|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Agaton nie mam pojęcia co to może być... może skonsultować z innym pediatrą? albo dermatologiem
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Hi hi ja mam z 10 na półce i mi wcale nie dość ![]() Cytat:
![]() ![]() Z tych co jeszcze lubię to: Kategoria zima: Sun moon stars lagerfeld (wycofane) pure poison dior poeme kategoria lato: baby doll (moje pierwsze od tżta) i love love moschino hugo boss woman I jeszcze Sunflower E.A. i Red jeans versace - te czasem kupuję w rossmannie jak jest %. ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Wtajemniczenie
|
Wpadam się przywitać i lecę do pracy.
Asiulka wracaj kochana do kraju ![]() ![]() 63 lata to w kwiecie wieku moja droga. Moi rodzice są starsi ![]() Lourose ten amor amor też jest w takim malutkim opakowaniu do torebki - i mam go ze 3 lata ![]() lecę bo jeszcze dzieci musze ubrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Zakorzenienie
|
Asiulka super wieści!
![]() ![]() ![]() Nikt nie podchwycił i nie opowie mi jak i czym się maluje? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Gda, ja podtrzymam temat ![]() -podkład Estee Lauder Double Wear Light Stay-in-Place - róż do policzków Bourjois Duo Effet Sculpteur Blush - u mnie obowiązkowym elementem makijażu jest kreska na górnej powiece, dlatego eyeliner , aktualnie Astor, zwykle Joko, Virtual, Long Lasting Deep Liner - tusz do rzęs Wonder Perfect Mascara, lubie też tdaycyjny 2000 Calorie Max Factor - na usta wszelkie błyszczyki i pomadki w kolorze bladego, pudrowego różu, z racji tego,że bardziej podkreślam oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czasem robię kredką szaro-niebieską ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko mnie dzisiaj zaskoczyło, zjadła o 20, zasnęła ok 21 i wstała dopiero o 4:30 na jedzenie, ja się przebudziłam o 3 z pełnym cycem, ale patrzę dziecko śpi to jeszcze się zdrzemnęłam, jak zjadła spała jeszcze do 8!
![]() Ja do malowania się używam: podkład- Revlon Colorstay zamiennie z pudrem mineralnym też Revlon Colorstay tusz do rzęs- Loreal Telescopic Fals Lash jako korektor- Dermacol róż- Loreal mineralny cienie- Lancome Colour Focus i potrójne Inglot kredka- Bourjois, ale rzadko jej używam ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Właśnie zjadłam śniadanko póki moja mała miss drzemie. noc minęła spokojnie,pierwszy raz jedna pobudka o 3 ![]() Muszę posprzątać salon bo jutro ksiądz po kolędzie przychodzi. Asiulka trzymam kciuki za szczęśliwy powrót do domu ![]() ![]() Wymieniacie tyle nazw kosmetyków a ja się nie znam i czasem nie wiem o co chodzi. Ja nie używam podkładu ani różów itp. Jedynie to tusz do rzęs lash architect i czasem kreska i tyle ![]()
#3998 |
Zakorzenienie
|
Colds, wrzucałam graficzny schemat wprowadzania glutenu wg bobovity, chyba jaśniej się już nie da. Może nie dotarłaś do tego posta, specjalnie dla Ciebie raz jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Niby jasne, ale co z dziećmi karmionymi tym i tym, chyba wtedy się bierze dla dzieci karmionych piersią, tak? U mnie jeszcze przewaga piersi, ale za 3 tygodnie może być już tylko mm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie makijaż o ile w ogóle występuje to: podklad loreal true match (na zime jaśniejszy w lecie ciemniejszy, więc zawsze mam dwa, czasem mieszam bo dla mnie just trudno dobrać odcień) cienie do powiek- uwielbiam wszelkie odcienie bieli/ delikatnego srebra aktualnie używam Maybelline eyeliner- kupuje najtańszy, nazwyklejszy, zazwyczaj miss sport bo najlepiej się sprawdza-nie rozmazuje się po otwarciu szeroko oka. tusz do rzęs Astor stimulong nie używam żadnych róży, czasem okazjonalnie brązer na kości policzkowe
![]() |
#4001 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny !! Podczytuje Was już od dłuższego czasu ale jakoś nie miałam odwagi sie udzielać
![]() ![]() ![]() ![]() Wcześniej któraś z Was pisała o krostkach wokół ust. U nas też coś takiego się pojawia i moim zdaniem związane jest z wilgocią i tarciem smoczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() To ja mialam podklad Revlon,ale dla mnie to byla tragedia,mialam do skory tłustej i mieszanej,Podarowalam mamie-ona zachwycona. Kupilam sobie Loreal indefetible,jak dla mnie jest za ciezki,mimo ze daje go malutko,czuje jakbym miala go sporo. Natomiat moim numerem jeden sa musy np. maybelline dream matte lub taki za 10 zl z essence ![]() ![]() Cienie to mam te pigmenty po 2zl z allegro ![]() Tusz ukochany to Maybelline Colossal Volum Express -zółty Kredke do oczu mam bodajze za 10zl i uzywam tej samej od x lat bo jest swietna szminek i blyszczykow nie uzywam bo nie lubie,aczkolwiek mam jeden. I lubie marke Essence,chociaz to niska półka to mi bardzo odpowiada. Jakos mam srube ze wszystko co niemieckie to dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-25 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Podkład - Perfection Lumiere Chanel Puder - Kryolan Anti Shine Róż - Clinique Tusz - Helena Rubinstein I w sumie rzadko używam korektora (L'oreal) i właściwie nie używam cieni, czasem robię kreskę (Bobby Brown). Dzień dobry! My dzisiaj pospałyśmy wyjątkowo do 9 ![]() ![]() Miłego dnia! ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() Maja właśnie ma na brodzie takie krostki, ale czytałam, że to może być od śliny no i właśnie od tarcia.
![]() |
#4005 |
Przyczajenie
|
A jak się dodaje zdjęcia?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 |
Zadomowienie
|
Jak odpisujesz to masz na dole przycisk "zarządzaj załącznikami", klikasz to, otworzy się okienko gdzie będziesz mogła dodać załączniki ze swojego dysku.
#4007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4009 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Nataleczka witaj ![]() U nas pobudka była dopiero o 5 .00 ![]() Dał pospać rodzicom po wieczornych harcach. ![]() Lilka jak jest karmienie mieszane to wprowadzasz pokarmy jak przy karmieniu sztucznym ![]() Asiulka wracaj już do Polski i do nas ![]() Gda ja jestem sroka i często kupuje kosmetyki, ale co miesiac obiecuje sobie że to już koniec ![]() A mój makijaż najczęściej wygląda tak : podkład - EL Double Wear Light czasem wymieszany z kremem rozświetlajacym Smashbox ( zależy jak cięzka była noc ![]() Puder - Clarins lub MAC Róż - Hervana Benefitu lub Horizont Chanel Tusz - They're real Benefitu lub Armani Eyes to Kill, a pod to baza Diora Szminka MAC i mój ukochany błyszczyk Bell Ja zazwyczaj maluje się tylko na wyjścia bo podobnie jak Ty mam skłonność do zapychania. Np ja nie mogę Meteorytów bo mi od razu pryszcze wychodzą ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-25 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do krostek mój Maks też ma od smoka pod dolną wargą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Rozeznanie
|
Cześć. Nadrobiłam wszystko to teraz się udzielę
![]() Maleńka mnie ostatnio zaskakuje, tak ładnie zasypia sama w łóżeczku. Kiedyś usypialiśmy ją bujając na kolanach + śpiew lub szum po czym stwierdziliśmy że za bardzo się przyzwyczaiła do tego bujania bo jak tylko na chwilę przestaliśmy było wicie się i ryk straszny. Potem był odwyk ![]() No i okazuje się że sama też sobie świetnie radzi, nawet wieczorem ![]() Wymieniacie tu niezły arsenał perfum ![]() ![]() Katiem z tymi sukienkami jesteś jak moja przyjaciółka ![]() ![]() ![]() Katiaska, nam neonatolog też kazał nosić małą przodem do świata. Tylko że ona wygina kręgosłup do tyłu więc wydaje się to logiczne. Colds przykro mi z powodu tej sytuacji. Mojej mamy pierwsze małżeństwo rozpadło się przez teściów. Jej teść był taki wredny. Mówił jej co ma robić, zabraniał wracać do pracy i kazał opiekować się moim bratem. A mąż był jak bezwolna kukła, sam nie miał nic do powiedzenia, musiał się słuchać rodziców. Dobrze by było gdybyście mieszkali razem, może w końcu TZ poczuje że ma teraz swoją rodzinę, za którą powinien stać murem a nie zachowywać się jak dupa wołowa za przeproszeniem. Faktycznie masz stalowe nerwy jeśli chodzi o cięte żarciki teścia ![]() ![]() I jeszcze coś o mnie. Moja córcia również dostawała histerii przy cycku, na szczęście tylko wieczorem. To trwało dość długo, potrafi rzeczywiście zdołować. Ale wiecie co? I tak nie podałam jej nigdy mm ![]() Wreszcie minął ten nerwowy okres i mała nie marudzi wieczorem. Okazało się że bardzo ładnie przybiera choć miałam co do tego wątpliwości. Teraz jestem o nią spokojna.
#4012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, któraś tu podawała sposób na ciemeiniuche a nie mogę znaleść. Jasiowi wyszła na czubku głowy i nie mogę sobie poradzić oliwką
![]() Gda a Tobie lekarz pozwolił wkruszać do deserku te ciasteczka Hipp po 7 miesiącu czy są jakieś inne ? Iwa jak karmisz mm tylko raz to rozszerzasz diete jak na piersi ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-25 o 09:05 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-korekto Clinique Airbrush Concealer -ben nye powder-przyszedl przedwczoraj-na razie jestem zachwycona -bronzer NARS laguna -roz mam z Maca ale rzadko uzywam -oczy od czasu do czasu cienie mam paletke sleek, niestety tez nie umiem malowac kresek, byo killa podejsc i zawsze albo krzywo albo sie rozmazalo, odpuscilam na razie. -u mnie obowiazkow tez kredka do brwi bo mam rzadki, okropne!!mam z essence i nawet ok - tusz terz mam max factor masterpiece ale to pomylka, wracam do lancome lub maybelline colossal volume -pomadka-ostatnio clarins, na prawde fajne. teraz planuje kupic kolor kiss kiss hibiskiss, podobno tansza wersja Mac Impassioned Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a jak juz jestesmy w temacie urodowym to dziewczyny macie jakies sposoby na rozszerzone pory ? ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-01-25 o 09:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki za upewnienie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze moja cor odziedziczy skore po tatusiu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zakorzenienie
|
mam zrobiona wycene w Castoramie i koszt bez pieca lazienkowego i kuchenki gazowej to tylko 3900zl
![]() Ta cena 3900 obejmuje wszystko nawet klej,fugi,silikon itd. Farby,panele,listewki,wsz ystkie dodatki do paneli,wanne,wc,umywalke, zlewozmywak,beterie,syfon y.I tz nie robil to z najnizszej polki aaa i jeszcze kafelki do kuchni. Moim zdaniem wyszlo baaardzo mało. sprawdzalam te rzeczy po kodach na necie i sa wporzadku. Aaa i kupil 225 kg gładzi szpachlowej ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Jesli ktos ma Orange na karte to jest promocja ze darmowe minuty do kogos z orange lub stacjonarne za darmo,nic nie kosztuje.Wazne az przez rok. Sms na nr 100 o tresci numeru telefonu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dzięki za info o Orange ![]() edit: już wiem, rozmowy bez limitu, ale ta usługa wyłącza "rok ważności konta".. to musze się zastanowić czy mi się opłaca... W sumie mam tyle tych promocji powłączanych, że w połowie września doładowałam za 100 zł, a mam nadal 32 zł na koncie ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-25 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |
Zakorzenienie
|
Hej.
Mam dzisiaj jakiegoś dziwnego doła. U nas noc ładna. Antek obudził się dopiero o 5, a później pospał jeszcze do 8. Teraz też już śpi od jakiś 40 minut. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4020 |
Przyczajenie
|
No to ja dodaję mojego przystojniaka w wersji świątecznej
![]() Ja mojego Witulka karmię mm i przesypia mi calutką noc tak do około 6.30 czasami dłużej. Musiałam przejść na takie mleko ponieważ zdarzają się takie osoby jak ja, które pomimo starań nie mają pokarmu :-(. karmiłam go piersią ok miesiąca ale się nie najadał i musiałam go dokarmiać. A potem z dnia na dzień zupełnie traciłam pokarm ( chociaż jestem farmaceutą i powinnam zachwalać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.