|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
wysłałam pw
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Iwa przepraszam że pytam po raz setny o to samo ale pamięć juz nie ta ![]() Ile docelowo łyżeczek kleiku dajesz?
|
#3902 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualnie daję 2 miarki kleiku i 1 płaską łyżkę kaszki manny na 150 ml mleka i jeśli chodzi o butelkę to gęstszego nie mam zamiaru robić, bo widzę że już teraz pod koniec ssania Alicja się już męczy. Rozważam natomiast podawanie kolacji łyżeczką i wtedy chyba jeszcze zagęszczę.
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki masz numer smoczka?
|
|
#3905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gda
Cytat:
Revlon Colorstay. Są do różnych cer... ja osobiście używam do tłustej i mieszanej, ale są również dla suchej. ![]() Cytat:
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
muszę iść pokręcić hula hopem
![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę ciepłą wodę. Czuję się jak w średniowieczu jakimś.
|
#3908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez zaraz bede kręcić.
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam na mailu zdjęcia waszych pociech - śliczne wszystkie
Maggie mi link działa, śliczna z ciebie kobitka ![]() Gda pełen wypas, karramba.... A i miałam zapytać kto w mejlu się opisał "to ja"
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
mam "kaszka" - cięty na krzyż. Z canpol babies. Na poczatku dawałam trójprzepływowym ale radził sobie tylko do 1 miarki.
I Dearlie bardzo dobrze napisała
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
współczuję,a kiedy Wam włączą?
Cytat:
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero w poniedziałek lub wtorek.
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Colds przytulam Cię mocno
Nawet jeśli teść żartował z tym zniczem, to był to bardzo niesmaczny żart, bo znicze są dla zmarłych, nie dla żywych, a zwłaszcza dzieci. A poza tym to jest Twoja sprawa co chcesz dla dziecka. Wiadomo, że pierwsze dziecko, to chce się jak najlepsze rzeczy. A on za to nie płaci, więc co się wtrąca. Podziwiam Cię za spokój, bo jakby u mnie tak było, to bym zrobiła straszną wojnę. I tak jak dziewczyny mówią, ja też myślę, że TŻ jest regularnie nastawiany przeciwko Tobie, a już szczególnie po tej akcji i dlatego był dzisiaj taki niemiły. Nie obraź się, ale dla mnie to on jest gówniarzem który nie nadaje się na ojca i męża, skoro nie umie stanąć w obronie swojej rodziny, słucha się mamusi i tatusia, zamiast zachować się jak facet bo nie dość, że wczoraj nie stanął w Waszej obronie, to jeszcze sam ma pretensje. Pogadaj z nim może, póki nie jest za późno, jest jeszcze szansa, że się otrząśnie, tylko myślę, że musiałby się przestać zadawać ze swoimi rodzicami chociaż przez jakiś czas.Sandra moim zdaniem to normalne, że dziecko się boi obcych. Zna już twarze najbliższych i potrafi odróżnić, że ktoś jest obcy. Bratanica TŻta ma 7 miesięcy i ponad miesiąc temu jak przyjechał teść zza granicy, to ryczała na jego widok przez kilka dni, a nie daj boże jakby ją wziął na ręce.... Dziewczyny gdzie mogę kupić taką dużą jajowatą, ewentualnie okrągłą szczotkę np. do butów? Chodzi mi o to, żeby miała miękkie włosie i przede wszystkim była tania, bo chcę w nią wkładać tangle teezer, żeby się ząbki nie odkształciły Można pić zioła biorąc tabletki anty? Chodzi mi o pokrzywę i skrzyp. Nie osłabią działania tabletek? |
|
|
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A TŻtowi należą się baty. Jak się tatusia i mamuśki tak słucha to trzeba było w domu zostać i gitary ci nie zawracać.
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
hejoł
ja tak na szybciora napiszę, że do niedzieli raczej będę mocno zajęta dziś cały dzień w pracy byliśmy dopiero do domku zjechaliśmy i przyjeżdżają do nas goście - siostra męża ze swoim małżonem i zostają do niedzieli, więc raczej trzeba będzie być kulturalnym i nie ślęczeć przed kompem
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy zmienić w butelce smoczek na ten 3+ ? Wczoraj zmieniłam, ale strasznie się krztusił i założyłam z powrotem 1+
I mam głupie pytanie do dziewczyn które mają dużą butelkę z Avent. Przy butelce jest oczywiście butelka smoczek i taka obręcz biało-niebieska i teraz pytanie do czego ona jest? Czy trzeba ją zakładać między butelką a smoczkiem czy to nie potrzebne jest? ![]() Cholera, ja się chyba zamknę w sobie... Wy tu o TAKICH perfumach piszecie, a ja kupuję takie zwykłe z Bi-es albo La rive po 30zł.... Jedynie jakie mam droższe to z avony little red dress i marzą mi się z oriflame giordani white gold ![]() Jak już się ciągnie urodowy temat, to powiedzcie mi jaki jest dobry podkład mineralny, bo chciałabym się na takie przerzucić, ale taki w miarę tani i żeby był bardzo jasny, bo ja straszny bledziuch jestem i wszystkie te drogeryjne są zdecydowanie za ciemne nawet te najjaśniejsze kolory.....
|
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
jednak nie pojechałam do mamy, przynajmniej na razie, bo mam z Leną problem. może Wy coś podpowiecie ![]() pisałam Wam, że Lena ma ranki w buzi a dokładnie jeden policzek wewnątrz jest zaczerwieniony, pediatra nie jest pewien od czego, ni to afta, ni to grzyb... podejrzewa, że mała musiała się skaleczyć, może paznokciem może zabawką. dostała m.in nystatynę ale po dwóch tygodniach za bardzo zmiany nie widzę,zaczerwienienie poszło na cały policzek, może jest trochę bledsze, ale minimalnie. nie dawało mi to spokoju więc wczoraj pojechałam z Leną do pediatry i dostałam skierowanie do laryngologa z podejrzeniem zapalenia ślinianki. oczywiście poszłam prywatnie bo na fundusz dostałabym się za kilka miesięcy... i tak laryngolog wykluczył zapalenie ślinianki bo mała wtedy miałaby zgrubienie w okolicach szyi i podwyższoną temperaturę. obejrzał buźkę i też nie był w stanie podać przyczyny ![]() zajrzał w uszy, czysto, stanu zapalnego nie ma. dał jakąś maść odkażającą i tyle. nie wiem czemu ale jakoś nie uspokoiłam się kurcze, doradźcie coś mądrego. poczekać jeszcze czy iść gdzie indziej? tylko do jakiego specjalisty albo kopnijcie mnie w tyłek, że przesadzam...
|
|
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też się zastanawiałam "co to za ja" ![]() Gda, ale z tą kozą to wymyśliłaś z perfum uwielbiam 5th avenue i ck białe
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wykop.pl/ramka/1388831/sa...brylka-ciasta/
wyjasnienie,ze to nie byl szczur |
|
|
|
#3924 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
wróciłam z łowów i d.u.p.a czy poplamione rzeczy powinny w ogóle wisieć na wieszakach?I byłam oczywiście w rossmanie. słuchajcie w tej kaszce z Bobovity z glutenem oczywiście jest cukier. Po jakiego grzyba Oni wszędzie ładują ten cukier???? ![]() Temat perfum widzę. No kolekcję mam dość pokaźną, a nie uzywam w tej chwili żadnego bo mnie drażnią. ale lubię: clinique happy emporio armani dkny be delicious pret a porter - najtańszy, a lubię go najbardziej i od teścia kilka które mam już kilka lat, ale mi nie podchodzą i tak je psikam czasem i nie mogę wypsikać miss dior cherie gucci by gucci idole d'armani cacharel amor amor Jak to skończę to na pewno kupię choco madmoiselle. A tata ostatnio mamie kupił pięęęęękny zapach - richmond czy coś - nie znałam wcześniej. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- a propo to ja na mailu ![]() nie jesteście w temacie dziewczyny. Pewnego wieczoru, albo nocy bardziej miałam wrzucić swoje zdjęcia jak sobie włosy obcięłam. więc na tamtejszą chwilę było wiadomo o co chodzi. więć to ja ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Kalpana Ty pierwszy raz tabletki bierzesz?
|
|
|
|
#3925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pij spokojnie te zioła, nic się nie stanie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz co, ja też tak patrzyłam na te kaszki i chyba nie ma innego wyjścia - ja będę chyba zamawiać te Holle na allegro... A właśnie, bo ja już zgłupiałam! To my codziennie ten gluten podajemy? |
||||
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
katiem, jest też wersja tej kaszki bez cukru http://bobovita.pl/home/produkty/kas...cyjny-posilek/
gda, tak gluten podajemy codziennie Aaaaale mnie dziś taka stara baba wkurzyła w aptece Wchodze do apteki, są 3 okienka - przy dwóch farmaceutki obsługuja klientów, trzecie nieczynne. Obsługa z jednej kolejki. No to stanęłam i czekam (z Alicją w wózku). Na ten moment ładuje się do apteki stara gruba baba, bezceremonialnie mnie mija i pcha się do tego okienka gdzie akurat klientka zbierała się do odejścia. No to się na cały głos zapytałam czy w tej aptece kolejka nie obowiązuje... Ok, gdyby zapytała czy mogę ją przepuścić, bo źle się czuje, nie może stać, nogi ją bolą, to ok, nie ma problemu, przepuściłabym z uśmiechem, ale do cholery, ja w tej aptece nie stoję dla przyjemności, dziecko mi się w wózku poci, wokół kłębią się zarazki. No to musiałam wyrazić swoje zdanie. Ja wszystko rozumiem, też kiedyś będę stara, no ale wymagają od młodych kultury to chyba pasowałoby żeby sami ją też wykazali??? A z chamstwem walczę chamstwem Się zbulwersowałam nooo
Darknet dla każdego. Przewodnik po ukrytych stronach Tora: Baza adresów onion BRUTAL SEARCH - See the DarkNet as it is—mostly in numbers, without censorship Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-24 o 19:01 |
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tej dzisiaj nie widziałam. |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem tak pierwszy raz. Tzn. biorę już drugie opakowanie, ale przed ciążą nie brałam i nie wiem co i jak a boję się, żebym teraz w ciążę znowu nie zaszła...
Gda Dzięki za odpowiedź A drożdże można pić? ![]() A czemu przy małej butelce tego kółka nie ma? Super, że to nie był szczur w tej kaszce, bo ja kupuję mleko Nan, a to od nich.... |
|
|
|
#3930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Mamy taką taktykę, że ocenia od 1 do 10. I mam same od 8 w górę rzeczy 

Nawet jeśli teść żartował z tym zniczem, to był to bardzo niesmaczny żart, bo znicze są dla zmarłych, nie dla żywych, a zwłaszcza dzieci. A poza tym to jest Twoja sprawa co chcesz dla dziecka. Wiadomo, że pierwsze dziecko, to chce się jak najlepsze rzeczy. A on za to nie płaci, więc co się wtrąca. Podziwiam Cię za spokój, bo jakby u mnie tak było, to bym zrobiła straszną wojnę. I tak jak dziewczyny mówią, ja też myślę, że TŻ jest regularnie nastawiany przeciwko Tobie, a już szczególnie po tej akcji i dlatego był dzisiaj taki niemiły. Nie obraź się, ale dla mnie to on jest gówniarzem który nie nadaje się na ojca i męża, skoro nie umie stanąć w obronie swojej rodziny, słucha się mamusi i tatusia, zamiast zachować się jak facet bo nie dość, że wczoraj nie stanął w Waszej obronie, to jeszcze sam ma pretensje. Pogadaj z nim może, póki nie jest za późno, jest jeszcze szansa, że się otrząśnie, tylko myślę, że musiałby się przestać zadawać ze swoimi rodzicami chociaż przez jakiś czas.
Coś mnie pobolewało ostatnio w buzi i dziś odkryłam, że ósemka mi wychodzi.
Powiedziałam, że najwyżej to ja Ją będę zawsze przytulać, mi to nie zaszkodzi, a Jej pomoże..