Rozłąka z ukochanym - 2012 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 14:21   #3571
booombelek
BAN stały

Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Właśnie sama nie wiem... Jakoś tak wyszło. Ale w sumie nigdy nie jest za późno
wlasnie, zawsze jest dobry czas na nowe przezycia i osiaganie tego co chcemy.
booombelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:36   #3572
nerla
Zadomowienie

O tak, wiem coś o tym Trzeba tylko bardzo chcieć i dużo pracować
Stary 2013-01-24, 14:48   #3573
booombelek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nerla Pokaż wiadomość
O tak, wiem coś o tym Trzeba tylko bardzo chcieć i dużo pracować
chociaz w moim przypadku dodalabym, ze jeszcze pokonac lenistwo
Stary 2013-01-24, 14:51   #3574
biedronka91
Zakorzenienie

11gabriela11 Gratulacje! Kurczę, ten Twoj kierunek to zbieg okoliczności, czy wybrałaś go pod kątem TŻta?
Mój kierunek jak również ludzie studiujący dookoła nie mają nic wspólnego z Turcją. A szkoda, może wtedy byłoby i mnie i im łatwiej zaakceptować całą sytuację.
Stary 2013-01-24, 14:54   #3575
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki, u mnie cisza bo środek sesji.. Mam jeszcze 2 egz z historii sztuki i estetyki, plus kilka zaliczeń, rysunek itp... Ale to już tylko tydzień i będzie z głowy

Do wyjazdu do tż zostało 12 dni
Wczoraj mieliśmy małe spięcie... w sumie to nie żadna kłótnia czy coś... on załatwił że większość dni kiedy tam będę będzie miał wolne w pracy, więc się bardzo cieszyłam... I wczoraj napisał że skoro tak ot może byśmy wyskoczyli gdzieś razem, do Szkocji czy Walii. Ja niestety mam ograniczony budżet na tą podróż (i tak wydam więcej niż mam forsy zwykle na miesiąc ) I w sumie poczułam się okropnie, bo on tu przyjechał do Europy żeby podróżować, zobaczyć coś... a poznał mnie niemal od razu i w sumie był tylko w Amsterdamie i za mną w Budapeszcie i już tylko w Polsce... A ja niestety nie mam forsy, żeby jeździć z nim... i poczułam się jakbym go ograniczała, pobeczałam się jak głupia i on oczywiście zauważył ze coś palnął.. i powiedział, że jeżeli mam się stresowac o pieniadze to oczywiśce nie musimy jechać i on będzie szczęsliwy zostając w domu, byle ze mną. Ale to mnie tak kopnęło, że nie stac mnie nigdy na nic, ze go ograniczam itd...

I w tym żalu i rozgoryczeniu mu tak pisałam że w ogóle czuje się beznadziejnie, że nigdy na nic forsy nie mam, w Polsce niełatwo ot tak zarobić kika tys, szczególnie jak sie studiuje dziennie i dojeżdża z zadupia do szkoły codziennie I że czuję się potwornie że on płaci za tą wizę, że teraz stawia mnie w sytuacji że czuje się winna że mnie nie stać na wycieczki itp. Poleciałam ostro, ale po prostu jakoś mnie to bardzo dotknęło, bo zawsze marzyłam zeby zobaczyć więcej Wielkiej Brytanii... Większość pieniędzy, które zarobiłam odkąd się poznaliśmy wydałam na to, żeby się z nim spotykać, często w różnych miastach w Polsce, przez to nie mogę inwestowac w sprzęt foto, z którego korzystam i nawet swego czasu zarabiałam na tym... teraz nie mogę, bo jest zawodny Byłam dumna, ze mogę tym razem ja do niego przyjechac, a wyszło na to, że nawet nigdzie pojechać nie możemy, bo mnie i tak nie stać...

Przeprosił mnie, powiedział, że faktycznie palnął i że stawia mnie w nieprzyjemnej sytuacji (mówiłam mu wiele razy, że nie jestem z zamożnej rodziny, raczej z tej biednej i nie mogę sobie pozwolić na luksusy) Wiem, ze trochę przesadziłam, ale ja w sumie bedę jechała do tej Australii zdana na niego, ufam mu, ale wiecie, zawsze jest jakiś ułamek wątpliwości, a co jeżeli mnie zostawi z dnia na dzień? Ja bardzo długo nie chciałam jechac, bo wiedziałam, ze mnie po ludzku nie stać.. wiec on sam wszystko chce opłacić, bylebym jechała... problem w tym, ze ja marzę o jakijś niezależności finansowej... nie chcę być zależna od niego, od rodziny, od nikogo. A w Australii pewnie bedę w jakimś stopniu (dopóki nie oddam mu za wizę, bo pod tm warunkiem jadę na jego koszt)

Ahh nie wiem już, po prostu to moja pięta achillesowa, te finanse. I ona akurat wczoraj wbił w tą piętę wielką szpilę... Musiałam sie wygadać...
Stary 2013-01-24, 15:01   #3576
biedronka91
Zakorzenienie

lucyohlucy Bardzo dobrze Cię rozumiem, mój TŻ to też wielki podróżnik. Jednak póki co nigdy nie narażał mnie na żadne koszty, co jednak stawia mnie w niezbyt komfortowej sytuacji, nie lubię być takim pasożytem.
Myślę, że Twój TŻ zrozumiał o co chodzi, przeprosił, nie pomyślał. Nie przejmuj się.
Też czeka mnie podróż w nieznane w wakacje i będę całkowicie zdana na TŻta. Mimo, że ufam mu całkowicie i wiem, że mnie nie skrzywdzi, jest gdzieś w podświadomości strach, że coś może pójść nie tak. I chyba to uczucie zostanie aż do samego wyjazdu i pobytu..
Stary 2013-01-24, 15:03   #3577
aisha_
Raczkowanie

Mój TŻ wyjechał w niedzielę z samego rana - dzisiaj jest czwartek a ja czuję się coraz gorzej. Wcześniej jakoś się trzymałam, a dzisiaj okazało się że mieszkanie, które miał wstępnie załatwione nie wypali. Kończy mi się kasa, żeby móc do niego dzwonić - po prostu nie wiem co robić.
Dodatkowo sesja zbliża się wielkimi krokami, a ja nie mogę się zmusić do otwarcia książek.
Dziewczyny, pocieszcie
aisha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 15:06   #3578
biedronka91
Zakorzenienie

aisha_ Pocieszamy!
Na początku z dnia na dzień jest coraz gorzej aż dotrzesz do momentu, w którym będzie już tylko łatwiej. Czas leczy rany, tylko musisz jeszcze chwilkę przetrwać.
I to najlepsza motywacja, żeby wziąć się do nauki. Zajmiesz czymś myśli a przy okazji sesja pójdzie jak z płatka, powodzenia!
Stary 2013-01-24, 15:09   #3579
booombelek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aisha_ Pokaż wiadomość
Mój TŻ wyjechał w niedzielę z samego rana - dzisiaj jest czwartek a ja czuję się coraz gorzej. Wcześniej jakoś się trzymałam, a dzisiaj okazało się że mieszkanie, które miał wstępnie załatwione nie wypali. Kończy mi się kasa, żeby móc do niego dzwonić - po prostu nie wiem co robić.
Dodatkowo sesja zbliża się wielkimi krokami, a ja nie mogę się zmusić do otwarcia książek.
Dziewczyny, pocieszcie
po pierwsze.. popatrz na swoj awatar
po drugie.. to normalne, ze przez jakis czas bedziesz czula sie zle, brakuje Ci go, ale z dnia na dzien bedzie lepiej. Zaczniesz w koncu nauke, zajmiesz sie soba i przestaniesz sie juz zadreczac tym, ze wyjechal. trzymaj sie!
Stary 2013-01-24, 15:15   #3580
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez booombelek Pokaż wiadomość
po pierwsze.. popatrz na swoj awatar
po drugie.. to normalne, ze przez jakis czas bedziesz czula sie zle, brakuje Ci go, ale z dnia na dzien bedzie lepiej. Zaczniesz w koncu nauke, zajmiesz sie soba i przestaniesz sie juz zadreczac tym, ze wyjechal. trzymaj sie!
O tym samym pomyślałam.
Stary 2013-01-24, 15:17   #3581
booombelek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez biedronka91 Pokaż wiadomość
O tym samym pomyślałam.
ooooo my kobiety to bez slow sie rozumiemy, i ponoc myslimy tak samo wiec no...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 15:17   #3582
Pia Gizela
Zadomowienie

mnie też frustruje brak pieniędzy i o ile uważam, że np można zwiedzić fajne miejsca w Polsce za małe pieniądze, to nie zawsze się tak da. no i kwestia czy ktoś już jest obkupiony? np nasza majówka sama w sobie nie kosztowała wiele bo spaliśmy w schroniskach (średnio 20 zł/nocleg), całymi dniami łaziliśmy po górach - od schroniska do schroniska , jedzenie też niezbyt dużo, a dojazd pociągiem i potem pks na studenckich więc nie specjalnie drogo. i w sumie chłop mój się zmieścił chyba w 300 zł? jakoś tak. więc jak na w sumie 6 dni to niewiele. no ale mnie to kosztowało więcej, bo nie miałam ani plecaka, ani karimaty, ani butów trekkingowych.
ale teraz już wszystko mam, porządne a nie sezonowe, i jak pojedziemy w maju to też dużo mnie zapłacę

a propos finansów - sama napisałam chłopowi, że nie dam rady za swoje przyjechać bo muszę kurs zapłacić i kasa związana z obroną. oszczędności mam swoje, ale to na majówkę już i ślub brata

eh masakra. kasa, a raczej jej brak, tylko frustruje mam nadzieję że pracę znajdę w końcu porządną. jak nie to będę brała byle co.

Aiszka! mój pojechał w sobotę a w poniedziałek i wtorek beczałam jak głupia. ale wierz mi - z każdym dniem będzie coraz lepiej. musimy na nowo nauczyć się tego, że nie ma ich na wyciągnięcie ręki. ale to minie koniecznie znajdź sobie zajęcie.

Edytowane przez Pia Gizela
Czas edycji: 2013-01-24 o 15:20
Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:19   #3583
11gabriela11
Raczkowanie

GG do 11gabriela11

Cytat:
Napisane przez biedronka91 Pokaż wiadomość
11gabriela11 Gratulacje! Kurczę, ten Twoj kierunek to zbieg okoliczności, czy wybrałaś go pod kątem TŻta?
Mój kierunek jak również ludzie studiujący dookoła nie mają nic wspólnego z Turcją. A szkoda, może wtedy byłoby i mnie i im łatwiej zaakceptować całą sytuację.
nie, niee. Ja mojego TŻ właśnie na studiach poznałam, rok temu w lutym. A kierunek wybierany był pod kątem tego co chcę robić w przyszłości. A planem była praca w policji. U mnie też nie ma tolerancji, no co Tyy.. tylko słyszę o kebabach, wielbłądach, i "jak ty możesz być z Turkiem, ja tak bym nie mogła.."

Ben Bulurum
Seni Yine Bulurum Olurum
Yine Senin Olurum
11gabriela11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:25   #3584
booombelek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
mnie też frustruje brak pieniędzy i o ile uważam, że np można zwiedzić fajne miejsca w Polsce za małe pieniądze, to nie zawsze się tak da. no i kwestia czy ktoś już jest obkupiony? np nasza majówka sama w sobie nie kosztowała wiele bo spaliśmy w schroniskach (średnio 20 zł/nocleg), całymi dniami łaziliśmy po górach - od schroniska do schroniska , jedzenie też niezbyt dużo, a dojazd pociągiem i potem pks na studenckich więc nie specjalnie drogo. i w sumie chłop mój się zmieścił chyba w 300 zł? jakoś tak. więc jak na w sumie 6 dni to niewiele. no ale mnie to kosztowało więcej, bo nie miałam ani plecaka, ani karimaty, ani butów trekkingowych.
ale teraz już wszystko mam, porządne a nie sezonowe, i jak pojedziemy w maju to też dużo mnie zapłacę

a propos finansów - sama napisałam chłopowi, że nie dam rady za swoje przyjechać bo muszę kurs zapłacić i kasa związana z obroną. oszczędności mam swoje, ale to na majówkę już i ślub brata

eh masakra. kasa, a raczej jej brak, tylko frustruje mam nadzieję że pracę znajdę w końcu porządną. jak nie to będę brała byle co.
i fajna majowka, tania, fajna i razem wiec mozna i tanio...
jesli chodzi o brak kasy to chyba kazdego to dotyka, szczegolnie w takim kraju jak polska, drogo i wgl..

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez 11gabriela11 Pokaż wiadomość
U mnie też nie ma tolerancji, no co Tyy.. tylko słyszę o kebabach, wielbłądach, i "jak ty możesz być z Turkiem, ja tak bym nie mogła.."
niestety, w dzisiejszych czasach ludzie nie sa tolerancyjni, a wrecz odwrotnie, coraz wiecej stereotypow... Coz, stereotypy byly, sa i byc beda, nie ma co sie wdawac w takie dyskusje slyszac takie rzeczy tylko olewac to z gory na dol, wiem, ze to robicie, ale nie przejmujcie sie tym. gadac beda zawsze...
Stary 2013-01-24, 15:29   #3585
11gabriela11
Raczkowanie

GG do 11gabriela11

Cytat:
Napisane przez booombelek Pokaż wiadomość
i fajna majowka, tania, fajna i razem wiec mozna i tanio...
jesli chodzi o brak kasy to chyba kazdego to dotyka, szczegolnie w takim kraju jak polska, drogo i wgl..

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

niestety, w dzisiejszych czasach ludzie nie sa tolerancyjni, a wrecz odwrotnie, coraz wiecej stereotypow... Coz, stereotypy byly, sa i byc beda, nie ma co sie wdawac w takie dyskusje slyszac takie rzeczy tylko olewac to z gory na dol, wiem, ze to robicie, ale nie przejmujcie sie tym. gadac beda zawsze...
Ja tam to olewam ;P albo jakiś żarcik rzucę. Odpowiadam też: wolę na odległość i z Turkiem, ale wiem, że mnie kocha i szanuje. A nie na miejscu jakiegoś byle idiotę, który mnie jeszcze nie doceni. Z reguły wtedy komentarze się urywają

Ben Bulurum
Seni Yine Bulurum Olurum
Yine Senin Olurum
Stary 2013-01-24, 15:31   #3586
Pia Gizela
Zadomowienie

ano właśnie. u nas jest wszystko drogie a płace śmieszne. dopiero jak się wyniosłam to zobaczyłam, jak drogie jest zwykłe jedzenie. i na początku dużo wyrzucaliśmy bo jadłospisy nie były przemyślane, ale już się nauczyłam tak robić żeby maksymalnie wykorzystywać składniki no i fajnie, że chłop mój to taki odkurzacz - nie wybrzydza ale on twierdzi, ze dobra ze mnie kuchareczka i to dlatego

Stary 2013-01-24, 15:37   #3587
booombelek
BAN stały

Cytat:
Ja tam to olewam ;P albo jakiś żarcik rzucę. Odpowiadam też: wolę na odległość i z Turkiem, ale wiem, że mnie kocha i szanuje. A nie na miejscu jakiegoś byle idiotę, który mnie jeszcze nie doceni. Z reguły wtedy komentarze się urywają
i dobrze robisz.
powiem Ci ze kiedys sama z tym walczylam, a raczej pomagalam walczyc kuzynce..

kuzynka zwiazala sie z Arabem, najpierw wszystko ladnie, pieknie.. mieszkali chwile w UK, pozniej ona wrocila na chwile do kraju (ja wtedy mieszkalam jeszcze w Polsce) i widzialam jak usiadlo na nia mase ludzi (najbardziej rodzina, ciotki, wujkowie) i sama ja bronilam. Przeciez sama wiedziala co robi. Pozniej wrocila do UK, byla z nim.. wyszla za niego za maz, zaszla w ciaze i wszystko sie ulozylo, sa teraz szczesliwym malzenstwem. Dlatego nienawidze ludzi ze stereotypami.. wrrr..

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
ano właśnie. u nas jest wszystko drogie a płace śmieszne. dopiero jak się wyniosłam to zobaczyłam, jak drogie jest zwykłe jedzenie. i na początku dużo wyrzucaliśmy bo jadłospisy nie były przemyślane, ale już się nauczyłam tak robić żeby maksymalnie wykorzystywać składniki no i fajnie, że chłop mój to taki odkurzacz - nie wybrzydza ale on twierdzi, ze dobra ze mnie kuchareczka i to dlatego
w sumie tak, w Polsce kasa jest smieszna, i nawet jak jestem tam na wakacjach to juz mnie dotyka brak kasy, a co dopiero jakbym miala mieszkac na stale, chociaz nie powiem.. chcialabym.
dobrze, ze sie nauczylas, brawo dla ciebie.
a chlopa ci zazdroszcze, "moj" lubi wybrzydzac niestety.
Stary 2013-01-24, 15:46   #3588
11gabriela11
Raczkowanie

GG do 11gabriela11

mój TŻ twierdził, że nie umiem gotować... tyle, że jak mnie uczył jednej potrawy tureckiej to przypalił. :P A ja mu za to pysznego karpia na wigilię zrobiłam plus babeczki. Wtedy był pod wrażeniem. Ja mu powiedziałam: po co mam gotować jak Ty wolisz tureckie jedzenie, ja zresztą też. A tureckiego jedzenia jeszcze nie umiem robić o Boooooże marzy mi się teraz taka jajecznica po turecku z ziemniaczkami i serkiem.. ach... muszę poczekać do weekendu. Jak pojadę do domku to sobie zrobię i najem się za wszystkie czasy.

Ben Bulurum
Seni Yine Bulurum Olurum
Yine Senin Olurum
Stary 2013-01-24, 15:48   #3589
booombelek
BAN stały

Cytat:
mój TŻ twierdził, że nie umiem gotować... tyle, że jak mnie uczył jednej potrawy tureckiej to przypalił. :P A ja mu za to pysznego karpia na wigilię zrobiłam plus babeczki. Wtedy był pod wrażeniem. Ja mu powiedziałam: po co mam gotować jak Ty wolisz tureckie jedzenie, ja zresztą też. A tureckiego jedzenia jeszcze nie umiem robić o Boooooże marzy mi się teraz taka jajecznica po turecku z ziemniaczkami i serkiem.. ach... muszę poczekać do weekendu. Jak pojadę do domku to sobie zrobię i najem się za wszystkie czasy.
moj za to twierdzi, ze jestem lepsza kucharka od jego mamy
jak sie juz nauczyc gotowac to dasz jakies przepisy lub ewentualnie lekcje? slyszalam, ze tureckie jedzenie jest przepyszne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 15:53   #3590
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Ja już mam zamówienie na pierogi ruskie
Stary 2013-01-24, 15:54   #3591
booombelek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Ja już mam zamówienie na pierogi ruskie
a ja tez, i na kurczaka w coli
Stary 2013-01-24, 16:01   #3592
lucyohlucy
Wtajemniczenie

O, a to ciekawe Jak sie robi kurczaka w coli?
Stary 2013-01-24, 16:30   #3593
Rareza
Rozeznanie

Człowiek przyjdzie z uczelni i musi nadrabiać i nadrabiać, tyle piszecie.

Co do jedzenia, to u nas chyba mój chłopak lepiej gotuje. On za to uwielbia moje schabowe, a ja nie mogę się nadziwić co mu w nich tak smakuje, przecież schabowe to schabowe, nie da się ich jakoś szczególnie podrasować haha.
Rareza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 17:02   #3594
Pia Gizela
Zadomowienie

Rarezka, da się, da się

poproszono mnie o dowód. mam prawie 25 lat no ale fakt, poleciałam w dresie i bez mejkapu.

piję piwko i siadam dalej do pracy. do wieczora

Stary 2013-01-24, 17:06   #3595
201610170910
Konto usunięte

Też nigdy nie chciałabym być na utrzymaniu faceta, dlatego trzymam odłożoną pewną sumkę w euro, jak pojadę w czerwcu do Hiszpanii to spokojnie powinno mi wystarczyć do pierwszej wypłaty Niestety w jednej kwestii się z moim TŻ nie zgadzamy, on stwierdził, że jeśli nie znajdę jakiejś lepszej i lżejszej pracy to w zimie mam siedzieć w domu Uważa, że dla kobiety praca w czasie kampanii to i tak zbyt wiele i że potem powinnam odpoczywać, a on woli po przyjściu z pracy mieć zadbaną kobietę, dobry obiadek i ciepło domowego ogniska Ja sobie absolutnie nie wyobrażam od listopada do marca siedzieć i nic nie robić, ale myślę, że jakoś się z nim dogadam i przekonam go

Spałam 3 godziny i czuję się tylko gorzej W sobote mam egzamin, a nie mam nawet siły czytać notatek, czytam i nic mi nie zostaje w głowie. Na dodatek znowu mam gorączkę

Edytowane przez 201610170910
Czas edycji: 2013-01-24 o 17:22
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 17:18   #3596
Pia Gizela
Zadomowienie

nie rezygnuj z własnej 'kariery' czy też rozwoju osobistego na rzecz zadbanej kurki domowej jeżeli tego nie chcesz a hrabia niech też kiwnie palcem w domu, to będzie miał obiad, czysto i przyjemnie szczęśliwa kobieta to i domowe ognisko będzie ogniem a nie tylko iskierką

ja też mam odłożoną pewną kasę ale nie wydam wszystkiego (a w sumie na ty bo wyszło póki co ) na tydzień u niego tym bardziej, że czeka nas majówka, ślub brata, wakacje on zarabia i to sporo więc mi w nagrodę zafunduje tydzień u siebie (czyli jedzenie+przejazd+ ew zwiedzanie bo rachunków tam nie płacą ) - jego słowa

Stary 2013-01-24, 17:20   #3597
Rareza
Rozeznanie

Frumoasa Domnisoara odpocznij trochę, zregeneruj siły, bo taka przemęczona i tak nic się nie nauczysz.

Gizela też dzisiaj sobie funduję o dziwo piwo, chociaż piwoszem to ja akurat nie jestem, ale dzisiaj mam wyjątkową ochotę.
Stary 2013-01-24, 17:50   #3598
Pia Gizela
Zadomowienie

haha, haj 5! ja mam lecha shandy i magnusa czekoladowego

Stary 2013-01-24, 18:05   #3599
Rareza
Rozeznanie

Magnusy akurat są super, ale tylko 1 sztuka raz na jakiś czas, to taki smaczek, na który lubię sobie pozwolić od święta. U mnie się Ciechan mrozi . Miałam dylemat czy wziąć zwykłego czy miodowego, bo za miodowe piwa to akurat dałabym się pokroić.
Stary 2013-01-24, 19:11   #3600
booombelek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
O, a to ciekawe Jak sie robi kurczaka w coli?
pierś z kurczaka lub udka zalewa się szklanką coli w naczyniu żaroodpornym i tada, jest
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości