|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
jo@n@ może się naoglądali bejbi blues tam też obkolczykowała dzieciaka bo "jakoś się przyjemniej na niego patrzy"
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po co takim dzieci? Przeszkadzają w gadaniu przez telefon i jaraniu fajek . Zakładam, że tacy epitety stosują także wobec dzieci, jak się nie zachowują tak, jak wg nich powinny. Smutne, że są tacy "rodzice".
|
|
|
|
|
#2523 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
A tyle prawdziwych talentów może pomarzyć o tym, że kiedykolwiek ktoś o nich usłyszy, bo takiej Felicjańskiej na przykład zachciało się wydać książkę
|
|
#2524 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Rozeznanie
|
Śmiejcie się, ale to naprawdę jest tragedia jaką niektórzy ludzie prezentują wiedzę
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepsze tłumaczenie niż plemniki z basenu.
|
|
|
|
|
#2528 |
|
Żona Gargamel
|
A takie na grypę? Mam takich znajomych co się co roku szczepią (z tego co wiem to co roku jest opracowywana szczepionka na typ grypy, który jest przewidywany na dany rok czy jakoś tak?), a jak ich dopadnie nie daj Boże coś innego to miesiąc umierają
Więc chyba jednak coś nie tak skoro ich organizm ma takie trudności z pokonaniem choroby.Tak więc uważam tego typu szczepienia za ciągnięcie kasy Nigdy się nie szczepiłam na grypę, nie brałam antybiotyków, witamin i innych wzmacniaczy - jak mnie coś łapnie to na max 3 dni Historia ze złą aborcją - ![]() Dziwią mnie trudności związane z wyrobieniem książeczki sanepidowskiej. Przynajmniej w moich okolicach. Pomijając konieczność latania po całym mieście, proszenia się o skierowania (bo to chyba całkiem normalna?) koszty są naprawdę spore. Jak jakiś biedny uczeń, który chce sobie dorobić np staniem na promocji czy wykładaniem towaru ma wydać 200zł? I np w mojej przychodni trwa to z tydzień, w tym calutki dzień poświęca się na 1) czekanie na rejestracje 2) rejestracje 3) czekaniem na swoja kolej pół dnia, mimo wyznaczonej rano godziny 4) wysłuchiwaniem na swój temat narzekań wrednej i wścibskiej lekarki medycyny pracy Tak mi się przypomniało bo koleżanka właśnie wyrabia i załamana mi się żaliła, aż mi się przypomniały czasy jak sama za tym latałam
|
|
|
|
#2529 |
|
Konto usunięte
|
ale po co ci skierowanie?
idziesz do stacji sanitarno-coś tam trzy dni z rzędu z kałem, płacisz za badania, potem odbierasz wyniki, idziesz zrobić prześwietlenie płuc i potem do lekarza medycyny pracy i za 20 zł przegląda ci wyniki i jeśli są ok to wpisuje w książeczkę, u mnie było 0 problemów.
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam książeczkę sanepidowską w tybie express. Może łącznie z wynikami badań trwało to tydzień, albo dwa. Nie pamiętam, bo to było daaawno temu. Przy okazji, zawsze mnie dziwiło takie traktowanie po łebkach w medycynie pracy, w moim mieście. Lekarz miał chyba rentgena i inne sprzęty diagnostyczne w oczach. Wystarczyła mu tylko waga, stetoskop i spytanie o samopoczucie i siup....zdrowa, mogę pracować, mogę studiować kierunek, w którym jest sport i łażenie po górach. Do sanepidu robiłam tylko badania kału. Zero prześwietlenia płuc. |
|
|
|
|
#2531 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
1) idziesz do lekarza, który ci wypisuje skierowanie na: badanie krwi, prześwietlenie. Na badania kału chyba nie, ale na prześwietlenie bezwzględnie 2) robisz wszystkie badania, oczywiście za wszystko płacąc, w sumie ponad 100zł 3) idziesz do lekarza, gdzie są odstawiane szopki i za wpis zajmujący 2minuty bierze 50zł Beznadzieja. Koleżanka właśnie mi napisała że już zapłaciła 190zł za same badania i że jeszcze wszystkich nie zrobiła, widocznie musi mieć ich więcej bo będzie pracować w sklepie mięsnym ale to akurat zrozumiałe. |
|
|
|
|
#2532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Konto usunięte
|
ale po co ci jakiekolwiek skierowanie skoro i tak robisz to prywatnie? ja poszłam do prywatnej kliniki ktora tak przy okazji ma identyczne ceny za rentgen jak nfz, no góra 10 zł droższe. trzasnęłam sobie mówiąc że potrzebuję do książeczki i poszłam z tym prywatnie do lekarza medycyny pracy nie do żadnej przychodni i skasował mnie 20 zł ;p
|
|
|
|
#2534 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Przecież napisałam, że chodzę do lekarza medycy pracy który jest w przychodni. Widzę cennik bardzo nierówny, moja przychodnia przoduje w cenie książeczki ![]() Co z nimi? Przecież pisałam? Edytowane przez smerfetk_a Czas edycji: 2013-01-24 o 16:24 |
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2537 |
|
and cigarettes
|
Matko, ale się uśmiałam. Autyzm z braku szczepionki i od soi.
Aleś, Monika dowaliła.
|
|
|
|
#2538 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za szybko czytałam
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2540 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o szczepienia na grypę, to koleżanka, która się nigdy nie szczepiła i praktycznie na nic nigdy nie chorowała, po jednokrotnym zaszczepieniu się chorowała za miesiąc, i to równo ją składało
Coś w tym musi być jak dla mnie.
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wirusy szybko mutują i z roku na rok robią się coraz bardziej wredne, więc łatwo jest zachorować.
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2546 |
|
Rozeznanie
|
Ej, przecież by się zmieścił pomiędzy ludźmi, dużo miejsca, spokojnie przejedzie
|
#2547 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2548 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
Nie chciałabym tu palnąć jakiejś głupoty, bo nie znam się na medycynie, ale słyszałam, że szczepionka, która podają, jest w momencie podania już "nieaktualna" i nie chroni przed nowymi wirusami. Moja babcia za każdym razem po szczepionce choruje, dosłownie.
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Na każdy organizm działa inaczej, z tego co wiem. I ta dziewczyna nie jest jedynym znanym mi przypadkiem, który uskarżał się na szczepionkę na grypę. To jest ciekawe właśnie, bo w następnych sezonach te osoby nie szczepiły się już i znów nie chorowały.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

.
. Zakładam, że tacy epitety stosują także wobec dzieci, jak się nie zachowują tak, jak wg nich powinny. Smutne, że są tacy "rodzice".

Lepsze tłumaczenie niż plemniki z basenu.

Więc chyba jednak coś nie tak skoro ich organizm ma takie trudności z pokonaniem choroby.
idziesz do stacji sanitarno-coś tam trzy dni z rzędu z kałem, płacisz za badania, potem odbierasz wyniki, idziesz zrobić prześwietlenie płuc i potem do lekarza medycyny pracy i za 20 zł przegląda ci wyniki i jeśli są ok to wpisuje w książeczkę, u mnie było 0 problemów.

Aleś, Monika dowaliła.
Coś w tym musi być jak dla mnie.