Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 12:16   #4801
pearl87
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Witam mamuśki!

Własnie wróciłam z połówkowego
Będziemy mieć....SYNA! Będzie Franek
Mamy zdjęcia jego ptaszka w 3D hehe
Buźki na nie pokazał ale za to cały jest i zdrowy, to najważniejsze
Czekam na relacje z Wasyzch badań po 20-tyg
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:18   #4802
Aaś
Zakorzenienie

minkionka za siurka!

ej. czy tylko ja uważam że to dziwne jest?
http://melwa.na.allegro.pl/hamak-do-...915966006.html
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:18   #4803
minkionka
Raczkowanie

Tak, mój ginekolog, pracuje w zakładzie genetyki, wszystko mi dziś pomierzył, narządy dziecka, itp itd, bardzo dokladnie, potem dostalam wszelkie wykresy w formie papierowej no i bylo to badanie droższe od pozostałych...:p
Stary 2013-01-25, 12:19   #4804
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No i nie dostałam żadnego skierowania na glukoże etc. Wlasciwie tylko raz robilam mocz, cukier itp i po tym, jak okazalo się, że mam świetne wyniki, nie skierowal mnie powtornie juz potem wcale. Dobrze to?;/
Nie dobrze. Ja też miałam świetne wyniki na początku ale dziecko coraz więcej ode mnie ciągnie i się pogarszają, trzeba to kontrolować.
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To u ginekologa akurat są fajne babeczki, a u mnie w ogólnej poradni masakra. Od wejścia wyglądają jakby miały pretensje że ktoś im głowę zawraca. Są 4, 2 gadają, jedna pije kawę, jedna przy kompie, a człowiek stoi jak kołek i czeka aż któraś paniczka raczy się ruszyć i podejść ...
Jak miałam skierowanie do laryngologa i zapytałam gdzie jest poradnia jakaś, bo jestem tu od niedawna, to powiedziały, ze w szpitalu na pewno ale telefonu nie mają, mam poszukać w internecie najlepiej
A jak powiesz "dzień dobry" to jakby mogły to zabiją wzrokiem

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość

podpisuję się. My całkiem zrezygnowaliśmy z TV w domu. Kupiliśmy niedrogi projektor i mamy domowe kino (dla dzieci potem będzie na baje) - bez reklam i odmóżdżaczy niechcianych Wiadomości i resztę i tak obczajamy zawsze w necie

milczę ostatnio, bo musiałabym tylko marudzić dziadkowie z dołu mnie już wykończą, a jeszcze się okazało, że Pani, która się nimi zajmuje od rana do południa idzie w pn do szpitala na badania i nikt nie potrafi znaleźć zastępstwa. Ja nie pomogę, bo babcię trzeba podnosić do wszystkiego, a mi lekarz zabronił podnosić czegokolwiek powyżej 2 kg na razie (po tym szpitalu) - co dopiero 80 kg.. nie wspominając o MEGAwredocie dziadka, który krzyczy na mnie tak z zasady skończyło się na tym, że wcale tam nie schodzę...
w końcu tata będzie musiał chyba wziąć urlop i tydzień u nas pomieszkać, co też będzie dosyć kłopotliwe, przede wszystkim mi go szkoda. I już tak bym się chciała wyprowadzić.. czekamy na zatwierdzenie przez bank kredytu dla naszego kupca mieszkania w Krk, powinno już przyjść. Jak wszystko dobrze pójdzie, to będziemy się mogli przeprowadzić końcem lata do Chorzowa. A tutaj na wsi zostanie nam góra weekendowo-wakacyjna (i mój ogródek) - i część obowiązków, ale jakoś damy radę. Trochę chaotycznie może opisałam, ale czuję się fatalnie z tym
U mnie by nie przeszło bez telewizora mąż codziennie jakieś mecze ogląda

a sytuacji z dziadkami współczuję

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:19   #4805
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
eee nie tylko ty dziwny wynalazek
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:20   #4806
minkionka
Raczkowanie

cytomegalię itp robiłam jak zaszłam w ciąże, a skoro glukozę robisz mysia mysz po 24-tym czyli wszystko ok. Co prawda o moczu i krwi nic nie mowil ale to najwyzej sama zrobię, na własną rękę
Stary 2013-01-25, 12:20   #4807
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ale do rzeczy pierwsze mnie babka opieprzyła czy z każdym bólem będę do niej biegać. Powiedziałam jej, że narazie tak.
uwielbiam Cie dobrze jej powiedzialas najwazniejsze, ze z dzidziusiem ok, Ty sie nie martwisz. sytuacja opanowana.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no w sumie takie dzieciaki śmiesznie wyglądają w za małych już właściwie wózkach
wygladaja jakby byly chore, niepelnosprawe. a to wygodna rodzicow mam tutaj na osiedlu babeczke, ktora ma synka z zespolem Downa. maly dlugo nie chodzil pomimo rehabilitacji. ona idac cos zalatwiac brala dwulatka do nosidelka stelazowego, zeby nie jechal w wozku zaczal chodzic jak skonczyl 3latka, ale wozek odstawili chyba tak kolo 1,5-2 lat jak u zdrowych dzieciakow.
kiedys rozmawialysmy i powiedziala mi, ze na wakacyjnym turnusie rehabilitacyjnym siedziala z kolezanka i jej dzieckiem na plazy. obok szly mlode mamy ze swoimi zdrowymi dziecmi i jedna do drugiej mowi: ze tez sie ludzie nie wstydza z takimi dziecmi pokazywac odpowiedziala: a pani sie wstydzi ze swoim? najbardziej zabolalo ja to, ze to nie byly stare babcie, mlode gowniarstwo, ale mamy, ktore same niedawno drzaly o to, by ich dziecko bylo zdrowe.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-25 o 12:32
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:21   #4808
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A jak powiesz "dzień dobry" to jakby mogły to zabiją wzrokiem
Widzę, że to standard w większości przychodni ... ale ta mam najbliżej, następna, niby też w zasięgu nóg, ale tam nie zapisują na godziny tylko się trzeba ustawiać w kolejce, co mi nie odpowiada.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:22   #4809
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
no niektóre mamy się boją kąpać i kupują różne cuda

Stary 2013-01-25, 12:22   #4810
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Witam mamuśki!

Własnie wróciłam z połówkowego
Będziemy mieć....SYNA! Będzie Franek
Mamy zdjęcia jego ptaszka w 3D hehe
Buźki na nie pokazał ale za to cały jest i zdrowy, to najważniejsze
Czekam na relacje z Wasyzch badań po 20-tyg
gratulacje dla zdrowego syneczka sliczne imie wybraliscie.
rozbawilas mnie "mamy zdjecie ptaszka w 3d" za kilkanascie lat syn Cie znienawidzi
Stary 2013-01-25, 12:23   #4811
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że to standard w większości przychodni ... ale ta mam najbliżej, następna, niby też w zasięgu nóg, ale tam nie zapisują na godziny tylko się trzeba ustawiać w kolejce, co mi nie odpowiada.
ja się chcę przepisać do takiej... 40 minut spacerkiem od nas, z Bartkiem też tam będę chodziła, nasza pediatra jest beznadziejna

Stary 2013-01-25, 12:23   #4812
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No i nie dostałam żadnego skierowania na glukoże etc. Wlasciwie tylko raz robilam mocz, cukier itp i po tym, jak okazalo się, że mam świetne wyniki, nie skierowal mnie powtornie juz potem wcale. Dobrze to?;/
moj mowil, ze dopiero po 30 tygodniu mnie wysle na glukoze. do tej pory mialam badania na poczatku ciazy i teraz drugi raz.
Stary 2013-01-25, 12:24   #4813
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no niektóre mamy się boją kąpać i kupują różne cuda
Mnie po raz pierwszy kąpała babcia. Przypomniałam to mamie, a ona, że na nią mam nie liczyć, bo ona to się będzie bała takie małe w ogóle wziąć na ręce. Chyba ma większy stres niż ja

Stary 2013-01-25, 12:24   #4814
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli za wizytę. Kurcze ja jeszcze nigdy nie słyszałam serduszka

mi z USG cały czas wychodzi termin na 26 kwietnia i ostatnio się dowiedziałam że moja teściowa ma wtedy urodziny

w ogóle to sobie wymyśliłam idealny plan urodzę 23 kwietnia- dokładnie 10 m-cy po ślubie, w dniu urodzin TŻta w szpitalu będę do 26 akurat wyjdę na weekend i przyjedzie do mnie mamusia na tydzień eh jak miło że za marzenia się nie płaci

agie piękna historia z tymi bucikami

Veronic za zakupy. Chcemy więcej zdjęć

banka pokoik świetny, widzę że mały ma DUŻO zabawek gdzie my to wszystko pochowamy jedyne co mi się nie podoba to tv w pokoju dziecka. Sorry ale dla mnie to głupota.
dzieki a no zabawek sie zbiera , a wieksza ich czesc w piwnicya co do tv cudowna sprawa , tylko trzeba nauczyc z niego umiejetnie korzystac )
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Pisze z pod kołdry do was, od weekendu mi nic nieprzeszło, było jeszcze gorzej wiec w poniedziałek udałam się do lekarza (i nawet niepamiętam czy wam o tym pisałam czy nie ) no i lekarka powiedziąła mi że zapalenie wirusowe gardła, kazała psikać tantum werde forte i płukać jame ustną dento septem- w sumie zbagatelizowała to co jej mówiłam ,że mnie gardło boli, ucho i katar zaczynam mieć i kaszel- powiedziła,że narazie leczymy się bez antybiotyku....no i w nocy się zaczeła masakra....kaszel okropny, katar, zatkane zatoki....no i wczorej znów do lekarza bo już przepona i brzuch od kaszlu mnie bolały i bałam się żeby małej niezaszkodzić i u innej lekarki byłam i dostałąm antybiotyk, witaminy, syropy jakieś i mam leżec i czekac cierpliwie az mi przejdzie, no przynajmniej kaszel mi się już pomału odrywa, a tak to taki suchy był okropnie.....
a w czorej w przychodni to za☠☠☠☠..łam sie okropnie!!!byłam specjalnie w rejestracji na 7.30 co by zdązyć zapiasać sie do jakiegoś lekarza do południa, byłam 4 w kolejce do lekarki, po mnie kilka osób, każdy patrzył sie na mnie kaszlącą w ciazy tak jakbym jakimś potworem była- no bo kobieta w ciązy i chora to jakieś dziwactwo czy co???!!! już miałam dość tych spojrzeń na mnie!!!!pierwszy był gościu i jak wyszedł od lekarki to do zabiegowego poszedł, potem mineła ponad godzina jak przyszła moja kolej no i sie wówczas tak zdenerwowałam, bo już miałam wchodzić gabinetu, wówczas dostałam krwotoku z nosa, brzuch widać było ze w ciazy jestem a tu nagle jakas wredna pielegniarka przed samym nosem mi drzwi do gabinetu zamkneła i powiedziłą ze teraz ten pan co był jako piewrszy przyjmowany bedzie przyjety ponownie:pala : no ku ... wa w kolejce za mna kilka osób, ale zadna do pielegniarki z pyskiem niewyskoczyła tylko do mnie ze przepuściłam tego gościa- a ja ledwo oddychająca, z zakrwawiona chusteczka przy nosie aż niemogłam z tych nerwów nic mówić- no i tak mineło kolejne kilkanaście minut aż weszłam i musiałam siedzieć na przeciw ko tych ludzi i ignorować ich spojrzenia
musiałam sie wygadać, sorry że tyle nabazgrałam ale aż mi się lepiej zrobiło....
teraz moge was ponadrabiać troche, choć niechce mi się wogóle, tymbardziej jak mnie głowa boli od tych zatkanych zatok
bidulka to milego lezenia w łózeczkuu
Cytat:
nie, kupiłam w 5.10.15

fotka w załączniku
superr
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Pierwsze wam napiszę, później nadrobię.

Wróciłam już z przychodni. Pierwsze co mi na myśl przychodzi to, że tam jest jeden wielki burdel... Lekarze siedzą w gabinetach i nie maja co robić bo jest jedna położna, która rejestruje i się nie wyrabia...

Ale do rzeczy pierwsze mnie babka opieprzyła czy z każdym bólem będę do niej biegać. Powiedziałam jej, że narazie tak. Zbadała mnie i zrobiła usg. Nerek też bo z lewej strony mnie bolało. Powiedziała, że niby wszytsko ok i mam brać nospe 3 razy dziennie i przyjsc do niej za tydzień. I na koniec mi powiedziała, że jak mnie coś niepokoi to od razu przychodzić a nie jak mnie dwa dni boli bo jakby to było coś poważnego to mogłabym już poronić. Co za baba Pierwsze operdziela, że z każym bólem, a później, że długo czekałam...No i kazała odpoczywać. Nie muszę "leżeć plackiem ale mam odpoczywać".
co za wredna baba ja naszczescie trafialam na mile kobity i oby tak zostaloo
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dokłądnie
Moja jak miała 2 lata to się darła i za chiny nie chciała wózkiem jeździć...
I mnie zastanawia po co na siłę pcha się te dzieci do wózków
Ale jak niektórzy potrafią 4 letnie dziecko kłaść "na drzemkę" w ciągu dnia a 5 letnie kłaść spoać o 18stej no to wybaczcie
ja kladlam o 18 mojego syna nieraz i teraz idzie spac o 18 a co w tym złegoo????
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:25   #4815
Aaś
Zakorzenienie

minkionka ja mam za każdym razem coś zlecane. a to mocz a to morfologię... a chodzę teraz już co 3 tyg na wizyty.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:26   #4816
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja się chcę przepisać do takiej... 40 minut spacerkiem od nas, z Bartkiem też tam będę chodziła, nasza pediatra jest beznadziejna
Nie znam opinii o pediatrze, ale już mam 2 lekarzy dla dorosłych "na nie" ... jeden na wszystko daje sole emskie, a druga na wszystko antybiotyk
Jeszcze zostały mi dwie babeczki do przetestowania.
Do tej przychodni gdzie jest ginekolog mam 3,5km i to ruchliwą drogą ...
Niestety dla siebie muszę mieć blisko lekarza, ze względu na to, że jak jestem chora to muszę iść na nogach. Z dzieckiem też wolałabym blisko, chociażby ze względu na ewentualne wizyty domowe.

Stary 2013-01-25, 12:27   #4817
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie po raz pierwszy kąpała babcia. Przypomniałam to mamie, a ona, że na nią mam nie liczyć, bo ona to się będzie bała takie małe w ogóle wziąć na ręce. Chyba ma większy stres niż ja
Ja się jakoś nie boję, nie mogę się doczekać ale oczywiście będziemy kąpać razem z mężem, przynajmniej kilka pierwszych razy

Stary 2013-01-25, 12:27   #4818
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
cytomegalię itp robiłam jak zaszłam w ciąże, a skoro glukozę robisz mysia mysz po 24-tym czyli wszystko ok. Co prawda o moczu i krwi nic nie mowil ale to najwyzej sama zrobię, na własną rękę
ja raz na 2 m-ce robię ogólną morfologię, a mocz co mc bo za pierwszym razem mi wyszły bakterie, więc to tak w ramach kontroli

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mam tutaj na osiedlu babeczke, ktora ma synka z zespolem Downa. maly dlugo nie chodzil pomimo rehabilitacji. ona idac cos zalatwiac brala dwulatka do nosidelka stelazowego, zeby nie jechal w wozku zaczal chodzic jak skonczyl 3latka, ale wozek odstawili chyba tak kolo 1,5-2 lat jak u zdrowych dzieciakow.
kiedys rozmawialysmy i powiedziala mi, ze na wakacyjnym turnusie rehabilitacyjnym siedziala z kolezanka i jej dzieckiem na plazy. obok szly mlode mamy ze swoimi zdrowymi dziecmi i jedna do drugiej mowi: ze tez sie ludzie nie wstydza z takimi dziecmi pokazywac odpowiedziala: a pani sie wstydzi ze swoim? najbardziej zabolalo ja to, ze to nie byly stare babcie, mlode gowniarstwo, ale mamy, ktore same niedawno drzaly o to, by ich dziecko bylo zdrowe.
Stary 2013-01-25, 12:27   #4819
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja też robiłam cyto i toxo ale mnie kieruje co trymestr, a krew i mocz co miesiąc mimo, że mam idealne wyniki
Stary 2013-01-25, 12:28   #4820
minkionka
Raczkowanie

dzięki mamuśki za gratulacje
Pogłaszczę od Was mojego brzdąca
Stary 2013-01-25, 12:28   #4821
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się jakoś nie boję, nie mogę się doczekać ale oczywiście będziemy kąpać razem z mężem, przynajmniej kilka pierwszych razy
Ja mam zamiar kazać trzymać małą mężowi, przecież mężczyźni mają większe dłonie to będzie stabilniej i bezpieczniej

Stary 2013-01-25, 12:29   #4822
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam opinii o pediatrze, ale już mam 2 lekarzy dla dorosłych "na nie" ... jeden na wszystko daje sole emskie, a druga na wszystko antybiotyk
Jeszcze zostały mi dwie babeczki do przetestowania.
Do tej przychodni gdzie jest ginekolog mam 3,5km i to ruchliwą drogą ...
Niestety dla siebie muszę mieć blisko lekarza, ze względu na to, że jak jestem chora to muszę iść na nogach. Z dzieckiem też wolałabym blisko, chociażby ze względu na ewentualne wizyty domowe.
to właśnie nasza pediatra daje na wszystko antybiotyk Ci od dorosłych trochę lepsi ale też bez szału, mój małż powiedział, że on od swojego nie odejdzie bo zawsze mu wypisze L4 jak "potrzebuje"

Stary 2013-01-25, 12:29   #4823
minkionka
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam zamiar kazać trzymać małą mężowi, przecież mężczyźni mają większe dłonie to będzie stabilniej i bezpieczniej
ja tak samo, on trzyma, ja chlupię małe cialko
Stary 2013-01-25, 12:29   #4824
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
ja też mąż niech trzyma, a ja będę myć
Stary 2013-01-25, 12:30   #4825
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo, on trzyma, ja chlupię małe cialko
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja też mąż niech trzyma, a ja będę myć
Ciekawe jak zareagują na nasze "ustalenia"

Stary 2013-01-25, 12:31   #4826
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
minkionka za siurka!

dziwne, jak maly sumo hehe.

ja myslalam o takiej http://allegro.pl/fisher-price-m3177...920528533.html uzywane sa do 70zl, a mozna i za 10zl kupic. http://allegro.pl/wanienka-fisher-pr...977447805.html
http://allegro.pl/wanienka-fisher-pr...972726236.html

znajoma bardzo polecala taka
http://allegro.pl/ok-baby-onda-evolu...926464366.html
http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...939866144.html
Stary 2013-01-25, 12:31   #4827
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
też o tym myślę ale zobaczymy jak wyjdzie

Stary 2013-01-25, 12:32   #4828
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
to właśnie nasza pediatra daje na wszystko antybiotyk Ci od dorosłych trochę lepsi ale też bez szału, mój małż powiedział, że on od swojego nie odejdzie bo zawsze mu wypisze L4 jak "potrzebuje"
to ja nawet nie wiem jacy są u nas pediatrzy ale przychodnia jest rzut beretem, i wiem że jak przyjdę rano do rejestracji to dostanę jakiś termin na określoną godzinę. internistów mam sprawdzonych, a pediatrów będziemy testować razem z młodym
Stary 2013-01-25, 12:32   #4829
nuna2
Zakorzenienie

Justyna G chwilę zgłupialam i myślałam, ze trafiłaś do tego gina co ja kiedyś na spzitalu co też sie wydarł, że jak nie krwawie to nic sie nie dzieje boleć może a za chwile: po co tyle czekałam i tez tekst o poronieniu Ale doczytałamm, że to kobieta... na pewno chcesz chodzić do takiej gin??;/

minkionka gratuluję ci synusia
Stary 2013-01-25, 12:32   #4830
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

taką chciałam ale nie wiedziałam, że tyle kosztuje

edit: chociaż widzę, że ta druga ze stelażem, to nie tak źle...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości