Dieta 3d chili - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 19:56   #241
Moniaczek_W
Przyczajenie

Dot.: Dieta 3d chili

Cytat:
Napisane przez madzienka8891 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi o co chodzi z tą kawą? Może to głupie pytanie,ale kawe (zwyklą/rozpuszczalną) mam zalewać mlekiem?
Najlepiej mleko zagotować w rondelku i dodać kawę oraz przyprawy.. Z tym kardamonem też smak trzeba lubić bo jak nie ciężko przechodzi przez gardło jak mnie
;-/

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Oj kuszą kuszą.. to też trening silnej woli!! z czym u mnie z zasady słabo.. ale motywacja mam nadzieje wygra

Hmm.. no ten imbir to mi się będzie odbijał pewnie jeszcze długo po diecie ;P
Moniaczek_W jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 20:44   #242
Palolinka
Rozeznanie

a ja lubię i paprykę i imbir i cynamon więc ta dieta jest naprawdę stworzona dla mnie Ostatnio polubiłam też sok pomidorowy z chili. Jedyne czego nie jem to kasza kus kus - nawet nie zamierzam jej robić. A poza tym kabanosów nie jem, szynki raczej też nie. Jem kurczaka w sumie, ale też staram się nie za często. Serki i warzywa mogę jeść w nieskończoność - przynajmniej na razie.
Dziś skończyłam 7 dzień. Nie było bezgrzesznie, więc będę sie cieszyła, jeśli spadnie mi choć 1 kg. I jeśli będę chudła 1 kg na tydzień właśnie to będzie świetnie! Bo po dwóch miesiącach, będzie -8 a to już dla mnie super! Potem jeszcze tylko jakoś pozbyć się dwóch i waga wymarzona jest....

60...58...50
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 07:03   #243
Efti
Raczkowanie

Witam serdecznie w ten mroźny poranek . Przeczytałam wiele opinii na temat 3d chili i zdecydowałam się wczoraj na kupno . Już wszystko mam także od poniedziałku startuję z dietą , jeżeli któraś z Was również zaczyna w ten poniedziałek to możemy powalczyć razem :P. Pozdrawiam
Stary 2013-01-25, 07:32   #244
mysunia85
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
ja właśnie skończyłam 14 dzień diety i wchodząc na wagę liczyłam, że chociaż koło 2 kg (tak jak po pierwszym tygodniu) będzie mniej a tu niemiła niespodzianka, bo spadek tylko o 0,5 kg też miałyście jakiś zastój wagi?
A co do pokus to ja też mam ich wiele w domu, bo mama robi różne pyszne rzeczy jak ciasta,pierogi, ale na szczęście póki co udaje mi się trzymać od nich z daleka.
Jeśli chodzi o przyprawy to mi w ogóle nie pasuje imbir w przekąskach. W herbacie da się go znieść,ale np. w jogurcie z kiwi to już nie jestem w stanie przełknąć, więc je zamieniam

Cel i postęp:
77,1-75-74,2-72-70-68-66-64-62-60

Edytowane przez mysunia85
Czas edycji: 2013-01-25 o 07:36
mysunia85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 07:43   #245
Efti
Raczkowanie

Ja też się właśnie obawiam tych wszystkich pokus :P, moja mamuśka jest wielbicielką słodkości, więc zawsze w domu jest coś pysznego ale będę trenowała silną wole i mam nadzieję, że również będę w stanie się temu oprzeć
Stary 2013-01-25, 08:10   #246
Dominika2302
Zadomowienie

Bez sensu, wiem, że robię źle ale ważę się codziennie. Diety trzymam się w 100%, żadnych grzeszków. W ciągu 2 dni o 0,8 kg więcej!!!!! Czy to woda? A może wpływ antybiotyku który biorę?
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 08:22   #247
zapalona
Przyczajenie

imbir i mnie będzie kojarzył się z ta dietą dziś mam 4 dzień chciałabym wytrzymać wskazane 2 m-ce mam nadzieję że się uda.

ćwiczycie coś oprócz diety?

dominika, weź miarke i zmierz się, może pomimo wzrostu wagi centymetry poleciały w dół

II cel (- 5 kg) : 52-51-50-49--48-47
zapalona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 08:29   #248
Aganitusia
Raczkowanie

Dziewczyny, zważyłam się - z duszą na ramieniu właziłam dziś na wagę, po tych moich ostatnich grzesznych dniach...bałam się jak diabli. Mam -7 kg. Jestem megahappy bo mimo że moja waga jest spora (niestety wciąż jeszcze trzycyfrowa), to zaczyna być widać ubytek. Zapewne to woda, bo w tak szybki spadek tłuszczyku za bardzo nie wierzę, ale i tak się cieszę...głównie że nie przytyłam A to z kolei dalej motywuje mnie do walki o kolejne kg

A mam pytanie do dziewczyn, które martwią się że malutko chudną: jak dużo pijecie wody??
Aganitusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 08:30   #249
Efti
Raczkowanie

A jak wygląda u Was z godzinami spożywania tych posiłków? Trzymacie się tej przerwy 3godzinnej? Bo chce sobie rozplanować godziny i nie wiem czy trzeba kurczowo trzymać się tego, aby jeść co 3 godziny? Pozdrawiam
Stary 2013-01-25, 09:33   #250
Doreksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez łubu_dubu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak nie lubicie imbiru do grejfrutu, to zjedzcie do samego a imbir dodajcie do herbaty
Też stosuję tą strategię Generalnie zjem prawie wszystko, ale posiłki "na słodko" z imbirem zwyczajnie przyprawiają mnie o mdłości.

Wczoraj miałam fatalny dzień. Śniadanko według diety, ale I przekąska wypadła mi, kiedy byłam na zakupach, więc kupiłam sobie kawę z mlekiem (ilość tłuszczu w mleku - nieznana :/). Na gotowanie obiadu nie miałam czasu, więc wrzuciłam na patelnię co miałam: kawałek żółtej papryki, pół puszki pomidorów, trochę czosnku i innych przypraw i pół torebki ryżu, która mi została z dnia poprzedniego. Z poczucia winy pominęłam II przekąskę. Kolację zjadłam według diety, a potem dałam się skusić dwóm lampkom czerwonego wina. Kiedy dzisiaj rano zobaczyłam, ile wino dostarczyło mi kalorii, to się nieźle podłamałam :/

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mysunia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
ja właśnie skończyłam 14 dzień diety i wchodząc na wagę liczyłam, że chociaż koło 2 kg (tak jak po pierwszym tygodniu) będzie mniej a tu niemiła niespodzianka, bo spadek tylko o 0,5 kg też miałyście jakiś zastój wagi?
Mam dzisiaj 19 dzień i w sumie schudłam 3kg. Cudu się nie spodziewałam, ale po cichu liczyłam na więcej

Edytowane przez Doreksik
Czas edycji: 2013-01-25 o 09:29
Doreksik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 10:29   #251
Palolinka
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Jestem dziś po 7 dniu (czyli już 8), zważyłam się dziś (nie miałam czasu rano, więc dopiero po śniadaniu i przekąsce) i powiem wam, że jest -2 kg Wiem, że to woda na razie, a tłuszczu zacznie ubywać po co najmniej dwóch tygodniach dietowania, ale i tak to miłe zaskoczenie No i jest motywacja, żeby się ładnie trzymać wszystkich przykazań diety
Przede mną weekend, więc mogę pilnować pór posiłków i ich składu tak jak trzeba. W pracy różnie niestety bywa. Jedno co widzę, to to, że mój brzuch się odrobinkę zmniejszył i to, że żołądek się skurczył. Więc same pozytywy.
Pozdrawiam ciepło!

60...58...50
Stary 2013-01-25, 10:30   #252
myssie
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Witam sie z Wami z dnia 2 mojej diety. Dziś na śniadanie twarozek z żółtą papryka i szczypiorkiem. Zupełnie nie jestem przyzwyczajona do jedzenia niemal od razu po wstaniu, zazwyczaj wstajac o 8, jadlam o 10... Więc dziś najadlam sie sniadankiem niemiłosiernie! Właśnie rowniez skonsumowalam jogurt naturalny z cynamonem, mmmm przepyszny! Chyba często będzie gościem w moim jadlospisie
Na obiad kus kuś, aż sie boję tego chili!

Dziewczyny, po tych dwóch tygodniach spadek zmaleje ale jeszcze troche przed Wami, na pewno 28 dnia efekt będzie zadowalający! Trzymam za to kciuki.
myssie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 10:31   #253
Palolinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doreksik Pokaż wiadomość

Mam dzisiaj 19 dzień i w sumie schudłam 3kg. Cudu się nie spodziewałam, ale po cichu liczyłam na więcej
Ale pomyśl sobie, że to już zaczyna ubywać ci tłuszczyk A powiedz mi, dużo pijesz? A ćwiczysz? Ja właśnie nie, chodzę jedynie na saunę i ruszam się w pracy, ale to w sumie mało. Za to piję jak smok

60...58...50
Stary 2013-01-25, 10:35   #254
panciaania
Raczkowanie

GG do panciaania

dziewczyny a kawę traktujecie zawsze jako przekąskę? i zawsze pijecię ja na mleku, a nie normalnie z wodą i kapką mleka?
czy pijecie kawe tez jako "normalny" napój?

u mnie dzis 1 szy dzien, jestem po sniadanku, za godzine przekaska w postaci kawy.
a teraz czas na cwoiczenia z Mel B

Edytowane przez panciaania
Czas edycji: 2013-01-25 o 10:56
panciaania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 10:55   #255
Efti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myssie Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Witam sie z Wami z dnia 2 mojej diety. Dziś na śniadanie twarozek z żółtą papryka i szczypiorkiem. Zupełnie nie jestem przyzwyczajona do jedzenia niemal od razu po wstaniu, zazwyczaj wstajac o 8, jadlam o 10... Więc dziś najadlam sie sniadankiem niemiłosiernie! Właśnie rowniez skonsumowalam jogurt naturalny z cynamonem, mmmm przepyszny! Chyba często będzie gościem w moim jadlospisie
Na obiad kus kuś, aż sie boję tego chili!

Dziewczyny, po tych dwóch tygodniach spadek zmaleje ale jeszcze troche przed Wami, na pewno 28 dnia efekt będzie zadowalający! Trzymam za to kciuki.
Hej, a jak się stosujesz do godzin? Robisz równo 3godzinne przerwy między posiłkami? Bo ja się obawiam, że mogę mieć z tym problem eh...
Stary 2013-01-25, 11:01   #256
Patrysia007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Efti Pokaż wiadomość
Witam serdecznie w ten mroźny poranek . Przeczytałam wiele opinii na temat 3d chili i zdecydowałam się wczoraj na kupno . Już wszystko mam także od poniedziałku startuję z dietą , jeżeli któraś z Was również zaczyna w ten poniedziałek to możemy powalczyć razem :P. Pozdrawiam
Nieźle... a ja dalej czekam...

Waga:
71>65>52
Patrysia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 11:01   #257
Doreksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Palolinka Pokaż wiadomość
Ale pomyśl sobie, że to już zaczyna ubywać ci tłuszczyk A powiedz mi, dużo pijesz? A ćwiczysz? Ja właśnie nie, chodzę jedynie na saunę i ruszam się w pracy, ale to w sumie mało. Za to piję jak smok
Nie ćwiczę, a piję dużo ciepłych napojów (mam zimno w domu). Wody nie piję wcale, bo bym chyba zamarzła.
Doreksik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 11:37   #258
mysunia85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aganitusia Pokaż wiadomość
A mam pytanie do dziewczyn, które martwią się że malutko chudną: jak dużo pijecie wody??
Ja może z litr wody wypijam,a czasami nawet nie. Powinnam zatem pić więcej? poza tym gratuluję tych -7 kg

Cel i postęp:
77,1-75-74,2-72-70-68-66-64-62-60

Edytowane przez mysunia85
Czas edycji: 2013-01-25 o 11:39
mysunia85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 12:00   #259
panciaania
Raczkowanie

GG do panciaania

Cytat:
Dziewczyny, zważyłam się - z duszą na ramieniu właziłam dziś na wagę, po tych moich ostatnich grzesznych dniach...bałam się jak diabli. Mam -7 kg. Jestem megahappy bo mimo że moja waga jest spora (niestety wciąż jeszcze trzycyfrowa), to zaczyna być widać ubytek. Zapewne to woda, bo w tak szybki spadek tłuszczyku za bardzo nie wierzę, ale i tak się cieszę...głównie że nie przytyłam A to z kolei dalej motywuje mnie do walki o kolejne kg

wow super, gratuluje po jakim czasie tyle spadło,a ty duzo wypijasz wody?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 12:04   #260
Efti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrysia007 Pokaż wiadomość
Nieźle... a ja dalej czekam...
Ja zamówiłam wersje elektroniczną, bo bym chyba nie wytrzymała psychicznie czekając na pocztę
Stary 2013-01-25, 12:27   #261
Patrysia007
Raczkowanie

Cytat:
Ja zamówiłam wersje elektroniczną, bo bym chyba nie wytrzymała psychicznie czekając na pocztę
Właśnie problem w tym, że ja też wyszłam z takiego założenia z tym, że płaciłam na poczcie...może dlatego...

Waga:
71>65>52
Stary 2013-01-25, 12:29   #262
łubu_dubu
Raczkowanie

Generalnie picie wody jest bardzo zdrowe i zaleca się picia ok 1,5 l dziennie.

Natomiast podczas diety nawet ok 2 l dziennie. Woda ma bardzo dużo pozytywnych właściwości! Nie bójcie się wody

Mam nadzieję, że mogę wkleić tutaj link na ten temat, więc zachęcam do lektury : http://www.pella.pl/Ciekawostki/Zdro...kie-wazne.html
łubu_dubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 12:31   #263
Aganitusia
Raczkowanie

piję bardzo dużo...czasem zastanawiam się czy aby nie za dużo. W ciągu dnia:
do śniadania herbata z imbirem, w pracy - kawa z mlekiem, herbata(w zależności od ochoty - czarna z imbirem lub czerwona), 1l wody co daje w sumie już ponad 1,5 l płynów. Po powrocie do domu wypijam kubeł herbaty czerwonej (nie wiem jaka dokładnie to pojemność ale więcej niż szklanka a mniej niż pół litra) i potem wlewam w siebie jeszcze wodę z limonką lub cytryną. Oczywiście zdarzają mi się dni gdy piję więcej herbaty lub kawy a mniej wody. Ale zdarzyło mi się też wypić przed snem prawie litr limonkowej wody. Może to "wina" tego, że jadam kolacje najpóźniej o 19. Chodzę spać bliżej 23. Przez te 4 godziny spokojnie da się wysączyć co nieco wody, zapewniam
Myślę,że rola wody w odchudzaniu jest ogromna - szczególnie na początku (potem się przyzwyczajamy i nie rozmyślamy o tym ile pijemy) - daje poczucie sytości, pozwala pozbyć się nagromadzonych toksyn, pozwala błonnikowi odpowiednio działać...mam wrażenie,że im więcej piję tym czuję się lżejsza.

a na diecie jestem chyba 15 dzień (ale z grzeszną przerwą)

Edytowane przez Aganitusia
Czas edycji: 2013-01-25 o 12:47
Aganitusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 12:44   #264
Efti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrysia007 Pokaż wiadomość
Właśnie problem w tym, że ja też wyszłam z takiego założenia z tym, że płaciłam na poczcie...może dlatego...
Uuu...no poczta ma to do siebie . Jak kiedyś przelewałam kasę na poczcie to średnio po 3-4 dniach sprzedawca dostawał ją na konto dopiero, także cierpliwości .
Stary 2013-01-25, 13:16   #265
myssie
Raczkowanie

Efti,
Obralam sobie godziny posilkow: 8,11,14,17,20. Czyli akurat równo co 3 godziny a i nawet pasuje to do mojego trybu życia wiadomo ze z czasem zdarzy sie poślizg, wtedy czeka mnie improwizacja

Dziewczyny, jem właśnie ten kus kus z chili i absolutnie mi nie podchodzi strasznie to jest ostre. Skończylo sie na tym ze pol porcji zjadlam normalnie, ale z drugiej połowy wybieralam już sam kus kus bo sam w sobie jest pyszny. Ale ta potrawa jako calosc na pewno nie zagosci w moim jadlospisie na dłużej....
Stary 2013-01-25, 13:24   #266
Palolinka
Rozeznanie

Cytat:
piję bardzo dużo...czasem zastanawiam się czy aby nie za dużo. W ciągu dnia:
do śniadania herbata z imbirem, w pracy - kawa z mlekiem, herbata(w zależności od ochoty - czarna z imbirem lub czerwona), 1l wody co daje w sumie już ponad 1,5 l płynów. Po powrocie do domu wypijam kubeł herbaty czerwonej (nie wiem jaka dokładnie to pojemność ale więcej niż szklanka a mniej niż pół litra) i potem wlewam w siebie jeszcze wodę z limonką lub cytryną. Oczywiście zdarzają mi się dni gdy piję więcej herbaty lub kawy a mniej wody. Ale zdarzyło mi się też wypić przed snem prawie litr limonkowej wody. Może to "wina" tego, że jadam kolacje najpóźniej o 19. Chodzę spać bliżej 23. Przez te 4 godziny spokojnie da się wysączyć co nieco wody, zapewniam
Myślę,że rola wody w odchudzaniu jest ogromna - szczególnie na początku (potem się przyzwyczajamy i nie rozmyślamy o tym ile pijemy) - daje poczucie sytości, pozwala pozbyć się nagromadzonych toksyn, pozwala błonnikowi odpowiednio działać...mam wrażenie,że im więcej piję tym czuję się lżejsza.

a na diecie jestem chyba 15 dzień (ale z grzeszną przerwą)
ja mam mniej więcej tak samo - w pracy jakieś trzy herbaty zielone z imbirem plus około szklanki wody, w domu potem 2-3 herbaty i jakieś pół litra wody, czasami więcej. W zimnie rzeczywiście trochę mniej pije się wodę, a więcej herbatki. Ale te ziołowe, zielone, czerwone i bez cukru są ok też wspomagają odchudzanie.

60...58...50
Stary 2013-01-25, 15:14   #267
Evaa25
Przyczajenie

Moja dietka dotarła Przeanalizowałam ją i zaczynam od tego poniedziałku, bo wiadomo weekend więc może być różnie. Jadłospis mi się podoba, oprócz paru przekąsek. Najważniejsze to pilnować godzin posiłków.

Mam pytanko czy zdarzyło Wam się nie tyle zamienić co usunąć z jadłospisu jakiś posiłek?
Evaa25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 15:15   #268
łubu_dubu
Raczkowanie

A na obiadek ryż brązowy z mieszanką chińską, mmm

Powiem wam, że na obiad to ja zawsze czekam z ustęsknieniem od samego rana. Bo to jedyny posiłek który jem gorący i najadam się nim na długo
łubu_dubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 15:22   #269
Patrysia007
Raczkowanie

Aaaaa no nie doczekam się chyba Już nawet myślałam czy by nie kupić produktów tylko na ten jeden dzień, co jest w internecie i zacząć tak czy siak od poniedziałku

Tylko gorzej jak nie przyjdzie w poniedziałek ani wtorek bo wtedy by to znaczyło, że jadłabym cały czas to samo.

Jestem za mało cierpliwa, ale już ćwiczę silną wolę hehe

Waga:
71>65>52
Stary 2013-01-25, 17:26   #270
myssie
Raczkowanie

Cytat:
Hej, a jak się stosujesz do godzin? Robisz równo 3godzinne przerwy między posiłkami? Bo ja się obawiam, że mogę mieć z tym problem eh...
Ja sobie wytyczyłam godziny stałe mniej więcej: 8,11,14,17 i 20. Chodzę dość późno spać zawsze, więc ta 20:00 to dla mnei optymalna godzina i nie idę spać nasycona a te godziny dość idealnie wpasowują mi się w czas dnia, ponieważ do pracy wychodzę zazwyczaj 8:20 więc do tego czasu spokojnie zdążę już zjeść. Wczoraj np. miałam minimalny poślizg o 17, bo wpadłam do domu 17:15, ale od razu zjadłam jabłko z cynamonem [bo zamieniłam sobie posiłki] i było w porządku. Wtedy chwilę po 20:00 kolacja. Nie wiem jeszcze jak rozwiążę kwestię, jeśli o czasie nie zjem posiłku, będę improwizować, póki co praca jest najmniejszą przeszkodą [oprócz tego, że obiady jem zimne niestety]. Zabieraj ze sobą posiłki gdzie możesz Ja pakuję w plastikowe pojemniki i noszę w torebce w worku. Będę starała się je spożywać najbliżej tych godzin jak się da!

Generalnie pisałam do Was koło 14:00 ale mój post się chyba nie wysłał bo go nie widzę..
Kus kus z chili zdecydowanie nie przypadł mi do gustu :/ uwielbiam kus kus, ale to danie było dla mnie zdecdowanie za ostre! Dałam radę zjeść do połowy, a potem już wybierałam chili ... Będę sobie wymieniać wszystkie dania z tymi papryczkami, bo to jednak zbyt duża ostrość jak dla mnie...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości