|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Ale mi dziś dzień zleciał. Najpierw rano dostałam smsa od szwagierki z zapytaniem czy mam czas, bo chciałaby wpaść na kawe. No to szybkie ogarnianie chałupy i kawa z nią. Póżniej Karolek spać, a teraz po południu wpadła kolezanka z córeczką. Cały dzień przeleciał migiem.
Dzieci maja się lepiej, my też, moze w koncy zażegnamy choróbska, ale nie zdziwię się jak wszystko się nawróci. |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dziewczyny które chciały Zabawy F... nie mogę ich przesłać mejlem wrzuciłam na chomika. Login i hasło poszło na pw.
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
scio podrzuć i mi
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
No i gorączka u Bartka, chyba za wcześnie przechwaliłam. Mam dość
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Hallo, zastałam Jolkę ?
Gdzie Wy?
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Scio Ja tez bym chciala
|
|
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio co to za zabawy?
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
my po badaniach.
Szmery w sercu to fałszywy alarm! uffff..... Na badaniu nic nie wyszło, żadnych wad itp. Laryngolog MASAKRA zajrzał w uszy i powiedział jedno słowo, NIC SIĘ NIE DZIEJE, jak zaczęłam dopytywać to był wściekły że w ogole ma mi cos tłumaczyć. Do tego był mega opryskliwy dla Sary, w poczekalni przed nami było 3 starszych Panów, może nie jest zwyczajny przyjmować dzieci. Gbur jeden! We wtorek Tz ma laryngologa dla siebie w Gdyni to weźmie Sarke do pokazania. Oczywiście była przygoda, jak jechaliśmy z rana Gdańska to na początku obwodnicy Sara puściła mega pawia ze śniadaniowej kaszki mannej. Wszystko umazane, ona, ja (bo łapałam w koc, za wolna jednak jestem ;P) pojechała z takim zasięgiem że nawet dvd na zagłówku dostało. Do przebrania miałam jedynie body i rajtki, nawet nie było sensu zmieniać, bo dostało wszystko kurtka , polar, spodnie. Fotelik muszę zabrać do domu i zobaczyć na instrukcji jak sie ściąga poszycie. Chyba muszę się czegoś napić |
|
|
|
#2109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapasy na wiosnę robi.A może on sie już do wyprowadzki szykuje? Pakuje się ![]() Silny chłop z Domka! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- A Telik, i jak Wam poszło spanie bez butli???
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Zabawy fundamentalne to zbiór takich mega prostych zabaw dla dzieci rozwijających wszelakie umiejętności
http://zabawyfundamentalne.pl/ Mam ich troche wyszperanych w necie. Namiar zostawie w klubie. |
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Scio, dzięki za Zabawy
Cytat:
Czyli, ze nie ma tego zapalenia ucha? Co jest z tymi lekarzami, komu wierzyć?Za to świetnie, że w sercu nic nie ma.
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porannym echu i tak byliśmy mega szczęśliwi że wszystko z serduszkiem ok, bo strachu mieliśmy że hoho. (w poczekalni dziewczynka nie chciała sie bawić z Sara i mówiła że śmierdzi ale faktycznie śmierdziała )
|
|
|
|
|
#2113 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Shira, samych wyjątkowych, niezapomnianych chwil!!!
Cytat:
, żeby ospa się do Was nie doczepiłaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cudny zimowy skrzat Cytat:
![]() Cytat:
Dobry wieczór! Mam nowy telefon (biały i przesłuchiwanie fabrycznych dzwonków ![]() Hmmm... Dostaliśmy "Zabawy fundamentalne", podczytywałam w ciąży, a później o nich zapomniałam. Muszę je odkopać, skoro polecacie. Tam chyba kilka różnych książeczek było, nie pamiętam nawet ![]() Korzystam z komputera męża i nie mogę się przyzwyczaić, z własnymi ustawieniami jest o wiele lepiej
|
|||||||||
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka jeszcze się załapałam
STO LAT!!!
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To gratuluję. To będzie wielka miłość, wierz mi ![]() Ja mam go już miesiąc i 1 dzień, a nadal nie mogę łapek odkleić od niego ![]() Scio, a gdzie dokładnie tego szukać? Bo tam cała masa różnych różności jest...
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Folder zabawy fundamentalne. Szczerze mówiąc to wrzucałam wszytsko co mam bez selekcji, bo czasu jak na lekarstwo.
|
|
|
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
Chrumku ja swojego 4S bede miała zaraz rok i życia sobie bez niego nie wyobrażam ( wcvzesniej przez 1,5 roku milam 3GS) To jest jak kieszonkowy komputer którego wszędzie zabieram. W kazdej chwili mam dostęp do internetu ( tu w UK tanie jest 3G). Moge sprawdzic w jednej chwili wszystko co mi trzeba.
Czemu ja jeszcze nie spie ??
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek Ty do 3 się nie kładłaś spać?? dobra jesteś. I o której wstaniesz? sowa nr 1. Zaraz za Ch(B)rumkiem
![]() Carmela to superrrr że ok!! Musisz się napić, koniecznie ![]() P.S. A to nie jest tak, że jak się podejrzewa że coś nie tak z serduszkiem to na całą dobę podłącza się jakieś urządzenie? nie znam się, ale koleżanka pierwszy raz tak miała, a potem przy kolejnych badaniach dopiero zwykłe echo co jakiś czas.. może Pieleszka wie? Jadę do gina. Trzymać kciuki.
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, czemu? ![]() Scio, dzięki za materiały ![]() Carmela, co za lekarze...masakra jakaś.... Brumek, powitanie to wyglądało tak że chłopak na widok taty zaniemówił, dosłownie Teraz od 5 rano tylko tata, i tata. Idę zrobić szarlotkę ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
o, to samo chciałam napisać ![]() trzymam kciuki!
|
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmelka uśmiałam sie ze smierdzacej Sarki
a tak na poważnie dobrze ze serducha zdrowie, niezły stres musieliscie mieć ![]() Brumciu dziękuje gorączka spadała i rosła w nocy teraz jest ok, tylko kicham i sobie biadolię pod kocem. Butelki nie daje 3 dni i jest dobrze Kluczem do sukcesu u Jasia jest solina kolacja ![]() Aniu ale ten Twój mąż ma dobrze mmmm szarlotka Paticzku kciuki Audrey gratuluje białego nabytku Napewno będziesz zadowolona A telik wyrodną matka jest Dała dziecku na śniadanie kawałek ciasta drozdzowego deser ze sloiczka kubek spienionego mleka Cx cfccccff
Edytowane przez telik Czas edycji: 2013-01-26 o 09:43 |
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2122 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za nocA co to za zabieg, bo ja zacofana jetem na długo musicie zostać w szpitalu?Cytat:
) to daję Jej mleko- szybciej się uspokoi, szybciej uśnie...nie widzę w tym nic złego, bo skoro i tak i tak się budzi-czy da jej mleko czy nie, to wolę dać. Podawałam też wodę, ale nie zawsze chce. Teraz jest suche powietrze, bo po prostu zasycha Jej w gardle i ma potrzebę się napić, a nie ma to jak ciepłe mleczko![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Laryngolog masakra... A przygoda też nieciekawa. a co Ci będzie robić![]() ![]() Ja byłam wczoraj- sprawdzał czy wszystko ok z wkładką i ok ![]() Hej mamole Dzisiaj Mateuszek kończy 2 miesiące i z tej okazji pobił swój rekord i przespał całe 10h bez jedzenia oczywiście pamietacie jak kiedyś napisałam, że teraz urodzę sobie dobrze śpiące dziecko w nocy? no i mam ( aby nie przechwalić....)Julcia znowu w nocy nie mogła spać( już 2 miesiące- odkąd wróciłam ze szpitala- mam nadzieję, że z czasem minie), ale dzisiaj to i moja cierpliwość się skończyła i byłam na Nią wściekła źle mi teraz z tym...Wczoraj byłam z maluchami u mamy a wieczorem była zumba chyba połknęłam bakcyla![]() Dzisiaj przyjeżdża szwagra dziewczyna, więc wieczorkiem uskutecznimy jakieś miłe spotkanie ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- A co do szmerów w serduszku, to Julcia kiedyś miała-potem na kontroli(zwykłej u pediatry) już ich nie stwierdziła i teraz jak byliśmy na szczepieniach, to znowu coś wysłuchała...mam nadzieję, że znowu to będzie fałszywy alarm. |
||||||
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Tyle sie wczoraj opisalam i nie ma mojego posta
no nic dzieki za odp w spr szczepien ja przymierzam sie na ospe za miesiac ale u mnie 1 dawka 210 zl cus drogawo a jak to jest z tymi pneumo kiedy sa tylko dwie dawki po skonczonych 2 latkach? ah i chcialam Was zapytac dajecie maluchom prawdeziwe Krowie mleko tzn nei chodzi mi o dodawanie do czegos tylko o owsianke na takim mleko lub kakao? |
|
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Poszłam spac jakos koło 3.30. Czekałam na Meza, wrocil o 1.00 i jeszcze sobie posiedzielismy i gadalismy. Wstalam po 7 Sweet ja nie daje krowiego wcale. Co robicie dzis na obiad? Nie mam pomysłu ... |
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
tylko bo moja MM pic nie chciala wiec od kilku miesiecy podaje tylko krowie 3,2 %, zwykle nie UHT
|
|
|
|
#2126 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ise położyłam tuż przed 3 ![]() I ![]() Cytat:
Cytat:
Nawet przy katarze jęczałam i pokazywałam, jaka to cierpiąca jestem, byle tylko nie iść do szkoły ![]() Brawa za butlę dla Jaśka! A to śniadanko to myślę, ze mu baaaardzo podpasowało ![]() Czy o na końcu to wiadomość od Jasia? Czy popisy Twojego iPada? ![]() Cytat:
Tymuś tez miał szmery w sercu ok. 2-3 miesiąca. Ale to miało związek z anemią. Potem minęły. Dzień dobry
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Ja z iPhonem jestem związana od kilku lat, teraz nadszedł czas na zmianę modelu (i koloru, bo do tej pory byłam wierna czerni). W to, że się polubimy nie wątpię ![]() A my od rana rysujemy, tj. Ja mam za zadanie rysowanie, Hela -"kolorowanie" Miłego dnia! |
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
Borysek właśnie zasnął, mąz poszedł jeździć, a ja Was troszkę nadrobię ![]() Bylismy dzisiaj na basenie, ale bylo super-Borysek mial debiut w aqua parku.Szalał, pływał, rzucał foremkami(tam nawet plaza dla dzieci jest zrobiona), taki byl zmeczony i głodny po tych atrakcjach-zjadl i poszedł spać. Szkoda , ze jutro trzeba wracać... Pozdrawiam Was wszystkie
|
|
|
|
#2130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczak, ziemniaki opiekane i sałatka z kapusty pekińskiej. Cytat:
Nadal pracujesz po nocach? ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

zapraszam

zębole

Zapasy na wiosnę robi.
Czyli, ze nie ma tego zapalenia ucha? Co jest z tymi lekarzami, komu wierzyć?
ale faktycznie śmierdziała 
, żeby ospa się do Was nie doczepiła

za noc