Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 17:40   #2731
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Jak miło, że ktoś o nas pamięta

U nas ok. Ospa mija. Teraz Igor jest cały w strupach, nawet tam, gdzie nie drapał ma takie dziurki w skórze. Ale czuje się dobrze. Dzisiaj byliśmy nawet na spacerze, pierwszy raz od tygodnia. Pięknie jest! Ale od 2 dni cały czas u nas pada. Cały czas!

Nadrobiłam Was i jestem na bieżąco. Więc też czekam na zdjęcia rzęsowe.

Libra - ja bym chyba na zawał zeszła. Wszystko dobrze się skończyło i to najważniejsze. Ale daje do myślenia.

Nataszka - mój pożera paluszki rybne, ale lubi tylko te z Frosty. Smaczny filet, można w piekarniku zrobić, żeby tłuszczu było mniej.

Asiulek - ja wiedziałam, że po odrzuceniu spadku, przechodzi na Twojego spadkobiercę. Ale też myślę, że nie ma co panikować, szybko lecieć do prawnika, składać w biurze podawczym papiery i pamiętać, że od każdej decyzji administracyjnej możesz się odwołać.
Wbrew pozorom wierzę, że nie jest to aż takie wariackie państwo i uda się Wam.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 17:44   #2732
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Asia ja to w ogóle chciałabym wiedzieć gdzie się wszystkie dziewczyny podziały. Jak nie wywołasz to się nie odezwą a i tu problem . Piszą że czasu na pisanie brak ale podczytują. Oczywiście każda ma problem z wbijaniem się w temat
no właśnie
albo są dziewczyny które się tygodniami nie odzywają ,a dopiero jak potrzebują jakiejś porady to sobie o nas przypominają
nie piszę tu o tych z nas które co jakiś czas cos tam sobie skrobną co u nich słychać i tak dalej ,ani o tych co milkną na parę dni ,chociaż jest to czasem niepokojące
ale wiecie o co mi chodzi
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Libra dobre te racuchy z ananasem?

u mnie na obiad dzisiaj naleśniki z serem i dżemem

Głowa mnie boli, nos jeszcze bardziej, czuje się okropnie. Mam nadzieje że do niedzieli mi przejdzie bo jedziemy do koleżanki na kulig
no czy ja wiem nie zachwycali się jakoś specjalnie , ja nie jadłam jakoś się nie ganiam za racuchami ,

Kulig fajnie ,jeszcze napisz że końmi , podlecz się bo szkoda przemarnować taką okazję
COś ostatnio czytałam że na przeziębienie dobrze zagotować mleko z dodatkiem kurkumy i później jak przestygnei trochę to miód dodać
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Niektore owoce rowniez przyspieszaja metabolizm np. jablka, jagody. Wybieram zdrowsze owoce, grejfrut, pomarancze, truskawki, sliwki, kiwi ,jagody, ananas azbuz , fakt ze niektorych sezonowych nie dostaniesz, a jak juz to ze wiadomo jakie.
U nas sa praktycznie co rok , wlansie maly jagody wcina
Większość owoców zawiera sporo cukrów które się zalicza do węglowodanów prostych ,są zdrowe owszem ale przy redukcji lepiej ich unikać niestety
sporo błonnika mają też warzywa np. ogórek ,strączkowe

Ja kiedyś woziłam mocz małego do badania to kazali taki po nocy przed jedzeniem jeszcze
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Mocz do badania najlepszy jest po nocy, nie rozcieńczony jeszcze płynami, bez "dodatków". Wynik jest bardziej miarodajny i jeżeli coś jest nie tak to powinno wyjść.

Cytat:
Co do tego zdrowego odzywiania,odchudzania to nie dajmy sie zwariowac , podstwowych zasady sie trzymac, nie przesadzac ani w jedna ani w druga . Poza tym kazdy zna swoje cialo najlepiej, jedne tak reaguje drugie tak , najlepiej sluchac swojego ciala i przyjmowac rady z rozsadkiem , znalezc swoj styl , sposob podpierajac sie na pewnych regulach , co nie
no jasne ,wiadomo
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 17:59   #2733
monka23
Zakorzenienie

Machaj oby wam to jakos uznali, my jak ubezpieczalismy to do czasu odwolania, kosmetyczne nie wchodza wgre, ale moze mi spac, zalac go moge , rozwalic z mojej winy to i tak wezma .

Megi dobrze, ze wszystko sie goi .

Libra aaa no ja teraz tez odcielam owoce ( 1 jablko zjdlam po malym), ale w lutym juz mam zamiar je jesc bo ocipieje . W malych ilosciach cukier z owocow nie zaszkodzi , nawet jakbym teraz zjadla jedno jablko to nie zawazy na spadku wagi, ale trzymam sie SB
Albo jakbys dodala jagody do tej owsianki plus orzechy , to sobie potem mozesz kombinowac juz .

A powiedz ty mi wlasnie ile chcesz zrzucic ? albo do jakiej granicy chcesz zjesc ? bo ja jeszcze sie nie zdecydowalam do ilu .

Wlasnie zjdlam to http://www.fitnessmagazine.com/recip...ea-chard-stew/ , tylko, ze nie mialam tej bocwiny i szarlotek i dalam 2 male cebule i kapuste wloska ( polowke ) . Jak znajde bocwine to tez ugotuje . Smakuje mi ,bardzo dobre. Dalam tylko 260 g cieciezycy , jedna puszke bo w przepisie jest 400 g chyba, ah i dodalam jeszcze lyzeczke koncentratu z papryki . Pyszne . Na 3 pocje mi starczy

Wiem wiem o co chodzi .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 18:36   #2734
libra777
Zakorzenienie

Megi dobrze że wam już przechodzi , a te dziurki pewnie znikną

Monka do owsianki dodaję orzechy,słonecznik,siemię ,dynię ,czasem żurawinę ,jagody mam w słoikach ale takie już z cukrem.
Miałam jeszcze w zamrażarce ale na winko poszły

Chcę żeby mi ubyło po 10 cm w talii i pempku i przynajmniej 6-8 w biodrach i chociaż po 5 w udach ,wiem że z dupą i udami będzie najgorzej bo trzymają się twardo
jakie to niesprawiedliwe ,że jedni np. ja muszą ciągle naginać ,nie żebym to robiła na przymus bo lubię rower ,rolki ,bieganie ,praktycznie dzień w dzień ,nie wyobrażam sobie dnia bez ruchu ,a jednak efekt jest znikomy ,dlatego muszę się wziąć w garść i pomóc sobie dietą.
A inni nic nie muszą robić ,dupska nie ruszą ,obżerają się czym popadnie i czym tam sobie chcą i nic ,nigdzie im nie przybywa i co najlepsze naukowcy nie potrafią wyjaśnić tego fenomenu

Fajne składniki w tej potrawie ,chyba też sobie takie coś skombinuję
Stary 2013-01-24, 18:56   #2735
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Megi dobrze że wam już przechodzi , a te dziurki pewnie znikną

Monka do owsianki dodaję orzechy,słonecznik,siemię ,dynię ,czasem żurawinę ,jagody mam w słoikach ale takie już z cukrem.
Miałam jeszcze w zamrażarce ale na winko poszły

Chcę żeby mi ubyło po 10 cm w talii i pempku i przynajmniej 6-8 w biodrach i chociaż po 5 w udach ,wiem że z dupą i udami będzie najgorzej bo trzymają się twardo
jakie to niesprawiedliwe ,że jedni np. ja muszą ciągle naginać ,nie żebym to robiła na przymus bo lubię rower ,rolki ,bieganie ,praktycznie dzień w dzień ,nie wyobrażam sobie dnia bez ruchu ,a jednak efekt jest znikomy ,dlatego muszę się wziąć w garść i pomóc sobie dietą.
A inni nic nie muszą robić ,dupska nie ruszą ,obżerają się czym popadnie i czym tam sobie chcą i nic ,nigdzie im nie przybywa i co najlepsze naukowcy nie potrafią wyjaśnić tego fenomenu

Fajne składniki w tej potrawie ,chyba też sobie takie coś skombinuję

troche jest to ostre bo dodaje sie tam pieprz cayenne .

Ja nie znam nikogo kto by sie obzeral i nie tyl, nie przypominam sobie. Wiele osob mowilo, ze sie obzera ,a potem okazywalo sie ze te obzarstwo nawet nie miescilo sie w granicach obzarstwa ,a wg nich to bylo obzarstwo , a jak jedli to male porcje .
Zalezy co rozumiesz pod tym pojeciem , dla kazdego jest to inna ilosc.
Ja to potrafilam kiedys- czasami wieczorami zjesc paczke chipsow, czekolade, paczke ptasiego mleczka, kilka wafelkow princessa , jakies batoniki , dobic to jeszcze np kluskami skaskimi albo pizza czy hamburgerem , jakies czokoladki bombonierki potem na spokojnie paczke slonecznika 400g . Takie przykladowa skladanka .Nie wliczajac jedzenia z dnia. Z nudow chyba , albo w taki wciag wpadalam .
To juz raczej jest obazarsto

Winko mowisz
Stary 2013-01-24, 19:04   #2736
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara tez masz smaczny obiad , lykasz cos ? kuruj sie na ten kulig , zazdroszcze . Ja to sobie moge dupa po asfalcie najwyzej pojezdzic
mam jakieś tam leki, mam nadzieje że szybko mi przejdzie

Cytat:
Kulig fajnie ,jeszcze napisz że końmi , podlecz się bo szkoda przemarnować taką okazję
COś ostatnio czytałam że na przeziębienie dobrze zagotować mleko z dodatkiem kurkumy i później jak przestygnei trochę to miód dodać
nie mam pojęcia jak ten kulig będzie wyglądał

nie lubie mleka;/

tak gadacie o tym jedzeniu, aż zrobiłam sobie sałatke ze szpinakiem i tosty z serem

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

patrzecie jaki fajny tort, może zrobie taki Zosi

http://alebabka.blogspot.com/2012/06...iewczynki.html

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 19:08   #2737
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
a co do jadłospisu to strasznie dużo jajek jesz i więcej warzyw bym dała... tym bardziej że nie pisałaś nic o owocach
a tak szczerze to o diecie w sporcie nic nie powiem bo najzwyczajniej w świecie u nas olali temat... a patrząc na nasze zagadnienia do egzaminu to ja miałam tylko farmakologie, żywienie kliniczne i trochę technologii...
warzywa jem tak minimum 0,5 kg dziennie ale nie wliczam ich do bilansu chyba że to węgle warzywne jak ziemniaki czy fasola ,robię sobie michę surówki o dzielę na kilka porcji i zjadam do każdego posiłku
jajek może i dużo ,zazwyczaj to są tylko 2
To jaki będziesz miała właściwie zawód ,specjalizację ?
Cytat:
troche jest to ostre bo dodaje sie tam pieprz cayenne .

Ja nie znam nikogo kto by sie obzeral i nie tyl, nie przypominam sobie. Wiele osob mowilo, ze sie obzera ,a potem okazywalo sie ze te obzarstwo nawet nie miescilo sie w granicach obzarstwa ,a wg nich to bylo obzarstwo , a jak jedli to male porcje .
Ja to potrafilam kiedys- czasami wieczorami zjesc paczke chipsow, czekolade, paczke ptasiego mleczka, kilka wafelkow princessa , jakies batoniki , dobic to jeszcze np kluskami skaskimi albo pizza czy hamburgerem , jakies czokoladki bombonierki potem na spokojnie paczke slonecznika 400g . Takie przykladowa skladanka .Nie wliczajac jedzenia z dnia. Z nudow chyba , albo w taki wciag wpadalam .

Winko mowisz
Monka nie mówisz poważnie że byłaś w stanie to wszystko zjeść w jeden wieczór nigdy w całym swoim życiu nie zjadłam na raz paczki czipsów ,paczki ptasiego mleczka ,całą czekoladę to może sporadycznie i to kiedyś a już w ogóle jakim cudem zmieściłaś to wszystko
hamburgery to akurat dla mnie blee nigdy ich nie lubiłam
u mnie obżeranie się to jest np. zjedzenie kilku cukierków czekoladowych ,albo 2-3 kawałki ciasta, kilka łyżeczek nutelli ale nie to wszystko na raz tylko albo to czy tamto ,ewentualnie 1 princessę albo grześka jakiegoś.
Stary 2013-01-24, 19:21   #2738
catro
Rozeznanie

Monka a jakie badanie robiłaś? Ogólne czy na posiew? U nas przyjmuje się że na ogólne badanie to najlepiej mocz poranny, strumień środkowy. A na posiew nie musi być poranny (ale ciągle najlepiej środkowy strumień).

U nas na obiad były placuszki z piersi kurczaka.

I zapomniałam się pochwalić że upiekłam chleb!! I jest dobry Sama sobie pobiję brawo, a co

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Monka nie mówisz poważnie że byłaś w stanie to wszystko zjeść w jeden wieczór nigdy w całym swoim życiu nie zjadłam na raz paczki czipsów ,paczki ptasiego mleczka ,całą czekoladę to może sporadycznie i to kiedyś a już w ogóle jakim cudem zmieściłaś to wszystko
u mnie obżeranie się to jest np. zjedzenie kilku cukierków czekoladowych ,albo 2-3 kawałki ciasta, kilka łyżeczek nutelli ale nie to wszystko na raz tylko albo to czy tamto ,ewentualnie 1 princessę albo grześka jakiegoś.
przed ciążą też mogłam bezkarnie tyle wciągnąć

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 19:22   #2739
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

jadlam przez kilka godzina, bez przerwy, ogladalam filmy i sie relaksowalam
Wlasnie dlatego mowie, ze dla kazdego te obzarstwo ma inne wyobrazenie .

Hamburgery od tz-ta ze sklepu jem albo chicken sandwich dobre , wiadomo niezdrowe .Nie mysle nawet co tam w tym kotlecie jest bo nie rusze a mi smakuja haha .

2 -3 kawalki ciasta to sie dopiero sie rozkrecam .
Dlatego mowie, ze narazie nic nie pieke bo na tych 2 kawalkach sie nie skonczy
Lubie slodkie . Dlatego przez jakis czas waga stala mi w miejscu bo co z tego ze cwiczylam i pot sie lal jak gowniane jedzenie jadlam . Tyle dobrze ze nie tylam , a jak juz to 2-3 kg .

Moj tz zjadl mi moja potrawe , nic nie zostawil .

Sara torcik pieknie wyglada . Ciekawe jak smakuje

Catro kazalam mlodemu najpierw wysikac sie do wc i potem sikal do pojemnika. Nie wiem na co , nie pytalam , powiedzialy, zeby tylko sprawdzic czy jakiejs infekcji nie ma, ja sie na tym nie znam. Brawa za chleb

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-24 o 19:25
Stary 2013-01-24, 19:37   #2740
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]patrzecie jaki fajny tort, może zrobie taki Zosi

ale kolorowy ,ja będę robić chałwowy i makowy albo kawowo-makowy
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
I zapomniałam się pochwalić że upiekłam chleb!! I jest dobry Sama sobie pobiję brawo, a co
przed ciążą też mogłam bezkarnie tyle wciągnąć
za chlebek też czułam dumę ze swojego pierwszego bochenka chociaż doskonały nie był ale jaki dobry , a jaki robiłaś?
ja własnie zaraz na noc sobie zaczyn nastawiam bo jutro będę robić.

przed 1 ciążą też potrafiłam dużo wciągnąć a ważyłam 53 kg ech kiedy to było

Monka no ja słodkie niestety też lubie i to mnie gubi i chyba tylko to bo żadnych innych niezdrowych rzeczy ani napoi nie tykam ,nie lubię

Mój syn przed chwilą ,schodzi po schodach i co schodek :"k u r w a mać" widzę że synuś zaczyna się rozkręcać
Stary 2013-01-24, 19:55   #2741
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Mój syn przed chwilą ,schodzi po schodach i co schodek :"k u r w a mać" widzę że synuś zaczyna się rozkręcać

ja wiem,że ani trochę zabawne,ale rozwala mnie taki mały dzieciak rzucający mięsem.Mieliśmy takiego gagatka w rodzinie co klnął jak szewc(opisywałam wam)nie było zdania bez mięsa.Przeszło samo tak jak przyszło

zrobiłam naleśniki z Sary przepisu tylko dodałam fety i więcej szpinaku.Załałam to 0,5 kg sera zjadłam właśnie trzy i czuję,że z kanapy to nie zejdę.Przepyszne są
Dawno nic tak dobrego nie jadłam.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 20:02   #2742
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Monka no ja słodkie niestety też lubie i to mnie gubi i chyba tylko to bo żadnych innych niezdrowych rzeczy ani napoi nie tykam ,nie lubię

chyba musisz na chwile uciac swoj jezyk , bo jak maly caly czas slyszy to poprawy nie bedzie. Moze zamiast tego slowa wymysl cos innego , chocby kurcze i maly sie przestawi .
Moj to chyba romantyk, bo w ciagu dnia mi setki razy mowi " kofam ci ", caluje sie co chwile, podchodzi tuli, podchodzi noskiem ocier sie o moj , starszy oszczedny w czulosciach .

Mnie fastfoody i napoje tez nie zgubia bo sa to sporadyczne degustacje, jak juz to cola do wiskacza , albo tonic do ginu . Bo to nie jest tak ze codzienie jadlam hampki czy pizze , raz na jakis czas. Ale lubie bardzo .
Jutro chyba to sobie zrobie http://www.fitnessmagazine.com/recip...-stews/?page=5
Stary 2013-01-24, 20:18   #2743
catro
Rozeznanie

Cytat:
za chlebek też czułam dumę ze swojego pierwszego bochenka chociaż doskonały nie był ale jaki dobry , a jaki robiłaś?
ja własnie zaraz na noc sobie zaczyn nastawiam bo jutro będę robić.

A z tego przepisu. idealny przepis dla takiego laika jak ja - drożdże zamiast zakwasu, krótko wyrasta.

A na syna to jedyna rada to nie reagować, i czekać aż mu się znudzi

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 20:29   #2744
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Kochane nie macie paska jakiegoś od jakieś torebki co nie używacie pasującego do tej torebki? kupiłam nową, super torebkę firmy LOOKAT w lumpku ale paska nie miała i myślałam że łatwiej coś znajdę, ma takie uszka, można doszyć albo doczepić pasek, najlepiej delikatnie dłuższy, żeby na ramię była.
Może któraś ma, wklejam zdjęcie torebki
wdepnij do sklepu z torebkami, mają mnóstwo pojedynczych pasków, na pewno coś wybierzesz
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 20:31   #2745
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

ja wiem,że ani trochę zabawne,ale rozwala mnie taki mały dzieciak rzucający mięsem.Mieliśmy takiego gagatka w rodzinie co klnął jak szewc(opisywałam wam)nie było zdania bez mięsa.Przeszło samo tak jak przyszło

zrobiłam naleśniki z Sary przepisu tylko dodałam fety i więcej szpinaku.Załałam to 0,5 kg sera zjadłam właśnie trzy i czuję,że z kanapy to nie zejdę.Przepyszne są
Dawno nic tak dobrego nie jadłam.
weź ja tu planuję jeszcze tylko ogórka zjesć
pamiętam jak pisałaś
Cytat:
chyba musisz na chwile uciac swoj jezyk , bo jak maly caly czas slyszy to poprawy nie bedzie. Moze zamiast tego slowa wymysl cos innego , chocby kurcze i maly sie przestawi .
Moj to chyba romantyk, bo w ciagu dnia mi setki razy mowi " kofam ci ", caluje sie co chwile, podchodzi tuli, podchodzi noskiem ocier sie o moj , starszy oszczedny w czulosciach .

Mnie fastfoody i napoje tez nie zgubia bo sa to sporadyczne degustacje, jak juz to cola do wiskacza , albo tonic do ginu . Bo to nie jest tak ze codzienie jadlam hampki czy pizze , raz na jakis czas. Ale lubie bardzo .
Jutro chyba to sobie zrobie http://www.fitnessmagazine.com/recip...-stews/?page=5
mój mały też się co chwila tuli i mówi że mnie lubi ale mięchem też rzuca
żebym to ja wiedział akiedy ja klnę to bym całkiem przestała
ten przepis podobny do chili con carne
Cytat:
A z tego przepisu. idealny przepis dla takiego laika jak ja - drożdże zamiast zakwasu, krótko wyrasta.

A na syna to jedyna rada to nie reagować, i czekać aż mu się znudzi
no właśnie nie reaguję na to ani słowem i liczę że mu minie

chlebek smakowicie wygląda lubię takie z ziarnami
Stary 2013-01-24, 20:32   #2746
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
No jak ja go lubię
Chyba mamusia pisała, że czasem rzuci mięsem - jak widać, bystre dziecko, szybko się uczy.
Stary 2013-01-24, 20:35   #2747
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

spoko,Ninie też nie przeszkadza po wytuleniu mamusi i zapewnieniu o uczuciu stwierdzić,że jednak jestem głupia

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2013-01-24, 20:42   #2748
sara 85
Zakorzenienie

Libra- Miko jest boski

Ana- mojej Zośce w końcu przeszło "głupia/i" a ile ja z tym walczyłam.

a na walentynki dla mojego męża zrobie takie ciasto tak w ramach diety

http://alebabka.blogspot.com/2012/02...l#comment-form

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 20:46   #2749
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Libra coś mi sie wydaje,że post o milknięciu mnie dotyczył

ogolnie przepraszam,tylko,że od grudnia mam tak gorący okres,że już mam dośc formalności na całe życie i są jeszcze do tego jaja na kiju,dlatego czasami brak oliwki
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 20:49   #2750
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
weź ja tu planuję jeszcze tylko ogórka zjesć
pamiętam jak pisałaś

no właśnie nie reaguję na to ani słowem i liczę że mu minie

chlebek smakowicie wygląda lubię takie z ziarnami
No podobne do chilli , nie dam tylko kukurydzy .
Moj starszy nie jest wylewny dlatego ja mega w szoku jestem i ciagle sie tym podniecam hehe

Cytat:
Libra- Miko jest boski

Ana- mojej Zośce w końcu przeszło "głupia/i" a ile ja z tym walczyłam.

a na walentynki dla mojego męża zrobie takie ciasto tak w ramach diety

http://alebabka.blogspot.com/2012/02...l#comment-form
Odjechane , chyba tez zrobię , musze zlukac dokładnie ten przepis
Stary 2013-01-24, 20:51   #2751
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
wdepnij do sklepu z torebkami, mają mnóstwo pojedynczych pasków, na pewno coś wybierzesz
aneczka nie pomyslalam,

machaj może nie będę robić ci kłopotu?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:07   #2752
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
aneczka nie pomyslalam,

machaj może nie będę robić ci kłopotu?
jak kupowałam torebkę ostatnio, kopertową to mi w niej pasek nie pasował bo był za krótki i babka mi wyciągnęła wielkie pudło, żeby sobie poszukała czegoś innego w ramach gratisu
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:08   #2753
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

cofnęłam się zeby troszkę nadrobic a tu wszędzie jedzonko,aż głodna sie robię

Machaj ciekawe czy zrobią tableta,mojej koleżanki córcia też tak zalatwiła tableta.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:29   #2754
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ale Asiulek w sierpniu odrzuciła spadek więc czas leci od sierpnia bo następna w kolejności jest Wercia... Także jedyna nadzieja pewnie w tym że liczy się data złożenia wniosku...
ano tylko teraz pytanie czy ci którzy sa ustatowymi spadkobiercami przed asiulkiem złozyli to odrzucenie czy nie bo jak nie to spoks cała sprawa nie ma mocy ... ale asiulek i weroniczka nie sa grupa 1 do dziedziczenia wiec musza byc poinformowani zeby sie czegos zrzec , no bo np mogli nie utrzymywac kontaktu mieszkac w innych województwach .. dlatego w drugim członiie pisze ze musza zostac poinformowani bo skad asiulek ma wiedziec czy ktos z rodziny spadkek przyja czy odrzucił ....

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Edzia- lind juz napisala. Ja odrzucilam spadek w ciagu tygodnia, myslalam ze to nie potrwa wiele dluzej. Moja niewiedza plus lenistwo. Z tego co wiem to on nie mial nic, mieszkal w wynajmowanym mieszkaniu. Tylko jakies sprzety typu tv itp. Nie wiem nawet gdzie to wszystko jest. Ktos mi wytlumaczy o co chodzi z tym inwentarzem? Jego dlugi to alimenty ok 7 tys.
asiulek spokojnie
1kto oprócz twojego wujka tzj z jego rodziny zyje ? córki synowie rodzice siostry braciai ich dzieci potem ida dopiero dzieci dzieci itd itd ... 2.
wiesz na 100% ze wszystkie te osoby zrzekły sie spadku po wuju ?
Nie odpowiadasz za długi przekraczające wartość aktywów (zasoby majątkow, czyli to co zostało po nim ) spadku.. czyli wycenia ci to co zostało zabiorą i ujmą od długów .. tylko tu tez wesoło ni ma bo ten co wycenia i komornik bedzie musiał byc płacony przez tego co dziedziczy

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Kala w nocy znowu miała gorączkę;/ nie mam pojęcia z czego... kropki nam schodzą... na dwór nie wychodziła... może za bardzo dom przewietrzyłam... bo okno w sypialni ciągle otwarte a ona tam biega?
a może to ze stresów... bo wczoraj moje dziecko skopało z łóżka tableta i teraz nie działa...;/ ehh a jak się spytałam dlaczego to zrobiła to powiedziała że tą bajke oglądała w czwartek i nie chciała jej oglądać... i to był powód zniszczenia zabawki za prawie 600zl;/
czekam na kuriera ma go zabrać na reklamacje ale nie wiem czy ją uwzględnią;/ a mówiłam M. jak kupowaliśmy tableta żeby go ubezpieczyć od razu bo wiadomo jak jest z dzieckiem... czasami nawet niechcący spadnie... ale było mu szkoda 100zł dopłacić...
z tymi dlugami działa to w obie strony , tato był jedynym opiekunek wuja (wuj nigdy sie nie ozenił , wiec nie miał dzieci zmarł po 90 wiec braci i siostr tez nie miał ) jedyny zyjacy z lini ustawoiwych byli jego siostrzency i bratankowie w tym moj ojciec ... ale ze ojcec przez 10 lat sie nim opiekował zostawił mu spadek .. ale co to za spadek jak połowe trzeba sprzedac zeby zapłacic podatek hhehehe...a to nic tato nie mógł zorobic pogrzebu , i kupic tanszego pomnika bo on juz nie z rodziny ....wg prawa... ale jakby miał troche długu zaraz by wiedzieli gdzie maja uderzac

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:30   #2755
libra777
Zakorzenienie

Megi no bardzo pojętny ,w mig wychwytuje z kontekstu wyrazy np. dupa
Oliwka ano milkniesz milkniesz

My nie obchodzimy walentynek
narobię pączków i faworków na tłusty czwartek i tyle ,
nie lubię amerykańskich świąt
nasze słowiańskie święto miłości i płodności jest w czerwcu w noc Kupały przemianowana przez kościół na świętego Jana a nie w lutym jak zimnica ,w czerwcu to można się na łące w stogu siana gzić
Stary 2013-01-24, 21:35   #2756
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
czekam na kuriera ma go zabrać na reklamacje ale nie wiem czy ją uwzględnią;/ a mówiłam M. jak kupowaliśmy tableta żeby go ubezpieczyć od razu bo wiadomo jak jest z dzieckiem... czasami nawet niechcący spadnie... ale było mu szkoda 100zł dopłacić...
powiem ci tak ja lapka ubezpieczyłam i sie bardzo ciesze bo juz mam 2 awarie jedna jeszcze na gwarancji producenta a teraz druga z dodatkowego ubezpieczenia , mało tego ubezpieczenie mam to do listopada wiec mysle w pazdzierniku zrobic przeglad niech wymienia co sie da trzeba korzystać , sami nas na to kusza

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:

na rozpatrzenie pewnie z 30dni? nie mam pojęcia.. kurier przyszedł i zabrał do serwisu...

masz umowe door to door , ja z dniem oddania do napraswy z dniem kiedy był u mnie w domu 5 dni az sie zdziwiłam a lapek jechał do czech bo tam serwis acera w polsce zbankrutowali

Stary 2013-01-24, 21:39   #2757
megi-megi
Zakorzenienie

A wrzucę Wam coś z poczekalni, żebyście sobie przypomniały, jak to mieć takiego maluszka, nawet jak klnie jak szewc, a zwłaszcza wtedy
http://www.youtube.com/watch?v=blOBomo6LPI

Wczoraj była u mnie w odwiedzinach nasza niania z 1,5 rocznym Alkiem. Pięknie dzieciaki się bawiły: Igor dał mu jeździć nawet swoim samochodem, ale krótko, Alek gotował na Igora kuchni i razem jedli gotowanego psa i puzzle, No Guciu dawał mu buzi Ale jak mały się wściekł i popchnął Igora, to zobaczył, że jednak ten jest silniejszy Poza tym Igor niani wykradał co chwilę telefon, małemu zabrał smoczka, psa i schował sobie do kosza na śmieci i oczywiście wszystko mu wyjadł i wypił Ale bardzo mnie ucieszył jego ciepły stosunek do młodszego kolegi (bałam się, że będzie dym)

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

I zauważam, że było 2 chłopców, 2 dorosłe baby i ja ledwo żyłam po tych odwiedzinach - wykończyli mnie. Jeszcze nie doszłam do siebie. Jak huragan by wpadł i porozrzucał zabawki po całym mieszkaniu.
Stary 2013-01-24, 21:42   #2758
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Megi fajnie że Iguś zdrowieje. Plamki znikną

Machaj szkoda że się wcześniej jakoś nie umówiłyśmy. Może kiedyś się uda jak cieplej będzie ?

Nie chcę Cię straszyć ale mój kuzyn po śwince miał w ramach powikłań zapalenie opon mózgowych. Tak się stało że już był zdrowy i nagle przeszła gorączka, z przychodni już go karetka zabrała bo się przelewał na rękach. Lepiej nie lekceważyć.

Cytat:

Winko mowisz
Moja bardzo dobra przyjaciółka miała "7 żołądków" i jadła nieustannie a waga wciąż, mimo wieku, nie ulegała zmianie. Kobita żadnych ćwiczeń nie wykonywała.

Takie obżarstwo jak piszesz to mi bulimią pachnie. Wszystko to jednego wieczora zjadałaś ?

Cytat:
patrzecie jaki fajny tort, może zrobie taki Zosi

Fajna dekoracja
Niestety u mnie nie przejdzie bo raz że nie daję żadnych takich cukiereczków do jedzenia a dwa że goście ze sztucznymi szczękami będą mieli problemy
Zawsze można wykorzystać pomysł

Cytat:
Stary 2013-01-24, 21:42   #2759
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A wrzucę Wam coś z poczekalni, żebyście sobie przypomniały, jak to mieć takiego maluszka, nawet jak klnie jak szewc, a zwłaszcza wtedy

Wczoraj była u mnie w odwiedzinach nasza niania z 1,5 rocznym Alkiem. Pięknie dzieciaki się bawiły: Igor dał mu jeździć nawet swoim samochodem, ale krótko, Alek gotował na Igora kuchni i razem jedli gotowanego psa i puzzle, No Guciu dawał mu buzi Ale jak mały się wściekł i popchnął Igora, to zobaczył, że jednak ten jest silniejszy Poza tym Igor niani wykradał co chwilę telefon, małemu zabrał smoczka, psa i schował sobie do kosza na śmieci i oczywiście wszystko mu wyjadł i wypił Ale bardzo mnie ucieszył jego ciepły stosunek do młodszego kolegi (bałam się, że będzie dym)

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

I zauważam, że było 2 chłopców, 2 dorosłe baby i ja ledwo żyłam po tych odwiedzinach - wykończyli mnie. Jeszcze nie doszłam do siebie. Jak huragan by wpadł i porozrzucał zabawki po całym mieszkaniu.

hehehe megi za niedługo moze cie to czekac codziennie :P .
a te video widziałam i sie popłakałam piekne widoki a mały taki spokojny najbardziej mi sie podobało jak układał sie jakby był jeszcze w brzuszku

Stary 2013-01-24, 21:45   #2760
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
wzruszyłam się okrutnie...strasznie,ale to strasznie chciałabym,żeby moja cudowna córeczka znowu była taka malutka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości