![]() |
#3571 |
BAN stały
|
Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3572 |
Zadomowienie
|
O tak, wiem coś o tym
![]() ![]()
![]() |
#3573 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
11gabriela11 Gratulacje! Kurczę, ten Twoj kierunek to zbieg okoliczności, czy wybrałaś go pod kątem TŻta?
![]() Mój kierunek jak również ludzie studiujący dookoła nie mają nic wspólnego z Turcją. A szkoda, może wtedy byłoby i mnie i im łatwiej zaakceptować całą sytuację. ![]()
![]() |
#3575 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki, u mnie cisza bo środek sesji..
![]() ![]() Do wyjazdu do tż zostało 12 dni ![]() Wczoraj mieliśmy małe spięcie... w sumie to nie żadna kłótnia czy coś... on załatwił że większość dni kiedy tam będę będzie miał wolne w pracy, więc się bardzo cieszyłam... I wczoraj napisał że skoro tak ot może byśmy wyskoczyli gdzieś razem, do Szkocji czy Walii. Ja niestety mam ograniczony budżet na tą podróż (i tak wydam więcej niż mam forsy zwykle na miesiąc ![]() ![]() I w tym żalu i rozgoryczeniu mu tak pisałam że w ogóle czuje się beznadziejnie, że nigdy na nic forsy nie mam, w Polsce niełatwo ot tak zarobić kika tys, szczególnie jak sie studiuje dziennie i dojeżdża z zadupia do szkoły codziennie ![]() ![]() ![]() Przeprosił mnie, powiedział, że faktycznie palnął i że stawia mnie w nieprzyjemnej sytuacji (mówiłam mu wiele razy, że nie jestem z zamożnej rodziny, raczej z tej biednej i nie mogę sobie pozwolić na luksusy) Wiem, ze trochę przesadziłam, ale ja w sumie bedę jechała do tej Australii zdana na niego, ufam mu, ale wiecie, zawsze jest jakiś ułamek wątpliwości, a co jeżeli mnie zostawi z dnia na dzień? Ja bardzo długo nie chciałam jechac, bo wiedziałam, ze mnie po ludzku nie stać.. wiec on sam wszystko chce opłacić, bylebym jechała... problem w tym, ze ja marzę o jakijś niezależności finansowej... nie chcę być zależna od niego, od rodziny, od nikogo. A w Australii pewnie bedę w jakimś stopniu (dopóki nie oddam mu za wizę, bo pod tm warunkiem jadę na jego koszt) Ahh nie wiem już, po prostu to moja pięta achillesowa, te finanse. I ona akurat wczoraj wbił w tą piętę wielką szpilę... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
lucyohlucy Bardzo dobrze Cię rozumiem, mój TŻ to też wielki podróżnik. Jednak póki co nigdy nie narażał mnie na żadne koszty, co jednak stawia mnie w niezbyt komfortowej sytuacji, nie lubię być takim pasożytem.
Myślę, że Twój TŻ zrozumiał o co chodzi, przeprosił, nie pomyślał. Nie przejmuj się. ![]() Też czeka mnie podróż w nieznane w wakacje i będę całkowicie zdana na TŻta. Mimo, że ufam mu całkowicie i wiem, że mnie nie skrzywdzi, jest gdzieś w podświadomości strach, że coś może pójść nie tak. I chyba to uczucie zostanie aż do samego wyjazdu i pobytu..
![]() |
#3577 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ wyjechał w niedzielę z samego rana - dzisiaj jest czwartek a ja czuję się coraz gorzej. Wcześniej jakoś się trzymałam, a dzisiaj okazało się że mieszkanie, które miał wstępnie załatwione nie wypali. Kończy mi się kasa, żeby móc do niego dzwonić - po prostu nie wiem co robić.
Dodatkowo sesja zbliża się wielkimi krokami, a ja nie mogę się zmusić do otwarcia książek. Dziewczyny, pocieszcie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
aisha_ Pocieszamy!
![]() Na początku z dnia na dzień jest coraz gorzej aż dotrzesz do momentu, w którym będzie już tylko łatwiej. Czas leczy rany, tylko musisz jeszcze chwilkę przetrwać. I to najlepsza motywacja, żeby wziąć się do nauki. Zajmiesz czymś myśli a przy okazji sesja pójdzie jak z płatka, powodzenia! ![]()
![]() |
#3579 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() po drugie.. to normalne, ze przez jakis czas bedziesz czula sie zle, brakuje Ci go, ale z dnia na dzien bedzie lepiej. Zaczniesz w koncu nauke, zajmiesz sie soba i przestaniesz sie juz zadreczac tym, ze wyjechal. trzymaj sie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3581 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3582 |
Zadomowienie
|
mnie też frustruje brak pieniędzy
![]() ![]() ale teraz już wszystko mam, porządne a nie sezonowe, i jak pojedziemy w maju to też dużo mnie zapłacę ![]() a propos finansów - sama napisałam chłopowi, że nie dam rady za swoje przyjechać bo muszę kurs zapłacić i kasa związana z obroną. oszczędności mam swoje, ale to na majówkę już i ślub brata ![]() eh masakra. kasa, a raczej jej brak, tylko frustruje ![]() Aiszka! mój pojechał w sobotę a w poniedziałek i wtorek beczałam jak głupia. ale wierz mi - z każdym dniem będzie coraz lepiej. musimy na nowo nauczyć się tego, że nie ma ich na wyciągnięcie ręki. ale to minie ![]() Edytowane przez Pia Gizela Czas edycji: 2013-01-24 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3583 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3584 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o brak kasy to chyba kazdego to dotyka, szczegolnie w takim kraju jak polska, drogo i wgl.. ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3585 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3586 |
Zadomowienie
|
ano właśnie. u nas jest wszystko drogie a płace śmieszne. dopiero jak się wyniosłam to zobaczyłam, jak drogie jest zwykłe jedzenie. i na początku dużo wyrzucaliśmy bo jadłospisy nie były przemyślane, ale już się nauczyłam tak robić żeby maksymalnie wykorzystywać składniki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3587 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() powiem Ci ze kiedys sama z tym walczylam, a raczej pomagalam walczyc kuzynce.. kuzynka zwiazala sie z Arabem, najpierw wszystko ladnie, pieknie.. mieszkali chwile w UK, pozniej ona wrocila na chwile do kraju (ja wtedy mieszkalam jeszcze w Polsce) i widzialam jak usiadlo na nia mase ludzi (najbardziej rodzina, ciotki, wujkowie) i sama ja bronilam. Przeciez sama wiedziala co robi. Pozniej wrocila do UK, byla z nim.. wyszla za niego za maz, zaszla w ciaze i wszystko sie ulozylo, sa teraz szczesliwym malzenstwem. Dlatego nienawidze ludzi ze stereotypami.. wrrr.. ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
dobrze, ze sie nauczylas, brawo dla ciebie. a chlopa ci zazdroszcze, "moj" lubi wybrzydzac niestety. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3588 |
Raczkowanie
|
mój TŻ twierdził, że nie umiem gotować... tyle, że jak mnie uczył jednej potrawy tureckiej to przypalił. :P A ja mu za to pysznego karpia na wigilię zrobiłam plus babeczki. Wtedy był pod wrażeniem.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3589 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() jak sie juz nauczyc gotowac to dasz jakies przepisy lub ewentualnie lekcje? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3590 |
Wtajemniczenie
|
Ja już mam zamówienie na pierogi ruskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3591 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3593 |
Rozeznanie
|
Człowiek przyjdzie z uczelni i musi nadrabiać i nadrabiać, tyle piszecie
![]() Co do jedzenia, to u nas chyba mój chłopak lepiej gotuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3594 |
Zadomowienie
|
Rarezka, da się, da się
![]() poproszono mnie o dowód. mam prawie 25 lat ![]() ![]() piję piwko i siadam dalej do pracy. do wieczora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3595 |
Konto usunięte
|
Też nigdy nie chciałabym być na utrzymaniu faceta, dlatego trzymam odłożoną pewną sumkę w euro, jak pojadę w czerwcu do Hiszpanii to spokojnie powinno mi wystarczyć do pierwszej wypłaty
![]() ![]() ![]() ![]() Spałam 3 godziny i czuję się tylko gorzej ![]() ![]() Edytowane przez 201610170910 Czas edycji: 2013-01-24 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3596 |
Zadomowienie
|
nie rezygnuj z własnej 'kariery' czy też rozwoju osobistego na rzecz zadbanej kurki domowej jeżeli tego nie chcesz
![]() ![]() ![]() ja też mam odłożoną pewną kasę ale nie wydam wszystkiego (a w sumie na ty bo wyszło póki co ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3597 |
Rozeznanie
|
Frumoasa Domnisoara odpocznij trochę, zregeneruj siły, bo taka przemęczona i tak nic się nie nauczysz.
Gizela też dzisiaj sobie funduję o dziwo piwo, chociaż piwoszem to ja akurat nie jestem, ale dzisiaj mam wyjątkową ochotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3598 |
Zadomowienie
|
haha, haj 5!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3599 |
Rozeznanie
|
Magnusy akurat są super, ale tylko 1 sztuka raz na jakiś czas, to taki smaczek, na który lubię sobie pozwolić od święta. U mnie się Ciechan mrozi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3600 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.