Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 13:25   #1021
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

szczerze to masakra.. zamiast w pierwszych tygodniach cieszyć się ciążą, uważać, żeby wszystko było ok, to trzeba się martwić żeby pracy nie stracić..
Stary 2013-01-25, 13:31   #1022
Saudia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja nie dość, że w ciąży i 4.02 zaczynam nową pracę, to jeszcze do 31.01 - albo i dłużej - na L4

A w nowej pracy jeszcze NIC nie wiedzą...
A w nowej pracy pewnie dostaniesz umowę na czas próbny 3m-ce zazwyczaj, a jak sie później zorientuja i Ci nie przedłużą, czy muszę bo nie wiem... myslałaś o tym?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
szczerze to masakra.. zamiast w pierwszych tygodniach cieszyć się ciążą, uważać, żeby wszystko było ok, to trzeba się martwić żeby pracy nie stracić..
Zgadzam się! No ale niestety wasza korzyśc i maleństwa najważniejsza(pisze Wasza bo ja akurat nie pracuję, więc jestem poza tematem) więc, żeby później cos miec z tego czyt. kasę to trzeba oszukiwać niestety, no chyba, że szef to Twój dobry kumpel...
Saudia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 13:35   #1023
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja też mam dziś doła - jeszcze 2 tyg temu miałam mieć przedłużoną umowę, ale zachorowałam w ciąży i teraz w pracy już wiadomo, że jestem w ciąży - dziś dzwonili zapytać się który to tydzień; niby przez telefon gadka, że umowa będzie, a informacja potrzebna niby po to że jak skończony 12 umowa by była do końca ciąży a jak nieskończony to na dłużej, ale ja im nie wierzę
jakie to niesprawiedliwe - człowiek tyle lat pracuje i nawet se spokojnie nie może urodzić dziecka
Trzeba bylo wziac l4 od internisty i sie kryc lbo od gina na co innego bez oznaczenia B jak ciaza
Stary 2013-01-25, 13:35   #1024
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saudia Pokaż wiadomość
A w nowej pracy pewnie dostaniesz umowę na czas próbny 3m-ce zazwyczaj, a jak sie później zorientuja i Ci nie przedłużą, czy muszę bo nie wiem... myslałaś o tym?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Zgadzam się! No ale niestety wasza korzyśc i maleństwa najważniejsza(pisze Wasza bo ja akurat nie pracuję, więc jestem poza tematem) więc, żeby później cos miec z tego czyt. kasę to trzeba oszukiwać niestety, no chyba, że szef to Twój dobry kumpel...
Umowę podpisałam już na 6 m-cy. O ciąży nie wiedziałam podpisując.

Powiem, że jestem w ciąży pierwszego dnia. Nie mogą mnie zwolnić, a umowa samoistnie przedłuża się do dnia porodu. Jeśli w te 8 m-cy się nie wykażę, to od ZUSu macierzyński i potem szukanie pracy.

Ale mam zamiar udowodnić, że to właśnie mnie chcieli zatrudnić!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 13:38   #1025
Saudia
Raczkowanie

Cytat:
Umowę podpisałam już na 6 m-cy. O ciąży nie wiedziałam podpisując.

Powiem, że jestem w ciąży pierwszego dnia. Nie mogą mnie zwolnić, a umowa samoistnie przedłuża się do dnia porodu. Jeśli w te 8 m-cy się nie wykażę, to od ZUSu macierzyński i potem szukanie pracy.

Ale mam zamiar udowodnić, że to właśnie mnie chcieli zatrudnić!
A juz masz umowę-to dobrze! 6 m-cy to masz troszke czasu żeby sie wykazać ;-) powodzenia!
Stary 2013-01-25, 13:43   #1026
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A juz masz umowę-to dobrze! 6 m-cy to masz troszke czasu żeby sie wykazać ;-) powodzenia!
No właśnie umowę już mam
I idę na szczerość, mam nadzieję, że to docenią.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-01-25, 14:07   #1027
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Oto Polska właśnie! Niech szlag takie firmy trafi, jak my tutaj mamy rodzic dzieci pytam się, wychowywać, kształcić??!!

SAMBAdiJANEIRO czytałam Twoja historię... i też Cie przytulam jednak tak czy siak wieje od Ciebie optymizmem, oby tym razem wszystko było dobrze!!!
staram sie jak mogę, choc czasami nie jest latwo Ale wierze, ze nic 2 razy się nie zdarza i musi byc dobrze i mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie... że lekarz źle zrobił tamto usg, albo owulacja byla nie w tym czasie i ze wszystkie nerwy okaza sie niepotrzebne...bardzo Ci tego zycze
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 14:15   #1028
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Trzeba bylo wziac l4 od internisty i sie kryc lbo od gina na co innego bez oznaczenia B jak ciaza
wiem i żałuję, że nie wpadłam na to wcześniej.... a właściwie to jestem zła na siebie za głupotę
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 15:00   #1029
Saudia
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie umowę już mam
Powinni!!!

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
staram sie jak mogę, choc czasami nie jest latwo Ale wierze, ze nic 2 razy się nie zdarza i musi byc dobrze i mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie... że lekarz źle zrobił tamto usg, albo owulacja byla nie w tym czasie i ze wszystkie nerwy okaza sie niepotrzebne...bardzo Ci tego zycze
Całe szczęście, że jestesmy tutaj wszystkie razem i możemy się wspierać!
Stary 2013-01-25, 15:01   #1030
tancerka212
Zakorzenienie

litości ile nadrabiania a to dopiero początek i jeszcze październikowych mamuś więcej nie ma

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Ja podobnie jak tancerka wczoraj zrobilam test... Z tym, ze druga kreska jest bardzo jasna. OM mialam tak samo 26 grudnia.

Moze bedziemy miec ten sam termin
witaj wreszcie kolejna mamusia październikowa bo do tej pory byłam sama

Cytat:
Ja zachodziłam kiedyś w głowę, co to TŻ
ja tak samo a jak uzyskałam odpowiedź to zachodziłam w głowę kto to wymyślił: hahaha:

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczynki dzwoniłam do mojego gina i powiedział ze te brudzenia w moim przypadku sie zdarzaja(w ostatnim badaniu okazało sie ze mam odklejona kosmowke)ze mam duzo lezec,i jesli te brudzenia sie nasilą badz pojawi sie swieza krew to mam jechac na IP.Boze oby przeszlo...
ojej trzymam kciuki żeby było dobrze

Cytat:
Ja nie dość, że w ciąży i 4.02 zaczynam nową pracę, to jeszcze do 31.01 - albo i dłużej - na L4

A w nowej pracy jeszcze NIC nie wiedzą...
ehhh ja mam umowę do połowy lutego, to już moja druga umowa na czas określony więc teraz muszę dostać już na stałe- oby się nikt nie rozmyślił dlatego siedzę cicho jak mysz żeby nikt się póki co niczego nie domyślił
swoją drogą to moja mama dzisiaj mówi mi że jest jakaś fajna praca w moim wymarzonym miejscu i jej główna księgowa mnie poleciła tamtej głównej księgowej i musiałam jej powiedzieć że chyba zostanie babcią i na żadną rozmowę kwalifikacyjną chyba nie ma sensu iść mama mało z krzesła nie spadła ale cieszy się jak nie wiem!!! już mi pisze smsy w liczbie mnogiej i mówi że ugotuje rosołek dla naszej "trójeczki" czyli ja, tż i dzidzia co nie zmienia faktu że wymarzona praca odpada w zapomnienie... no ale dzidzia najważniejsza!

a poza tym to umówiłam się na pierwszą wizytę do gina- na 7 lutego- oby wszystko było ok

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2013-01-25 o 15:28
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 15:35   #1031
asiek89
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie umowę już mam
Matallewar, obyś miała rację i oby docenili, ja nauczona doświadczeniem nie jestem aż tak ufna wobec pracodawców, bo okazuje się, że wszystko jest fajnie zwykle do momentu kiedy coś im się zaczyna wymykać spod kontroli. Osobiście nie podjęłabym takiego kroku, poczekałabym chociaż parę tygodni na taką wiadomość, w końcu nie muszą wiedzieć od kiedy się dowiedziałaś o ciąży. Ale oby Twoja szczerość się opłaciła.

Zaraz wysyłam PW do Candy

A w ogóle to właśnie przespałam 4h ot tak po prostu... rozregulowała mi się doba kompletnie już około drugiego tygodnia chyba
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 15:39   #1032
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Mam wyniki - beta 161, opis mowi ze 4t

O rany

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 15:44   #1033
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość
Matallewar, obyś miała rację i oby docenili, ja nauczona doświadczeniem nie jestem aż tak ufna wobec pracodawców, bo okazuje się, że wszystko jest fajnie zwykle do momentu kiedy coś im się zaczyna wymykać spod kontroli. Osobiście nie podjęłabym takiego kroku, poczekałabym chociaż parę tygodni na taką wiadomość, w końcu nie muszą wiedzieć od kiedy się dowiedziałaś o ciąży. Ale oby Twoja szczerość się opłaciła.

A w ogóle to właśnie przespałam 4h ot tak po prostu... rozregulowała mi się doba kompletnie już około drugiego tygodnia chyba
dodatkowo od września ma być rok macierzyńskiego - w firmach zatrudniających powyżej 20 osób płatny przez pracodawcę - kurcze nikt już kobiet nie będzie chciał zatrudniać....
Stary 2013-01-25, 16:03   #1034
asiek89
Raczkowanie

Faktycznie, ja też coś słyszałam o dłuższym macierzyńskim. Cholera, no będą problemy z zatrudnianiem na pewno. Nie wygląda to najlepiej.
Ja po rozmowie z szefową już usłyszałam jakieś wzmianki o rozwiązaniu stosunku pracy, ale wiem, że do końca macierzyńskiego jestem na szczęście bezpieczna. Natomiast z wypłaceniem wynagrodzenia mogą się pojawić problemy. Ale trudno, będę walczyć o swoje, nie ma wyjścia. Za duże ryzyko... Jestem instruktorką jazdy konnej.
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 16:13   #1035
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość

Ja nic nie tracę, a pracodawcy też umieją liczyć Tej pracy szukałam 2 tygodnie, wierzę, że w razie czego znjadę kolejną

Cytat:
dodatkowo od września ma być rok macierzyńskiego - w firmach zatrudniających powyżej 20 osób płatny przez pracodawcę - kurcze nikt już kobiet nie będzie chciał zatrudniać....
Ja będę chodzić na rozmowy i mówić, że am 2 dzieci i nie planuję więcej

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-01-25, 16:17   #1036
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
MASAKRA! Mam leżeć 3 tyg! Na płasko!
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Nie było mnie kilka dni... tyyyle zaległości!

Mamy już za sobą rozmowy z rodzicami.. Dziadkowie się cieszą, nawet już było pierwsze opijanie Byłam chora, zdążyłam się wyleczyć a dziś znów jakieś kichańsko i katarzysko mnie wzięło... Jeśli chodzi o samopoczucie to niestety huśtawka nastrojów daje się we znaki.. Czasem płaczę, jestem załamana, zaniepokojona, mam tzw. "doła", itp. itd.. Zachcianek jako takich nie mam (chyba :P) ale np. jak teściowa smażyła mielone to tak mnie zemdliło, że zaraz poszłam przytulać WC..

Wizytę mamy w środę, więc nowości dotyczących fasolki jeszcze nie mam.. Jedynie bóle piersi i dziwne uczucie w podbrzuszu, czasem jakby kłucie. Aha no i w czwartek idę do pracy (bo obecnie jestem na dłuższym L4 - od listopada) na rozmowę z szefową, bo od lutego miałam wracać a tu chyba raczej się to nie szykuje zwłaszcza, że mam ciężką pracę fizyczną. Najgorzej, że umowę mam do 31.12.. Nie wiem, muszę o wszystkim z nią porozmawiać.

Dziś mamy 6t 2d, czyli wkroczyliśmy w 7 tydzień Ale ten czas leci! Czy u was widać było/jest w tym czasie już brzuszek? Wczoraj stanęłam na wadze i się załamałam.. Płakałam pół dnia.. 60 kg.. Ja niestety w mojej pracy muszę bardzo trzymać figurę niestety teraz L4 itp.. Po porodzie mam zamiar zrzucić do 50!!!! Czyli do starej wagi.

Ale się rozpisałam.. Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamusie!
Cytat:
dziewczyny - chyba nie dostane nowej umowy; czy wy się znacie jak jest z L4? czy żeby dostawać zasiłek chorobowy w ciąży to muszę iść na zwolnienie w ostatnim dniu pracy?
Cytat:
ja też mam dziś doła - jeszcze 2 tyg temu miałam mieć przedłużoną umowę, ale zachorowałam w ciąży i teraz w pracy już wiadomo, że jestem w ciąży - dziś dzwonili zapytać się który to tydzień; niby przez telefon gadka, że umowa będzie, a informacja potrzebna niby po to że jak skończony 12 umowa by była do końca ciąży a jak nieskończony to na dłużej, ale ja im nie wierzę
jakie to niesprawiedliwe - człowiek tyle lat pracuje i nawet se spokojnie nie może urodzić dziecka

Najgorzej, wlasnie ze musza przedluzyc dopiero jak ejstes w 12 tyg. Ja jak wam pisalam mam slabą umowę, ale cudownego szefa. Zapowiada sie wiec, ze dostane macierzynski
Czuje sie juz lepiej, tylko rano pobolewa mnie gardło, a dzien jest ok. Che juz do pracy

Co do wizyt, to ja bylam w 6tc wg om i b ylo widac tylko pecherzyk, wiedzialam, ze ciaza jest mlodsza i co sie okazalo, ze 10 dni pozniej dopiero byl 6tc, bo mialam nieregularne cykle. Poza tym czuje sie super, nie mam mdłości, mam nadzieje, ze to dobry znak.
Stary 2013-01-25, 16:31   #1037
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

kurcze wlasnie zauwazylam drobinki brunatnego sluzu podczas siusiania wczoraj bylam na usg i doktor powiedzial ze po usg cos moze kapnac ale chyba mial na mysli wczoraj nie dzis? Momentalnie zrobilo mi sie slabo nie wiem czy od razu jechac na pogotowie czy jak?
Stary 2013-01-25, 16:40   #1038
outline
Raczkowanie

Przepraszam, że bez cytatów, ale na telefonie ciężko...

Gratuluję ładnej bety tam na górze 161...chyba było z tego co czytałam.

A z praca, macierzynskim i tak dalej też będę kombinować...i ostatecznie zatrudnie się albo u mamy albo u tż. Normalnie pracujemy razem z tż, firma jest na niego, ale nie wiem jak się sytuacja rozwinie jak w końcu weźmiemy ślub... Wiem, że wtedy sa problemy z zusem. Wszystko utrudniają i dziwią się, że mało działalności jest i że gospodarka się nie rozwija. A szlag by trafił ten nasz system!

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

A! No i dołączam się do grupy co ma wizytę u gina 30.01 czekam na ta wizytę już dwa tygodnie. Zapisałam się na ta datę nie wiedząc wtedy czy będą dwie kreski, ale stwierdziłam, że.jak się uda to będzie akurat, a jak się nie uda to będę mieć wizytę akurat po @ i może lekarz coś poradzi

A na liście możemy dopisać ile cykli się starałyśmy

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 16:42   #1039
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Ja nic nie tracę, a pracodawcy też umieją liczyć Tej pracy szukałam 2 tygodnie, wierzę, że w razie czego znjadę kolejną

Ja będę chodzić na rozmowy i mówić, że am 2 dzieci i nie planuję więcej
he he mattall trzymam kciuki - mam nadzieje, że obecny pracodawca jest normalny i doceni Twoją szczerość i sumienną pracę
Stary 2013-01-25, 16:44   #1040
outline
Raczkowanie

samba może zadzwoń najpierw do lekarza...i zapytaj czy to możliwe.

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
Stary 2013-01-25, 17:24   #1041
Saudia
Raczkowanie

ojej Samba ja w sumie nie mam doświadczeńw tej kwestii więc nie chcę źle poradzić, ale jak to takie drobinki to może wstrzymaj się do jutra, jak nie przejdzie to wtedy migiem do lekarza... albo zadzwoń najpierw tak jak dziewczyny piszą i zobaczysz co powie. może byc po usg albo po stosunku, jesli był takowy
Stary 2013-01-25, 17:42   #1042
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

probowalam dzwonic do lekarza ale nie odbieral...teraz bylam w wc i papier czysty wiec moze to jakies resztki po wczorajszym usg...stosunku nie bylo - moj maz boi sie mnie dotykac a poza tym przez mdlosci nie mam ochoty
Stary 2013-01-25, 17:44   #1043
Candy Doll
Raczkowanie

Dziewczyny obiecuje ze zrobie liste jak tylko bede miala troszke wiecej czasu. Bo akurat w ten weekend siedze na uczelni, ale jak znajde chwile to sie tym zajme
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 18:06   #1044
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez outline Pokaż wiadomość
Przepraszam, że bez cytatów, ale na telefonie ciężko...

Gratuluję ładnej bety tam na górze 161...chyba było z tego co czytałam.

A z praca, macierzynskim i tak dalej też będę kombinować...i ostatecznie zatrudnie się albo u mamy albo u tż. Normalnie pracujemy razem z tż, firma jest na niego, ale nie wiem jak się sytuacja rozwinie jak w końcu weźmiemy ślub... Wiem, że wtedy sa problemy z zusem. Wszystko utrudniają i dziwią się, że mało działalności jest i że gospodarka się nie rozwija. A szlag by trafił ten nasz system!

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

A! No i dołączam się do grupy co ma wizytę u gina 30.01 czekam na ta wizytę już dwa tygodnie. Zapisałam się na ta datę nie wiedząc wtedy czy będą dwie kreski, ale stwierdziłam, że.jak się uda to będzie akurat, a jak się nie uda to będę mieć wizytę akurat po @ i może lekarz coś poradzi

A na liście możemy dopisać ile cykli się starałyśmy
Jeśli pracujesz u męża/partnera w firmie, to płacisz pełny ZUS (900 zł jakos), a żeby mieć macierzyński, to dodatkowo płaci się składki chorobowe (dobrowolne). Lipa po całości ;/

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-01-25, 18:18   #1045
outline
Raczkowanie

Wiem właśnie...to idiotyzm. Dlatego chyba zatrudnie się u mamy. Pomyśle jeszcze o tym...

...
Stary 2013-01-25, 18:28   #1046
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

wow Dziewczyny od wczorajszego wieczora miałam 5 stron nadrabiania!
już połowy nie pamiętam co miałam napisać ale coś naskrobie

ja po dniu spodziewanej@ i kilka dni po miałam drobne brazowawe plamki, czasami jak kawa z mlekiem, podobno tak może się zdarzyć i nie oznacza nic złego, ale nie strasząc słyszałam też, że może być początkiem poronienia... także dziewczyny mające taki problem od razu konsultaja z lekarzem!!

do dziewczyn, które miały bladziutką kreskę, - taka kreska jak najbardziej oznacza ciąże oto moja -https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=20063&p ictureid=146969
kilka dni później była już gruba i wyraźna;p

co do nastrojów to ja mam masakre codziennie małe kłótnie z TŻem ;p dzisiaj siostra nacisnęła mi na odcisk i płakałam przez godzinę

oprócz tego takie zahcianki, że głowa mała, wzoraj śniły mi się gruszki - dzisiaj mama kupiła;D noi rybkę wędzoną uroki ciąży, za to siostra sprowadza mnie na ziemię mówiąc, że będę płakać za 9 mscy jak urodzę a stanę się wielorybem, a może tak być ponieważ już mam nadwagę;D

ja napiszę do Candy ale po wizycie u ginka na USG ponieważ nie znam jeszcze dokładnej daty porodu;D

spać bym mogła non stop

też sie zastanawiam kiedy powiedzieć w pracy, napwno jak dostanę umowę, myślę, że za kilka dni, będe mogła zacząć myśleć jak to rozegrać, raczej wątpie, że udami się 3 msce ukrywać;D

eh dziewczyny mimo tych wszystkich problemów ze spaniem, jedzeniem, pracą jestem MEGA SZCZĘŚLIWA

pozdrawiam wszytskie Mamusie i nowe Wrześniówko-Październikówki
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 18:40   #1047
201704210903
Konto usunięte

Lola - pamiętaj, że ryb wędzonych można tylko te wędzone na ciepło np makrelę
Stary 2013-01-25, 18:44   #1048
outline
Raczkowanie

A no właśnie! Macie jakiś dobry artykuł, albo gotowa dobra dietę np na pierwszy trymestr. Jak będę jeść tak jak jem teraz to w trzecim miesiącu będę wyglądać jak w dziewiątym! :P:

...
Stary 2013-01-25, 18:52   #1049
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
A no właśnie! Macie jakiś dobry artykuł, albo gotowa dobra dietę np na pierwszy trymestr. Jak będę jeść tak jak jem teraz to w trzecim miesiącu będę wyglądać jak w dziewiątym! :P:
ja się staram jeść racjonalnie - na razie 1 kg do przodu i się trzymam
Stary 2013-01-25, 19:01   #1050
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie! jakby ktoras jakas miala to ja tez chetnie!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości