W³osy na blond farbujemy i o ¿yciu dyskutujemy. Czê¶æ XXII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-01-24, 13:41   #1381
Ninedin
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 878
Dot.: W³osy na blond farbujemy i o ¿yciu dyskutujemy. Czê¶æ XXII

Cytat:
Napisane przez guacamole Poka¿ wiadomo¶æ
Czoko, z ta pielegnacja to mas swieta racje Ja sie do tego stosuje i wlosy mam jak blyszczaca szczota Zeby jeszcze odrosly, bo macam je caly czas i podszczypuje, az sie tluste na koncach robia
Czasem bierze mnie na keratynowe prostowanie, ale z tym poczekam, az podrosna Maz mi zrobi, ale poki co, szukam kuracji w necie i jakos sie jeszcze nie przymierzam zkupoaniem na zapas

No, Vichy to syfek. Mam bardzo duza sklae porownawcza, bo uzywalam kremow z przedzialu cenowego 20-400 i powiem, ze najbardziej optymalna polka cenowa jest dla mnie 50-60. Wiem, ze nie wszystkie babki moga sobie na wszytsko pozwolic, ale dla mnie 50-60 to polka ekonomiczna. W Szwecji nawet najgorszy badziew tyle kosztuje.

Kupuje apteczne marki, glownie Bioderme - bardzo proste kremiki i oszczednie zapakowane. Lubie tez kupowac wszelkie hiszpanskie specyfiki z mocznikiem, bo nawilzaja - na wakacjach i dosc tanio. Wiekszosc moich kosmetykow pielegnacyjnych, bo kremy wole inne, to Avene - tez kupuje taniej niz w normalnych aptekach (online lub w superpharmie na przecenie). Jakis filtr 50 Eucerin - super bo nie tlusci, a przebarwien zadnych nie dopuszcza.
Jedyne w mojej pielegnacji, co kosztuje sporo to emulsje nawilzajaco-wybielajace - azjatyckie limitki Estee Lauer i Guerlain. Ale ostatnio kombinuje z kwasem hialuronowym, olejkami i rozkrecam kwasy , ze te emulsje czekaja na cieplejsze sezony, bo sa beztluszczowe. A ja krece kosmetyki za 15-20 zet

O!!! Fajnutkie kosmetyki ma polski Dax Cosmetics Piling drobnoziarnisty w saszetkach - cudenko!!!! Baza silikonowa pod makijaz - supcio! Moja szwedzka tesciowa ukochala sobie Miraculum z perlami i uwaza, ze to musi byc straaaaasznie drogi krem, bo lepszy od Vichy - 25 zlotych maks i to w drozszej drogerii
Podobaj± mi siê twoje w³osy Kucyk , ale ten bob bardzo ³adny

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Dziewczyny myjê te moje w³osiska i widzê, ¿e robi± siê coraz ja¶niejsze, ale zaczynaj± wpadaæ w miedziany
Stary 2013-01-24, 13:46   #1382
shizaxa
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 011

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej

A ja dzis zaliczenie, jutro zaliczenie.
Ale egzaminy mialam 2 caloroczne (2 semestry) i zda³am oba w zerowkach
Tak¿e jestem zadowolona
Ale tyle co nauki teraz by³o...a jeszcze przede mn± 3 zaliczenia, i pewnie jakie¶ bedzie w plecy...

A Ty sie orientujesz tak w wielkim skrócie jaka jest roznica miedzy proteinowymi a zdaje siê nawil¿ajacymi?
I jakie¶ przyklady?
Chyba ze pomiesza³am co¶.

Ten 111 wychodzi bardzo jasno, ale musialabys pewnie zmieniac wode na 12%. Kiedy¶ nim malowalam.

Ja kiedys robilam refleksy farb± Natural&Easy 522. Ale to na jasnych w³osach-ciep³ych. One wychodzi³y na nich ch³odno.
gratulujê ezaminów
ja ogl±da³am te n&e 532, ³adny, tylko jaki to poziom? 10?
Cytat:
Napisane przez aniaexplode Poka¿ wiadomo¶æ
Chodzi o to , ¿e chcê te farbowane na blond przyciemniæ do mojego naturalnego koloru czyli widocznych juz odrostów. tylko jak± mieszanke zrobiæ z jaka oksy aby odrostów ¿e tak powiem, nie ruszy³o wcale a resztê w³osów oczywi¶cie pofarbowa³o?
ja bym robi³a 3% na odrost a 6% na resztê, albo 6% na ca³o¶æ, poszukaj u Bunny na blogu jak dziewczyny sie przyciemnia³y
Cytat:
Napisane przez Kotka17 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzieñ dobry wszystkim

do mnie dotar³o ju¿ du¿o wcze¶niej wiedzialam ze mam siano dlatego zacze³am t± pielegnacje ale nie spodziewa³am sie ze az tak mi sie to wkreci

bra³am, jaki¶ super efektów nie zauwarzy³am lepsza by³a dla mnie belissa 40+ no vitapil cudo i merz special

Hej bunny ciesze sie ze wracasz do zdrówka,oby tak dalej. No i powodzenia w dalszej walce

Apropo wczoraj powa¿nie rozmawia³am z T¯ i w koñcu pozna³am jego opinie, dowiedzia³am sie ze on s±dzi ze nie pokocha starszego psa i ja te¿ nie, ze ten pies bêdzie chodzi³ swoimi ¶cie¿kami, ze nie bedzie le¿a³ ze mn± w ³ó¿ku tylko bedzie niecierpliwy i bedzie robi³ co chce,stwierdzi³ ze on chce tylko szczeniaka bo nauczymy go wszystkiego po swojemu... A na koncu doda³ ze psa pojedziemy zobaczyæ ale on nie jest do tego przekonany i nie chce takiego psa. oj... bede wam zdawaæ relecje bo jutro ide na rozmowe z t± w³ascicielk±,ale chcia³abym porozmawiaæ z kim¶ kto mia³ doczynienia z takim psem ... no a nie bardzo moge znale¼æ takie forum nawet, no nic... nie wiadomo jeszcze co bedzie
Cytat:
Napisane przez Kotka17 Poka¿ wiadomo¶æ
Ju¿ nic nie mowie bo ta dziewczyna zmienia zdanie co 5 minut, idzie na terapie i zostaje w polsce jednak. Dopiero wam co¶ napisze jak co¶ sie wyja¶ni bo jak narazie ta sytuacja zaczyna mnie wkurzaæ
Pies czy siê ca³e ¿ycie, nawet straszego mo¿na wiele nauczyæ, wiêc akurat to nie jest argument...
Ale je¶li ma byæ od razu nastawiony negatywnie do psa to mo¿e lepiej nie, to ma byæ ¶wiadoma decyzja i popierana przez ca³± rodzinê tzn t± z ktor± mieszkasz wiem co¶ o tym bo siedzê w adopcjach psów
Poza tym jak tak piszesz o tej dziewczynie to nie wiem czy ona odda tego pieska trochê nienormalna chyba jest szkoda w tym wszystkim psa który zmienia co chwilê miejsca...
Jak Twój tz chce szczeniaka to mu powiedz ¿eby¶cie gdzie¶ dalej np te 150km jechali po wymarzonego, wypatrzonego itp
Cytat:
Napisane przez Emilia1 Poka¿ wiadomo¶æ
Gucamole, a masz zdjecia jak kladlas 9?? Bo to, które wklei³a¶ to piszesz, ¿e schodzi³a¶ pasemkami z ciemnego. Apropos fryzjerow to znale¼æ dobrego to naprawde graniczy z cudem.

"Chcê jasniejsze pasemka - " ☠☠☠s rozja¶niacz na wlosy na 12 pod klimazonem,

"Proszê mi podciaz koñcówki"- wychodzisz z wlosami za ucho...
na szczê¶cia ja teraz trafi³am do takiej dla której podciêcie ok 3cm to nawet mniej mi pokazywa³a czy obci±æ
Cytat:
Zawsze mozesz mocnoej go przypudrowac a jak noe polubicie sie z ca³± twarza to pamietaj ze mozesz go uzyc pod oczy jako korektor, jesli nie masz mocnych bardzo cieni pod oczkami. Nie w³azi w za³amania i naprawdê ³adnie to wygl±da
To fajnie ciekawe czy go znajdê bez problemu
Cytat:
Napisane przez exclusivee Poka¿ wiadomo¶æ
Ja by³am w³a¶nie w szkole i zaliczy³am ostatni egzamin na 4

Narazie moim celem jest uzyskanie ch³odnego odcienia blondu, zobaczymy co bêdzie dalej
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Poka¿ wiadomo¶æ
Tak Vichy ma przedzia³ wiekowy tylko ¿e u nich spokojnie krem dla 40-latki mog³aby 50- albo i 60-latka u¿ywaæ Maj± koszmarne sk³ady i je¿eli chodzi o apteczne kremy to nikomu Vichy nie polece, ¿aden wyk³adowca u nas te¿ Vichy nie poleci³, a babka od farmacji stwierdzi³a ¿e to gówno fabryki nie powinno opu¶ciæ

Tak na szybko w skrócie bo spiesze siê do lekarza.
Nawil¿aj±ce maj± za zadanie zwi±zaæ i utrzymaæ wode we w³osach (humektanty i emolienty), I tu mamy od¿ywki czy maski z jakimi¶ olejkami, ekstraktami ro¶linnymi. Przy przekarmieniu nawil¿aj±cymi sk³adnikami w³osy bêd± oklap³e, bêd± siê robi³y str±ki i bêd± takie gumowate. Proteinowe dzia³aj± na zasadzie uzupe³niania ubytków we w³osie, naprawie uszkodzeñ, i tu s± np proteiny mleczne, jedwabiu, elastyna, keratyna, i inne. Jak sie proteiny przesadzi to wtedy w³osy s± sztywne, têpe, niezbyt fajne
Czyli musi byæ równowaga w pielêgnacji.

Ok ja póki co uciekam do lekarza
mi z vichy tylko jeden krem pasowa³-aqualia thermal, na sk³adach siê nie znam, ale dosta³am od kuzynki co pracuje w sieci aptek to wykorzysta³am lekki przede wszystkim by³

Zapuszczam w³osy:
by³o (styczeñ '13)-40cm
jest (pa¼dziernik'13)-50cm
bêdzie-55cm

Farbujê: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:48   #1383
guacamole
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 1 995

Cytat:
Napisane przez Ninedin Poka¿ wiadomo¶æ
Podobaj± mi siê twoje w³osy Kucyk , ale ten bob bardzo ³adny

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Ten kucyk to faza odrastania i ciaglego podpinania. Wychodzilam z obicecia takiego, gdy mialam doslownie dziury i posiekane wlosy. MI tez sie nie podobal, ale na wakacjach gwizdze sobie i grzeje kosci Mi chodzilo o kolor - ten jasniejszy i pokazanie odcienia naturalnych odrostow

Cytat:
Dziewczyny myjê te moje w³osiska i widzê, ¿e robi± siê coraz ja¶niejsze, ale zaczynaj± wpadaæ w miedziany
To poprawisz sobie jeszcze za jakis czas. Do jasnego i chlodnego blondu czlowiek dochodzi nawet i pol roku, bo albo dziwne strzyzenie, albo kilka kolorow na glowie, albo zdejmowanie ciemnego.... Wazne, ze tracilo wlosy do jasnego, a mokre wlosy zawsze wychodza na bardziej rude niz sa po wysuszeniu

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez beautygosiek Poka¿ wiadomo¶æ
co do farbowania to ja mam wielkiego stracha u fryzjerki, ale co do ¶ciêcia to zawsze jestem zadowolona... jak mówiê 1 cm to rzeczywi¶cie tak jest, a jak mówiê ¿e 5 to dla pewno¶ci pokazuje mi na w³osach czy na pewno tyle a tyle mam na my¶li...
Gdyby ta Twoja fryzjerka mieszkala u mnie w miescie hi hi
guacamole jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:53   #1384
shizaxa
Wtajemniczenie

a teraz zdjêcia po alfapart 9.21 zadowolona jestem z kolorku mimo, ¿e niewiele siê zmieni³
2 pierwsze fotki w pomieszczeniu w sztucznym ¶wietle w nocy w pracy robi³am kolejne teraz w normalnym, zdjêcia bez lampy
alfa sztuczne.jpgalfa sztuczne 1.jpgalfa 9.21 dzieñ.jpgalfa 9.21 dzieñ1.jpg

Patrzcie na 2gim foto jak mi siê w³osy zmieni³y na plus jak pociê³am ok 3cm-te suche i cienkie koñce

Oczywi¶cie w³osy w ka¿d± stronê bo na³o¿y³am nawil¿aj±c± od¿ywkê z farby garnier musze teraz chyba same proteiny dawaæ, wtedy skrêt jest super i wygl±d te¿, dopóki siê te w³osy nie "najedz±"

Zapuszczam w³osy:
by³o (styczeñ '13)-40cm
bêdzie-55cm

Edytowane przez shizaxa
Czas edycji: 2013-01-24 o 13:55
Stary 2013-01-24, 13:53   #1385
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Poka¿ wiadomo¶æ
mi z vichy tylko jeden krem pasowa³-aqualia thermal, na sk³adach siê nie znam, ale dosta³am od kuzynki co pracuje w sieci aptek to wykorzysta³am lekki przede wszystkim by³
Mi tez sie trafilo kilka roznosci, w sumie w prezencie. I mialam Aqualie. Zla nie byla, choc z czasem nie wystarczala mi. No i nieco szczypala. Byl inny krem Vichy, ktory bardzo lubilam, jakis bogatszy w konsystencji, ale jakos z przyzwyczajenia, nie kupuje tej marki .

Kiedys ta Aqualia nazywala sie Thermal - to samo, a przepakowane. Nie byl zly, ale ja mialam 18 lat i w sumie nic mi wtedy nie przeszkadzalo
Stary 2013-01-24, 13:54   #1386
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Ten kucyk to faza odrastania i ciaglego podpinania. Wychodzilam z obicecia takiego, gdy mialam doslownie dziury i posiekane wlosy. MI tez sie nie podobal, ale na wakacjach gwizdze sobie i grzeje kosci Mi chodzilo o kolor - ten jasniejszy i pokazanie odcienia naturalnych odrostow

To poprawisz sobie jeszcze za jakis czas. Do jasnego i chlodnego blondu czlowiek dochodzi nawet i pol roku, bo albo dziwne strzyzenie, albo kilka kolorow na glowie, albo zdejmowanie ciemnego.... Wazne, ze tracilo wlosy do jasnego, a mokre wlosy zawsze wychodza na bardziej rude niz sa po wysuszeniu

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Mnie ostatnio fryzjerka te¿ siek³a za bardzo. Mimo, ¿e noszê ultra krótkie fryzury -golone maszynk±- to tym razem pojecha³a za mocno Odros³y po miesi±cu jakie¶ 2 cm - dosta³y kopa po mgie³ce Radical i szamponie z tej samej serii. Polecam na porost, ale ¿ó³ci³ mi blond
I zapuszczam do wiosny, jakie¶ 5 cm by siê przyda³o jeszcze To sobie wystrzêpiê Pomy¶l sobie, jak takie zgolone nierówno odrastaj± , a do takiego równego boba ze zgolonych maszynk± pó³ roku zapuszczam wliczaj±c liczne podciêcia, bo nie mogê ¿yæ bez fryzjera Tak¿e i twoje szybko odrosn±
Stary 2013-01-24, 13:54   #1387
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
a teraz zdjêcia po alfapart 9.21 zadowolona jestem z kolorku mimo, ¿e niewiele siê zmieni³
2 pierwsze fotki w pomieszczeniu w sztucznym ¶wietle w nocy w pracy robi³am kolejne teraz w normalnym, zdjêcia bez lampy
[

Patrzcie na 2gim foto jak mi siê w³osy zmieni³y na plus jak pociê³am ok 3cm-te suche i cienkie koñce

Ladny kolor A wlosy przypadkiem Ci sie nie skrecaja, jak pada deszcz?
Stary 2013-01-24, 13:57   #1388
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Za³±cznik 5079864Za³±cznik 5079865Za³±cznik 5079866Za³±cznik 5079867

Oczywi¶cie w³osy w ka¿d± stronê bo na³o¿y³am nawil¿aj±c± od¿ywkê z farby garnier musze teraz chyba same proteiny dawaæ, wtedy skrêt jest super i wygl±d te¿, dopóki siê te w³osy nie "najedz±"
sztuczne ¶wiat³o i aparat zmienia kolor i to bardzo
Moja farba te¿ by³a z 9 poziomu, a wysz³a du¿o ciemniej ni¿ twoja Farba farbie nierówna
Stary 2013-01-24, 13:57   #1389
beautygosiek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 293

Cytat:
mo¿e za to twoja zna siê lepiej na farbowaniu...

shizaxa - ¶liczny kolorek, o podobnym marzê i ¶niê, ale na razie mogê tylko czekaæ... mój tera¼niejszy beznadziejny smutny kolor doprowadza mnie do depresji
ale ja jeszcze przed rozja¶nianiem lub dekoloryzacj±, no i niefortunnie zamówi³am 2 alfy za ciemne, bo 8,1 i 8,21

Edytowane przez beautygosiek
Czas edycji: 2013-01-24 o 14:02
beautygosiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:01   #1390
Agatau88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 995

522 to jakis poziom 10
Cytat:
Nawil¿aj±ce maj± za zadanie zwi±zaæ i utrzymaæ wode we w³osach (humektanty i emolienty), I tu mamy od¿ywki czy maski z jakimi¶ olejkami, ekstraktami ro¶linnymi. Przy przekarmieniu nawil¿aj±cymi sk³adnikami w³osy bêd± oklap³e, bêd± siê robi³y str±ki i bêd± takie gumowate. Proteinowe dzia³aj± na zasadzie uzupe³niania ubytków we w³osie, naprawie uszkodzeñ, i tu s± np proteiny mleczne, jedwabiu, elastyna, keratyna, i inne. Jak sie proteiny przesadzi to wtedy w³osy s± sztywne, têpe, niezbyt fajne

Ale jak zachowac te rownowage?
Nakladac na zmiane?
Jakies przyklady masek nawilz. i protein?
Agatau88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:03   #1391
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ladny kolor A wlosy przypadkiem Ci sie nie skrecaja, jak pada deszcz?
te¿ ogólnie one siê krêc± tylko jakby¶ zobaczy³a inne moje tu zdjêcia to w zale¿no¶ci od od¿wki mniej lub bardziej
Cytat:
sztuczne ¶wiat³o i aparat zmienia kolor i to bardzo
Moja farba te¿ by³a z 9 poziomu, a wysz³a du¿o ciemniej ni¿ twoja Farba farbie nierówna
tak w sztucznym inaczej. Ale zawsze w sztucznym ¿ó³tawo wygl±da³o, a teraz nawet w sztucznym ³adnie
A co do farby z poziomu 9, ja ten poziom k³adê ju¿ 3raz wiêc to te¿ inaczej chwyta, pierwsza ciemniej wysz³a-wyp³uka³a siê potem, poza tym wcze¶niej mia³am 8, wiêc skok niewielki. No i naturalki mam szybko chwytaj±ce kolor. Na kazdym farba inaczej wyjdzie

Zapuszczam w³osy:
by³o (styczeñ '13)-40cm
bêdzie-55cm

Stary 2013-01-24, 14:04   #1392
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie ostatnio fryzjerka te¿ siek³a za bardzo. Mimo, ¿e noszê ultra krótkie fryzury -golone maszynk±- to tym razem pojecha³a za mocno Odros³y po miesi±cu jakie¶ 2 cm - dosta³y kopa po mgie³ce Radical i szamponie z tej samej serii. Polecam na porost, ale ¿ó³ci³ mi blond
I zapuszczam do wiosny, jakie¶ 5 cm by siê przyda³o jeszcze To sobie wystrzêpiê Pomy¶l sobie, jak takie zgolone nierówno odrastaj± , a do takiego równego boba ze zgolonych maszynk± pó³ roku zapuszczam wliczaj±c liczne podciêcia, bo nie mogê ¿yæ bez fryzjera Tak¿e i twoje szybko odrosn±
Dokad teraz masz? Zapuszczasz takie do ramion czy wiecej? No no, tez pewnie stoisz przed lustrem i mierzysz odrost 150centymetrowa tasma? Nie mozesz sie pewnie doczekac, az wsio odrosnie

Taaak, te golone maszynka odrastaja jak nierowne igielki, a potem odstaja jak jakis dziwny jez A moje klaki odrastaja jeszce tak, ze zawsze prawa strona wychodzi dluzej, niz lewa, bo przy cieciu jest ok, ale mam jakiegos wichra najwyrazniej

Tez mam te mgielkie Mam tez Jantar. A wloski tez mialam golone maszynka, tak do polowy potylicy, boczki mialam lekko dotykajace ucha . W pazdzierniku scielam konce, by troche znow to ogarnac, znow troche maszynki, ale juz mniej. teraz mam takie, co za ucho wchodza i je sporo juz widac, ale od prawie 4 miesiecy nie bylam u fryza, tylko sama juz sobie podcinam koncowki maszynka - maszynke sobie kupilam hihihi.

I powiem, ze juz chyba nigdy w zyciu nie zajde do fryza, bo na przestrzeni 2 lat zaliczylam 4 porazki z dziurami - kazda u innego. A wczesniej bylam bardzo zadowolona, mialam 3 fryzjerki, do ktorych chodzilam i moglam przysnac w fotelu, bo im na rece patrzecnie musialam. Ale one tez zmienily prace, ja wyjechalam... i tyle
Stary 2013-01-24, 14:05   #1393
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
522 to jakis poziom 10

Nakladac na zmiane?
ja s³ysza³am ¿e jak masz zniszczone w³osy to na zmianê nawil¿aj±c± z proteinow±, jak normalne to 2xnawil¿aj±ca, 3proteinowa, albo raz na 2tygodnie proteinowa. To musisz zobaczyæ jak w³osy reaguj±

Ja w nocy szuka³am spisu proteinowych, zaraz znajdê to Ci wklejê link

Zapuszczam w³osy:
by³o (styczeñ '13)-40cm
bêdzie-55cm

Stary 2013-01-24, 14:05   #1394
Kotka17
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 586

Cytat:

kolor ch³odny i fajny
od¿ywianie w³osków
Kotka17 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:08   #1395
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:

Ladnie wyszlo
Stary 2013-01-24, 14:11   #1396
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
mo¿e za to twoja zna siê lepiej na farbowaniu...
Mialas jakies problemy z jej farbowaniem? Os spartaczyla mocno?
Ja farbuje juz sama Do Szwedki ni pojde, bo zrobi mi zolto (lekka farba). Do Iranki tez nie, bo da rozjasniacz (potraktuje wlosy po 'arabsku')
Moze, jak odrosna mi sporo i zechce je lekko postrzepic, pojde do tego salonu, ktory mi nprawial szkody , ale ostatnio mam weza w kieszeni. Koszty farbowania w Szwecji sa straszne - ciecie i farba to jakies minimum 350-500 zlotych w tanszym salonie, w drozszych to juz 600-800

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
te¿ ogólnie one siê krêc± tylko jakby¶ zobaczy³a inne moje tu zdjêcia to w zale¿no¶ci od od¿wki mniej lub bardziej
Tak wlasnie myslalam, bo przyjaciolka ma podobne wlosy I zawsze ma fale po deszczu
Stary 2013-01-24, 14:15   #1397
shizaxa
Wtajemniczenie

Agatko:
tu proteinowe:
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...roteinami.html
http://kascysko.blogspot.com/2012/09...zszerzony.html
a tu nawil¿aj±ce:
http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html

Zapuszczam w³osy:
by³o (styczeñ '13)-40cm
bêdzie-55cm

Stary 2013-01-24, 14:17   #1398
Ninedin
Zakorzenienie

[QUOTE=guacamole;38828853]
Cytat:
Gucamole, a masz zdjecia jak kladlas 9?? Bo to, które wklei³a¶ to piszesz, ¿e schodzi³a¶ pasemkami z ciemnego.

Mam zdjecia z 9tka, to byla 9.1 i wychodzila tak popielato-cieplo. Mieszalam ja pol na pol z woda 9, chyba. Jedyne fotki, jakimi dysponuje, to te. reszta fotek z tego okresu to wilki odrost z gruba wartswa kremu ochronnego plus usmiechnieta buzia na plazy, wiec nic nie widac
Dam za to fote z 10.16 na wodzie 9 fifty fifty. Odrost ciemny tez wakacyjny, a i specjalnie nie probowalam tego schladzac, bo na wakacjach nie ma sensu Ale nim sie zapuscilam, wlosy byly chlodne.

Taaak, to swieta prawda. Ja od czerwca 2010 zapuszczam wlosy i stoje w miejscu przez te 1 cm.... Prawie 3 lata!!!!! Za kazdym rzem dostaje dziury przy samej skorze niemal, a potem chodze w spinkach. Moj maz juz mnie wyslal raz do najdrozszego fryza za 400 zl za ciecie, bo stwierdzil, ze popadam w manie depresyjna. Ale jak ja mialam sie pokazac w 'bobie', co z jednej strony siegal brody, z drugiej mial dziure na wysokosci platka uszu? Chlopak ucywilizowal mi wlosy, 2 razy bulilam mu kase, ale teraz sama juz bede sobie ciac. Nie moge sie doczekac najblizszych 5 cm, bo chce moc wsio zlapac w kucyk i ew. kupic doczepiany kucyk, by przykryc ew nierownosci, bo juz nie chce kocentrowac sie na upieksaniu fryzury, a na jej zapuszczaniu i... farbowaniu .

Podciac koncowki!!!! Ile razy ja chcialam podciac koncowki. Wlosy do ramion, a koncowki magicznie dosiegnely poziomu ponad uchem
Cytat:
Dokad teraz masz? Zapuszczasz takie do ramion czy wiecej? No no, tez pewnie stoisz przed lustrem i mierzysz odrost 150centymetrowa tasma? Nie mozesz sie pewnie doczekac, az wsio odrosnie

Taaak, te golone maszynka odrastaja jak nierowne igielki, a potem odstaja jak jakis dziwny jez A moje klaki odrastaja jeszce tak, ze zawsze prawa strona wychodzi dluzej, niz lewa, bo przy cieciu jest ok, ale mam jakiegos wichra najwyrazniej

Tez mam te mgielkie Mam tez Jantar. A wloski tez mialam golone maszynka, tak do polowy potylicy, boczki mialam lekko dotykajace ucha . W pazdzierniku scielam konce, by troche znow to ogarnac, znow troche maszynki, ale juz mniej. teraz mam takie, co za ucho wchodza i je sporo juz widac, ale od prawie 4 miesiecy nie bylam u fryza, tylko sama juz sobie podcinam koncowki maszynka - maszynke sobie kupilam hihihi.

I powiem, ze juz chyba nigdy w zyciu nie zajde do fryza, bo na przestrzeni 2 lat zaliczylam 4 porazki z dziurami - kazda u innego. A wczesniej bylam bardzo zadowolona, mialam 3 fryzjerki, do ktorych chodzilam i moglam przysnac w fotelu, bo im na rece patrzecnie musialam. Ale one tez zmienily prace, ja wyjechalam... i tyle
Krótkie mam Na pocz±tku grudnia goli³am, to d³ugie nie s± Nie zale¿y mi na d³ugich w³osach. Bardzo mi siê podobaj± u kogo¶, a sama ¼le siê czujê w d³ugich. Najd³u¿sze w ¿yciu mia³am do ³opatek, a potem zaczê³am obcinaæ coraz krócej a¿ dosz³am do takiej d³u¿szej "zapa³ki". Po drodze mia³am golony ty³, golony bok, oba boki By³am zadowolona z takiej wygolonej fryzury do momentu, w którym moja "ulubiona" kole¿anka nie obciê³a sobie tak samo Niewiele my¶l±c pocieniowa³am sobie tak ¿eby zlikwidowaæ przej¶cie pomiêdzy d³ugimi a zgolonymi I zostawi³am ¿eby sobie ros³y... lubiê na wiosnê zrobiæ jak±¶ zmianê Nawet nie mierzê, ale robi³am dziennik zapuszczania w³osów Teraz zmierzy³am odrost krawieckim centymetrem ¿eby sprawdziæ czy ten Radical dzia³a. Dzia³a
Aktualnie mam krótkie

Cytat:

tak w sztucznym inaczej. Ale zawsze w sztucznym ¿ó³tawo wygl±da³o, a teraz nawet w sztucznym ³adnie
A co do farby z poziomu 9, ja ten poziom k³adê ju¿ 3raz wiêc to te¿ inaczej chwyta, pierwsza ciemniej wysz³a-wyp³uka³a siê potem, poza tym wcze¶niej mia³am 8, wiêc skok niewielki. No i naturalki mam szybko chwytaj±ce kolor. Na kazdym farba inaczej wyjdzie
Moje czasami przy sztucznym ¶wietle wpadaj± w zielony
Stary 2013-01-24, 14:17   #1399
Emilia1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 561

Shizaxa, one sa napewno w rossmanach i tesco. Pewno w naturze tez znajdzies. Plus za cene bo podklady AA nie sa drogie
Emilia1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:19   #1400
Agatau88
Zakorzenienie

Dziekuje zaraz sobie zapiszê te linki i bede sie edukowaæ w weekend
Stary 2013-01-24, 14:21   #1401
beautygosiek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 293

Cytat:
Mialas jakies problemy z jej farbowaniem? Os spartaczyla mocno?
Ja farbuje juz sama Do Szwedki ni pojde, bo zrobi mi zolto (lekka farba). Do Iranki tez nie, bo da rozjasniacz (potraktuje wlosy po 'arabsku')
Moze, jak odrosna mi sporo i zechce je lekko postrzepic, pojde do tego salonu, ktory mi nprawial szkody , ale ostatnio mam weza w kieszeni. Koszty farbowania w Szwecji sa straszne - ciecie i farba to jakies minimum 350-500 zlotych w tanszym salonie, w drozszych to juz 600-800
jeszcze nie zd±¿y³a (na razie farbowa³a mi samymi 6-tkami, raz wysz³o ciep³o, raz mniej ale ogólnie nie by³o siê do czego przyczepiæ, tylko ubolewa³am ¿e chcê ch³odno a nijak nie wychodzi a ona twierdzi³a ¿e taki ju¿ mam pigment we w³osach...)
moja fryzjerka twierdzi ¿e na moje w³osy to tylko dekoloryzacja i na to farba, bo k±piel rozja¶niaj±ca zniszczy mi w³osy a dekoloryzacja nie.
by³am te¿ z ciekawo¶ci u drugiej a ta na to ¿e tylko pasemka bo rozja¶niacz mi zniszczy w³osy, (oczywi¶cie k±piel na wodzie 12%), no i dekoloryzacja i rozja¶nianie to jedno i to samo oczywi¶cie
koszt u jednej z dekoloryzacj± i farbowaniem conajmniej 120z³
u drugiej z rozja¶nianiem i w³asn± farb± conajmniej 100z³

pewnie dojdzie do tego ¿e na w³asn± odpowiedzialno¶æ rozja¶niê u jednej z nich w³osy na wodzie 6% (o ile siê zgodzi) a potem ka¿ê pofarbowaæ w³osy w³asn± farb± (te¿ na w³asn± odpowiedzialno¶æ bo one pracuj± na innych)
ale muszê jeszcze trochê poczekaæ na odrosty, bo na razie marny 1cm mi urós³ od tamtego miesi±ca

Edytowane przez beautygosiek
Czas edycji: 2013-01-24 o 14:32
beautygosiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:22   #1402
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje zaraz sobie zapiszê te linki i bede sie edukowaæ w weekend
nie ma za co
dziekujê za mi³e opinie o kolorze

Zapuszczam w³osy:
by³o (styczeñ '13)-40cm
bêdzie-55cm

Stary 2013-01-24, 14:24   #1403
Ninedin
Zakorzenienie

Agatau o takie wcze¶niej mia³am

i wstawiê jeszcze pó³roczny przyrost
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg user25344_pic136963_1344315101.jpg (28,0 KB, 29 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg user25344_pic146627_1357458675.jpg (32,2 KB, 28 za³adowañ)

Edytowane przez Ninedin
Czas edycji: 2013-01-24 o 14:29
Ninedin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:28   #1404
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne i ladne

CZY KTOS jeszcze ustosunkuje sie do tego ze masek nawilz i protein uzywamy na zmiane?
Stary 2013-01-24, 14:30   #1405
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne i ladne

CZY KTOS jeszcze ustosunkuje sie do tego ze masek nawilz i protein uzywamy na zmiane?
dziêkujê
ale niestety fryzjerka robi³a rozja¶niaczem i w koñcu zaczê³y mi lecieæ koñce
Stary 2013-01-24, 14:55   #1406
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Krótkie mam Na pocz±tku grudnia goli³am, to d³ugie nie s± Nie zale¿y mi na d³ugich w³osach. Bardzo mi siê podobaj± u kogo¶, a sama ¼le siê czujê w d³ugich. Najd³u¿sze w ¿yciu mia³am do ³opatek, a potem zaczê³am obcinaæ coraz krócej a¿ dosz³am do takiej d³u¿szej "zapa³ki". Po drodze mia³am golony ty³, golony bok, oba boki By³am zadowolona z takiej wygolonej fryzury do momentu, w którym moja "ulubiona" kole¿anka nie obciê³a sobie tak samo Niewiele my¶l±c pocieniowa³am sobie tak ¿eby zlikwidowaæ przej¶cie pomiêdzy d³ugimi a zgolonymi I zostawi³am ¿eby sobie ros³y... lubiê na wiosnê zrobiæ jak±¶ zmianê Nawet nie mierzê, ale robi³am dziennik zapuszczania w³osów Teraz zmierzy³am odrost krawieckim centymetrem ¿eby sprawdziæ czy ten Radical dzia³a. Dzia³a
Aktualnie mam krótkie
To my na tym samym wozku, tyle, ze ja chce zapuscic mocno Kiedys mialam do pupy i blyszczaly jak szklana tafla Blond mysle, ze na krotkich wlosach ma sens, jesli jest to golebi lub taki zupelnie bialy na odlotowej fryzurce. Albo trzeba mocno dobierac garderobe i makijaz, by podrasowac sie nieco. A srednie odcienie blondu na takich krotszych niz do brody to tak robia mi z twarzy wyplowiale przescieradlo . Nie daja tego obramowania, co braz czy chocby rudy. Dlatego chce je miec dluzsze, bo wtedy to i blysk widac i twarz wyglada inaczej, nie jak pani poslanka samoobrony . Jak juz wloski sa takie z przodem ponizej brody i nawet krotszym tylem, to wyglada to juz super
Cieniowanie to chyba najlepsza metoda na likwidowanie tych roznic, ale trzeba miec dobrego fryza, by krzywdy nie zrobil.
Na wiosne tez bym chciala jakas zmiane, moze pokusze sie o grzywke, jak mi calosc podrosnie

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
jeszcze nie zd±¿y³a (na razie farbowa³a mi samymi 6-tkami, raz wysz³o ciep³o, raz mniej ale ogólnie nie by³o siê do czego przyczepiæ, tylko ubolewa³am ¿e chcê ch³odno a nijak nie wychodzi a ona twierdzi³a ¿e taki ju¿ mam pigment we w³osach...)
moja fryzjerka twierdzi ¿e na moje w³osy to tylko dekoloryzacja i na to farba, bo k±piel rozja¶niaj±ca zniszczy mi w³osy a dekoloryzacja nie.
by³am te¿ z ciekawo¶ci u drugiej a ta na to ¿e tylko pasemka bo rozja¶niacz mi zniszczy w³osy, (oczywi¶cie k±piel na wodzie 12%), no i dekoloryzacja i rozja¶nianie to jedno i to samo oczywi¶cie
koszt u jednej z dekoloryzacj± i farbowaniem conajmniej 120z³
u drugiej z rozja¶nianiem i w³asn± farb± conajmniej 100z³

pewnie dojdzie do tego ¿e na w³asn± odpowiedzialno¶æ rozja¶niê u jednej z nich w³osy na wodzie 6% (o ile siê zgodzi) a potem ka¿ê pofarbowaæ w³osy w³asn± farb± (te¿ na w³asn± odpowiedzialno¶æ bo one pracuj± na innych)
ale muszê jeszcze trochê poczekaæ na odrosty, bo na razie marny 1cm mi urós³ od tamtego miesi±ca
Mysle, ze sie dogadaj z fryzjerka i popros ja, by zrobila Ci tak, jak chcesz. Nawet farbe swoja wez. Tylko zeby na zlosc czegos nie zrobila, bo przeciez 'to twoja odpowiedzialnsc', a ona chce udowodnic, ze 'ma racje'. Sorrki za teorie spiskowe, ale zachowaj ostroznosc i patrz na rece

Zawsze mozesz sama sobie w domu zrobic kapiel rozjasniajaca, jest watek o tym. Nie bedzie to jakies ostre rozjasnienie, ale na pewno ulatwi sprawe i bedzie lagodniejsze dla wlosow.

Nie dawaj sie namowic na 'dekoloryzacje rozjasniajaca' - to sciema. Nie rozumiem takich fryzjerek: niedouczone, zlosliwe, leniwe czy celowo zwiekszaja ilosc zabiegow w ramach jednej wizyty, by sciagnac wiecej kasy.... A kondycja wlosow klientki juz znaczenia dla nich nie ma..

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:

i wstawiê jeszcze pó³roczny przyrost
Bardzo ladne i kondycja super
Stary 2013-01-24, 15:01   #1407
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Wiadomo¶ci: 19 569

Cytat:
Tak Vichy ma przedzia³ wiekowy tylko ¿e u nich spokojnie krem dla 40-latki mog³aby 50- albo i 60-latka u¿ywaæ Maj± koszmarne sk³ady i je¿eli chodzi o apteczne kremy to nikomu Vichy nie polece, ¿aden wyk³adowca u nas te¿ Vichy nie poleci³, a babka od farmacji stwierdzi³a ¿e to gówno fabryki nie powinno opu¶ciæ

nikt nie mowi, ze vichy jest ekstra ogolnie wiadomo, ze to lipa na kolkach, sprawdzilam tez na sobie
jest mi ciezko polecic te kosmetyki kobietom, bo w nie nie wierze, ale jesli pytam pania co wczesniej uzywala i mowi, ze przyszla po ten sam krem bo byl dobry, to nie wciskam jej na sile innej marki. Nawet gdy powiem cos wiecej o innym kremie, ze np. jest bardziej naturalny itp. to kobieta potrafi powiedziec, ze na ni± taki nie zadziala có¿...
Vichy podobno (pewno¶ci nie mam) mozna kupic we Francji w kiosku czy na stacji benzynowej (informacja niesprawdzona, zas³yszana od klientów, ktorzy twierdza ze to bubel), takze to raczej niska polka ze slabymi skladami, tylko w Pl ceny z kosmosu.
Dodam, ze dostalam preparat do demakijazu purete thermale 3w1 jest calkiem fajne, na skladzie sie nie znam wiec sie nie wypowiem, ale cena- okolo 60zl to zdecydowanie za duzo jak na takie dzialanie, znam lepsze mleczka w nizszej cenie.

Kupilam dzis maseczke drozdzowa, zaraz umyje wlosy i sobie jej uzyje jestem ciekawa czy sie sprawdzi

chcialaby ktoras zerknac na sklad i powiedziec, czy ona jest nawilzajaca czy proteinowa? Z ciekawosci

Sk³ad: Aqua with infusions of: Yeast Extract, Betula Alba Juice; enriched by extracts: Inula Helenium Extract, Arctostaphylos Uva Ursi Extract, Silybum Marianum Extract, Cetrionium Chloride, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Guar Gum; cold pressed oils: Triticum Vulgare Germ Oil, Ribes Aureum Seed Oil, Pinus Siberica Cone Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Ascorbic Acid, Panthenol, Glucosamine, Citric Acid, Parfum, Benzoic Acid, Sorbic Acid

Czeko z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze nawilzajaca myle sie?

Edytowane przez buahhot
Czas edycji: 2013-01-24 o 15:02
buahhot jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:01   #1408
Kotka17
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 586

Cytat:
Jasne i ladne

Bunny pisa³a o tym na blogu ze trzeba sprawdziæ na w³osie które bardziej komu odpowiadaj± i mówi³a ze je¶li za bardzo "przekarmi " sie w³osy proteinami to staj± sie matowe sztywne i wygl±daj± jak siano, i trzeba wypróbowaæ. Mi osobiscie proteiny za bardzo nie s³u¿± u¿ywam je rzadko raz na 2-3 tygodnie, lepiej s³u¿± mi nawil¿aj±ce. Na blogu bunny jest pokazane jak wygl±da³y w³osy po masce z proteinami a jak po nawil¿aj±cej
od¿ywianie w³osków
Kotka17 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:01   #1409
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
To my na tym samym wozku, tyle, ze ja chce zapuscic mocno Kiedys mialam do pupy i blyszczaly jak szklana tafla Blond mysle, ze na krotkich wlosach ma sens, jesli jest to golebi lub taki zupelnie bialy na odlotowej fryzurce. Albo trzeba mocno dobierac garderobe i makijaz, by podrasowac sie nieco. A srednie odcienie blondu na takich krotszych niz do brody to tak robia mi z twarzy wyplowiale przescieradlo . Nie daja tego obramowania, co braz czy chocby rudy. Dlatego chce je miec dluzsze, bo wtedy to i blysk widac i twarz wyglada inaczej, nie jak pani poslanka samoobrony . Jak juz wloski sa takie z przodem ponizej brody i nawet krotszym tylem, to wyglada to juz super
Cieniowanie to chyba najlepsza metoda na likwidowanie tych roznic, ale trzeba miec dobrego fryza, by krzywdy nie zrobil.
Na wiosne tez bym chciala jakas zmiane, moze pokusze sie o grzywke, jak mi calosc podrosnie

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Mysle, ze sie dogadaj z fryzjerka i popros ja, by zrobila Ci tak, jak chcesz. Nawet farbe swoja wez. Tylko zeby na zlosc czegos nie zrobila, bo przeciez 'to twoja odpowiedzialnsc', a ona chce udowodnic, ze 'ma racje'. Sorrki za teorie spiskowe, ale zachowaj ostroznosc i patrz na rece

Zawsze mozesz sama sobie w domu zrobic kapiel rozjasniajaca, jest watek o tym. Nie bedzie to jakies ostre rozjasnienie, ale na pewno ulatwi sprawe i bedzie lagodniejsze dla wlosow.

Nie dawaj sie namowic na 'dekoloryzacje rozjasniajaca' - to sciema. Nie rozumiem takich fryzjerek: niedouczone, zlosliwe, leniwe czy celowo zwiekszaja ilosc zabiegow w ramach jednej wizyty, by sciagnac wiecej kasy.... A kondycja wlosow klientki juz znaczenia dla nich nie ma..

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Bardzo ladne i kondycja super
Przy krótkich w³osach dobrze wygl±daj± zdecydowane kolory- w moim przypadku ja¶niutki blond, raczej ch³odny, ale nie popielaty- takie co¶ pomiêdzy Ten, który mam teraz jest ³adny, farba równo pokry³a, nawet odrost, ale mnie w nim po prostu brzydko Mo¿e jeszcze gdyby by³ na d³ugich w³osach... to jako¶ by usz³o, bo teraz to tylko na g³owê
A chcê zapu¶ciæ do takich wystrzêpionych na d³ugo¶ci do brody

Kondycja to po prostu geny, mam bardzo mocne w³osy i chyba dlatego takie oporne na rozja¶nianie
Stary 2013-01-24, 15:58   #1410
exclusivee
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

Zaraz mój t¿-cik przyjdzie do mnie z farbami, poda³am mu nazwy, zobaczymy czy kupi dobre

Cytat:
Gratulacje
Dziêkujê

Cytat:

£adnie wysz³o

Cytat:
Nakladac na zmiane?
Agatko ja kiedy¶ Bunny siê o to pyta³am i poleci³a mi ona na zmianê dawaæ po myciu od¿ywkê, maskê lady spa z keratyn±, oraz maskê lady spa arganow± i tak w kó³ko Je¶li w³osy zaczê³y by ¼le reagowaæ to po prostu zmniejszyæ czêstotliwo¶æ dawania masek

Jasny popielaty br±z
exclusivee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.