Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM2014cz7 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 07:10   #2371
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

znajoma brała ślub w Boże Ciało i ks miał złoto kremowy ornat
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:17   #2372
niulka_1985
Zadomowienie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Wczoraj dostałam odpowiedź od barmana. Jego oferta:

" Profesjonalną prace start 5 godzin przed imprezą koniec 2-3 godz. nad ranem

-Lód do drinków 60 kg

świeża dzika mięta okresie sezonowym po za sezonem doniczkowa ( pozwala na wykonanie pysznego drinka Mohito)

dodatki do drinków(cukier trzcinowy, mleko skondensowane ,sos czekoladowy bita śmietana ,słomki,cukier puder ,mleko

owoce(melony limonki arbuzy cytryny pomarańcze, ananasy, truskawki,maliny,banany.jabłka,grejfruty itp około 25 kg,)

soki barmańskie około 35lit(ananasowy ,granat ,żurawina ,kaktus, mango,brzoskwinia,jabko z mietą,antonówka ,liczi,czerwony grejfrud ,limonka, ananas kokos,

szkło do robienia drinkow w zależności od ilości gości na imprezie przywożę własne oraz posiadam profesjonalny sprzęt barmańske (kruszarki do lodu elektryczne bleder bostony szejkery oraz mobilny bar itp.

likiery alkoholowe do robienia drinków w cenie usługi

DE KUYPER ORIGINAL PEACHTREE 0,50L 1szt
LIK.BOLS BLUE 70cL 1szt
LIK.BOLS MELON 30cL 1 szt
LIK.BOLS LYCHEE 50cL 1szt
LIK.BOLS SOUR APPLE 50cL 1szt
biały rum 0,7 2szt
Malibu 50cl 1 szt
syrop z białego Bzu 50cl 1szt
syrop z malinowy 70 cl 1szt
syrop ogórkowy 40 cl 1szt

Podczas imprezy są wykonywane drinki bezalkoholowe oraz około 20 rodzajów drinków alkoholowych
Na imprezie nie jest wykonywany pokaz barmański ale podczas pracy są wykorzystywane triki barmańskie

Od organizatorów imprezy potrzebna jest wódka oraz sprite około 10lit
Cena za wesele do 90osób 2200zł(jeden barman )"

Dostaliśmy też umowę do podpisu i chyba się zdecydujemy. Na początku była mowa, że jego usługa kosztuje 1800 zł, ale to było w zeszłym roku. Tak więc dokładam te 400 zł od siebie (zaliczka), aby TŻ nie marudził
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drink1.jpg (90,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink 2.jpg (95,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink 3.jpg (58,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink 27.jpg (114,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02369.jpg (69,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02372.jpg (53,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02376.jpg (52,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03969.jpg (60,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wesele zdjecia2.jpg (36,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecia wesela3.jpg (22,6 KB, 6 załadowań)
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:20   #2373
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
dziewczyny orientuje się któraś z was jaki jest kolor szat liturgicznych w czerwcu haha i w okresie Bożego Ciała ???? bo sprawdziłam i 2 dni przed naszym weselem wypada Boże Ciało i całkiem fajnie bo rodzice moi będą mieć wolne i łatwiej będzie z przygotowaniami i jak wrócimy z Anglii to się załapiemy jeszcze na święto
Mamy ślub tego samego dnia Byłam na jednym ślubie w czerwcu i ksiądz miał biały ornat, z reszą na każdym ślubie, na którym byłam ksiądz występuje w bieli (w połączeniu z różnymi kolorami - widziałam złoto i niebieski)
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:28   #2374
velika
Winter is coming

Tycikata ja bym brała pierwszą salę No ale wy je widzieliście i wiecie najlepiej, znacie swoje potrzeby.
Ja z kolei mam wielką salę na małe wesele, ale co tam Na pewno będzie dużo miejsca. Mogłam wziąć mniejszą i tańszą ale taka była brzydka ...
A co do kremów, to nic nie znalazłam i sama se zrobię, o!
http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Krem-An...linny-PHA-HA/9
Mam już dość sklepowego dziadostwa, które nie działa.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:13   #2375
misia880
Zakorzenienie

macie już jakieś pomysły na dekoracje w jakim kolorze.. ?
mnie sie podobaja czerwone róże w bukiecie, i taka tez dekoracja auta ale nie wiem czy czerwony pasuje...
jak myślicie?
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:15   #2376
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
PMki moje...... HELP!!!! Może Wy mi coś doradzicie z tą salą bo ja mam już mętlik w głowie

Wczoraj i dzisiaj z TŻ przeglądaliśmy menu które mamy z sal co oglądalismy.

Wymieniliśmy wszystkie za i przeciw i tak chyba wybierzemy coś z tych trzech sal poniżej:
(aha dodam jeszcze że wesele planujemy na ok. 80 os., część rodziny TŻ będzie przyjezdna więc trzeba będzie załatwiać noclegi)

-> Ta: http://www.astra.media.pl/galeria.ph...ia=Restauracja jak na razie jest na pierwszym miejscu biorąc pod uwagę wszystkie aspekty.
Cena 220zł/os. z ciekawym menu, dużo wszystkiego, cena zawiera owoce, ciasta, tort, napoje (kawa, herbata, woda soki gazowane i niegazowane) są bez ograniczeń.
+ nie ma korkowego
+ ma noclegi, w tym jeden pokój cudnie przystrojony dla PM oczywiście gratis
+ (choć traktować to też można jako "-") restauracja znajduje się w środku osiedla, ma tylko wyjście na malutki zamknięty ogródek - przez co goście nie będą "spacerowali" po okolicy, tylko będą na sali.
+ jedzenie dobre, bo sprawdzone - byłam tam na małych imprezach okolicznościowych oraz tak po prostu na obiad i smakowało
+ ostateczną liczbę gości można potwierdzić dzień przed weselem

- obawiam się rozstawienia stołów, jest ograniczone pole "manewru"
- obawiam się czy wszyscy goście pomieszczą się na parkiecie, chociaż byliśmy tam dzisiaj i wydaje się być ok.. ale jak to wyjdzie w praktyce..szczególnie przy pierwszym tańcu
- najmniej mi odpowiada układ tej sali, z tych 3ch wytypowanych

-> Ta: http://www.rozana-dolina.octanet.pl/...galeria_b.html jest cudna, ma taki typowo weselny klimat stawiamy na II miejscu. Jak dla mnie i dla TŻ sama sala podoba nam się najbardziej ze wszystkich które do tej pory oglądaliśmy, i najchętniej to ją bym wybrała na nasze wesele, jednak są pewne minusy, opisane niżej.
Cena to 200zł/os. Menu również zadowalające, dużo jedzenia, cena zawiera tort.
+ sala naprawdę piękna
+ parkiet w sam raz dla ilość naszych gości
+ ma mały ogródek z ławeczkami..
+ dużo dobrych opinii na necie i wśród znajomych

- napoje gazowane i owoce we własnym zakresie
- sala nie ma pokoi dla gości
- sala nie ma pokoju dla PM, więc nie ma jak się na szybko "odświeżyć" w razie W, nie ma gdzie położyć zmęczonych dzieciaków itp...
- sala nie ma pomieszczenia do przechowywania rzeczy, prezentów itp,..brak sejfu
- ma tylko 2 toalety damskie i 1 męską! trochę za mało jak dla mnie...
- przystrojenie sali żywymi kwiatami dodatkowo płatne

-> Ta: http://www.zacisze-dabrowa.pl/galeria/sala-bankietowa na miejscu III, bardzo nam się podoba..ale cena już mniej ciekawa. Jest najtańsza opcja 220zł/os. i...właściwie to nie ma w niej nic..mały wybór jedzenia.. W tej za 240zł już lepiej, chociaż i tak się obawiam że może być mało jedzenia, zawiera też ciasto i tort, podstawowe napoje.
+ sala nam się bardzo podoba
+ jest piękny ogródek, można by zrobić fajne zdjęcia plenerowe w dniu ślubu na miejscu z innymi goścmi
+ są noclegi

- napoje gazowane we własnym zakresie
- korkowe
- restauracja dość nowa, więc niewiele wiadomo na jej temat
- podobno było jakieś zatrucie (info od naszej Waniliowej - jakiś jej znajomy był na tym weselu )
- żywe kwiatki tylko na stole PM, reszta sztuczne ;/
- parkiet duży, nasze 80 osób może tam zginąć

Doradźcie coś proszę
Pierwsza ładna, druga kompletnie mi się nie podoba, a trzecia fajna, ale z tym zatruciem... Ja bym brala pierwszą, też nie mam fajnej okolicy, moja sala jest w samym centrum miasta I git, nie rozejdą Ci się goście, byłam na Mazurach w czerwcu i dopiero o 22 parkiet się zapełnił, bo wcześniej wszyscy nad jeziorkiem siedzieli

A klimatyzacja jest wszędzie?
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:15   #2377
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Tycikata ja bym brała pierwszą salę No ale wy je widzieliście i wiecie najlepiej, znacie swoje potrzeby.
Ja z kolei mam wielką salę na małe wesele, ale co tam Na pewno będzie dużo miejsca. Mogłam wziąć mniejszą i tańszą ale taka była brzydka ...
My też mamy dużą salę, a gości będzie (po odliczeniu tych którzy nie przyjadą) około 85, ale co tam chcę okrągłe stoły (a tż tradycyjne:P) więc się tą pustkę jakoś zamaskuje, a co!

Tycikata - z wyglądu zdecydowanie bardziej podoba mi się druga, cena też nie jest najgorsza, tylko te noclegi dupa.
Za to pierwsza jest okay, chociaż ten parkiet na tych zdjęciach na malutki wygląda...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 08:17   #2378
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
Odnosnie obraczek to mialam na mysli takie http://www.yes.pl/44442-zlote-obracz...Z-750-OBR-738F. Bardzo nam sie podobaja, mam nadzieje ze bede tez pasowac
Klasyczne i śliczne

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
hej laski, mam w ciul nauki na ten zjazd, ale pokaże Wam newsa prosto z mojego miasta, hahahah
http://www.youtube.com/watch?v=aaiu0UZw4PU

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Ja się z wami już zegnam i proszę o trzymanie jutro kciuków bo piszę poprawę tego zaliczenia, o którym wam kiedyś pisałam, że większość grupy oblała

Cytat:
PMki moje...... HELP!!!! Może Wy mi coś doradzicie z tą salą bo ja mam już mętlik w głowie

Wymieniliśmy wszystkie za i przeciw i tak chyba wybierzemy coś z tych trzech sal poniżej:
(aha dodam jeszcze że wesele planujemy na ok. 80 os., część rodziny TŻ będzie przyjezdna więc trzeba będzie załatwiać noclegi)

-> Ta: http://www.astra.media.pl/galeria.ph...ia=Restauracja jak na razie jest na pierwszym miejscu biorąc pod uwagę wszystkie aspekty.
Cena 220zł/os. z ciekawym menu, dużo wszystkiego, cena zawiera owoce, ciasta, tort, napoje (kawa, herbata, woda soki gazowane i niegazowane) są bez ograniczeń.
+ nie ma korkowego
+ (choć traktować to też można jako "-") restauracja znajduje się w środku osiedla, ma tylko wyjście na malutki zamknięty ogródek - przez co goście nie będą "spacerowali" po okolicy, tylko będą na sali.
+ jedzenie dobre, bo sprawdzone - byłam tam na małych imprezach okolicznościowych oraz tak po prostu na obiad i smakowało

- obawiam się czy wszyscy goście pomieszczą się na parkiecie, chociaż byliśmy tam dzisiaj i wydaje się być ok.. ale jak to wyjdzie w praktyce..szczególnie przy pierwszym tańcu

-> Ta: http://www.rozana-dolina.octanet.pl/...galeria_b.html jest cudna, ma taki typowo weselny klimat stawiamy na II miejscu. Jak dla mnie i dla TŻ sama sala podoba nam się najbardziej ze wszystkich które do tej pory oglądaliśmy, i najchętniej to ją bym wybrała na nasze wesele, jednak są pewne minusy, opisane niżej.
+ sala naprawdę piękna

- sala nie ma pokoju dla PM, więc nie ma jak się na szybko "odświeżyć" w razie W, nie ma gdzie położyć zmęczonych dzieciaków itp...
- sala nie ma pomieszczenia do przechowywania rzeczy, prezentów itp,..brak sejfu

-> Ta: http://www.zacisze-dabrowa.pl/galeria/sala-bankietowa na miejscu III, bardzo nam się podoba..ale cena już mniej ciekawa. Jest najtańsza opcja 220zł/os. i...właściwie to nie ma w niej nic..mały wybór jedzenia.. W tej za 240zł już lepiej, chociaż i tak się obawiam że może być mało jedzenia, zawiera też ciasto i tort, podstawowe napoje.
+ jest piękny ogródek, można by zrobić fajne zdjęcia plenerowe w dniu ślubu na miejscu z innymi goścmi
+ są noclegi

- korkowe
- podobno było jakieś zatrucie (info od naszej Waniliowej - jakiś jej znajomy był na tym weselu )

Doradźcie coś proszę
Ja bym brała pierwszą, ale u mnie noclegi były baaardzo ważną kwestią. Musicie przemyśleć co dla Was wygodniejsze, mieć noclegi pod nosem czy organizować transport do jakiegoś hotelu.

Cześć,
Mam dużo pracy, a zapału zero
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:17   #2379
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cześć dziś się już lepiej czuje, nie chodzę do kibelka i nie mam gorączki więc mogę ruszać w drogę ide do Deichmanna buty zareklamować, mam nadzieję, że mi kase oddadzą bo mi się przyda później, na poczte, do banku i takie tam a ok 18 przyjeżdża TŻ i jedziemy do Niego już...ciekawe ile łez się poleje

będę chyba wieczorem jak coś

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-01-25 o 08:29
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:27   #2380
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
macie już jakieś pomysły na dekoracje w jakim kolorze.. ?
mnie sie podobaja czerwone róże w bukiecie, i taka tez dekoracja auta ale nie wiem czy czerwony pasuje...
jak myślicie?
Ja będę miała jako kolor przewodni ciemną czerwień. Przedewszystkim buty w tym kolorze, bukiet (bukiet myślałam żeby przełamać jakimś kremowym akcentem, ale zobaczymy ). Samochód... Jeśli pojedziemy naszym to nie wiem jak go ubierzemy, bo jest bordowy
Salę chciałabym większość w bieli, zdobioną organzą w naszym kolorku Jakieś ozdoby na stołach, kokardy na krzesłach + czerwone róże na stołach. Do tego ciemno czerwone i kremowe balony Oczywiście zaproszenia, zawiadomienia, winietki, podziękowania, zawieszki na wódkę, wszystko w kolorze

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:31   #2381
misiadelko
BAN stały

Ja chcę zrezygnować z organzy na stole (jest w cenie sali, ale nie widzi mi się), przeciągnę przez stoły fioletową wstęgę, gdzieś to widzialam...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 08:39   #2382
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ja będę miała jako kolor przewodni ciemną czerwień. Przedewszystkim buty w tym kolorze, bukiet (bukiet myślałam żeby przełamać jakimś kremowym akcentem, ale zobaczymy ). Samochód... Jeśli pojedziemy naszym to nie wiem jak go ubierzemy, bo jest bordowy
Salę chciałabym większość w bieli, zdobioną organzą w naszym kolorku Jakieś ozdoby na stołach, kokardy na krzesłach + czerwone róże na stołach. Do tego ciemno czerwone i kremowe balony Oczywiście zaproszenia, zawiadomienia, winietki, podziękowania, zawieszki na wódkę, wszystko w kolorze
ja własnie chciałam czerwień, tak samo zaproszenia itp pojedziemy starym autem takim długim białym, i chciałam też w czerwieni je przystroić
ale nie wiem czy dodtki na stole nie beda przesadzone w czerwieni...
Stary 2013-01-25, 08:43   #2383
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, dzisiaj przywitał mnie za oknem śnieg.. wrr.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziś się już lepiej czuje, nie chodzę do kibelka i nie mam gorączki więc mogę ruszać w drogę ide do Deichmanna buty zareklamować, mam nadzieję, że mi kase oddadzą bo mi się przyda później, na poczte, do banku i takie tam a ok 18 przyjeżdża TŻ i jedziemy do Niego już...ciekawe ile łez się poleje

będę chyba wieczorem jak coś
Nie płakusiaj!

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:51   #2384
misiadelko
BAN stały

Misia w listopadzie byłam na weselu w kolorze ciemnej czerwieni i bardzo elegancko wyglądało. Były na stolach winietki i goździki w ogromnych wazonach (tu już trochę głupota bo wazony nie powinny być wysokie, bo wszyscy zestawiali je na ziemię...), ale sam kolor wyglądał ekstra. PM miała również bukiet w kolorze ciemnej czerwieni, buty miała cieliste, ale szkoda, że nie czerwone, bo by ekstra wygladało, no ale cóż, lepiej cieliste niż białe.... No i miała też kolczyki z ciemnoczerwonymi kamieniami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 406636_4469231082435_85599029_n.jpg (8,3 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-01-25 o 08:54
Stary 2013-01-25, 08:59   #2385
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
no mi by było pewnie nie swojo, ale bym poszła tzn zgadzam się, że bardziej elegancko to wygląda jak jest z imienia i nazwiska partner zaproszony, tymbardziej jeśli jest to narzeczeństwo, wieloletnie partnerstwo itp ale ja np mam takiego kuzyna, który ma co chwilę inną laskę, więc bezpieczniej będzie jak napisze osoba towarzysząca

ja np kiedyś byłam na weselu z kumplem (nie byliśmy parą) to na zaproszeniu było napisane osoba towarzysząca a na winietkach po prostu dwa razy Łukasz Jakiśtam i w takim wypadku moim zdaniem było to jak najbardziej uzasadnione
zgadzam się

W tym roku najprawdopodobniej szykuje się wesele tż kuzyna(po roku się żeni - ma 30lat ) ja z tż jestem dłużej niż on zna się z tą dziewuchą i jak mnie wymieni jako os.tow to nie pójdę albo gdy będę jego zapraszać to jego żonę też tak wymienię

Co do swoich znajomych, to mam takich co są długo ze sobą i będą normalnie wypisani obydwoje z imienia i nazwiska, lecz znajomi z mojej "paczki" to raczej będą zaproszeni bez tow. bo tu i chłopaki i dziewuchy są sami i razem się świetnie bawią, jakby parami poprzychodzili, ale oczywiście zapytam czy ktoś chce z kimś przyjść, jeśli nie to tylko wypiszę samą zaproszoną osobę

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
gdyby były na fb status związku "konkubinat" to bym se zmieniła, a co

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
super pomysł ale czy już nie ma czegoś w tym stylu w pierwszym wątku?

Wy tu chyba jesteście same chudzielce, ale na wątku PM XL (może któraś z Was widziała) pokazali piękne propozycje dla większych PM. I wcale to nie są klasyczne sukienki, bardzo mi się podobają choć wiadomo PS też robi swoje ale dobra bielizna ściągająca i myślę, że efekt by był podobny
Ostatnia wygląda super
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 09:00   #2386
little_zosh
Rozeznanie

Tycikata - bierz pierwszą Tylko koniecznie z pokrowcami (nie myślałam, że kiedyś tak powiem ) Te krzesła zupełnie nie pasują

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:01   #2387
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Misia w listopadzie byłam na weselu w kolorze ciemnej czerwieni i bardzo elegancko wyglądało. Były na stolach winietki i goździki w ogromnych wazonach (tu już trochę głupota bo wazony nie powinny być wysokie, bo wszyscy zestawiali je na ziemię...), ale sam kolor wyglądał ekstra. PM miała również bukiet w kolorze ciemnej czerwieni, buty miała cieliste, ale szkoda, że nie czerwone, bo by ekstra wygladało, no ale cóż, lepiej cieliste niż białe.... No i miała też kolczyki z ciemnoczerwonymi kamieniami.
to dobrze, bo ciemna czerwień to śliczny kolor
no własnie a jak z butami.. bo ja nawet nie pomyślałam o tym żeby były inne niż białe. nie pasują ;p ?
Stary 2013-01-25, 09:04   #2388
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Myślałam jeszcze nad czerwonymi paznokciami, ale chyba jednak zrobie sobie klasyczny french Nie chciałabym przesadzić

A ja właśnie mam pełno takich bukietów zapisanych jaki wkleiłaś Te ostatnie zdjęcie to zrobione na targach. Bardzo mi się podoba. te dwukolorowe różyczki zamieniłabym na kremowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (49,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet 2.jpg (75,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet 3.jpg (53,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0487.jpg (128,8 KB, 5 załadowań)

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:06   #2389
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
jak już to stworzysz to daj znać czy działa

Cytat:
Ja chcę zrezygnować z organzy na stole (jest w cenie sali, ale nie widzi mi się), przeciągnę przez stoły fioletową wstęgę, gdzieś to widzialam...
Musiałam sprawdzić co to jest mi się widzi coś w ten deseń jak w załączniku. Wiadomo, w innej kolorystyce.

Cytat:
a mój też możesz dodać ? 06.09.2014
Musisz uzbroić się w cierpliwość. Do kalendarza mogą być wpisane osoby, które spędzą z nami chwilkę

pysia pokaż, że twarde babsko z ciebie

Dzisiaj po południu idę na pierwszą wizytę u ortodonty Boję się Chyba jestem naiwna, że w 1,5 roku wyprostuje mi przednie zęby. trzymajcie kciuki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30-wedding-long-tables-and-receptions-ideas-6-500x655.jpg (66,7 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-01-25 o 09:08
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 09:07   #2390
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie wiem co w mojej można zrobić:P Nie chcę przesadzać z dekoracjami, bo sala sama w sobie bardzo mi się podoba. Na stołach będą delikatne kompozycje kwiatowe (w cenie sali) w wybranym przeze mnie kolorze (fiolet) i na naszym stole też. Na pewno chcę zakryć obraz za naszym stołem, bo nie bardzo mi się podoba, a tak to nie mam pomysłu. Może coś podpowiecie? Pokrowców raczej nie chcemy, więc też kokardy na krzesła raczej odpadają

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2013-01-25, 09:07   #2391
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
a ja właśnie mam jakiś taki nastrój do smutnych piosenek teraz...i tak słucham, śpiewam i rozmyślam sobie
myślę, że przeprowadzka to poniekąd nowy rozdział, więc wspominam te stare....

i tak był sobie kiedyś pewnie mężczyzna, z którym byliśmy bardzo, ale to bardzo szczęśliwi. To było 7 lat temu... Ja chodziłam jeszcze do średniej szkoły, a On był już wysoko postawionym policjantem o 10 lat starszym ode mnie. Dostał propozycje awansu służbowego na drugim końcu Polski. Pytał czy jadę z Nim. Proponował mi wspólną przyszłość, życie, rodzine i dom, w którym nigdy by niczego nie zabrakło biłam się z myślami bo po pierwsze miałam jeszcze rok szkoły, a po drugie tutaj był chory Tata, którego nie chciałam opuszczać bo pękło by Mu serce wiedziałam, że teraz, albo nigdy. Bo On chciał mieć już żonę, dzieci, ciepły dom. Z ciężkim bólem serca wybrałam nigdy. Wiele przepłakanych nocy i próbowanie sobie ułożyć życie na nowo.
Po 1,5 roku przyjechał do mnie i powiedział, że się żeni. Ze fajna dziewczyna, ale nigdy nie pokocha Jej tak jak mnie pokazał obrączki (bo właśnie wracał od jubilera, ślub brali na śląsku). To było nasze pożegnanie. Płakaliśmy obydwoje. Pamiętam, że siedzieliśmy w aucie przytuleni (nic więcej oczywiście nie było) kilka h i tak sobie płakaliśmy.
Pojechał i nigdy więcej już go nie widziałam. Stwierdziliśmy, że to będzie lepsze dla nas obojga-zerwać całkowicie kontakt. No jak wiecie jakoś sobie to życie ułożyłam i jestem szczęśliwa z moim TŻ
ale kusi mnie wysłać Michałowi zaproszenie na ślub, do kościoła... On sie ze mną wtedy pożegnał, ja też chciałabym się pożegnać z nim.
Co sądzicie? To bardzo głupi pomysł jest? Mam do Niego sentyment i zawsze będzie zajmował maleńki kawałek mojego serca

sorry, że się tak rozpisałam, ale jakoś tak mi to leżało na sercu
Jeśli rozeszliście się w zgodzie to czemu nie? tylko żebyś nie biła się z przeszłością, musisz pomyśleć co będzie dobre
Stary 2013-01-25, 09:09   #2392
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
jak już to stworzysz to daj znać czy działa

Musiałam sprawdzić co to jest mi się widzi coś w ten deseń jak w załączniku. Wiadomo, w innej kolorystyce.

Musisz uzbroić się w cierpliwość. Do kalendarza mogą być wpisane osoby, które spędzą z nami chwilkę

pysia pokaż, że twarde babsko z ciebie

Dzisiaj po południu idę na pierwszą wizytę u ortodonty Boję się Chyba jestem naiwna, że w 1,5 roku wyprostuje mi przednie zęby. trzymajcie kciuki.
Tż ma od miesiąca aparat i też ma nadzieję, że do wesela mu ściągnie jutro idzie na pierwsze podkręcanie

Velika - ja polecam serum z granatem z Biochemii Urody, jestem z niego bardzo zadowolona ale jak mi się skończy to chyba spróbuję to Babuszki Agafii do 35 roku życia, bo też bardzo chwalone

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2013-01-25, 09:18   #2393
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Tż ma od miesiąca aparat i też ma nadzieję, że do wesela mu ściągnie jutro idzie na pierwsze podkręcanie
a rozmawiałaś z orto o terminie ściągnięcia? Podejrzewam, że u mnie trzeba będzie rozszerzać szczękę i przesuwać dół... chociaż na pierwszy rzut oka to nie mam aż tak poważnej wady.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:28   #2394
Angel_21_
Rozeznanie

hej dziewczyny dzięki za info w sprawie koloru szat liturgicznych hehe ja mykam sprzątać
Stary 2013-01-25, 09:31   #2395
misia880
Zakorzenienie

właśnie dzwoniłam do kancelarii w mojej parafii i Pani mi powiedziała, że dopiero we wrześniu tego roku mogę sie zapisać na termin w 2014, bo oni tak szybko nie robią zapisów... dziwnie.
Stary 2013-01-25, 09:34   #2396
Piankka
Zadomowienie

Cytat:

+ nie ma korkowego

+ sala naprawdę piękna

+ są noclegi

- korkowe

Doradźcie coś proszę
Brałabym pierwszą, choć druga ma ładniejszą salę, lecz ma dużo minusów min. brak pokoi, skoro jest dużo przyjezdnych to zdeydowanie minus, chyba, że w pobliżu jest gdzieś jakiś hotel. Bo kwestia jedzenia to te 20zł różnicy, to i tak Was taniej by wyniosła druga, bo 1600zł zaś macie na picie itp. a zapewne tylu nie wydacie, bo to od cholery

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
My też tych samych i też kieeedyś wybrane z powodu autka
Faceci...
Stary 2013-01-25, 09:36   #2397
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
a rozmawiałaś z orto o terminie ściągnięcia? Podejrzewam, że u mnie trzeba będzie rozszerzać szczękę i przesuwać dół... chociaż na pierwszy rzut oka to nie mam aż tak poważnej wady.
TŻ musi cofnąć górną szczękę dość mocno do tyłu, więc to dość poważna wada. Ma wyrwaną 5 z jednej strony i mleczną 3 (ostała mu się mimo, że normalna wyrosła obok) z drugiej i orto twierdzi, że wszystko powinno się zmieścić Dół też może sobie walnie, bo ma trochę ciasno i przez to mu się kamień osadza, ale to za jakieś pół roku myślę.
Orto powiedziała, że +/- 2 lata, bo nie chce mówić, że krócej bo może mu szczęka wolno reagować, ale sądząc po tym jak wygląda po miesiącu od założenia pójdzie mu to szybciej. Mi też mówiła 2 lata, a miałam w sumie rok i 3 miesiące.
Z tym, że my się nie przejmujemy - nie zdąży do wesela to trudno, ważne że TŻ dojrzał do decyzji, że chce się swoimi zębami zająć

Cytat:
właśnie dzwoniłam do kancelarii w mojej parafii i Pani mi powiedziała, że dopiero we wrześniu tego roku mogę sie zapisać na termin w 2014, bo oni tak szybko nie robią zapisów... dziwnie.
U TŻta w parafii też tak jest, bo dopiero we wrześniu mniej więcej ma księgę na przyszły rok Ale teraz jego babcia miała zapytać czy nie dałoby rady trochę szybciej, bo w wakacje chcę zacząć kleić zaproszenia, więc godzinę wypadałoby już znać:P

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2013-01-25, 09:40   #2398
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
a ok 18 przyjeżdża TŻ i jedziemy do Niego już...ciekawe ile łez się poleje
nawet jak się popłaczesz to i tak bądź dzielna, wszystko się ułoży
Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
zgadzam się
W tym roku najprawdopodobniej szykuje się wesele tż kuzyna(po roku się żeni - ma 30lat ) ja z tż jestem dłużej niż on zna się z tą dziewuchą i jak mnie wymieni jako os.tow to nie pójdę albo gdy będę jego zapraszać to jego żonę też tak wymienię
na ślub, na którym byliśmy z TŻem kilka m-cy temu też dostaliśmy zaproszenie od jego kuzynki, gdzie byłam wpisana jako os. tow. zastanawiałam się, że to może nawet nie o mnie chodzi bo z TŻem jesteśmy stażem tak jak przyszłe małżeństwo, które nas zapraszało, znaliśmy się dobrze, więc... wiem, trochę czepianie się, ale to co zobaczyłam później na weselu, utwierdziło mnie, że para i tak miała bardzo olewacki stosunek do gości... mówcie co chcecie, to ich dzień, ale wesele w dużym stopniu robi się do rodziny/gości... trzeba im też okazać szacunek

Cytat:
też dzisiajn idę do mojej orto ale mam nadzieję, że już na jedną z ostatnich, bo 15.02 miną mi już dwa lata z aparatem! jeśli nie masz dużej wady to szybciutko się wyprostują (6-8 m-cy), a potem to tylko utrwalanie i kosmetyka, znowu dużo zależy od przypadku i metod lekarza a idziesz dzisiaj zakładać już?
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:47   #2399
misiadelko
BAN stały

Cytat:
to dobrze, bo ciemna czerwień to śliczny kolor
no własnie a jak z butami.. bo ja nawet nie pomyślałam o tym żeby były inne niż białe. nie pasują ;p ?
Nie wiem... hmm.. mi się białe buty źle kojarzą, z takimi fruziami ... białe powinny być tylko sportowe moim zdaniem
Stary 2013-01-25, 09:48   #2400
Piankka
Zadomowienie

Też muszę sobie założyć aparacik, muszę wyrównać 3 zęby... na górze jeden, na dole dwa... ale to po lecie założę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości