Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 00:07   #2731
tita89
Raczkowanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Mój sąsiad i jego syn mają tak samo na imię. Rozmawiając o nich, używamy określeń Młody A. i Stary A. Ale nie wiem, jak oni się w domu komunikują
Co do facetów i chorób - mój tata za każdym razem jak się uderzy, twierdzi, że coś sobie złamał Niedawno potknął się i potłukł sobie udo i wszystkim opowiadał o tym strasznym wypadku, a nawet chciał pokazywać miejsce "złamania"
tita89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 00:28   #2732
Erykah_B
Rozeznanie

Ja zadziwiam samą siebie. Od czasu do czasu bowiem pozwalam innym zarządzać swoim czasem ;/
Erykah_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 01:23   #2733
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
U dzieci powinno się zbijac temperaturę jak przekroczy 38,5. Nie wiem jak u dorosłych
39*. Przy 40* działać bardzo zdecydowanie/pogotowie, bo może zacząć się uszkadzać mózg.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 05:50   #2734
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Myślałaś o zmianie imienia?

Myślałam, ale chyba trzeba wtedy udowodnić, że używa się innego imienia. Chyba, że ja coś źle zrozumiałam albo się teraz coś zmieniło. Bardzo chętnie bym zmieniła właśnie na Elenę.

Mnie też się podoba imię Sara
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Też nie wyobrażam sobie, żeby i ojciec, i syn (lub i matka, i córka) nosili to samo imię. Same problemy by z tego wynikały.
Raz nam wykładowca opowiadał, że w starożytnym Rzymie była mała pula imion. Więc syn np. Juliusza Kwintusa również miał na imię Juliusz Kwintus a córki to były Julie. Jak były dwie to jedna była Julką starszą a druga młodszą. Zapomniałam się spytać co robili jak mieli więcej córek. Prawdopodobnie numerowali.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 08:30   #2735
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
39*. Przy 40* działać bardzo zdecydowanie/pogotowie, bo może zacząć się uszkadzać mózg.
37 to normalna temperatura, przy 38 organizm walczy, więc nie zaleca się zbijania, działać można przy 39 stopniach a przy 40 do lekarza
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:20   #2736
mc266
Zakorzenienie

W temacie imion mnie zadziwiła kiedyś Żaklina.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:36   #2737
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Pewnie teraz mnie zjedziecie, ale ja mam wielką chęć nazwać dziecko Elżbieta i to nie dlatego, że to imię mi się jakoś wybitnie podoba, ale podoba mi się piosenka, gdzie używa się tego imienia w zdrobnionej wersji (Elka). I mogłabym tak córce śpiewać

Cytat:
Pisałam kiedyś, że pracuję w banku. Sytuacja z dzisiaj - koleżanka obsługiwała młodą ok 20-letnią dziewczynę, w pewnym momencie wszedł chłopak (mniej więcej w tym samym wieku) i usiadł na krześle. An be, ani me, ani dzień dobry, po prostu wszedł, usiadł i wyjął telefon. Koleżanka skończyła obsługiwać dziewczynę i okazało się, że on czeka na nią. Usiadła obok niego, zaczęli rozmawiać i nagle on tak po prostu podszedł do kontaktu, podłączył ładowarkę i zaczął pisać smsa Zatkało nas, no po prostu szczęki nam opadły, byłyśmy w takim szoku, że żadna z nas się nie odezwała. Dopiero kiedy wyszli (oczywiście bez do widzenia) i odzyskałyśmy mowę, stwierdziłyśmy, że mogłyśmy powiedzieć, że nie prowadzimy usługi darmowego ładowania telefonu
Ale co, tak dużo wam prądu zżarł przez to 15 minut?
Ja, będąc w innym mieście latem, przez kilka dni na festiwalu, gdzie na polu namiotowym było miejsce, gdzie dawało się telefon do ładowania, za darmo nawet, tyle że zawsze tam były takie kolejki że ho ho to jak szliśmy na miasto, zawsze brałam ładowarkę ze sobą. Tak więc była biedronka, gdzie przed wejściem na salę, były obok sklepiki (kiosk i coś tam jeszcze), no i był też jakiś saturn czy coś. Koleżanka poszła na salę biedronki, a ja siedziałam na schodku pomiędzy biedronką a saturnem i ładowałam telefon, bo był tam akurat kontakt. To nie wiem, co ochroniarze mogli o mnie myśleć Na dworcu też się ładowało telefon, przy jedynym działającym kontakcie - obok śmietnika
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:38   #2738
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Ale co, tak dużo wam prądu zżarł przez to 15 minut?
Nie chodzi o to czy dużo zeżarł czy nie, ale o sam fakt, że wypadałoby zapytać czy może, prawda? No nie wiem, kultura tego wymaga?
Mnie się w głowie nie mieści, że mogłabym zrobić coś takiego.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 12:02   #2739
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dzisiaj w PnŚ poruszyli temat mylenia aktorów z postaciami, jakie grają. Dziwią mnie ludzie, którzy nie odróżniają życia realnego od serialowego czy filmowego . Nie wyobrażam sobie podejść do takiego Hugh Laurie'go i powiedzieć "Hello, dr. House" .
Stary 2013-01-26, 12:14   #2740
201604190949
Konto usunięte

Dziwi mnie jak cholera, że w takim za☠☠☠iście równym kraju jak USA dopiero teraz:
Cytat:
Odchodzący sekretarz obrony Leon Panetta zniósł zakaz bezpośredniej walki kobiet na froncie - poinformował w czwartek Pentagon. Jego decyzję od razu poparł prezydent Barack Obama
To pożegnalny prezent dla amerykańskich żołnierek, bo Panetta odchodzi na emeryturę (ma go zastąpić Chuck Hagel, o ile przejdzie procedurę weryfikacji w Kongresie). Teraz kobiety będą mogły brać udział w patrolach bojowych, a nawet wejść w skład elitarnych jednostek komandosów takich jak Navy SEALs czy Zielone Berety. Oczywiście o ile sprostają wymaganiom.
A do tego:
Cytat:
Cytowani przez dziennik wojskowi twierdzą, że zmiana zostanie wprowadzona jak najszybciej, jednak Pentagon ma dać poszczególnym jednostkom trzy lata na ostateczne wdrożenie nowych zasad. Jeśli któraś z jednostek nadal będzie chciała zachować pewne stanowiska wyłącznie dla mężczyzn, musi poprosić o zgodę sekretarza obrony.
WTF?!
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 12:29   #2741
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Zgadzam sie co do tego, że wyłudzanie zwolnienia "na ciążę" to oszustwo. Bez dwóch zdań. A nie każdy pracodawca może chcieć przedłużać umowę komuś, kto nie jest warty zaufania. Jednak zwolnienia chorobowe mogą zdarzyć się każdemu, nigdy nie wiadomo, czy pracownika nie spotka przewlekła choroba. Nie mówiąc już o cwanikach, którzy "chorują" zawsze wtedy gdy jest najwięcej roboty i pali im sie grunt pod nogami.
Kobieta nie powinna spotykać sie w pracy z chamskimi tekstami o antykoncepcji bo być może marzy o dużej rodzinie. I to mnie najbardziej poruszyło w cytowanej wypowiedzi.
Takich ludzi nikt nigdy nie zwolni. Przynajmniej w moim otoczeniu.
Moja mama chorowała na raka. Nie była w pracy przez ok. 2 lata. W tym czasie zwalniali osoby które chodziły non stop na zwolnienia, a do mojej mamy kadrowe dzwoniły i mówiły że czekają na nią. Nawet dyrektor osobiście do niej przyszedł i to powiedział, a jest to zakład który zatrudnia ok. 2 tys osób.
Jest bardzo łatwo rozróżnić takie zwolnienia. Jeśli ktoś naprawdę choruje to pójdzie na tydzień-dwa zwolnienia i wróci, a jak mam dziewczyne która co 2-3 tyg idzie na 2-3 dni zwolnienia to już nikt w jej chorobe nie wierzy.

Co do komentarzy o antykoncepcji to fakt, że są nie na miejscu.
Stary 2013-01-26, 12:29   #2742
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie dziwi, że są kobiety, które chcą być w jakichś komandosach czy brać udział w walce gdzieś na froncie. Od razu przypomina mi się film "G.I. Jane" i jak tą babkę tam gnębili w wojsku, dlatego, że była kobietą.
Stary 2013-01-26, 12:32   #2743
201604190949
Konto usunięte

Mnie to nie dziwi. Sa tacy mezczyzni to i sa takie kobiety.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 13:21   #2744
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi o to czy dużo zeżarł czy nie, ale o sam fakt, że wypadałoby zapytać czy może, prawda? No nie wiem, kultura tego wymaga?
Może wstydził się zapytać

Cytat:
Od razu przypomina mi się film "G.I. Jane" i jak tą babkę tam gnębili w wojsku, dlatego, że była kobietą.
O, ciekawe, muszę obejrzeć
Stary 2013-01-26, 13:29   #2745
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Może wstydził się zapytać
Nie wyglądał na takiego
Powiedzieć "dzień dobry" pewnie też się wstydził

A tak na poważnie, gdyby zapytał czy może podładować chwilę telefon, bo mu padł, a musi pilnie skontaktować się z kimś to naprawdę nie byłoby problemu
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 13:31   #2746
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
W sumie - mnie dziwi, że ktokolwiek chce.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 13:32   #2747
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Nie wyglądał na takiego
Powiedzieć "dzień dobry" pewnie też się wstydził

A tak na poważnie, gdyby zapytał czy może podładować chwilę telefon, bo mu padł, a musi pilnie skontaktować się z kimś to naprawdę nie byłoby problemu
Swoją drogą... to nie wiedziałam, że ludzie jak idą do miasta załatwiać coś, to noszą w torbie ładowarkę do telefonu Przecież przeciętnie bateria w telefonie trzyma ze 3 dni, no a chyba gościu nie był poza domem te 3 dni, to co, wstał rano i nie zauważył, że ma ostatnią kreskę baterii? W czasie zanim by zjadł śniadanie i się ogarnął, to telefon by się trochę podładował.
Stary 2013-01-26, 13:38   #2748
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Mnie się podoba imię Jagoda, ale TŻ powiedział, że nie ma mowy

Pisałam kiedyś, że pracuję w banku. Sytuacja z dzisiaj - koleżanka obsługiwała młodą ok 20-letnią dziewczynę, w pewnym momencie wszedł chłopak (mniej więcej w tym samym wieku) i usiadł na krześle. An be, ani me, ani dzień dobry, po prostu wszedł, usiadł i wyjął telefon. Koleżanka skończyła obsługiwać dziewczynę i okazało się, że on czeka na nią. Usiadła obok niego, zaczęli rozmawiać i nagle on tak po prostu podszedł do kontaktu, podłączył ładowarkę i zaczął pisać smsa Zatkało nas, no po prostu szczęki nam opadły, byłyśmy w takim szoku, że żadna z nas się nie odezwała. Dopiero kiedy wyszli (oczywiście bez do widzenia) i odzyskałyśmy mowę, stwierdziłyśmy, że mogłyśmy powiedzieć, że nie prowadzimy usługi darmowego ładowania telefonu
Takiej bezczelności już dawno nie widziałam.
Jak pracowałam w restauracji to dużo było takich asów....w sumir to codziennie....zwłaszcza korzystanie z toalety....Przychodzą, nic nie mówią tylko myk do wc.....Strasznie mnie to wkurza bo można przecież zapytać albo juz mogli kupić butelke wody czy coś.....

Cytat:
Swoją drogą... to nie wiedziałam, że ludzie jak idą do miasta załatwiać coś, to noszą w torbie ładowarkę do telefonu Przecież przeciętnie bateria w telefonie trzyma ze 3 dni, no a chyba gościu nie był poza domem te 3 dni, to co, wstał rano i nie zauważył, że ma ostatnią kreskę baterii? W czasie zanim by zjadł śniadanie i się ogarnął, to telefon by się trochę podładował.
Ja nosze zawsze ładowarke bo jak uzywam dużo internetu, słucham muzyki to bateria mi starczy na mniej niż jeden dzień.....to właśnie chyba jedyny minus smartfonów

Edytowane przez paulinka1128
Czas edycji: 2013-01-26 o 13:40
paulinka1128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 14:04   #2749
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Ja nosze zawsze ładowarke bo jak uzywam dużo internetu, słucham muzyki to bateria mi starczy na mniej niż jeden dzień.....to właśnie chyba jedyny minus smartfonów
Przy jednym telefonie (Motorola) jak używałam internetu (nie jakieś szaleństwa, tylko sprawdzenie poczty, odpisanie na maila), to bateria potrafiła trzymać 3 godziny
Stary 2013-01-26, 14:08   #2750
BioIvO
Zakorzenienie

Zdziwiła mnie pewna słynna w ostatnich dniach posłanka. Pomijając już to co i jak mówi, zaskoczył mnie jej wygląd. Rozumiem, że nie dla każdego priorytetem jest zrobienie siebie na tip-top, ale wygląd tej pani woła o pomstę do nieba. Ani to jakaś kobieta wiekowa, ani biedna (w końcu poselskie uposażenie pozwala na częste wizyty u fryzjera) a ma tak zaniedbane włosy. O reszcie nie wspominając. Nie wiem dlaczego tak jest i czym sie ta pani kieruje nie dbając o swój wygląd a występując publicznie.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 14:21   #2751
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Zdziwiła mnie pewna słynna w ostatnich dniach posłanka. Pomijając już to co i jak mówi, zaskoczył mnie jej wygląd. Rozumiem, że nie dla każdego priorytetem jest zrobienie siebie na tip-top, ale wygląd tej pani woła o pomstę do nieba. Ani to jakaś kobieta wiekowa, ani biedna (w końcu poselskie uposażenie pozwala na częste wizyty u fryzjera) a ma tak zaniedbane włosy. O reszcie nie wspominając. Nie wiem dlaczego tak jest i czym sie ta pani kieruje nie dbając o swój wygląd a występując publicznie.
Wiem o kogo Ci chodzi i się zgadzam

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 14:30   #2752
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Jakbym miała decydować na zasadzie "bo mogą mnie gnębić", to bym nawet do szkoły nie chodziła
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 15:19   #2753
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Wiem o kogo Ci chodzi i się zgadzam
Ja nie wiem, bo rzadko oglądam wiadomości, częściej słucham w radiu.
Stary 2013-01-26, 16:39   #2754
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie dziwi, że są kobiety, które chcą być w jakichś komandosach czy brać udział w walce gdzieś na froncie.
A mnie dziwi, że Ciebie to dziwi.

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 17:43   #2755
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Przepraszam że się wtrącę ale muszę napisać coś odnośnie imion
otóż moja znajoma urodziła córeczkę dała jej na imię NOEMI nazwisko Jażdżewska

LOL
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 17:44   #2756
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 17:45   #2757
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
A no chyba że tak Zapomniałam, że ludzie używają telefonów do czegoś innego niż dzwonienie i smsowanie
Stary 2013-01-26, 17:47   #2758
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Było już kilka "afer", że ktoś kogoś rozpoznał. Więc czekam: hop hop mamo Noemi jesteś gdzieś tu?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 17:53   #2759
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

moim zdaniem mało prawdopodobne poza tym co w tym zlego że napisałam dokładnie imię i nazwisko?Myślicie że jest taki jeden przypadek? .Ona wie ze dla mnie to dziwne i kilka osób jej to mówiło więc chyba nawet się nie zdziwi jak to zobaczy.Znam tez Vanesse Radtke

Edytowane przez MONIKA1850
Czas edycji: 2013-01-26 o 17:56
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 18:01   #2760
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości