|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode odsłona nr 10
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3512 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Już od jakiegoś czasu czytam wasz wątek i w końcu zdecydowałam się dołączyć! Jako świeżo upieczona narzeczona zaczęłam (powiedzmy że wraz z moim TŻ poszukiwania sali i zespołu na wesele, które planujemy zrobić w przyszłe wakacje.I tu mam do Was ogromną prośbę o opinie na temat takich miejsc jak: -Hotel Dyminy (Kielce, ul.Ściegiennego), -Hotel Patver (Borków), -Szafranowy Dwór (Strawczyn), -Sosnowy Dworek (Suków), -Leśny Dworek (Daleszyce) .... przejrzeliśmy chyba wszystkie strony internetowe okolicznych lokali i te miejsca szczególnie nam się spodobały, choć mam wypisanych chyba jeszcze z 10potencjalnych miejsc. Naszym kryterium jest też hotel z noclegiem dla ok80 osób przy sali bądź w okolicy. Będę baaaaaardzo wdzięczna na wszelkie podpowiedzi i ew propozycje innych miejsc. |
|
|
|
#3513 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Już od jakiegoś czasu czytam wasz wątek i w końcu zdecydowałam się dołączyć! Jako świeżo upieczona narzeczona zaczęłam (powiedzmy że wraz z moim TŻ poszukiwania sali i zespołu na wesele, które planujemy zrobić w przyszłe wakacje.I tu mam do Was ogromną prośbę o opinie na temat takich miejsc jak: -Hotel Dyminy (Kielce, ul.Ściegiennego), -Hotel Patver (Borków), -Szafranowy Dwór (Strawczyn), -Sosnowy Dworek (Suków), -Leśny Dworek (Daleszyce) .... przejrzeliśmy chyba wszystkie strony internetowe okolicznych lokali i te miejsca szczególnie nam się spodobały, choć mam wypisanych chyba jeszcze z 10potencjalnych miejsc. Naszym kryterium jest też hotel z noclegiem dla ok80 osób przy sali bądź w okolicy. Będę baaaaaardzo wdzięczna na wszelkie podpowiedzi i ew propozycje innych miejsc. |
|
|
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=acidka;38817057]Ja 7-8 cm. Musisz mieć buty na przy zdejmowaniu miary na wybraną już suknię
![]() A z tym sie nie zgodzę. ja kupowałam suknię w Paryżance i w momencie zdejmowania miary (czyli zaraz po decyzji że to tą suknię kupuję) nie miałam butów, powiedziałam że zamierzam mieć buty z obcasem około 7 cm a pani obsługująca mnie stwierdziła że i tak zawsze szyją dłuższą suknie na wypadek ostatnich poprawek. Buty muszę mieć dopiero na pierwszą przymiarkę mojej sukni czyli około 2-3 miesiące po zdejmowaniu miary. |
|
|
|
#3515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź |
|
|
|
|
#3516 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Raczkowanie
|
Polecicie mi dziewczyny jakąś dobrą kwiaciarnie. Chciałam zamawiać wiązankę w Nemezji ale gdzieś ją wywiało, strona internetowa działa ale kwiaciarni na Staszica brak :-(
Ja to wogóle jakaś pechowa jestem, chciałam miećwódkę Nemirnofa, to ją wycofali, teraz ta kwiaciarnia... ciekawe co dalej
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!Szukam zespołu na wesele ok 4 osób grajacych na zywo z okolic Kielc.
|
|
|
|
#3519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli jesteś z Kielc to warto się chyba na bazary wybrać, słyszałam, że któraś z kwiaciarek ma dobre ceny i śliczne bukiety robi....tylko musiałabym się dowiedzieć która... czy nadal ma tam stoisko i dobrą opinię
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
Wiem,wiem,ale może macie jakiś sprawdzone zespoly,które same polecacie.
Dzeiewczyny a Wy jakie macie zespoly.Potrzebuję zespol na 2014.Dzięki za wszystkie namiary ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- A Ktoś moze mi przybliżyc zespoł Concret albo Kansas?Czy ktoś o nich coś bliżej moze powiedziec? |
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://comford.muzzo.pl/ Młodzi, energiczni, pełni pomysłów. Grają mnóstwo nowych a także zagranicznych kawałków. Na naszym weselu nie było chyba osoby, która nie chwaliłaby tego zespołu
|
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na bazarach jest p. Anna i z tego co słyszałam od moich znajomych to kilka razy już zawaliła, a to bukiet był innych, a to umawia się i jej nie ma itp. Wolałabym uniknąć takich stresów ![]()
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przejrzałam sobie jej stronę i z zaskoczeniem widziałam zdjęcia z wystroju z naszego ślubu i z kościoła i Pałacu w Kurozwękach jak miło.Pani Ania z bazar kolejny rok dała parę osobom do wiwatu, czytając wypowiedzi dziewczyn widzę że z roku na rok jest coraz gorzej. Więc nie polecam bo co chwila ktoś ma z nią jakiś problem, więcej osób jest niezadowolonych niż odwrotnie. Pani woda sodowa uderzyła do głowy, klientów traktuje obcesowo, wyśmiewa się z wyborów kwiatów czy rodzaju wiązanki ect. W trzecim poście są podane zespoły z których dziewczyny były zadowolone, Ogólnie te wszystkie listy które tworzyłyśmy to wpisywałyśmy tylko te osoby które można polecieć.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2013-01-24 o 21:21 |
|
|
|
|
#3526 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Jako świeżo upieczona narzeczona zaczynająca organizować swoje wesele, postanowiłam przyłączyć się do wątku. Uroczystość planujemy w przyszłe wakacje. A w związku z tym, że aktualnie mieszkam na drugim końcu polski i do kielc przyjeżdżam tylko kilka razy w roku, postanowiłam przy najbliższej wizycie (JUŻ ZA TYDZIEŃ) zarezerwować sale i mam nadzieję że również zespół. Przejrzeliśmy chyba oferty wszystkich lokali w regionie i po wstępnej selekcji mamy do obejrzenia chyba z 15miejsc. I w tu potrzebuję Waszej pomocy!!!!! Potrzebuję opinii na temat takich lokali jak: -hotel Dyminy (ck-osobiście zrobił na mnie najlepsze wrażenie ale brak jakichkolwiek o nim opinii) -Patver (borków) -Szafranowy Dwór (Strawczyn) -Leśny Dworek (Daleszyce) -Sosnowy Dworek (Suków) i wiele, wiele innych.... jakie miejsce możecie mi polecić na wesele 150 osób koniecznie z noclegiem dla ok70 gości! Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi i opinie na ten temat!
|
|
|
|
#3527 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Jako świeżo upieczona narzeczona zaczynająca organizować swoje wesele, postanowiłam przyłączyć się do wątku. Uroczystość planujemy w przyszłe wakacje. A w związku z tym, że aktualnie mieszkam na drugim końcu polski i do kielc przyjeżdżam tylko kilka razy w roku, postanowiłam przy najbliższej wizycie (JUŻ ZA TYDZIEŃ) zarezerwować sale i mam nadzieję że również zespół. Przejrzeliśmy chyba oferty wszystkich lokali w regionie i po wstępnej selekcji mamy do obejrzenia chyba z 15miejsc. I w tu potrzebuję Waszej pomocy!!!!! Potrzebuję opinii na temat takich lokali jak: -hotel Dyminy (ck-osobiście zrobił na mnie najlepsze wrażenie ale brak jakichkolwiek o nim opinii) -Patver (borków) -Szafranowy Dwór (Strawczyn) -Leśny Dworek (Daleszyce) -Sosnowy Dworek (Suków) i wiele, wiele innych.... jakie miejsce możecie mi polecić na wesele 150 osób koniecznie z noclegiem dla ok70 gości! Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi i opinie na ten temat!
|
|
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Podpisuję się po tym co napisała Łowczyni - jeśli chodzi o p. Agnieszkę Wamej. Kobieta potrafi się dostosować do budżetu. My jej powiedzieliśmy, że mamy tyle i tyle, pokazaliśmy co nam się podoba i ona przedstawiła swoje propozycje. Załatwiła nam też kosze dla rodziców w niemalże 2 razy tańsze niż na bazarach... Polecam, bo to naprawdę kompetentna osoba i widać, że lubi to robić.
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam również https://www.facebook.com/messages/10...45626958829630
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#3530 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny co myślicie o sukni ślubnej w kolorze śmietany? Mam dylemat ponieważ przymierzałam taką w salonie i Pani mówi że bardzo pasuje taki kolor ( jestem blondynką o jasnej karnacji). Tylko czy taki kolor nie będzie za żółty? W salonie zawsze jest inne światło może w naturalnym świetle na dworze będzie jaśniejsza ?
PS. Bardzo polecam salon sukni ślubnych Prestiż na Bodzentyńskiej - miła obsługa, suknie w przystępnej cenie jest w czym wybierać |
|
|
|
#3531 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze jakieś propozycje co do kwiaciarni?
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie przesadzisz z ilością opalania to na pewno będzie ok wszystko ze sobą współgrać
|
|
#3534 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny chyba rzeczywiście zostanę przy tym kolorze
|
|
|
|
#3535 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli strona działa to może zadzwoń i dowiedz się więcej
|
|
|
|
#3536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również jestem blondynką o jasnej karnacji iii.. zamarzyła mi się taka suknia ( http://slub.wieszjak.pl/moda-slubna/...rick-2011.html ), która też nie jest biała i będzie szyta właśnie w tym salonie Prestiż
|
|
|
|
|
#3537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3538 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W dniu slubu nie mialam na to czasu, jezdzilam, zalatwialam wszystko. Nawet jak zalozylam suknie to jeszcze nie czulam ze to TEN dzien. Stres mnie zlapal jak stanelam razem z moim tata przed wejsciem do kosciola i podszedl do nas ksiadz aby poprowadzic mnie do oltarza - nie pamietam jak tam dotarlam Aha, jak ktos sie boi ze zapomni przysiegi itd. to u nas bylo tak ze ksiadz oczywiscie mowil na glos przysiege, my powtarzalismy ale ksiege odwracal w nasza strone tak ze w razie czego mozna bylo czytac, super rozwiazanie bo tu juz wiedzialam ze wypadnie wszystko ok i tak bylo
|
|
#3539 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja też mam nadzieję dołączyć do wątku, bo zdecydowaliśmy stanąć na ślubnym kobiercu w maju przyszłego roku. Narazie przeraża mnie nieco logistyka całego przedsięwzięcia, bo oboje mieszkamy w Krakowie, ale ślub w Kielcach, a wszystkie sale które nas interesują odsyłają na osobiste spotkanie. Też tak miałyście? Liczyłam, że przynajmniej pierwszą selekcję uda nam się zrobić "wirtualnie". |
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Na Bocianku mówisz... muszę tam zajrzeć. Mieszkam niedaleko więc miałabym blisko. A nie wiesz jak cenowo sprawa bukietów tam wygląda
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

17.08.2013