Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 11:06   #4711
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ma ktoras wiedze na temat wozka teutonia? model najprawdopodobniej mistral. znajomi kupili go za 3 tysiace i zaproponowali, ze nam go moga sprzedac za 400zl wyglada niezle...
http://www.wozki-teutonia.pl/index.p...istrals&etap=1
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...967885782.html
ja mam wiedzę na temat bliźniakowej teutonii zainteresowana?
chociaż wiedza to za dużo powiedziane. mieliśmy ofertę zakupy za 1000 ale cały czas się zastanawiamy... na forach często pojawia się obok wyrażenia "wielki kombajn"

Edytowane przez Aaś
Czas edycji: 2013-01-25 o 11:11
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:06   #4712
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
przyjmuje pharmaton maturelle. Z tym białkiem i glukozą od początku się tak dzieje co do glukozy nie wiem jakim cudem bo węglowodany pochłaniam w niezmierzonej ilości

Dzięki w takim razie poczekam strasznie się zamartwiłam tymi badaniami bo mam tu min max i w tych punktach L a że panikara jestem
to powinnaś wg mnie mieć lepsze wyniki pewnie dostaniesz dodatkowe żelazo

A pewnie masz normy dla nieciężarnych podane
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja też nie Takie moje chwilowe egoistyczne przemyślenie jako matki co by mieć na przyszłość 2 okazje "z głowy"
A tak serio, to mam jednak nadzieję, że się obejdzie bez cc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:08   #4713
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ma ktoras wiedze na temat wozka teutonia? model najprawdopodobniej mistral. znajomi kupili go za 3 tysiace i zaproponowali, ze nam go moga sprzedac za 400zl wyglada niezle...
Ja się nad nią zastanawiałam. To bardzo dobra cena! Cloche chyba pisała, że to wózek godny polecenia, jeśli mozna do nich mieć pompowane koła (o ile Ci na nich zależy). Też mam zamiar je dziś oblukac w sklepie.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:08   #4714
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Za 4 stówki warto
Bardzo fajny wózek.http://www.youtube.com/watch?v=7i2Z4pNSH8g
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:09   #4715
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj odebralam wyniki swoich badan, wiec moze cos podpowiem
erytrocyty ja mam 3,79
norma od 4,10-5,40
hemoglobina 10,7
norma 12,0-16,0
hematokryt 31,5
norma 35,5-50,0
glukoza 71,3
norma 60,0-100,0

z tego wszystkiego wnioskuje, ze masz lekka anemie jak ja porownaj sobie wyniki z poprzednimi. u mnie w karcie ciazy wszystkie polecialy w dol. gin kazal kupic tardyferon. moze przedzwon do lekarza i zapytaj, bo to chyba nie jest refundowany lek, wiec moglabys juz sobie lykac.
czyli jak ostatnio miałam glukozę 50 to to było za mało a ja się bałam, że za dużo

Stary 2013-01-25, 11:09   #4716
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
znajomi mają tako i są zadowoleni, jedyne an co narzekali to an fotelik, że musieli podkładać małej coś pod plecy bo był zgięta za bardzo i dokupić taką ochronkę wokół głowy, ale nie wiem jaki model, kupowali go w lecie
ja mam tako i ta "ochrona" na główkę do fotelika jest w komplecie. Dziwne że nie mieli czegoś takiego

nuna ja bym nie czekała do wizyty tylko już działała. A były przytulańce z TŻtem? może to on Cię zaraża

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hmmmm jak to wigilię? ;>
no zaległa wigilia jak zwykle w naszej firmie wszystko jest na czas

ja się obudziłam jak TŻ wychodził do pracy, czułam się w miarę wyspana i stwierdziłam że nie ma sensu iść spać bo będę się później źle czuć.

Cytat:
Brzmi mało optymistycznie
no że dostanę wypowiedzenie to wiem na pewno. Z "plotek" wiem że ta dziewczyna ma wrócić w lutym. Ale ostatnio coś słyszałam że dopiero marzec. A dla mnie to duża różnica. Tylko właśnie jak się rozmawia z dyrektorką to ona nic nie powie tylko "będzie dobrze", tylko z doświadczenia wiem że jej dobrze to dosłownie JEJ dobrze a innych ma gdzieś.
Stary 2013-01-25, 11:09   #4717
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dobra, udało mi się ubrać, to uciekam...

Wiecie co... Tak się ubierając i przyglądając się sobie w sypialni w lustrze stwierdzam, że zaczynam się robić gruba... Oprócz cyców i brzucha, ta duża dupa no i puce na buzi... W orkę się przemieniam

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:10   #4718
Atena564
Zadomowienie

Hej mamuśki
Pisze z pod kołdry do was, od weekendu mi nic nieprzeszło, było jeszcze gorzej wiec w poniedziałek udałam się do lekarza (i nawet niepamiętam czy wam o tym pisałam czy nie ) no i lekarka powiedziąła mi że zapalenie wirusowe gardła, kazała psikać tantum werde forte i płukać jame ustną dento septem- w sumie zbagatelizowała to co jej mówiłam ,że mnie gardło boli, ucho i katar zaczynam mieć i kaszel- powiedziła,że narazie leczymy się bez antybiotyku....no i w nocy się zaczeła masakra....kaszel okropny, katar, zatkane zatoki....no i wczorej znów do lekarza bo już przepona i brzuch od kaszlu mnie bolały i bałam się żeby małej niezaszkodzić i u innej lekarki byłam i dostałąm antybiotyk, witaminy, syropy jakieś i mam leżec i czekac cierpliwie az mi przejdzie, no przynajmniej kaszel mi się już pomału odrywa, a tak to taki suchy był okropnie.....
a w czorej w przychodni to za☠☠☠☠..łam sie okropnie!!!byłam specjalnie w rejestracji na 7.30 co by zdązyć zapiasać sie do jakiegoś lekarza do południa, byłam 4 w kolejce do lekarki, po mnie kilka osób, każdy patrzył sie na mnie kaszlącą w ciazy tak jakbym jakimś potworem była- no bo kobieta w ciązy i chora to jakieś dziwactwo czy co???!!! już miałam dość tych spojrzeń na mnie!!!!pierwszy był gościu i jak wyszedł od lekarki to do zabiegowego poszedł, potem mineła ponad godzina jak przyszła moja kolej no i sie wówczas tak zdenerwowałam, bo już miałam wchodzić gabinetu, wówczas dostałam krwotoku z nosa, brzuch widać było ze w ciazy jestem a tu nagle jakas wredna pielegniarka przed samym nosem mi drzwi do gabinetu zamkneła i powiedziłą ze teraz ten pan co był jako piewrszy przyjmowany bedzie przyjety ponownie:pala : no ku ... wa w kolejce za mna kilka osób, ale zadna do pielegniarki z pyskiem niewyskoczyła tylko do mnie ze przepuściłam tego gościa- a ja ledwo oddychająca, z zakrwawiona chusteczka przy nosie aż niemogłam z tych nerwów nic mówić- no i tak mineło kolejne kilkanaście minut aż weszłam i musiałam siedzieć na przeciw ko tych ludzi i ignorować ich spojrzenia
musiałam sie wygadać, sorry że tyle nabazgrałam ale aż mi się lepiej zrobiło....
teraz moge was ponadrabiać troche, choć niechce mi się wogóle, tymbardziej jak mnie głowa boli od tych zatkanych zatok

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-01-25 o 11:12
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:10   #4719
sharpnowaja
Zakorzenienie

nuna za 20 tc, za tydzień będziesz połowę miała za sobą
a ja witam w 27 tc
Stary 2013-01-25, 11:10   #4720
xal
Zakorzenienie

Ale naskrobałyście
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja się ważę przed wejściem na fotel, więc bez butów
Ja zawsze bez butów bo pierwsza wizyta była w traperach na Vibramie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:11   #4721
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki w takim razie poczekam strasznie się zamartwiłam tymi badaniami bo mam tu min max i w tych punktach L a że panikara jestem
ja też część rzeczy mam oznaczone jako poniżej normy, ale moja gin mówi że wyniki bardzo ładne, bo według norm dla ciężarnych. i nic nie łykam.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kinga, u nas też goście dziś, więc trzeba by posprzątać. Mąż już się w za to wziął więc musze spadać...
Ale nici z naszego basenu dziś Jak TŻowi przedstawiłam rano (tzn po 10, jak się wreszcie obudził) jak nam dzień zaplanowałam (sprzątanie, wózki, basen, zakupy, robienie sushi, goście) to stwierdził, że on na to nie idzie i musimy coś wywalić z planu... Padło na basen bo zabrąłoby nam najwięcej z dnia... Ciekawe czy zawsze tak będzie... Za to pojedziemy oglądać wózki

A, mam zamiar pogadać z koleżanką fizjoterapeutką i mamą dwóch maluszków co myśli o tych miękkich gondolkach i wożeniu niemowlaków w spacerówkach. Przyda nam się opinia eksperta
szkoda tego basenu, no ale oglądanie wóżków to też fajny plan i jak już pogadasz z koleżanką fizjoterapeutką to daj znać, bo ja też się przychylam ku opcji spacerówki z wkładką albo miękką gondolką
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:13   #4722
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie się ciepło i do zobaczenia być może w ciągu dnia... (pewnie w nowym wątku )
Do zobaczenia
Ja czekam na relację z wózków - popatrz na tego maclarena - ja chyba jutro podjadę go wybadać... Mojemu TŻtowi się podoba też więc mamy zgodność w temacie.
Ale muszę jeszcze go obmacać na żywo
Bawcie się dobrze!!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Pisze z pod kołdry do was, od weekendu mi nic nieprzeszło, było jeszcze gorzej wiec w poniedziałek udałam się do lekarza (i nawet niepamiętam czy wam o tym pisałam czy nie ) no i lekarka powiedziąła mi że zapalenie wirusowe gardła, kazała psikać tantum werde forte i płukać jame ustną dento septem- w sumie zbagatelizowała to co jej mówiłam ,że mnie gardło boli, ucho i katar zaczynam mieć i kaszel- powiedziła,że narazie leczymy się bez antybiotyku....no i w nocy się zaczeła masakra....kaszel okropny, katar, zatkane zatoki....no i wczorej znów do lekarza bo już przepona i brzuch od kaszlu mnie bolały i bałam się żeby małej niezaszkodzić i u innej lekarki byłam i dostałąm antybiotyk, witaminy, syropy jakieś i mam leżec i czekac cierpliwie az mi przejdzie, no przynajmniej kaszel mi się już pomału odrywa, a tak to taki suchy był okropnie.....
a w czorej w przychodni to za☠☠☠☠..łam sie okropnie!!!byłam specjalnie w rejestracji na 7.30 co by zdązyć zapiasać sie do jakiegoś lekarza do południa, byłam 4 w kolejce do lekarki, po mnie kilka osób, każdy patrzył sie na mnie kaszlaća w ciazy tak jakbym jakimś potworem była- no bo kobieta w ciązy i chora to jakieś dziwactwo czy co???!!! już miałam dość tych spojrzeń na mnie!!!!pierwszy był gościu i jak wyszedł to od lekarki to do zabiegowego poszedł, potem mineła ponad godzina jak przyszła moja kolej no i sie wówczas tak zdenerwowałam, bo już miałam wchodzić gabinetu, wówczas dostałam krwotoku z nosa, brzuch widać było ze w ciazy jestem a tu nagle jakas wredna pielegniarka przed samym nosem mi drzwi do gabinetu zamkneła i powiedziłą ze teraz ten pan co był jako piewrszy przyjmowany bedzie przyjety ponownie:pala : no zesz ☠☠☠☠... w kolejce za mna kilka osób, ale zadna do pielegniarki z pyskiem niewyskoczyła tylko do mnie ze przepuściłam tego gościa- a ja ledwo oddychająca, z zakrwawiona chusteczka przy nosie aż niemogłam z tych nerwów nic mówić- no i tak mineło kolejne kilkanaście minut aż weszłam i musiałam siedzieć na przeciw ko tych ludzi i ignorować ich spojrzenia
musiałam sie wygadać, sorry że tyle nabazgrałam ale aż mi się lepiej zrobiło....
teraz moge was ponadrabiać troche, choć niechce mi się wogóle, tymbardziej jak mnie głowa boli od tych zatkanych zatok
Biedactwo.
Niestety taka u nas znieczulica a na ciężarne się reaguje agresją ostatnimi czasy.
U mnie w przychodni jest tak samo...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:14   #4723
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj odebralam wyniki swoich badan, wiec moze cos podpowiem
erytrocyty ja mam 3,79
norma od 4,10-5,40
hemoglobina 10,7
norma 12,0-16,0
hematokryt 31,5
norma 35,5-50,0
glukoza 71,3
norma 60,0-100,0

z tego wszystkiego wnioskuje, ze masz lekka anemie jak ja porownaj sobie wyniki z poprzednimi. u mnie w karcie ciazy wszystkie polecialy w dol. gin kazal kupic tardyferon. moze przedzwon do lekarza i zapytaj, bo to chyba nie jest refundowany lek, wiec moglabys juz sobie lykac. no i powalcz z dieta. wyczytalam, ze najlepsze czerwone mieso, drobiowa watrobka, ryby, jajka, ciemne pieczywo, zielone warzywka, suszone morele.

ogranicz czarna herbate i kawe.
to będziemy się leczyć razem dzięki za instrukcję dziś wybiorę się po składniki potrzebne do zmiany diety mam nadzieję że dzidzi to bardzo nie szkodzi

tak na boku dziewczyny widziałyście w selgrosie jakie ubraniowe perełki???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (115,6 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez niunka045
Czas edycji: 2013-01-25 o 11:15
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:15   #4724
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
przyjmuje pharmaton maturelle. Z tym białkiem i glukozą od początku się tak dzieje co do glukozy nie wiem jakim cudem bo węglowodany pochłaniam w niezmierzonej ilości

tez lykam centrum materna dha, a anemia wyszla.
ale ja zawsze mialam problem z hemoglobina - kilka razy odmowiono mi pobrania honorowo krwi z tego powodu.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
czeeeść!

diabli kopa? zaraz znowu coś zamówię a nie wiem czy to już nie za dużo aż... muszę już przystopować z bodziakami i przerzucić się na pajace, bluzeczki itp. bo póki co to mam same bodziaki, niedrapki i skarpetki
czyli czego mam szukac?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 11:16   #4725
Aaś
Zakorzenienie

Atena ja już się przyzwyczaiłam że ludzie nie przepuszczają ciężarnej ale żeby pielęgniarka tak cię olała??

Ash plizzz jak zobaczysz gdzieś jakies bliźniakowe to daj znać!! plizzz!!!
Stary 2013-01-25, 11:16   #4726
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
to będziemy się leczyć razem dzięki za instrukcję dziś wybiorę się po składniki potrzebne do zmiany diety mam nadzieję że dzidzi to bardzo nie szkodzi

tak na boku dziewczyny widziałyście w selgrosie jakie ubraniowe perełki???
dziecku nie, Tobie tak dziecko weźmie od Ciebie czego potrzebuje i to Ty będziesz miała niedobory

Stary 2013-01-25, 11:17   #4727
nuna2
Zakorzenienie

wróciliśmy z zakupów. Kurde nic się w tych sklepach nie kupi a rach ciach i 100 z ł nie ma kupiłam sobie też probiotyk laciobios femina dostałam po jednej próbce z tej firmy
Stary 2013-01-25, 11:18   #4728
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga, u nas też goście dziś, więc trzeba by posprzątać. Mąż już się w za to wziął więc musze spadać...
Ale nici z naszego basenu dziś Jak TŻowi przedstawiłam rano (tzn po 10, jak się wreszcie obudził) jak nam dzień zaplanowałam (sprzątanie, wózki, basen, zakupy, robienie sushi, goście) to stwierdził, że on na to nie idzie i musimy coś wywalić z planu... Padło na basen bo zabrąłoby nam najwięcej z dnia... Ciekawe czy zawsze tak będzie... Za to pojedziemy oglądać wózki

A, mam zamiar pogadać z koleżanką fizjoterapeutką i mamą dwóch maluszków co myśli o tych miękkich gondolkach i wożeniu niemowlaków w spacerówkach. Przyda nam się opinia eksperta
ja od znajomej "farmaceutki" (ktora skonczyla tez fizjoterapie) uslyszalam, ze gondola to minimum do 7 miesiaca...ale to specyficzna osoba, swoje dziecko wozila w wozku do 4 lat. dziadkowie po malego jezdzili do przedszkola wozkiem - bo przeciez daleko

dzisiaj macie zwariowany dzien, wiec basen byl zlym pomyslem. musisz go zaplanowac jak bedzie blogie lenistwo!
Stary 2013-01-25, 11:18   #4729
niunka045
Zadomowienie

Cytat:

bardzo możliwe bo delikatnie różnią się od tych tu na pierwszej stronie. Dobrze że nie jest źle
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja też część rzeczy mam oznaczone jako poniżej normy, ale moja gin mówi że wyniki bardzo ładne, bo według norm dla ciężarnych. i nic nie łykam.
Ja łykam od początku do tego staram się dobrze jeść ale widocznie nie do końca mi ta dieta wychodzi
Cytat:
tez lykam centrum materna dha, a anemia wyszla.
ale ja zawsze mialam problem z hemoglobina - kilka razy odmowiono mi pobrania honorowo krwi z tego powodu.
Z tymi witaminami to chyba jednak nie ma zasady jak cos ma wyjść to wyjdzie
Stary 2013-01-25, 11:19   #4730
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
czyli czego mam szukac?
pajaców, spiochów i róznych wyjściowych ciuchów typu sukienki, rajstopki

no. odmaszerować
Stary 2013-01-25, 11:20   #4731
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co... Tak się ubierając i przyglądając się sobie w sypialni w lustrze stwierdzam, że zaczynam się robić gruba... Oprócz cyców i brzucha, ta duża dupa no i puce na buzi... W orkę się przemieniam
będziemy mieć oceanarium

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
a w czorej w przychodni to za☠☠☠☠..łam sie okropnie!!!byłam specjalnie w rejestracji na 7.30 co by zdązyć zapiasać sie do jakiegoś lekarza do południa, byłam 4 w kolejce do lekarki, po mnie kilka osób, każdy patrzył sie na mnie kaszlącą w ciazy tak jakbym jakimś potworem była- no bo kobieta w ciązy i chora to jakieś dziwactwo czy co???!!! już miałam dość tych spojrzeń na mnie!!!!pierwszy był gościu i jak wyszedł od lekarki to do zabiegowego poszedł, potem mineła ponad godzina jak przyszła moja kolej no i sie wówczas tak zdenerwowałam, bo już miałam wchodzić gabinetu, wówczas dostałam krwotoku z nosa, brzuch widać było ze w ciazy jestem a tu nagle jakas wredna pielegniarka przed samym nosem mi drzwi do gabinetu zamkneła i powiedziłą ze teraz ten pan co był jako piewrszy przyjmowany bedzie przyjety ponownie:pala : no ku ... wa w kolejce za mna kilka osób, ale zadna do pielegniarki z pyskiem niewyskoczyła tylko do mnie ze przepuściłam tego gościa- a ja ledwo oddychająca, z zakrwawiona chusteczka przy nosie aż niemogłam z tych nerwów nic mówić- no i tak mineło kolejne kilkanaście minut aż weszłam i musiałam siedzieć na przeciw ko tych ludzi i ignorować ich spojrzenia
co za lekarka, w ogóle co za ludzie ja tez mam teraz jakąś infekcję gardła - mam 4 dni na naturalne metody, a jak nic nie pomoże to w poniedziałek po antybiotyk i leki. nie ma przecież na co czekać jak organizm jest osłabiony i sam sobie nie radzi..

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
a ja witam w 27 tc
Stary 2013-01-25, 11:21   #4732
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja od znajomej "farmaceutki" (ktora skonczyla tez fizjoterapie) uslyszalam, ze gondola to minimum do 7 miesiaca...ale to specyficzna osoba, swoje dziecko wozila w wozku do 4 lat. dziadkowie po malego jezdzili do przedszkola wozkiem - bo przeciez daleko
ja się dziadkom nie dziwię, nie każdy ma siłę biegać za przedszkolakiem, zmęczonym, marudnym

Ona tego 4latka regularnie w wózku woziła?

Cytat:
Z tymi witaminami to chyba jednak nie ma zasady jak cos ma wyjść to wyjdzie
są opinie, że te witaminy nic nie dają bo bardzo mały procent się wchłania z drugiej strony przez witaminy można urodzić klocka 5kg, nie wiadomo komu wierzyć

Stary 2013-01-25, 11:24   #4733
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

aaaa wlasnie! pytalam pani w laboratorium czy mam zaznaczone normy dla ciezarnych, a ona stwierdzila, ze normy sa jedne dla wszystkich. ciezarna moze miec dolne granice, ale tych normalnych norm hehe

Cytat:
Ja się nad nią zastanawiałam. To bardzo dobra cena! Cloche chyba pisała, że to wózek godny polecenia, jeśli mozna do nich mieć pompowane koła (o ile Ci na nich zależy). Też mam zamiar je dziś oblukac w sklepie.
czekam na zdjecia, pozniej moze podjade poogladac. ale ja chyba choruje na spacerowke, a nie "duzy, ciezki" wozek

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Za 4 stówki warto
Bardzo fajny wózek.http://www.youtube.com/watch?v=7i2Z4pNSH8g
ogladalam ten filmik i zdazylam isc siku, a rosyjski model dalej wyciagal gadzety z torby

Cytat:
czyli jak ostatnio miałam glukozę 50 to to było za mało a ja się bałam, że za dużo
glukoza z krwi, nie ta do picia :P no to malutko. powinnas od razu wrabac ze 3 paczki
Stary 2013-01-25, 11:24   #4734
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
b

Ja łykam od początku do tego staram się dobrze jeść ale widocznie nie do końca mi ta dieta wychodzi

Z tymi witaminami to chyba jednak nie ma zasady jak coś ma wyjść to wyjdzie
pewnie że tak. zwłaszcza że te witaminy też nie mają 100% wchłanialności, i niektóre blokują wchłanianie innych.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
pajaców, spiochów i róznych wyjściowych ciuchów typu sukienki, rajstopki

no. odmaszerować
Stary 2013-01-25, 11:25   #4735
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
j

są opinie, że te witaminy nic nie dają bo bardzo mały procent się wchłania z drugiej strony przez witaminy można urodzić klocka 5kg, nie wiadomo komu wierzyć
No to kompletnie idzie zwariować... Ale chyba tym razem jednak nastawie się na naturalne witaminy
Stary 2013-01-25, 11:25   #4736
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, udało mi się ubrać, to uciekam...

wczoraj uslyszalam od tesciowej "a co ty taka bladziutka? a moze to juz sie tak na buzi zmieniasz" komplemenciara, hehe. wywrozyla mi te anemie!!!
Stary 2013-01-25, 11:27   #4737
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
to z tymi dziećmi-klocami po witaminach to nieprawda. przynajmniej dowodów żadnych na to nie ma

Cytat:
Napisane przez niunka045
No to kompletnie idzie zwariować... Ale chyba tym razem jednak nastawie się na naturalne witaminy
naturalne są najlepsze i najzdrowsze
Stary 2013-01-25, 11:28   #4738
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie Takie moje chwilowe egoistyczne przemyślenie jako matki co by mieć na przyszłość 2 okazje "z głowy"
A tak serio, to mam jednak nadzieję, że się obejdzie bez cc
ja mam termin na 12.06, a urodziny 11.06 i nie chce urodzić w moje urodziny:/ chce żeby maluszek miał jeden dzień w roku dla siebie i ja też
Stary 2013-01-25, 11:28   #4739
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
są takie ciuszki nawet i dla starszych dzieci te dobrej jakości powinny być z jasnej bawełny, cienkie ale gęsto tkane - przez co stanowią naturalną fizyczną barierę dla promieni słonecznych. nic się nie zetrze, nic nie podrażni, no i chroni przed całym spektrum
na dole fotka przykładowa, czapeczka - wygląda zupełnie normalnie

kochana, jak ty jeszcze z rana po mleko chodzisz, to ja cię biorę za żonę!!!

nuna, bierz te probiotyki, pij sok żurawinowy (taki bez domieszek, powinien być mocno kwaśny możesz sobie dolewać do picia) i czekaj cierpliwie na wizytę chyba że byś skoczyła do rodzinnego, nie wiem jak u ciebie tam jest, ale mój rodzinny ma mini-laboratorium moczu i od razu może stwierdzić, czy bakcyle, krew, białka są w siuśkach... nie ma co czekać z tym cholerstwem
aha, mam nadzieję, że po każdych igraszkach z mężem idziesz grzecznie siusiu bo podobno wtedy najłatwiej złapać bakcyla, naziębić się. a mocz już trochę wypłucze intruzów

aaaa tu jeszcze fotka, którą już wstawiałam raz, ale dla szprotki łon mor tajm - czapeczka z SPF50 dla maluszka
no ja po każdym umcy umcy od razu biegnę do łazienki i jeszcze biorę prysznic jakoś tak mam... nawet powiem wam , ze jak czytałam, że niektóre, żeby zajść trzymaja nogi w górze przez 20 minut a ja od razu pod prysznic,,wypłukać" to , że ja w ciązy
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nuna, jak Ci takie cuda wracają to przyjrzyj się czym sie myjesz, jakie wkładki itp., ja np. od lat używam lactacyd, raz mnie podkusiło zmienić na jakiś 'naturalny' i tydzień siedzieć nie mogłam:/
mialam lactacyd femina zwyklyale po grzybach strasnzie mnie piekło i lekarz mówił, że mam tak wycharataną pochwe i zeby zmienic na bambino. Miałam probiotk potem odstawilam i sie zas coś czołga ale takie delikatne to może faktycznie te probiotyki pomoga. Kurde fajnie, że można się zwrócić do was po rade...

a u mnie dziś na obiad uszka z grzybami z barszczem białym takim kwasnym
Stary 2013-01-25, 11:29   #4740
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj uslyszalam od tesciowej "a co ty taka bladziutka? a moze to juz sie tak na buzi zmieniasz" komplemenciara, hehe. wywrozyla mi te anemie!!!
Nie ma to jak teściowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości