|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
chyba hormony
wkurza mnie niemiłosiernie ale spoko, przejdzie nam...
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
color mam nadzieję że TŻ szybko wróci, a raczej że jego pobyt tam szybko wam zleci. Może wysyłaj jego CV tutaj w Polsce? może coś się znajdzie
Cytat:
pawie oczko jutro świętujemy a za tydzień to już w ogóle bo stuknie nam 7 miesiąc i III trymestr ciąży
|
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
W TVN Style będzie coś dla kobiet w ciąży
![]() Edit: jak się nie załapałyście to nic straconego ![]() Jenny, a może by tak sondę?
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-01-24 o 16:41 |
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faceci salviae III trymestr zaczyna się po skończonym 27 tc ![]() axella ja smoczek kupiłam jeden z aventu. Nie wiem czy mała będzie chciała więc na tym poprzestanę. Co do spania to ja na noc będę przestawiać łóżeczko do samego łóżka żebym mogła mała w każdej chwili pogłaskać czy coś, żeby czuła że jestem obok. Ale do własnego łóżka brać jej nie będę. |
|
|
|
|
#4505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
tak
ale chyba kauczukowy bo kolezanka taki mi polecała. Wogóle jaka jest różnica między silikonowym a kauczukowym??
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
jak to jutro, to już? o matko!!! no nie mówcie że do jutra 500 postów pójdzie
|
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, do masażu krocza można zamiennie z tym specyfikiem olejek ze słodkich migdałów? Coś mi tak chodzi po głowie.
No i jeszcze pytanie gdzie go dostać w spozywczym czy w aptece raczej?
|
#4511 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chyba zacznę błagać moją gin żeby mi wizyty co tydzień robiła Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze że napisałaś. ważne żeby wiedzieć na co uważać. chociaż z drugiej strony też właśnie ja już tyle bóli miałam że za każdym razem przy większych się zastanawiałam czy jechać na ip czy czekać i przeczekiwałam ... a może kiedyś zignoruje coś ważnego ![]() mamy kupione dwa z lovi, i jeden dostaliśmy w prezencie (z trupią czachą ) ale jeszcze nie myślałam o tym czy będę go często dziecku do dzioba wsadzać moja mama cały czas mi powtarza że ja wychowywałam się bez smoczka i się da, ale z drugiej strony nie zwróciła już uwagi że przez brak smoczka gryzłam sobie strasznie kciuka, aż miałam rany na nim i wadę zgryzu przez to i musiałam nosić taką specjalną nakładkę na zęby. wyprostowało się ładnie i już nie ma śladu ale myślę że tak zupełnie bez smoczka to też źle ...
|
||||
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi to po głowie i sprawdziłam w necie co i jak i wygląda, że to jest to plus jeszcze inne miejsce na nodze mnie boli, którego w rwie kulszowej nie zaznaczyli.
Pierwszy raz jestem szczęśliwa, że mam małą kuchnię
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
standardowo nie nadrabiam
![]() Byłam dziś w tesco obadać te buitelki z Aventa i w gazetce jest błąd.. to są butelki 260 + 125 a nie 150
|
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
hej. ufff co za dzien. odebralam rano wyniki, pozniej maraton lekarzowy z tz...a o 15.30 moja wizyta. wszystko ok. posluchalismy tylko serduszka, zeby juz usg nie robic skoro bylo polowkowe. lekarz poogladal wyniki, wyszla mi anemia, wiec dostalam jakis preparat z zelazem (dziwne, bo w moich centrum materna dha jest 107% dziennego zapotrzebowania
). w moczu nieliczne bakterie i liczne pasma sluzu (??? ktoras wie o co chodzi? :P) reszta wynikow ok usr, hbs ag. glukoze bede pila dopiero po 30 tygodniu. od poczatku ciazy 6kg na plusie ![]() ide nadrabiac |
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tz-towi lekarze coś powiedzieli?
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę |
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za wszystkie kciuki wizytowe
![]() gratuluje kolejnych skonczonych i rozpocetych tygodni!!! Cytat:
|
|
|
|
|
#4521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy efekt będzie taki sam ale być może tak w spożywczakach lepszych możesz znaleźć (u mnie w almie jest) , w sklepach ze zdrową żywnością, w aptece bym ise nie spodziewała raczej.Cytat:
za wizytę A jaką masz hemoglobinę? Ciekawa jestem bo mi w czasie ciąży spadła z 14,2 na 12,5 a mięsa jem za trzech to chyba jedyna rzecz w ciąży, na którą mam ZAWSZE ochotę
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-01-24 o 18:17 |
||
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też spadła ale ja zaczynałam od 13,2 a teraz miałam 11,9 ale mięsa jem mało zobaczymy jak teraz, liczę, że będę miała wyższą
|
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Xal, skład weledy to: olej migdałowy, olej ze skiełkowanych ziaren pszenicy, mieszanina naturalnych olejków eterycznych.
Więc teoretycznie możnaby kupić migdałowy i z kiełków pszenicy ale pewnie cenowo wyjdzie na to samo, tylko będzie go więcej
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Kupuję, dla niezdecydowanych informuję: Lepiej oduczyć dziecko ssania smoczka niż palców!
Ja małą smoczka uczyłam na siłę, przy tych kolkach padałami jedyne co to smoczek pomagał, a potem nagle zginął, ptaszek porwał i po problemie, moja koleżanka do tej pory użera sie z ssaniem kciuka u 4 latka. Cytat:
Ja tez się pokłóciłam, ale smutna nie jestem, czekam na przeprosiny bo ewidentnie jego wina
|
|
|
|
|
#4525 | |
|
Zadomowienie
|
Poszedl moj tlum odwiedzajacych wiec wracam
Cytat:
|
|
|
#4526 |
|
Raczkowanie
|
Afera z myszami w Lidlu SZOK!!!!!! Niby myszy się nie boje, ale chyba bym padła w tym sklepie trupem. Ale swoją drogą dałabym cynk do sanepidu. miałabym spokojne sumienie. Dzisiaj cały dzień miałam doła, bo mały jakiś taki niemrawy od początku tygodnia. I jeszcze brzuchol mi twardnieje, biorę drugi dzień nospe i magnez 3x dziennie. Na szczęście koło 16.00 dał o sobie znać i tak fajosko bebzonek mi podskakiwał i czułam, że się kreci niuniek. Imię oficjalnie wybrane, a ostatecznego wyboru dokonał synuś w brzuchu. Mówiłam do niego imiona, a gdy usłyszał Bartuś tak bryknął, że hej - śmieszne, bo przy reszcie cisza jak makiem zasiał. Durna jestem, co? Ale za to będzie anegdotka dla bliskich. A propos anegdotek. O dzieciątko staraliśmy się z TŻ od długiego czasu. Mówi się, że żeby przyszło nowe życie, ktoś ustępuje mu miejsca. W tym wypadku chodziło o moja babcię. To było latem, gdzieś w czerwcu, lipcu zeszłego roku, kilka miesięcy po śmierci babci. Wracałam wieczorkiem z małżem od mojej mamy. Nagle mój kochany mówi, że na ławeczce coś leży. Podchodzimy i widzimy maleńkie buciki dziecięce. Oboje na siebie popatrzyliśmy, a TŻ mówi :"Weźmy je, może to jakiś znak dla nas". Coś mnie tknęło i pomyślałam: "Może to teraz".I tak trafiły do nas tycie, niemowlęce CHŁOPIĘCE butki, a parę miesięcy później zobaczyłam dwie kreski na teście i tycie bijące serduszko na monitorze. Aż się poryczałam, jak sobie przypomnę |
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ostatnio nie robiłam wyników...
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-01-24 o 18:43 |
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A historia z butkami super
|
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratuluję wyboru imienia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

czy tylko ja jestem jakaś przewrażliwiona?
bo stuknie nam 7 miesiąc i III trymestr ciąży
faceci 

Ślub 27. X. 2012

moja mama cały czas mi powtarza że ja wychowywałam się bez smoczka i się da, ale z drugiej strony nie zwróciła już uwagi że przez brak smoczka gryzłam sobie strasznie kciuka, aż miałam rany na nim i wadę zgryzu przez to i musiałam nosić taką specjalną nakładkę na zęby. wyprostowało się ładnie i już nie ma śladu ale myślę że tak zupełnie bez smoczka to też źle ...

za 22t
ale być może tak w spożywczakach lepszych możesz znaleźć (u mnie w almie jest) , w sklepach ze zdrową żywnością, w aptece bym ise nie spodziewała raczej.
ale mięsa jem mało
Ale swoją drogą dałabym cynk do sanepidu. miałabym spokojne sumienie.