![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czego boją się dzieci... I dlaczego się boją?
Moj mały boi sie odkurzacza , i suszarki i dziadka z wąsem jak sie nad nim nachyli
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
My jeszcze psa. A dokładnie to szczeku.
Pieski są kochane wszystkie i dziecko najchętniej by się z nimi mocno zaprzyjaźniło od razu, ale jak zwierz zaszczeka to już nie... A jak tak mocno, donośnie to jest płacz okropny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() boi sie jedynie gwałtownych dzwieków
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Za to boi się: -odkurzacza i innych głosno wyjących urządzeń - burzy - nagłych odgłosów, których pochodzenia nie zna i sie nie spodziewa (ale nie tak żeby płakać tylko od wypadku przytulic się do mamusi) - windy (moja zmora ostatnio. Strach pojawił się nagle, bez żadnej przyczyny i musimy się trzymać od niej naprawdę z daleka, bo aż sie trzęsie z przerażenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
A ja się boję laleczki chucki - naoglądałam się w dzieciństwie i boję się do dziś, a mam prawie 30 lat, mąż kiedyś wpadł na genialny pomysł - terapię szokową, wypożyczył film i chciał żebym obejrzeała - skończyło sie na tym, że przez poltorej godziny mialam zamknięte oczy i lzy mi płynęly - masakra jakaś.... a nigdy się niczego nie bałam...
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Wiem, i to bardzo, dlatego nie pozwólcie żeby Wasze dzieci oglądały filmy, które nie są dla nich dozwolone.
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Niespełna roczna córka znajomych bardzo się boi brodatych facetów
![]()
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tacie z resztą wydawało się to śmieszne (bo w sumie było) więc pozwolił mi oglądać. Też mam prawie 30 i też boję się czasami spać... absurd, ale co zrobić. Zryta psycha ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Moja boi się:
- domów z cegły ![]() ![]() - bajek: Pajacyk Noddy i Sam Sam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja bałam się wąsatego wujka i swoim strachem zaraziłam młodszą kuzynkę ![]() Jak chodziłam do przedszkola to na trasie z domu do niego budowali nowe bloki i ogromnie bałam się żurawii i wywrotek. Pół biedy jak się nie ruszały, ale jak widziałam je w ruchu to matka musiała mnie zapewniać, że nic mi się nie stanie, inaczej nie chciałam iść (a bałam się, że mnie ten żuraw dosięgnie i porwie, a wywrotka we mnie wjedzie). W podstawówce koleżanka opowiadała nam o jakimś horrorze, który oglądała, ale zapewniała, że to zdarzyło się naprawdę. Przez dobre pół roku tak się bałam, że ktoś za mną się skrada, że co chwila się oglądałam za siebie. Strach przed śmiercią też zaliczyłam, jak się dowiedziałam, że coś takiego istnieje i kazałam mamie obiecać, że nie umrze ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja się bałam bajki o bałwanku Bulim. Był taki odcinek Buli-lekarz. Miał stetoskop i badał jakiegos innego bałwana. Jak usłyszałam dźwięk bijącego serca to zwiewałam, aż się kurzyło i potem na sam widok bałwanka uciekałam z pokoju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja znalazłam sposób na strach przed odkurzaczem. Moja córka ma taki malutki zabawkowy z lego duplo i teraz jak ja odkurzam, to ona zamiast płakać "odkurza" też tym swoim małym
![]()
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29917411]http://img.archiwumallegro.pl/?253536505
![]() Boski ![]() Ps. Nie jestem w temacie, mamy ludki, zwierzaki, karmę dla zwierząt, taczkę, widły, łopatę, akwarium nawet, ale odkurzacza nie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Moja siostra bała się bardzo bajki - Muminki
![]() Do tej pory nie wiemy dlaczego - wszystkie inne oglądała, a tej nawet 3 minut nie potrafiła wytrzymać - krzyk był na cały dom ![]() A mój synek boi się czapki męża ![]() Dwa tygodnie temu mąż kupił sobie kaszkiet z myślą o Wszystkich Świętych - przymierzył go w sklepie - jak mały spojrzał to był taki ogromny płacz, że nie mogliśmy go uspokoić. Ale zrzuciliśmy to na zmęczenie. W domu następnego dnia mąż przymierza kaszkiet do płaszcza - ta sama sytuacja. W tym tygodniu próbowaliśmy znowu, bo może już mu się odwidziało, ale niestety nie. Chyba mąż pójdzie z gołą głową ![]() Natomiast wszelkie nakrycia na mojej głowie w ogóle synkowi nie przeszkadzają ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29917411]http://img.archiwumallegro.pl/?253536505
![]() ![]() Hmmm, o akwarium muszę pomyśleć, mamy prawdziwe i Natisia lubi rybki to może w swoim domku duplo też będzie chciała mieć.
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Moja córa boi się taty w czapce z daszkiem (ma taką do prowadzenia remontu i jak idziemy go w remoncie dopingować to najpierw jest płacz).
A w Muminkach to się sama Buki bałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten początek,zaraz po piosence (rysunek,jakby ołowkiem,taki rdzawy jakiś)straszny był ![]() w ogole jakas psychodeliczna ta bajka mi sie wydaje do dziś ![]()
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-10-12 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
jak byłam mała to panicznie bałam się suszarki do włosów, tego, że woda podczas mycia włosów wleci mi do uszu, piecyka gazowego ( tego nie lubię do dzisiaj
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ja muminki lubiłam, ale troche mnie przerażały. Tak zdrowo przerazały, wciągającym strachem, jak to dzieci lubią. Natomiast BUKA....
![]() Bałam się ufo. A moja córka teraz walczy ze strachem ,który wywołuje gniazdko elektryczne. W ogóle boi się elektryczności.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2011-10-13 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Matka na full etat
|
moja mała w sumie nie boi się niczego konkretnego, wrecz przeciwnie, uwielbia dzwiek odkurzacza i suszarki, spi się jej wtedy najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ___________ Po dwóch miechach przerwy, mąż mój włączył dziecku dźwięki w pociągu FP i super zabawa... do czasu ryku słonia. Znowu szok i płacz. ![]() ![]() Za to czołówki tvn już się tak nie boimy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Do listy muszę dodać dzikie, głośne i narzucające się dzieci.
Ich głównie boi się teraz mój syn. Ja chyba też. ![]() Przykład z przedwczoraj z fikolandu. Wpadł chłopczyk około 5-6 lat. Rodzice go zostawili i poszli sobie na zakupy. Chłopiec nie robił nic, tylko biegał za Danielem i popisywał się. Skakał za nim do basenu z piłkami. Wbiegał przed niego na ścianki wspinaczkowe. Rzucał się na siatki odgradzające tory od siebie i robił do nas małpie miny przez kratki. A gdy się wreszcie poddaliśmy i ruszyliśmy do działu kuchennego, gdzie mój dzieć postanowił coś ugotować z plastiku, tamten przyleciał i zaczął zbierać wszystkie narzędzia i produkty z blatów, po czym z impetem wrzucał je do piekarnika. Ja wyglądałam tak ![]() Szanowny pan ojciec, który był z nami wyglądał tak ![]() A pani, która się tam dziećmi miała opiekować, wyglądała tak ![]() Młody próbował kolegi unikać ale nie dało się. Więc poszliśmy sobie stamtąd w siną dal. *** Poza tym (na zajęciach muzycznych) zauważyłam, że połowa dzieci w wieku 2-3 lat boi się (szok dla mnie) bujania w kocu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Kropka, bo nie znają bujania. Podstawowa zabawa, u nas było bujanie w kołdrze, musimy wrócić do tego bo już powiedzmy, że mogę tyle unieść :d
Agu chyba teraz niczego się nie boi, mam wrażenie. Dzieci hałaśliwych zwyczajnie nie lubi. Był etap bania się odkurzacza, minęło. Ale trwało kilka mcy na pewno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
u nas bujanie bylo podstawowa metoda uspokajania corki jak byla malutka i plakala
![]() a moja sie nie bala- ale teraz zaczyna jej powoli dzialac wyobraznia i mowi ze boi sie ciemnosci bo tam moze jakis potwor siedzi nie boi sie robakow pajakow i slimakow ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.