My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 21:07   #91
happy blue
Zadomowienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
uciekam kąpać się i spać wkońcu może zasne i sie wyśpie bo już mnie mniej kaszel męczy
miłych snów

dobrej nocki!

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nuna, bo to czeka sie do samego konca i kilka sekund przed dalej wyzsza cene. ale wyzsza taka max. nigdy nie okragla. np. cos kosztuje obecnie 4zl, dajesz 11 i powinno byc Twoje za 6, bo inni dadza 5 myslac, ze nikt inny nie poluje :P pochwal sie sukienkami, znajde Ci takie same
ja nie rozumiem tego systemu, ale w sumie nigdy nie licytowałam. nie jest wtedy tak, że jesli wygrywasz to płacisz tyle ile się zdeklarowałas?
Stary 2013-01-25, 21:11   #92
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dobrej nocki!

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

ja nie rozumiem tego systemu, ale w sumie nigdy nie licytowałam. nie jest wtedy tak, że jesli wygrywasz to płacisz tyle ile się zdeklarowałas?
nie przy licytacjach cena bedzie podbita o zlotowke. moglabys wklepac 100zl i pewnie wygrasz ten przedmiot za 5/6zl, choc ktos moze dac 99 i wtedy placisz 100 jesli nie macie wprawy to sa takie specjalne programy-automaty. w ktorych wprowadzasz maksymalna kwote i one licytuja za Ciebie w ostatnich sekundach. sporo osob z tego korzysta...choc pewnie nie przy ciuszkach dzieciecych hehe.
ja bardzo lubie adrenalinke aukcji allegro (hazardzistka? )
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:12   #93
potterka
Zakorzenienie

Anoxe a ja nie widziałam u mnie tych TT
Chociaż w sumie chciałam 125 i 260 na początek, więc moze nawet lepiej
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:15   #94
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

myślałam, że coś zacytowałam ale nie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:19   #95
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie przy licytacjach cena bedzie podbita o zlotowke. moglabys wklepac 100zl i pewnie wygrasz ten przedmiot za 5/6zl, choc ktos moze dac 99 i wtedy placisz 100 jesli nie macie wprawy to sa takie specjalne programy-automaty. w ktorych wprowadzasz maksymalna kwote i one licytuja za Ciebie w ostatnich sekundach. sporo osob z tego korzysta...choc pewnie nie przy ciuszkach dzieciecych hehe.
ja bardzo lubie adrenalinke aukcji allegro (hazardzistka? )

ciekawe no, bez wątpienia jest tu jakiś element hazardu chichi, ale takiego, w którym zawsze coś w łapce zostaje na szczęście.

dziewczyny, powtarzam pytanie o butelki widzę, że sprzedają w zestawach- ile potrzebne jest naprawdę na początek i jakie pojemności?
Stary 2013-01-25, 21:24   #96
vujka
Raczkowanie

My butelki mieliśmy już zanim dowiedzialam się, że jestem w ciąży mąż kiedyś wrócił z pracy i mówi, że ma niespodziankę. Przyszedł do niego kolega i trochę się krępując wręczył nam prezent od swojej mamy "Mama powiedziała, że na pewno za niedługo się wam przyda". Ona pracuje w sanepidzie i nie wiem skąd dorwała 10 nowiutkich zapakowanych butelek od małych do dużych, więc przynajmniej to mamy zrobię kiedyś zdjęcie i wrzucę

Ale tak serio to nie mam pojęcia jakie i w jakiej ilości powinniśmy mieć i czy to co mamy jest wystarczające.

Edytowane przez vujka
Czas edycji: 2013-01-25 o 21:25
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:25   #97
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe no, bez wątpienia jest tu jakiś element hazardu chichi, ale takiego, w którym zawsze coś w łapce zostaje na szczęście.

dziewczyny, powtarzam pytanie o butelki widzę, że sprzedają w zestawach- ile potrzebne jest naprawdę na początek i jakie pojemności?
ja wzielam jedna mala 125 ml ale ogolnie lepiej wziasc wieksze np. 260 ml i wtedy masz na dlugo dziecko zaczyna od 30 ml w pare dni jest 50 i 60 ml i tam potem juz wg. rozkladu i taka duza masz na troche , a smoczki w butelkach o wolnym przeplywie od 0 mc , no ja ta 125 to do picia na poczatek , i czy bede karmila czy nie to dokupie 2 butelki 260 ml i jedna jakas zwykla waska do podgrzewacza bo do mojego te z TT nie zmieszcza sie wiec w TT bede miala mleko naszykowane a w podgrzewaczu wode , uslysze placz przeleje i podam w TT cojest: EHHE

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-01-25 o 21:27
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:26   #98
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
to przeciwieństwo mnie, ja na kwaśne wogólne niemam ochoty, nawet pomarańcze to jem bardziej z przymusu niż ochoty co by różne owoce jeść
Pomarańcze są za słodkie, ale już lepsze niż jabłka. Ja zawsze wolałam kwaśne.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
łe i się pokłóciłam z mężem
Widzę, że to już standard, co dzień inna. Ehh te hormony, faceci mogliby się do nich dopasować

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:33   #99
Aaś
Zakorzenienie

happy no ja własnie planuję 2 mniejsze (po 1 na glowę) i 2 (wieksze) bo te małe to właśnie podobno bardzo szybko są za małe...

banka a te TT to one są wszystkie antykolkowe? bo na tej aukcji nie ma nic napisanego a nie wiem czy bym takich nie wolała na poczatek.
kurde. najbardziej to właśnie obawiam się tych kolek
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:39   #100
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja wzielam jedna mala 125 ml ale ogolnie lepiej wziasc wieksze np. 260 ml i wtedy masz na dlugo dziecko zaczyna od 30 ml w pare dni jest 50 i 60 ml i tam potem juz wg. rozkladu i taka duza masz na troche , a smoczki w butelkach o wolnym przeplywie od 0 mc , no ja ta 125 to do picia na poczatek , i czy bede karmila czy nie to dokupie 2 butelki 260 ml i jedna jakas zwykla waska do podgrzewacza bo do mojego te z TT nie zmieszcza sie wiec w TT bede miala mleko naszykowane a w podgrzewaczu wode , uslysze placz przeleje i podam w TT cojest: EHHE
Oj nie wiem czy starczą na długi. Mi już 2 koleżanki mamy powiedziały, że butelkę należy zmieniać na nową średnio co 3, a maks już 4 miesiące.

Ja osobiście jednak skusiłam się na avent natural i smoczki antykolkowe do nich

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:49   #101
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
happy no ja własnie planuję 2 mniejsze (po 1 na glowę) i 2 (wieksze) bo te małe to właśnie podobno bardzo szybko są za małe...

banka a te TT to one są wszystkie antykolkowe? bo na tej aukcji nie ma nic napisanego a nie wiem czy bym takich nie wolała na poczatek.
niee musisz patrzec czy maja taka rurke w butelce i powinni napisac wtedy ze z systemem anty
ja za soja 125 z tym systemem 39 zl dalam ale ja w smyku wiec podejrzewam ze za ta cene pownna byc 260ml, ja tez sie boje i dlatego nei bede ryzykowala wole zapobiegac i koniecznie krople espumisan od urodzenia :P

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

ten espumisan od mies. jest tak w ulotce ale chyba mi juz po 2 tyg, czy 3 kazala dawac i pomagalo http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p9050-Espu...0_mg__ml_30_ml
niestety maluszki maja niedojrzaly przewód pokarmowy i trzeba im pomoc przetrwac poczatki chodz pewnie zdazaja sie maluchy co nic im nie przeszkadza

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Oj nie wiem czy starczą na długi. Mi już 2 koleżanki mamy powiedziały, że butelkę należy zmieniać na nową średnio co 3, a maks już 4 miesiące.

ło jej toz to zbankrutowac idzie hehe pierwszy raz slysze , a ze dlaczego trzeba zmieniac? przeciez to plastik to nie szczoteczka do zebow czy smoczek gumowy??
nigdy tak nie zmienialam i nie znam nikogo kto by zmienial
Stary 2013-01-25, 21:52   #102
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

ło jej toz to zbankrutowac idzie hehe pierwszy raz slysze , a ze dlaczego trzeba zmieniac? przeciez to plastik to nie szczoteczka do zebow czy smoczek gumowy??
nigdy tak nie zmienialam i nie znam nikogo kto by zmienial
Dziewczyny mówiły, że mimo mycia po każdym piciu i odparzania po tym czasie butelka zaczynała przesiąkać zapachami.
Może miały jakieś złe butelki, nie wiem...ja na razie kupiłam po 2 125ml i 2 260 ml...jak będzie trzeba zmienie, jak nie to nie. Ale na razie tak mi mówiły

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:53   #103
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

czyli jedna 125 ml i dwie 260 ml na samiutki początek, potem jeszcze jedna 260 ml powinny wystarczyć a smoczków tyle ile butelek czy więcej? i do kiedy stosuje się takie o wolnym przepływie?
dostanę od brata taki podgrzewacz avent, więc chyba lepiej kupić od razu butelki avent? bo jakbym chciała odciągnąć mleko to nie będę miała jak podgrzać w innej butelce.

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
My butelki mieliśmy już zanim dowiedzialam się, że jestem w ciąży mąż kiedyś wrócił z pracy i mówi, że ma niespodziankę. Przyszedł do niego kolega i trochę się krępując wręczył nam prezent od swojej mamy "Mama powiedziała, że na pewno za niedługo się wam przyda". Ona pracuje w sanepidzie i nie wiem skąd dorwała 10 nowiutkich zapakowanych butelek od małych do dużych, więc przynajmniej to mamy zrobię kiedyś zdjęcie i wrzucę

Ale tak serio to nie mam pojęcia jakie i w jakiej ilości powinniśmy mieć i czy to co mamy jest wystarczające.
fajnie

Cytat:

też tak kupię w takim razie, dwie większe, jedna mała
Stary 2013-01-25, 21:54   #104
nuna2
Zakorzenienie

ale czy nie wyświetla się cena jaką zaoferowałam podczas licytacji??

wróciłam usiadłam i będę czekać na mężula
Stary 2013-01-25, 21:58   #105
Aaś
Zakorzenienie

banka eeee to własnie tak myślałam że coś tu śmierdzi w tej aukcji

to muszę teraz pomyśleć...
Stary 2013-01-25, 22:01   #106
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mówiły, że mimo mycia po każdym piciu i odparzania po tym czasie butelka zaczynała przesiąkać zapachami.
Może miały jakieś złe butelki, nie wiem...ja na razie kupiłam po 2 125ml i 2 260 ml...jak będzie trzeba zmienie, jak nie to nie. Ale na razie tak mi mówiły
całkiem mozliwe zreszta zawsze butelke do picia uzywalam do picia a te co do mleka to do mleka wiec zadne zapachy nie przejda a zreszta co jakis czas wygotowujesz je wiec sa wyparzone mysle ze starcza , zalezy co ile bedzie sie baby budzilo w nocy i czy bedzie ci sie chcialo plukac albo wrzatkiem zalewac butelke zeby bylo na nastepne karmienie
Cytat:
czyli jedna 125 ml i dwie 260 ml na samiutki początek, potem jeszcze jedna 260 ml powinny wystarczyć a smoczków tyle ile butelek czy więcej? i do kiedy stosuje się takie o wolnym przepływie?
dostanę od brata taki podgrzewacz avent, więc chyba lepiej kupić od razu butelki avent? bo jakbym chciała odciągnąć mleko to nie będę miała jak podgrzać w innej butelce.

fajnie

też tak kupię w takim razie, dwie większe, jedna mała
mysle ze tak ja chyba w 3 sie zaopatrze i jedna zwykla wlasnie do podgrzewacza bo dostalam od siostry ale TT nie wczodza, a smoczki sa opisane np. od 0-3 mc 1 o wolnym przeplywie , 3-6mc 2 o srednim przeplywie 3-6 3 o szybkim przeplywie i smoczki fakt trzeba wymieniac a ty bedziesz widziala jak ciagnie twoje dziecko i czy potrzebuje wczesniej szybszy czy jescze wolny
Stary 2013-01-25, 22:09   #107
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Melduję się na 4 stronie
Teściowa śpi
Pasie mnie...
Przy jej gotowaniu i zapędach kuchennych pod koniec ciąży to turlałabym się

Do kiedy jest ta promocja z butlami?!
W tych małych tescach też są?!

Łowy za no dyszkę, no niechby 12 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130125_215435.jpg (33,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130125_215535.jpg (32,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130125_215558.jpg (35,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130125_215700.jpg (34,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130125_215720.jpg (38,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130125_215741.jpg (39,3 KB, 22 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:10   #108
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
banka eeee to własnie tak myślałam że coś tu śmierdzi w tej aukcji

to muszę teraz pomyśleć...
kurcze a moze nie bo przegladam teraz allegro i wcale tu nie sa takie drogie te anty z czujnikiem ciepla
http://allegro.pl/butelka-antykolkow...951821382.html musza miec ta rurke w srodku i one sa z czujnikiem ciepla
a ja kupilam w smyku 125 za 39 zl 1 szt. masakra nie kupuje nic tam juz bez promocji

a i polecam do waszej apteczki
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5023-Viburc...tum_Viburcol_N
na stany niepokoju zabkowanie kolki , pomaga i jest homeopatyczny polcam
Stary 2013-01-25, 22:13   #109
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Melduję się na 4 stronie
Teściowa śpi
Pasie mnie...

szkoda, że u nas takie dziadostwo
Stary 2013-01-25, 22:13   #110
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się na 4 stronie
Teściowa śpi
Pasie mnie...

oo dogadza Ci ...mmmmm fajniee dasz rade hihhi aa i ciuszki przepiekne )

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-01-25 o 22:15
Stary 2013-01-25, 22:18   #111
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

ja z chcecia tez ale juz w pon. wizyta wiec spoko poczekam

oo to tanieo ale te TT sa antykolkowe z rurka? ja kupowalam 1 butelke 125ml za 39 zl- z systemem antykolkowym aa pamperyy tanie

powiem Tobie ze tez o nim myslalm
Tak, to są te z rurką, o te: http://allegro.pl/zestaw-2szt-tommee...945848847.html

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Anoxe a ja nie widziałam u mnie tych TT
Chociaż w sumie chciałam 125 i 260 na początek, więc moze nawet lepiej
A skąd brałaś te butle? Bo u nas na dziale dziecięcym było malutko, ale cała reszta była wystawiona na placu promocyjny, na środku i tam jeszcze peeeełno. Jakbym nie widziała tych TT, to wzięłabym avent, bo po nie właśnie jechałam.

Cytat:

Antykolkowe są z rurką, jest na nich napisane z boku: 2x butelka anti-colic+ 260ml ze smoczkiem o wolnym przepływie pokarmu do karmienia niemowląt cierpiących na kolki.

Cytat:

Kurcze, pierwsze słyszę. Chyba, że o smoczki chodzi?

Cytat:
Zaczęła się dopiero wczoraj. Więc pewnie do środy?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:20   #112
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
szkoda, że u nas takie dziadostwo

Cytat:
oo dogadza Ci ...mmmmm fajniee dasz rade hihhi aa i ciuszki przepiekne )
Ale wiesz na dłuższą metę to chyba bym padła. Bo i mi dogadza i TŻ i psu naszemu I każdemu co innego...
Bo co ja nie powiem to ona to zrobi, albo co nie zobaczy w sklepie to też by mi ugotowała
Jutro będą kluski śląskie z sosikiem
A w niedzielę jedzie i przyjedzie dopiero w czerwcu, to wtedy będzie dogadzać
Ale chociaż jej radość z wnusi jest tak prawdziwa i tak szczera, że aż serce chwyta

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

bańka jak się Młody czuje po szpitalu ?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:25   #113
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

dobranoc, proszę jutro o

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:25   #114
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Tak, to są te z rurką, o te: http://allegro.pl/zestaw-2szt-tommee...945848847.html

A skąd brałaś te butle? Bo u nas na dziale dziecięcym było malutko, ale cała reszta była wystawiona na placu promocyjny, na środku i tam jeszcze peeeełno. Jakbym nie widziała tych TT, to wzięłabym avent, bo po nie właśnie jechałam.

Antykolkowe są z rurką, jest na nich napisane z boku: 2x butelka anti-colic+ 260ml ze smoczkiem o wolnym przepływie pokarmu do karmienia niemowląt cierpiących na kolki.

Kurcze, pierwsze słyszę. Chyba, że o smoczki chodzi?

Zaczęła się dopiero wczoraj. Więc pewnie do środy?

Cytat:

Ale wiesz na dłuższą metę to chyba bym padła. Bo i mi dogadza i TŻ i psu naszemu I każdemu co innego...
Bo co ja nie powiem to ona to zrobi, albo co nie zobaczy w sklepie to też by mi ugotowała
Jutro będą kluski śląskie z sosikiem
A w niedzielę jedzie i przyjedzie dopiero w czerwcu, to wtedy będzie dogadzać
Ale chociaż jej radość z wnusi jest tak prawdziwa i tak szczera, że aż serce chwyta

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

bańka jak się Młody czuje po szpitalu ?!
kochana to wypozycz ja do mnie hehe ja chce jutro te kluskii
o to w czerwcu jak bedziesz karmila to sie przyda bedzie ci gotowane wszystko lekko strawne podtykala i dobrze jehheh
a maly ok juz zapomn ielismy o nim ehhehe teraz po 2 latach prawie remisji w chorobskach dzisiaj grypa go dopadla, bol miesni goraczka powoli rosnie , katarek i kaszelek i rumiencee na polikach ...
Stary 2013-01-25, 22:35   #115
Ashyshqa
Zakorzenienie

Hej dziewczęta szalone!
Nadrobię Was może jutro w autobusie do Lublina, a teraz na szybko zdam Wam relację z naszej wizyty w wózkowni i oględzin Maclarena Grand Tour.
Generalnie wszystko suuuper - jest zwrotny, wszystko się wpina, odpina za jednym przyciskiem, ma wszystkie akcesoria potrzebne do urzytkowania wózka. Siedzenie spacerówki rozkłada się na płasko (jest tam jedynie delikatny kąt) i gondolka jest bardzo sztywna i wpina się na klipsy więc plecki są zabezpieczone dobrze moim zdaniem. Koła ma piankowe co mi odpowiada, ale waży 14,2kg... Wydaje mi się to dużo przy spacerówce z piankowymi kołami. Sama nie wiem... Ale jest to moje jedyne zastrzeżenie dla tego wózka w tym momencie.
Gondola nie jest tak duża i głęboka jak w wózkach 2 w 1 ale na lato jak najbardziej w porządku, więc to mi nie przeszkadza.
Jeszcze pogadam z tą moją koleżanką co do kwestii ortopedycznych i być może już zdecydujemy się właśnie na ten wózek.

Aaś - patrzyłam na wózki-bliźniaki. Na stanie mieli tylko dwa:
ABC Design Zoom i Peg-Prego Duette (ten ma tylko opcje spacrówek z wkładkami-gondolkami do nich) i oba wózki w wersji gondolowej mają długość ok 2 metrów. Nie widziałam wózków z siedzeniami obok siebie.
W lutym mają do nich przyjść jeszcze:Bugaboo Donkey i Jedo Full Twin.
A sklep jest na al. Solidarności 95/99

To tyle z tego co na ten moment pamiętam, bo sporo się działo odkąd byliśmy w sklepie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:51   #116
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość

Super!

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Czuje jak dzidziuś mi się kotłuje w okolicach pępka i takie to dziwne uczucie, wole jak kopie
Ważne, że się odzywa

Czułam dziś pierwszy raz czkawkę (chyba to było to)? Bo przez dłuższą chwilę w jednym miejscu czułam z 6 ruchów takich szybkich. No chyba, że to coś innego ?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku, a przy okazji w 27 tc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:53   #117
acha131321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ale czy nie wyświetla się cena jaką zaoferowałam podczas licytacji??

wróciłam usiadłam i będę czekać na mężula
podczas licytacji wyświetla się najwyższa cena jaką ktoś zaproponował, czyli np. Ty dajesz 50zł za sukienkę która w chwili obecnej kosztuje 15zł, ktoś inny dał 16zł więc wyświetla się cena 16zł, chyba że ktoś będzie Ciebie uparcie podbijał, to może dobić do Twojej kwoty

od jakiegoś czasu "pozbywam" się ubrań po córce na allegro i mogę spokojnie powiedzieć, że warto zainwestować w dobre ubrania, bo później po roku często sprzedaję je po takiej samej kwocie jak kupiłam a zdarzało się również, że sprzedawałam za więcej bo kolekcja jest fantastyczna, a za rok nowe ubrania są niedostępne więc ludzie nakręcają się na używane Najlepiej zacząć tak około 2 lat bo mniejsze ubrania się nie sprzedają i sporo się traci, pozdrawiam i życze owocnych licytacji

DOBRANOC
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:57   #118
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

nuna, poszperałam trochę w Twoich okolicach i na szybko takie powozy mi wpadły pod rękę.

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-su...f3a8;r:4;s:284

http://tablica.pl/oferta/wozek-colet...f63cd;r:4;s:30

http://tablica.pl/oferta/wozek-wielo...f63cd;r:4;s:30

http://tablica.pl/oferta/wozek-chicc...f63cd;r:4;s:30

http://tablica.pl/oferta/wozek-atlan...b839;r:4;s:162

http://tablica.pl/oferta/wozek-graco...b839;r:4;s:162

http://tablica.pl/oferta/wozek-wielo...b839;r:4;s:162

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...9e69;r:4;s:365

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...9e69;r:4;s:365

http://tablica.pl/oferta/wozek-glebo...b9f7;r:4;s:182

http://tablica.pl/oferta/wozek-2w1-c...b9f7;r:4;s:182

Leon
Stary 2013-01-25, 23:04   #119
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta szalone!
Nadrobię Was może jutro w autobusie do Lublina, a teraz na szybko zdam Wam relację z naszej wizyty w wózkowni i oględzin Maclarena Grand Tour.
Generalnie wszystko suuuper - jest zwrotny, wszystko się wpina, odpina za jednym przyciskiem, ma wszystkie akcesoria potrzebne do urzytkowania wózka. Siedzenie spacerówki rozkłada się na płasko (jest tam jedynie delikatny kąt) i gondolka jest bardzo sztywna i wpina się na klipsy więc plecki są zabezpieczone dobrze moim zdaniem. Koła ma piankowe co mi odpowiada, ale waży 14,2kg... Wydaje mi się to dużo przy spacerówce z piankowymi kołami. Sama nie wiem... Ale jest to moje jedyne zastrzeżenie dla tego wózka w tym momencie.
Gondola nie jest tak duża i głęboka jak w wózkach 2 w 1 ale na lato jak najbardziej w porządku, więc to mi nie przeszkadza.
Jeszcze pogadam z tą moją koleżanką co do kwestii ortopedycznych i być może już zdecydujemy się właśnie na ten wózek.

Aaś - patrzyłam na wózki-bliźniaki. Na stanie mieli tylko dwa:
ABC Design Zoom i Peg-Prego Duette (ten ma tylko opcje spacrówek z wkładkami-gondolkami do nich) i oba wózki w wersji gondolowej mają długość ok 2 metrów. Nie widziałam wózków z siedzeniami obok siebie.
W lutym mają do nich przyjść jeszcze:Bugaboo Donkey i Jedo Full Twin.
A sklep jest na al. Solidarności 95/99

To tyle z tego co na ten moment pamiętam, bo sporo się działo odkąd byliśmy w sklepie
oo to nawet się do niego wybieraliśmy to przynajmniej wiem ze nie ma po co za bardzo bo abc design widziałam na żywo w smyku a to duette to jakieś toporne nawet na zdjęciach mi się wydaje... dzięki!

anoxxe to w końcu w tescaczu na co jest promocja?
Stary 2013-01-25, 23:11   #120
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
oo to nawet się do niego wybieraliśmy to przynajmniej wiem ze nie ma po co za bardzo bo abc design widziałam na żywo w smyku a to duette to jakieś toporne nawet na zdjęciach mi się wydaje... dzięki!

anoxxe to w końcu w tescaczu na co jest promocja?
Butelki Avent natural 260ml+125ml za 39,99zł. Takie:http://allegro.pl/avent-natural-bute...971591362.html

I 30% rabatu na butelki Tommee Tippee, cena na etykiecie już jest z rabatem, my kupiliśmy 2x260ml (zestaw) z rurką antykolkowy za 38zł z groszem. Takie: http://allegro.pl/zestaw-2szt-tommee...945848847.html

Leon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości