zł. Nie bardzo mam możliwość chodzenia teraz po galeriach.
Polecicie jakieś sklepy?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:55   #2205
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Poza tym podobno jak dziewczynka ma urodę po tatusiu (a chłopiec po mamie) to będzie mieć powodzenie. Podobno...
u mnie się nie sprawdziło
Całe życie byłam bardzo podobna do ojca (dopiero teraz, na stare lata, chwilami przypominam matkę) - a powodzenia jakiegoś szczególnego nigdy nie miałam ()

Cytat:
Ja Lilki do TV nie dopuszczam, w PL jeden raz pozwoliłam jej oglądać bajkę, jak musieliśmy posprzątać, a Ona była bardzo marudna-przez 20 minut siedziała jak w transie
a teraz już 2 tydzień nam leci na odwyku od TV, po powrocie do DE nawet dekodera nie podłączyliśmy i da się żyćjest więcej czasu dla siebie nawzajem, dla dziecka, a wieczorami oglądamy filmy na kompie i pijemy winko.....mam nadzieję, że uda nam się odzwyczaić
mówisz? Mnie chyba powinno się wyłączyć po prostu net, żebym miała na cokolwiek więcej czasu

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Żeby bezpiecznie obciąć paznokcie mówię do córci szeptem. Słucha jak zaczarowana, uśmiecha się i przez chwilę nie rusza. Niestety w czasie zmiany pieluchy ta metoda nie działa - od razu przewraca się na brzuch i chce gdzieś wędrować.
*
TV mam, ale rzadko włączam.
Aha, kupiłam jeszcze 2 takie http://allegro.pl/hm-czapka-pilotka-...930000117.html czapki. Wiem, że chłopięce (Pumas ), ale strasznie mi się dzieci w nich podobają, więc nie mogłam się oprzeć One są tu teraz przecenione na 1€ (słownie - jedno Nic, tylko kupować i na allegro próbować opylić, aż ciekawa jestem, czy temu sprzedawcy to pójdzie )

Stary 2013-01-24, 12:00   #2206
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
maciejko dla córci, po kim ona taka silna
Nie wiem, ale skoro ja siedziałam na nocniczku (pewnie nie zawsze z oczekiwanym skutkiem) przed ukończeniem 6 miesięcy, to znaczy że umiałam siedzieć już wcześniej. Stałam bez pomocy jak miałam rok, a pierwsze kroczki stawiałam dwa tygodnie później. Niestety mama nie zapisywała wszystkiego.
Tż o sobie w wieku niemowlęcym oczywiście nic nie wie, ale później był bardzo sprawny, a jego córka z byłą też jest.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:02   #2207
blueberry88
Zakorzenienie

http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/p...no,679474.html

Cytat:
buena-no wiadomo, że od tvod winka nie jestem uzależniona-choć różooooowe uwielbiam

dziewczyny ile razy dziennie podajecie owocek/deserek dzieciom i w jakiej ilości??bo ja daję mały słoiczek, a Lilka wcina aż miło patrzeć i myślę, czy nie można dawać większych ilości i częściej??
Podaję mały słoiczek i daję do niego trochę kaszki, żeby jednak było trochę mleka w tym posiłku.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:04   #2208
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
no ale doceniłaś mężczyznę w łóżku a ja to po prostu idę spać a kładąc sie myślę tylko o tym ile tym razem w nocy wstanę, dziecko zabija romantyzm:/, a powiem więcej, w tym tygodniu chata wolna - starszak na feriach, można by wykorzystać okazje a my nic
no u nas jest bardzo romantycznie bo mała spi z nami w łóżku

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-24, 12:13   #2209
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
o matko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 12:21   #2210
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
o matko

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-24, 12:22   #2211
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
POKAzuję

no właśnie
Codziennie obiecuję sobie, że tym razem na pewno pójdę spać koło północy. Potem północ mija - ja siedzę. Mija 1 - siedzę wciąż. Wreszcie łaskawie wstaję, ale zanim się umyję, zmyję makijaż i poczytam w łóżku - dochodzi 3. Niereformowalna jestem

iść Moja pediatra też twierdzi, że przy katarze trzeba nawet tym bardziej wychodzić
Z nowej kolekcji nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy, ale może dlatego, że znów skupiłam się na wyprzedażach

tv nie oglądamy, choć mamy - wisi w sypialni w charakterze... obrazu chyba, bo ostatni raz był włączony może na 20 minut ze 3 miesiące temu (ten tv to prezent od teścia - nie mógł przeżyć, że nie posiadamy ). Ja bajek jeszcze nie puszczałam, ale małż tak, z 5 razy, na youtube. Z tej http://www.youtube.com/watch?v=bSxhFGi0Wts serii (tak, po czesku, mąż uczył się kilka lat, trochę mówi i ma sentyment do tego języka )

No to zakupy
Marynareczka
fajne te twoje zakupy

Sprzedałam kilka rzeczy małej w rozmiarach 56-68 i poczyniłam zakupy ( musiałam parę groszy dorzucić)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010464.jpg (39,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010465.jpg (25,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010466.jpg (22,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010467.jpg (28,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010468.jpg (28,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010469.jpg (21,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010470.jpg (24,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010471.jpg (28,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010472.jpg (23,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010473.jpg (32,8 KB, 9 załadowań)
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:25   #2212
modnisia86
Zadomowienie

dalej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010474.jpg (29,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010475.jpg (26,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010476.jpg (25,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010477.jpg (27,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010478.jpg (27,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010479.jpg (30,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010480.jpg (31,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010481.jpg (23,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010482.jpg (26,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010483.jpg (23,1 KB, 10 załadowań)
Stary 2013-01-24, 12:29   #2213
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

właśnie wróciłam z tesco,jest promocja na dania Bobovita 4 w cenie 3 więc słoiczek wychodzi 2,95. Oprócz tego znalazłam mrożonki eko organic - widziałam marchew,kalafiora,brokuły ,fasolkę,kukurydzę i inne ale już nie pamiętam. Do tego Bobovita wprowadziła kaszki bez cukru
dobrze widzieć

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/p...no,679474.html

Podaję mały słoiczek i daję do niego trochę kaszki, żeby jednak było trochę mleka w tym posiłku.

Słów mi brak na skomentowanie tego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 12:32   #2214
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hejjj co za noc
wstawalam chyba ze 100 razy!
dzisiaj jej chyba podam na noc virbucol bo ja nie wiem dlaczego ona tak zle sypia!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:37   #2215
phdwao
Zakorzenienie

Dep świetne zakpki!

Strszny na film

Wrocłam z empiku kupiłam małemu mega fajne książeczki "Obrazki dla maluchów" jak tos nie ma, szczerze polecam, na arzie kupiłam 5, ale juz wiem, że chcę całą serię
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:50   #2216
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Dep świetne zakpki!

Strszny na film

Wrocłam z empiku kupiłam małemu mega fajne książeczki "Obrazki dla maluchów" jak tos nie ma, szczerze polecam, na arzie kupiłam 5, ale juz wiem, że chcę całą serię
poka jak taka ksiazeczka w srodku wyglada

Stary 2013-01-24, 12:59   #2217
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Sprzedałam kilka rzeczy małej w rozmiarach 56-68 i poczyniłam zakupy ( musiałam parę groszy dorzucić)
ale fajne! najbardziej podoba mi się beżowa bluza, biały sweterek i ta bluzeczka (na moim monitorze taka zielonkawa) w groszki

Cytat:
też uważam, że są świetne
Mamy ich na razie 11 i też chciałabym mieć wszystkie

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
poka jak taka ksiazeczka w srodku wyglada
jeśli mówimy z phdwao o tej samej serii (bo są dwie różne o takiej samej nazwie), to tak to w środku wygląda:
http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...e-up2550-9.htm

Stary 2013-01-24, 13:01   #2218
Linka25
Zakorzenienie

hej
ale dzień z du.py, mała jest marudą totalną
z tego i innych powodów jestem wkurzona nieco...

pisałyście o bajkach - ja nie puszczam, szczerze, to nie przyszło mi to nawet do głowy, zapomniałam że jest takie coś jak bajki a TV nie włączam w ogóle, mała zagląda mi jednak nie raz nie dwa w laptopa i telefon a niech ma coś z życia

też słyszalam, ze jesli dziewczynka ma urodę po ojcu to będzie miała powodzenie (ze niby ciekawsza uroda) i analogicznie - chłopiec po matce
ja jestem mieszanką a tzw. powodzenie zawsze miałam
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:01   #2219
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Dep świetne zakpki!

Strszny na film

ja mam jedna kolory. Po ile są w empiku???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010488.jpg (24,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010489.jpg (29,2 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez modnisia86
Czas edycji: 2013-01-24 o 13:04
Stary 2013-01-24, 13:07   #2220
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajne! najbardziej podoba mi się beżowa bluza, biały sweterek i ta bluzeczka (na moim monitorze taka zielonkawa) w groszki

też uważam, że są świetne
Mamy ich na razie 11 i też chciałabym mieć wszystkie

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

jeśli mówimy z phdwao o tej samej serii (bo są dwie różne o takiej samej nazwie), to tak to w środku wygląda:
http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...e-up2550-9.htm
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
ja mam jedna kolory. Po ile są w empiku???

faaaajne, chyba też kupię

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości