|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
|
#1892 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
to pozostaje Ci uporać się z nią sama
bieeednaa Jagnnaaaa ![]() kurcze, ja ostatnio coś za często mam ochotę na słodycze ![]() zaczynam się martwić...
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo bardzo rzadko kurcze musiałabym się też za jakieś ćwiczenia wziąć
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie oddam, bo mi zeżre całą w 4 minuty![]() Moje dziecko spi od 11 Zmieniłam nam rozklad dnia. I teraz zamiast spać do oporu, wstajemy max. o 8, do 10-11 się bawimy/myjemy/karmimy itd. Max o 11 spacer (ok godziny) i drzemka ( ) potem zabawa, i opcjonalnie druga drzemka i ok.18.30 kąpiel i usypianie. Stosuję to od 2 dni, więc nie wiem jak na dłuższą metę będzie to wyglądało :brzyda l:![]() Postanowiłam: kupuję chustę! Miałam iść tropem dziewczyn i kupić nosidełko, ale drogie to na cholere Nie mam na zbyciu aż takiej ilości kapuchy, a wygoda zapinania nosidła nie jest aż tyle warta (chyba)![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- A czekałyście na zielone światło od gina? Kiedy można zacząć ćwiczyc w ogóle??O ludzi. Budzi się to moje dziecię w końcu ![]() Do poczytania wieczorem pewnie
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ćwiczyć można chyba po połogu czyli po 6 tygodniach, u nas dziś się kończy 6 tydzień |
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle że po takim dniu jak dziś (dziecko dopiero zasnęło od rana, jeszcze na moim brzuchu tylko ![]() Cytat:
ja byłam na kontroli we wtorek i wszystko jest oki
|
||
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a chuste to kup uzywana, bo najlepiej sie takie wiaze, powaznie mam taka uzywke i w miare szlo, musze jej poszukac w koncu na dlugo wystarczy nosidło tez mam uzywke ![]() bo marsupi krotko sie uzywa oszczedzam na dziecku co ze mnie za sknera ![]() co do dermopantenu to jest dostepny w doz . pl ja wole alantan plus bo dodatkowo ma alantoine
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-01-24 o 16:43 |
||
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
a o chuste pytałam ale jeszcze jej nie masz przecie
![]() Cytat:
|
|
#1904 | |||
|
Rozeznanie
|
u mnie samo przeszło : )
to niezła waga ale cudne Cytat:
http://www.mamazone.pl/artykuly/male.../ulewanie.aspx Cytat:
Ja już próbowałam przewijać przed jedzeniem ale to jest taki koncert że ja dziękuję . Dlatego przewijam pomiędzy jednym cycem a drugim ![]() Cytat:
Moja nie zaśnie (nawet w nocy) póki nie zje pełnej swojej porcji 30 minut Nawet jak przyśnie w trakcie to na 5-10 min i się budzi bo nie zjadła do końca. Aha! i te 30 minut swoje to potrafi jeść przez 1-1,5h :/My mamy rozkład dnia taki że po kąpieli usypiamy, budzi się raz w nocy po 4-5h czyli około godz.2-3, później budzi się rano o ok 6-7, chwila aktywności, znowu śpi, ale już krócej. Następnie cały dzień jest aktywna do godz. ok. 15-16 a potem lulu na 2-2,5h, znowu aktywność, kąpiel około g. 21-22 i tak w kółko Chyba że coś jej dolega to jest marudna, płacze i plan dnia nie działa :/Ja mam w domu chustę. Sąsiadka mi pożyczyła ale jeszcze jej nie używałam tylko raz przymierzałam na pluszowym misiu. Nie wiem czy nie wolałabym nosidełka, bo tak za każdym razem wiązać.. :rolley es:Jagnna oglądałam zdjęcia, zajefajne ![]() ![]()
*** Patrycja*** 16.12.2o12 *** Edytowane przez rosllinka Czas edycji: 2013-01-24 o 17:02 |
|||
|
|
|
#1905 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki a powiedzcie mi, Wasze dzieciaczki odwracają główkę jak leżą na brzuszku? Mój jak miał kilka dni potrafił z lewej na prawo i odwrotnie, a teraz mu się nie chce. Tak się wlaśnie zastanawiam kiedy powinien podnosić się tak na przedramionach. Teraz ma 8 tygodni.
|
|
|
|
#1906 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biszkopty jem bo lubię, też pytanie no nie same oczywiście ale biszkoptów zdecydowanie za dużo. Zastępują mi kanapkę drwala Generalnie od 2 dni nie jem...wpie$%^&*! Bo kulturalnym jedzeniem tego nazwać nie można. No morda mi się od 2 dni nie zamyka i nie wiem o co chodzi. Znowu będę gruba. Wrrr!Cytat:
![]() Cytat:
Znowu się CHWALĘ. Moje dziecko spało do 15, pojadło, poszło na spacerek, pojadło i poszło spać
|
|||||
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
jestem choc dawno mnie nie bylo . Adas spi .. inhalowalam go odciagnelam glutki i tak sie biedny zmeczyl ze padl . Co do ulewania to moj ulewa czesto ale to dlatego ze zazwyczaj po jedzeniu go przewijam i sam energicznie ''biega'' nozkami i wszystko mu sie tam telepie w brzuszku .. Co do cwiczen .. hmm nie robie nic . do mojej wagi 57 brakuje 5 kg .. ale nie chce mi sie .. wchodze w duze eMki wiec zle nie jest . jak kupie spodnie L to sie wezme za siebie ![]() Czekamy z malym na wiosne jak na zbawienie bo sie kisimy w domu
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już chyba, że taką z funkcją leżącą
|
|
|
#1909 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
i ja w końcu do tu dotarłam, bo też dawno mnie nie było na początku pochwalimy się że Sebcio ma już 12 tygodni ![]() przedłużenie czasu między karmieniami z 1,5h do 2h wyszło mu na dobre, bo znacznie mniej ulewa, nadal się zdarza, ale zdecydowanie mniejsze ilości no i w nocy wstaję tylko 2 razy, bo jak zje o 23 to śpi do 2-2:30, drugi raz budzi się ok 4-4:30 i potem dopiero rano czyli 6-6:30 a całkiem wstajemy między 7:30 a 8 ![]() w dzień mały robi sobie 30-minutowe drzemki co 1,5h, próbowałam go przetrzymać dłużej, żeby i dłużej pospał ale strasznie marudził więc niech będzie tak jak jemu wygodnie ![]() a jak nie śpi do bawimy się grzechotkami, spacerujemy po domu, albo mały sam sobą się zajmuje czyli gapi się na karuzelę, którą ma nad łóżeczkiem albo ogląda swoje łapki które od tygodnia strasznie go interesują10 lutego będą chrzciny przyjęcie w domu na ok 40 osób ![]() przez ten pobyt w szpitalu mam traumę jeśli chodzi o spacery, bo boję się żeby znowu się nie rozchorował, więc odkąd mróz na dworze wcale nie wychodzimy, może jak będzie odwilż to wyjdziemy ale nie wiem
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() a my dzis z Bartusiem spedzilismy caly dzien u moich rodzicow, z racji, ze moja mama ma urlop. Babcia posiedziala z wnusiem, a mama mogla sobie pochodzic po sklepach ![]() na poczatku balam sie jezdzic sama z Bartkiem samochodem, zawsze maz nas wozil i pozniej przyjezdzal po nas, ale teraz juz smigamy sami ![]() Agrafka 40 osob niezle ![]() u nas bylo 16 osob, z zaproszonych 23. |
|
|
|
#1911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubi leżenia na brzuchu okrutnie! Poza tym kilka razy z brzucha przewaliła mi się na plecy - nie za wcześnie to? Mamy prawie 5tyg![]() Cytat:
![]() Moja dziś spała od 11(kiedy to zaczęłyśmy spacerek) do 15.30. No szok po prostu. Ciekawe co w nocy bedzie ![]() Cytat:
dla Seby ![]() 40 osób na chrzcinach ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Ide pod prysznic i pewnie spać ![]() Dobranoc dzieweczki
|
|
#1912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pojechaliśmy do mojej mamy, ona zostawała z małym a ja w miasto ale co miałam zrobić skoro tyle do załatwienia: kupić sobie coś na chrzciny, zrobić zakupy spożywcze w kilku skelpach, do fryzjerki i tak cały dzień zleciał. Ale za to babcia miała radochę ![]() 40 zaproszonych ale z tego przyjdzie 30 max 35 osób więc może tragedii nie będzie, a w domu to jednak swobodniej i przede wszystkim taniej, bo u nas ceny w lokalach kosmiczne
|
|
#1913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda bo bym musiała odstawić---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
patrzenie i myślenie też dobre ja też żrem jak głupia |
||
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojemu dziecku cos zlego sie przysnilo, bo przez sen zaczal tak plakac zalosnie, ze az mi go zal
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
tak ,, no moje dziecie za 2 tygodnie siedziec nie bedzie wiec musi byc z ta funkcja ..
Agrafka - na 40 ? ja robie na 14 doroslych i 4 dzieci i juz sie boje
|
#1916 |
|
Rozeznanie
|
no u nas rodzina duża i blisko mieszkająca więc tak wychodzi ale luzik, damy radę
![]() a mój mały właśnie śpi sobie na brzuszku, bo jeszcze karmienie o 23 i dopiero potem spanie nocne - nie wiem po kim on taki nocny marek, my przecież chodzimy spać 22-23 czyli zdaje się normalnie a on malutki to powinien wcześniej np. o 21, może z czasem się przestawi. No i obowiązkowo musi być smok w buzi bo inaczej nie zaśnie. W ogóle ostatnio pozycja na brzuszku to tylko do spania służy, taki leń się zrobił, że nie chce mu sie już glówki dźwigać, a tak juz ładnie podnosił na 45stopni a od 2tygodni nic, jak go kładę na brzuch bez smoka to tak się denerwuje że szok a jak dam smoka to zasypia - i weź tu człowieku dbaj o rozwój dziecka
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sieee
u nas wszystko spoko, od 3 dni wpierdzielam nabial i ani wysyupki ani sluzu w kupie wiec ponad meisiac mojej meki z dieta bezbialkowa bylo bez sensu - to byla alergia na miod w ogole mowicie o tej czekoladzie a ja mam takiego cykora przed wprowadzenim czegokolwiek nowego! a tam bym mandarynke zjadla....ajjj a nutelle to juz w ogole
|
|
|
|
#1918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czekolady - jedynego mojego uzależnienia - jeszcze nie mogę, ech więc muszę ją czymś zastępywać
|
|
#1919 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuski
Cytat:
![]() moja też się drze jak opętana - najbardziej w trakcie zmiany jednego cycka na drugiego a trwa to góra 5 sekund ![]() moja mama jak karmię u rodziców jest przerażona i pyta- dlaczego ona tak placze?? ![]() DeKajka a Adaś już wyrósł z gondoli? nasza jeszcze jest dobra ale już niedlugo.... Kobitki czy moge jesć pierogi z jagodami albo truskawkami? bo TŻ ma jutro przywieźć od swojej babci.... zjadłabym |
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
hejka! do albumu wrzuciłam trochę zdjęć z wczorajszej sesji! jak któraś ciekawa to zapraszam do oglądania, na fb też trochę dodałam : )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

Nie oddam, bo mi zeżre całą w 4 minuty
Zmieniłam nam rozklad dnia. I teraz zamiast spać do oporu, wstajemy max. o 8, do 10-11 się bawimy/myjemy/karmimy itd. Max o 11 spacer (ok godziny) i drzemka (
Nie mam na zbyciu aż takiej ilości kapuchy, a wygoda zapinania nosidła nie jest aż tyle warta (chyba)

Nawet jak przyśnie w trakcie to na 5-10 min i się budzi bo nie zjadła do końca. Aha! i te 30 minut swoje to potrafi jeść przez 1-1,5h :/
Klaudia 16.10.2009

szkoda bo bym musiała odstawić
ja robie na 14 doroslych i 4 dzieci i juz sie boje