|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
madzialena. butelke na 6 osób, jeśli wino jest jako dodatek ewentualny dla niektórych??? Bo chyba nie jesli jest podstawowym trunkiem?? To jak ja mam policzyc alkohol, kiedy cześć osób będzie piła tylko wino i to w niedużych ilościach, część wódkę a część wogóle praawdopodobnie nie będzie piła????? Rattunku... A czy to któras z Was pisała o hurtowni gdzie sie kupuje alkohol z opcja zwrotu tego co zostanie? Bo Wino sobie możemy zachować, ale wódka jak zostanie to ja nie mam pojęcia co z nią zrobię
|
|
|
|
#7382 |
|
Zakorzenienie
|
To co z tymi perełkami na tort? Żadna nie wie gdzie kupić?
|
|
|
|
#7383 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcesz to moge ci je kupic jak dziewczyny pisaly ze sa w Swidniku bo bede tam w sobote bo moj TZ tam mieszka
Pozatym co tu tak cicho ????
|
|
|
|
#7384 |
|
Raczkowanie
|
Nasi znajomi mieli w czerwcu wesele na ponad 100 osób i win kupili chyba 48 (24 butelki białego, 24 czerwonego), podobno jeszcze je piją...
![]() Pamiętajcie tylko, żeby nie otwierać za dużo butelek, lepiej położyć korkociąg. Oni niestety o tym nie wiedzieli i część win wywietrzała ![]() Martuko! Masz już dj'a? Gratulacje! Pochwal się kto to! Pozdrawiam!!!
|
#7385 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukam najpierw w Lublinie, jak nie znajdę takich o które mi chodzi to dam znać
|
|
|
|
#7386 |
|
Raczkowanie
|
Hej,hej .
Może rzadziej ale konkretniej a nawiązując do tematów to my też kupiliśmy wódkę w ilości 0.5 litra na pare nie wiem może to mało ale liczyliśmy na 130 osób to na całość a wiadomo że nie przyjdą wszyscy a może .. Wódke z Makro na koncesje Luksusowa 0.5 litra w cenie 18.40 to chyba dobra wódka ? Nie mam okazji żeby jej spróbować bo stoi pod biurkiem u mojej narzeczonej. Ponadto zamierzamy kupić 15 butelek wina tylko nie wiem czy to dużo czy mało na tyle osób- tu stawiam duży ,,?,, co Wy na to ? A ciasto żeby nie było że jakaś reklama to zamawiamy na 99% z jednej cukierni z Biłgoraja bo na weselach próbowane i dobrze się trzymam
|
|
|
|
#7387 |
|
Raczkowanie
|
Piotr my tez z tej samej bierzemy
|
|
|
|
#7388 |
|
Raczkowanie
|
Witam Drogie Lubelskie Panny Młode!!!
Przepraszam, że długo mnie nie było i przez to nie odnowiłam "Naszej listy" co czynie to teraz prosząc jeszcze raz o podpowiedź którą z Was dopisać LUBELSKIE PANNY MŁODE 2007 IV WOJTUSIA 14 kwietnia 2007r. GODZ. 16:00 Kościół pod wezwaniem NPM Madzialena-lublin 14.04.2007 USC / Hotel Mercure Unia SIJA 21 kwietnia 2007 GODZ. 16:00 Parafia św. Michała Archanioła (AVE) / w Pensjonacie Relax Olahola 21 kwietnia 2007 parafia NMP w Kraśniku Nicedream 28 kwietnia 2007 godz.16.30 Parafia Niepokalanego Serca Maryi i św. Franciszka w Lublinie / Labirynt V Smarti 05 maja 2007 godzina 16 św. Józef Lublin - RESTAURACJA GOŚCINIEC VI kasiakkk 9 czerwca 2007 - Kościół św. Wita w Mełgwi / Dom Weselny Robertino Czerwcowa lara 16 czerwca 2007 godz. 15.00 w Puławach TOLA3804 16 czerwca 2007 GODZ.16:00 parafia pw. Wieczerzy Panskiej w Lublinie / "Zajazd Gościnny" ALUSZRU 23 czerwca 2007 GODZ. 13:30 KOŚCÓŁ U DOMINIKANÓW / Country Bar Łuszczów AlusiA 23 czerwca 2007, Kościół Św. Barbary w Łęcznej / Dom Weselny Robertino PATICZKA 23 czerwca 2007 GODZ. 16:00 parafia Św.Stanisława Biskupa i Męczennika w Lublinie Szcześliwa_82 30 czerwca godz. 16:00 kościół sw. Andrzeja Boboli / Dworek Szlachecki w Lublinie Bandola18 30 czerwca 2007 godz. 17:00 MB Różańcowej - KARCZMA RZYM VII BRZUSZEK 07 lipca 2007 o godz. 19:20 kościół pw. Chrystusa Odkupiciela w Świdniku Milla 25 07 lipca 2007 w NSJ / DKK w Lublinie FRECIA_28 14 lipca 2007 GODZ. 17:15 Kościół Św. Marii Magdaleny w Łęcznej / Dom Weselny Robertino Ruda3d 14 lipca 2007 USC Zuzia102 21 lipca 2007 GODZ. 15:00 kościół św. Pawła Malenkajalneka 21 lipca 2007, o 16.00 Anadun 21 lipca 2007, o 16.00 Rudalbn 28 lipca 2007 kościół Św. A. Boboli w Lublinie, wesele w Kasynie Policyjnym na Narutowicza VIII NICKY 1981 04 sierpnia 2007 godz. 16:45 Parafia pw Świętego Krzyża w Lublinie / w Zajeździe Biesiada w Bogucinie JOLINEK 11 sierpnia 2007 GODZ. 17:00 Parafia Św. Antoniego w Lublinie - LABIRYNT Milly 11 sierpień 2007 godz. 17 Kościół Św. Rodziny w Lublinie / Restauracja-Motel Nad Stawami w Bogucinie Kitka14 11 sierpnia 2007 w Kościele pw.Św.Jadwigi Królowej pola m 11 sierpnia 2007 Kościół na Naukowskich/ Zajazd pod gwiazdami K&M 18 sierpnia 2007 GODZ. 15:00 KOŚCIÓŁ W JAKUBOWICACH /k. LUBLINA - DWÓR ANNA ANET2007 18 sierpnia 2007 GODZ. 16:00 w Kościele pw. Najświętszego Serca Jezusowego BRUNETKA2000 18 sierpnia 2007 GODZ. 18:00 Parafia Przemienienia Pańskiego w Lublinie / w Kasynie Policyjnym MAGDULEC 18 sierpnia 2007 godz.19 Bazylika NMP WIOLKASLONKO 25 sierpnia 2007 GODZ. 17:00 KOŚCIÓŁ ŚW. BARBARY W ŁĘCZNEJ Anex 25 sierpnia 2007 kościół Sw. Andrzeja Boboli / w Niemce Europejski Ośrodek Integracyjny IX Justyś81 1 września 2007 godz. 16:00 w parafii Św. Barbary w Łęcznej Silvershine 15 września 2007. GODZ. 15:00 Parafia św.Antoniego - PAŁACYK W SNOPKOWIE X SUNSET217 6 października 2007
www.suwaczki.waszslub.pl/img-2007081800600630.png Edytowane przez k&m Czas edycji: 2007-03-11 o 12:08 |
|
|
|
#7389 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm a my liczyliśmy 0,5 l wódki na osobę, bo po pierwsze - nie będzie jeszcze tak gorąco, więc przez te dobrych pare godzin ludzie mogą więcej zjeść i wypić, po drugie - trzeba odjąć troche na ewentualne bramy, zabawy oczepinowe i takie tam, po trzecie - lepiej żeby zostało niż zabrakło
A nawet jak zostanie to będzie z czym do znajomych iść albo zostanie na chrzciny
|
|
|
|
#7390 |
|
Zakorzenienie
|
my kopilismy 110butelek 0,5l na niecałe 90osób, tez liczylismy bramy i konkursy, po weselu zostało 30butelek, które cierpliwie czekają na chrzciny
![]() tylko kiedy to bedzie ![]() mam nadzieje że wódka do tego czasu nie zwietrzeje |
|
|
|
#7391 |
|
Zakorzenienie
|
a z zaproszeniami tez sie nie cackalismy pierwsze nam sie spodobaly i stwierdzilismy ze nei ma co wydawac duzo kasy bo i tak ludzie je wyrzuca potem wolimy do czegos innego dolozyc
|
|
|
|
#7392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nicedream: 28 kwietnia 2007 godz.16.30 Parafia Niepokalanego Serca Maryi i św. Franciszka w Lublinie / Labirynt |
|
|
|
|
#7393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
: 0.5 l na osobę. Wydaje mi się, że 0.5 na parę to za mało No chyba, że jest wielu abstynentów. Jak podpytywaliśmy w lokalach, to mówili, że liczy się właśnie 0.5 l na osobę.
|
|
|
|
|
#7394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz coś z innej beczki - co planujecie w ramach podziękowań dla rodziców? I jak to wogóle wygląda? A co jeśli to nie rodzice finansują wesele? czy wtedy też robi się podziękowania??
|
|
|
|
|
#7395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#7396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kilka stron temu pozwoliłam sama się dopisać, widać nie był to "dopis" trwały No więc:Anex 25 sierpnia 2007 kościół Sw. Andrzeja Boboli / wesele Niemce Europejski Ośrodek Integracyjny Dziękuję
|
|
|
|
|
#7397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my sami jeszcze nie wiemy co damy rodzicom. Może kwiaty i jakiś upominek... ale co to nie wiem... podsuńcie jakieś pomysły. Ps. Pani Ania Ratajewska to w Wólce ma swoją kwiaciarnię? w którym miejscu..... |
|
|
|
|
#7398 |
|
Raczkowanie
|
Mnie tez pominięto na tej liście
30 czerwca kosciół sw. Andrzeja Boboli o 16,wesele: Dworek Szlachecki w Lublinie.Co do wódki, to 0,5l na osobe napewno,dodamy jeszcze wino. Na poprawiny kupujemy piwo no i oczywiscie jeszcze zostanie wódka. Co do zaproszeń to wybieramy sie jutro na mega wypad na miasto: obrączki,zaproszenia i rozglądać sie bedziemy za garniturem. Zdjęcie obrączek zamieszczam nizej.Natomiast dziękować rodzicom będziemy chyba w tradycyjne sposób,choć miałam nadzieje ze uda mi sie przygotować zebym zaspiewała z orkiestrą piosenkę "cudownych rodziców mam",ale zobaczymy jak to wyjdzie. |
|
|
|
#7399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jelsi nie chcesz na forum to na PW
|
|
#7400 |
|
Zakorzenienie
|
A czy planujecie mieć u siebie na weselu księgę gości? Bo my się wahamy....
|
|
|
|
#7401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
księga krażyła przez dwa dni a my mamy super pamiątkę.dodatkowo wkleiliśmy kartki z życzeniami i wszystko jest w jednym miejscu
|
|
|
#7402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7403 |
|
Zadomowienie
|
Świetny pomysł z tą księgą gości
Jolinek robisz ją samodzielnie, wg. swojego projektu czy gdzieś zamawiasz? Myślałam, żeby sama zrobić, powklejać jakieś fotki, tylko nie mogę się zebrać i pomysłów mi brakuje
|
|
#7404 |
|
Zakorzenienie
|
jak przeczytałam, że butelka wina na sześć osób to...
![]() no to przecież po jednym kieliszku wychodzi.... ja sama, na całą noc, z dużą ilością jedzonka i tańcami to mogę dostać całą 0,7 wina i - wierzcie mi - nie będę sie przewracać... a ilość na pewno zależy od tego, kto będzie pił bo nie lubi wódki, a kto będzie "mieszał" trochę tego, trochę tego.... trzeba dobrze znać swoich gości
|
#7405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#7406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak winko zostanie.... to będzie potem więcej dla nas do kolacyjek
|
|
#7407 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak któraś ma piosenke "z kims takim jak ty" Kindla to prosze wyślijcie mi na maila ashanti13@wp.pl , dziekuje z góry
|
|
|
|
#7408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://integracyjny.netshock.pl/
|
|
|
|
|
#7409 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Naprawdę są piękneA co do środka to my zostawimy pewnie kilka pierwszych strony, by je jakoś później zagospodarować. Chyba że zdązymy wczesniej. Chcielibyśmy tam wkleić nasze zaproszenia i takie tam, pamiątki z przygotowań. Mogą być i zdjęcia. Zobaczymy. Resztę stron pozostawimy do dyspozycji naszym gościom. Niech... "wpiszą się na karty historii"
|
||
|
|
|
#7410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim razie ponawiam pytanie może któraś jednak coś wie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

Wódke z Makro na koncesje Luksusowa 0.5 litra w cenie 18.40 to chyba dobra wódka ? Nie mam okazji żeby jej spróbować bo stoi pod biurkiem u mojej narzeczonej. Ponadto zamierzamy kupić 15 butelek wina tylko nie wiem czy to dużo czy mało na tyle osób- tu stawiam duży ,,?,, co Wy na to ? A ciasto żeby nie było że jakaś reklama to zamawiamy na 99% z jednej cukierni z Biłgoraja bo na weselach próbowane i dobrze się trzymam

albo zostanie na chrzciny 

trochę tego, trochę tego.... trzeba dobrze znać swoich gości