|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
zadna nie boli i zyje z nimi jak z reszta zebów ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Własnie czekam, ciekawe jakie teorie wyciągneli |
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Wczoraj zjadłam pół litra lodów gdzie ja za lodami nigdy nie przepadałam, zjem od czasu do czasu na mieście w lato ale nie są moja ulubiona przekąską, a teraz mam za swoje bo gardziołko mnie trochę pobolewa
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj paskudny dzien, humor i wogóle nic mi się nie podoba
Do tego mama mnie strasznie wkurza od rana, ma pretensje o to, ze poprosiłam ja zeby kupiła śmietane jak bedzie w sklepie Do tego wczoraj mój TŻ mi oznajmił że moze w sobote pojedziemy do jego rodziców, za tydzien idziemy tam na urodziny wiec nie widze potrzeby tych odwiedzin, to stwierdził że sam pojedzie i wkurzył mnie na maksa. Normalnie mam dość Założymy dzisiaj klub dwupakowych marudziaków?? bo czytałam że dzisiaj jest nas tu wiecej w takiej kondycji
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
UWAGA!!! czuję się lepiej!!! po dwóch dniach leżenia w domu, faszerowania się czosnkiem cytryną miodem, syropem z cebuli naprzemiennie, czuję się lepiej!!!! ) no cuda, natura czyni cuda!! hahawięc idę dzis do pracy na 14, bo już nie mogę sobie pozwolić więcej na urlop bezpłatny. mój tż mnie wczoraj zaskocztł, poszedł na nockę do pracy i o północy dostaję od niego smsa: "mam pomysł!! może być jutro zrobiła taką listę co musimy dziecku kupić, no wiesz, łożeczko, wózek, wanienka itp, i na weekend możemy poszukac tego w necie i zobaczyć jak co wygląda" aż miałam piękne sny w nocy!!! haha |
|
|
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
Filmiki z porodu, ale jak na to patrze to jakoś dziwnie, ona ze znieczuleniem, co nawet nie wie że rodzi pielegniarka liczy i mówi kiedy przeć...ja jak rodziłam darłam się i to samo przeżycie że kobieta rodzi czuje te skurcze ja tam nie chce żadnego znieczulenia, normalny poród tak jak powinno być a u nich to jakoś kładzie się i po wszystkim...a jak nas biorą z bulami rozwarciem po drodze się rodzi to jest poród a nie jakiś taki...może jestem dziwna ale jakoś tak uważam...
http://www.youtube.com/watch?v=pUVVi7XH-NM http://www.youtube.com/watch?v=5jhGeCY-gY8
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze Wam powiem, że z tym oswajaniem rodziny i dziecka to jest tak.
ja sama pochodzę z rozbitej rodziny, ale miałam i mam mądra mamę, i ona zawsze wypychała nas do ojca. zawsze kazała iść odwiedzić babcię (teściową), ubierała nas ładnie, pamiętała o prezentach na dzień ojca czy babci i zawsze nas namawiała do kontaktów z rodziną ojca. wiem że było jej ciężko, bo ona sama nie ma z nimi kontaktu i oni się nie lubią, ale moja mama nigdy przy nas nie mówiła o naszym ojcu, czy o jego rodzinie źle. i chyba też dlatego rodzina ojca traktowała mnie i mojego brata dobrze, w sensie świetnie, rozpieszczali nas, kochali, zabierali na wycieczki, no żyli z nami jakby rozwód nie miał znaczenia. i ja dzięki temu miałam w a miarę normalne, a na pewno szczęśliwe dzieciństwo. dziś mam swój rozum i widzę kto jaki jest, na kim mogę polegać i widzę wszystko to, czego jako dziecko nie widziałam. ale nie mam wypatrzonego obrazu przez moją mamę, tylko swój własny, swoją własną opinię. i dlatego uważam, że trzeba dać szanse dziecku na tworzenie jego własnych relacji bez naszych uprzedzeń. |
|
|
|
#1658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo mój to odkłada na nie wiadomo kiedy co już mnie zaczyna to irytować
Edytowane przez katarzynkajg Czas edycji: 2013-01-25 o 10:33 |
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
czy można smarować się maściami rozgrzewającymi w ciązy ,nie raz mnie bolą kolana i to strasznie mam cos z łekotką miałam isć na zabieg zlekceważyłam i od czadu do czasu pojawia się ból nie mogę zejść po schodach wejść i mieć kolana długo zgiętego tak strasznie boli...męczy mnie już 2 dzień
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
ja też jestem za tym żeby dzieci odwiedzały całą rodzinę nie tylko mamy ale i taty stronę...bo znam kobiety które nie lubią teściów i na złosć nie pojadą z mężem czy dzieckiem on jedzie sam jak to o nas świadczy jedź przemilcz albo chociaż dziecko daj a nie jakieś wymówki...ja zawsze dziecko dawałam na noc do jednych dziadków do drugich uczyłam go niech nie będzie takim mamin synkiem że wszędzie ze mną fakt był taki etap że nie chciał jeździć płakał ale minęło mu. Nie to ze chciałam się dziecka pozbyć, ale czaami chce się gdzieś wyjść odreagować, a jeżeli np. moi rodzice nie mogą, a dajmy na to dziecko do drugich dziadków nie nauczone to co nie zostanie bo będzie płakało...sama mam taki przykład w rodzinie...moja szwagierka tylko jej mamusia i jej mamusia druga babcia beee, tylko tam siedziała a jak przyjechała do teściów chcieli dziecko na spacer to darło się jak by je ze skóry obdzierali, a później pretensje że teście wolą moje dziecko nie ich a kogo to zasługa tylko i wyłacznie jej !!! I tak jak pisałaś nie daj Boże coś się dzieje to dziecko co ryczy tylko za matką bo nie jest nauczone wizyt np., u babci, cioci itp. moim zdaniem to krzywdzenie dziecka...później rośnie taki dzikus tdo nikogo nie pójdzie a ni nic. i np. teraz jak ja pracuję i mąż przychodzą ferie czy wakacje co m SAMO W DOMU SIEDZIEĆ, nie jedzie do kuzynów czy do dziadków i nie ma płaczu... JESTEM DUMNA Z SIEBIE ŻE TAK POSTĄPIŁAM i nie odizolowałam dziecka od rodziny...
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-25 o 10:42 |
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomo rodzina jest różna i rzeczywiście można mieć jakąś wredną ciotkę czy nawiedzoną kuzynkę, która się nie nadaje na opiekunkę, to wtedy broń boże żeby dziecko zostawiać, ale myśle, że tak ogólnie to każdy znajdzie w swojej i tż rodzinie dobrych ludzi co nie??
poza tym chciałabym aby na wychowanie dziecko to mimo wszystko ja i tż mieliśmy największy wpływ. |
|
|
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smutne to ale taka rzeczywistość . Moja znajoma ma taką matkę niestety...no ja też myslę że wychować dziecko powinni tylko i wyłącznie rodzice dziadkowe wychowali już nas a jak nas wychowali tak i my wychowamy nasze pociechy czyli dobrze
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-25 o 10:50 |
|
|
|
|
#1662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten piekny dzien sprawił, ze zdecydowałam sie na szpital, jednak bedzie to Warsazwa na karowej, mój ginekolog tam pracuje takze bede musiała z nim pogadac. Ostatecznie z Tż wybraliśmy imie, mam nadzieje ze nam sie już nie odmieni to była ciezka przeprawa.---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, ale ten kapeć miał minąć wraz z mdłościami ok 13-14 tyg a tu u mnie 16 a u Ciebie chyba 17, więc co jest?
Ja od początku przytyłam 4,5 kg, nie więcej, np. dziś sprawdzałam wagę to przez 2 tyg przybyło mi 70 dkg, czyli może zmieszczę się w normie 1-2 kg miesięcznie. Nie mogę więcej bo już te 4,5 kg jest a ja sapie często jak stary parowóz ![]() ----- wczoraj wieczorem walnęłam focha giganta, bo mnie Tż rozzłościł drobiazgiem, później jak jużsię pytał o co mi chodzi to w ramach dobroci dla bliźnich zrobiłam mu wykład o hormonach w czasie ciąży, po czym zapytałam się czy skutecznie go zniechęciłam do drugiego dziecka.... padło: NIE. A już myślałam, że będzie wolał co miesiąc okres i PMS a nie kolejną ciążę ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Cytat:
będziemy marudzić do woli na legalu i nikt nam nie powie że mu humor psujemy i siejemy pesymizm
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-01-25 o 11:22 |
||
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-01-25 o 11:43 |
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
O widziałam kiedyś jednego Frania, nawet jego mama wysłała mnie z nim na spacer.... Ale hm... tak nas było w całej wsi słychać, że wróciliśmy wcześniej, niż wyszliśmy... Coś mu ciotka nie podpasowała
![]() A mi naprawdę brakuje tego porannego spaceru... jakaś taka nieswoja jestem I zastanawiam się czy by do dentysty nie zadzwonić, mam dziwne uczucie w zębie ![]() Ale jestem mądra ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam i mam. Jak mi się górna z lewej strony psuła to wyrwałam i był ból. Na dole z lewej 3 m-ce temu miałam naprawianą bo poprosiłam o to moja dentystkę. Nie dawała mi na nią szans, ale tfu tfu tfu jest ok.
Cytat:
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie on się teraz pojawił tak gdzieś właśnie od 16 tc, wcześniej przy mdłościach nie miałam takiego problemu. Może przez to że mniej jadłam więcej piłam i ciągłe wymioty to ciągłe mycie buzi i zębów... Też nie mam tego cały czas, tylko czasem się pojawia, okropne uczucie, mam nadzieję że jednak to przejściowe i minie. Ja na początku ciąży delikatnie schudłam (ok 1,5kg), poźniej odrobiłam i na początku stycznia (czyli na zakończenie I trymestru) ważyłam dokładnie tyle co przed ciążą, a teraz w ciągu miesiąca skok prawie 3kg i sie przeraziłam bo jak będę tyć 1kg na tydzień to przytyję z 30kg.
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mama przytyła ze mnąw ciąży 30 kg i też mnie to przeraża ![]() Dotkaaa, posiadam wszystkie 8 i żyję z nimi w zgodzie, jak na moje lata to chyba całkiem nieźle, ciekawe jak będzie moja szczęka wyglądała po ciąży
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-01-25 o 11:57 |
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze kciuki są niezawodne!! z nogą wszystko ok, widocznie przeciążone. wydała straszne pieniądze na usg, ale nie żałuję, bo jestem spokojna
jak wrócę do domu to nadrobie zaległości dziekujeeeee!
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
I trymestr II trymestrIII trymestr
40–50 kg 4 kg 6 kg 4 kg 50–60 kg 3 kg 6 kg 4 kg pow. 60 kg 2kg 5 kg 4 kg pow. 80 kg 2 kg 4 kg 3 kg Znalazłam taka o tabelke ile mozemy przytyć- II trymestr "tuczy" nas najbardziej ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- http://www.ciazaporod.pl/ciaza_uroda...ul,4357,2.html tutaj to widać lepiej |
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz będziesz musiała oszczędzać nogę i więcej leżakować
|
|
#1675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam jogurcik i wreszcie się nasz Maluch zaczął ruszać, od razu mi się milej zrobiło, że daje znać, że towarzyszy mi w pracy
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jak przed ciaza wazyłam 55 kg i waga cały czas taka sama, a teraz nagle 62, to dopiero dla mnie duuuzo. Mam tylko nadzieje, ze nie przytyje kolejnych 3 kg w 1 miesiąc. Chociaz teraz juz nie mam takiego apetytu i nie jem cały czas. No ale juz mój ruch jest ograniczony, nie moge sie przemeczac, a jak próbuje to mdleje, takze to juz nie to. Nawet Tż biorac mnie na rece, stwierdził, ze jest mnie duzo wiecej
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wygląda to tak na razie:
I trymestr- 2 kg więcej II trymetr (16tc)- 1 kg więcej Na razie mam 3 kg na plusie, co poszło mi w biust i brzuszek, reszta bez zmian
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz chciał mnie w dniu ślubu przez próg przenieść, ale już mu odpuściłam bo zamiast na wesele to musiałby jechać na pogotowie
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
spróbuję jakoś z tym żyć Skoro dzisiaj dzień marudy to i ja znalazłam sobie powód do marudzenia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Pozniej je zawiesc do pracy a pozniej przyjade i bede nadrabiac :P Wstalam dzis z bolem posladka promieniujacym na udo.. ale mysle ze zaraz przejdzie,musze zapytac gin na nastepnej wizycie o wszystko i zrobic jakas liste zebym sobie nie zapomniala 

gdzie ja za lodami nigdy nie przepadałam, zjem od czasu do czasu na mieście w lato ale nie są moja ulubiona przekąską, a teraz mam za swoje bo gardziołko mnie trochę pobolewa
bo czytałam że dzisiaj jest nas tu wiecej w takiej kondycji 

smutne to ale taka rzeczywistość . Moja znajoma ma taką matkę niestety...