Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 15:52   #2041
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

A ja ciągle się zastan nad szczepieniem na ospę. Ktoś mi powie do kiedy powinno się podać 1 dawkę? i kiedy 2? Brumek?

Ostatnio sara bawiła sie grochem. Dzisiaj w kopie groch, i kawałek żyłki

Znowu mi spała niecałą godzinę i wstała z rykiem. Kolejny dzień z kolei. Cos jej nie daje się wyspać...

Zrobiłam to ciasto http://www.mojeciasto.pl/wielkanoc/c...kami-1627.html, studze biszkopt, ale jak zwykle środek biszkopta wyrośnięty a boki mniej, i taki nieforemny głupi ten mój piekarnik.

Jadę do rodzinnego po skierowanie na morfo i mocz, i receptę na hormony. Z łaską mnie zarejstrowała. .

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2013-01-24 o 15:54
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:57   #2042
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Dzień dobry. Dzieci poszły na sanki, więc mam chwilę dla siebie.

Shira, sto lat w zdrowiu, szczęściu i dostatku Nasza poczciwa kuno!

Lili, biedna mama- oby ręka szybko i dobrze się zrosła. Nie chcieli jej przyjąć na pogotowiu, to jeszcze nie ma założonego gipsu?
No i pisz koniecznie co było dalej!

Stronczku, a jest możliwe zaszczepienie się przeciwko ospie w UK? Skoro Ty nie miałaś, to może warto, żebyście się z Wiki zaszczepiły? Trzymam kciuki, żeby nic się nie wykluło.

Iwa, Ala wygląda jakby leciała , odważna dziewczyna- Hania by raczej się nie odważyła na takie szaleństwo.

Marina, szkoda że tak na chwilkę tylko wpadłaś. Co tam się u Was dzieje? Tulę mocno.

Sweet
, ja nie szczepiłam i raczej szczepić nie będę.

Moje dziecko wymieniło żołądek na taki wszystkomieszczący bez opcji najedzenia się. Od rana do wieczora słyszę "am, am, AM!". Nawet pestki dyni i suszone daktyle wciąga bez mrugnięcia okiem, a wcześniej budziły w niej obrzydzenie.

Nadal nie mogę nadziwić się jej samodzielności. Wczoraj po kąpieli wygrzebała sobie z łazienkowego śmietnika patyczek do uszu i zaczęła czyścić uszy. Szybko zakończyłam te zabiegi pielęgnacyjne i następnym razem muszę być chyba bardziej dokładna, żeby dziewczyna nie musiała sama nanosić poprawek.
Stary 2013-01-24, 16:01   #2043
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziubku jaką kawkę serwować?
hmmm może latte

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
nadrobię wieczorem, teraz na szybko:
bylismy u nowego pediatry: ROPNE ZAPALENIE UCHA ŚRODKOWEGO
<fuck>

w szoku jestem
poszłabym to tamtej z awanturą
a co powiedziała na wymiary Sarki ??

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Dzieci poszły na sanki, więc mam chwilę dla siebie.

Shira, sto lat w zdrowiu, szczęściu i dostatku Nasza poczciwa kuno!

Lili, biedna mama- oby ręka szybko i dobrze się zrosła. Nie chcieli jej przyjąć na pogotowiu, to jeszcze nie ma założonego gipsu?
No i pisz koniecznie co było dalej!

Stronczku, a jest możliwe zaszczepienie się przeciwko ospie w UK? Skoro Ty nie miałaś, to może warto, żebyście się z Wiki zaszczepiły? Trzymam kciuki, żeby nic się nie wykluło.

Iwa, Ala wygląda jakby leciała , odważna dziewczyna- Hania by raczej się nie odważyła na takie szaleństwo.

Marina, szkoda że tak na chwilkę tylko wpadłaś. Co tam się u Was dzieje? Tulę mocno.

Sweet
, ja nie szczepiłam i raczej szczepić nie będę.

Moje dziecko wymieniło żołądek na taki wszystkomieszczący bez opcji najedzenia się. Od rana do wieczora słyszę "am, am, AM!". Nawet pestki dyni i suszone daktyle wciąga bez mrugnięcia okiem, a wcześniej budziły w niej obrzydzenie.

Nadal nie mogę nadziwić się jej samodzielności. Wczoraj po kąpieli wygrzebała sobie z łazienkowego śmietnika patyczek do uszu i zaczęła czyścić uszy. Szybko zakończyłam te zabiegi pielęgnacyjne i następnym razem muszę być chyba bardziej dokładna, żeby dziewczyna nie musiała sama nanosić poprawek.
no to Hania taka jak mój łobuz czyścioszka
uszy tez sobie czysci sam , znaczy próbuje a ja mu wredna matka przeszkadzam

Shirka łobuzie kuniasty jak Ty tak reagujesz na .... stkę to co powiesz z kolejnym rokiem :P
z 3 z przodu da się żyć- powiedziała starsza pani
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 16:04   #2044
patik87
Zakorzenienie

Carmela kurza stopa to tamta pediatra powinna beknąc za to!! Takie zapalenie już się długo musiało rozwijać, pewnie wcześniej coś sie działo, może dlatego takie nocki mieliście słabe
Stary 2013-01-24, 16:28   #2045
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Carmela współczuje Wam i małej, bidulka musiała cierpieć przez niedokształcona babę
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 16:30   #2046
anka_1984
Raczkowanie

Shira - spóźnione życzenia 30-latko!

U mnie masakra - pisałam, że mały przezębiony, w sobotę byliśmy u lekarza, ale bardzo słabo mu przechodziło, dzisiaj w nocy pokasływał, więc rano poszliśmy do lekarza ponownie - diagnoza; zapalenie oskrzeli

Jestem podłamana , bo już na początku stycznia miał zapalenie oskrzeli, 1,5 tyg przerwy i nawrót i drugi antybiotyk - Zinacef - miały moze wasze dzieciaczki?

Jest tak smutny, płaczliwy, serce mi pękało, jak musiałam go dzisiaj zostawić...

Ja też mam troche kaszel, poprosiłam pediatrę, żeby mnie osłuchał, niby wszystko ok, ale jakby się rozwijało mam wziąć antybiotyk, żeby wrazie w nie zarażać małego, więc już wzięłam profilaktycznie, żeby nic nie rozsiewać.
Tak sobie myślę, że w sobotę dostał za słabe lekarstwa i się rozwinęło..

Tak mi szkoda mojej dziecinki

Robie kolejną kawę i wracam do papierów - dzisiaj spóźnilam się do pracy 2,5 godz i teraz muszę nadrabiać.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 16:33   #2047
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a mnie zaintrygowałaś. CO BYŁO DALEJ?
Agni, Marzena szczurek dostał po łebie i skończył w centralnym

Mamie założyli gips dzisiaj popołudniu. Ma złamanie z wybiciem.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 16:46   #2048
patik87
Zakorzenienie

Anka Sara miała w szpitalu podawany dożylnie na zakażenie ukł moczowego. Szybko działa.
No ja miałam raz na gardło dla siebie.
Biedny mały
Stary 2013-01-24, 17:24   #2049
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Zrobiłam to ciasto http://www.mojeciasto.pl/wielkanoc/c...kami-1627.html, studze biszkopt, ale jak zwykle środek biszkopta wyrośnięty a boki mniej, i taki nieforemny głupi ten mój piekarnik.

przepis na biszkopt niezawodny i idealny:

http://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii

odezwę się wieczorkiem

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 18:19   #2050
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
<fuck>
O żesz! Ale wyczułaś tamtą babę Wiesz co, dziewczyny mają rację, że powinnaś do niej iść i powiedzieć, jak jest. Może by to jej albo jej przełożonym dało do myślenia. To niedopuszczalne przecież!

A rozmawialiście o wzroście Sarenki?

Cytat:
Zdolne dzieci mamy też się dziwię co dzień. Tymuś też wszystkie czynności higieniczne "umie" wykonać: zmyć makijaż, posmarować się kremem, umyć uszka i głowę itd

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
U mnie masakra - pisałam, że mały przezębiony, w sobotę byliśmy u lekarza, ale bardzo słabo mu przechodziło, dzisiaj w nocy pokasływał, więc rano poszliśmy do lekarza ponownie - diagnoza; zapalenie oskrzeli

Jestem podłamana , bo już na początku stycznia miał zapalenie oskrzeli, 1,5 tyg przerwy i nawrót i drugi antybiotyk - Zinacef - miały moze wasze dzieciaczki?
Pewnie ten pierwszy antybiotyk wcale go nie wyleczył...
Bardzo współczuję

Cytat:
A ja ciągle się zastan nad szczepieniem na ospę. Ktoś mi powie do kiedy powinno się podać 1 dawkę? i kiedy 2? Brumek?
Nie ma żadnej granicy odnośnie pierwszej dawki. Bo na to można też dorosłych szczepić. A druga jest w odstępie min. 6 tygodni, max. 3 miesiące.
Stary 2013-01-24, 20:21   #2051
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Carmela
Biedna Sarenka, dobrze ze podszukałaś kogoś innego
Ale zeby tamta nie zauważyła zapalenia ucha

Marinko, tęskni mi sie
Napisz cs wiecej
qra mać boje sie co u was...

Marzenko czytając o Hani o jak bym czytała o Jasiu, który budzi ie i biegnie ku kuchni wołając MNIAMi

Brumciu pisalas ostatnio o nosidełku. Ale chyba ale zrozumiała ze wychodzisz czasami na dwór. Teraz zima tez używasz tuli?

A u nas:
-dermatolog jutro przyjmuje ale czerwone plamki ładnie schodzą, tylko ślady po zadrapaniach sa, więc nie wiem czy iść do lekarza. No i wczoraj przestał nic bez drapania
- Jas nauczył sie ładnie mówić JABŁKO i pokazuje paluszka pytany o wiek
- dziś odstawiamy butelkę przed snem
Stary 2013-01-24, 20:52   #2052
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Oczywiście że pójdę do tej naszej poprzedniej pediatry ( i do kierowniczki przychodni też), ale dzisiaj to bym ja chyba tam , wiec poczekam aż troche ochłone.
Na wzrost kazała iść do endo, mamy termin na 26.02.

Oczywiście żeby nie było... wysłuchała jakieś szmery w sercu, jutro z rana mamy echo (prywatnie-bo na to czekania bym nie przeżyła).

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 20:55   #2053
myha82
Wtajemniczenie

CARMELA ja tez bym poszła do pierwszej "lekarki" i powiedziała co mysle Nie wiem czy tez bym tego gdzieś nie zgłosila bo dla mnie ta baba jest niekompetentna i nie powinna leczyc dzieci

MARZENA moja Martyna tez od rana do wieczora "am" To chyba taki okres Ja chyba tez niedkładnie wykonuje jej codzienna toalete bo ciagle i tak robi to po swojemu Ja tez ostatnio nie mogłam sie napatrzec jakie mam dorosłe dziecko. Dziisaj sie upierała, ze chce sama jesc łyzecza i na prawde super jej to wychodziło. Myje sama raczki, wyciera w recznik, wrzuca talerzyki (plastikowe ) do zlewu. Widze, ze zaczyna powoli sama sie ubierac. Kiedy to moje dziecko zrobiło sie takie samodzielne Przeciez dopiero co była małym niemowlaczkiem

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:06   #2054
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Myha- jedzenie lyzeczką Jaś ma PRAWIE opanowanie do perfekcji
Jogurciki zjada 5 lyżczek a potem resztę chce zjadać rączką i wszystko jest w jogurcie
Chlebek zjada tez sam( głównie to co leży na chlebie) dziś była próba frytek i sam domagał sie keczupu i sobie wnim maczał i chrupał
No i pałkę z kurczaka obgryza z zamiłowaniem
Stary 2013-01-24, 21:45   #2055
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu pisalas ostatnio o nosidełku. Ale chyba ale zrozumiała ze wychodzisz czasami na dwór. Teraz zima tez używasz tuli?

A u nas:
-dermatolog jutro przyjmuje ale czerwone plamki ładnie schodzą, tylko ślady po zadrapaniach sa, więc nie wiem czy iść do lekarza. No i wczoraj przestał nic bez drapania
Nie, na spacery teraz nie chodzę Tylko po domu i po sklepach.

No to Jaś tajemniczy z tą wysypką

Tymuś też mówi jabłko Za to wieku nie potrafi. W sumie nigdy go nie próbowałam uczyć...

Powodzenia w rozstaniu z butlą

Carmela - dobrze, że tam pójdziesz. I mam nadzieję, ze te szmery to nic!

Cytat:
Myha- jedzenie lyzeczką Jaś ma PRAWIE opanowanie do perfekcji
Jogurciki zjada 5 lyżczek a potem resztę chce zjadać rączką i wszystko jest w jogurcie
Chlebek zjada tez sam( głównie to co leży na chlebie) dziś była próba frytek i sam domagał sie keczupu i sobie wnim maczał i chrupał
No i pałkę z kurczaka obgryza z zamiłowaniem
Tymuś łyżeczka kiepsko je. Tzn. je, ale połowa w buzi, połowa dookoła

Za to mamy nowe dźwięki: jak robi myszka (pipi) i jak robi duszek (uuuuu) Poza tym nauczył się ... rozbierać Rozpina suwak, ściąga seter i rajstopki prawie całe
Stary 2013-01-24, 21:57   #2056
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brumku poczekaj aż zacznie pampersa ściągać
I wielkie za nowe umiejętności.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 22:23   #2057
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumku poczekaj aż zacznie pampersa ściągać
I wielkie za nowe umiejętności.
Właśnie Madzia już miałam kiedyś pytać czy Szymek nadal pampersa zdejmuje? A kupa rano jest?

Radek też potrafi pokazać paluszkiem ile ma lat
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 22:47   #2058
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Shira spóźnione, ale najszczersze życzenia urodzinowe!!!
ja w grudniu kończyłam 30.....

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
chore jesteśmy z Hanką obie. mnie rozłożyło wczoraj po całości, miałam gorączkę, leżałam kilka godzin pod kocem i się ruszyć nie mogłam. a Hanka się trzymała. aż nagle w nocy tak się rozkaszlała, że się zerwałam i inhalacje z soli jej robiłam, żeby mogła spać choć trochę... byłyśmy dzisiaj już u lekarza..mała ma antybiotyk (Ceclor - miała któraś z Was?? skuteczne to?) i w poniedziałek do kontroli. osłuchowo w płucach czysto, ale gardło brzydkie no i ten kaszel.. już mi jeść dzisiaj kanapek nie chciała, pewnie ją boli... jestem załamana tym, jak u niej szybciutko się wszystko wykluwa. w kilka godzin dosłownie! ze wszystkimi infekcjami u niej tak właśnie jest... to pewnie przez to, że taka słaba jest w związku z wadą
zdrówka dla Was dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Mama u lekarza od rana siedzi. Wczoraj na pogotowiu była ale nie przyjęli jej.
tzn , że ze złamaną ręką nikt jej nie przyjął i gipsu nie założył???

Cytat:

hahaha dobre dobre

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Dzis sie dowiedziałam ze corka sąsiadki ma ospe. W poniedziałek była na grupie z drugim dzieckiem. Mam nadzieje ze Wiki nie złapie, albo ja. Bo nie mialam nigdy
oby Wiki nie załapała!

Cytat:
<fuck>
oj zdróweczka! i te szmery?
daj znać jutro po badaniu!

Cytat:

Cytat:

zdrówka i oby antybiotyk pomógł
Hania go kiedyś miała, ale w zastrzykach jak miała 5 m-cy
poprawa była szybka i właśnie na zap. oskrzeli

Cytat:

A u nas:
ja bym jednak podeszła do tego dermatologa czy się diagnoza potwierdzi
brawa za nowe umiejętności
jak Wam poszło bez butelki?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Za to mamy nowe dźwięki: jak robi myszka (pipi) i jak robi duszek (uuuuu) Poza tym nauczył się ... rozbierać Rozpina suwak, ściąga seter i rajstopki prawie całe

co do nowych dźwięków to Ala dzisiaj podchodzi, pokazuje na swój brzuch i mówi psssss
no zdębiałam bo nie miałam pojęcia o co chodzi
to mi jeszcze raz pokazuje i patrzy sobie na brzuszek (bluzkę)
no i zajarzyłam, że ona na pszczółkę pokazuje i mówi jak pszczółka robi (bluzeczka z Pszczółką Mają)
no i jak po badaniach wróciłyśmy to siadła na przedpokoju koło Hani i jak starsza siostra próbowała kozaki zdjąć
a że jej nie szło to Hania próbowała jej pomóc
stałam i się podśmiechiwałam - mówię Wam, słodki widok

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-24, 22:50   #2059
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
my po badaniu.
Ala troszkę popłakała a Hani wcale jestem z niej mega dumna bo się obawiałam, że ona będzie się wyrywać i histeryzować, ale widać, że mi z wiekiem dziecko mądrzeje. tylko w momencie nakłucia mina jej zrzedła, ale dała radę w nagrodę posżłyśmy kupić lizaki
dla dzielnych dziewczyn!
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Aniu do mnie też dziś przyjaciółki wpadają ale niestety nie dzieciate a szkoda
a jak nocki Adasia ??

niestety kiepskie dalej, budzi się nawołując tatę, czekam na powrót TŻa z nadzieją że się poprawi
Dziękuję że pytasz

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
T
Mama u lekarza od rana siedzi. Wczoraj na pogotowiu była ale nie przyjęli jej.
Czemu jej nie przyjęli??
Cytat:

A. Sara spała całą noc bez zająknięcia. !! Ciii jakby co ja nic wam nie mówiłam.
Ja nic nie słyszałam ale gratuluję!
Cytat:
<fuck>
Biedna Sarenka Co za baba z tamtej!!!
Cytat:
oj....dużo zdrowia!!!
Cytat:

za słówka i powodzenia z butlą!

Brumek, dla Tymka!

A u nas jest etap wrzasku przy rozbieraniu Ale tylko dlatego, że mały chce koniecznie sam, jak mu próbuję pomóc to się drze, złości się bo mu idzie powoli ale pomóc nie pozwoli. Dziś go już sposobem brałam, wróciliśmy ze spaceru, sam chciał wszystko zdejmować, więc oczywiście ryk, bo za wolno. Ale pytam czy pomóc, to kręci głową i mnie odpycha, że nie. Więc mu mowię wreszcie że absolutnie NIE będę mu pomagać, tylko pokażę co ma zrobić żeby było łatwiej. Wtedy pozwolił
Generalnie mnóstwo rzeczy chce teraz "SIAM", a przy próbach pomagania złości się okrutnie.
A na maluchy patrzył z zachwytem, uśmiechnięty, przynosił im zabawki, chciał huśtać w fotelikach, potem strasznie był zawiedziony że "dzidzi" już pojechały...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 22:53   #2060
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A u nas jest etap wrzasku przy rozbieraniu Ale tylko dlatego, że mały chce koniecznie sam, jak mu próbuję pomóc to się drze, złości się bo mu idzie powoli ale pomóc nie pozwoli. Dziś go już sposobem brałam, wróciliśmy ze spaceru, sam chciał wszystko zdejmować, więc oczywiście ryk, bo za wolno. Ale pytam czy pomóc, to kręci głową i mnie odpycha, że nie. Więc mu mowię wreszcie że absolutnie NIE będę mu pomagać, tylko pokażę co ma zrobić żeby było łatwiej. Wtedy pozwolił
Generalnie mnóstwo rzeczy chce teraz "SIAM", a przy próbach pomagania złości się okrutnie.
A na maluchy patrzył z zachwytem, uśmiechnięty, przynosił im zabawki, chciał huśtać w fotelikach, potem strasznie był zawiedziony że "dzidzi" już pojechały...
ciekawe jak zareaguje jak będzie miał takie małe non stop w domu i to przy mamusi

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-24, 23:02   #2061
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe jak zareaguje jak będzie miał takie małe non stop w domu i to przy mamusi

oj, czuję że będzie ciężko

O matko, prawie zapomniałam:
SHIRO, KUNO KOCHANA, STO LAT!!!!!!!!!!!:roza :

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 23:15   #2062
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Marzenko Pytalas o szczepienia na ospe. Tu nie ma. Pytałam JAKIS czas temu w przychodni panią pielęgniarkę która Wiki szczepila.

Brumku za nowe umiejętności Tymcia
U nas jeszcze slow brak, oprócz mama od kilku dni. Tak to nowe dźwięki i sylaby tylko zaobserwowalam.

Patik jak u Sary z mowa ?

Iwa to musiał byc naprawde wzruszajacy widok. I Ala na sankach Mala kaskaderka

Carmela brak slow na panią "doktor". Ale dobrze ze masz głowę na karku i zainterweniowalas. Szybkiego powrotu do zdrowka dla Sarenki i daj znac jutro co i jak po badaniu. A wczesniej było cos podobnego?

Padam na pyszczek. Wiki dopiero 20 min temu Zasnela. Takiego powera dostała na święta noc ze cieżko ja było wyciszyć i położyć spac.

Mamy problem z sąsiadem. Tym od tej babki co dziecko wynosiła w bodach na zimno. Czepia sie o miejsce parkingowe. Zostawial nam dwa razy kartki za szyba zeby tam nie parkować (podszywal sie pod innych sąsiadów). W zeszłym tygodniu porysowal nam maskę w aucie a dzis wyskoczył z pięściami i groźbami do tz zeby tam nie parkowal bo mu auto zniszczy. Ręce opadają. Boje sie zeby nam nic nie zrobił. To chory psychicznie człowiek.(do tego cpa, i nie wiadomo co takiemu w głowie siedzi).
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 23:37   #2063
Natka_
Zakorzenienie

Hej hej

Chłopcy śpią, a ja przespałam się w dzień 1,5h i teraz spać nie mogę
Domkowi ząbki wychodzą, nocki masakra, uszy naderwane...

SHIRKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Carmela,
nie żartuj! Idź ze skargą do tamtej przychodni

Dziubku, nie kracz

Marzenko, ja też mam takiego żarłoka w domu Od paru dni tylko AM i AM!!

Patik, za nockę! Nie powiemy nic Sarence, że coś pisnełaś

Stronczku, może lepiej jakby Wiki miała ospę już za sobą.
A sąsiad jakiś nienormalny! Nie możecie gdzieś tego zgłosić?

Iwa, ale Ala ma pozycję na sankach Domek pewnie by tak nie wyleżał

Pieleszko, zdrówka dziewczyny

Lili,współczuję mamie Oby szybko się pozrastało.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 23:39   #2064
iustyna1
Wtajemniczenie

SHIRA !!!!! sto lat!

Stronczek z takim świrem chyba bym odpuściła. A z jego żoną/kobietą nie da się pogadać? Macie gdzie parkować poza tym miejscem?

Ps. 10 minut temu moje dzieci jeszcze nie spały...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 23:47   #2065
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Shira - spóźnione życzenia 30-latko!

Jest tak smutny, płaczliwy, serce mi pękało, jak musiałam go dzisiaj zostawić...

Ja też mam troche kaszel, poprosiłam pediatrę, żeby mnie osłuchał, niby wszystko ok, ale jakby się rozwijało mam wziąć antybiotyk, żeby wrazie w nie zarażać małego, więc już wzięłam profilaktycznie, żeby nic nie rozsiewać.
Tak sobie myślę, że w sobotę dostał za słabe lekarstwa i się rozwinęło..

Tak mi szkoda mojej dziecinki

Robie kolejną kawę i wracam do papierów - dzisiaj spóźnilam się do pracy 2,5 godz i teraz muszę nadrabiać.
Oo nie Zdrówka!!

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

A u nas nic nowego. Cale szczęście (odpukać) jesteśmy zdrowi. Tż w domu, więc spędzamy czas wkońcu razem. Tż zabiera Domka na dwór żebym mogła odespać nocki, więc high life
Ale wszystko co dobre szybko się kończy, tż jutro już jedzie do firmy Gdyby nie ta impreza urodzinowa to właśnie spędzalibyśmy miło czas w górach
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 23:58   #2066
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
co do nowych dźwięków to Ala dzisiaj podchodzi, pokazuje na swój brzuch i mówi psssss
no zdębiałam bo nie miałam pojęcia o co chodzi
to mi jeszcze raz pokazuje i patrzy sobie na brzuszek (bluzkę)
no i zajarzyłam, że ona na pszczółkę pokazuje i mówi jak pszczółka robi (bluzeczka z Pszczółką Mają)
Własnie za takie coś kocham dzieci bezgranicznie!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Brumek, dla Tymka!

Siamodzielny Adaś
Już niedługo będzie miał taką dzidzi na wyłączność Nawet się chłopak nie spodziewa, co go czeka

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Mamy problem z sąsiadem. Tym od tej babki co dziecko wynosiła w bodach na zimno. Czepia sie o miejsce parkingowe. Zostawial nam dwa razy kartki za szyba zeby tam nie parkować (podszywal sie pod innych sąsiadów). W zeszłym tygodniu porysowal nam maskę w aucie a dzis wyskoczył z pięściami i groźbami do tz zeby tam nie parkowal bo mu auto zniszczy. Ręce opadają. Boje sie zeby nam nic nie zrobił. To chory psychicznie człowiek.(do tego cpa, i nie wiadomo co takiemu w głowie siedzi).

Brrr, przerażający ten gość A te miejsca są oznakowane, przypisane do danej rodziny/lokalu?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

A u nas nic nowego. Cale szczęście (odpukać) jesteśmy zdrowi. Tż w domu, więc spędzamy czas wkońcu razem. Tż zabiera Domka na dwór żebym mogła odespać nocki, więc high life
Matko, co za sielanka
Stary 2013-01-25, 00:05   #2067
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dziewczyny z tym Parkingiem to jest tak ze wszędzie dookoła domu jest płatny. Mieszkańcy moga sobie wykupic tzw pozwolenie na parkowanie ale nie gwarantują ze te miejsce sie znajdzie. I my nie mamy wykupionego.Na przeciwko jest drugi budynek i tam są juz prywatne miejsca za ktore lokatorzy nie płaca. Dogadalismy sie z jednymi z nich ze będziemy parkować u nich bo oni auta nie maja. I ten czubek chyba jest z zazdrosny o to miejsce. Sam pozwolenia tego nie wykupił ( bo oficjalnie tu nie mieszka i nie Moze wykupic, jego żona figuruje jako samotna matka i gruba kasę od państwa ciągnie, dodatkowo on ma zakaz zbliżania sie do niej i do dziecka) i podjezdza każdego po kolei.
Jego żona jest jeszcze głupsza od niego. Więc z nią nie ma o czym nawet gadać ( kiedys z nią normalnie rozmawiałam ale przestałam, tez miałam z nią osobiście małe spiecie)

W poniedziałek chyba na policję to zgłosimy. Przecież on GROZIŁ tz. I jak sie nie daj Boże cos stanie to Beda mieli juz w papierach ze takie pogróżki były, i ze to jego sprawka. Łatwiej bedzie udowodnić.
Stary 2013-01-25, 00:23   #2068
brumek
Zakorzenienie

Stronczku, to naprawdę czubek jakiś. Dobrze, że sami nie próbujecie z nim gadać, bo to chyba niebezpieczne. Tym zakazem zbliżania to mnie nieźle nastraszyłaś.
Stary 2013-01-25, 00:35   #2069
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Taaa ten zakaz to fikcja jakaś. Ona przypomina sobie o nim średnio raz w tygodniu jak używa panic alarm. On normalnie tam na codzien mieszka. Tam co drugi dzien są awantury ale to takie ze cła ulicy ich słyszy. Ostatnio stała pod domem i darla sie zeby wypier... Z jej domu. Sąsiedzi z dołu policję wezwali bo tak sie derli. A ta Mala dziewczynka (2 dni młodsza od Wiki) to wszystko widzi.
Stary 2013-01-25, 00:38   #2070
brumek
Zakorzenienie

Boże, co z życie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości