|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Jak miło, że ktoś o nas pamięta
![]() U nas ok. Ospa mija. Teraz Igor jest cały w strupach, nawet tam, gdzie nie drapał ma takie dziurki w skórze. Ale czuje się dobrze. Dzisiaj byliśmy nawet na spacerze, pierwszy raz od tygodnia. Pięknie jest! Ale od 2 dni cały czas u nas pada. Cały czas! Nadrobiłam Was i jestem na bieżąco. Więc też czekam na zdjęcia rzęsowe. Libra - ja bym chyba na zawał zeszła. Wszystko dobrze się skończyło i to najważniejsze. Ale daje do myślenia. Nataszka - mój pożera paluszki rybne, ale lubi tylko te z Frosty. Smaczny filet, można w piekarniku zrobić, żeby tłuszczu było mniej. Asiulek - ja wiedziałam, że po odrzuceniu spadku, przechodzi na Twojego spadkobiercę. Ale też myślę, że nie ma co panikować, szybko lecieć do prawnika, składać w biurze podawczym papiery i pamiętać, że od każdej decyzji administracyjnej możesz się odwołać. Wbrew pozorom wierzę, że nie jest to aż takie wariackie państwo i uda się Wam.
|
#2732 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo są dziewczyny które się tygodniami nie odzywają ,a dopiero jak potrzebują jakiejś porady to sobie o nas przypominają nie piszę tu o tych z nas które co jakiś czas cos tam sobie skrobną co u nich słychać i tak dalej ,ani o tych co milkną na parę dni ,chociaż jest to czasem niepokojące ale wiecie o co mi chodzi ![]() Cytat:
Kulig fajnie ,jeszcze napisz że końmi , podlecz się bo szkoda przemarnować taką okazję COś ostatnio czytałam że na przeziębienie dobrze zagotować mleko z dodatkiem kurkumy i później jak przestygnei trochę to miód dodać Cytat:
sporo błonnika mają też warzywa np. ogórek ,strączkowe Ja kiedyś woziłam mocz małego do badania to kazali taki po nocy przed jedzeniem jeszcze Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj oby wam to jakos uznali, my jak ubezpieczalismy to do czasu odwolania, kosmetyczne nie wchodza wgre, ale moze mi spac, zalac go moge , rozwalic z mojej winy to i tak wezma
.Megi dobrze, ze wszystko sie goi . Libra aaa no ja teraz tez odcielam owoce ( 1 jablko zjdlam po malym), ale w lutym juz mam zamiar je jesc bo ocipieje . W malych ilosciach cukier z owocow nie zaszkodzi , nawet jakbym teraz zjadla jedno jablko to nie zawazy na spadku wagi, ale trzymam sie SB Albo jakbys dodala jagody do tej owsianki plus orzechy , to sobie potem mozesz kombinowac juz . A powiedz ty mi wlasnie ile chcesz zrzucic ? albo do jakiej granicy chcesz zjesc ? bo ja jeszcze sie nie zdecydowalam Wlasnie zjdlam to http://www.fitnessmagazine.com/recip...ea-chard-stew/ , tylko, ze nie mialam tej bocwiny i szarlotek i dalam 2 male cebule i kapuste wloska ( polowke ) . Jak znajde bocwine to tez ugotuje . Smakuje mi ,bardzo dobre. Dalam tylko 260 g cieciezycy , jedna puszke bo w przepisie jest 400 g chyba, ah i dodalam jeszcze lyzeczke koncentratu z papryki . Pyszne . Na 3 pocje mi starczy Wiem wiem o co chodzi . |
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Megi dobrze że wam już przechodzi , a te dziurki pewnie znikną
Monka do owsianki dodaję orzechy,słonecznik,siemię ,dynię ,czasem żurawinę ,jagody mam w słoikach ale takie już z cukrem. Miałam jeszcze w zamrażarce ale na winko poszły Chcę żeby mi ubyło po 10 cm w talii i pempku i przynajmniej 6-8 w biodrach i chociaż po 5 w udach ,wiem że z dupą i udami będzie najgorzej bo trzymają się twardo jakie to niesprawiedliwe ,że jedni np. ja muszą ciągle naginać ,nie żebym to robiła na przymus bo lubię rower ,rolki ,bieganie ,praktycznie dzień w dzień ,nie wyobrażam sobie dnia bez ruchu ,a jednak efekt jest znikomy ,dlatego muszę się wziąć w garść i pomóc sobie dietą. A inni nic nie muszą robić ,dupska nie ruszą ,obżerają się czym popadnie i czym tam sobie chcą i nic ,nigdzie im nie przybywa i co najlepsze naukowcy nie potrafią wyjaśnić tego fenomenu ![]() Fajne składniki w tej potrawie ,chyba też sobie takie coś skombinuję
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche jest to ostre bo dodaje sie tam pieprz cayenne . Ja nie znam nikogo kto by sie obzeral i nie tyl, nie przypominam sobie. Wiele osob mowilo, ze sie obzera ,a potem okazywalo sie ze te obzarstwo nawet nie miescilo sie w granicach obzarstwa ,a wg nich to bylo obzarstwo , a jak jedli to male porcje . Zalezy co rozumiesz pod tym pojeciem , dla kazdego jest to inna ilosc. Ja to potrafilam kiedys- czasami wieczorami zjesc paczke chipsow, czekolade, paczke ptasiego mleczka, kilka wafelkow princessa , jakies batoniki , dobic to jeszcze np kluskami skaskimi albo pizza czy hamburgerem , jakies czokoladki bombonierki potem na spokojnie paczke slonecznika 400g . Takie przykladowa skladanka .Nie wliczajac jedzenia z dnia. Z nudow chyba , albo w taki wciag wpadalam .To juz raczej jest obazarsto Winko mowisz
|
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie lubie mleka;/ tak gadacie o tym jedzeniu, aż zrobiłam sobie sałatke ze szpinakiem i tosty z serem ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- patrzecie jaki fajny tort, może zrobie taki Zosi ![]() http://alebabka.blogspot.com/2012/06...iewczynki.html
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jajek może i dużo ,zazwyczaj to są tylko 2 ![]() To jaki będziesz miała właściwie zawód ,specjalizację ? Cytat:
nigdy w całym swoim życiu nie zjadłam na raz paczki czipsów ,paczki ptasiego mleczka ,całą czekoladę to może sporadycznie i to kiedyś a już w ogóle jakim cudem zmieściłaś to wszystko ![]() hamburgery to akurat dla mnie blee nigdy ich nie lubiłam u mnie obżeranie się to jest np. zjedzenie kilku cukierków czekoladowych ,albo 2-3 kawałki ciasta, kilka łyżeczek nutelli ale nie to wszystko na raz tylko albo to czy tamto ,ewentualnie 1 princessę albo grześka jakiegoś. |
||
|
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Monka a jakie badanie robiłaś? Ogólne czy na posiew? U nas przyjmuje się że na ogólne badanie to najlepiej mocz poranny, strumień środkowy. A na posiew nie musi być poranny (ale ciągle najlepiej środkowy strumień).
U nas na obiad były placuszki z piersi kurczaka. I zapomniałam się pochwalić że upiekłam chleb!! I jest dobry ![]() Sama sobie pobiję brawo, a co ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadlam przez kilka godzina, bez przerwy, ogladalam filmy i sie relaksowalam Wlasnie dlatego mowie, ze dla kazdego te obzarstwo ma inne wyobrazenie .Hamburgery od tz-ta ze sklepu jem albo chicken sandwich dobre , wiadomo niezdrowe .Nie mysle nawet co tam w tym kotlecie jest bo nie rusze a mi smakuja haha . 2 -3 kawalki ciasta to sie dopiero sie rozkrecam Dlatego mowie, ze narazie nic nie pieke bo na tych 2 kawalkach sie nie skonczy ![]() Lubie slodkie Moj tz zjadl mi moja potrawe , nic nie zostawil . Sara torcik pieknie wyglada . Ciekawe jak smakuje ![]() Catro kazalam mlodemu najpierw wysikac sie do wc i potem sikal do pojemnika. Nie wiem na co , nie pytalam , powiedzialy, zeby tylko sprawdzic czy jakiejs infekcji nie ma, ja sie na tym nie znam. Brawa za chleb
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-24 o 19:25 |
|
|
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za chlebek też czułam dumę ze swojego pierwszego bochenka chociaż doskonały nie był ale jaki dobry , a jaki robiłaś? ja własnie zaraz na noc sobie zaczyn nastawiam bo jutro będę robić. przed 1 ciążą też potrafiłam dużo wciągnąć a ważyłam 53 kg ech kiedy to było ![]() Monka no ja słodkie niestety też lubie i to mnie gubi i chyba tylko to bo żadnych innych niezdrowych rzeczy ani napoi nie tykam ,nie lubię Mój syn przed chwilą ,schodzi po schodach i co schodek :"k u r w a mać" |
||
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem,że ani trochę zabawne,ale rozwala mnie taki mały dzieciak rzucający mięsem.Mieliśmy takiego gagatka w rodzinie co klnął jak szewc(opisywałam wam)nie było zdania bez mięsa.Przeszło samo tak jak przyszło zrobiłam naleśniki z Sary przepisu tylko dodałam fety i więcej szpinaku.Załałam to 0,5 kg sera Dawno nic tak dobrego nie jadłam.
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba musisz na chwile uciac swoj jezyk , bo jak maly caly czas slyszy to poprawy nie bedzie. Moze zamiast tego slowa wymysl cos innego , chocby kurcze i maly sie przestawi . Moj to chyba romantyk, bo w ciagu dnia mi setki razy mowi " kofam ci ", caluje sie co chwile, podchodzi tuli, podchodzi noskiem ocier sie o moj , starszy oszczedny w czulosciach . Mnie fastfoody i napoje tez nie zgubia bo sa to sporadyczne degustacje, jak juz to cola do wiskacza , albo tonic do ginu . Bo to nie jest tak ze codzienie jadlam hampki czy pizze , raz na jakis czas. Ale lubie bardzo .Jutro chyba to sobie zrobie http://www.fitnessmagazine.com/recip...-stews/?page=5 |
|
|
|
|
#2743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na syna to jedyna rada to nie reagować, i czekać aż mu się znudzi |
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tu planuję jeszcze tylko ogórka zjesć pamiętam jak pisałaś ![]() Cytat:
![]() żebym to ja wiedział akiedy ja klnę to bym całkiem przestała ![]() ten przepis podobny do chili con carne Cytat:
chlebek smakowicie wygląda lubię takie z ziarnami |
|||
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mamusia pisała, że czasem rzuci mięsem - jak widać, bystre dziecko, szybko się uczy.
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Libra- Miko jest boski
Ana- mojej Zośce w końcu przeszło "głupia/i" a ile ja z tym walczyłam. a na walentynki dla mojego męża zrobie takie ciasto tak w ramach diety![]() http://alebabka.blogspot.com/2012/02...l#comment-form
|
|
#2749 |
|
Wtajemniczenie
|
Libra coś mi sie wydaje,że post o milknięciu mnie dotyczył
![]() ogolnie przepraszam,tylko,że od grudnia mam tak gorący okres,że już mam dośc formalności na całe życie i są jeszcze do tego jaja na kiju,dlatego czasami brak oliwki
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj starszy nie jest wylewny dlatego ja mega w szoku jestem i ciagle sie tym podniecam hehe Cytat:
|
||
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
jak kupowałam torebkę ostatnio, kopertową to mi w niej pasek nie pasował bo był za krótki i babka mi wyciągnęła wielkie pudło, żeby sobie poszukała czegoś innego w ramach gratisu
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
cofnęłam się zeby troszkę nadrobic a tu wszędzie jedzonko,aż głodna sie robię
![]() Machaj ciekawe czy zrobią tableta,mojej koleżanki córcia też tak zalatwiła tableta. |
|
|
|
#2754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
1kto oprócz twojego wujka tzj z jego rodziny zyje ? córki synowie rodzice siostry braciai ich dzieci potem ida dopiero dzieci dzieci itd itd ... 2. wiesz na 100% ze wszystkie te osoby zrzekły sie spadku po wuju ? Nie odpowiadasz za długi przekraczające wartość aktywów (zasoby majątkow, czyli to co zostało po nim ) spadku.. czyli wycenia ci to co zostało zabiorą i ujmą od długów .. tylko tu tez wesoło ni ma bo ten co wycenia i komornik bedzie musiał byc płacony przez tego co dziedziczy ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Megi no bardzo pojętny ,w mig wychwytuje z kontekstu wyrazy np. dupa
![]() Oliwka ano milkniesz milkniesz ![]() My nie obchodzimy walentynek narobię pączków i faworków na tłusty czwartek i tyle , nie lubię amerykańskich świąt nasze słowiańskie święto miłości i płodności jest w czerwcu w noc Kupały przemianowana przez kościół na świętego Jana a nie w lutym jak zimnica ,w czerwcu to można się na łące w stogu siana gzić
|
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
az sie zdziwiłam a lapek jechał do czech bo tam serwis acera w polsce zbankrutowali
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
A wrzucę Wam coś z poczekalni, żebyście sobie przypomniały, jak to mieć takiego maluszka, nawet jak klnie jak szewc, a zwłaszcza wtedy
![]() http://www.youtube.com/watch?v=blOBomo6LPI Wczoraj była u mnie w odwiedzinach nasza niania z 1,5 rocznym Alkiem. Pięknie dzieciaki się bawiły: Igor dał mu jeździć nawet swoim samochodem, ale krótko, Alek gotował na Igora kuchni i razem jedli gotowanego psa i puzzle, No Guciu dawał mu buzi Ale jak mały się wściekł i popchnął Igora, to zobaczył, że jednak ten jest silniejszy Poza tym Igor niani wykradał co chwilę telefon, małemu zabrał smoczka, psa i schował sobie do kosza na śmieci i oczywiście wszystko mu wyjadł i wypił Ale bardzo mnie ucieszył jego ciepły stosunek do młodszego kolegi (bałam się, że będzie dym) ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- I zauważam, że było 2 chłopców, 2 dorosłe baby i ja ledwo żyłam po tych odwiedzinach - wykończyli mnie. Jeszcze nie doszłam do siebie. Jak huragan by wpadł i porozrzucał zabawki po całym mieszkaniu.
|
#2758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Megi fajnie że Iguś zdrowieje. Plamki znikną
Machaj szkoda że się wcześniej jakoś nie umówiłyśmy. Może kiedyś się uda jak cieplej będzie ? Nie chcę Cię straszyć ale mój kuzyn po śwince miał w ramach powikłań zapalenie opon mózgowych. Tak się stało że już był zdrowy i nagle przeszła gorączka, z przychodni już go karetka zabrała bo się przelewał na rękach. Lepiej nie lekceważyć. Cytat:
Takie obżarstwo jak piszesz to mi bulimią pachnie. Wszystko to jednego wieczora zjadałaś ? Cytat:
Niestety u mnie nie przejdzie bo raz że nie daję żadnych takich cukiereczków do jedzenia a dwa że goście ze sztucznymi szczękami będą mieli problemy ![]() Zawsze można wykorzystać pomysł Cytat:
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe megi za niedługo moze cie to czekac codziennie :P . a te video widziałam i sie popłakałam piekne widoki a mały taki spokojny najbardziej mi sie podobało jak układał sie jakby był jeszcze w brzuszku
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.

. Piszą że czasu na pisanie brak ale podczytują. Oczywiście każda ma problem z wbijaniem się w temat 

nigdy w całym swoim życiu nie zjadłam na raz paczki czipsów ,paczki ptasiego mleczka ,całą czekoladę to może sporadycznie i to kiedyś a już w ogóle jakim cudem zmieściłaś to wszystko