|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Dzień dobry kobietki
![]() Ale noc za nami, w ogóle nie spaliśmy z Tżtem nasz boxer dostał jakiejś padaczki, biedny wieczorem weteryn. dał mu jakies środki ale nic nie pomogło, cała noc nim telepało co godzinę rano pojechali do kliniki, dostał kroplówkę i wprowadzili go w stan śpiączki, żeby trochę odpoczął ma jakieś zastrzyki i leki na epilepsję, oby pomogły,,,Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mamy dziś iśc na ślub TŻta kuzyna. I jego dziewczyna właśnie wylądowała w szpitalu z krwawieniem i regularnymi skurczami.. termin ma na maj i teraz kończy dopiero 6 miesiąc.. Lekarze twierdzą że prawdopodobnie dziś urodzi.. proszę was o kciuki albo modlitwę
|
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
wstrząsną mną Twój post.... ![]() z całych sił!
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
,oooooch wstałam dopiero ..... cudowne uczucie .... w sumie to raczej nie wstałam bo leżę a obudziłam się ..... tż na siłce a dzieci jeszcze śpią Wczoraj byliśmy u znajomych do nocy prawie ... dzieci się wyszalały a my się umówiliśmy na wakacje - na czerwiec ,poleci kilka par -wszystkie z dziećmi w wieku naszych...wię super !!! dobra idę nadrabiać wczorajszy dzień ....
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
nie wiem czy dziś was nadrobię, bo od wczoraj mam młyn. Dziś przyjęcie urodzinowe Julci Wczoraj od rana nie czułam małego, a wiecie jak on wariuje cały czas i o 13:00 zadzwoniłam do mojej gin. Powiedziała bym przyjechała posłuchamy małego i będę spokojniejsza. To o 13:30 jak mój wrócił z pracy pojechaliśmy. Na szczęście wszystko ok, tętno ładne było, spał sobie. Gin wymacała brzuchi powiedziała "duuużyyy" Usg nie robiliśmy, ale we wtorek mam wpaść to zrobimy i od razu pobierzemy wymazy. Więc jestem ciekawa ile waży mój klocek mały Ciśnienie wczoraj miałam fatalne, lekarka powiedziała "że na granicy" bo było -141. A ja czułam się okropnie. Takiego lenia załapałam, że szok, ale dobrze że tż pomagał. Posprzątaliśmy łazienki, balony powiesiliśmy, upiekłam ciasto, zrobiliśmy zakupy. Dziś przyjęcie na 15:00 więc od rana szykuję, bo tż w pracy, a ja sama z Julą więc domyślacie się jaki to hardcore Siostra przyjechała z Poznania i przywiozła mi zasłonki do pokoju Michałka, więc zaraz zabieram się za prasowanie i tż powiesi. Ciekawe jaki będzie efekt, bo niestety to nie są te co mi się najbardziej podobały. Nadrobię was pewnie dopiero jutro, wybaczcie
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z całej siły, a czy dobrze zrozumiałam ta dziewczyna miała dzisiaj brać ślub? jejku biedna i maleństwo przecież jeszcze takie małe
|
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a gdzie lecicie?Cytat:
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3671 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Julcia ma urodziny dopiero za tydzień 03.02
ale dziś przyjęcie, bo moja siostra (chrzestna) nie mogła przyjechać za tydzień, bo miała szkołę i dlatego szybciej. Ale dziękujemy pięknie oj straszą potwornie, ja już miałam łzy w oczach. Jadłam słodkości, naciskałam na brzuch i nic. Dopiero wieczorem zaczął kopać urwis mały.
|
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
grunt zaczyna nam się palić pod nogami ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
kurcze niepokojące , ale trzeba wierzyć że będzie dobrze!!!
|
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem w szoku, spałam do 10tej. To chyba zasługa tego, że mąż dziś w domu, hehe. Zjedliśmy jajecznicę z pieczarkami i pomidorami na śniadanie, a wkrótce ruszamy na zakupy. Dziś mąż gra na jakieś imprezie więc fajnie spędzic trochę czasu razem....
|
|
|
|
#3675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla klocuszka![]() sto lat dla Julci
|
|
|
#3676 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
piękny ,zgrabny domek !!!!!Cytat:
ja jak mówiłam ,że do ok roku śpię z dzieckiem to słyszałam "że już nigdy się nie pozbędę malucha z łóżka",jak całymi dniami nosiłam "to że się przyzwyczai i nie będzie chciał inaczej" , jak długo karmiłam i tylko swoim mlekiem to "że dziecko będzie nie dożywione i nie będę mogła odstawić "....... . Ja nie miałam z tym żadnych problemów .Inni owszem .... i głupie miny .... Cytat:
uuuuu duuuże dziecko już .... Cytat:
słodka buzinka !Cytat:
najważniejsze ,że zdrowy !!!! A że malutki ,przecież to nie konkurs na najcięższe -największe dziecko ..... .... ,,,też to czuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
,oj straszna sytuacja .....---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Cytat:
Moje dzieci jeeeeeeeeszcze śpią !!!!!!!!!!
|
|
|
#3677 | |
|
Rozeznanie
|
na Kopernika
nadrobie was, i ide obierać ziemniaki, bo mi nie przeszła ochota na te kluski Cytat:
a ja miałam na dziś taki piękny plan ze moja mama sie zajmie młodą a mąz mnie zabierze na jakies full wypasione lody i sobie do jakiegoś sklepu skocze,i co jejku, mojej 3 latce spodobala sie gra w domino, mordujemy codziennie... i do tego, przy mojej małej pomocy wygrywa , ale obiektywnie rzecz biorąc to ma wiecej szczescia niz ja....
|
|
|
#3678 | |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Buzia śliczna! Dragusia, Ty czekaj do tego 12ego chociaż. Wtedy już może pójdę na L4 i chcę być na bieżąco jak tu się porody zaczną Cytat:
![]() Gdzieś w TV dziś robili ciasto czekoladowe...no i TŻ poszedł po sklepach szukać dla mnie takiego ciasta ![]() Trzymajcie się ciepło! Ja będę rzadko zaglądać. Ale jeszcze tylko ze 3 tygodnie ostrej pracy, również w weekendy , i spadam na zwolnienie, bo już coraz mniej daję radę na takich obrotach.
|
|
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy - na pewno bedzie dobrze nestelle no widzisz w weekendy sie czlowiek wysypia hahatkanina ![]() no i ja w koncu sie zwkleklam z lozka ilez mozna byl pod kolderka siedziec. na sniadanko zaserwowałam tosty no i wiecie co moja siostra skonczyla mi w koncu skrecac wczoraj lozko |
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- A ja już posprzątałam, pranie wstawiłam i leeeże Tż pojechał na mecz, babcia mi zaraz gołąbki zrobi także dzisiaj leże brzuchem do góry cały dzień dwie nocki ostatnie przespałam całe (oczywiście musiało minąć z pół godziny zanim znalazłam odpowiednia pozycje) a dziś znów mnie w środku nocy zgaga obudziła... |
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się dobrze dla maluszka i mamy.
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne plany ![]() udanej imprezki!!! podziwiam. na kolanach podziwiam....
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś było montowanie szafy do zabudowy od samego rana, ale już po robocie. Szafa gotowa, mama ją myje a mi się tak oczy zamykają, że tylko czekam aż mama skończy i pójdzie to się położę i zdrzemnę trochę. A póki co oglądam materace do łóżeczka na allegro i chyba zdecydujemy się na kokos-pianka-kokos. Jakoś ta gryka do mnie nie przemawia
|
|
|
|
|
#3684 | |
|
Wtajemniczenie
|
muszę Wam powiedzieć ze miałam dziś piękny sen
oto on:patrzyliśmy z tż jak mała szaleje w brzuszku i nagle zaczęła się tak rozpychać że odciskały się na mojej skórze jej stópki i dłonie w dodatku tak rozciągnęła skórę że stała się przezroczysta i ukazała nam się piękna buziunia naszego Bąbelka ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() tak sobie postanowiłam- ciekawe czy się uda
|
|
|
#3685 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Ja zamierzam iść na zwolnienie 5 tygodni przed terminem. Teraz pracuję po 9-10 h dziennie i to nie dla mnie, nie w ciąży. Nie dla mnie jest też Warszawa w godzinach szczytu, w zimie. Paść można, ile czasu schodzi na stanie w korkach. A tak w ogóle się zorientowałam, że dziś zaczynam 8 miesiąc
|
|
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Wesele oczywiście odwołane. Wody jej odeszły ale dalej próbują powstrzymać poród..
Dziewczyny zauważyłam że puchną mi stopy? Nie jakoś bardzo ale puchną.. i oczywiście zaczynam się bać zatrucia ciążowego gin mnie pyta na każdej wizycie ale zauważyłam to dopiero dziś.. no i mam takie uczucie napływania krwi do stóp szczególnie jak jest gorąco... czy to normalne?
|
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do L4, ja mialam zamiar do konca lutego .. pracowac .. no ale nie wyszlo i juz 2tyg siedze w domku ![]() ![]() leze na lozku pod kolderka ... lapek kolo mnie i boshe nudze sie okropnie |
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
o rety!
ja za tydzień... niecały....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

nasz boxer dostał jakiejś padaczki, biedny 
i brzuszek superaśny 

i maleństwo przecież jeszcze takie małe

a gdzie lecicie?
05.07.2008 

sto lat dla Julci 
, i spadam na zwolnienie, bo już coraz mniej daję radę na takich obrotach.