Śląskie Panny Młode cz.III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 10:48   #211
Anev0
Zakorzenienie

Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
a dużo rzeczy na głowie, właśnie kończę kolejne studia, nowe obowiązki w pracy i tak jakoś ciężko być na bieżąco, szczególnie z wątkiem PM2012. Na Śląsku łatwiej mi się odnaleźć, bardziej kameralnie, choć tęsknię za naszym ogólnym....
To co nie ma juz typowego wątku PM 2012?
Definitywny koniec zawsze możesz coś pomóc pm 13

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:18   #212
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
a dużo rzeczy na głowie, właśnie kończę kolejne studia, nowe obowiązki w pracy i tak jakoś ciężko być na bieżąco, szczególnie z wątkiem PM2012. Na Śląsku łatwiej mi się odnaleźć, bardziej kameralnie, choć tęsknię za naszym ogólnym....
rozumiem Cię, ja też tam więcej podczytuję niż pisze, ciężko się wbić w rozmowę jak się po całym dniu nadrabia
Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
To co nie ma juz typowego wątku PM 2012?
Definitywny koniec zawsze możesz coś pomóc pm 13
oczywisćie że jest wątek, ale jest tam jak zawsze spory ruch (tzn nie taki jak na wątku PM 2013, bo Wy to chyba co 5 dni nowy wątek macie ) i ciężko być na bieżąco osobie która bywa na Wizażu z doskoku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:42   #213
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Madziocha wybrałabym kolczyki nr 1
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 12:04   #214
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość
Madziocha wybrałabym kolczyki nr 1
rozważę zobaczymy jak na żywo wyglądają. Niektóre na stronie sa takie duuuże a na żywo mikroskopijne
Nie moge się doczekać wybierania obrączek Jedziemy jednak w niedzielę.
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 13:22   #215
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GossiaW2 Pokaż wiadomość
Maadziallena - Tak jesteśmy z Piekar a ślub mamy 3 sierpnia
A w jakim kościele (o ile oczywiście ślub kościelny) i w gdzie impreza?

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 13:49   #216
GossiaW2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
A w jakim kościele (o ile oczywiście ślub kościelny) i w gdzie impreza?
W Parku w Świerklańcu i w Arachidzie robimy małe przyjęcie....

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

A ty gdzie masz ślub i wesele ?

PS! Kolejna rzecz do przodu - zaproszenia zamówione
GossiaW2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 13:54   #217
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

pokaż zapro

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 13:59   #218
GossiaW2
Raczkowanie

http://www.studiobrzoza.pl/product-p...m-lawenda.html

... a propo filetowego wesela
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lawenda.jpg (9,2 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez GossiaW2
Czas edycji: 2013-01-24 o 14:01
Stary 2013-01-24, 14:08   #219
Laacroossee
Raczkowanie

GG do Laacroossee

Cytat:
Bardzo ładne , sama się zastanawiam nad ich wyborem , ale jeszcze poszukam czegośc

Ślubujemy 20.07. 2013r.

Dzieciństwo jest królestwem, w którym nikt nie umiera.

Laacroossee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:11   #220
madziocha
Zadomowienie

My też dziś składamy zamówienie na zaproszenia, takie o: http://projektslub.blogspot.fi/2012/...ove-motyw.html
Stary 2013-01-24, 14:16   #221
GossiaW2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
My też dziś składamy zamówienie na zaproszenia, takie o: http://projektslub.blogspot.fi/2012/...ove-motyw.html
Śliczne Bardzo orginalny pomysł...

A tak z innej beczki organizujecie wieczór panieński? macie jakieś fajne miejsce na jego organizację i czy jak ślub 3 sierpnia to jakbym zrobila na początku czerwca to nie będzie za wcześnie?
Stary 2013-01-24, 14:17   #222
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

piękne zaproszenia

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:35   #223
madziocha
Zadomowienie

Dzięki Nam tez bardzo przypadły do gustu. Poza tym NIC innego nam się nie podobało, nie mówiąc już o tym, żeby było w ładnym zielonym kolorze
Co do wieczoru panieńskiego - ja chyba nie robię... Jestem teraz we Wrocławiu, nie mam tu rodziny, tylko 1 koleżankę która będzie na weselu i kilka innych z pracy - ale ich nie zapraszam.
Mi się wydaje, że czerwiec będzie ok, chyba nie musi być zaraz przed ślubem. Moja siostra miała robić tydzień przed ślubem, tylko akurat zdarzyła się katastrofa smoleńska no i nie było wieczoru - co ciekawe - część koleżanek siostry sie obraziły o to, że nie było.

Dziewczyny a co myslicie o takim pomysle jako alternatywa dla zwykłej księgi gosci? http://www.zankyou.pl/p/alternatywna...a-wasze-wesele
Myslelismy, że pozniej sobie taki duzy obrazek powiesic na sciane w mieszkaniu Gości nie mamy duzo więc by się pomieścili. Znalazlam, jakby kogos interesowalo http://www.skleporganza.pl/sklep/pro...roducts_id/157

Edytowane przez madziocha
Czas edycji: 2013-01-24 o 14:48
Stary 2013-01-24, 16:21   #224
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:

Ja na Osiedlu w Piekarach, a wesele w Fakirze a fryzjera masz umówionego i kwiaty?

Stary 2013-01-24, 17:17   #225
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
a cóż się takiego stało?
nic szczególnego Małż się wszędzie spóźnia więc jakbyśmy się na ślub nie spóźnili to byłoby podejrzane do tego jeszcze para przed nami zablokowała podjazd przed kościołem i jakoś tak się 15 min zrobiło. Znajomi to nam słali sms'y czy się rozmyśliliśmy jednak
dottta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 17:22   #226
laska4
BAN stały

Cytat:
Dzięki Nam tez bardzo przypadły do gustu. Poza tym NIC innego nam się nie podobało, nie mówiąc już o tym, żeby było w ładnym zielonym kolorze
Co do wieczoru panieńskiego - ja chyba nie robię... Jestem teraz we Wrocławiu, nie mam tu rodziny, tylko 1 koleżankę która będzie na weselu i kilka innych z pracy - ale ich nie zapraszam.
Mi się wydaje, że czerwiec będzie ok, chyba nie musi być zaraz przed ślubem. Moja siostra miała robić tydzień przed ślubem, tylko akurat zdarzyła się katastrofa smoleńska no i nie było wieczoru - co ciekawe - część koleżanek siostry sie obraziły o to, że nie było.

Dziewczyny a co myslicie o takim pomysle jako alternatywa dla zwykłej księgi gosci? http://www.zankyou.pl/p/alternatywna...a-wasze-wesele
Myslelismy, że pozniej sobie taki duzy obrazek powiesic na sciane w mieszkaniu Gości nie mamy duzo więc by się pomieścili. Znalazlam, jakby kogos interesowalo http://www.skleporganza.pl/sklep/pro...roducts_id/157
Orginalny pomysł,potem można oprawić w ramkę i powiesić na ścianie.
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 17:37   #227
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Wszystkie zaproszenia bardzo ładne antyrama zamiast księgi, super pomysł, coś innego
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 18:01   #228
sugarfreeee
Zakorzenienie

Co do panieńskiego, w moich kręgach organizuje go świadkowa tak na tydzień przed weselem

Strasznie podoba mi się pomysł z antyramą! Super
sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 18:44   #229
GossiaW2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
Ja na Osiedlu w Piekarach, a wesele w Fakirze a fryzjera masz umówionego i kwiaty?
Oooo... widzisz, my obydwoe w zasadzie wywodzimy sie z osiedla (starego) ale teraz tam gdzie mieszkamy należymy pod Bazylike. Niestety mieliśmy WIELKIE problemy jak chcieliśmy Ochrzcić naszą córeczkę .... szkoda wogóle gadac, ale pojechaliśmy do Świerklańca PRZEFAJNI księża, śmiali się że do trzech razy sztuka i wkońcu ślub będzie no i był chrzest, roczek i jak przyszliśmy w spr ślubu to było: "a nie mówiłem ".

Fryzjerkę mam umówioną, dekoratorkę kościoła, samochodów i bukiet też. Trafiłam do niej bo tylko ona dekoruje kościółek w Parku - na polecenie proboszcza i okazało się że Pani robi wszystko, fajna babka pokazała wzory i zaznaczyła że podeśle mi najnowsze magazyny florystyczne i mogę sobie wybrać co chcę a ona zrobi więc wszystko od razu wstęnie zaklepałam u niej
Stary 2013-01-24, 21:53   #230
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
rozumiem Cię, ja też tam więcej podczytuję niż pisze, ciężko się wbić w rozmowę jak się po całym dniu nadrabia

oczywisćie że jest wątek, ale jest tam jak zawsze spory ruch (tzn nie taki jak na wątku PM 2013, bo Wy to chyba co 5 dni nowy wątek macie ) i ciężko być na bieżąco osobie która bywa na Wizażu z doskoku
Dokładnie tak....nawet tu mam ciężko nadrobić....tam nawet nie próbuję, bo włączam czasem kompa co 3 dni

piękne zaproszenia te jabłuszkowe, rewela, takie amerykańskie

Księga gości też fajna
Stary 2013-01-24, 22:47   #231
agulina90
Raczkowanie

Cytat:
Piękne

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:

Fajny pomysł, jeszcze się z takim nie spotkałam

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Nasze kolorki My też jesteśmy na etapie szukania zaproszeń zaraz poszukam i wkleję link do bloga dziewczyny co cuda robi

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Chyba jednak nie pokażę dzisiaj mam zapisany adres w komputerze w pracy
agulina90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 06:37   #232
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
Orginalny pomysł,potem można oprawić w ramkę i powiesić na ścianie.

Wszystko się ładnie prezentuję

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 07:05   #233
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
nic szczególnego Małż się wszędzie spóźnia więc jakbyśmy się na ślub nie spóźnili to byłoby podejrzane do tego jeszcze para przed nami zablokowała podjazd przed kościołem i jakoś tak się 15 min zrobiło. Znajomi to nam słali sms'y czy się rozmyśliliśmy jednak
hahahhaha scena prawie jak z filmu, znajomi tez

Z taką księgą gości w formie ramy tez się nie spotkałam na weselu. Ostatnio tylko jak byłam, to było drzewo, na którym goście odbijali swoje odciski palców - problem był taki, że tego tuszu nie dało się zmyć, nawet alkoholem Wiec wszyscy siedzieli na weselu z brudnymi dłoniami.
Aluminiową ramę chyba kupimy we własnym zakresie i do środka włożymy brystol z wyciętym miejscem na zdjęcie. Brystol może być biały lub szary - wtedy czarny marker - lub wymyśliłam, że może ciekawiej jak będzie czarny - wtedy napisy białym markerem. Sztalugę pożyczymy
Stary 2013-01-25, 08:23   #234
agulina90
Raczkowanie

Madziocha chętnie bym skradła Twój pomysł, tym bardziej że takie rozwiązanie jest bardziej czytelne niż pieczątki z palców Nie znamy linii papilarnych naszych gości haha.
Ale kwestia gustu i tego czego oczekujemy
Pomysł świetny.
Zaczęłam mieć obawy co do sali. Jak wertuję forum i widzę te piękne sale to moja wydaje mi się taka nijaka
Nie wiem, chyba mam jakąś załamke
Ciągle szukam jakiejś firmy z dekoracjami, znacie kogoś godnego polecenia z moich okolic, bo będzie mi łatwiej. Znajoma byłą w zeszłym roku na wesele i była zachwycona dekoracjami tej firmy http://alexdekor.pl/CMS/start.html czy któraś z Was zetknęła się z tą firmą?
Jakoś mam wrażenie czytając Was że jestem tak do tyłu ze wszystkim
Stary 2013-01-25, 08:36   #235
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulina90 Pokaż wiadomość
Madziocha chętnie bym skradła Twój pomysł, tym bardziej że takie rozwiązanie jest bardziej czytelne niż pieczątki z palców Nie znamy linii papilarnych naszych gości haha.
Ale kwestia gustu i tego czego oczekujemy
Pomysł świetny.
Zaczęłam mieć obawy co do sali. Jak wertuję forum i widzę te piękne sale to moja wydaje mi się taka nijaka
Nie wiem, chyba mam jakąś załamke
Ciągle szukam jakiejś firmy z dekoracjami, znacie kogoś godnego polecenia z moich okolic, bo będzie mi łatwiej. Znajoma byłą w zeszłym roku na wesele i była zachwycona dekoracjami tej firmy http://alexdekor.pl/CMS/start.html czy któraś z Was zetknęła się z tą firmą?
Jakoś mam wrażenie czytając Was że jestem tak do tyłu ze wszystkim
No pewnie - kradnij Z reszta to nie mój własny pomysł - już ktos to wcześniej wymyślił Możemy potem wrzucić tu zdjęcia swoich ramowych księgi gości jak już będą wypisane
A przypomnij którego dokładnie ślub? W kalendarzu masz wpisany tylko wrzesień. Ja nie znam żadnej firmy dekoratorskiej. Skoro koleżanka była zachwycona, to może warto wziąć pod uwagę.

Jak kolejny raz będę w domu, to idę do paru kwiaciarni ze zdjęciami bukietu jaki bym chciała, żeby obczaić co i jak. Czy będą kwiatki, jaka cena itd.
Stary 2013-01-25, 08:40   #236
agulina90
Raczkowanie

Znalazłam te zaproszenia
http://polka-studio.blogspot.com/
I przeczytałam że będą na targach w Spodku, więc tam zobaczę jak wyglądają w realu

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
No pewnie - kradnij Z reszta to nie mój własny pomysł - już ktos to wcześniej wymyślił Możemy potem wrzucić tu zdjęcia swoich ramowych księgi gości jak już będą wypisane
A przypomnij którego dokładnie ślub? W kalendarzu masz wpisany tylko wrzesień. Ja nie znam żadnej firmy dekoratorskiej. Skoro koleżanka była zachwycona, to może warto wziąć pod uwagę.

Jak kolejny raz będę w domu, to idę do paru kwiaciarni ze zdjęciami bukietu jaki bym chciała, żeby obczaić co i jak. Czy będą kwiatki, jaka cena itd.
Madziocha 2 tygodnie po Tobie 21 września

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Jakoś nie wiem jak to wpisać i pod moimi postami i na tej głównej stronce
Stary 2013-01-25, 08:43   #237
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulina90 Pokaż wiadomość
Znalazłam te zaproszenia
http://polka-studio.blogspot.com/
I przeczytałam że będą na targach w Spodku, więc tam zobaczę jak wyglądają w realu

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Madziocha 2 tygodnie po Tobie 21 września

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Jakoś nie wiem jak to wpisać i pod moimi postami i na tej głównej stronce
na głównej to chyba trzeba poprosić osobe która tu rządzi A pod postami to: wchodzisz w ustawienia konta, po lewej edytuj podpis i tam właśnie wpisujesz.

Które konkretnie zaproszenia wybrałaś? Te z maczkami?

Edytowane przez madziocha
Czas edycji: 2013-01-25 o 08:45
Stary 2013-01-25, 09:22   #238
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Oooo... widzisz, my obydwoe w zasadzie wywodzimy sie z osiedla (starego) ale teraz tam gdzie mieszkamy należymy pod Bazylike. Niestety mieliśmy WIELKIE problemy jak chcieliśmy Ochrzcić naszą córeczkę .... szkoda wogóle gadac, ale pojechaliśmy do Świerklańca PRZEFAJNI księża, śmiali się że do trzech razy sztuka i wkońcu ślub będzie no i był chrzest, roczek i jak przyszliśmy w spr ślubu to było: "a nie mówiłem ".

Fryzjerkę mam umówioną, dekoratorkę kościoła, samochodów i bukiet też. Trafiłam do niej bo tylko ona dekoruje kościółek w Parku - na polecenie proboszcza i okazało się że Pani robi wszystko, fajna babka pokazała wzory i zaznaczyła że podeśle mi najnowsze magazyny florystyczne i mogę sobie wybrać co chcę a ona zrobi więc wszystko od razu wstęnie zaklepałam u niej
Słyszałam, że w Bazylice to mega się cenią więc dziękuję z resztą nawet tam nie należę więc nie mam ciśnienia U mnie w kościele nie trzeba dekorować, jest już udekorowane w cenie a gdzie idziesz do fryzjera?

Stary 2013-01-25, 09:59   #239
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też oglądałam je jakiś czas temu, ale zastanawiałam się jaki jest koszt takiego zamówienia? Tam na stronie nie ma cen, można wysłać meila co byśmy chcieli i wówczas oni podają cenę. Ale skoro wy juz decydujecie się na zamówienie, czy możesz zdradzić ty czy tez na PW jak to mniej więcej wygląda cenowo. Jeśli oczywiście to nie jest żaden problem.

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 10:04   #240
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Ja też oglądałam je jakiś czas temu, ale zastanawiałam się jaki jest koszt takiego zamówienia? Tam na stronie nie ma cen, można wysłać meila co byśmy chcieli i wówczas oni podają cenę. Ale skoro wy juz decydujecie się na zamówienie, czy możesz zdradzić ty czy tez na PW jak to mniej więcej wygląda cenowo. Jeśli oczywiście to nie jest żaden problem.
Cenowo nie wygląda to korzystnie. No ale jako, że bierzemy tylko 30 zaproszeń, to się decydujemy. Więcej info na PW.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości