![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyrodna matka?
Luba scenariusze pisze samo zycie
![]() a sie zdziwisz jak wlasnie to bedzie w jutrzejszym odcinku ![]() btw _vixen_ ma na wizazu klona _wiksen_ widzialyscie? ciekawe ...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2013-01-24 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() podejrzewam, że podłoga na planie zdjęciowym tez średnio na raczkowanie się nadaje ..przecież to sam beton i w dodatku wszyscy w butach łażą.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
z innej "beczki"
wiecie jak strażacy są powiadamiani o tym, że mają zbiórkę bo np jadą na jakąś akcje? bo coraz częściej odchodzi się od alarmu dźwiękowego w jednostce straży pożarnej ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38828649]Mirabilko, a nie widzisz, że Luba zwyczajnie żartuje? I mam wrażenie, że Vixen to rozumie.[/QUOTE] oczywiście, że wiem i wytłumaczyłam dlaczego tak napisała
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
![]() jesteś w OSP czy skąd taki pomysł?
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#188 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
zgadłaś
![]() no ale co się dziwić - odkąd wchodzę na te podforum to mam wrażenie, że Towarzystwo Wzajemnej Adoracji ma powiadamianie na komórkę "uwaga nowy post zagraża dobremu imieniu koleżanki - proszę o pomoc" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#190 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;3882919 4]No tak, ilez moze takie dziecko spac. Wszystkie noworodki/niemowleta czy nawet starsze juz dzieci zawsze spia, a potem na wizazu watek jeden za drugim: Dlaczego moje dziecko nie chce spac?. Ot, fenomen telewizji
![]() tak tez sie naogladalam, niby w serialu rodzice malych dzieci ale wyglada to jakby ich w domu w ogole nie bylo (znaczy dzieci a nie rodzicow). no i fakt, stad potem oczekiwania w spoleczenstwie zeby dziecko sie samo obsluzylo i bylo cicho cala dobe ![]() no ale to tak samo jak porod w filmach ktory jest jednym naglym skurczem jak grom z jasnego nieba ![]() ![]() oraz wyjmowane pranie z pralki suchutkie i uprasowane i wiele innych fenomenow. bajka, a nie zycie ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;3882936 2]Pewnie vixen zalozyla nowe konto, ja tam sie nie dziwie, po takiej zniewadze ![]() no tak wszystko jasne ![]()
![]() |
#192 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do artykułu i tych emocji. Myślę, że gdy dziecko np. nas bije albo robi coś innego i my z braku sił zaczynamy płakać to widzi, że jesteśmy słabi, a jak bylo napisane - trzeba pokazać, że my tutaj dominujemy więc okazywanie słabości raczej tego nie odzwierciedla. Nie wiem może się myle ale tak mi się wydaje. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
wołaj bezksutecznie TZ przez godzinę ,a on w tym czasie będzie Cię olewał ,ciekawe czy pozniej nie bedziesz miec zalu ,a Twoja wiara w jego uczucia nie zostanie zachwiana
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o placz rodzica z powodu tego ze dziecko bije czy "jest niegrzeczne" to tak zgadzam sie ze jest to odzwierciedlenie slabosci i bezsilnosci i daje dziecku poczucie ze ono ma w ten sposob jakas tam wladze nad rodzicem, czyli niejako przejmuje kontrole
ale tak jak Luba nie zgadzam sie z tym zeby przy dziecku w ogole nie okazywac emocji- przeciez emocje mozna wyrazic na wiele roznych sposobow, niekoniecznie placz czy krzyk. jesli powiedzmy- dziecko mnie bije- mowie zdecydowanie ze jest mi przykro z tego powodu, nie chce zeby mnie bilo- wystarczy krotki komunikat. niech wie ze ja tez mam uczucia. uwazam ze w ten sposob ja nie trace autorytetu ani kontroli w tej ksiazce ktora polecalam byl bardzo ciekawy rozdzial o chwaleniu i pozytywnych wzmocnieniach. pozostajac przy przykladzie bicia- zamiat ganic dziecko za to ze bije, pochwalic kiedy nie bije i zachowuje sie grzecznie. wielu rodzicow zdecydowanie za duzo krytykuje a za malo chwali, to jest mala rzecz a faktycznie dziala cuda
![]() |
#195 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Znam dobrze swoje dziecko i wiem że wymusza płaczem czy krzykiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | ||
Zakorzenienie
|
To chyba ja wiem najlepiej dlaczego coś piszę
![]() Cytat:
![]() Wiesz jak to jest, nie należy dać sobie wejść na głowę, pozwalać, zeby ktoś "jechał" itd. ![]() Nie, nie chciałam ci dawać rad, bo uważam, że to grochem o ścianę byłoby. Dziecko nie może nas tak uderzyć, żeby nas bolało (no chyba, że powiedzmy nastolatek) ale zgadzam się w pewnym sensie, że płącz po uderzeniu jest to okazywanie słabości. Tyle tylko, że nie wiem czy okazywanie słabości jest złe, uważam, że dziecko uczy się okazywania emocji od rodzica, także tych "złych" jak słabość. Czasem trzeba sobie dać przyzwolenie na "słabość" a nie ciągle "chłopaki/dziewczyny nie płaczą". Poza tym płacz nie jest tylko "słabością" ale takim, nie wiem jak to nazwać, spuszczeniem emocji, oczyszczeniem (w każdym razie dla mnie), dzieci też powinny to wiedzieć, że czasem przez płacz pozbywamy się "złych" emocji, lęków, a wręcz nabieramy sił do walki (ja tak mam). I moje dzieci wiedzą, że ja płączę z róznych powodów, wiedza też, że ogólnie także radzę sobie ze wszytskim ale muszę płaczem czasem nadmiar emocji wyrzucić. Cytat:
Dlatego nie chciałam ci udzielac rad, bo wiem, że zinterpretujesz je po swojemu. Twojemu dziecku nie "odbiło", ma jakiś powód. Oczywiście nie musisz jej ulegać, ale też niedobrze jest pozostawić dziecko samemu sobie z lękami czy innymi powodami takiego postępowania. Rozwiązania "siłowe" nie są nigdy dobre, niczego dobrego tak dziecka nie nauczysz.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-01-24 o 13:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie pisał/proponował aby olewała swoje dziecko . I opisałam dość dokładnie Antyha co robiłam - i to wcale nie była metoda "wypłakania się" to już dodałyście same.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2013-01-24 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ona Cię na nic nie bierze,próbuje uzyskać to co dla niej ważne w normalny dla tego wieku sposób ,moze dobrze najpierw byloby znalec powdo dla ktoego nie chce spac w lzoeczku? moze się boi czegoś? moze trzebaby ten strach osowić? moze wymienic lozeczko na większe lozko? uwazam ,ze lepiej szukać sposobów i przyczyn zachowań ,niż na siłę forosować swoją wolę Proszę pisz normalnie,bez tych dziwnych skrótów typu "bd" ,lepiej się będzie czytać.Z gimnazjum juz przecież wyroslaś ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Anytha napisala najpierw,ze wsadzi dziecko do lozeczka i niech krzyczy nawet godzinę. Dość jednoznacznie to brzmi.
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
sorry Luba ale jesteś nudna jak flaki z olejem
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
NIGDZIE w 1poscie do ktorego odniosla sie stokrotka anytka nie napisala ze przez ta godzine jak dziecko bedzie plakalo to ona przy nim bedzie
![]()
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane przez anytka19 ![]() Dzięki za podpowiedź. Od jutra spróbuje w dzień ją położyć u siebie ![]() a to nie oznacza, że przy dziecku jej nie będzie - albo jak będzie płakała to nie podejdzie i nie przytuli i odłoży z powrotem do łóżka. To o czym piszecie to już nadinterpretacja.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2013-01-24 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Czy tylko mnie 'bd' denerwuje? Na początku też mnie to śmieszyło ale teraz po prostu wkurza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o widzę, że sms-a dostałaś ![]()
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z kolei anytka napisala ze najwyzej bedzie krzyczec ![]() zwracam honor faktycznie wrzeszczace dziecko to jednak nie to samo co placzace ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- zonk alarm na gg skypie i facebooku ![]()
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Ja to przeżyję, tyle lat ze sobą to się przyzwyczaiłam
![]()
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
nie rozumiem - czemu interpretujecie w złą stronę a nie ta dobrą?
przecież to nie wymaga dodatkowego myślenia ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
to napisałaś - gdzie tu odniesie do wypowiedzi? odrazy wersja hard - dziecko się zapłacze bo matka w ogóle nie zareaguje - a przecież Dziewczyna nic nie napisała - że je zostawi samo sobie. To już dopowiedziałaś dobitnie przykładem.
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
moze dlatego ze w takiej metodzie nic dobrego nie widzimy (niech bedzie ze nie widzę)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.