|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Happy 41st UAE National Day!!
![]() ![]()
![]() |
#2222 |
Rozeznanie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Dla osób chcących wymieniać prawo jazdy w Dubaju: według strony internetowej RTA jak i informacji telefonicznej wymagane jest tłumaczenie polskiego prawa jazdy. Warto jednak to sprawdzić w "oddziale" bo niczego takiego ode mnie na miejscu nie wymagano. Mąż załatwiał więc nie miałam możliwości dopytać czy przepisy się zmieniły.
Czy któraś z wizażanek rodziła w Dubaju? Co prawda do porodu mam spooooro czasu ale już muszę/chcę wybrać szpital i skłaniam się ku Welcare albo NMC SH. Jakieś opinie może? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2223 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]() W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia, serdecznie zapraszam na spotkanie, które odbędzie się 19 grudnia o godz. 19.00 w Radisson Blu Hotel, Abu Dhabi Yas Island Jednocześnie, pragnę wyrazić radość, że dzisiaj w nocy dotarł do nas ksiądz z Polski. Zatem będziemy mogli zarówno przeżywać wkrótce nasze spotkanie świąteczne, jak i celebrować tajemnice wiary razem z naszym gościem przybyłym prosto z ojczyzny. W radosnym oczekiwaniu na nasze spotkanie, gorąco pozdrawiam. Adam Krzymowski Ambasador RP w ZEA wraz z Zespołem INFORMACJA Uprzejmie informujemy, iż w związku ze Świętami Bożego Narodzenia w ZEA odbędą się msze i inne spotkania religijne prowadzone w języku polskim wg poniższej zamieszczonego programu: Abu Dhabi: 21 grudnia, g. 19.00-21.00 – spowiedź – w Domu Biskupim, pierwsze drzwi po lewej stronie (drzwi są przeszklone i będzie widać, czy ojciec kogoś spowiada. Jeśli tak, to proszę poczekać) 22 grudnia, g. 20.00 – przygotowanie do Świąt Bożego Narodzenia w Katedrze pw. św. Józefa (St. Joseph's Cathedral, Yellow Hall) 25 grudnia, g. 12.00 - msza święta w Katedrze pw. św. Józefa (Asissi Hall) Dubaj: 25 grudnia, g. 18.30 - msza święta w kościele pw. św. Franciszka w (St. Francis Church, Hall nr 5) ☠☠☠el Ali (Spowiedź około godziny przed mszą) 26 grudnia, g. 20.00 - msza święta w kościele pw. św. Marii Panny (St. Mary Church, Main Hall) (Spowiedź około godziny przed mszą) Prowadzący spotkania i msze o. Andrzej Tomkiel będzie przebywał w ZEA do 1 go stycznia. W przypadku dodatkowych pytań, prosimy o bezpośredni kontakt pod numerem tel. komórkowego +971 055 819 81 84.
![]() |
![]() |
#2224 |
|
![]() Christmas is all about love and happiness.
Because God loved this world so much, he sent us Baby Jesus who is nothing less than a bunch of happiness. Enjoy this beautiful season of Christmas and spread God's love around you. Merry Christmas to you all and a Happy New Year 2013
![]() |
![]() |
#2225 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam już wizę do Bahrajnu, niedługo będę mogła oficjalnie dodać się do ankiety i zaznaczyć "inne państwo Middle East:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2226 |
Przyczajenie
|
Wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku^^
Witajcie, długo się zastanawiałam czy napisać na forum, w końcu mam tylko 13 lat, ale moja mama zawsze mi powtarzała, że kobiety zawsze powinny się trzymać razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2227 |
Przyczajenie
|
Witam - szukając informacji na temat ZEA natrafiłem na to forum.
Jedna z firm z ZEA dała ogłoszenie że zatrudni architekta. Po pozytywnym rozpatrzeniu mojego cv i portfolio zaprosili mnie na tele-interview. Prawdę mówiąc nie wiem czego się mogę spodziewać na takiej rozmowie. Czego mogą dotyczyć pytania. Na co warto zwrócić szczególną uwagę. Jak określić swoje wynagrodzenie, jakie powinno być ubezpieczenie, dodatki etc. Czy może ktoś spotkał się z opiniami o firmie BEAD Architects ? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Evo ID myślę, że z racji zawodu będziesz najbardziej zorientowana w temacie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2228 | |||
|
Cytat:
![]() Właścicielem firmy BEAD Architects & Engineers jest Muhannad Assam, architekt pochodzenia Irackiego, który pracował przedtem dla Dewan Architects & Engineers. Nie wiem zbyt dużo o tej firmie, lecz jako że w pełni prywatna to nie liczyłabym na duże zarobki. Wszystko zależy jak zostaniesz zakwalifikowany, oni pownni zaproponować Ci wynagrodzenie. Pracowałeś kiedyś za granicą? Nie wiem jak wygląda z ich strony interview ale głównie może chodzić o poziom Twojego porozumiewania się w języku Angielskim, plus jakie sprawisz na nich wrażenie, resztę przeczytali już z dokumentów. Zapytaj co proponują i staraj się podbić wartość o 10-20% jeśli to możliwe. Przelot samolotem, coroczny bilet do kraju, zakwaterowanie, służbowy samochód... nie wiem czy masz żonę i dzieci, ale też szkoła dla dzieci ewentualnie. Warunki pracy... 5 czy 6 dni w tygodniu? ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() Przed wejściem do meczetu dadzą Ci abayę więc nie musisz jakoś specjalnie się ubierać dodatkowo. W Emiratach obowiązuje Dress Code. Cytat:
Drugim językiem po Arabskim jest tutaj Język Angielski. Nie wpuszczają do UAE z paszportem Izraelskim lub wizą Izraelską. 24 Stycznia (Czwartek) będzie dniem wolnymz okazji Milad un Nabi (Birth of the Prophet Muhammad) Weekend w Emiratach jest w Piątek & Sobotę, Niedziela to pierwszy dzień pracy po weekendzie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2229 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2230 |
|
![]() Dubai - Warszawa Od 6 lutego raz dziennie przez siedem dni w tygodniu samolotami Airbus A330-200 z Warszawy będzie latał Emirates Airlines. Oferuje trzy klasy podróży: ekonomiczną, biznesową i tę najbardziej luksusową - pierwszą. Samolot linii Emirates będzie startował z Dubaju o godz. 7.30am, Wyląduje w Warszawie o 10.45am czasu lokalnego. Lot powrotny do Dubaju z warszawskiego lotniska o godz. 1.50pm.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2013-01-03 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2231 | |
|
Cytat:
Super ![]() Mam nadzieję Cię odwiedzić w Bahrajnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2232 |
Nie depcze krokusów
|
Eva, zapraszasz?
![]()
![]() |
![]() |
#2233 |
|
![]()
![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, moje spóźnione najlepszego w nowym roku
![]() ![]() Oglądałam w TV witanie nowego roku u Was, fajerwerki na Burj Khalifa to coś pięknego ![]()
![]() |
#2235 |
Wtajemniczenie
|
Evuś, inaczej nie widzę
![]() Odwiedziny obligatoryjne. Lecimy 10 stycznia, trasa: Gdansk-Frankfurt-Doha-Manama |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy już od czwartku na miejscu w Bahrajnie, aklimatyzujemy się.
Teraz siedzę w hotelu, za chwilę przybywa agent i zawiezie mnie do paru mieszkań, z których zdecyduję się na jedno. Mój TŻ nie ma nic do gadania, bo w pracy cały dzień siedzi ![]() Jak na middle east, to mi całkiekm zimnoooo!! 20 stopni i wiaterek, brrr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2237 | |
|
![]() Cytat:
Will be FB oriented ... I Like It ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przeczytałam ten wątek od deski do deski. Zazdroszczę Wam życia w Emiratach bardzo. Mój mąż jest na etapie szukania tam pracy. Od początku kariery pracuje w supply chain. Mam nadzieję, że się uda i dołączę do Waszego grona
![]()
![]() |
![]() |
#2239 | |
|
![]() Cytat:
![]() Życzę powodzenia ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2241 |
|
![]()
U nas też się ochłodziło... max 22'C w dzień
![]()
![]() |
![]() |
#2242 |
Wtajemniczenie
|
Evo, u nas taki chłód też czuję. I do tego wiatr wieje od paru dni.
Dziś zrobię fotki z okna, widok na Manamę z 15 piętra jest niesamowity!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
To poprawiłaś mi humor, że nie jestem jedyną osobą żyjącą na pustyni lodowej
![]() ![]() A tak serio, to pogoda jest jednym z głównych powodów dla których chcemy się przenieść. Jesteśmy stanowczo ciepłolubni. Niestety znalezienie pracy w Emiratach nie jest zbyt łatwe. Ale cóż....no pain no gain.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 |
Przyczajenie
|
Hej, to znowu ja^^
W czwartek lecimy do Emiratów z tatą i bratem i jesteśmy coraz bardziej podekscytowani ![]() Pozdrawiam:3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2245 | |||
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życzę powodzenia ![]() ![]() Cytat:
Wylądowaliście szczęśliwi? Jak idzie zwiedzanie? Opisz wrażenia proszę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2246 |
Przyczajenie
|
Witam wszytkich
Mom pytanieco do pracy skoczyłam studia zwiazane z turystyka i rekeracja głównie Hotelarstwo i garstronomia, kurysy na animatora czasu wolnego itp. Chciałam jak wyglada praca w tym kierunku tam??? Czy sa jakieś możliosci jechać w ciemno ? Może mnie ktos jakos nakieruje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2248 |
Przyczajenie
|
Witam, Planuje przyjazd do Dubaju, a moje pytanie wiaze sie prawoscia zatrudnienia. W niedziele mam dostac LOI, czy sa jakies kruczki na ktore powinnam uwazac przed jego podpisaniem?. Prace szukalam przez net, czy jest jakies ryzyko oszustwa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2249 |
Przyczajenie
|
Wczoraj/dzisiaj w nocy wróciłam
![]() Podróż była bardzo męcząca, bo najpierw z Dubaju autobusem do Abu Dhabi (o 4 w nocy) , potem 6 godz. do Pragi (mieliśmy 2 godziny opóźnienia), 3 godz. czekania na lotnisku i 1,5 do Warszawy i z tamtąd 4 godzinki do Krakowa... Zwiedziłam wiele miejsc na śwecie (Chiny, Japonia, Meksyk, Indie, Peru, Ameryka, itd.), ale to właśnie do Emiratów obiecałam sobie kiedyś wrócić. Tak zaskakująco przyciągającego swoją kulturą Państwa jeszcze nie widziałam i wielce wam zazdroszczę życia w tak wspaniałym kraju, w którym w przyszłości może i ja zamieszkam^^ Odwiedziłam i zwiedziłam wszystkie Emiraty i każdy na swój sposób pokochałam ![]() Pozdrawiam z ośnieżonego i śliskiego Krakowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2250 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.