Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 18:25   #901
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
mam wyniki bety- 144,5
także chyba zostaję z Wami
Jakby ktoś tworzył listę to mam na imię Magda i mam 26 lat (w sumie w tym roku skończę już 27)
Matall hehe pewnie niedługo będzie tak jak mówisz pamiętam cię z mamuś majowo-czerwcowych 2011- męża chrześnica urodziła się 2 tygodnie po Twoim synku i pamiętam że podczytywałyśmy ze szwagierką wasz wątek bo to była jej pierwsza ciąża i chciałyśmy wszystko wiedzieć raz nawet ci napisałam wiadomość na Priv odnośnie rolet pewnie nie pamiętasz a ja Cię jakoś tak zapamiętałam bo bardzo miło i przyjaźnie mi się kojarzyłaś
Faktycznie, pamiętam, ze ktoś mnie pytał o rolety, ale to było wieki temu!

Czyli robienie buty raz bez sensu? Bo u mnie 35 zl kosztuje i 70 to już sporo

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 18:40   #902
papalinka83
Zakorzenienie

No chyba bez sensu, betę chyba robi się raczej na poczatku jak jeszcze usg nic nie wykrywa i wtedy sie sprawdza przyrost, a skoro i tak ty się wybierasz na usg, to pewnie za dużo ci taki wynik nie powie, zwłaszcza że normy są tak szerokie, że nie da się na ich podstawie precyzyjnie określić wieku ciąży...

Poczekaj jeszcze ten tydzień i już będziesz wszystko wiedzieć, tak jak i ja zresztą
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 20:37   #903
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Herbatka z żurawiny i urosept

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Eh mam to samo W zeszłym tygodniu byłam przez 7 dni w górach i jadłam regularnie , śniadanie o 8:30, obiad miedzy 14 a 15 ,kolacja koło 18:30 i przyznam że zaparcia trochę ustąpiły, myślę że gdybym dalej jadła o tych godzinach to z dnia na dzień byłoby lepiej ale niestety praca nie pozwala:| Ale popijam rumianek i nieco pomaga, słyszałam że siemie lniane też działa

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Aż mi się uśmiech pojawił na twarzy

nie wiem czy siemie lniane mozna pic w ciazy "od tak sobie", ja zanim dowiedzialam sie o ciazy kupilam wlasnie siemie lniane bo mialam zamiar sie odchudzac i gdzies wyczytalam ze poprawia przemiane materii i na opakowaniu jest napisane, że "ze wzgledu na brak wystarczajacych danych nie zaleca się przyjmowania produktu w czasie ciazy i karmienia piersia"

wrocilam od lekarza malenstwo ma 8 mm i pieknie bije serduszko - widzialam i slyszalam wg OM to 7 tydz 1 dzien a wg usg 6 tydz. 6 dzien termin na 11.09
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 20:44   #904
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ja też jestem za zrobieniem listy, szkoda, że nie mogę częściej siedzieć z Wami na forum;p

papalinka dokładnie te same muffinki orbilam kilka dni temu i do dzisiaj sa pyszne, zrobilam 2 porcje, jedna bez kakao ale doddala pastylki czeoladowe, druga z kakao i pastylkami;D pyyyycha
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 20:51   #905
matallewar
Zakorzenienie

MASAKRA! Mam leżeć 3 tyg! Na płasko!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-01-24, 21:09   #906
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
wrocilam od lekarza malenstwo ma 8 mm i pieknie bije serduszko - widzialam i slyszalam wg OM to 7 tydz 1 dzien a wg usg 6 tydz. 6 dzien termin na 11.09
O to super piękne uczucie usyszeć serduszko

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Oj czemu? Współczuje
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:09   #907
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, pamiętam, ze ktoś mnie pytał o rolety, ale to było wieki temu!

Czyli robienie buty raz bez sensu? Bo u mnie 35 zl kosztuje i 70 to już sporo
zapamiętałam Cię bo pierwszym razem nie umiałam przeczytać twojego nicka do tej pory zastanawiam się skąd wzięłaś pomysł na niego
a z tą betą to chyba bez sensu bo to ten przyrost jest ważny chyba bardziej od samej pojedynczej wartości

Cytat:
wielkie gratulacje

Cytat:
co się stało
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:20   #908
papalinka83
Zakorzenienie

Matall co się stało?
Stary 2013-01-24, 22:40   #909
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
zapamiętałam Cię bo pierwszym razem nie umiałam przeczytać twojego nicka do tej pory zastanawiam się skąd wzięłaś pomysł na niego
a z tą betą to chyba bez sensu bo to ten przyrost jest ważny chyba bardziej od samej pojedynczej wartości

wielkie gratulacje

co się stało
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Matall co się stało?
kręgosłup naciska mi na nerw i mam przez to ostre zapalenie mięśni na plecach. Ledwo mogę siedzieć

nick:
Czemu matallewar?
A więc historia jest prosta. Choć dwuetapowa.
Etap 1. Ola zawsze ma problem z nickiem, aby nie był zajęty. Nie przepada za nickami z numerkami, bo ciężko je zapamiętać.
Etap 2. W któreś wakacje razem z siostrą znajdują sposób na robienie imion z Gwiezdych Wojen (mega fanką nie jestem, ale lubię). Sposób jest następujący.
Imię: 3 litery z nazwiska + 2 litery z imienia
Nazwisko: 2 litery z panieńskiego mamy + 3 litery z miasta urodzenia

I tak powstało Matal Lewar
A żeby uniknąć różnych pisowni (ach te problemy z pamięcią) pozostało matallewar.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-01-24, 23:02   #910
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem czy siemie lniane mozna pic w ciazy "od tak sobie", ja zanim dowiedzialam sie o ciazy kupilam wlasnie siemie lniane bo mialam zamiar sie odchudzac i gdzies wyczytalam ze poprawia przemiane materii i na opakowaniu jest napisane, że "ze wzgledu na brak wystarczajacych danych nie zaleca się przyjmowania produktu w czasie ciazy i karmienia piersia"

O to dobrze że mówisz, nie wiedziałam że się nie zaleca

Super że z maleństwem wszystko dobrze

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
kręgosłup naciska mi na nerw i mam przez to ostre zapalenie mięśni na plecach. Ledwo mogę siedzieć

nick:
Czemu matallewar?
Etap 1. Ola zawsze ma problem z nickiem, aby nie był zajęty. Nie przepada za nickami z numerkami, bo ciężko je zapamiętać.
Etap 2. W któreś wakacje razem z siostrą znajdują sposób na robienie imion z Gwiezdych Wojen (mega fanką nie jestem, ale lubię). Sposób jest następujący.

A żeby uniknąć różnych pisowni (ach te problemy z pamięcią) pozostało matallewar.

Na samą myśl mnie boli :/ A ma to związek z ciążą ?
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 00:07   #911
Trele_Morele
Zakorzenienie

czesc dziewczyny Ja postanowilam ze pojde w sobote do lekarza , nie wytrzymam ani chwili dluzej Czy ktoras byla z Was mniej wiecej w 4 tyg ? Czy lekarz wtedy okresli czy pecherzyk jest pelny czy pusty ? Kurde , nie wiem w sumie ktory to tydzien przez to ze nie mialam @ po # , ale zaryzykuje , pojde najwyzej za chwile kolejny raz

Czy ktores z Was nie maja bolu piersi poki co ? Poprzednio mnie bolaly , ale nie pamietam od kiedy. Teraz nie bola wcale i troche mnie to martwi ..

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-01-25 o 00:26
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 00:40   #912
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
O to dobrze że mówisz, nie wiedziałam że się nie zaleca

Super że z maleństwem wszystko dobrze

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Na samą myśl mnie boli :/ A ma to związek z ciążą ?
Nie sądzę. Raczej z krzywicą (mialam jako dziecko), sporym skrzywieniem kręgosłupa i tragicznym krzesłem w pracy, na którym od kwietnia siedziałam (zawsze mnie po pracy plecy bolały)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-01-25, 01:10   #913
asiek89
Raczkowanie

Cześć drogie Mamusie
Jest mi bardzo miło wprosić się w Wasz zakątek i oznajmić, że od dwóch tygodni jestem świadoma faktu, że noszę w sobie Maleństwo.
Dwie kreseczki zobaczyłam 11.stycznia, a dzień później byłam już u lekarza, który stwierdził, że Maleństwo ma 5tyg i 2dni.
W tej chwili zaczęliśmy już siódmy tydzień a ja ciągle próbuję odnaleźć się w sytuacji, chociaż teraz skupiam się tylko na radości z poczęcia szkraba i dbaniu o to, żeby nic nie przeszkadzało jego rozwojowi.
Sytuacja przewróciła moje życie do góry nogami totalnie. Od trzech m-cy mieszkam w Gdańsku, ale będę musiała się właśnie z niego wyprowadzić, ponieważ utrzymanie się na stancji i z dzieckiem nie jest zbyt łatwe. Biologiczny nie chce mieć z nami nic wspólnego, więc Maleństwo jest Szczęściem tylko moim i moich najbliższych. Mam nadzieję, że uda mi się jakoś wszystko poukładać i myśleć pozytywnie do samego końca.
Pozdrawiam Was ciepło
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 05:34   #914
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny Ja postanowilam ze pojde w sobote do lekarza , nie wytrzymam ani chwili dluzej Czy ktoras byla z Was mniej wiecej w 4 tyg ? Czy lekarz wtedy okresli czy pecherzyk jest pelny czy pusty ? Kurde , nie wiem w sumie ktory to tydzien przez to ze nie mialam @ po # , ale zaryzykuje , pojde najwyzej za chwile kolejny raz

Czy ktores z Was nie maja bolu piersi poki co ? Poprzednio mnie bolaly , ale nie pamietam od kiedy. Teraz nie bola wcale i troche mnie to martwi ..

ja byłam w 4 tc ale nic nie było widać;/ wiec jesli jestes pewna ze to 4 to lepiej szie wstrzymac jeszcze chociaz tydzien żeby nie być rozczarowanym albo tak ajak ja i bajka1807 aż do 7tc
matallewar współczuje;/ dbaj o siebie
asiek89 witamy Mam nadzieję że wszystko się poukłada i będziemy razem przez nastepne misiące

Wczoraj padłam jak mucha niec nie zrobiłam a dziś do pracy 0 6:30 wyjazd i powrót ok 22->;/ ale cóż zrobić;/ Miłego dnia wszystkim
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:21   #915
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

To już mamusie wrześniowo-październikowe. Jak ten czas suuuuunie.

Wita się z Wami czerwcowa mama. 3mam kciuki za to, aby było Was coraz więcej!

Cytat:

Jeśli to faktycznie 4 tydzień, to nie określi co z pęcherzykiem. Wszystko też zależy od usg. Czasem widać tylko ciałko żółte.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:24   #916
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość
Cześć drogie Mamusie
Jest mi bardzo miło wprosić się w Wasz zakątek i oznajmić, że od dwóch tygodni jestem świadoma faktu, że noszę w sobie Maleństwo.
Dwie kreseczki zobaczyłam 11.stycznia, a dzień później byłam już u lekarza, który stwierdził, że Maleństwo ma 5tyg i 2dni.
W tej chwili zaczęliśmy już siódmy tydzień a ja ciągle próbuję odnaleźć się w sytuacji, chociaż teraz skupiam się tylko na radości z poczęcia szkraba i dbaniu o to, żeby nic nie przeszkadzało jego rozwojowi.
Sytuacja przewróciła moje życie do góry nogami totalnie. Od trzech m-cy mieszkam w Gdańsku, ale będę musiała się właśnie z niego wyprowadzić, ponieważ utrzymanie się na stancji i z dzieckiem nie jest zbyt łatwe. Biologiczny nie chce mieć z nami nic wspólnego, więc Maleństwo jest Szczęściem tylko moim i moich najbliższych. Mam nadzieję, że uda mi się jakoś wszystko poukładać i myśleć pozytywnie do samego końca.
Pozdrawiam Was ciepło
jak dawno nie widzialam takiej mamusi Dziewczyno szacun dla Ciebie, że się nie załamujesz i cieszysz z dzidzi. A ojciec biologiczny pewnie się opamietał co stracił
Stary 2013-01-25, 07:38   #917
karolson
Zakorzenienie

Dziewczyny moj TZ ma dzis wieczor kawalerski i jakos nie moge przestac o tym myslec. Ja mam jutro panienski - slub za 2 tygodnie... i wesele. Boje sie zeby glupot nie narobil w sumie jemu ufam ale nie ufam jednemu z.jego kolegow...wybijcie mi z glowy glupie mysli bo musze iac do pracy pozniej na przymiarke sukni, i z siostra jechac do kolezanki przymierzyc jakies futerko....

Witam nowa mame asiek89
Stary 2013-01-25, 07:39   #918
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

nick:
Czemu matallewar?

dzięki za szczegółowe wyjaśnienie historii swojego nicka no takiego to ci nikt nie zajmie
a co do kręgosłupa to strasznie współczuję
a synuś da ci poleżeć w ogóle? bo patrząc na naszą chrześnicę w tym samym wieku to po prostu nasuwają mi się aby skojarzenia tornado, tsunami itp

Cytat:

mnie nie bolały do tej pory i to jak się okazało był mój objaw ale teraz już po bokach mnie bolą no i napęczniały że ich sama nie poznaję, do tego niebieskie żyłki mi widać na nich i chyba sutki trochę pociemniały

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że uda mi się jakoś wszystko poukładać i myśleć pozytywnie do samego końca.
Pozdrawiam Was ciepło
damy radę!!! w kupie siła!!! a za tak pozytywne nastawienie masz tu buziaka

ja już w pracy jak wstaję o 6 rano to jedyne o czym myślę to zwolnienie lekarskie żeby się wyspać
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:24   #919
201704210903
Konto usunięte

Cytat:

Gratulacje!!!
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:20   #920
ladanseuse14
Zakorzenienie

Witajcie!

Nie było mnie kilka dni... tyyyle zaległości!

Mamy już za sobą rozmowy z rodzicami.. Dziadkowie się cieszą, nawet już było pierwsze opijanie Byłam chora, zdążyłam się wyleczyć a dziś znów jakieś kichańsko i katarzysko mnie wzięło... Jeśli chodzi o samopoczucie to niestety huśtawka nastrojów daje się we znaki.. Czasem płaczę, jestem załamana, zaniepokojona, mam tzw. "doła", itp. itd.. Zachcianek jako takich nie mam (chyba :P) ale np. jak teściowa smażyła mielone to tak mnie zemdliło, że zaraz poszłam przytulać WC..

Wizytę mamy w środę, więc nowości dotyczących fasolki jeszcze nie mam.. Jedynie bóle piersi i dziwne uczucie w podbrzuszu, czasem jakby kłucie. Aha no i w czwartek idę do pracy (bo obecnie jestem na dłuższym L4 - od listopada) na rozmowę z szefową, bo od lutego miałam wracać a tu chyba raczej się to nie szykuje zwłaszcza, że mam ciężką pracę fizyczną. Najgorzej, że umowę mam do 31.12.. Nie wiem, muszę o wszystkim z nią porozmawiać.

Dziś mamy 6t 2d, czyli wkroczyliśmy w 7 tydzień Ale ten czas leci! Czy u was widać było/jest w tym czasie już brzuszek? Wczoraj stanęłam na wadze i się załamałam.. Płakałam pół dnia.. 60 kg.. Ja niestety w mojej pracy muszę bardzo trzymać figurę niestety teraz L4 itp.. Po porodzie mam zamiar zrzucić do 50!!!! Czyli do starej wagi.

Ale się rozpisałam.. Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamusie!

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-01-25 o 09:22
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:23   #921
papalinka83
Zakorzenienie

[QUOTE=Trele_Morele;388431 63]czesc dziewczyny Ja postanowilam ze pojde w sobote do lekarza , nie wytrzymam ani chwili dluzej Czy ktoras byla z Was mniej wiecej w 4 tyg ? Czy lekarz wtedy okresli czy pecherzyk jest pelny czy pusty ? Kurde , nie wiem w sumie ktory to tydzien przez to ze nie mialam @ po # , ale zaryzykuje , pojde najwyzej za chwile kolejny raz

Nie chcę cię martwić, a zresztą to na pewno jest bardzo indywidualna kwestia, itp, ale ja byłam w 4t3d i nie było widać NIC, tylko pogrubioną śluzówkę, ale tam gdzie byłąm jest podobno słaby sprzęt, może na lepszym by było. Tak czy inaczej powodzenia
Stary 2013-01-25, 09:26   #922
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam w 4t 1d czyli na samym początku 5t i było widać tylko maciupki pęcherzyk ale ani zarodka ani nic..
Stary 2013-01-25, 09:30   #923
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Nie było mnie kilka dni... tyyyle zaległości!

Mamy już za sobą rozmowy z rodzicami.. Dziadkowie się cieszą, nawet już było pierwsze opijanie Byłam chora, zdążyłam się wyleczyć a dziś znów jakieś kichańsko i katarzysko mnie wzięło... Jeśli chodzi o samopoczucie to niestety huśtawka nastrojów daje się we znaki.. Czasem płaczę, jestem załamana, zaniepokojona, mam tzw. "doła", itp. itd.. Zachcianek jako takich nie mam (chyba :P) ale np. jak teściowa smażyła mielone to tak mnie zemdliło, że zaraz poszłam przytulać WC..

Wizytę mamy w środę, więc nowości dotyczących fasolki jeszcze nie mam.. Jedynie bóle piersi i dziwne uczucie w podbrzuszu, czasem jakby kłucie. Aha no i w czwartek idę do pracy (bo obecnie jestem na dłuższym L4 - od listopada) na rozmowę z szefową, bo od lutego miałam wracać a tu chyba raczej się to nie szykuje zwłaszcza, że mam ciężką pracę fizyczną. Najgorzej, że umowę mam do 31.12.. Nie wiem, muszę o wszystkim z nią porozmawiać.

Dziś mamy 6t 2d, czyli wkroczyliśmy w 7 tydzień Ale ten czas leci! Czy u was widać było/jest w tym czasie już brzuszek? Wczoraj stanęłam na wadze i się załamałam.. Płakałam pół dnia.. 60 kg.. Ja niestety w mojej pracy muszę bardzo trzymać figurę niestety teraz L4 itp.. Po porodzie mam zamiar zrzucić do 50!!!! Czyli do starej wagi.

Ale się rozpisałam.. Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamusie!
a dużo przytyłaś od początku ciąży? dużo zdrówka i zero stresów
Stary 2013-01-25, 09:33   #924
ladanseuse14
Zakorzenienie

nie mam pojęcia, ponieważ wczoraj pierwszy raz się zważyłam.. ale nie tylko ja ale i mój D. stwierdził, że przez 2-3 tyg. mogłam przytyć kilka kg, nawet koło 5-6.. to widać.. a jadłam tak jak wcześniej... ale liczę ciążę od tego 60, trudno.. w sumie moje "przytycie" najbardziej widać na brzuchu, nie wyglądam na 2 miesiąc
Stary 2013-01-25, 10:01   #925
201704210903
Konto usunięte

dziewczyny - chyba nie dostane nowej umowy; czy wy się znacie jak jest z L4? czy żeby dostawać zasiłek chorobowy w ciąży to muszę iść na zwolnienie w ostatnim dniu pracy?
Stary 2013-01-25, 10:06   #926
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
Przeczytalam caly Wasz watek i gratuluje kazdej z osobna.

Ja podobnie jak tancerka wczoraj zrobilam test... Z tym, ze druga kreska jest bardzo jasna. OM mialam tak samo 26 grudnia. Okresu nie ma 3 dzien, ale chyba owulke mialam wczesniej (wg sluzu), wiec licze ze nie ma od 3-5 dni. Zrobilam wczoraj rano bete, ale nadal nie mam wynikow... Taki jest medicover

Myslicie, ze taka blada krecha cos znaczy? Powtorzylam dzis test, ale nadal tak samo blada...

Jeszcze mam watpliwosci zwiaze z polozeniem szyjki. 2 dni temu byla wysoko, a teraz jakby nsko... Chociaz nie sprawdzalam o tej samej porze... Juz nic nie wiem :/

Cytat:
witam zdaje się że dołączę do tego wątku wczoraj na teście ujrzałam drugą jasną kreseczkę, a dzisiaj druga kreseczka była już znacznie ciemniejsza właśnie byłam na becie no iiiii czekamy do godz 18 na wyniki
OM 26 grudnia więc internetowy kalkulatorek wskazuje szacowany termin 3 października 2013
zaraz postaram się was poczytać żeby się troszkę wkręcić
sama nie wierzę że piszę na wątku mamusiowym
Moze bedziemy miec ten sam termin

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2013-01-25 o 10:13
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:19   #927
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:

Ja byłam na przełomie 4 a 5 tyg i widoczny był pęcherzyk i ciałko żółte. Też poszłam tak wcześnie bo ciekawość mnie zżerała ;D

Piersi na początku bolały okropnie, teraz jest o wiele lepiej. Czasem bolą cały dzień a czasem w ogóle.
Stary 2013-01-25, 10:20   #928
outline
Raczkowanie

Więc i ją witam Panie na wątku, na który właśnie się wprosiłam otóż ja również mam dwie kreseczki już na 3 testach :P: do lekarza idę dopiero w środę, więc mam nadzieję, że wszystko potwierdzi.

P.S. Witam dziewczyny że starających się

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:21   #929
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Nie sądzę. Raczej z krzywicą (mialam jako dziecko), sporym skrzywieniem kręgosłupa i tragicznym krzesłem w pracy, na którym od kwietnia siedziałam (zawsze mnie po pracy plecy bolały)
Kuruj się i wracaj jak najszybciej do zdrówka
Stary 2013-01-25, 10:21   #930
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Przeczytalam caly Wasz watek i gratuluje kazdej z osobna.

Ja podobnie jak tancerka wczoraj zrobilam test... Z tym, ze druga kreska jest bardzo jasna. OM mialam tak samo 26 grudnia. Okresu nie ma 3 dzien, ale chyba owulke mialam wczesniej (wg sluzu), wiec licze ze nie ma od 3-5 dni. Zrobilam wczoraj rano bete, ale nadal nie mam wynikow... Taki jest medicover

Myslicie, ze taka blada krecha cos znaczy? Powtorzylam dzis test, ale nadal tak samo blada...

Jeszcze mam watpliwosci zwiaze z polozeniem szyjki. 2 dni temu byla wysoko, a teraz jakby nsko... Chociaz nie sprawdzalam o tej samej porze... Juz nic nie wiem :/

Moze bedziemy miec ten sam termin
Na pewno znaczy... czesto jest tak, ze w terminie miesiaczki lub kilka dni po kreseczka jest bladziutka... jesli powtorzysz test za jakis tydzien to powinna byc juz wyrazna ja tak mialam ostatnim razem...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości