Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 06:27   #3991
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Agaton nie mam pojęcia co to może być... może skonsultować z innym pediatrą? albo dermatologiem

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Temat perfum widzę. No kolekcję mam dość pokaźną, a nie uzywam w tej chwili żadnego bo mnie drażnią.
ale lubię:
clinique happy
emporio armani
dkny be delicious
pret a porter - najtańszy, a lubię go najbardziej
i od teścia kilka które mam już kilka lat, ale mi nie podchodzą i tak je psikam czasem i nie mogę wypsikać
miss dior cherie
gucci by gucci
idole d'armani
cacharel amor amor

Jak to skończę to na pewno kupię choco madmoiselle.
A tata ostatnio mamie kupił pięęęęękny zapach - richmond czy coś - nie znałam wcześniej.
Dostałam je kiedyś na walentynki, i wypsikałam wszystko może dlatego że pojemność była najmniejsza i mieściła mi się buteleczka w każdej torebce, w każdym razie wszyscy wtedy mówili że pięknie pachnę

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja używam taniego, bo mi każdy pasuje i trzyma się cały dzień. Obecnie mam Bell za 5,99 z Biedronki
Bell ma niektóre rzeczy b. dobre; jestem zadowolona z bazy do cieni, kulek brązujących. Ponoć utwalacz lakieru jest super ale nie maluję paznokci więc nie testowałam.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Aaliyah - 40? niezła kolekcja
Hi hi ja mam z 10 na półce i mi wcale nie dość

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
A co do perfum to też uwielbiam. Aktualnie uzywam Burberry Beat, żeby małego nie wkurzać a moja ostatnia miłość to Kelly Caleche Hermesa niestety póki, co stoi na półce nieużywana.
O mammo, te też uwielbiam przeszłam z the beat do ck beauty, moim zdaniem to bliskie zapachy, może nie nutowo ale wiecie o co mi chodzi? delikatne ale ciepłe, na codzień.

Z tych co jeszcze lubię to:
Kategoria zima:
Sun moon stars lagerfeld (wycofane)
pure poison dior
poeme
kategoria lato:
baby doll (moje pierwsze od tżta)
i love love moschino
hugo boss woman

I jeszcze Sunflower E.A. i Red jeans versace - te czasem kupuję w rossmannie jak jest %.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
a ja zperfum uznaje tylko jedne- bruno bannani jasny róż :P kocham, uwielbiam ten zapach! Kiedyś na noc sobie nadgarstek psikałam i podkładałam pod nos jak szłam spać i od razu odpływałam tżet mi padł na kanapie ale niech se śpi, przynajmniej nie będzie nam w nocy chrapał
Miałam go kiedyś ale nie podszedł mi za bardzo ;-) miał jakąś pieprzową nutę, że tak to nazwę
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:07   #3992
katiem
Wtajemniczenie

Wpadam się przywitać i lecę do pracy.

Asiulka wracaj kochana do kraju I cieszę, że już macie to wszystko za sobą
63 lata to w kwiecie wieku moja droga. Moi rodzice są starsi

Lourose ten amor amor też jest w takim malutkim opakowaniu do torebki - i mam go ze 3 lata

lecę bo jeszcze dzieci musze ubrać.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:24   #3993
gda
Zakorzenienie

Asiulka super wieści! Cieszę się bardzo A lekarz żonaty?

Nikt nie podchwycił i nie opowie mi jak i czym się maluje? Ja tak lubię urodowe tematy
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:31   #3994
afternoon
Rozeznanie

Dzień dobry

Gda
, ja podtrzymam temat:

-podkład Estee Lauder Double Wear Light Stay-in-Place
- róż do policzków Bourjois Duo Effet Sculpteur Blush
- u mnie obowiązkowym elementem makijażu jest kreska na górnej powiece, dlatego eyeliner , aktualnie Astor, zwykle Joko, Virtual, Long Lasting Deep Liner
- tusz do rzęs Wonder Perfect Mascara, lubie też tdaycyjny 2000 Calorie Max Factor
- na usta wszelkie błyszczyki i pomadki w kolorze bladego, pudrowego różu, z racji tego,że bardziej podkreślam oczy
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:41   #3995
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gda
, ja podtrzymam temat:

-podkład Estee Lauder Double Wear Light Stay-in-Place
- róż do policzków Bourjois Duo Effet Sculpteur Blush
- u mnie obowiązkowym elementem makijażu jest kreska na górnej powiece, dlatego eyeliner , aktualnie Astor, zwykle Joko, Virtual, Long Lasting Deep Liner
- tusz do rzęs Wonder Perfect Mascara, lubie też tdaycyjny 2000 Calorie Max Factor
- na usta wszelkie błyszczyki i pomadki w kolorze bladego, pudrowego różu, z racji tego,że bardziej podkreślam oczy
Zawsze marzyłam o tym, żeby umieć zrobić sobie kreskę eyelinerem...

Ale czasem robię kredką szaro-niebieską A na usta albo pomadka nawilzajaca albo mocny róż/czerwień/bordo ale to tylko jak wychodzę
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:52   #3996
lilka00
Wtajemniczenie

Moje dziecko mnie dzisiaj zaskoczyło, zjadła o 20, zasnęła ok 21 i wstała dopiero o 4:30 na jedzenie, ja się przebudziłam o 3 z pełnym cycem, ale patrzę dziecko śpi to jeszcze się zdrzemnęłam, jak zjadła spała jeszcze do 8! Pierwszy raz w życiu tyle przespała, szok!

Ja do malowania się używam:
podkład- Revlon Colorstay zamiennie z pudrem mineralnym też Revlon Colorstay
tusz do rzęs- Loreal Telescopic Fals Lash
jako korektor- Dermacol
róż- Loreal mineralny
cienie- Lancome Colour Focus i potrójne Inglot
kredka- Bourjois, ale rzadko jej używam

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Ale czasem robię kredką szaro-niebieską A na usta albo pomadka nawilzajaca albo mocny róż/czerwień/bordo ale to tylko jak wychodzę
Też nie umiem używać eyelinera. Aha i ust nie maluję, używam Carmexu albo kremu różowego z Oriflame.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:55   #3997
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Właśnie zjadłam śniadanko póki moja mała miss drzemie.

noc minęła spokojnie,pierwszy raz jedna pobudka o 3

Muszę posprzątać salon bo jutro ksiądz po kolędzie przychodzi.

Asiulka trzymam kciuki za szczęśliwy powrót do domu

Wymieniacie tyle nazw kosmetyków a ja się nie znam i czasem nie wiem o co chodzi.
Ja nie używam podkładu ani różów itp.
Jedynie to tusz do rzęs lash architect i czasem kreska i tyle

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 08:01   #3998
Iwa844
Zakorzenienie

Colds, wrzucałam graficzny schemat wprowadzania glutenu wg bobovity, chyba jaśniej się już nie da. Może nie dotarłaś do tego posta, specjalnie dla Ciebie raz jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12042.jpg (47,5 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12043.jpg (53,8 KB, 42 załadowań)
Stary 2013-01-25, 08:08   #3999
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Co do perfumow jeszcze to ja najbardziej lubiłam escada info the blue niestety mi ja wycofali

Ja tez mam duzo perfumow a to z tego względu ze Tesciowa zawsze jak gdzies wyjeżdża to przyjeżdża z nowym zapachem ;D

Ja tez niestety nie znalazłam odpowiedniego podkladu.

Colds co do gluteny przez pierwsze 2 miesiące dajesz do jednego posiłku 1 lyzeczke kaszki manny po dwóch zwiększasz do dwóch lyzeczek. Jedli masz z boboviyu to poprostu dajesz jesli zwykła tk musisz ugotować na wodzie.
Ja bede dawac tak jak Gda lekarz proponował. Do deserku bede wyruszac troche ciastek

Wogole teraz jak przyjade nie dość ze mysze wrócić do obiadów to jeszcze powoli kolejna porcje mleka musze wyeliminować. Ciekawe jak mi to pojdzie no i jeszcze zmiana mleka mnie czeka

Jutro wielki dzien Jaś bedzie miał wyciągnięty ten kateter i pare godzin musimy zostać bo po tym mize wystąpić jednorazowo goraczka. Na sobotę mamy kupione bilety i oprocz teściowej wszyscy łecimy jednym samolotem ale w rożnych klasach niestety wiec od poniedziałku godzinowo znowu bede z wami moje 3 tygodniowe z czego 2 tygodnie w szpitalu wakacje nareszcie dobiegają końca teraz najwyżej pojedziemy do Kołobrzegu a mize za 2 lata skudimy sie na Włochy ale tylko samochodem

Wogole szczescie ze dałam klucze siórke od domu bo nasze sa w samochodzie w Berlinie a my łecimy do Wrocławia

Zuzia jak zobaczyła swojego lekarza to od razu kazała sie zbadać :p jest zdrow jak ryba a moj lekarz jedt niemożliwy upodobal sobie moja mamę i robi sobie z nią zdjecia potem mamy z nich ubaw wigole sympatycznie jedt bardzo to jest starszy człowiek 63 lata ale super towarzysz na drogę powrotną przygotowany super wiem ze Jasiu dostanie dosyc silny lek na ten długi lot (luminal) to jedt lek ktory spowalnia prace mizgu przy czym najważniejsze chroni go o ci teraz jest bardzo wazne. I obysmy cali i zdrowi dolecielu do polski a jyz potem bedzie z górki. Dobra lece spac ostatni raz na lozku szpitalnym bez poduchy na płasko ( ciekawe jak ja sie wyspie na poduszce wcdomu)
Trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy powrót do domu

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Colds, wrzucałam graficzny schemat wprowadzania glutenu wg bobovity, chyba jaśniej się już nie da. Może nie dotarłaś do tego posta, specjalnie dla Ciebie raz jeszcze
Niby jasne, ale co z dziećmi karmionymi tym i tym, chyba wtedy się bierze dla dzieci karmionych piersią, tak? U mnie jeszcze przewaga piersi, ale za 3 tygodnie może być już tylko mm...
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:22   #4000
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:

dla mnie nie istnieje makijaż bez eyeliner'a jest mnóstwo tutoriali na youtube jak robić kreske to jest na prawde łatwe, jedno oko zajmuje mi ok 10-15sekund

u mnie makijaż o ile w ogóle występuje to:
podklad loreal true match (na zime jaśniejszy w lecie ciemniejszy, więc zawsze mam dwa, czasem mieszam bo dla mnie just trudno dobrać odcień)
cienie do powiek- uwielbiam wszelkie odcienie bieli/ delikatnego srebra aktualnie używam Maybelline
eyeliner- kupuje najtańszy, nazwyklejszy, zazwyczaj miss sport bo najlepiej się sprawdza-nie rozmazuje się po otwarciu szeroko oka.
tusz do rzęs Astor stimulong
nie używam żadnych róży, czasem okazjonalnie brązer na kości policzkowe
Stary 2013-01-25, 08:23   #4001
nataleczka_t
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny !! Podczytuje Was już od dłuższego czasu ale jakoś nie miałam odwagi sie udzielać Postanowiłam jednak zapytać czy może pozwolicie mi dolączyć do Waszego grona ? No więc ja może powiem coś o Nas Więc 24. 10 urodziłam sn Witusia ważył wtedy 4280 i miał 59 cm. Wczoraj minęły już 3 mies kiedy z Nami jest ( sama nie wiem kiedy to minęło Jest już dużym chłopcem ( 7.700 i 66 cm).
Wcześniej któraś z Was pisała o krostkach wokół ust. U nas też coś takiego się pojawia i moim zdaniem związane jest z wilgocią i tarciem smoczka nam bardzo dobrze sprawdza się krem z Biodermy Peri- Oral bardzo dobrze przysusza i staram się po każdym jedzeniu pryskać buźkę wodą termalną.
nataleczka_t jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 08:24   #4002
zielona1911
Zakorzenienie

Witam

To ja mialam podklad Revlon,ale dla mnie to byla tragedia,mialam do skory tłustej i mieszanej,Podarowalam mamie-ona zachwycona. Kupilam sobie Loreal indefetible,jak dla mnie jest za ciezki,mimo ze daje go malutko,czuje jakbym miala go sporo. Natomiat moim numerem jeden sa musy np. maybelline dream matte lub taki za 10 zl z essence Jak dla mnie i cere moim zdaniem mam bardzo ładna tzn normalna. Nie jest ani sucha,ani tlusta czy mieszana tzn kiedys byla mieszana ale od ciazy mam śliczna i tak pozostało zadnego pryszcza,wiec jestem zadowolna.

Cienie to mam te pigmenty po 2zl z allegro

Tusz ukochany to Maybelline Colossal Volum Express -zółty

Kredke do oczu mam bodajze za 10zl i uzywam tej samej od x lat bo jest swietna

szminek i blyszczykow nie uzywam bo nie lubie,aczkolwiek mam jeden.

I lubie marke Essence,chociaz to niska półka to mi bardzo odpowiada. Jakos mam srube ze wszystko co niemieckie to dobre
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:28   #4003
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy powrót do domu

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Niby jasne, ale co z dziećmi karmionymi tym i tym, chyba wtedy się bierze dla dzieci karmionych piersią, tak? U mnie jeszcze przewaga piersi, ale za 3 tygodnie może być już tylko mm...
Wydaje mi się że jeśli dziecko jest karmione mm i piersią to przyjmuje się schemat dla tego sposobu karmienia, który przeważa.

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-25 o 08:45
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:31   #4004
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Nikt nie podchwycił i nie opowie mi jak i czym się maluje? Ja tak lubię urodowe tematy
Hehe!
Podkład - Perfection Lumiere Chanel
Puder - Kryolan Anti Shine
Róż - Clinique
Tusz - Helena Rubinstein
I w sumie rzadko używam korektora (L'oreal) i właściwie nie używam cieni, czasem robię kreskę (Bobby Brown).

Dzień dobry!
My dzisiaj pospałyśmy wyjątkowo do 9 W ogóle noce są z powrotem lepsze Kolejny dzień będziemy dawać marchewkę, a jutro dam jej soczek marchwiowy.
Miłego dnia!

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez nataleczka_t Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !! Podczytuje Was już od dłuższego czasu ale jakoś nie miałam odwagi sie udzielać Postanowiłam jednak zapytać czy może pozwolicie mi dolączyć do Waszego grona ? No więc ja może powiem coś o Nas Więc 24. 10 urodziłam sn Witusia ważył wtedy 4280 i miał 59 cm. Wczoraj minęły już 3 mies kiedy z Nami jest ( sama nie wiem kiedy to minęło Jest już dużym chłopcem ( 7.700 i 66 cm).
Wcześniej któraś z Was pisała o krostkach wokół ust. U nas też coś takiego się pojawia i moim zdaniem związane jest z wilgocią i tarciem smoczka nam bardzo dobrze sprawdza się krem z Biodermy Peri- Oral bardzo dobrze przysusza i staram się po każdym jedzeniu pryskać buźkę wodą termalną.
Hej! Witamy Cię ciepło! Super imię, nie mamy jeszcze Witusia w naszym gronie Czekamy więc na zdjęcia.
Maja właśnie ma na brodzie takie krostki, ale czytałam, że to może być od śliny no i właśnie od tarcia.
Stary 2013-01-25, 08:32   #4005
nataleczka_t
Przyczajenie

A jak się dodaje zdjęcia?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 08:36   #4006
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
A jak się dodaje zdjęcia?
Jak odpisujesz to masz na dole przycisk "zarządzaj załącznikami", klikasz to, otworzy się okienko gdzie będziesz mogła dodać załączniki ze swojego dysku.
Stary 2013-01-25, 08:38   #4007
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj! I wpisowe musi być
Stary 2013-01-25, 08:41   #4008
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
witamy

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:44   #4009
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

Nataleczka witaj

U nas pobudka była dopiero o 5 .00
Dał pospać rodzicom po wieczornych harcach.

Lilka jak jest karmienie mieszane to wprowadzasz pokarmy jak przy karmieniu sztucznym

Asiulka wracaj już do Polski i do nas Super, że z Jasiem już dobrze. A luminal troche Go wyciszy i spokojnie przetrwa podróż.

Gda ja jestem sroka i często kupuje kosmetyki, ale co miesiac obiecuje sobie że to już koniec
A mój makijaż najczęściej wygląda tak :
podkład - EL Double Wear Light czasem wymieszany z kremem rozświetlajacym Smashbox ( zależy jak cięzka była noc )
Puder - Clarins lub MAC
Róż - Hervana Benefitu lub Horizont Chanel
Tusz - They're real Benefitu lub Armani Eyes to Kill, a pod to baza Diora
Szminka MAC i mój ukochany błyszczyk Bell

Ja zazwyczaj maluje się tylko na wyjścia bo podobnie jak Ty mam skłonność do zapychania. Np ja nie mogę Meteorytów bo mi od razu pryszcze wychodzą

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-01-25 o 08:47
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 08:45   #4010
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Witam się i witam nową Mamusię

Co do krostek mój Maks też ma od smoka pod dolną wargą.
Stary 2013-01-25, 08:47   #4011
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cześć. Nadrobiłam wszystko to teraz się udzielę
Maleńka mnie ostatnio zaskakuje, tak ładnie zasypia sama w łóżeczku. Kiedyś usypialiśmy ją bujając na kolanach + śpiew lub szum po czym stwierdziliśmy że za bardzo się przyzwyczaiła do tego bujania bo jak tylko na chwilę przestaliśmy było wicie się i ryk straszny. Potem był odwyk z marnym rezultatem, dlatego zaczęłam usypiać ją przy piersi.
No i okazuje się że sama też sobie świetnie radzi, nawet wieczorem

Wymieniacie tu niezły arsenał perfum Ja kupuję tanie drogeryjne albo FM. Nie przywiązuję wagi do tego. Tak samo podkłady - na co dzień nie stosuję Nie lubię. Wpłynął też na to fakt, że miałam kiedyś cerę trądzikową i zakaz używania podkładów. Na szczęście przeszłam kurację izotekiem i moja cera przestała się przetłuszczać, jestem zachwycona bo kiedyś to był moja ogromna bolączka.

Katiem z tymi sukienkami jesteś jak moja przyjaciółka Ona ciągle wyszukuje okazji na allegro i ma od groma świetnych, oryginalnych sukienek. Jest częstym gościem na weselach (w tamtym roku miała chyba z 10) i nigdy nie pokazuje się w tej samej kreacji Ale nie jestem pewna czy i tak zdoła założyć wszystkie chociaż raz

Katiaska, nam neonatolog też kazał nosić małą przodem do świata. Tylko że ona wygina kręgosłup do tyłu więc wydaje się to logiczne.

Colds przykro mi z powodu tej sytuacji. Mojej mamy pierwsze małżeństwo rozpadło się przez teściów. Jej teść był taki wredny. Mówił jej co ma robić, zabraniał wracać do pracy i kazał opiekować się moim bratem. A mąż był jak bezwolna kukła, sam nie miał nic do powiedzenia, musiał się słuchać rodziców.
Dobrze by było gdybyście mieszkali razem, może w końcu TZ poczuje że ma teraz swoją rodzinę, za którą powinien stać murem a nie zachowywać się jak dupa wołowa za przeproszeniem.
Faktycznie masz stalowe nerwy jeśli chodzi o cięte żarciki teścia Następnym razem wygarnij mu!

I jeszcze coś o mnie. Moja córcia również dostawała histerii przy cycku, na szczęście tylko wieczorem. To trwało dość długo, potrafi rzeczywiście zdołować. Ale wiecie co? I tak nie podałam jej nigdy mm Zmieniałam wtedy pierś, jak nie pomagało to zmieniałam pozycję, chociaż nawet i to czasem nie pomagało. Wtedy brałam ją na ręce, uspokajałam i po jakimś czasie znów przystawiałam i już było w porządku.
Wreszcie minął ten nerwowy okres i mała nie marudzi wieczorem. Okazało się że bardzo ładnie przybiera choć miałam co do tego wątpliwości. Teraz jestem o nią spokojna.
Stary 2013-01-25, 09:00   #4012
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Lilka jak jest karmienie mieszane to wprowadzasz pokarmy jak przy karmieniu sztucznym
Ja przez prawie 4 miesiące karmiłam piersią, dopiero jak zaczęłam podawać kleik (jakiś tydzień przed ukończeniem 4 miesięcy) to robię go na mm (czyli 1 porcja mm na dobę). A gluten wprowadzam normalnie jak przy piersi. To dobrze robię? Bo zasiałaś we mnie ziarno niepewności
Stary 2013-01-25, 09:03   #4013
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny, któraś tu podawała sposób na ciemeiniuche a nie mogę znaleść. Jasiowi wyszła na czubku głowy i nie mogę sobie poradzić oliwką

Gda a Tobie lekarz pozwolił wkruszać do deserku te ciasteczka Hipp po 7 miesiącu czy są jakieś inne ?

Iwa jak karmisz mm tylko raz to rozszerzasz diete jak na piersi

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-01-25 o 09:05
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 09:05   #4014
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
A jakich jeszcze używasz?

Mój makijaż wygląda tak:

-podkład Clarinsa
-korektor pod oczy i na płatki nosa MACa
-czasem korektor na wypryski Clinique
-róż Bobby Brown albo meteoryty Guerlain
-tusz: Clinique High Impact albo Dior Show New Look albo Benefit They're Real.

kusza!!!

Te wszystkie kosmetyki mi starczają na baaaardzo długo - róże mam po kilka lat, korektor kupuję raz na pół roku mniej więcej. Tusze tak samo.
-
-podklad przechodze na estee loude
-korekto Clinique Airbrush Concealer
-ben nye powder-przyszedl przedwczoraj-na razie jestem zachwycona
-bronzer NARS laguna
-roz mam z Maca ale rzadko uzywam
-oczy od czasu do czasu cienie mam paletke sleek, niestety tez nie umiem malowac kresek, byo killa podejsc i zawsze albo krzywo albo sie rozmazalo, odpuscilam na razie.
-u mnie obowiazkow tez kredka do brwi bo mam rzadki, okropne!!mam z essence i nawet ok
- tusz terz mam max factor masterpiece ale to pomylka, wracam do lancome lub maybelline colossal volume
-pomadka-ostatnio clarins, na prawde fajne. teraz planuje kupic kolor kiss kiss hibiskiss, podobno tansza wersja Mac Impassioned

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Co do perfumow jeszcze to ja najbardziej lubiłam escada info the blue niestety mi ja wycofali

Ja tez mam duzo perfumow a to z tego względu ze Tesciowa zawsze jak gdzies wyjeżdża to przyjeżdża z nowym zapachem ;D

Ja tez niestety nie znalazłam odpowiedniego podkladu.

Colds co do gluteny przez pierwsze 2 miesiące dajesz do jednego posiłku 1 lyzeczke kaszki manny po dwóch zwiększasz do dwóch lyzeczek. Jedli masz z boboviyu to poprostu dajesz jesli zwykła tk musisz ugotować na wodzie.
Ja bede dawac tak jak Gda lekarz proponował. Do deserku bede wyruszac troche ciastek

Wogole teraz jak przyjade nie dość ze mysze wrócić do obiadów to jeszcze powoli kolejna porcje mleka musze wyeliminować. Ciekawe jak mi to pojdzie no i jeszcze zmiana mleka mnie czeka

Jutro wielki dzien Jaś bedzie miał wyciągnięty ten kateter i pare godzin musimy zostać bo po tym mize wystąpić jednorazowo goraczka. Na sobotę mamy kupione bilety i oprocz teściowej wszyscy łecimy jednym samolotem ale w rożnych klasach niestety wiec od poniedziałku godzinowo znowu bede z wami moje 3 tygodniowe z czego 2 tygodnie w szpitalu wakacje nareszcie dobiegają końca teraz najwyżej pojedziemy do Kołobrzegu a mize za 2 lata skudimy sie na Włochy ale tylko samochodem

Wogole szczescie ze dałam klucze siórke od domu bo nasze sa w samochodzie w Berlinie a my łecimy do Wrocławia

Zuzia jak zobaczyła swojego lekarza to od razu kazała sie zbadać :p jest zdrow jak ryba a moj lekarz jedt niemożliwy upodobal sobie moja mamę i robi sobie z nią zdjecia potem mamy z nich ubaw wigole sympatycznie jedt bardzo to jest starszy człowiek 63 lata ale super towarzysz na drogę powrotną przygotowany super wiem ze Jasiu dostanie dosyc silny lek na ten długi lot (luminal) to jedt lek ktory spowalnia prace mizgu przy czym najważniejsze chroni go o ci teraz jest bardzo wazne. I obysmy cali i zdrowi dolecielu do polski a jyz potem bedzie z górki. Dobra lece spac ostatni raz na lozku szpitalnym bez poduchy na płasko ( ciekawe jak ja sie wyspie na poduszce wcdomu)
no wrescie wracacie za Jasia dzis

Cytat:
witaj

a jak juz jestesmy w temacie urodowym to dziewczyny macie jakies sposoby na rozszerzone pory ?

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-25 o 09:14
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:08   #4015
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Iwa jak karmisz mm tylko raz to rozszerzasz diete jak na piersi
Dzięki za upewnienie Po raz kolejny intuicja i zdrowy rozsądek mnie nie zawiodły

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

a jak juz jestesmy w temacie urodowym to dziewczyny macie jakies sposoby na rozszerzone pory ?
Ooo, też się chętnie dowiem. I jeszcze na zaskórniki, bo pomimo 29 lat na karku mam tak nakropkowany nos że coś okropnego już straciłam nadzieję że się kiedykolwiek tego pozbędę
Stary 2013-01-25, 09:17   #4016
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Cześć.

Nataleczka witaj

U nas pobudka była dopiero o 5 .00
Dał pospać rodzicom po wieczornych harcach.

Asiulka wracaj już do Polski i do nas Super, że z Jasiem już dobrze. A luminal troche Go wyciszy i spokojnie przetrwa podróż.

Gda ja jestem sroka i często kupuje kosmetyki, ale co miesiac obiecuje sobie że to już koniec
A mój makijaż najczęściej wygląda tak :
podkład - EL Double Wear Light czasem wymieszany z kremem rozświetlajacym Smashbox ( zależy jak cięzka była noc )
Puder - Clarins lub MAC
Róż - Hervana Benefitu lub Horizont Chanel
Tusz - They're real Benefitu lub Armani Eyes to Kill, a pod to baza Diora
Szminka MAC i mój ukochany błyszczyk Bell

Ja zazwyczaj maluje się tylko na wyjścia bo podobnie jak Ty mam skłonność do zapychania. Np ja nie mogę Meteorytów bo mi od razu pryszcze wychodzą
co mozesz o nim powiedziec dobrego ? bo mysle czy double wear czy ten light, a probkem mialam tylko dw

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dzięki za upewnienie Po raz kolejny intuicja i zdrowy rozsądek mnie nie zawiodły

Ooo, też się chętnie dowiem. I jeszcze na zaskórniki, bo pomimo 29 lat na karku mam tak nakropkowany nos że coś okropnego już straciłam nadzieję że się kiedykolwiek tego pozbędę
o nie, a ja liczyłam ze z wiekiem samo zninknie!!! tez mam na nosie
mam nadzieje ze moja cor odziedziczy skore po tatusiu

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:19   #4017
zielona1911
Zakorzenienie

mam zrobiona wycene w Castoramie i koszt bez pieca lazienkowego i kuchenki gazowej to tylko 3900zl Panele tz wzial te lepsze 7mm AC4 z promocji za 24zl za m2.
Ta cena 3900 obejmuje wszystko nawet klej,fugi,silikon itd.
Farby,panele,listewki,wsz ystkie dodatki do paneli,wanne,wc,umywalke, zlewozmywak,beterie,syfon y.I tz nie robil to z najnizszej polki aaa i jeszcze kafelki do kuchni. Moim zdaniem wyszlo baaardzo mało. sprawdzalam te rzeczy po kodach na necie i sa wporzadku.
Aaa i kupil 225 kg gładzi szpachlowej

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Jesli ktos ma Orange na karte to jest promocja ze darmowe minuty do kogos z orange lub stacjonarne za darmo,nic nie kosztuje.Wazne az przez rok. Sms na nr 100 o tresci numeru telefonu.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:23   #4018
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
mam zrobiona wycene w Castoramie i koszt bez pieca lazienkowego i kuchenki gazowej to tylko 3900zl Panele tz wzial te lepsze 7mm AC4 z promocji za 24zl za m2.
Ta cena 3900 obejmuje wszystko nawet klej,fugi,silikon itd.
Farby,panele,listewki,wsz ystkie dodatki do paneli,wanne,wc,umywalke, zlewozmywak,beterie,syfon y.I tz nie robil to z najnizszej polki aaa i jeszcze kafelki do kuchni. Moim zdaniem wyszlo baaardzo mało. sprawdzalam te rzeczy po kodach na necie i sa wporzadku.
Aaa i kupil 225 kg gładzi szpachlowej

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Jesli ktos ma Orange na karte to jest promocja ze darmowe minuty do kogos z orange lub stacjonarne za darmo,nic nie kosztuje.Wazne az przez rok. Sms na nr 100 o tresci numeru telefonu.
No to super że koszta niewielkie A powiedz, co z robocizną?
I dzięki za info o Orange a to jest określona ilość minut?

edit: już wiem, rozmowy bez limitu, ale ta usługa wyłącza "rok ważności konta".. to musze się zastanowić czy mi się opłaca... W sumie mam tyle tych promocji powłączanych, że w połowie września doładowałam za 100 zł, a mam nadal 32 zł na koncie

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-25 o 09:28
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:27   #4019
Dearlie
Zakorzenienie

Hej.

Mam dzisiaj jakiegoś dziwnego doła.

U nas noc ładna. Antek obudził się dopiero o 5, a później pospał jeszcze do 8. Teraz też już śpi od jakiś 40 minut.

Cytat:
Witaj. Duży chłopak z Twojego Witusia. Podziwiam, że dałaś radę urodzić go siłami natury. To Twoje pierwsze dziecko?
Stary 2013-01-25, 09:29   #4020
nataleczka_t
Przyczajenie

No to ja dodaję mojego przystojniaka w wersji świątecznej

Ja mojego Witulka karmię mm i przesypia mi calutką noc tak do około 6.30 czasami dłużej. Musiałam przejść na takie mleko ponieważ zdarzają się takie osoby jak ja, które pomimo starań nie mają pokarmu :-(. karmiłam go piersią ok miesiąca ale się nie najadał i musiałam go dokarmiać. A potem z dnia na dzień zupełnie traciłam pokarm ( chociaż jestem farmaceutą i powinnam zachwalać to zupelnie nie wierzę w te herbatki itp) . No ale mały jest szcześliwy więc przestałam się już tym gnębić ze nie mogę go karmić ( chociaż nie powiem na początku był to dla mnie duży problem :-(.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121224027A.jpg (37,3 KB, 34 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości