|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
Czyli robienie buty raz bez sensu? Bo u mnie 35 zl kosztuje i 70 to już sporo
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba bez sensu, betę chyba robi się raczej na poczatku jak jeszcze usg nic nie wykrywa i wtedy sie sprawdza przyrost, a skoro i tak ty się wybierasz na usg, to pewnie za dużo ci taki wynik nie powie, zwłaszcza że normy są tak szerokie, że nie da się na ich podstawie precyzyjnie określić wieku ciąży...
Poczekaj jeszcze ten tydzień i już będziesz wszystko wiedzieć, tak jak i ja zresztą
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrocilam od lekarza malenstwo ma 8 mm i pieknie bije serduszko - widzialam i slyszalam wg OM to 7 tydz 1 dzien a wg usg 6 tydz. 6 dzien termin na 11.09
|
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem za zrobieniem listy, szkoda, że nie mogę częściej siedzieć z Wami na forum;p
papalinka dokładnie te same muffinki orbilam kilka dni temu i do dzisiaj sa pyszne, zrobilam 2 porcje, jedna bez kakao ale doddala pastylki czeoladowe, druga z kakao i pastylkami;D pyyyycha |
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
MASAKRA! Mam leżeć 3 tyg! Na płasko!
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne uczucie usyszeć serduszkoOj czemu? Współczuje
|
|
|
|
|
#907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tą betą to chyba bez sensu bo to ten przyrost jest ważny chyba bardziej od samej pojedynczej wartości ![]() Cytat:
co się stało ![]()
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Matall co się stało?
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nick: Czemu matallewar? A więc historia jest prosta. Choć dwuetapowa. Etap 1. Ola zawsze ma problem z nickiem, aby nie był zajęty. Nie przepada za nickami z numerkami, bo ciężko je zapamiętać. Etap 2. W któreś wakacje razem z siostrą znajdują sposób na robienie imion z Gwiezdych Wojen (mega fanką nie jestem, ale lubię). Sposób jest następujący. Imię: 3 litery z nazwiska + 2 litery z imienia Nazwisko: 2 litery z panieńskiego mamy + 3 litery z miasta urodzenia I tak powstało Matal Lewar A żeby uniknąć różnych pisowni (ach te problemy z pamięcią) pozostało matallewar.
|
|
|
#910 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super że z maleństwem wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Na samą myśl mnie boli :/ A ma to związek z ciążą ? |
||
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Ja postanowilam ze pojde w sobote do lekarza , nie wytrzymam ani chwili dluzej Czy ktoras byla z Was mniej wiecej w 4 tyg ? Czy lekarz wtedy okresli czy pecherzyk jest pelny czy pusty ? Kurde , nie wiem w sumie ktory to tydzien przez to ze nie mialam @ po # , ale zaryzykuje , pojde najwyzej za chwile kolejny raz ![]() Czy ktores z Was nie maja bolu piersi poki co ? Poprzednio mnie bolaly , ale nie pamietam od kiedy. Teraz nie bola wcale i troche mnie to martwi ..
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-01-25 o 00:26 |
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sądzę. Raczej z krzywicą (mialam jako dziecko), sporym skrzywieniem kręgosłupa i tragicznym krzesłem w pracy, na którym od kwietnia siedziałam (zawsze mnie po pracy plecy bolały)
|
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
Cześć drogie Mamusie
![]() Jest mi bardzo miło wprosić się w Wasz zakątek i oznajmić, że od dwóch tygodni jestem świadoma faktu, że noszę w sobie Maleństwo. Dwie kreseczki zobaczyłam 11.stycznia, a dzień później byłam już u lekarza, który stwierdził, że Maleństwo ma 5tyg i 2dni. W tej chwili zaczęliśmy już siódmy tydzień a ja ciągle próbuję odnaleźć się w sytuacji, chociaż teraz skupiam się tylko na radości z poczęcia szkraba i dbaniu o to, żeby nic nie przeszkadzało jego rozwojowi. Sytuacja przewróciła moje życie do góry nogami totalnie. Od trzech m-cy mieszkam w Gdańsku, ale będę musiała się właśnie z niego wyprowadzić, ponieważ utrzymanie się na stancji i z dzieckiem nie jest zbyt łatwe. Biologiczny nie chce mieć z nami nic wspólnego, więc Maleństwo jest Szczęściem tylko moim i moich najbliższych. Mam nadzieję, że uda mi się jakoś wszystko poukładać i myśleć pozytywnie do samego końca. Pozdrawiam Was ciepło
|
|
|
|
#914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja byłam w 4 tc ale nic nie było widać;/ wiec jesli jestes pewna ze to 4 to lepiej szie wstrzymac jeszcze chociaz tydzien żeby nie być rozczarowanym albo tak ajak ja i bajka1807 aż do 7tc ![]() matallewar współczuje;/ dbaj o siebie asiek89 witamy Mam nadzieję że wszystko się poukłada i będziemy razem przez nastepne misiące![]() Wczoraj padłam jak mucha niec nie zrobiłam a dziś do pracy 0 6:30 wyjazd i powrót ok 22->;/ ale cóż zrobić;/ Miłego dnia wszystkim
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
To już mamusie wrześniowo-październikowe.
Jak ten czas suuuuunie. ![]() Wita się z Wami czerwcowa mama. 3mam kciuki za to, aby było Was coraz więcej! Cytat:
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno szacun dla Ciebie, że się nie załamujesz i cieszysz z dzidzi. A ojciec biologiczny pewnie się opamietał co stracił
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moj TZ ma dzis wieczor kawalerski i jakos nie moge przestac o tym myslec. Ja mam jutro panienski - slub za 2 tygodnie... i wesele. Boje sie zeby glupot nie narobil w sumie jemu ufam ale nie ufam jednemu z.jego kolegow...wybijcie mi z glowy glupie mysli bo musze iac do pracy pozniej na przymiarke sukni, i z siostra jechac do kolezanki przymierzyc jakies futerko....
Witam nowa mame asiek89
|
|
#918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no takiego to ci nikt nie zajmie ![]() a co do kręgosłupa to strasznie współczuję a synuś da ci poleżeć w ogóle? bo patrząc na naszą chrześnicę w tym samym wieku to po prostu nasuwają mi się aby skojarzenia tornado, tsunami itp Cytat:
ale teraz już po bokach mnie bolą no i napęczniały że ich sama nie poznaję, do tego niebieskie żyłki mi widać na nich i chyba sutki trochę pociemniały![]() Cytat:
ja już w pracy jak wstaję o 6 rano to jedyne o czym myślę to zwolnienie lekarskie żeby się wyspać
|
|
#919 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Nie było mnie kilka dni... tyyyle zaległości! Mamy już za sobą rozmowy z rodzicami.. Dziadkowie się cieszą, nawet już było pierwsze opijanie Byłam chora, zdążyłam się wyleczyć a dziś znów jakieś kichańsko i katarzysko mnie wzięło... Jeśli chodzi o samopoczucie to niestety huśtawka nastrojów daje się we znaki.. Czasem płaczę, jestem załamana, zaniepokojona, mam tzw. "doła", itp. itd.. Zachcianek jako takich nie mam (chyba :P) ale np. jak teściowa smażyła mielone to tak mnie zemdliło, że zaraz poszłam przytulać WC..Wizytę mamy w środę, więc nowości dotyczących fasolki jeszcze nie mam.. Jedynie bóle piersi i dziwne uczucie w podbrzuszu, czasem jakby kłucie. Aha no i w czwartek idę do pracy (bo obecnie jestem na dłuższym L4 - od listopada) na rozmowę z szefową, bo od lutego miałam wracać a tu chyba raczej się to nie szykuje zwłaszcza, że mam ciężką pracę fizyczną. Najgorzej, że umowę mam do 31.12.. Nie wiem, muszę o wszystkim z nią porozmawiać.Dziś mamy 6t 2d, czyli wkroczyliśmy w 7 tydzień ![]() Ale ten czas leci! Czy u was widać było/jest w tym czasie już brzuszek? Wczoraj stanęłam na wadze i się załamałam.. Płakałam pół dnia.. 60 kg.. Ja niestety w mojej pracy muszę bardzo trzymać figurę niestety teraz L4 itp.. Po porodzie mam zamiar zrzucić do 50!!!! Czyli do starej wagi. Ale się rozpisałam.. Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamusie!
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-01-25 o 09:22 |
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Trele_Morele;388431 63]czesc dziewczyny
Ja postanowilam ze pojde w sobote do lekarza , nie wytrzymam ani chwili dluzej Czy ktoras byla z Was mniej wiecej w 4 tyg ? Czy lekarz wtedy okresli czy pecherzyk jest pelny czy pusty ? Kurde , nie wiem w sumie ktory to tydzien przez to ze nie mialam @ po # , ale zaryzykuje , pojde najwyzej za chwile kolejny raz ![]() Nie chcę cię martwić, a zresztą to na pewno jest bardzo indywidualna kwestia, itp, ale ja byłam w 4t3d i nie było widać NIC, tylko pogrubioną śluzówkę, ale tam gdzie byłąm jest podobno słaby sprzęt, może na lepszym by było. Tak czy inaczej powodzenia
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#923 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia, ponieważ wczoraj pierwszy raz się zważyłam.. ale nie tylko ja ale i mój D. stwierdził, że przez 2-3 tyg. mogłam przytyć kilka kg, nawet koło 5-6.. to widać.. a jadłam tak jak wcześniej... ale liczę ciążę od tego 60, trudno.. w sumie moje "przytycie" najbardziej widać na brzuchu, nie wyglądam na 2 miesiąc
|
#925 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny - chyba nie dostane nowej umowy; czy wy się znacie jak jest z L4? czy żeby dostawać zasiłek chorobowy w ciąży to muszę iść na zwolnienie w ostatnim dniu pracy?
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Przeczytalam caly Wasz watek i gratuluje kazdej z osobna. Ja podobnie jak tancerka wczoraj zrobilam test... Z tym, ze druga kreska jest bardzo jasna. OM mialam tak samo 26 grudnia. Okresu nie ma 3 dzien, ale chyba owulke mialam wczesniej (wg sluzu), wiec licze ze nie ma od 3-5 dni. Zrobilam wczoraj rano bete, ale nadal nie mam wynikow... Taki jest medicover ![]() Myslicie, ze taka blada krecha cos znaczy? Powtorzylam dzis test, ale nadal tak samo blada... ![]() Jeszcze mam watpliwosci zwiaze z polozeniem szyjki. 2 dni temu byla wysoko, a teraz jakby nsko... Chociaz nie sprawdzalam o tej samej porze... Juz nic nie wiem :/ Cytat:
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" ![]() - George Elliot Edytowane przez ewuszkaaa Czas edycji: 2013-01-25 o 10:13 |
|
|
|
|
#927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam na przełomie 4 a 5 tyg i widoczny był pęcherzyk i ciałko żółte. Też poszłam tak wcześnie bo ciekawość mnie zżerała ;D Piersi na początku bolały okropnie, teraz jest o wiele lepiej. Czasem bolą cały dzień a czasem w ogóle. |
|
|
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Więc i ją witam Panie na wątku, na który właśnie się wprosiłam
otóż ja również mam dwie kreseczki już na 3 testach :P: do lekarza idę dopiero w środę, więc mam nadzieję, że wszystko potwierdzi. P.S. Witam dziewczyny że starających się
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak mialam ostatnim razem...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

pamiętam cię z mamuś majowo-czerwcowych 2011- męża chrześnica urodziła się 2 tygodnie po Twoim synku i pamiętam że podczytywałyśmy ze szwagierką wasz wątek bo to była jej pierwsza ciąża i chciałyśmy wszystko wiedzieć
pewnie nie pamiętasz 

W zeszłym tygodniu byłam przez 7 dni w górach i jadłam regularnie , śniadanie o 8:30, obiad miedzy 14 a 15 ,kolacja koło 18:30 i przyznam że zaparcia trochę ustąpiły, myślę że gdybym dalej jadła o tych godzinach to z dnia na dzień byłoby lepiej ale niestety praca nie pozwala:| Ale popijam rumianek i nieco pomaga, słyszałam że siemie lniane też działa

KCIUKI DLA ANI 

Jak ten czas suuuuunie. 
Dziewczyno szacun dla Ciebie, że się nie załamujesz i cieszysz z dzidzi. A ojciec biologiczny pewnie się opamietał co stracił
jak wstaję o 6 rano to jedyne o czym myślę to zwolnienie lekarskie żeby się wyspać