|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Rozeznanie
|
Tusia - trzymaj się. Kiedy rozmowa?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38829726]jestem jakimś zagubionym i niepewnym siebie młotkiem
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- chryste, żeby z krzykiem ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- spróbuj, co Ci szkodzi ![]() Coś mi ta oferta pracy śmierdzi, dlatego napisałam, że nie interesują mnie oferty matrymonialne. Podawać ile ma się lat i kilka słów o sobie, podejrzane bardzo. Odpisałam, ale nie podawałam numeru telefonu, jedynie imię i nazwisko i jakie studia posiadam. Miałam kilka krotne składane oferty matrymonialne i te o podtekście seksualnym. |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wyjścia wcześniej...tak zrobie,powiem szczerze co i jak i powiem ze najwyżej mogę przyjść rano wcześniej...zobaczymy...z aczynam w pn albo wtorek. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Swoją drogą....czy któras z was może odbywała staż w Urzędzie Miejskim? Strasznie jestem ciekawa jak to bedzie wyglądać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
BAN stały
|
http://demotywatory.pl/4027032/Polsk...y-kraj:cojest:
Myślę, że zależy od urzędu i ich pracowników przede wszystkim jak staż wygląda. W niektórych na pewno jest się tylko od tego "przynieść, wynieść , pozamiataj". Czyli robienie zakupów w sklepie pracowników( bułeczki itd) , kserowanie, układanie dokumentów i nic po za tym. Natomiast jak trafisz na fajnych ludzi, którzy będą chcieli cię czegoś nauczyć , to wtedy będziesz mieć ciekawsze zajęcia i oby tylko taki staż ci się trafił. ![]() Ja jak byłam na stażu w jednym banku, to musiałam do baru po krokiety jednej babce latać, z firankami do krawcowej, ale i tak źle nie było. Najgorzej było na świetlicy . Musiałam dziewczynie w moim wieku chodzić po jedzenie do sklepu. Weszła o 11 rano na świetlicę , jak miała drugą zmianą i rozkaz wydała idź mi do sklepu, jakby po drodze sama sobie kupić nie mogła. Tylko ona była nauczycielką a ja tylko pomocą, więc dla świętego spokoju szłam, nie chciałam wojen z nikim toczyć, bo pani dyrektor była super kobietą. Raz mi się zapytała czy bym po kaszke dla jej dziecka do sklepu nie poszła. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
do mnie wczoraj o 11 dzwoniła kobitka z zaproszeniem na rozmowę w piątek o 8.30. Dziś o 8.47 zadzwonił do mnie koleś z tej firmy i mówi: "Byliśmy umówieni na jutro na rozmowę, ale muszę ją odwołać, bo JUŻ KOGOŚ WYBRALIŚMY i w świetle zaistniałej sytuacji nasze spotkanie nie ma sensu". Co za żenada ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1358 |
Przyczajenie
|
Witam,
ja również zasiliłam 3 miesiące temu szeregi bezrobotnych ![]() ![]() I tak szukam pracy. Głównie interesuje mnie praca biurowa, administracja, może sprzedaż (mam 5 lat doświadczenia jako sprzedawca), chociaż nie ukrywam, że jestem trochę zmęczona obsługiwaniem klientów i chciałabym robić coś innego. No właśnie! Ja chyba sama nie wiem co chciałabym robić w życiu i to mój główny problem ![]() Zarejestrowałam się w PUP, dostałam odprawę od firmy, otrzymuję zasiłek dla bezrobotnych, więc nie jest źle pod względem finansowym zwłaszcza, że mieszkam z rodzicami. Wkurza mnie tylko to siedzenie w domu, czuję się jak pasożyt. Ogłoszenia są, ale co z tego, jak albo poszukują fachowców albo telemarketerów (nie nadaje się, w poprzedniej pracy też musiałam obdzwaniać klientów i to była dla mnie porażka), albo studentów. Na razie nie odpowiadam na ogłoszenia, w których oferują umowę zlecenie, bo boję się że to na chwilę, a póki mam zasiłek z PUP to chcę go wykorzystać. Edytowane przez rzabencja Czas edycji: 2013-01-26 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1360 |
BAN stały
|
Zamieściłam ogłoszenie na stronie internetowej, że szukam pracy. Dostałam maila, o następującej treści : Witam proszę o przesłanie CV. Wkrótce otwieram sklep w jednej z galerii i szukam sprzedawcy. Hmm nie mam doświadczenia w sprzedaży bezpośredniej, ale Cv wysłałam może się uda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 |
BAN stały
|
Ja dostałam tel w sprawie pracy od jakieś firmy z Rzeszowa. Pan zapytał mnie przez tel czy mam auto by dojeżdżać tak daleko do pracy codziennie , mówię , że nie, ale że połączenie autobusami są dobre, i zawsze można co wynająć. A pan do mnie, że om mi już dziękuje, bo praca w jego firmie nie jest od 8 do 16 , ani od 7 do 15, tylko dłużej, trzeba być cały dzień dyspozycyjnym i zostawać po godzinach. Przynajmniej wprost powiedział, że praca jest dłużej niż 8 h dziennie. Nie ukrywał nadgodzin. Na tym nasza rozmowa się skończyła.
![]() Zapisałam się z parp na kurs Marketing internetowy i e-commerce. Robie pierwszy moduł i mnie zbytnio jak na razie kurs nie zaciekawił. Mnie to zawsze rachunkowość pociągała. Kurs techniki sprzedaży był ciekawszy. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-24 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38796934]Dobra.
Mam depresję ![]() Mam wrażenie, że te moje CV to idzie w kosmos, naprawdę. Nie wiem co powinnam sobie tam wpisać. Może cycki na zdjęciu pokazać ![]() [/QUOTE] Ja tez mam takie wrazenie :/ makabra.. tyle cv przez pol roku i dwa odzewy.. koszmar. Tak bardzo licze ze chociaz zaprosza mnie na rozmowe do tego GAPa we Wro.. Wiecie, zawsze chcialam miec pracę biurową, ale ostatnio calkowicie mi sie to zmienilo, i to nie tylko ze wzgledu na finanse. Strasznie chcialabym miec jakas fajna posade, np pracowac w laboratorium, ale nikt mnie nie wezmie bo mam tylko staz w lab. a wyksztalcenie administracyjne. Czasami mysle, ze pracodawcy powinni nie patrzec na wyksztalcenie tak bardzo, bo jak sie okazuje, nie zawsze szkola jest potrzebna, tylko umiejetnosci i szybkosc uczenia sie. Ja poszlam na staz w laboratorium mimo tego ze bylam po licencjacie z administracji i ochrony srodowiska.. tak swietnie tam sobie dawalam rade, ze po jakims czasie pomagalam a pozniej i sama robilam pod okiem laborantki rozne badania ![]() ![]() Moj maz np skonczyl grafike, mgr + podyplomowki a okazalo sie, ze kasa wywalona na marne, w ogole nie idzie dalej w tym kierunku.. bo on kocha sprzedawac i kierowac praca ludzi. Swietnie mu to idzie, ciagle wygrywa nagrody, premie, wyjazdy.. ah i oh, a ja siedze w domu jak kura ![]() czuje chec "wypisania" sie tutaj ![]() ![]() kiedys myslalam za malolata ze bedzie tak fajnie, ze ludzie w wieku 30 lat sa niejako ustawieni.. a tu g.. prawda.
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2013-01-24 o 17:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie mieszkam we Wrocku, wiec to jeszcze chyba gorzej, bo do wro mam 70km.. ale u mnie to w ogole pracy nie ma, nawet na kasie (choc strasznie bym nie chciala.. makabra).
Skladlam akurat na dekoratora a tam doswiadczenie bylo potrzebne, ktore mam no zobacyzmy ![]()
#1369 |
Raczkowanie
|
U mnie ofert jak na lekarstwo, sam telefoniczny marketing. Jednak u mnie w mieście MOPS ogłosił nabór na stanowisko: pracownika socjalnego do prowadzenia pracy z wykorzystaniem metodologii streetwork w środowisku młodzieży w wieku 15-25 lat. Po nowelizacji ustawy na temat kwalifikacji pracowników socjalnych mogę się ubiegać na to stanowisko, więc w poniedziałek jadę do swojego MOPS'U złożyć dokumenty aplikacyjne. Starałam się pisząc LM, by pokazać, że jestem osobą, która sprosta wymaganiom w tego rodzaju pracy. Chciałabym być pracownikiem socjalnym, zawsze jak mogę to pomagam innym ludziom, którzy znaleźli się na zakręcie życiowym, poza tym jestem osobom empatyczną i wrażliwą na krzywdę innych. Streetwork to innowacyjna forma pedagogiki tzn. pedagogika ulicy. To typowe wejście w środowisko osób z zagrożonych marginesem społecznym, więc to trochę niebezpieczne zajęcie i tak się zastanawiam jak to wszystko wygląda tak na prawdę w praktyce. Jednak nie będę już gdybać, bo nawet jeszcze nie złożyłam swojej aplikacji na stanowisko, a co dopiero dostać zaproszenie na rozmowę
![]()
#1370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za Odpowiedz tak też zrobiłam, tylko cv i lm i tylko to wlozylam do koperty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś się orientuję dobrze w sprawach stażu.
Chodzi mi o to, że złożyłam wniosek o staż do przedszkola, a widzę inna ciekawą ofertę na nauczyciela wspomagającego czy mogę zgłosić się na podjęcie stażu w tej drugiej placówce. A jeśli przyznają mi staż w obu placówkach, będę musiała dokonać wyboru? Czy istnieje taka możliwość? Czy jeśli złożyłam 1 wniosek to już "musztarda po obiedzie" i nigdzie więcej nie mogę starować na nabór. Proszę o szybką odpowiedź Sorki pisze to na biegu |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Konto usunięte
|
Gosia, te twoje czcionki to dobiją kiedyś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Raczkowanie
|
Wkurzyłam się, pytałam się o inny staż na stanowisko Nauczyciel Wspomagający, ale wymagają koniecznie kogoś z kierunkiem kulturoznawstwo lub pedagogika opiekuńczo-wychowawczą. Co ciekawe powiedziałam o mojej specjalności pedagogika przedszkola i wczesnoszkolna. Facetka powiedziała, że to nie dla mojej specjalności, bo to praca w przedszkolu z wymaganym językiem do tego wymagają magistra.
![]() ![]() Koniecznie po opiekuńczo-wychowawczej, albo po kulturoznawstwie. To ja nie wiem, nawet z moją specjalnością nie mogę mieć stażu w przedszkolu. ![]() ![]() ![]() Dowiedziałam się, że może być i drugi pracodawca tylko później musiałabym dokonać wyboru kogo wybieram. Przepraszam za tamtą czcionkę Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-01-25 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Konto usunięte
|
matko, strasznie wymyślają z tymi kierunkami i warunkami do pracy w szkołach i przedszkolach
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Zadomowienie
|
malagosia86 Też mi się to wydaje dziwne. Ja mam problem ze znalezieniem pracy w przedszkolu bo waśnie nie mam przedszkolnej, nawet na pomoc chcą studentkę, albo kogoś już z kierunkowym. Wydaje mi się, że to ma jakieś drugie dno, opiekuńczo-wychowawcza na świetlice, do żłobka to bym zrozumiała, bo widziałam takie ogłoszenia.
![]() |
#1378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem załamana pracodawcami szczególnie, że mają duże wymagania np. tytuł magistra na staż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Konto usunięte
|
Mozliwe że ta oferta jest ustawiona "pod kogoś". Dziwne by mięli aż takie wymagania. I tak że nie wspomniała o doświadczeniu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | ||
Zadomowienie
|
Dostałam maila (Wy pewnie też
![]() Cytat:
Ja myślę o Informatyce biznesowej ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.