![]() |
#121 | |
na przekór do celu
|
Dot.: Wątek dla tych, którzy źle wybrali studia
Cytat:
![]() I dzięki tym wszystkim obserwacjom stanu budowy, inwestycji, funduszy unijnych jesteś w stanie powiedzieć, że większość informatyków bierze się z "lubię gry i komputery", że większość unika programowania? Bo podobno z obserwacji rynku wiesz, jacy są informatycy...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Z resztą twierdzenie o beznadziejności większości absolwentów infy bierze się od ludzi z branży, więc nie jest to informacja, na którą można machnąć ręką, znam tez z resztą kilka osób z infy i każdy potwierdza ( niezbyt mocne podparcie opinii bo to mała próba - ale zawsze ). Z resztą powiem niegrzecznie, że gdybyś była facetem to miałabyś większe rozeznanie w tym temacie, na byle forum komputerowym odwiecznym problemem populacji jest "co robić byleby nie programować". Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ci, którzy coś działają - może się udać, ale czarno to widzę IMO. W każdym bądź razie budowlanki czy prawa raczej nie należy nikomu obecnie polecać. Za głęboki kryzys. Edytowane przez Double Time Czas edycji: 2013-01-24 o 17:41 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
...
Pięknym motylom ucięto skrzydła! Nim wznieść się zdążyły do gwiazd! pokochaj uszate serduszko Edytowane przez pepita Czas edycji: 2013-01-25 o 13:37 Powód: nie będę przeszkadzać swoimi problemami w sporze ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2013-01-24 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Patrzenie na średnią to trochę marginalne przypadki ( zdarza się raczej tylko w wypadku dużych kancelarii - prawo ), chyba, że mówimy o egzamie lekarskim pod koniec praktyk - tam ważny jest wynik. EDIT: Cytat:
Geografia + Angielski na rozszerzeniu to chyba najpopularniejsze combo ( prawie wszędzie się liczy i to chyba najprostsze matury ). Edytowane przez Double Time Czas edycji: 2013-01-24 o 18:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
na przekór do celu
|
Widać, szczególnie przez te angielskie wtręty.
Cytat:
![]() I ty naprawdę jesteś taki wszystkiego pewny? Czytając twoje posty czuję się jak u wróżbity, który siedzi nad szklaną kulą i mówi, nie robiąc przerwy na oddech. Tak fajnie się pisze na kobiecym forum? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Bo to faajne jest i takie mądre
![]() Cytat:
![]() Tż jest informatykiem, czytam te bzdury i nie wierzę, dlatego powstrzymuję się od komentowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Natomiast opierając się na analizie i doświadczeniach w dużym stopniu jestem przekonany o słuszności swojej racji, jak na razie nie pojawia się zbyt dużo przykładów, które przeczą tej tezie. Z resztą twierdzenie o "pasjonatach", na ogromne masówce jaką jest informatyka ma b. niskie prawdopodobieństwo. Cytat:
Informacje z drugiej ręki to zawsze ograniczone zaufanie. Ja swoje zdanie na ten temat mam, oparte na uzyskanych informacjach i doświadczeniach - wyjątki potwierdzają regułę. Chociaż nadal jest to pewność 90 a nie 100%, no ale takiej nigdy nie ma. Cytat:
Edytowane przez Double Time Czas edycji: 2013-01-25 o 13:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Informacje? Doświadczenia? Oparte na tych "mądrych" forach? Jakie to informacje i doświadczenia? Bo tylko wymieniasz internet i fora jako źródła. Och tak? I takich przyziemnych słów tam się używa po angielsku? Na fachowym forum? A może jest zasada pisania w ogóle w innym języku? Bo po co pisać po polsku na polskim forum |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Ekhm... Witam... Chciałam wypowiedzieć się w temacie, wchodzę i widzę, że to chyba jednak nie dla mnie, bo zgubiliście gdzieś główny wątek... Który brzmiał tak:
"Widzę, że powstaje tu wiele tematów osób, które żałują swojego wyboru kierunku studiów. Może by tak to wszystko scalić i stworzyć jeden duży wątek, gdzie można byłoby powymieniać się swoimi rozterkami, powspierać się etc.?" Trochę długi ten offtop ![]() Wracając do głównego tematu - studiuję anglistykę. Zawsze lubiłam angielski, ale nie poszłabym ponownie na te studia. Może to z powodu mojego wydziału, który wykańcza psychicznie, a może to po prostu fakt, że nie byłam przygotowana na taki nawał informacji związanych z tym językiem... Informacje, które są beznadziejne, nudne, kompletnie nieprzydatne i mnie nie interesują. Te studia utwierdziły mnie w przekonaniu, że filologie to kierunki dla pasjonatów, nikogo innego. Zostało mi pół roku do końca licencjata, chcę kontynuować studia tam, gdzie poziom jest łatwiejszy, a oprócz tego dostać się na studia związane z moją pasją i na nich się skupić. Edytowane przez 201706121151 Czas edycji: 2013-01-26 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Napisałem dlaczego ja używam, po prostu trochę się przyzwyczaiłem, jeśli czytanie ze zrozumieniem na poziomie podstawowym sprawia Ci takie trudności, to może lepiej milczeć? Cytat:
A niektórzy chyba zapominają, że oprócz języka dostają też nawał informacji z kultury itd. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlaczego miałabym milczeć? Bo co? Nie sądzę, żeby komuś imponowały angielskie słówka, ponadto przypominam, iż jest to polskie forum. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wytłumaczyłem, że używam z przyzwyczajenia bo już ktoś wcześniej szukał zaczepki ( też mi powód btw ;o ) , teraz pojawiłeś się ty ( i jak się okazuje ) tylko po to żeby wojenki wznawiać i faktycznie wiesz o czym piszesz - po prostu nabijasz posty, faktycznie nie mam o czym tu z tobą dyskutować. Ignore - żegnam, nie zamierzam czytać i komentować bezsensownego spamu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie pojawiłam się (jestem kobietą) tutaj ot nagle, bo pisałam w tym wątku już wcześniej. Mam prawo się wypowiadać a tym bardziej komentować posty innych. Koniec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Biedaczek, zablokowali go, nie może już rzucać swoimi inteligJentymi na prawo i lewo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ciekawi mnie również czy pracuje ![]() Nie zna chłopak życia, nic a nic ![]() Studiuję ekonomię, kończę powoli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;38893425]Studiuję ekonomię, kończę powoli
![]() To samo u mnie, studiuję filologię, rozumiem, że to nie są latwe studia, ale u mnie na uniwersytecie czasem oczekują od studentów nadludzkich wyczynów... Z nawałem bezsensowne informacji mam podobnie, i nie chodzi tu o wiadomości kulturowe czy historyczne, jak sugerował wszystkowiedzący kolega, ale o np. o psychologię czy wiedzę o Europie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W sumie to jest moja ostatnia prawdziwa sesja ale to jest istne piekło. Wczoraj miałam najgorszy egzamin w życiu i oczywiście nie mam pojęcia czy go zaliczę i bardzo w to wątpię. Jednak nie to jest najgorsze. O ile ćwiczenia z tego udało mi się nieźle zaliczyć, to i tak przed zajęciami, już kilka dni przed, chodziłam zdenerwowana, zestresowana. Ostatnio ryczałam Tż do telefonu, że nie zdam egzaminu i będę miała warunek a na to mnie nie stać... Katastrofa... Nigdy się tak nie zachowywałam, nie przejmowałam, że nie zaliczyłam w pierwszym terminie a teraz łamię się gorzej jak przedszkolak. Przez cały ten semestr czuję się strasznie i mam nadzieję, że od tego nie narobię sobie wrzodów żołądka. W tym semestrze udało im się zniszczyć mnie psychicznie, brawo ![]() Jak to zdam, to zaleję się w trupa chyba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez olaher Czas edycji: 2016-02-12 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Właśnie chodzi o to że profil na którym byłam w liceum był bardzo ogólny, a chociaż z matmą sobie dobrze radziłam to nie było mowy o rozszerzeniu - mam tylko podstawę niestety. Jedyne co bym mogła ewentualnie zdawać to podstawowa biologia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez olaher Czas edycji: 2016-02-12 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201706121151 Czas edycji: 2013-08-13 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
właśnie niestety nie.. zawsze brałam pod uwagę tylko ten kierunek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Także dołączam do grona 'niezadowolonych' Wizażanek. Jestem na III roku administracji ( przez dwa lata studiowałam także gospodarkę przestrzenną) ale moim największym marzeniem jest studiowanie prawa. Po prostu podczas rekrutacji nie wierzyłam w siebie i sądziłam, że sobie nie poradzę bo nie mam znajomości w środowisku prawniczym. Ahh... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
...zrezygnowałam pod koniec 2 roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.