![]() |
#241 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta 3d chili
Cytat:
;-/ ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Oj kuszą kuszą.. to też trening silnej woli!! z czym u mnie z zasady słabo.. ale motywacja mam nadzieje wygra ![]() Hmm.. no ten imbir to mi się będzie odbijał pewnie jeszcze długo po diecie ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Rozeznanie
|
a ja lubię i paprykę i imbir i cynamon
![]() ![]() Dziś skończyłam 7 dzień. Nie było bezgrzesznie, więc będę sie cieszyła, jeśli spadnie mi choć 1 kg. I jeśli będę chudła 1 kg na tydzień właśnie to będzie świetnie! Bo po dwóch miesiącach, będzie -8 a to już dla mnie super! Potem jeszcze tylko jakoś pozbyć się dwóch i waga wymarzona jest.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie w ten mroźny poranek
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ja właśnie skończyłam 14 dzień diety i wchodząc na wagę liczyłam, że chociaż koło 2 kg (tak jak po pierwszym tygodniu) będzie mniej a tu niemiła niespodzianka, bo spadek tylko o 0,5 kg ![]() A co do pokus to ja też mam ich wiele w domu, bo mama robi różne pyszne rzeczy jak ciasta,pierogi, ale na szczęście póki co udaje mi się trzymać od nich z daleka. Jeśli chodzi o przyprawy to mi w ogóle nie pasuje imbir w przekąskach. W herbacie da się go znieść,ale np. w jogurcie z kiwi to już nie jestem w stanie przełknąć, więc je zamieniam ![]() Cel i postęp: 77,1-75-74,2-72-70-68-66-64-62-60 Edytowane przez mysunia85 Czas edycji: 2013-01-25 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Ja też się właśnie obawiam tych wszystkich pokus :P, moja mamuśka jest wielbicielką słodkości, więc zawsze w domu jest coś pysznego ale będę trenowała silną wole i mam nadzieję, że również będę w stanie się temu oprzeć
![]()
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Bez sensu, wiem, że robię źle ale ważę się codziennie. Diety trzymam się w 100%, żadnych grzeszków. W ciągu 2 dni o 0,8 kg więcej!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
imbir i mnie będzie kojarzył się z ta dietą dziś mam 4 dzień chciałabym wytrzymać wskazane 2 m-ce mam nadzieję że się uda.
ćwiczycie coś oprócz diety? dominika, weź miarke i zmierz się, może pomimo wzrostu wagi centymetry poleciały w dół ![]()
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zważyłam się - z duszą na ramieniu właziłam dziś na wagę, po tych moich ostatnich grzesznych dniach...bałam się jak diabli. Mam -7 kg. Jestem megahappy bo mimo że moja waga jest spora (niestety wciąż jeszcze trzycyfrowa), to zaczyna być widać ubytek. Zapewne to woda, bo w tak szybki spadek tłuszczyku za bardzo nie wierzę, ale i tak się cieszę...głównie że nie przytyłam
![]() ![]() A mam pytanie do dziewczyn, które martwią się że malutko chudną: jak dużo pijecie wody?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
A jak wygląda u Was z godzinami spożywania tych posiłków? Trzymacie się tej przerwy 3godzinnej? Bo chce sobie rozplanować godziny i nie wiem czy trzeba kurczowo trzymać się tego, aby jeść co 3 godziny? Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#250 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj miałam fatalny dzień. Śniadanko według diety, ale I przekąska wypadła mi, kiedy byłam na zakupach, więc kupiłam sobie kawę z mlekiem (ilość tłuszczu w mleku - nieznana :/). Na gotowanie obiadu nie miałam czasu, więc wrzuciłam na patelnię co miałam: kawałek żółtej papryki, pół puszki pomidorów, trochę czosnku i innych przypraw i pół torebki ryżu, która mi została z dnia poprzedniego. Z poczucia winy pominęłam II przekąskę. Kolację zjadłam według diety, a potem dałam się skusić dwóm lampkom czerwonego wina. Kiedy dzisiaj rano zobaczyłam, ile wino dostarczyło mi kalorii, to się nieźle podłamałam :/ ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Doreksik Czas edycji: 2013-01-25 o 09:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Jestem dziś po 7 dniu (czyli już 8), zważyłam się dziś (nie miałam czasu rano, więc dopiero po śniadaniu i przekąsce) i powiem wam, że jest -2 kg
![]() ![]() ![]() Przede mną weekend, więc mogę pilnować pór posiłków i ich składu tak jak trzeba. W pracy różnie niestety bywa. Jedno co widzę, to to, że mój brzuch się odrobinkę zmniejszył i to, że żołądek się skurczył. Więc same pozytywy. Pozdrawiam ciepło! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Witam sie z Wami z dnia 2 mojej diety. Dziś na śniadanie twarozek z żółtą papryka i szczypiorkiem. Zupełnie nie jestem przyzwyczajona do jedzenia niemal od razu po wstaniu, zazwyczaj wstajac o 8, jadlam o 10... Więc dziś najadlam sie sniadankiem niemiłosiernie! Właśnie rowniez skonsumowalam jogurt naturalny z cynamonem, mmmm przepyszny! Chyba często będzie gościem w moim jadlospisie ![]() Na obiad kus kuś, aż sie boję tego chili! Dziewczyny, po tych dwóch tygodniach spadek zmaleje ale jeszcze troche przed Wami, na pewno 28 dnia efekt będzie zadowalający! Trzymam za to kciuki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a kawę traktujecie zawsze jako przekąskę? i zawsze pijecię ja na mleku, a nie normalnie z wodą i kapką mleka?
czy pijecie kawe tez jako "normalny" napój? u mnie dzis 1 szy dzien, jestem po sniadanku, za godzine przekaska w postaci kawy. a teraz czas na cwoiczenia z Mel B
mam bardzo silną wolę...zawsze ze mną wygrywa ![]() Edytowane przez panciaania Czas edycji: 2013-01-25 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Nie ćwiczę, a piję dużo ciepłych napojów (mam zimno w domu). Wody nie piję wcale, bo bym chyba zamarzła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cel i postęp: 77,1-75-74,2-72-70-68-66-64-62-60 Edytowane przez mysunia85 Czas edycji: 2013-01-25 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Ja zamówiłam wersje elektroniczną, bo bym chyba nie wytrzymała psychicznie czekając na pocztę
![]()
![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Generalnie picie wody jest bardzo zdrowe i zaleca się picia ok 1,5 l dziennie.
Natomiast podczas diety nawet ok 2 l dziennie. Woda ma bardzo dużo pozytywnych właściwości! Nie bójcie się wody ![]() Mam nadzieję, że mogę wkleić tutaj link na ten temat, więc zachęcam do lektury : http://www.pella.pl/Ciekawostki/Zdro...kie-wazne.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
piję bardzo dużo...czasem zastanawiam się czy aby nie za dużo. W ciągu dnia:
do śniadania herbata z imbirem, w pracy - kawa z mlekiem, herbata(w zależności od ochoty - czarna z imbirem lub czerwona), 1l wody co daje w sumie już ponad 1,5 l płynów. Po powrocie do domu wypijam kubeł herbaty czerwonej (nie wiem jaka dokładnie to pojemność ale więcej niż szklanka a mniej niż pół litra) i potem wlewam w siebie jeszcze wodę z limonką lub cytryną. Oczywiście zdarzają mi się dni gdy piję więcej herbaty lub kawy a mniej wody. Ale zdarzyło mi się też wypić przed snem prawie litr limonkowej wody. Może to "wina" tego, że jadam kolacje najpóźniej o 19. Chodzę spać bliżej 23. Przez te 4 godziny spokojnie da się wysączyć co nieco wody, zapewniam ![]() Myślę,że rola wody w odchudzaniu jest ogromna - szczególnie na początku (potem się przyzwyczajamy i nie rozmyślamy o tym ile pijemy) - daje poczucie sytości, pozwala pozbyć się nagromadzonych toksyn, pozwala błonnikowi odpowiednio działać...mam wrażenie,że im więcej piję tym czuję się lżejsza. a na diecie jestem chyba 15 dzień (ale z grzeszną przerwą ![]() ![]() Edytowane przez Aganitusia Czas edycji: 2013-01-25 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Efti,
Obralam sobie godziny posilkow: 8,11,14,17,20. Czyli akurat równo co 3 godziny a i nawet pasuje to do mojego trybu życia ![]() ![]() Dziewczyny, jem właśnie ten kus kus z chili i absolutnie mi nie podchodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
Moja dietka dotarła
![]() Mam pytanko czy zdarzyło Wam się nie tyle zamienić co usunąć z jadłospisu jakiś posiłek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
A na obiadek ryż brązowy z mieszanką chińską, mmm
![]() Powiem wam, że na obiad to ja zawsze czekam z ustęsknieniem od samego rana. Bo to jedyny posiłek który jem gorący i najadam się nim na długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Aaaaa no nie doczekam się chyba
![]() ![]() Tylko gorzej jak nie przyjdzie w poniedziałek ani wtorek bo wtedy by to znaczyło, że jadłabym cały czas to samo. Jestem za mało cierpliwa, ale już ćwiczę silną wolę ![]()
![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Generalnie pisałam do Was koło 14:00 ale mój post się chyba nie wysłał bo go nie widzę.. Kus kus z chili zdecydowanie nie przypadł mi do gustu :/ uwielbiam kus kus, ale to danie było dla mnie zdecdowanie za ostre! Dałam radę zjeść do połowy, a potem już wybierałam chili ... Będę sobie wymieniać wszystkie dania z tymi papryczkami, bo to jednak zbyt duża ostrość jak dla mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.