|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
Ja się wkrótce wybieram na to USG 3d/4d, mi lekarz zalecił żeby zrobić je miedzy 28–32 tygodniem ciąży i ja ide w 30. U mnie mierzą wtedy: "Sprawdzamy przepływ krwi w tętnicy pępowinowej i tętnicy środkowej mózgu, oceniamy przepływy w sercu. Szacujemy ilość wód płodowych i stopień dojrzałości łożyska. Ponownie wykonujemy przegląd narządów wewnętrznych Malucha. Dokonujemy pomiarów w celu oceny wagi dziecka. "
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Takie małe info od 20 lutego rusza kolejna edycja warsztatów Bezpieczny Maluch
![]() Może jeszcze sie niektóre załapią
|
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
tez jestem ciekawa
![]() moze zaczniemy przyjmowac zaklady?
|
|
#3514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o rany źle mi złożyło wypowiedź, to monicca była ciekawa ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Moderna a co do zakupów, to sama tak miałam w zeszłym tyg że co dzień kurier.. a chłopem się nie ma co przejmować, jak rozumiem sprawa chwilowa i minie, a nie jakieś większe wybryki
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
oni są z Marsa...
![]() ale różnica faktycznie jest.....dokładnie. myślę, że dziś rano nerwy zrobiły swoje... ja też tabela obstawień
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu ..!! Sie zwloklam z lozka - no ilez mozna bylo gnic pod kolderka.
Za oknem szaro-buro cos czuje ze bedzie deszcz padac A tu trzeba wyjsc z domu ... No nic koncze sniadanko - trze sie ubrac i wyjsc Milego piateczku wam zycze |
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda tylko, ze stan konta topnienieje ahhh chlop, chyba sprawa chwilowa.. choc za kazdym razem, gdy ma problemy w pracy to sie na mnie "wyzywa" - ze kobiety maja dobrze, bo sobie moga ciaze zaplanowac, siedza w domu, nie musza pracowac, no i ze za malo zarabiam, co bedzie z moja emerytura, ze nie oszczedzam itd. .. a on nie rozumie, ze ja tez przezywam stres i sie martwie, ze w obcym kraju nie jest mi latwo, ze uczylam sie jezyka od poczatku, gdyz w szkole byl tylko angielski, pracuje za marne pieniadze w sprzedazy, a mam wyksztalcenie wyzsze .. do tego jeszcze choroba, ktora mnie wykancza psychicznie. no i tak mnie to przytlacza ![]() a on pewnie dzisiaj wroci z pracy, jakby nigdy nic sie nie stalo.. ehh... ale koniec narzekania.. slonce swieci jam niesystematyczna, wiec prosze by ktos sie podjal prowadzenia tabeli ![]() przez chwile wstrzymam sie z glosem, gdyz obstawiam albo Liwke albo Leonikowa ostateczny glos oddam za chwile ![]() faceci sa z Marsa, niezaprzeczalnie
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-25 o 10:27 |
|
|
|
|
|
#3518 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
ja obstawiam Strippi!
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
moze pani22ka?
![]() chyba najbardziej systematyczna ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
, a ja dzisiaj spałam od 24 - 8 !!!!!!!!!!!!! Szkoda tylko ,że nie idzie wyspać się na zapas....... ![]() no i dzisiaj chyba zaczynam 35 tydz. już coraz mniej śmiesznie się robi........ ![]() dobra idę czytać co tam od rana u Was........
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam jego fotkę.
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładnych parę lat temu, gdy zaczęłam głośno mówić o ciąży, mój chłop rzucił: "bo nie chce ci się pracować"... do tej pory mu to wypominam... strasznie mnie to zabolało, bo ja się pracy nie boję i nigdy się nie migałam. wręcz dużo obowiązków dodatkowych brałam, całe życie pod telefonem.... także tekst kulą w płot, ale gdzieś utkwiło.... teraz on coraz częściej mówi, że nie wyobraża sobie jak ja wracam do pracy Cytat:
![]() heheheehehe najbardziej uwiązana do forum (no taki kontakt z jakimkolwiek światem i konsekwencja leżenia od 28 lipca)To co?! pierwsze obstawianie: kto pierwszy?!
|
|
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- To ja tak jak pisałam - Strippi
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry, witam!
ehh jak mi się nic nie chce.. mi też się śniły dziś głupoty, że mnie mąż zostawił i poszedł (tu cytat ze snu) "na whisky i dziwki"! ![]() teściu mi mówi, że będziemy żyć razem bardzo długo jak tak się śni, że mnie porzuca wstałam o 9 i dopadły mnie mdłości i słabości.. w 28 tygoniu ;/ leżę we wyrku i oddycham głęboko.. ciocia męża dziś ma operację.. mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy! a jutro z rana jadę do Polski ![]() trzymajcie proszę kciuki za podróż, mam nadzieję, że nie będzie źle i jakoś to zleci.. już kiedyś Wam pisałam, że moja znajoma to paliła prawie całą ciążę i głupia jeszcze się przyznała że popala jak karmi piersią Moderna wyślij trochę słońca bardziej na zachód ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- ja obstawiam, że Dragusia88 urodzi pierwsza ![]() jakaś nagroda za poprawne typowanie? ![]() Moderna faceci już tacy są.. zawsze mówię do mojego, że gdyby nie to, że jest taki miękki w dotyku to.......... głowa do góry |
|
|
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Moim zdaniem Dragusia88 rozpocznie rozpakowywanie na naszym wątku. Jaka jest nagroda za trafione typowanie??
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#3527 | |||
|
Zadomowienie
|
chciałam dziś uaktywnić kartę Rossne ale każą podać date urodzenia dziecka a jak wpisałam tp to mi wyskoczyło, że nie można zarejestrować nienarodzonego dziecka
chyba będę musiała ich troszkę oszukać, bo to bez sensu... wiadomo że przed porodem też się robi zakupy i rabat się przydaobejrzyjcie sobie od razu mówię, że to nie do płakania a do pośmiania się ![]() http://www.youtube.com/watch?v=38fhbOuP2Og ja też tż nie nadąża wynosić butelekCytat:
wczoraj zaspaliśmy i tż już był spóźniony do roboty więc musiał jechać a ja zostałam sama z odśnieżaniem swojego samochodu. całe 15 minut mi to zajęło i przez brzuch ledwo udało mi się zrzucić śnieg z dachu ![]() Cytat:
za 31 tydzień co do usg 3d to ja nie byłam i już się nie wybieram. musi mi wystarczyć zwykłe usg u mojego gina. teraz i tak dużo wydatków jest a dzidziusia zobaczę za 6,5 tyg więc jakoś wytrzymam ![]() ja myślę, że strippi albo Liwka trzeba jedną osobę wybrać? ![]() Cytat:
![]() ależ ostatnio mam ochotę na zimne piwo z sokiem ehh... może za rok albo 1,5
|
|
|
#3528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za to w innym sklepie jak byliśmy kiedyś ktoś kupował wózek "na szybko" bo dziecko już się urodziło. sprzedawca dzwonił do hurtowni i zamawiał na jak najszybciej wszystko bo taka sytuacja. okazało się, że można, bo tym kupującym powiedział czas oczekiwania 2-3 dni jakoś tak, w każdym razie na pewno kilka dni a nie tygodni.Cytat:
Cytat:
w jakiej temperaturze pierze się pieluchy tetrowe i flanelowe? nie byłam ani razu na 3D. miałam sporo zwykłych usg ze względu na różne problemy i uważam, że wystarczy. gdyby gin powiedział, że czegoś nie jest pewien, albo, że podejrzewa jakieś wady i warto byłoby to sprawdzić na 3D to nie zastanawiałabym się ani sekundy, ale tak to szkoda mi kasy, to jednak spory koszt. |
||||
|
|
|
|
#3529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie wlasnie tez takie cos mocno boli.. i co ma problemy w pracy, to sobie na mnie uzywa ![]() ale moj maz to Niemiec, z dziada na pradziada calkiem inne mentalnosc, wychowanie.. i on nie moze tego przebolec, ze nam sie powodzi duzo gorzej, niz jego rodzinie .. temat rzeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam zawsze bardzo bogate sny, ale nigdy ich nie pamietam, zeby cos opowiedziec a pewnie i scenariusz na niejeden film by sie z tego dalo napisac ![]() słoneczko posyłam, mam nadzieje, ze nie napotka zadnych przeszkod po drodze ![]() zaraz pewnie wyjde na spacer, troche endorfin naprodukowac ![]() ohh juz jutro do Polski? oby pogoda na przejazd byla dobra, trzymam kciuki
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
no i za sen!!!! ![]() ja mam fajniejszy medal z ziemniaka ![]() "whisky i dziwki"
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
3d.. mi zostało jeszcze 5 razy
![]() 3 na fundusz i 3 dodatkowo wzięliśmy.. w sumie to te 3 by starczyły, ale dla nas to pierwsza ciąża i byliśmy ciekawi! myślałam, że zacznie robić wcześniej a tu dopiero w 26 tygodniu mieliśmy jedno.. no nic teraz trzeba wykonać.. |
|
|
|
|
#3533 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to nie ładnie, że tak mówi...Porada żartobliwa, bo wiadomo, że trzeba by wyjaśnić żeby tak nie mówił, bo nawet jak to w nerwach to jednak nie miłe i brak szacunku w tym, zwłaszcza potem jak dziecko się pojawi, moja ciocia miała faceta szwajcara, do którego przeprowadziła się specjalnie z Polski, więc podobnie, nowy język, przekwalifikowanie, a ten jej zaczął takie teksty.. ale po jakimś czasie wzięła ślub - i on jej kiedyś znowu czymś takim, i też z tą emeryturą.... więc mu powiedziała, ależ kochanie na emeryturze to planuję żyć z alimentów od Ciebie... Mąż zgłupiał, obraził się, potem dopiero pogadali i sobie wyjaśnili ale temat się skończył Cytat:
za wyspanie i tygodnie ! O taki mam właśnie jako drugi, a właściwie pierwszy. Więc go znam. http://www.youtube.com/watch?v=4WGE0syuum0 2:34 - tutaj też tylko przykładasz tą końcówkę do kropli krwi, nic nie nakładasz, bo on nie ma czujnika na krew od góry, ale od końca tego małego boku a nie dużego. Cytat:
fakt !Cytat:
![]() No i kciuki żeby droga do polski minęła łatwo i bezpiecznie ! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jeszcze jest kwestia tego, że karta jest aktywna do ukończenia przez dziecko 3 roku życia, więc jeśli podałabym datę np. sprzed roku to automatycznie ograniczam sobie jej czas aktywności. a w tych danych daty urodzenia dziecka zmienić już potem nie można. nie do końca jeszcze zrozumiałam, ale tam każą wybrać "swoją" drogerię rossmann, czyli jak mam ich w mieście 5 i bywam przynajmniej w 3 a podam jedną to tylko w tym jednym rossmanie będzie obowiązywać karta i zniżki?
|
|
|
|
|
|
#3535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobra ruszyła pierwsza "biała" pralka i już wiem że będzie wiecej niż 3 pralki
![]() jak wyschnie białe do wieczora to na noc jeszcze jeden kolorek wrzuce ![]() i mam apropo prania głupie pytanie czy jak napisali że do max 30 stopni a wypiore w 40 to co? skurczy sie? Cytat:
![]() Cytat:
za 31 tydz![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3536 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
też mi się nic nie chce, nadrobiłam was, młoda się dopomina o Świnkę Peepe, zwalniam kompa nawet nie wiem co mam na obiad ugotować, idę poudawać że sprzątam, przydałby by mi się jednak jakiś
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
na kartę masz na początek 3% rabatu na wybrane produkty oznaczone na półkach paskiem rossnę (generalnie wszystkie artykuły dziecięce: kosmetyki, pieluchy, akcesoria + te dla mamy, które tam stoją np. wkładki laktacyjne widziałam). musisz robić zakupy raz na jakiś czas (nie pamiętam) i wtedy co kwartał rabat się powiększa o dodatkowy %. można dojść do 10% ale to chyba po 2 latach dopiero
jak wejdziesz na stronę rossmanna to tam masz informacje o karcie rossnę i regulamin.---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- nie sądzę. na swoich ciuchach też nie raz mam max 30 a piorę wszystko w 40 i jakoś się nie kurczy. |
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każą wybrać swoją drogerie ale to tylko dla nich taka informacja. A rabat jest w każdym Rossmanie. Na początek 3% rabatu a potem zwiększa się aż do 10% może dojść. Dodatkowo sa jeszcze inne promocję np w grudniu był rabat 20% na cały asortyment. Albo na jakiś konkretny produkt dość duży rabat to wszystko jest po zalogowaniu się już na swoję konto w rossne. |
|
|
|
|
|
#3539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiesznie to będzie jak się skurcze zaczną![]() strippi!!! Cytat:
za podróżnie no bez przesady powiedziałam że mogę co najwyżej druga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale nie wiem czy już mi nie zablokowali bo nic do tej pory nie kupilam dzieciowego tam i mnie mailem straszyli Cytat:
im chyba chodzi orientacyjnie, albo że jak zamówisz przez neta to do której a apropo tego typowania to obstawiam że Liwka się przeterminuje, a nestelle urodzi w równo w terminie
|
|
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co do wyscigu obstawaim FLorka
, ze pierwszy sie ze światem powita![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzis dla odmiany spac nie mogłam...znów bóle i scopolan poszedł w wruch...Zawsze mie w nocy łąpie.Pocytowałam więcej, ale mi uciekło...Dzień dziś zaczełam od mega sniadania i....tabliczki czekolady Czytam o Waszych zmaganiach z cukrzycą i na parwdę współczuje...Ja osttanio pochłaniam wszystko...A WY biedulki nie dosc, ze musi sie kłóc, to jeszvcze nie mozna jeśc, na co ma się ochotę...Ale po porodzie dietka czeka nas wszystkie...Sciskam Was mocno i podziwiam! Wyszło w koncu słonko! Tż zamówił wzoraj pana z kamerą termowizyjną, zeby zbadał, którędy nam to ciepło ucieka...(jak wyłączymy iec na noc rano w domu jest....12 stopni |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

ostateczny glos oddam za chwile 

No proszę Was....